![]() |
Számomra nem világos, ha én továbbra is szabin akarok maradni vagy csak akkor játszani, mikor időm is van rá, továbbra is biztonságban maradnának-e az orijaim vagy törölhetem mindet?
|
Quote:
Ha általánosítunk, hogy ne kelljen túlbonyolítani mindent, akkor A-ban két dolog történhet: 1, többet lehetnek bizonyos országok szabin. Ezidő alatt a szövetség egészének ereje csökken, klánszinten sokkal sebezhetőbbek lesznek. Ez nemhogy megnehezíti, hanem megkönnyíti a támadásokat. Éppen emiatt lehet ugyan élni vele, de nem biztos, hogy célszerű ezt túl sűrűn tenni. 2, ha életbe lép a klánszabi, akkor az igen hamar el is fogy. Naponta kapsz 2 kör klánszabit, és szabin vagy 8 kört. Ha felélted, akkor ez napi 2 kör klánszabit jelent. Ez megintcsak nem a legkívánatosabb helyzet. Ezek miatt azt gondolom, hogy ez az A csoportban különösebb változást nem hozna a kezdeti káoszon túl, amikor még nem biztos, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy pontosan mit is csinál. |
A régebben szabizott országok e-mail címére küldött kérdőívvel ki lehetne deríteni, hogy egy nyugisabb játék esetén visszatérnének-e.
|
Quote:
A szabadságot érintő verzió esetén 1/A nem lényeges, hiszen ha nem játszol, akkor nem vagy szövetségben, és ezzel minden megoldva. Lentebbi csoportok esetében változó. A Te konkrét esetedben, ha a fagyasztás lehetőségét nem vesszük figyelembe, akkor 5-6 év múlva jelentkezne Nálad ez problémaként, de ha most se játszol, és a következő 5-6 évben sem kezdesz el újra játszani, akkor azt hiszem, hogy nem valós a kérdés. Új ország esetében más lenne a helyzet. Ha regisztrálsz egy új országot, amivel majd 6 év múlva akarsz csak elkezdeni játszani, és addig szabizod, no ott ez már kézzelfogható problémaként jelentkezne. |
Quote:
De ez csupán egy lehetőség az eddig felmerült sok közül, és még merülhet fel akár ennél jobb is. |
Szerintem a legkevesebb bonyodalommal még mindig a dedikáltan csak reggel 6 és este 10 között működő, külön csoport-ág járna. A 10 előtt indított had reggel, az éjszakai órákat teljesen kihagyva érkezne meg, a megadott számú kör letelte után.
|
Quote:
|
Többiek? Mit szóltok az eddigi ötletekhez? Melyikhez miért pont azt? :)
|
igaz én már nem játszom, de szerintem a hód elveszítené a varázsát, ha ez be lenne vezetve, plusz van sok olyan játékos, aki másik időzónában van mint mi, szóval ők meg lennének szívatva ezzel, mivel mikor ők ébren vannak, akkor nem tudnának támadni, de mikor ők alszanak, ők támadhatóak lennének. Én nem támogatnám, ha játszanék, akkor sem.
|
Én hibám. Nem fogalmaztam egyértelműen.
Tehát a véleménykérés nemcsak a témanyitó hozzászólásra vonatkozik, hanem az azóta felmerült 5-6-7 egyéb javaslatra is. |
Szerintem az eddigi legjobb javaslat:
Quote:
Quote:
|
Nekem a "külön csoportág" a legszimpatikusabb, 22.00-06.00 off-fal.
