Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Minden ami 1/A (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=55)

Északföld 01-27-2006 20:43

Quote:

Originally Posted by Ati
"Junior Member", ez van odaírva :p ez közel sem azt jelenti, hogy témagazda :p

Nem baj ,de én csináltam a témát :P másnak eszébe se jutott és egy egészen jól menő téma :)

Wanax 01-27-2006 20:49

Quote:

Originally Posted by Északföld
Alku nincs :p No no azt senki sem mondta, hogy klánt is kapnál hozzá.

akkor pontositsunk! Minimum a mostani allapotaban, klan nelkul! Amugy nem erdekes hogy klanos vagy nem klanos... :p

amugy tobbre szamitottam... meglepoen keves tobb ev munkajaert 2 havi minimal ber! Szerintem tedd hozza hogy 100.000 euro vagy modositsd vagy az elso szamat vagy tegyel hozza 1 nullat, mert lehet ostromolni fognak erte! :D (tedd ki licitre)

Macal 01-27-2006 20:50

Quote:

Originally Posted by Ákos
Sohase restartoltam. Az 5-iken még a sugó alapján úgy építettem a piacokat, mint ahogy az ott meg volt írva. A 3-ik szinten futottam össze pár fanatikussal, aztán a másodikon már csak a bebástyázódott pár fő volt fölöttem. Az 1/A-ban ismét annyira zöldfülű voltam, hogy csak na, de közel egy év után a fanatizmusomnak köszönhetően a legjobbak közé kerültem.
Akkor még nem volt személyiség, de már démontojás se volt. Volt helyette más. Mondom: mindig is az aktuális környezetnél kell jobbnak lenni vagy ellenük ellenálló maradni valahogy.

Hogyan tudok jobb lenni az aktuális környezetmnél, ha az ork harcos tudós tábornok, én meg elf kereskedő vagyok, ő klánraktárból etet, nem tart tolit, és varit is alig. Hogyan védjem meg ez ellen a brutális erő ellen magam egyedül, ha ori-az-orit támadja, alulról? Hogyan rakjam teli a klánraktárt, ha nem egy milliárddal léptem fel, hanem mondjuk 50 millióval, ami kell tekikre, meg fegyverre, mert írni már luxus? Nekem kell a vari, mert védekeznem kell, kell a toli, mert nem fél tőlem a tolis, hogy beütöm, ergó, sosem lesz olyan seregem, hogy megfoghassam. Tévedek?

Északföld 01-27-2006 20:53

[quote=Wanax]akkor pontositsunk! Minimum a mostani allapotaban, klan nelkul! Amugy nem erdekes hogy klanos vagy nem klanos...
amugy tobbre szamitottam... meglepoen keves tobb ev munkajaert 2 havi minimal ber! Szerintem tedd hozza hogy 100.000 euro vagy modositsd vagy az elso szamat vagy tegyel hozza 1 nullat, mert lehet ostromolni fognak erte! (tedd ki licitre)
Nem vagyok én nagyra vágyó :)
Azért hozzá kell tegyem, hogy ez nekem játék, tehát ha munkának tekintettem volna, akkor legalább 10M-t kerestem volna ez idő alatt.
Jah és jó Magyar keményvaluta :)
Persze komoly kitételek vannak, de azt csak MSN-n lehet megbeszélni :)

Macal 01-27-2006 20:55

Van egy kérdésem! Miért nem lehet kettészedni a csapatot? Az egyikben lennének az 1 személyiségűek, a másikban a több személyiségűek. Legalább az 1-ben meg lehetne ezt oldani? Akkor mindenki méltó ellenféllel kerülhetne szembe, nem?

Északföld 01-27-2006 20:57

Quote:

Originally Posted by Macal
Van egy kérdésem! Miért nem lehet kettészedni a csapatot? Az egyikben lennének az 1 személyiségűek, a másikban a több személyiségűek. Legalább az 1-ben meg lehetne ezt oldani? Akkor mindenki méltó ellenféllel kerülhetne szembe, nem?

