Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Klánpontlista rendezése máskor (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=493)

Kisbér 05-18-2006 10:58

Quote:

Originally Posted by Ati
Mert eddig kb 2 másodperc volt, ez ennek az ötszöröse lenne.

Amúgy ezt én nem értem... Most akkor körváltás előtt lesz 10mp, amikor a támadónak már el kellett indulnia, de én még indulhatok ebben az időtartamban?!
Ezt nem vágom :D

Arwyl szelleme 05-18-2006 11:06

Quote:

Originally Posted by Ati
A szünet bevezetését követően belső fórumokon több helyen is ez volt a téma, hogy nagyon sokan ezekért a másodpercekért élnek-halnak, ezek nélkül nagyon nem ugyanaz a támadás. Ha valamit BÁRMIKOR meg lehet csinálni, az már nem ugyanaz az izgalom.

Lenti csoportokban, ha kicsit máshogy néz is most ki ez, de megmaradt ez a kis centizgetés.

Fent kláncsatáknál kevésbé van meg. Erre javasoltam, hogy tegyük vissza. A 10 mp lehet, hogy nagyon sok is. Hogy az eddig megszokottak fényében valaki azt mondja, hogy KEVÉS, arra végképp nem számítottam, mert kb 5-szöröse annak, ami eddig volt, semmiképp nem hiszem, hogy kevés lenne.

Ati: csak hogy tiszta legyen: ( nekem :) )

Elindul a támadó sereg az utolsó lehetséges pillanatban, ekkor elkezdődik a 10mp, és ha ebben a 10mp-ben indul vissza a megtámadott fél akkor még 2 körre sikerül elindulni. Majd pontlistafrissítés, a támadó klán eltávolodik. Végül megtörténik a körváltás, DE aki abban a bizonyos 10mp-ben ment ki az marad 2 körös a támadó fél pedig már 1.

Tehát: KV után a támadó fél távot néz. Látja hogy mekkora sereggel jönnek vissza. 1 óra van arra, hogy kiszámolja, hogy mennyi sereget kell elengednie, hogy be is menjen és ki is védje. EZ AZ AMI NEM VOLT EDDIG. A megtámadottnak számolni a kell a seregelengedésre, és így akkora sereget kell visszaküldjön, hogy az mindenképp beüssön. Na erre van neki most nem 2 mp-e hanem nagylelkűen 10mp-e. :) /Ehhez jön még az hogy mondhatni a támadó 3 körig a megtámadott 4 körig van távol./

Ha mindezt így elfogadjuk, akkor mikor van esély arra hogy ezt kivitelezni tudja a megtámadott: amint 2 körre van a klán figyelni kell mint az állat, és a vezérnek több előre bekészített seregmennyiséggel várni kell a táv(ok) eredményét.

Azaz: (ha ez így van és jól értelmeztem Ati javaslatát) az fog történni, hogy rááll egyik klán a másika. A másik észleli, beveszi a maga kis X lovát. És ha ügyes a 10mp-ben visszamegy akkora sereggel amit a másik nem tud sehogyan fogni. (se seregelengedéssel, se pedig a kapott + barakkokkal.)
A támadó beüt, elvileg akkorát üt hogy mindenképp felé megy a megtámadottnak. És mivel nem tudja fogni a sereget, alulról a megtámadott visszaüt elvileg nagyobbat a már magasabb értékű klánon.

Ati 05-18-2006 11:16

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme
Elindul a támadó sereg az utolsó lehetséges pillanatban, ekkor elkezdődik a 10mp, és ha ebben a 10mp-ben indul vissza a megtámadott fél akkor még 2 körre sikerül elindulni. Majd pontlistafrissítés, a támadó klán eltávolodik. Végül megtörténik a körváltás, DE aki abban a bizonyos 10mp-ben ment ki az marad 2 körös a támadó fél pedig már 1.

Nem egészen. A klánpontlista rendezése a körváltás majdnem utolsó fázisa. Ezután már csak a piacról hazaérő áruk vannak, azoknak semmi köze semmi akcióhoz, ezért nyugodtan nevezhetjük ezt utolsó fázisnak. Előtte már lezajlottak az egyéni csaták és a kláncsaták is.

Vagyis:

- csaták lezajlása
- ekkor a támadó serege, aki kv előtt indult, már 1 körre van, a támadó klán még 2 körre
- klánpontlista rendezése, ilyenkor marad a támaó sereg 1 körre, de a támadó klán ha bontott, fokozott, már nem 2 körre van, hanem többre

Most ezidő alatt szünet van, nem csinálhatsz semmit. Eddig ha szerencséd volt, akkor a ***-tal jelzett helyen volt esélyed észrevenni, hogy mennek ellened, és még visszatámadni. Ez a ***-tal jelzett hely lenne az, ahova bekerülne egy kis várakozás, és itt már lehetne akciózni.

Quote:

Tehát: KV után a támadó fél távot néz. Látja hogy mekkora sereggel jönnek vissza. 1 óra van arra, hogy kiszámolja, hogy mennyi sereget kell elengednie, hogy be is menjen és ki is védje. EZ AZ AMI NEM VOLT EDDIG. A megtámadottnak számolni a kell a seregelengedésre, és így akkora sereget kell visszaküldjön, hogy az mindenképp beüssön. Na erre van neki most nem 2 mp-e hanem nagylelkűen 10mp-e. :) /Ehhez jön még az hogy mondhatni a támadó 3 körig a megtámadott 4 körig van távol./

Ha mindezt így elfogadjuk, akkor mikor van esély arra hogy ezt kivitelezni tudja a megtámadott: amint 2 körre van a klán figyelni kell mint az állat, és a vezérnek több előre bekészített seregmennyiséggel várni kell a táv(ok) eredményét.