5-2 szintig, 'A' nélkül, forogható legyen. (ua, mint anarch) Miért? Első és legfontosabb indok (talán az egyetlen a rövid szabival szemben), hogy választható, aki nem akar kizárólag nappal játszani, nem jön át. Senkit nem zavarna a sok ki-be szabizó ország. Szerintem tervezhetőbb maradna a játék. Elvesztené a varázsát a játék? Nem hiszem, de inkább egy kis varázs vesszen, mint sok játékos. Megtelnének-e a szintek? Nem tudom, de ha elég időt hagyunk rá, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy igen. (e-mail a régen szabisoknak) Hamarabb be lehetne gyűjteni a szemeket? Maradjanak a szintlépéshez elvárt körök, így ezen az ágon 50%-kal több idő kellene egy 2. szintről való forduláshoz. Amerikaiak, éjjeliőrök? Nem ők vannak a legtöbben, sőt. És egyébként is mi van az amerikai éjjeliőrökkel? ;) Most hirtelen nem jut több ellenérv eszembe, vissza kéne olvasni... |
Az A-s szabihoz csak annyiban szólnék hozzá, mi van akkor, ha egy új országot veszek fel a klánba, magas sorszámmal. Elmegyünk szabira, az övé ugye sokkal hamarabb lejár, így a klán is hamarabb üthető lesz.
Részemről a külön csoportot támogatom. |
Quote:
Nézzünk számokat gyorsan: A-ba feljutni átlagosan 1000 kör, ha valaki siet. Ez több mint 5 hónap szabit tesz lehetővé A-ban (vagy máshol). Ebből valamennyit útközben elhasznált. Sőt, ne is ezt nézzük, hanem olyan számokat, amik akkor jönnek elő, ha úgy használja, hogy éjszakára szabi. Gyűjt naponta 16 kör játékidőt, és 16 kör szabit, amiből 8-at el is használ. Így az 1000 kör végén 500 kör szabija marad. Szintenként ha egy hét plusz szabival számolunk, akkor az 332 kör gyűjtés szintenként. 4 szintet letud, mire A-ba jut, az 4x332 = 1328 kör szabi lehetőség az első pillanattól fogva. Az közel 2 hónap. Ennyi klánszabihoz egy minimum 664 napos klán kell. Ilyen hosszú klánszabit eleve csak a klánok 17%-a tud kivenni. A fenti számolások alapján ezt nem érzem különösebb problémának, de az jogos, hogy a kínos helyzeteket elkerülendő nem árt, ha a szövetség vezére tisztában van azzal, hogy ki hogy áll a hátralévő szabi idejével. Külön csoport esetén ez mind lényegtelen, hiszen akkor a külön csoport beletorkollik az A-ba, ahol viszont a szabi változatlan, a mostani minimum 72 órás szabi él tovább. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Itt ebben a témában ki lett tárgyalva már, hogy bármi hátránya annak az éjszaka (vagy máskor) alvónak van, aki nem tud szövetségi segítséget behívni. Minden más eset pont ugyanolyan, ha alszik, mint ha épp ott ül gépnél: semmi mást nem tud tenni ott ülve sem, mint amit alvás közben. A-ban a szövetségi segítség ilyen formában nem létezik, tehát minden hátránya megszűnik annak, aki az éjszakát átalussza. |
Nem csinalsz Ati egy osszesitot meg egy szavazast? Csak hogy lassuk melyik otletre hajlanak tobben
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Összesítésként -- csak címszavakban, nem túl hosszú a téma még, vissza lehet olvasni: 1, külön csoportrendszer, ahol éjszaka nem megy az idő 2, külön csoportrendszer, ahol folyamatosan megy az idő, de a szabi minimum ideje kevesebb 3, új fajok, amik bizonyos napszakra védelmet adnak, máskorra sebezhetőbbé tesznek 4, új személyiségek, amik bizonyos napszakra védelmet adnak, máskorra sebezhetőbbé tesznek 5, egységes szabireform: lehessen kisebb időszakokra is szabira menni, de a szabadság aktív játékidőhöz legyen kötve |
Az 5-ös eléggé felboríthat mindent, lévén rengeteg szabadságon levő ország kikerül majd a pontlistából, és igen szűkösek lesznek a topok.