Ha jól megnézed a TOP klán orijai 1 személysiégűek ,szerintem egy 5-6 személysiégű, több fős klánnak sok esélye lehetne, ki lehet hazsnálni a személyiségeket.
Elf orival pedig nem nehéz. Ne tartsál kocsmát, helyette legyen tanyád rendesen és bankod 200, így még simán be lehet védeni egy elf orit és vari sem kell neki sok, a lé meg magától jön :)

Ákos 01-27-2006 20:59

Quote:

Hogyan tudok jobb lenni az aktuális környezetmnél...

Lecsupaszítva a tényeket, ez (szám)adatokon alapuló játék, amiben jelen felállás szerint tényleg elég esélytelen vagy. A helyzetet, lelki beállítottságodat nem ismerem, csak azt, hogy a felvázolt esetben a számok ellened beszélnek. Kivárás, MNT, ütőképes szövetségesek felkutatása.

Macal 01-27-2006 21:00

Quote:

Ha jól megnézed a TOP klán orijai 1 személysiégűek ,szerintem egy 5-6 személysiégű, több fős klánnak sok esélye lehetne, ki lehet hazsnálni a személyiségeket.
Elf orival pedig nem nehéz. Ne tartsál kocsmát, helyette legyen tanyád rendesen és bankod 200, így még simán be lehet védeni egy elf orit és vari sem kell neki sok, a lé meg magától jön :)

Köszi a tanácsot!:) Sajna már csak egy újrakezdésem van, azt még tartogatom. Mekkora az " erőkülönbség a legfelső klán és a második között? De nem is akarok ebbe belemenni, mert ez engem, már elnézést, nem érint, és nem is érdekel.:) Dehogy akarok én odáig felmenni.:)

Macal 01-27-2006 21:03

Quote:

Lecsupaszítva a tényeket, ez (szám)adatokon alapuló játék, amiben jelen felállás szerint tényleg elég esélytelen vagy. A helyzetet, lelki beállítottságodat nem ismerem, csak azt, hogy a felvázolt esetben a számok ellened beszélnek. Kivárás, MNT, ütőképes szövetségesek felkutatása.

No, végre elérkeztünk a problémámhoz, csak sikerül megértetnem.:) Nem akarok klánba lépni, de rámkényszeríti a játék valaki másnak az akaratát, érted? Önerőből meg nem lehet megoldani sajnos, és nekem ez esik rosszul. Makacs ember vagyok, szeretném egyedül megcsinálni, az meg a halálom, ha más rám akarja erőltetni a saját akaratát.:)

Ákos 01-27-2006 21:10

Quote:

No, végre elérkeztünk a problémámhoz, csak sikerül megértetnem.:) Nem akarok klánba lépni, de rámkényszeríti a játék valaki másnak az akaratát, érted? Önerőből meg nem lehet megoldani sajnos, és nekem ez esik rosszul. Makacs ember vagyok, szeretném egyedül megcsinálni, az meg a halálom, ha más rám akarja erőltetni a saját akaratát.:)

Őszintén: csináld azt, amihez kedved van, és amiben élvezetet találsz. Ha az A-ban nem megy, akkor jegeld le az országot, és bízz abban, hogy egyszer majd olyan lessz a helyzet, ami Neked kedvez. (Lehet, hogy már most is az, csak még nem jöttél rá a nyitjára.) Kísérletezz az anarchban, vagy mutass nagyobb aktivitást a többi szinten.

Északföld 01-27-2006 21:12

Quote:

Elf kereskedő ori 1300 hekire:

245 ház
285 barakk
130 tanya
5 raktár
275 torony
200 templom
160 bank

vagy

245 ház
300 barakk
135 tanya
5 raktár
300 torony
215 templom
100 bank

picit élezve:

222 ház
300 barakk
135 tanya
5 raktár
300 torony
215 templom
123 bank

ha van már pénzed és sokat vagy:

160 ház - 6700 emebr (a tornyok és bankokban nincs foglalkoztatottság)
315 barakk
125 tanya
310 őrtorony
215 templom
170 bank

Sezrintem ezek közül 1300 hekin bármelyik bőven megállja a helyét, még a vad orkokkal szemben is :) Aztán ha megvan a lé, lehet feljebb menni :)

