Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Mennyire zavar bennünket a piaci utalgatás? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=552)

Chris 06-12-2006 12:20

Quote:

Originally Posted by aúú
Valószínű megnövelné a katonai egységek árát a piacon és csökkentené a piacra kikerülő egységek számát is...

... és előfordul, hogy növelné a gabona árát is...

Colony 06-12-2006 12:27

Quote:

Originally Posted by aúú
Valószínű megnövelné a katonai egységek árát a piacon és csökkentené a piacra kikerülő egységek számát is...

Mivel én is az országaimat a katona képzésből tartom fent, nagyon nem örülnék ennek a megoldásnak.
1. ha körönként ennének és elszabadulna a gabona piac, ergó hatalmas vagyonokat lehetne keresni a gabonával....átálnék gabona piacolásra, mert rákényszerülne sok játékos
2. ha egyszeri és visszakapom...Köszi és ha éjfélkor kirakom 27 körre és hajnali 3-kor megveszik, visszakapok 24 környi gabonát? Köszi:rolleyes: Jó éjszakát nektek is:D
Nem is Ahmednél lenne probléma hanem a Juszuf gabonáival:o

Ui:Bármi nemű etetésnél tekercsekkel fogok kereskedni! De ha ez megvalósul akkor majd tekercsek is kopni fognak a piacon:eek:

aúú 06-12-2006 13:18

Quote:

Originally Posted by Colony
Mivel én is az országaimat a katona képzésből tartom fent, nagyon nem örülnék ennek a megoldásnak.
1. ha körönként ennének és elszabadulna a gabona piac, ergó hatalmas vagyonokat lehetne keresni a gabonával....átálnék gabona piacolásra, mert rákényszerülne sok játékos
2. ha egyszeri és visszakapom...Köszi és ha éjfélkor kirakom 27 körre és hajnali 3-kor megveszik, visszakapok 24 környi gabonát? Köszi:rolleyes: Jó éjszakát nektek is:D
Nem is Ahmednél lenne probléma hanem a Juszuf gabonáival:o

Ui:Bármi nemű etetésnél tekercsekkel fogok kereskedni! De ha ez megvalósul akkor majd tekercsek is kopni fognak a piacon:eek:

Mégis, egy kicsit is utána számoltál a dolognak? Nem hiszem... mennyi katonát képzel naponta? 5000-et? Az megeszik egy körben 1000 bála gabonát, 1 nap alatt akár 24000 bálát is... ez nem olyan vészes mennyiség, főleg, ha megveszik a kiérkezés után 3-4 órával...

Colony 06-12-2006 13:28

Quote:

Originally Posted by aúú
Mégis, egy kicsit is utána számoltál a dolognak? Nem hiszem... mennyi katonát képzel naponta? 5000-et? Az megeszik egy körben 1000 bála gabonát, 1 nap alatt akár 24000 bálát is... ez nem olyan vészes mennyiség, főleg, ha megveszik a kiérkezés után 3-4 órával...

A pénzem is katonákban tartom és pl. 100e tolvajnál már nagyobb mennyiségű gabona száll el. Egyes szinteken akár 80-100 milliót buknék ha megveszik a tartalékom!

Colony 06-12-2006 13:33

Még annyi észrevételem lenne, hogy ha lerengettek vagy berombolnak a HT nem tenné ki a katonákat mert nincs bent gabonám? Vagy finomítan kéne, hogy már nem csak minimális egység számot rakjon ki hanem a gabonát is figyelje?

Steve 06-12-2006 13:42

Ejh nekem annyira nem teccik ez az ötlet, sok mindenben egyetértek Colonyval. Szerintem a katipiac jól működik így: 1. Az anarhban nem lehetne akkor ennyi katit tartani piacon csak a gabcsitermelő oriknak, 2. Szerintem /bár ehhez télleg halvány lila pukim nincs/ az Aban is kevesebb lenne a seregcserés hadakozás, mert kevesebb ember tartana kinn katit... Akkor át fantasybe és akkor inkább azt mondom hogyha a piac ra vitetem a tulajdonom akkor azt őrizze a kufár, etesse őket ő /csak annyit hogy épp éhen ne haljanak/ és kérjen érte lovét... bár annak se örülnék...

Synkel 06-12-2006 20:30

Quote:

Originally Posted by Colony
Még annyi észrevételem lenne, hogy ha lerengettek vagy berombolnak a HT nem tenné ki a katonákat mert nincs bent gabonám? Vagy finomítan kéne, hogy már nem csak minimális egység számot rakjon ki hanem a gabonát is figyelje?

Ebben van valami, így télleg problémát okozhat az el nem férő sereg piacra juttatása. A másik kifogásod viszont, hogy katipiacon tartod a pénzed asszem jóval kevesebbeket hat meg. Egyebek mellett ez lenne a lényeg, hogy üres orik ne tartsanak milliós tételeket a piacon ingyen, hanem ha már kell nekik akkora tartalék sereg, fizessenek érte, azaz etessék őket.
Utólag pénzben levonni az etetési költséget a legegyszerűbb megoldás lenne valóban, de gyakorlatilag semmit nem változtatna mostani helyzeten. Ha már etetjük, akkor vigyék magukkal a kaját, és szerintem a sereg gazdája ne kapjon vissza semmit belőle: egyék meg az ostorozó hajcsárok:D
Aki el akarja adni a katikat, az adjon melléjük kevesebb kaját ha akar, elvégre úgyse kell egy napig piacon üljenek. Aki meg megőrzésre tartja ott, az építsen otthon tanyát, vagy Juszufnál vegye meg jó pénzért.
A mostani egyensúlyt fenekestül felforgatná ennek a megvalósítása, és kezdetben csillagászati gabonaárakra számíthatnánk, idővel viszont aliganem lecsökkennének a piacon tartott tételek.

