Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hódító 8 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4531)

Ati 08-23-2012 21:36

Újabb szorgos nap. A meglévő elemeket mindet fel lehet pakolni a térképre, le lehet szedni, át lehet rendezni. Utat lehet építeni. Teljesen pofás országot lehet már építeni! :)

Még pár elem hiányzik. No meg a régi funkcionalitást rá kell tenni az új elrendezésre. Amihez jó sok design elemet át kell tervezni. És a tabletes megjelenésnek nem minden elemével vagyok kibékülve. Plusz az oktató küldetések még csak terv szinten vannak. Igaz sokkal több nem is kell hozzá.

Úgyhogy mindenki legyen hiperaktív, hogy minél több kedvem legyen gyorsan haladni. :)

Merengő 08-23-2012 22:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 298784)
Újabb szorgos nap. A meglévő elemeket mindet fel lehet pakolni a térképre, le lehet szedni, át lehet rendezni. Utat lehet építeni. Teljesen pofás országot lehet már építeni! :)

Még pár elem hiányzik. No meg a régi funkcionalitást rá kell tenni az új elrendezésre. Amihez jó sok design elemet át kell tervezni. És a tabletes megjelenésnek nem minden elemével vagyok kibékülve. Plusz az oktató küldetések még csak terv szinten vannak. Igaz sokkal több nem is kell hozzá.

Úgyhogy mindenki legyen hiperaktív, hogy minél több kedvem legyen gyorsan haladni. :)

ettől a térképes dologtól csak én tartok?

Ati 08-23-2012 22:07

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 298786)
ettől a térképes dologtól csak én tartok?

Mire gondolsz?

Merengő 08-23-2012 22:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 298787)
Mire gondolsz?

nem tudom 20k plusz heki felett hogyan fogom tudni rendezgetni :) de remélem megoldod, hogy egyszerű legyen:D

Ati 08-23-2012 23:02

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 298789)
nem tudom 20k plusz heki felett hogyan fogom tudni rendezgetni :) de remélem megoldod, hogy egyszerű legyen:D

Ha nem akarod, nem kell.

Merengő 08-23-2012 23:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 298790)
Ha nem akarod, nem kell.

ha nem akarsz később hátrányba kerülni, akkor kell :)

Ati 08-23-2012 23:20

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 298791)
ha nem akarsz később hátrányba kerülni, akkor kell :)

Azért ez alapvetően a kisebb országoknak van kitalálva. Ahogy az oktató küldetések se valószínű, hogy sok újdonságot fognak mondani egy 20ezer hektáros országnak. :)

Merengő 08-24-2012 06:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 298792)
Azért ez alapvetően a kisebb országoknak van kitalálva. Ahogy az oktató küldetések se valószínű, hogy sok újdonságot fognak mondani egy 20ezer hektáros országnak. :)

ha lehet én tuti végigcsinálom:D

Pool 08-24-2012 11:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 298784)

Ez az útépítés már többször elhangzott...
Lesz vmi előnye, vagy csak szépen néz ki?
Így látatlanban jelenleg egy travian falut képzelek el magam előtt

Ha van pl 8000 barakkom, akkor azok mind látszani fognak?

Ati 08-24-2012 11:49

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 298799)
Ez az útépítés már többször elhangzott...
Lesz vmi előnye, vagy csak szépen néz ki?
Így látatlanban jelenleg egy travian falut képzelek el magam előtt

Ha van pl 8000 barakkom, akkor azok mind látszani fognak?

A most készülő verzióban az égvilágon semmi jelentősége nem lesz, azon túl, hogy ne csak úgy egymásra legyenek hányva az épületek. Később (teljesen választhatóan: vagy akarod, vagy nem) lesz jelentősége, ekkor a tervek szerint (bizonyos támadási típusoknál) számítani fog az ország fizikai felépítése. Ezek mind-mind választhatóak lesznek, vagyis ha nem akarsz velük foglalkozni, akkor nem kell. Ez már nem a Hódító 8, már előre gondolkozom kicsit... :)

Ha van 8000 barakkod, akkor azok mind látszódni fognak.

Bár első körben biztos, hogy lesz egy területi limit, ami fölött nem fog élni a térkép.

Pool 08-24-2012 15:09

Már nagyon várom, mi lesz ennek a térképes dolognak a kinézete, funkciója, mert már sok mindenre gondoltam ezzel kapcsolatban :)
Hátrányosan érinti-e azokat a dolog, akik maradnának végig-végig-végig a mostani kinézet mellett?

Ati 08-24-2012 15:13

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 298805)
Már nagyon várom, mi lesz ennek a térképes dolognak a kinézete, funkciója, mert már sok mindenre gondoltam ezzel kapcsolatban :)
Hátrányosan érinti-e azokat a dolog, akik maradnának végig-végig-végig a mostani kinézet mellett?