Macal 01-27-2006 21:18

Mindenesetre, megmondom őszintén, jó volt most erről beszélni, és hasznos ez a fórum, mert kezdem megérteni a másik fél álláspontját, és ez jó! Ami bennem most kialakult kép az az, hogy a "veterán" gárda (ezzel nem bántani szeretnék senkit) sajátjának érzi a játékot, kicsit igazuk is van, hiszen itt vannak a kezdetektől, szenvedtek, megküzdöttek érte. Kicsit olyan ez, mint a játszótéren a játékok, mikor van egy csapat, aki mindíg ott játszik, aztán a játszótér egyre népszerűbb lesz, és jönnek az új srácok, akik szintén játszani akarnak. Az újak közt vannak rendesek, gonoszak, mint mindenhol ahol csak emberek fordulnak elő. Lesz egy kevés féltékenység, hogy eddig én játszottam ezzel, nekem több jogom van hozzá, stb. Közben meg ott a másik fél, aki most jött, fogalma sincs arról, mennyit kellett gürizni, hogy meglegyen az a játszótér. ők azért haragszanak, mert a régiek az elsőbbség jogán szerezték a személyiségeiket, a nagy orijukat, stb. De azért nekik is van valami kis igazuk, hiszen a játszótéren mindenkinek joga van játszani, legalábbis a papírforma szerint. Arról meg nem tehet a most jött se, hogy ő csak most szerzett tudomást erről a játszótérről, és nem előbb, hiszen akkor előbb jött volna ő is, nem? A régiek úgy érzik meg akarják fosztani őket a jogos előnyüktől, míg az újak azt sérelmezik, hogy mindenkinek egyenlő jogainak, lehetőségeinek kéne lenniük, hisz mind befizetik a belépődíjat. Most jó nagy katyvaszt hordtam össze, de remélem azért nagyjából érthető.:) Mindenesetre köszönöm a tanácsokat, most jó éjszakát kívánok mindenkinek, megyek aludni.:) sziasztok!

Xeper 01-27-2006 21:19

Quote:

Hogyan tudok jobb lenni az aktuális környezetmnél, ha az ork harcos tudós tábornok, én meg elf kereskedő vagyok, ő klánraktárból etet, nem tart tolit, és varit is alig. Hogyan védjem meg ez ellen a brutális erő ellen magam egyedül, ha ori-az-orit támadja, alulról?

Elgondolkodtató... ha neki csak serege van, akkor miért nem előzöd meg a bajt pl azzal, hogy felgyújtod a házainak a felét, és lerengeted a maradék területét?
Persze beütése előtt 10 másodperccel hozd el a tekijeinek a felét is...ha így beüt téged elfként, akkor valamit nagyon rosszul csináltál -tapasztalatból mondom ;)

Északföld 01-27-2006 21:21

Quote:

Mindenesetre, megmondom őszintén, jó volt most erről beszélni, és hasznos ez a fórum, mert kezdem megérteni a másik fél álláspontját, és ez jó! Ami bennem most kialakult kép az az, hogy a "veterán" gárda (ezzel nem bántani szeretnék senkit) sajátjának érzi a játékot, kicsit igazuk is van, hiszen itt vannak a kezdetektől, szenvedtek, megküzdöttek érte. Kicsit olyan ez, mint a játszótéren a játékok, mikor van egy csapat, aki mindíg ott játszik, aztán a játszótér egyre népszerűbb lesz, és jönnek az új srácok, akik szintén játszani akarnak. Az újak közt vannak rendesek, gonoszak, mint mindenhol ahol csak emberek fordulnak elő. Lesz egy kevés féltékenység, hogy eddig én játszottam ezzel, nekem több jogom van hozzá, stb. Közben meg ott a másik fél, aki most jött, fogalma sincs arról, mennyit kellett gürizni, hogy meglegyen az a játszótér. ők azért haragszanak, mert a régiek az elsőbbség jogán szerezték a személyiségeiket, a nagy orijukat, stb. De azért nekik is van valami kis igazuk, hiszen a játszótéren mindenkinek joga van játszani, legalábbis a papírforma szerint. Arról meg nem tehet a most jött se, hogy ő csak most szerzett tudomást erről a játszótérről, és nem előbb, hiszen akkor előbb jött volna ő is, nem? A régiek úgy érzik meg akarják fosztani őket a jogos előnyüktől, míg az újak azt sérelmezik, hogy mindenkinek egyenlő jogainak, lehetőségeinek kéne lenniük, hisz mind befizetik a belépődíjat. Most jó nagy katyvaszt hordtam össze, de remélem azért nagyjából érthető.:) Mindenesetre köszönöm a tanácsokat, most jó éjszakát kívánok mindenkinek, megyek aludni.:) sziasztok!

