![]() |
Quote:
Lenti csoportokban nincs klántámadás. A szabin lévő tag +10%-os védőerőt jelent sima támadással szemben. Ha visszajön szabiról, akkor a megtámadott ország védelme CSÖKKEN. Szemben a klántámadásokkal, ahol NÖVEKSZIK. Nem mindegy, hogy elbukod a támadást, vagy pedig sokkal könnyebben beütöd. Semmi értelme ezt lenti szinteken bevezetni. Nem cél az agyonbonyolítás ott is, ahol semmi értelme. Ráadásul egységes is marad, hiszen a lenti szinteken nincs klántámadás. |
Quote:
Ha Aban ez probléma, akkor jogos, hogy lent is probléma a hirtelen megjelenő, esetleg 100%os védelem alatt a hiénázás lehetőségét váró orik.. Alapvetően elfogadom, ha azzal érveltek, hogy legyen rendeltetésszerűen használva az éjszakai szabi, de akkor minden csoportban legyen rendeltetésszerűen használva, ne csak az 1/A-ban.. |
A javaslat szabadságra vonatkozó fele életbe lépett: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4851
|
Sziasztok! Mivel régi A-s vagyok és megrögzött "A" párti, ezért gondoltam én is beírok valamit aztán majd eldöntitek.
Szabirendszer: A régivel semmi bajom sem volt. Hosszú évek alatt működött, és nem volt vele probléma. A-ban ki lehetett számolni a szabis klánokra állást és nem ugy van mint most, hogy szabin van, de akármikor előjöhet pár óra múlva. Lentebbi szinteken, meg egyenesen utálatos dolog volt amit több játékos ellenem művelt. Délelőtt letámadott, délután beléptem már szabin volt. Másik szinten egy szabis ori előjött lefosztotta a kis 3y-omat, majd mire észbe kaptam ismét szabin bújkált hetekig. Elég elszomorító volt, hogy még megtorolni sem lehet, mert előugrik-visszaugrik egy kis pihire. Viszont annyiból meg jó, hogy aki tényleg nem ér rá az szabizik. Más kérdés, hogy ennek a játéknak nem a szabis orikról kellene szólni. Már ígyis kevesen vagyunk, nem úgy mint 8-10 éve. Klánszétdobás: Gyűlöletes dolog szintén. Erre ötletem az lenne, hogy míg 2 körre van egy klán addig ne lehessen klántagot kitenni. Ha szét akarom dobni a klánt akkor azt csak akkor tehessem meg ha nincs 2 körös közelségben ellen klán. Bevenni hasonlóképpen lehessen. Nem tudom jó gondolat-e, majd eldöntitek. |
Quote:
Senkit sem vágna földhöz az elcsúsztatott kilépés. Lentebbi szinteken sem sokan törölnek amiatt, mert 24 óra van a felbomlásig. :) |
Quote:
|
...mert akkor nem tudnak szétdobálni ;)
|
Quote:
Mégis az eddig beszélt helyett egy új javaslat jött elő. Emiatt kérdezem, hogy az egyszerű kilépési idő megnövelése miért nem jó, hiszen ha az eddigi javaslatnál még sokkal-sokkal drasztikusabb javaslat született, akkor valami oka nyilván van annak, hogy a 3 körös kilépés nem elég szerinte. Mi az, amit eddig nem vettünk figyelembe? |
már csak a 3-4 körös klántámadások miatt sem jó iron ötlete. márpedig egy aktív csoportban simán előfordul.
|
Ott tartunk, hogy 1/A-ban a szövetségbe lépés, és a szövetségből kilépés 3-3 körre növekedjen. Ezzel kapcsolatban kinek milyen utolsó pillanatbeli gondolata van?
|
Quote:
|
En nem latom ertelmet a 3 koros beleptetesnek.