Georgio 06-12-2006 22:47

valoban sok problemat vett fel ez az otlet, de azert vagyunk hogy kitalaljuk a megoldast!

Egyenlore ez a piacon tartom az egysegemet, az A- csoportot erinti igazan! Mivel a jatek is azt hirdeti, hogy a legfelso szint meroben mas, igy gondolkozzunk csak a felso szintben!
Maximalizalni lehetne hogy mennyi egysegtol/artol kezdve kelljen gabonat kuldeni az egysegekkel, mert az mar nem eladasnak hanem raktarozasnak minosul! Ez megoldja azt a terhet amit azok kapnak akik valosan eladni szeretnenek!

Steve 06-13-2006 10:00

Quote:

Originally Posted by Georgio
Egyenlore ez a piacon tartom az egysegemet, az A- csoportot erinti igazan!

Mondjuk én nem hagynám ki az anarhot sem ott is vannak hasonlóan nagy seregek kinn a piacon asszem:rolleyes:

Georgio 06-13-2006 10:10

Quote:

Originally Posted by Steve
Mondjuk én nem hagynám ki az anarhot sem ott is vannak hasonlóan nagy seregek kinn a piacon asszem:rolleyes:

Azert az anarchban hagyjuk meg azt az elvet hogy mindent szabad....

aúú 06-13-2006 10:19

Quote:

Originally Posted by Steve

Az anarchot nyugodtan hanyagolhatjátok, mert ott eleve sok dolog nincs berakva, ami a többi csoportban megy, így egyértelmű, hogy ezt is ki lehet ott hagyni...

Kubbi 11-04-2006 08:42

Én arra szavaztam, hogy minden maradjon így ahogy van.
A legrosszabb a közös piac ötlete.
Akinek több országa van, és szüksége van egy kis gabonára, gyorsan egy lentebbi, vagy fentebbi oriból kitesz olcsón, és fel is vásárolja...

Láma 11-04-2006 09:02

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 40677)
Akinek több országa van, és szüksége van egy kis gabonára, gyorsan egy lentebbi, vagy fentebbi oriból kitesz olcsón, és fel is vásárolja...

Esélyes végülis, hogy pont elkapja a saját áruját a közös piacon, ahol 20szor annyi ori piacozik, mint a csoportonkénti piacon, csak nem valószínű.

Kubbi 11-04-2006 09:07

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 40690)
Esélyes végülis, hogy pont elkapja a saját áruját a közös piacon, ahol 20szor annyi ori piacozik, mint a csoportonkénti piacon, csak nem valószínű.

Ebben lehet igazad van. :)

De pl amikor elkapok 400 aranyért 200db varázslót, az olyan jó érzés.:D

Senki 11-04-2006 10:26

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 40677)

lejjebb már felvetettem, hogy ha valaki magának akar utalni, azt meg lehet úgy oldani, hogy a saját országaiból nem látja a többi saját országának árúját.... így ha a saját cuccát akarja utalni lefele, akkor be kell iktatni egy szövijét, ami már ennyi országnál tényleg elég nehezítés... ;)

Kubbi 11-04-2006 10:31

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 40706)
lejjebb már felvetettem, hogy ha valaki magának akar utalni, azt meg lehet úgy oldani, hogy a saját országaiból nem látja a többi saját országának árúját.... így ha a saját cuccát akarja utalni lefele, akkor be kell iktatni egy szövijét, ami már ennyi országnál tényleg elég nehezítés... ;)

És ha közös piac lenne, nem lenne elképzelhető, hogy a gabona árak annyira leesnek, hogy fentebb, csupa tanyafree ország lenne? Mert az elég egyhangúvá tenné a játékot szerintem. És fentebb a termelő országok nem tudnának megélni?

Synkel 11-04-2006 11:27

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 40708)
És ha közös piac lenne, nem lenne elképzelhető, hogy a gabona árak annyira leesnek, hogy fentebb, csupa tanyafree ország lenne? Mert az elég egyhangúvá tenné a játékot szerintem. És fentebb a termelő országok nem tudnának megélni?

Ez már csak azért sem valószínű, mert az 5-dik szintek nem tudják etetni az összes többit...

Xeper 11-04-2006 15:34

Főleg nem az A csoportot... nagyon erős a piac ott, nem hinném hogy a többi csoport sokat szólna bele az árfolyamokba.

Kubbi 11-04-2006 17:52

Akkor meg egy újabb kérdés ezek függvényében.
Minek az összesített piac?

Synkel 11-04-2006 17:56

Nem kell összesített piac. Az csak egy felvetés volt, de miután alaposan kiveséztük, kiderült, hogy nem a zigazi:)

Láma 11-04-2006 18:01

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 40778)
Akkor meg egy újabb kérdés ezek függvényében.
Minek az összesített piac?

Ja 5 hónaja volt az utolsó hsz;)

All times are GMT +1. The time now is 04:53.