Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Új játékosok nagyobb arányú megtartása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4509)

Pool 02-20-2011 19:04

Quote:

Originally Posted by Harmgor (Post 280911)
Nem azt írtam,hogy emiatt csökken drasztikusan a játékosok száma,hanem azt próbáltam levezetni,hogy ez is oka lehet annak,hogy kevesebb új tag van.

Amúgy meg a leszakadt országrészekben él nem egy olyan ismerősöm,aki nem tud 20 VIP-t bepengetni egy zéró-startra.:(
(mert zéróval,ugye oda mehetsz ahová akarsz)
Amúgy meg minek költsön valaki előre 3k-t azért,hogy a spanjaival játsszon amikor ott egy csomó más ingyenes játék ........

Fordulásnál is odamész, ahová akarsz...
Jah, hogy ahhoz kell egy kis idő és kitartás?
Bocsi, nem szóltam...

20VIP meg minek, amikor 1500 kör elég zéróra?

Ati 02-20-2011 19:14

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 280915)

Nem kell fordulni. Azt kiválaszthatod, hogy kislétszámú, vagy nagylétszámú csoportba mész. 4. szinten ezek összeérnek, tehát elég egyeten szintlépés, és minden érintet azonos csoportban van, onnantól kezdve az idők végezetéig. Én ezt szoktam javasolni olyankor, amikor valaki nem akar próbálkozni adott csoportba kerüléssel, mégis fontos, hogy azonos csoportban legyenek.

Takanohana 02-20-2011 19:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280885)
Pont ma mondta Orsi, hogy vajon lehet olyan topicot nyitni, ahol 10 hsz utan nem esnek egymasnak az emberek?

Az egymásnak esés többnyire a tapasztaltabb, régi játékosok miatt van. Az új, aki egyébként tényleg nem érti még annyira a játékot minta régiek, azért szeretné elmondani a véleményét, ötleteit. Aztán rögtön megkapja, hogy ne irkáljon marhaságokat. Ha nem ment el azonnal a kedve az egész fórumtól, megpróbálja megvédeni magát. Esetleg melléáll egy régebbi jóérzésű tag is. És kész az off meg a veszekedés. Ha az első reakciók a régiektől emberibbek lennének, talán nem lenne annyi veszekedés sem.

Harmgor 02-20-2011 19:22

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 280915)
Bocsi, nem szóltam...

20VIP meg minek, amikor 1500 kör elég zéróra?

mielőtt írsz valamit nézz utána.

lehet,hogy egy idő után elég az 1500 kör (most néztem egy országomnál,ott is annyi)de,ha frissen regelt orit zérózol 20 VIP

ha nem hiszed,járj utána!

szerintem ez volt az utolsó írásom ebben a témában(sokak örömére)
,mert csak a kötözködés megy,úgy látom:S

Ati 02-20-2011 19:25

Quote:

Originally Posted by Harmgor (Post 280920)
lehet,hogy egy idő után elég az 1500 kör (most néztem egy országomnál,ott is annyi)de,ha frissen regelt orit zérózol 20 VIP

"A zéró-start feltételei:
  • Legalább 1500 körig még érvényes VIP tagság
  • Legalább 10 küldött sms (egyenértékű 5 bankkártyás hosszabbítással, avagy akár egyetlen éves tagsághosszabbítással)
  • Nem lehet kiküldött sereged
  • Nem lehet az ötödik szinten más országod (kivétel az anarchista csoport)
  • Évente 1 alkalommal indulhatsz újra. Ha az utolsó ilyen újraindulásod 1 évnél korábban volt, akkor az újraindulás ára 500 vip kör, amely levonásra kerül!
  • Ha úton van feléd támadó sereg, és ugyanabban a csoportban indulsz újra, ahol most vagy, akkor a védelem ellenére a sereg BE FOG ÜTNI!"

Pool 02-20-2011 19:31

Quote:

Originally Posted by Harmgor (Post 280920)
mielőtt írsz valamit nézz utána.

ha nem hiszed,járj utána!

szerintem ez volt az utolsó írásom ebben a témában(sokak örömére)
,mert csak a kötözködés megy,úgy látom:S

Hát, az a hülye, aki csinál egy orit és át akarja zérózni másik 5-ösre...

Hex 02-20-2011 19:44

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 280922)
Hát, az a hülye, aki csinál egy orit és át akarja zérózni másik 5-ösre...

"néha" ritka gyökér tudsz lenni púl.