Azaz: (ha ez így van és jól értelmeztem Ati javaslatát) az fog történni, hogy rááll egyik klán a másika. A másik észleli, beveszi a maga kis X lovát. És ha ügyes a 10mp-ben visszamegy akkora sereggel amit a másik nem tud sehogyan fogni. (se seregelengedéssel, se pedig a kapott + barakkokkal.)
A támadó beüt, elvileg akkorát üt hogy mindenképp felé megy a megtámadottnak. És mivel nem tudja fogni a sereget, alulról a megtámadott visszaüt elvileg nagyobbat a már magasabb értékű klánon.

Ez volt eddig is, pontosan, csak nem 10mp-ben, hanem 2-ben.

A másik felmerült javaslat, a manuális rendezés, nem adna egy órát észrevenni, hogy az ellenséges klán 2 körre van, hanem akár 10 percre is lecsökkenhet ez az észlelési idő, így a védekezőnek nem elég óránként ránéznie a listára, hanem 5-10 percenként meg kell tennie, ha észre akarja venni, hogy veszély van.

monro 05-18-2006 11:31

Quote:

Originally Posted by wand
Zou, simán nem érted, én azt mondom, tök mind1 ki támad, a támadónak sokkal nagyobb a kockázata mint a védőnek, és nem támogatok semmi olyat ami csak tovább növeli a védő előnyeit.

ott van lejebb a javaslat, a kv előtt 10mp szünet amikor is lehet távolozni..

és a változatatás az "így nem jóról" egy még rossszabra nem megoldás

Ne haragudjatok már de ez mit old meg?????????????
Nem mindegy, hogy 59.59-kor induítod a támadást és a "szünet" miatt nem tudsz tenni semmit vagy ebben a 10 mp végén indítasz és akkor a körváltásról csúszol le? Komolyan az az érzésem, hogy komplett idiótának nézitek az embert. EZ A MEGOLDÁS NEM CSINÁL SEMMIT A PROBLÉMÁVAL!

monro 05-18-2006 11:32

Quote:

Originally Posted by monro
EZ A MEGOLDÁS NEM CSINÁL SEMMIT A PROBLÉMÁVAL!

Ja de mégis...
Kitolja egy perccel azt a pontot amikor indítani kell a támadást.

monro 05-18-2006 11:35

Egyébként Wandhiába lököd ezt a sok semmitmondó érvet. Egyénileg is kockáztatsz ha kitámadsz! Klánnal meg nem kockáztatsz semmit ha így marad minden, maximum lebontottál 1000 épületet. TE KOCKÁZATMENTESEN AKARSZ FÖLDET!

Jobb lenne ha azon agyalnál, hogy a játékosok többségének mi az érdeke és nem azon, hogy megőrizd a kiskaput a kockázat nélküli "fullsereges" kitámadásra!

Ati 05-18-2006 11:36

Quote:

Ja de mégis...
Kitolja egy perccel azt a pontot amikor indítani kell a támadást.

Az *ellentámadást*.

Kisbér 05-18-2006 11:50

Hehe, most már vágom...
És miért nem jó az, hogy van körváltás közepén egy szövirendezés, és kész...
29-kor elindítod a seregeket, bontasz, merülsz, eltávolodsz... Ha észreveszi a támadott klán, akkor neki is megvan ez a lehetősége 1 órával később. Ez így nem jó? :D
(lehet, hogy hülyeség, akkor bocs) :D

Arwyl szelleme 05-18-2006 11:55

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Hehe, most már vágom...
És miért nem jó az, hogy van körváltás közepén egy szövirendezés, és kész...
29-kor elindítod a seregeket, bontasz, merülsz, eltávolodsz... Ha észreveszi a támadott klán, akkor neki is megvan ez a lehetősége 1 órával később. Ez így nem jó? :D
(lehet, hogy hülyeség, akkor bocs) :D

Mert akkor KV közepén is bontana a támadó fél. Ha negyed óránként lenne frissítés akkor negyed óránként menne a bontogatás...
És végül eljutunk ahhoz amit CL már leírt...

Kisbér 05-18-2006 12:00

Quote:

Mert akkor KV közepén is bontana a támadó fél. Ha negyed óránként lenne frissítés akkor negyed óránként menne a bontogatás...
És végül eljutunk ahhoz amit CL már leírt...

Akkor meg legyen az, hogy ahány körre kitámadtál, annyi körre lesz a 2 klán egymástól egészen addig, amíg haza nem jön a sereged.
Aztán kész vazze :D Meg van oldva :D

Ati 05-18-2006 12:04

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Akkor meg legyen az, hogy ahány körre kitámadtál, annyi körre lesz a 2 klán egymástól egészen addig, amíg haza nem jön a sereged.
Aztán kész vazze :D Meg van oldva :D

Egy 200ezer pontos klán had ne 2 körre legyen már egy 20ezer pontos klántól. :D

Semmi gond a távolságokkal, azok úgy jók, ahogy vannak, taktikázásra is lehetőséget adnak, hogy hogy jutsz közel a másikhoz, vagy éppen el egy veszélyes ellenféltől.

aúú 05-18-2006 12:18

Nah, megint végignyálaztam amit tegnap este óta írtatok...:)