nos itt van az első gond, 22:21 és te aludni térsz, nem is tudom, mikro volt nálam ilyen az elmúlt 2 évben, lehet soha :-D

Macal 01-27-2006 21:25

Quote:

nos itt van az első gond, 22:21 és te aludni térsz, nem is tudom, mikro volt nálam ilyen az elmúlt 2 évben, lehet soha :-D

Sajnos 24-ben dolgozom, reggel 8-ra értem haza, és reggel 4-kor megyek megint. Muszály vagyok 48 óránként 5-6 órát aludni.:)

Xeper 01-27-2006 21:27

Quote:

Nekem 4 éve nem volt ilyen, és "csak" egy 'legnagyobb elf' díjra futotta...amit aztán elvett valaki :rolleyes:

Xeper 01-27-2006 21:27

Quote:

Sajnos 24-ben dolgozom, reggel 8-ra értem haza, és reggel 4-kor megyek megint. Muszály vagyok 48 óránként 5-6 órát aludni.:)

Na itt kezdődnek a problémák :)

Macal 01-27-2006 21:30

Igen, hidd el, nekem sem az álmom, hogy ennyit kelljen melózni, de azt hiszem ez nem tartozik ide. Viszont akkor legyen egy csoport, amiben a fun-ok játszanak!:D Na?:p

Xeper 01-27-2006 21:32

Quote:

Viszont akkor legyen egy csoport, amiben a fun-ok játszanak!:D Na?:p

Szerintem hamar befuccsolna az is... :(

Északföld 01-27-2006 21:37

Quote:

Originally Posted by Xeper
Szerintem hamar befuccsolna az is... :(

Attól függ kit nevezünk fun-nak és mi választ el egy fun-t a fanatistától? Hol a határ? :)

Xeper 01-27-2006 21:39

Quote:

Attól függ kit nevezünk fun-nak és mi választ el egy fun-t a fanatistától? Hol a határ? :)

Már a határ meghúzásából sértődés lenne az biztos :)

Északföld 01-27-2006 21:56

Quote:

Már a határ meghúzásából sértődés lenne az biztos :)

Igen ez könnyen elképzelhető :):D

Gabesz 01-27-2006 22:01

Quote:

Originally Posted by Kari
Elgondolkodtam azon, hogy hogy lehet az, hogy az 1/A top klánt jó ideje nem tudja befogni senki. Jópáran fenik rá a fogukat az ebből a topikból is látszik. Sikertelenül és reménytelenül próbálkoznak.
Mi lehet ennek az oka? Nosza! Nézzük végig a lehetséges okokat:
1./ A top klánban játszókhoz hasonlóan jó játékosok nincsenek a Hód mezőnyében.
2./ Vannak éppolyan jó játékosok, de nem egy klánban játszanak, ezért nem tudnak a csúcsra jutni.
3./ A feltörekvő és a top-on lévő játékosok játéktudása nem tér el jelentősen, de a játék szabályai és keretrendszere olyan előnyt biztosít az elöl lévőknek, a feltörekvőkkel szemben, hogy ezt szinte lehetetlen leküzdeni.
Van még más lehetséges ok is ?
Esetleg valamit kifelejtettem?

Lehetséges oknak tartom azt is,hogy az első országok határozzák emg a piacot,olyan jelentős tartalékokkal rendelkezhetnek,amilyennele gyetlen más klán sem...
ha kiegyeznének bámelyik klánnal amelyiket méltónak érzik egy csatára,hogy felsegítik őket maguk mellé(nem verik vissza őket 40körről):D
és mondjuk mindkét klán 1milliárd pénzzel indul tetszüleges kiépitésü orikkal,stb akkor szeirntem nembiztos,hogy a mosani topklán nyerne... sőt.

puma 01-27-2006 22:03

Quote:

Zoli azér te is alszol valamikor nem?:D:D:D:D

Gabesz 01-27-2006 22:16

Quote:

Elf kereskedő ori 1300 hekire:
245 ház
285 barakk
130 tanya
5 raktár
275 torony
200 templom
160 bank
vagy
245 ház
300 barakk
135 tanya
5 raktár
300 torony
215 templom
100 bank
picit élezve:
222 ház
300 barakk
135 tanya
5 raktár
300 torony
215 templom
123 bank
ha van már pénzed és sokat vagy:
160 ház - 6700 emebr (a tornyok és bankokban nincs foglalkoztatottság)
315 barakk
125 tanya
310 őrtorony
215 templom
170 bank
Sezrintem ezek közül 1300 hekin bármelyik bőven megállja a helyét, még a vad orkokkal szemben is :) Aztán ha megvan a lé, lehet feljebb menni :)

és hol maradnak a kocsmák? egy ilyen orit lazán begyújtok úgy,hogy nemmarad semmi benne ;)

Északföld 01-27-2006 22:19

Quote:

Originally Posted by Gabesz
és hol maradnak a kocsmák? egy ilyen orit lazán begyújtok úgy,hogy nemmarad semmi benne ;)

Miért gyújtanád fel az 1/A-ban? Ezen kívül meg fel tudsz nála gyújtani 100 házat, nagy kaland, amikro filléres az agyag és a fa :-DD

puma 01-27-2006 22:19

Quote:

És Gabeszból kiszólt a hód:D:D:D

Gabesz 01-27-2006 22:28

tudjátok lehet,hogy sunyi dolog,de ha legyújtok egy ilyenelftem vagy gnómot akkor nemlesz népessége és hiába építi vissza fele orija nemmüxik tehát azt bzheti:))) tornyok meg bankok tuti nem...
tehát akkor megfogja magát a jó Orktábornok hadisország 1300on 40klovassal és rámegy akkor aztán a pénze is fuccs és aztán a földjének is...

puma 01-27-2006 22:43

Quote:

tudjátok lehet,hogy sunyi dolog,de ha legyújtok egy ilyenelftem vagy gnómot akkor nemlesz népessége és hiába építi vissza fele orija nemmüxik tehát azt bzheti:))) tornyok meg bankok tuti nem...
tehát akkor megfogja magát a jó Orktábornok hadisország 1300on 40klovassal és rámegy akkor aztán a pénze is fuccs és aztán a földjének is...

Mindezt persze akkor,ha feltételezed hogy az intézőjében alul van a torony és a bank!
És ha nem?

Xeper 01-27-2006 22:52

Quote:

Originally Posted by puma
Mindezt persze akkor,ha feltételezed hogy az intézőjében alul van a torony és a bank!
És ha nem?

Akor meg a serege lép :p

Gabesz 01-27-2006 23:10

hát igaza van xeper the avengernek:)))

Xeper 01-27-2006 23:25

Quote:

hát igaza van xeper the avengernek:)))

Az az "avenger" hiba volt.... szövihez regeltem, aztán ez lett belőle.
most már mindegy :)
Ez most az egyetlen orim ami a nickemet viseli :D

Alba 01-28-2006 00:05

Hali.
Amit szemelyisegekrol irtatok (mar nem emelekszem ki) egy marhasag.Nem azt mondom hogy nem erosebb az akinek tobb van de nincs itt akkora differnecia.1 db al is szepe el lehet jaccani.Amugy meg ha vki szepen hoditozik es gyujti a cimbiket elobb utobb az A ba is tudnak majd olyan klant csinalni ahol lesz penz kaja meg miegymas.Es akkor mehetnek fel.De ez nem ugy mukodik altalaban hogy ripsz ropsz beesik vki egy jo klanba.Persze vannak kivetelek :)
De ha vki mf ken fellep es belep vhova persze nem lesz jo klan.Eloob a lenti csopikban gyujts ismerosokt vagy mar 1A s cimbiket es lesz jo klan...

Északföld 01-28-2006 01:50

Quote:

Originally Posted by puma
És ha nem?