|
Quote:
Ha már a menekülőutat elvágjuk a célpontok elől, akkor ugy fair, hogy a támadó fél dolga is nehezítve van. |
Quote:
Nem teljesen, mert a ráállás után van 60 perc, de a szabiról akár 10 másodperccel kör előtt is visszajöhetsz támadni és már csak azt látják, hogy 1 kör múlva.... |
Quote:
|
Quote:
Itt szerintem arra gondol, hogy ne vehessen be tagokat a támadó és ezzel messze kerüljön, ellehetetlenítve a visszatámadást.. De aztán lehet én értettem rosszul.. Viszont, ha ez bekerül kíváncsi leszek mi lesz 1/A-val hosszútávon(!), bízom benne, hogy tévedek és felpörög a játék, nem pedig elhal..:) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Ez a játékosszám már jó fél, 1 éve beállt és nem igazán növekszik, se nem csökken hosszútávon.. Reméljük több lesz, aztán majd elválik..:) |
Quote:
Ezt követi még egy 1/A-s téma, a földleadási kedvezmény kiterjesztése a kis országokra is, hogy ne csak a top előnye legyen ez. Bár ennek sem kifejezetten ez a célja, erről mégis jobban el tudom képzelni, hogy létszámnövelő hatása legyen a régi országok érdemben való visszatérésének biztosításával. |
Quote:
mert igy nagyon nem lesz korrekt ha már hozzányulunk a szovi ki be lépéshez akkor az elfokozáshoz is hozzá kéne nyulni mert az nagyon szarul hangzik számomra hogy egy nagyklánbol kilépnek kisklánozni ezentul lazán be is verik azt a klánt ami nem tart bent megfelelo mennyiségu egységet majd mikor rendezte a sorait a klánutést szenvedo fél és egyéniben probálna torleszteni a kissebb klán, akkor a nagyobbik tagjai gusztustalan gyáva modon majd elfokozgatnak szokás szerint hogy 0 hekit vigyen az ellen és ő tud utni de torleszteni nem lehet neki én ezen a két dolgon csak egyszerre változtatnék nem zárkozom el a klán ki be lépés modositásátol igazábol jo is lenne de azért ne az legyen már hogy a sok fokozómatyi ut klánnal azt utána képtelenség visszavenni a foldet tole |
Quote:
|
Quote:
ezzel a messziről jövő fokozásokat is meg lehet fogni vagy nagyon meg lehet drágítani, mert ha körváltás után az odafokozott ország leesik a célpont alá vagy 40-50k pontra és a védő meg fokozhat némi pontot máris szinte nullát vihet a támadó. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
volt olyan otlet hogy a 2-3 korrol indulásnál az indulo érték számitson azt pont azért is vetettem el amit irtál szerintem az lenne az ideális hogy a pontdifi csak 50%ig tudná leszedni a hozhato fold mennyiségét de teruletarányosan erre johetne egy másik malusz a javaslatom az lenne hogy 10%os teruletarány kulonbségig folépulhetne egy max +10% malusz majd 10 és 20% teruletarány kulonbség kozott folépulhetne erre további 40% malusz amit meg kéne oldani hogy ne osszeszorzodjon hanem osszeadodjon valahogy továbbra is extrém esetben kiadva a 100% malusz(0hekit) viszont a sok fokozomatyi aki a melllette 2 korre lévo elol is elfokoz az a hozhato fold 50%ára tudná csak mérsékelni a veszteségeit szerintem ez egy járhato ut lenne és teljesen korrekt lenne mind a támado mind a vedekezo fél szempontjábol |
Quote:
az hogy 50k-ban maximalizáljuk a fokozást az marhaság lenne szerintem ha belegondolsz a D-csoport topjában teljes mértékben megolné a játékot 600ezer hekin egy "picikét" kevésnek érzem azt hogy csak 50k pontot tudjak mozogni a pontlistán ott sokszor 1millio pontra van a kovetkezo ellenfél és 1millio pontnyit fedezni meg 200millio katona lenne mondjuk ami sok év alatt se jonne ossze |
Quote:
|
Quote:
de számolj utána picit azzal a modszerrel amit javasoltam szerintem egész jol belottem a számokat hogy az extrém messzirol ráfokozásnál se legyen gond de ne legyen az mint pl a pannonban viktornál, vagy a dragonban wolfinál hogy vérszivásbol simán rájukakaszthatnánk a 0 hekis srác nevet :D |
Quote:
|
Quote:
|
Az én javaslatom belegondolva hogy 2 körön ne lehessen kitenni senkit, valóban kuka az miatt, hogy sok a 2 körös klán lejjebb, de igazából nem hiszem problémát jelentene, fokoz, fedez, vagy üt egyet a klán és már ki is tehet akárkit. 3 köröst sem látom rossznak.
A ráfokozás elfokozásról: Valóban nem túl jó érzés volt mikor a Pergőtűz orijai, egyéniben fokozgattak ránk 100k értékkel lejjebb majd mi bután bontottunk a 2 körhöz és visszatámadtunk. Mikor a távolt megnéztük jöttünk csak rá, hogy ennél ostobábbat nem is tehettünk volna, mert a 150k értéken lévő ori csak ezt várta. Ez meg kicsit abszúrd, hogy így lehet játszani (sikeresen). Viszont ha korlátozzuk 50k értékre a fokozást akkor csak szűkítjük a lehetőségeket, mert pl akkor a nagy országok kb le is lesznek védve ezzel, mert senki se tudja még fokozva se elérni őket. Én inkább valami plusz védelmet adnék az olyan országokra ahol megvan egy xy ponttávolság fajtól és specialitásoktól függetlenül. Pl 100k értéken kívüli ori fokoz, akkor a védő ori +10% védelem...mondtam valamit. Lehet hülyeség, de a fokozás értékfaragásával, csak még elérhetetlenebbé tesszük a nagy orikat. Klánt ütni meg azért nem mindig lehet... |
No akkor ami következő lépésként lesz: 1/A szövetségből kilépés és szövetségbe belépés 3-3 körre fog növekedni.
Mikor? A 4 napos ünnep előtt semmiképp. A 4 napos ünnepre nem teszek be ellenőrzést igénylő újítást. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De hat ez jatek osztonzo valtozas szerintem. Viszont a rafokozas es elfokozad meg mindig komoly problema de sajnos nagyon osszetett is. Nem egyszeru ezt regulazni ugy h igazsagos es hasznos is legyen a tamado es vedekezo felnek |
Elkészült a módosítás. Az élesítést keddre tervezem, de most sokkal több dolog jöhet közbe, mint máskor, úgyhogy ezt senki ne vegye fixnek.
|
All times are GMT +1. The time now is 16:53. |