Szóval akkor...:)
Zou megemlített minket, hogy mi pld védekezésre beálltunk, ami részben igaz is (de azért tudnánk ütni is ha valaki ránk jön, csak saját támadást kezdeményezni lenne nehezebb nekünk klánban, hiába van már rá pénzünk) és ennek meg van az oka... mégpedig az, hogy mi abszolúte magunknak hoztunk össze mindent, a termelésünket és a legtöbb ütésünk egyéniben volt, nem klánszinten (ami látszik is a klán hírnevünkön), de éppen ezért, mert a hosszú évek alatt mindkettő oldalt megtapasztaltuk, tapasztaltam, ezért lehet jobban átlátom mindkettő oldal érzelmeit, a támadók és a védőkét is...
Ezen tapasztalataimból kiindulva mindenképpen meg kell említenem pár dolgot...
Kezdjük azzal, hogy a klántámadások rendszere jelenleg akárhogy, csűrjük, csavarjuk, nem tökéletes, ezért bármiként is változtatjátok a köridőkkel való mókázást, ez nem fog változni... ha a támadás észerevehető még az indítás után, akkor két, kb ugyanolyan erejű klán nem fog támadni egymásra mégpedig azért, mert ha bármelyikük is kezdeményez, akkor a másik akár 2-5x is visszaverheti klánszinten (csináltunk ilyet mi is és nem is annyira régen Monróék Wandékkal), valamint egyéniben is szétüthető ha a sűrűbb mezőnyben megy a harc, ezért a támadókat sújtja hátrányosan. Amennyiben ez a rész szűnik meg (mint ebben az esetben), akkor viszont a védő kerül hátrányba, hisz hiába néz távolba, az ellen már jön és mindenképpen be fog ütni (ismétlem, kb azonos erejű klánokról van szó!) és még az se bizti, hogy vissza tudom kísérni, mert:
1. megpróbálom kivédeni, hisz van rá esélyem, aztán ha beütött, akkor meg már a földveszteség miatt nem fogom tudni visszakísérni...
2. Eleve eltávolodott annyira tőlem klánszinten, hogy nem tudok rámenni...
3. Egyéniben is messze van eleve (2 db 300e pontos ori, megtámadhat nyugodtan klánban 3db 200e pontos orit), ezért még ott se tudok rámenni

Van még egy dolog, ami azért elő, elő fordul és mind a támadót, mind a védőt sújthatja (kivéve az első 2 klánt akiknél jelentősek a pontkülönbségek a többiekhez képest), az az, hogy ha a támadó beüt, akkor hírtelen felugrik pontban, így egy 3. 4. 5. stb fél is rámehet a támadóra... vagy a védőre, aki viszont vesztett föld esetén lejebb esik és ha megpróbál szembe menni, akkor ő is járhat így (ez tapasztalat abból az időből mikor még a sűrűbb mezőnyben küzdöttünk mi is klánszinten).

Tehát mindkét oldalt nézve, egyenlőre nem lehet olyan rendszert kitalálni, ami mindkét félnek kedvezni fog! Pedig valamit ki kell rá találni, ugyanis most már kötelező az 1/a-ban játszani és ami döntés itt születik, az az ÖSSZES játékosra kihatással lesz (ezért nem támogatom Zou ötletét abban, hogy ha szavazás lenne, csak az szavazhasson, akinek van orija 1/a-ban).

Ha megmarad Atis javaslata, akkor a fentebb leírtakból több hátrány is nagyon jól kijön:
1. A támadónak nem fogja megérni olyan klánt támadni, amelyik normálisan játszik, mert (igaz 1 kör késéssel) kap 2-5 sereget a hátsójába, ha támadni mer rá... ezért azokat fogja ütni valószínű, ha tudja, akik gyengén játszanak (mert nem voltak még 1/a-ban és mondjuk az az elképzelésük, hogy tolis varis elffel, gnómmal, vagy valamilyen kevésbé ellenálló orival is el lehet lenni jól idefent és még volna jó pár ok, ami miatt valaki 1/a-ban hátrányba kerülhet ilyen esetben) és mivel kötelez feljönni, ezért biztosan lesz ilyen és akkor még jobban megerősödik az a kép is, hogy de szar az 1/a és csak a kiváltságosak játszhatnak ott...
2. A védő felet, aki abban a 10 másodpercben támad jelentős hátrányba hozza magát, mert bár arra legalább vissza tudott menni, aki őt támadja, de 2 órán keresztül jól láthatóan üresebbek az orijai így ha egyéniben valaki véletlen észre veszi, akkor kaphat egy rakás sereget, vagy akár megintcsak klántámadást is....

Azt senki nem tagadhatja, hogy a Hódítóban mindig is annak volt a legnagyobb előnye, aki többet tudott gép mellett lenni és ez akkor sem változik, ha a körváltás közbeni pontlista rendezés máskorra kerül bármilyen módon...
Éppen ezért én még mindig a mellett vagyok a legjobban, hogy csak bizonyos akciók befolyásolják a klánpontszámot, úgy mint:
1. a földvesztés támadástól, amire ugyibár elég kicsi az esély ilyen esetben
2. barakk vagy torony lebontása csökkentse, de NE növelje az ilyen épületek felépítése (hogy ne lehessen tanyát bontani, majd barakkot, esetleg tornyot építeni és így megkerülni), ebben az esetben ugyanis a támadó/védő erő is csökken, ami ténylegesen gyengíti a harcokban a klánokat...
Azt pedig muszáj lesz elfogadni, hogy a számítástechnikai rendszerek gyorsulásával megszűnik az az opció, ami eddig a lassú körváltásoknak volt köszönhető...

Igazából az, hogy a támadásba és a védekezésbe mi számít bele, nem ennek a fórumnak a témája, még tegnap nyitottam rá egy másikat, ott tessék ezen vitatkozni, de arra felhívom a figyelmeteket, hogy ha már valaki be tudott rakni 90% barakkot az orijába egyszer, az marha lenne ezt lecsökkeneteni csak azért, mert a tábornokok miatt és az esetlegesen alulról jövő 10% bónusz miatt (amit én nem támogatok, de azt nem itt fejtem ki, hogy miért) jobban támad... nem is lenne logikus, hisz így kisebb sereggel el lehet érni ugyanazt a támadó erőt és még több is marad védekezésre...