Kalapácska 02-20-2011 19:47

Quote:

Originally Posted by papp2 (Post 280862)
En peldaul nem adtam fel. 2010 januar elejen regeltem az elso orszagomat es 2010 december 31-ediken este fordultam le a masodik orszagomal 2 szemelyisegert B-bol.

Segíthetnél nekem egy kétt jó tanáccsal , nekem enyi idő alat csak a topot sikerült elérnem szintlépés után :)

Köszi :)

Harmgor 02-20-2011 19:49

bocs,nem tudom a 20 VIP-et honnan szedtem,de a 10 VIP is 2500ft:(

ja,és tényleg ez a legutolsó írásom

mára elég volt:(

papp2 02-20-2011 19:51

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 280925)
Segíthetnél nekem egy kétt jó tanáccsal , nekem enyi idő alat csak a topot sikerült elérnem szintlépés után :)

Köszi :)

Akor mar nincs mit segitsek

Pool 02-20-2011 19:57

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 280924)
"néha" ritka gyökér tudsz lenni púl.

Akkor is ezt gondolom, tényleg hülye, aki erre költ...
Nem hiszem, hogy sokáig tartana a kívánt helyre kerülni, de jobb sírni...

Másik, ha én le tudom írni rendesen mindenki más nevét, próbáld már meg Te is enyémmel
köszönöm

Ati 02-20-2011 20:05

Quote:

Originally Posted by Harmgor (Post 280926)
bocs,nem tudom a 20 VIP-et honnan szedtem,de a 10 VIP is 2500ft:(

Én ezért is nem szoktam ezt a megoldást javasolni.

Kalapácska 02-20-2011 20:17

Quote:

Originally Posted by papp2 (Post 280927)
Akor mar nincs mit segitsek

Szerintem bármikor tanulhatok új okoságot :D

papp2 02-20-2011 20:29

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 280932)
Szerintem bármikor tanulhatok új okoságot :D

Szerintem nem sok okosag van amit te nem tudsz mar :)

Pool 02-20-2011 20:37

Quote:

Originally Posted by papp2 (Post 280935)

Azért mérget ne vegyél rá...
Attól, hogy mindig okoskodik, még nem okos valaki...

Remedy 02-20-2011 20:37

Utoljara - tenyleg utoljara kernem a jatekosokat, ne offoljak mar szanaszejjel a topicot, meg ha altalanos beszelgetes is. Ha tehetnem, mar toroltem volna, mert egyszeruen tenyleg mindent ideirnak az emberek, ami eszukbejut...

Pool 02-20-2011 20:39

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280941)
Utoljara - tenyleg utoljara kernem a jatekosokat, ne offoljak mar szanaszejjel a topicot, meg ha altalanos beszelgetes is. Ha tehetnem, mar toroltem volna, mert egyszeruen tenyleg mindent ideirnak az emberek, ami eszukbejut...

Babgulyás recept

Hozzávalók:
kb.30 kg.marha- vagy sertéscomb (vagy lapocka),füstölt hús (lehet csülök,oldalas..),3 db
sárgarépa,2-3 db fehérrépa, 50 kb.barna- vagy tarkabab, 1 nagy,vagy 2 kicsi vöröshagyma, kevés zsír vagy olaj,p.paprika,ízlés szerit ő.kömény,ő.bors,delikát,1-2 babérlevél.
a nokedlihez:3 tojás,pici só,liszt................

jah, bocsi :D

papp2 02-20-2011 20:39

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280941)

Meg mindig jobb szet off-olni mint azt latnni hogy az emberek egymas torkanak esnek

Remedy 02-20-2011 20:43

Quote:

Originally Posted by papp2 (Post 280944)
Meg mindig jobb szet off-olni mint azt latnni hogy az emberek egymas torkanak esnek

Nem jobb.

Ati, ha latod ertelmet hagyd, ha nem, szerintem zard, keptelenek az emberek a temarol beszelgetni.

richardka 02-20-2011 20:44

felesleges ennyi csoport:DD

legyen 1 lassu 1 gyors és 1 lomha:D és mindjárt lesz létszám, és lesznek aktiv játékosok, és ugye célpont is van, meg csata is.

csak hogy ne off legyen

papp2 02-20-2011 20:44

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280948)
Nem jobb.

Ati, ha latod ertelmet hagyd, ha nem, szerintem zard, keptelenek az emberek a temarol beszelgetni.