Mondjuk legalább A-ban megoldódik a "legjobb játékos" anomália. :P |
Quote:
Minden más pont azt célozná meg, hogy felborítsa a jelenlegi állapotokat. |
Quote:
|
Quote:
Avagy azok védelméül is szolgálhat, akiket napok óta támadnak és nem szabira menekül, hanem próbál helyt állni. 3-4 nap éjszakázás után fizikailag képtelenség tovább talpon maradni. Igenis jár mondjuk egy mf-nek annyi segítség ,hogy lehessen 1-2 nyugodt éjszakája. És az indokokat lehetne még sorolni a végtelenségig... 1,2: a külön csoportrendszert nem támogatnám, mert már amúgy is vannak igen szellős csoportok, amik tovább ritkulnának 3: az új fajt támogatom, mert 13 év alatt eléggé befásult ez a játék. Kéne olyan változtatás, ami 100%-os újdonságot jelent, nem pedig egy kis módosítás. Amúgy a most választható fajok közül 2-3 csak elvétve szerepel aktív játékban. Egy, vagy több új faj megjelenése biztos, hogy tömeges kísérletezésbe torkollna, ami végre felpezsdítené ezt a nagy állóvizet. (vicc, hogy 1000 fős csoportban 8 soros a teljes krónika) 4. ez szerintem nem jó ötlet. egyértelmű utalás, hogy az ország gazdája éppen aktív, vagy nem aktív. ez olyan információ, ami túl értékes és eléggé felhasználható: ha sereget küldök nagy valószínűséggel számítok majd ellentámadásra, így DIREKT kicsalva az ellen seregét... Persze most is lehet erre spekulálni, de nem tudhatod , hogy az ellen épp aktív időszakában van, vagy nincs... egyszóval fölöslegesen túl sok információ, ami inkább hátrány, mint előny. 5. A szabadságra is ráférne a reform. Úgy gondolom, hgoy a minimális 72 óra szabi fölöslegesen sok. Illetve a mélyszabit, pontlistából való kikerülést is rövidebbre fognám. A túl sok szabis ország megöli a játékot. persze, ha lecsökken a csopi létszám akkor nehezednek a top feltételek, nőnek a távolságok stb... ezen is volna mit finomítani, hgoy játszhatóbb legyen a kis létszámú csopi is , de ez már másik téma.. Ezek a változtatások mindenki számára lehetőséget nyújtanak, ám senkit nem köteleznek semmire. |
én - javaslattól függetlenül - mindenképpen bevezetném a 72 órás (vagy akárhány órás) szabi mellé azt, hogy a visszatérés akciónak számít, ergó 12 óra.
kivéve persze a karácsonyi időszakot amúgy ott vannak a kislétszámú csoportok, azokat is át lehet alakítani "más időzónássá", bár az ugye csak 4. és 5. szint |
Az aktiv jatekosok jatekelmenyenek megtartasara, vagy novelesere kene torekedni. Ez kotodik a most felvetett problemahoz szorosan.
De hogy kicsit erveljek ellene is: barkinek megvan a lehetosege ejszakai tamadasra es aki jelenleg ezt hatranynak erzi, annak elony is lehet. De! Ha ejszak pl bevertek foldre mert eppen alszom azert tragedia nem tortenik. Ha felkelek nekimegyek valakinek es visszaszerzem a foldet... Hisz errol szol ez a jatek. De mint korabban leirtam vannak bizonyis fizikai korlatok, annak nem szabadna hatranyosan erintenie valakinek a jatekat. Es igen e egy jatek. A valo elet majdnem mindenkinek fontosabb. Torekedni kene a jatszhatosagra, hisz ez egy SZABADIDOS tevekenyseg. Persze mindezt csak akkor ha fontos a hoditos kozossegnek a jatekosok megtartasa... Ugy erzem hogy a jatekban valo aktivitas kepessege sokkal tobbet er, mint ez bizonyos foku tudas, tapasztalat megszerzese... |
Quote:
Es akkor az anarchban mekkora szerepe van azt mar mindenki tudja |
Quote:
első azért, mert adott esetben lehet vissza mész rögtön miután bejöttél.. pl piac miatt.. |
Quote:
|
Quote:
3-4 nyilván ki lehetne dolgozni, kiegyensúlyozni, én annyi hátrányát látom, hogy túlságosan hirdetné, hogy milyen játékstílusban játszik az illető, de mondjuk egy ork faj is elléggé hirdeti :) 5. ez tűnik nekem a legkevésbé előnyösnek. főleg úgy, hogy -egyébként jogosan- felvetődött az is, hogy már maga a szabiról való visszatérés legyen akció. így ugyanis elég könnyen kiismerhető, hogy az érintett ország milyen menetrendet követ. mondjuk 22.00 órától 06.00-ig szabizik, mert alszik. 06.00-kor belép, 10.00-ig minden akcióját le kell zavarja, mert különben nem tud 22.00 órakor szabizni. ha ehhez még hozzávesszük azt a javaslatot, hogy belépést követően 4 körig ne indíthasson akciót, akkor kijön az, hogy egyáltalán nem is tud akciózni. vagy elszámoltam valamit? |
Quote:
Quote:
|
Quote:
volt szó arról is, hogy kevesebb ideig kell várni akció után, hogy szabizhass, tehát ez is tévedés, persze így semmi értelme nem lenne, ahogy te felvázolod, de nem is ez az ötlet..:) viszont abban igazad van, hogy ezt is ki lehet használni, ha tudod, hogy minden este szabizik, akkor mielőtt szabizna lehet ellene akár büntetlenül is akciózni.. |
Quote:
Sőt, ha külön csoport van, akkor is ki lehet figyelni, hogy ha reggel 8 előtt sose csinál semmit, akkor este el lehet indítani a támadást, reggel úgyis 2 körrel később lép be. Ez most is benne van a pakliban, és minden lehetőség mellett benne is marad. Ez kifejezetten része a játéknak. Én azt mondom, hogy erre is a legrugalmasabb megoldás a szabi változtatása, hiszen ha akciózik egyet még este szabi előtt, akkor akciózott egyet, nincs azzal gond. Majd elmegy szabira, amikor el tud az akció után. Legfeljebb 1-2 órával később jöhet csak vissza, esetleg még az sem érinti. |
Quote:
De, ha tudod is, a szövim felhívhat, ha kell és belépek és visszamegyek.. viszont, ha minden éjjel szabizok, nem mehetek vissza, mert nem tudok szabizni..:) Az elég könnyen kifigyelhető ki mikor szabizik.. Ha akciózik még egyet, akkor ottmarad az ország védtelenül, ami nem feltétlen a legcélszerűbb..:) |
Quote:
Quote:
Ettől függetlenül ez egy plusz taktikai elem, amit nem biztos, hogy külön kezelni kell. |
Quote:
Ha kitámadsz, akkor az országod védelme egyértelműen meggyengül.. |
Nekem egyértelműen az 5. verzió tetszik. Nem nyúl bele nagyon a játékba, nem bonyolult. Nekem pl. lehet, hogy csak heti 2 nap az, amire vissza tudok jönni, de mégis jobban tudom az országokat pörgetni, mert heti 16 kört le tudok velük nyomni, és még akciózni is tudok.
Az, hogy kifigyelhető, hogy mikor vagyok, legyen az én problémám. Szerintem ezeknél az oriknál amúgy sem az fog működni, hogy minden nap reggel 8-kor belép, és este 10-kor elmegy aludni. Biztos lesz jópárszor olyan is, hogy később lép be, és tovább marad. Szóval szerintem az, hogy majd jól kifigeylik, hogy mikor megy szabira és mikor jön vissza, ugyanúgy kockázatos a támadónak is. Mert mondjuk egy kicsit tovább marad bent, és akkor már is van egy jó kis csata a mostani folyamatos szabizás helyett. Továbbra is azt mondom, hogy a 8 órás szabi + 3 órás akciómentes időszak legyen, akkor szerintem más olyan játékos is vissza tudna jönni, akinek munka, család stb. miatt nincs 12-16 órája naponta a játékkal foglalkozni. Én nem is vezetném be az aktivitás alapján járó szabimennyiséget, egyszerűen megváltoztatnám a szabadság eddigi menetét az új menetre, és mindenkinek így járna. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:13. |