Zounok 05-18-2006 12:28

Uhhh...ezt elolvasni is sok volt:)

aúú 05-18-2006 12:28

Jah, a manuális frissítésről nem írtam le a véleményem...:)
Szóval az se oldaj meg, mert teljesen logikusan akkor fogok melléd frissíteni, mielőtt támadnék, tehát körváltás előtt és utána te már hiába frissítesz rám, ugyanúgy csak akkor fogsz tudni visszajönni, mikor már 1 körre lesznek hozzád a seregeim... és mivel ez esetben is csak akkor van értelme szembe támadni, mielőtt körváltás lesz, ezért jön majd a frissítéssel való játék az utolsó másodpercekben... a támadó klánnál azért, hogy egyáltalán ne tudják megütni, a védőnek meg azért, hogy vissza tudjon kontrázni mégha csak 1 körrel később is... és ez mégha iszonyú drágává is tesszük, akkor is megér minden pénzt mindkét félnek, ráadásul jksz-re buzdít, hisz ha nem tudok én annyit frissíteni, akkor megkérem a havert, hogy ő is frissítsen, meg a másik havert is, meg a másikat is és ha elég sokat kérek meg, hogy többször is frissítsenek különböző körökben, akkor még kiszűrhető sem lesz, hogy ki is volt jksz-es és ki volt az, aki tényleg azért frissített, mert kíváncsi volt, vagy mert támadni akart esetleg, de meggondolta magát bármi miatt is...

aúú 05-18-2006 12:30

Quote:

Originally Posted by Zounok
Uhhh...ezt elolvasni is sok volt:)

Hát, látod én nem 30 külön beírásban írtam be, hanem egyben...:)

Zounok 05-18-2006 12:36

Quote:

Originally Posted by aúú
Hát, látod én nem 30 külön beírásban írtam be, hanem egyben...:)

A manuális frissítéshez annyit azért hozzátennék, hogy amikor egy klán 2-3 hétig gyűjt, szedi ki a piacokat, majd blokkolja azokat, összeszedi a 4 milla lovast, és szépen elindul, akkor legalább egy, a 2-3 hetes felkészüléshez viszonyítva is rövid idő hagy álljon már rendelkezésére a megtámadott félnek is bármilyen reakcióra. :)

Zounok 05-18-2006 12:40

Teljesen nyilvánvaló, hogy tökéletes megoldás, ami mindenkinek jó, mint olyan, nem lesz! :) De egyik fél se legyen áldozat! Sem a támadó, sem a védő! Találjunk olyat, amiben mindkettőnek van jó is rossz is. De a jelenlegiben csak a védő pozíciósat éri hátrány.

Ati 05-18-2006 12:42

Quote:

Originally Posted by aúú
Kezdjük azzal, hogy a klántámadások rendszere jelenleg akárhogy, csűrjük, csavarjuk, nem tökéletes, ezért bármiként is változtatjátok a köridőkkel való mókázást, ez nem fog változni...

Ahogyan a normál támadások rendszere sem "fair", hiszen ha fair lenne, nem lennének támadások. Az aktuális rendszerről ha egy csak támadót kérdezel, akkor a legapróbb módosítástól nem fog tudni támadni; ha egy védőt kérdezel, akkor egy legapróbb módosítástól nem fog tudni védekezni. Ezen kár vitázni, megvan a két oldal, és ez így van rendjén.

De akárki akármit mond, az tény, hogy az 1/A-ban az eddigi rendszer szerint történtek a legnagyobb kláncsaták, és ez nem egyoldalú, egyvalakinek kedvező csaták sorozata volt, hanem mindkét oldalról ment az adok-kapok. Sőt, ennek köszönhetően történt "trónfosztás" is, és nem azért, mert most a legfelső klán úgy döntött, hogy megunta, és lelép. Kláncsatával lettek leszedve.

Éppen ezért nem hiszem, hogy eget rengető változtatás kellene.

Quote:

Originally Posted by aúú
2. A védő felet, aki abban a 10 másodpercben támad jelentős hátrányba hozza magát, mert bár arra legalább vissza tudott menni, aki őt támadja, de 2 órán keresztül jól láthatóan üresebbek az orijai így ha egyéniben valaki véletlen észre veszi, akkor kaphat egy rakás sereget, vagy akár megintcsak klántámadást is....

Ez eddig is így volt, teljesen felesleges felhozni egy iszonyat régóta így működő rendszert, mint jajj de rossz lett most nekünk szindróma.

Quote:

Originally Posted by aúú
2. barakk vagy torony lebontása csökkentse, de NE növelje az ilyen épületek felépítése (hogy ne lehessen tanyát bontani, majd barakkot, esetleg tornyot építeni és így megkerülni), ebben az esetben ugyanis a támadó/védő erő is csökken, ami ténylegesen gyengíti a harcokban a klánokat...

He? Ez csak valami vicc, ugye? Negatív pontszámú klánokat is csináljunk? :) Felejtős.

Colony 05-18-2006 12:53

Tudom nem túl gyakoriak a klántámadások, de ha véletlenül több is zajlana egy körben, akkor a saját manulis frissités valamilyen szinten belekavarhatna a csoport többi támadásába. Mellesleg mint már volt róla szó az egész JKSZ-re buzdítana. Szerintem akkor inkább maradjon a "pár másodperces" fentebb leírt reakció idő.

aúú 05-18-2006 12:55

Quote:

Originally Posted by Ati
Ahogyan a normál támadások rendszere sem "fair", hiszen ha fair lenne, nem lennének támadások. Az aktuális rendszerről ha egy csak támadót kérdezel, akkor a legapróbb módosítástól nem fog tudni támadni; ha egy védőt kérdezel, akkor egy legapróbb módosítástól nem fog tudni védekezni. Ezen kár vitázni, megvan a két oldal, és ez így van rendjén.