Jó akkor picit legyünk reálísabbak. Egy ilyen elf, akinek van 100 bankja meg 300 tornya, még -6000 emberrel vígan eléldegél. Ehhez neked 1300 hekin 92 háznál többet kell felgyújtanod, nos itt egy gyújtásra jó ha 5-6 ház lejön, szval erőssen kell dolgoznod rajta, miközben Ő vígan építi a házait a bankok termelte pénzből. De ha kell, egy ilyen orit, simán ki lehet hozni kevesebb házzal is ott meg, gyújtassz egy házat :-D Persze fel is fedezhet 3-4 körre ott me ga hatékonyságod elenyésző lesz max 1 ház :):p

godgod2 01-28-2006 07:41

Quote:

100.000 :)

? Megveszem!:D

Macal 01-28-2006 08:17

Quote:

Jó akkor picit legyünk reálísabbak. Egy ilyen elf, akinek van 100 bankja meg 300 tornya, még -6000 emberrel vígan eléldegél. Ehhez neked 1300 hekin 92 háznál többet kell felgyújtanod, nos itt egy gyújtásra jó ha 5-6 ház lejön, szval erőssen kell dolgoznod rajta, miközben Ő vígan építi a házait a bankok termelte pénzből. De ha kell, egy ilyen orit, simán ki lehet hozni kevesebb házzal is ott meg, gyújtassz egy házat :-D Persze fel is fedezhet 3-4 körre ott me ga hatékonyságod elenyésző lesz max 1 ház :):p

Ez igaz, ha egy támadót veszel, és nem kettőt, vagy 3-at. Azok már egy lendületből kicsinálnak.

Xeper 01-28-2006 10:32

Quote:

Ez igaz, ha egy támadót veszel, és nem kettőt, vagy 3-at. Azok már egy lendületből kicsinálnak.

Akkor már idevehetnénk akár a 3 támadódat szétverő 9 klántársadat is... vagy egyedül hagynak a csatában? -válts klánt ;)

Senki 01-28-2006 10:38

Quote:

Akkor már idevehetnénk akár a 3 támadódat szétverő 9 klántársadat is... vagy egyedül hagynak a csatában? -válts klánt ;)

Na de ha neki 0 kocsmája van akkor az egész klán (ha ott vannak persze a közelben) legyújthatja neki a házait, hacsak nem balfácánkodik valaki óriással.... és 9 másik segítője a megtámadottnak is csak akkor jön, ha azok megint a közelbe vannak.... ez így túl elméleti, úgyis az élet szabja meg kit mivel lehet alaposan leszedni, nem elég az éplista..... :cool:

Remedy 01-28-2006 11:15

Quote:

Belegondolni is félelmetes, hogy anno nulla tanyás országként mennyi munka volt őt megnyugtató magasságba felküzdeni. Max. 2-3 órás alvási ciklusaim voltak hónapokon keresztül, de összességében több évről van szó. Pár ifjú titán szerint megoldás lenne rastartolgatni mindenkit. Szerintem nem. Ez értelmetlenné tenné az elmúlt évek munkáját.

Hat azert ez tenyleg durva, csak egyutterzo es ijedt szemekkel tudok rad nezni, hogy erre hogy lehettel kepes, es mikor voltal boltban, iskolaban vagy dolgozni, esetleg szorakozni vagy ilyesmi.... :)

De egyetertek veled ez a mindenkit restartoljuk otlet eleg nagy hulyeseg.... Es az is hogy kotelezo legyen 1/abol fordulni.... hiszen epp az az 1/a celja hogy akkora orit csinalhatsz magadnak amekkorat csak tudsz, es engednek hogy csinalj, de hekihatar az nincs....

LotR 01-28-2006 12:55

Quote:

Originally Posted by aúú
Szép napot Mindenkinek! :)
Nos a klánraktár mérete nem függ a klánvezérnél lévő pénz mennyiségétől, mivel a bővítéshez a költséget a klánraktárból vonja le, tehát a max klánraktár mérete 1dologtól függ:
1. Atis milyen változót állított be a klánraktárhoz...
A pénz ez esetben nem szab határt, hisz ha a 10 fős klánból mindenki bepakolta a max pénzt, akkor újra lehet pénzt gyűjteni és azt újra bepakolni...

Ugyanerről papoltam én is:D

All times are GMT +1. The time now is 12:42.