Hátrányosan semmiképp, annyira már ismerlek Titeket, hogy nem akartok változást. :) Legfeljebb néhány új funkcióból kimaradsz. De ettől nem lesz se gyengébb az országod, se nem fog más felépítést kívánni.

Pool 08-24-2012 15:32

Néhány képernyőképet nem láthatnánk?
Vagy egyet? :)

Ati 08-24-2012 15:40

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 298807)
Néhány képernyőképet nem láthatnánk?
Vagy egyet? :)

Még képlékeny. Majd teszek fel videót róla, de arra még egy kicsit várni kell.

Ati 08-24-2012 17:49

Ez egyre jobban tetszik nekem. Még a végén én is akarok majd egyet. :D:D:D

Ati 09-13-2012 18:48

Apró pici design elemek mind átfestve az új megjelenítéshez. A legtöbb menü a helyén. Huhh... :)

Pool 09-13-2012 19:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 299041)
Apró pici design elemek mind átfestve az új megjelenítéshez. A legtöbb menü a helyén. Huhh... :)

mutass már egyet...

Ati 09-13-2012 19:27

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 299042)
mutass már egyet...

A jövőhéten szerintem már lesz olyan állapotban, hogy lehessen róla videót csinálni.

Hacsak tényleg el nem csábulok, és be nem teszek még pár elemet, amik később jók lehetnek... :D

Pirostraktor 10-04-2012 11:05

Esetleg tervbe van valamikor valami faji skinek bevezetése? Szerintem megdobná a játékot, főleg egy kezdőnél, hogy látná is, hogy na ő akkor most ork vagy törpicsek, stb.

Ati 10-04-2012 11:24

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 299486)
Esetleg tervbe van valamikor valami faji skinek bevezetése? Szerintem megdobná a játékot, főleg egy kezdőnél, hogy látná is, hogy na ő akkor most ork vagy törpicsek, stb.

Jelenleg nincs ilyesmi tervben.

Pumi 10-04-2012 11:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 299488)
Jelenleg nincs ilyesmi tervben.

És a videó amit ígértél hol van? :p

Ati 10-04-2012 11:55

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 299489)
És a videó amit ígértél hol van? :p

Időbeli tervekre nem szabad hallgatni. :) Most van helyette két másik. :P

none 02-01-2013 10:32

Az elmúlt 4 hónapban esetleg volt valami előrehaladás?

Ati 02-01-2013 11:05

Quote:

Originally Posted by none (Post 302352)
Az elmúlt 4 hónapban esetleg volt valami előrehaladás?

Persze. A lényeg most nemcsak a látványosabb grafikai rész, hanem a "tutorial" rész is. A grafikai rész 80%-os állapota mellett most ezen van a fő hangsúly.

Redback 02-01-2013 11:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 302353)
Persze. A lényeg most nemcsak a látványosabb grafikai rész, hanem a "tutorial" rész is. A grafikai rész 80%-os állapota mellett most ezen van a fő hangsúly.

A grafikai részéről nem kapunk néhány képet, esetleg videót? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ati 02-01-2013 12:04

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 302354)
A grafikai részéről nem kapunk néhány képet, esetleg videót? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Még régebben ígértem róla egy videót, de aztán a folyamat nem várt lassúsága miatt ezt elhalasztottam.

Képeket a MUD-ból már ismerhet mindenki (itt a fórumon is megnézheted a képeket) -- itt most nyilván nem egy szerepjátékkal lesz összekapcsolva, hanem a Hódító meglévő funkcióival.

Tsobi 02-01-2013 17:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 302355)
Képeket a MUD-ból már ismerhet mindenki (itt a fórumon is megnézheted a képeket) -- itt most nyilván nem egy szerepjátékkal lesz összekapcsolva, hanem a Hódító meglévő funkcióival.

Magyarán ugyanarra az alapra épül, mint a MUD? Azaz ugyanazt a grafikai világot fogja visszaadni?

Ati 02-01-2013 17:25

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 302356)
Magyarán ugyanarra az alapra épül, mint a MUD? Azaz ugyanazt a grafikai világot fogja visszaadni?

Grafikailag igen, stratégiailag egészen más lesz -- ott a Hódító eddigi hagyományait, illetve a térképes elrendezésből adódó új (opcionális) lehetőségeket fogja kihasználni.

Ati 04-16-2013 21:52

A térképpel kapcsolatos utolsó lépések valami kegyetlen lassan haladnak. :( De haladnak. :)

A terv az, hogy ez be lesz téve a béta programba, hogy lehessen finomítani, csiszolgatni rajta, miközben a tutorial rész elkészül, ez már kevesebb designolást fog igényelni, így sokkal gyorsabban tervezem vele a haladást.

Pool 09-23-2013 21:24

Ezzel mizu?

Ati 09-23-2013 21:28

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 305338)
Ezzel mizu?