De akárki akármit mond, az tény, hogy az 1/A-ban az eddigi rendszer szerint történtek a legnagyobb kláncsaták, és ez nem egyoldalú, egyvalakinek kedvező csaták sorozata volt, hanem mindkét oldalról ment az adok-kapok. Sőt, ennek köszönhetően történt "trónfosztás" is, és nem azért, mert most a legfelső klán úgy döntött, hogy megunta, és lelép. Kláncsatával lettek leszedve.

Éppen ezért nem hiszem, hogy eget rengető változtatás kellene.

Nem is mondtam, hogy fair, csak összefoglaltam MINDEN oldal álláspontját, mert itt akárhogy nézzük is szinte csak azok szólaltak meg, akik a támadás pártján állnak, pedig akár tetszik, akár nem, sokan szeretnek varissal és tolissal is játszani, ami pedig ebben az esetben a felfedezést támogatja és így a védekezést, vagy az esetleges kontra támadást, amit ugyancsak figyelembe kell venni.

Quote:

Originally Posted by Ati
Ez eddig is így volt, teljesen felesleges felhozni egy iszonyat régóta így működő rendszert, mint jajj de rossz lett most nekünk szindróma.

Nana, ez nem teljesen van így! A te körváltás utáni 10 mp-s ötletedet gondoltam még jobban végig és az alapján írtam le és nem azt, hogy ha valaki balfék és rosszkor megy el támadni...

Quote:

Originally Posted by Ati
He? Ez csak valami vicc, ugye? Negatív pontszámú klánokat is csináljunk? :) Felejtős.

Igazad van, nem fejtettem ki pontosan...
Nem arra gondoltam, hogy a klánpontszámot csak ez a két épület adja, ezt egyszer már elvetettétek a levlistán ilyen-olyan okokból, de kláncsata folyamán (azokban a körökben, míg a kiküldött sereged oda nem ér) a klán pontszámának változását igenis csak ennek a két épületnek megléte kéne, hogy befolyásolja a klánpontszámot, hisz valójában csak ezektől függ, hogy a klánserege mekkora... tehát hiába bontok én le 300 kocsmát, a kláncsata szempontjából teljesen lényegtelen, akárcsak a tanya...

Zounok 05-18-2006 13:03

Quote:

Originally Posted by Colony
Tudom nem túl gyakoriak a klántámadások, de ha véletlenül több is zajlana egy körben, akkor a saját manulis frissités valamilyen szinten belekavarhatna a csoport többi támadásába. Mellesleg mint már volt róla szó az egész JKSZ-re buzdítana. Szerintem akkor inkább maradjon a "pár másodperces" fentebb leírt reakció idő.

Ezt nem értem! Mivel kavarna be másik támadásba??? Maximum helyreteszi a pontszámokat, de nem kavar be !

A JKSZ -t pedig igencsak meggondolja bárki, ha 1 mrd-ba kerül a frissítés !

Ati 05-18-2006 13:08

Quote:

Originally Posted by aúú
A te körváltás utáni 10 mp-s ötletedet gondoltam még jobban végig és az alapján írtam le és nem azt, hogy ha valaki balfék és rosszkor megy el támadni...

Eddig se a "balfékek" támadtak az utolsó pillanatban, és támadtak keresztbe az utolsó pillanatban, hanem azok, akiknek ehhez a technikai feltételek (gyors net, megfelelő idegrendszer :D) adottak voltak. Ez utóbbi ezzel is kellene, a gyors net hiánya lenne egy ici-picit ellensúlyozva. Semmi más változást nem eredményezne.

Pont emiatt javasolta monró, hogy ne csak ekkor legyen klánpontrendezés, hanem máskor is, mert ha óra 15-től óra 45-ig van ebédszüneted, akkor órakor nem tudsz pont jelen lenni. Ennek megvan az az alőnye, hogy bármikor 2 körre tudsz lenni, és megvan az a hártánya, hogy bármikor 2 körre tud bárki lenni. :) Akár úgy, hogy észre se veszed. Kérdés, hogy ez mennyire nyerő, szemben a mostani helyzettel, amikor minimum 1 körig 2 körre van az ellen, tehát 59 perced van észrevenni, hogy veszély lehet.

Colony 05-18-2006 13:09

Quote:

Ezt nem értem! Mivel kavarna be másik támadásba??? Maximum helyreteszi a pontszámokat, de nem kavar be !

Ha a visszatámadó is alábont 2 körre és frissit, akkor az elsőtámadó bonthat látlatlanba hátha frissit mégegyszer valaki akár véletlenül és ez egészen mehetne a körváltásig, ki legyan alul a pontlistában!

Ati 05-18-2006 13:10

Quote:

Adott 2 klán, egy kicsi és egy nagy, akiknek semmi közük egymáshoz, csak mindketten támadni szeretnének valakit, még a célpont sem azonos.

Kis klán: "jajj de jó, végre 2 körre vagyok az ellentől, be tudok támadni, utolsó pillanatban indítom is a támadást."

Nagy klán: no rendezzünk klánpontlistát.

Kis klán: "egy hete készülök a támadásra, minden pénzem ráköltöttem, tuti beütöttem volna, erre valaki frissít, és most 3 körre kerültem! ááááááááá"

Remélem elég szemléletesre sikeredett. ;)

aúú 05-18-2006 13:13

Quote:

Pont hogy nem... 4-5 baráti klán sokkal könnyebben kitermel 1 millliárdot, mint egyetlen klán, tehát megéri megkérni a haverokat, hogy frissítsenek már ők is egyet...

A másikat megválaszolta Atis, úgyhogy kiszedtem...:)

Colony 05-18-2006 13:15

Quote:

Originally Posted by Ati
Adott 2 klán, egy kicsi és egy nagy, akiknek semmi közük egymáshoz, csak mindketten támadni szeretnének valakit, még a célpont sem azonos.

Kis klán: "jajj de jó, végre 2 körre vagyok az ellentől, be tudok támadni, utolsó pillanatban indítom is a támadást."

Nagy klán: no rendezzünk klánpontlistát.

Kis klán: "egy hete készülök a támadásra, minden pénzem ráköltöttem, tuti beütöttem volna, erre valaki frissít, és most 3 körre kerültem! ááááááááá"

Remélem elég szemléletesre sikeredett. ;)

Igen ez lett volna a másik, hogy valakit meg indulás elött "lelehetne pontszámok" alapján rendezni! Itt nem csak két klán akciójáról van szó hanem az egész csoport rendezéséről!!!

Colony 05-18-2006 13:18

Quote:

Originally Posted by Colony
Igen ez lett volna a másik, hogy valakit meg indulás elött "lelehetne pontszámok" alapján rendezni! Itt nem csak két klán akciójáról van szó hanem az egész csoport rendezéséről!!!

Azonkívül, mikor a piacról "eltünnek" az íjászok és lovasok várható, hogy feljebb történni fog valami körváltáskor igy még a támadást is meglehet hiúsítani!

monro 05-18-2006 13:20

Quote:

Originally Posted by Ati
A másik felmerült javaslat, a manuális rendezés, nem adna egy órát észrevenni, hogy az ellenséges klán 2 körre van, hanem akár 10 percre is lecsökkenhet ez az észlelési idő, így a védekezőnek nem elég óránként ránéznie a listára, hanem 5-10 percenként meg kell tennie, ha észre akarja venni, hogy veszély van.

Hát ez azért nem igaz!
Elég egyszer távolbanéznie körönként!! Nagyon nem ugyanaz! Nem a pontlistát kell bűvölgetni munkaidőben pld, vagy éjjel wapról ami vagy bejön vagy nem. Egy távolbalátás körváltás után és van 58 perced intézkedni.

aúú 05-18-2006 13:21

Quote:

Originally Posted by Ati
Eddig se a "balfékek" támadtak az utolsó pillanatban, és támadtak keresztbe az utolsó pillanatban, hanem azok, akiknek ehhez a technikai feltételek (gyors net, megfelelő idegrendszer :D) adottak voltak. Ez utóbbi ezzel is kellene, a gyors net hiánya lenne egy ici-picit ellensúlyozva. Semmi más változást nem eredményezne.

Pont emiatt javasolta monró, hogy ne csak ekkor legyen klánpontrendezés, hanem máskor is, mert ha óra 15-től óra 45-ig van ebédszüneted, akkor órakor nem tudsz pont jelen lenni. Ennek megvan az az alőnye, hogy bármikor 2 körre tudsz lenni, és megvan az a hártánya, hogy bármikor 2 körre tud bárki lenni. :) Akár úgy, hogy észre se veszed. Kérdés, hogy ez mennyire nyerő, szemben a mostani helyzettel, amikor minimum 1 körig 2 körre van az ellen, tehát 59 perced van észrevenni, hogy veszély lehet.

Ha az eredeti 10 másodperces javaslatodat nézzük, akkor az mivel a körváltás után van, mindenképpen azt eredményezi, hogy muszáj kitámadnom 2 óra hosszára, azzal ellentétben, hogy ha körváltás előtt támadok, akkor csak 1 óra lesz belőle... míg közvetlenül a körváltás után, azért általában csak akkor támad valaki, ha kicsit láma...:)
Monró javaslat abból érdekes, hogy mindenképpen lehetnél 2 körre akkor, amikor te akarsz, viszont a hátránya az, hogy egy nagyobb pontszámon lévő klán előnybe kerül a kisebbel szemben, mivel egy kicsit éhezik, vagy képez mint az állat, akkor 2 körre kerül ha mondjuk csak 3 köre volt, majd indít és utána ki a piacra, lefokoz amennyit csak tud és mivel az ellen se tud lefokozni többet ha mindketten maxot fokoznak le, ezért gyakorlatilag nem tud 2 körre lenni a kisebb klán a nagyobbtól, ha előtte nem voltak 2 körre...

aúú 05-18-2006 13:26

Minél többet beszélgetünk róla, annál inkább egy gondolat fészkelje be magát az agyamba...
Atis, Csináld vissz az 1/a-ban a körváltást olyanra mint volt és meg is van oldva minden...:D

Ati 05-18-2006 13:30

Quote:

Hát ez azért nem igaz!
Elég egyszer távolbanéznie körönként!! Nagyon nem ugyanaz! Nem a pontlistát kell bűvölgetni munkaidőben pld, vagy éjjel wapról ami vagy bejön vagy nem. Egy távolbalátás körváltás után és van 58 perced intézkedni.

Szemben az eddigi 1 óra 58 perccel.

Ati 05-18-2006 13:32

Quote:

Originally Posted by aúú
Ha az eredeti 10 másodperces javaslatodat nézzük, akkor az mivel a körváltás után van, mindenképpen azt eredményezi, hogy muszáj kitámadnom 2 óra hosszára, azzal ellentétben, hogy ha körváltás előtt támadok, akkor csak 1 óra lesz belőle... míg közvetlenül a körváltás után, azért általában csak akkor támad valaki, ha kicsit láma...:)

Akkor az összes eddigi visszatámadást kicsit lámák csinálták? A nem lámák azok csak ülnek, hátradőlnek, és hagyják, hogy beüssön a sereg, nem akarnak visszatámadni, még véletlenül sem?

monro 05-18-2006 13:32

Megpróbálom átgondolni Wand ellenkezésének okát... hmmm..