Prioritás változás van. Előbb lesz a tutorial. Baromira nem vagyok kibékülve a térképes résszel, hiába van már majdnem kész.

Pool 09-23-2013 21:29

Az idén várható valami belőle?

none 11-09-2013 10:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305339)
Prioritás változás van. Előbb lesz a tutorial. Baromira nem vagyok kibékülve a térképes résszel, hiába van már majdnem kész.

Az előbbi idén várható? (utóbbit meg sem kérdezem:))

Ati 11-09-2013 10:57

Quote:

Originally Posted by none (Post 306067)
Az előbbi idén várható? (utóbbit meg sem kérdezem:))

Időbeli terveket nem mondok. Rengeteg dolog borítja a terveket, az aktuális hardverproblémák is felhívták a figyelmet arra, hogy felesleges foltozgatni a lassan 10 éves szerverparkot, korszerűbb és könnyebben kezelhető, magasabb stabilitást nyújtó megoldásokat kell kialakítani. Hiába nem voltak ezek tervezve, ezeket kell megcsinálni, hiszen teljesen felesleges egy tutorial, vagy bármi egyéb, ha 3 naponta lehal valamelyik szerver.

none 11-09-2013 11:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306069)
Időbeli terveket nem mondok. Rengeteg dolog borítja a terveket, az aktuális hardverproblémák is felhívták a figyelmet arra, hogy felesleges foltozgatni a lassan 10 éves szerverparkot, korszerűbb és könnyebben kezelhető, magasabb stabilitást nyújtó megoldásokat kell kialakítani. Hiába nem voltak ezek tervezve, ezeket kell megcsinálni, hiszen teljesen felesleges egy tutorial, vagy bármi egyéb, ha 3 naponta lehal valamelyik szerver.

Az egyértelmű, csak kérdés megéri-e, ha az új játékosok megmaradása nem garantált, a régiek meg lassan, de biztosan fogynak..

Ati 11-09-2013 11:47

Quote:

Originally Posted by none (Post 306070)
Az egyértelmű, csak kérdés megéri-e, ha az új játékosok megmaradása nem garantált, a régiek meg lassan, de biztosan fogynak..

Fontos-e, hogy a nap 24 órájából lehetőleg 24 órán át elérhető legyen a Hódító? Nem is fordult meg bennem az a lehetőség, hogy nem érdekes, hogy órákra, esetleg napokra nem elérhető a Hódító, de legyen sok-sok új játékos, akik elkezdenek ugyan játszani, de a harmadik nap már be se tudnak lépni. Ez teljesen értelmetlen lenne.

Vannak helyzetek, ahol lehet átfedés a prioritások között, de ez nem ilyen.

none 11-09-2013 12:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306071)
Fontos-e, hogy a nap 24 órájából lehetőleg 24 órán át elérhető legyen a Hódító? Nem is fordult meg bennem az a lehetőség, hogy nem érdekes, hogy órákra, esetleg napokra nem elérhető a Hódító, de legyen sok-sok új játékos, akik elkezdenek ugyan játszani, de a harmadik nap már be se tudnak lépni. Ez teljesen értelmetlen lenne.

Vannak helyzetek, ahol lehet átfedés a prioritások között, de ez nem ilyen.

Hát, ha ennyire rossz az állapot valóban az most az elsődleges.. De ez nem változtat azon a tényen, ha ilyen arányba fogynak a játékosok, az sem vezet jóra.. Így, aki alapból nem akarná abbahagyni, lassan az is elgondolkozik..:)

Ati 11-09-2013 12:23

A grafikus irány egy remek ötletnek tűnt. De a kezdetektől fogva annyi buktató volt ezzel kapcsolatban, hogy kezdem azt hinni, hogy ez nem véletlen. Mire nagyjából elkészült a térképnézet, igen komolyan azon gondolkozom, hogy jó irány-e egyáltalán az "agyatlanság" felé nyitni az eddigi kifejezetten stratégiai irány felől. És egyre inkább az a véleményem, hogy nem jó. Ezért is rendeződtek át a fontossági sorrendek. A tutorial alapjai fejlesztői környezetben már megvannak. Az ehhez szükséges grafikai bővítések (ez azért lesz) alapjai is megvannak, ezen azért még dolgozni kell egy kicsit.

Tsobi 11-09-2013 12:33

Akkor a topicot akár be is zárhatod, hisz az eredeti, majd' 3 évvel ezelőtti témája már rég nem aktuális. A tutorial ötlete is Remy hódmentő topicjában merült fel és került kidolgozásra..

Ati 11-09-2013 13:42

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 306075)
Akkor a topicot akár be is zárhatod, hisz az eredeti, majd' 3 évvel ezelőtti témája már rég nem aktuális. A tutorial ötlete is Remy hódmentő topicjában merült fel és került kidolgozásra..

Attól még, hogy más prioritások közepette, de Hódító 8 jön. :)

All times are GMT +1. The time now is 20:47.