1. nem teccik neki, hogy nem tud "biztonságosan" elhúzni a helyszínről ha támad. Miért is nem?
Mert nagy sereget kell küldenie mivel a klántámadás jelenleg gyengítve van az egyénihez képest.

Megoldás mi lenne? Erősítsük a klántámadást olyan szintre mint egyéniben ahol szintén nem lehet "elhúzni" onnan biztonságos távra.

2. nem teccik neki az sem hogy erősítsük a támadást..
Miért is nem?
- mert tud olyan klánt csinálni ami jelenleg is bever szinte mindenkit ÉS el is tud onnan "húzni" biztonságos helyre

- ha erősebb lenne a klántámadás akkor a "termelőklánja" sem lenne többé biztonságban 2 elf ide-vagy oda.

Nos jelenleg a szememben ez az ami látszik ebből a vitából.
Nyilván nekem sem tetszene a változás ha bármit is teszünk ellentétben lenne valamelyik érdekemmel.

Ati 05-18-2006 13:33

Quote:

Originally Posted by aúú
Minél többet beszélgetünk róla, annál inkább egy gondolat fészkelje be magát az agyamba...
Atis, Csináld vissz az 1/a-ban a körváltást olyanra mint volt és meg is van oldva minden...:D

A 10 mp késleltetés klánrendezés előtt gyakorlatilag ez lenne. Lehet 1 mp is, hogy az előzőekhez hasonló adrenalinszint meglegyen... ;)

monro 05-18-2006 13:41

Quote:

Originally Posted by Ati
Szemben az eddigi 1 óra 58 perccel.

Nem. Ha eddig rádálltak nem csináltál semmi extrát csak izgultál, mert nem tudtad jönnek e vagy nem. Egyedül a körváltás volt necces. És nem 2 mp volt ahogy mondtad, hanem néha 2 perc is! Kár hogy nem sokan ismeritek ezt az élményt.

Nem volt mihez viszonyítva elküldeni a támadást a támadónak! Így ha nem akart lecsúszni az utolsó amihez biztonságosan köthette az indítást az a kajáltatás és a seregelmenetel. Innentől pedig volt 20mp-2percig időd függően a körváltás gyorsaságától.

Azt hiszem sikerült felvázolnom egy komplett javítási szisztémát amivel csak jobb lehet a játék annak is akinek "csak" 45% barakja van és mégis EGY ember ellenállása lesöpri az egészet a többiek általános elfogadása és támogatása ellenére? Hát legyen a 10mp is jobb, mint a 0 esély de kérdem én miért nem csináljuk meg "rendesen"? Egyéniben működik! Klánban miért nem fog? Még jobban kell működnie, mert 10 ember összjátéka kell hozzá nem csak 1-é.

Ati 05-18-2006 13:53

Quote:

Nem. Ha eddig rádálltak nem csináltál semmi extrát csak izgultál, mert nem tudtad jönnek e vagy nem. Egyedül a körváltás volt necces. És nem 2 mp volt ahogy mondtad, hanem néha 2 perc is! Kár hogy nem sokan ismeritek ezt az élményt.

Ha igazán jól időzítettél, akkor még 2 mp se volt, de az már nagyon rizikós, úgyhogy vettem azt, hogy annyi azért volt. Ha minimum 2 ember nézte a történéseket, de inkább több, akkor nagyon jól ki lehetett centizni eddig is, nem azokhoz viszonyítva, amit említesz, hanem az egyéni támadásokhoz.

Quote:

Azt hiszem sikerült felvázolnom egy komplett javítási szisztémát amivel csak jobb lehet a játék annak is akinek "csak" 45% barakja van és mégis EGY ember ellenállása lesöpri az egészet a többiek általános elfogadása és támogatása ellenére?

Már felmerült ellenérvnek az is, hogy egy igen jól kiszámolt, nagyon jól rákészült támadásba egyszercsak egy külső fél beleszól, és keresztbehúz mindent. Nem támadással, nem lopással, nem piaci manipulációval, hanem egyetlen gomb megnyomásával.

Quote:

Hát legyen a 10mp is jobb, mint a 0 esély de kérdem én miért nem csináljuk meg "rendesen"? Egyéniben működik! Klánban miért nem fog? Még jobban kell működnie, mert 10 ember összjátéka kell hozzá nem csak 1-é.

Egyéniben nincs gomb, amit megnyomsz, és rendeződik a pontlista. Pedig ott is lehet ugrálni, és támadás után már jócskán 4-5 körre lenni, még mielőtt beérne a sereged, és az ellenfélnek esélye sincs visszakísérni. Nem egyszerű ez sem, és nem is feltétlen éri meg. De van. És nem rendezhetsz kedvedre pontlistát.

aúú 05-18-2006 14:16

Nos, végig olvasva az összes javaslatot és kiegészítve a kézi frissítést azzal, hogy a klánesemények között látszódjon azonnal ha valaki frissített klánpontszámot, én még így is támogatom a kézi frissísítéses dolgot. Az, hogy mennyire tud belekavarni esetleg az, hogy ha mások is pont akkor klántámadnak, csak a gyakorlat tudja megmutatni, de elnézve a klántámadások számát nem hiszem, hogy lesz belőle probléma és így viszont tényleg lesz majdnem 1 óra hossza bárkinek visszatámadni, aminek megvan az az előnye, hogy össze lehet szervezni a nagyobb létszámú klánokat is és jobban támogatja azokat is, akik nem tudnak napi 24 órát a gép előtt lenni (és persze mégjobban támogatja azokat, akik viszont ott vannak, de ez így van rendjén)...

Colony 05-18-2006 14:47

Quote:

Originally Posted by aúú
Nos, végig olvasva az összes javaslatot és kiegészítve a kézi frissítést azzal, hogy a klánesemények között látszódjon azonnal ha valaki frissített klánpontszámot, én még így is támogatom a kézi frissísítéses dolgot. Az, hogy mennyire tud belekavarni esetleg az, hogy ha mások is pont akkor klántámadnak, csak a gyakorlat tudja megmutatni, de elnézve a klántámadások számát nem hiszem, hogy lesz belőle probléma és így viszont tényleg lesz majdnem 1 óra hossza bárkinek visszatámadni, aminek megvan az az előnye, hogy össze lehet szervezni a nagyobb létszámú klánokat is és jobban támogatja azokat is, akik nem tudnak napi 24 órát a gép előtt lenni (és persze mégjobban támogatja azokat, akik viszont ott vannak, de ez így van rendjén)...

De a manuális frissitést hogyan lehetne korlátozni? 1mrd nem tétel ha váltáskor Te akarsz alul lenni (a listában:D )
Ha meg 3 körönként tud egyet egy klán ismét JKSZ-re buzdít?!
Azonkívül ha valaki frissít az egész csopi tudja, hogy valaki fent kiment? ill. rálehet jönni kinél szabad a pálya!

wand 05-18-2006 15:04

Quote:

Egyébként Wandhiába lököd ezt a sok semmitmondó érvet. Egyénileg is kockáztatsz ha kitámadsz! Klánnal meg nem kockáztatsz semmit ha így marad minden, maximum lebontottál 1000 épületet. TE KOCKÁZATMENTESEN AKARSZ FÖLDET!

Na anézzük akkor mit akarok én: jelenleg egy 50% barakk 10% tornyos klán beveréséhez 80% barakkal kell kimenjek.. ami mellett elférnek a házak +4% templom.. ha veszem a bátroságot és kimegyek csont üresen hagyva a klánomat (nem azért mert ez a heppem, hanme mert ennyi kell ahoz, hogy bemenjek!). eddigis megvolt a kockázatta, hogy a támadott klán pontosan látta, hogy 1 órája 2 körre áll tőle a támadó klán, és mint a közelmúlt példája mutatja ha figylet szembe tudott vele menni. a +10mp el ezt az esélyt vissza is kapja.

mit akar monro: szertné elérni, hogy ha valki meg mer támadni egy halál átlagos felépítésú klánt akkor az eleve kudracra legyen itélve, lévén a védőklánnak semmi más dolg a mint kv után távolbanéz, megállapítja a sereg bemegy, odafrissít persze, úgy hogy alulra kerüljön, majd elküld 5*10% nyi sereget, azaz az 50% barakos klán 5x beveri a 80% barakos klánt alulról, miközben az bemegy 1x fentről.. +esetleg egy bartái klán megkapja a fülest, hogy hupsz ennek kint az összes sereg, és akár odaáll még 1 klán is.. akkor akár már 10 sereggel is be lehet verni a támadó klánt, csak mert az mert támadni..

asszem ez nonszensz.

monro 05-18-2006 15:05

Már felmerült ellenérvnek az is, hogy egy igen jól kiszámolt, nagyon jól rákészült támadásba egyszercsak egy külső fél beleszól, és keresztbehúz mindent. Nem támadással, nem lopással, nem piaci manipulációval, hanem egyetlen gomb megnyomásával.
--------------------------
És mégis mivel? Azzal, hogy befrissít egy "idegen" a támadó fél szempontjából édesmindegy. Esetleg a védő oldalnak lehet ebből problémája, hogy nem akkor tud frissíteni amikor minden elő van készítve! A támadást hogyan tudja tönkretenni? Sehogy...

-------------------------------
Egyéniben nincs gomb, amit megnyomsz, és rendeződik a pontlista. Pedig ott is lehet ugrálni, és támadás után már jócskán 4-5 körre lenni, még mielőtt beérne a sereged, és az ellenfélnek esélye sincs visszakísérni. Nem egyszerű ez sem, és nem is feltétlen éri meg. De van. És nem rendezhetsz kedvedre pontlistát.[/quote]

Persze mert oda nem kell gomb, hiszen minden bontás, képzés,lefokozás azonnal frissül. Ha ugy vesszük VAN GOMB! Minden egyes pontszámváltozással járó parancs amit egy ori kiad az ilyen gomb!
--------------------------------------
Ezek nem érvek.
Tudod mi az érv Attila?
Az, hogy adjuk meg az esélyt minden játékosnak! Annak is aki "csak" 2 óránként tud gép elé ülni. Ha valami ellen védekezni lehetne akkor ne gátolja meg ebben maga a játék. Ez az érv, hogy támogassuk meg a kevésbé online játékosokat annyival, hogy ha már ennyit lehet foglalni vagy "bukni" klánnal ne azon múljon már, hogy 2-10mp-ig vajon nem kell e éppen wc-re mennie.

Az egyetlen érv ami jogos esetleg az ellen amit írtam az a kisebb klánoknak kisebb díj rendszere lehetne, bár én most is azt mondom, hogy egy kicsi klán nem fog 12000 pontot bontani vagy lefokozni ha klántámad. Inkább nem támad, de ez az "ár" nekik még többe kerülne mint amennyiből a foglalt földet fel lehet fedezni! Magyarul legyen mégiscsak "elég drága".

All times are GMT +1. The time now is 08:38.