Akor beszeljunk a temarol. Ha igy kezeled az embereket ne csodalkoz hogy egyre csak csoken a hodito letszama :)

Kalapácska 02-20-2011 20:45

Sokat gondolkoztam írjak-e vagy sem , végül úgy döntöttem írok :)

A csökkenéshez szerintem mindenképpen hozzátartozik , hogy néhány régi játékos mentalitása erőssen kifogásolható számomra .
Például amikor jön egy új azt se tudja mi a helyzet akkor csinál egy orit , általában lopkodóst mert azt ugye az életben tiltják és büntetik ...
Utána elkezdi próbálgatni az orit kb 200 tolival lopkod itt ott van ahol sikerül van ahol nem ....
Viszont ha belop egy többszemes kiépített orihoz mert konkrétan azt s tudja miért van ott a kék szám , akkor utána jön a megtorlás .
Amivel nem is lenne gond ha egy fosztás lenne vagy egy -kétt más akció ...
Oké meg lett torolva enyi de , hogy utána 48 - 88 óra mészárt kapjon folyamatosan szinte minden körben azt erős túlzásnak tartom .
Sőt én személy szerint hányok az ilyen játékosoktól .....
Ha valaki magára ismer az nem a véletlen műve lesz :)

Kipróbáltam más online játékokat ahol bekerültem kezdőként az erősek közzé és ugyan ezt a beteg mentalitást tapasztaltam :S
Ott konkrétan 1 hét után kukába dobtam az egészet ilyen miatt .
Ugyanis nem egy kaliber a kétt játékos társadalom .

Véleményem szerint sok ilyen és hasonló esetett ki lehetne küszöbölni ha fordulni csak egy adott csoportba lehetne 5-ös szinten több személyiséggel .
Ugyanis akkor nagyjából egykaliberű játékosok lennének egy helyen és akkor lehet háborúzni vagy éppen mnt-t kötni kinek mi a szimpi és nem kerülnek össze a kezdőkkel .
A 3. szinten lehetne vegyíteni a szemes orikat mert addigra már a kezdő játékos se lenne kezdő játékos .
Tehát érdemben lenne esélye felvenni a versenyt a többszemes orikkal .

Szerintem is érdemes lenne az elején egy oktató küldetéseket végrehajtó rész , ugyanis ha x száz másik játékban müxik akkor itt is lehet létjogusáltsága a dolognak . A másik játékok pénzt költöttek rá , hogy megtalálják a módját az új játékosok leghatékonyabb segítésére .
Itt nem kéne , hiszen a rendszert kitalálták mások, csak meg kell csinálni.
Szerintem a kétt rendszert együtt kéne alkalmazni mindenképpen ugyanis együtt van igazán csalogató ereje .

Totya

Kalapácska 02-20-2011 20:46

Quote:

Originally Posted by papp2 (Post 280935)

Azért meséld el privátba nekem légyszives , biztos van valami :)

Pool 02-20-2011 20:48

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 280953)
Sokat gondolkoztam írjak-e vagy sem , végül úgy döntöttem írok :)

Nem kellett volna...

Kalapácska 02-20-2011 20:59

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 280958)
Nem kellett volna...

Kedves Pool ezzel a hsz-vel ugyan mi a problémád ?
Csak nem te is a végtelen mészárolósok közé tartozol ? Ha igen akkor csalódtam benned .

Pool 02-20-2011 21:03

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 280961)
Kedves Pool ezzel a hsz-vel ugyan mi a problémád ?
Csak nem te is a végtelen mészárolósok közé tartozol ? Ha igen akkor csalódtam benned .

Amikor én "végtelenül" mészárolok, annak oka van, de egy kis lámát nem fogok, mondjuk nem is lopnak be...
Mitől jobb az, aki 57* fosztani megy 1000 aranyért?
Az nem tetszik, hogy szét akarod választani a csoportokban a játékosokat...
Mi alapján?
Mert ismerek olyan embert, aki nem játszik évek óta, akkor most ő a kezdőbe kerülne egy új orival?
Meg egy kezdő csoportban sztem nem lenne kitől tanulni, semmi fejlődés nem lenne, ha valaki már pár 100 egységgel rendelkezne és betolna 15 még kezdőbbet, még azt hinné, ő a király...
Ennek semmi értelme...

Ati 02-20-2011 21:07

Quote:

Originally Posted by papp2 (Post 280951)
Akor beszeljunk a temarol. Ha igy kezeled az embereket ne csodalkoz hogy egyre csak csoken a hodito letszama :)

Mi köze egy játékos véleményének, vagy írásainak a Hódító összességéhez? Ha a játékostársaddal (jelen esetben Remyvel) bármi problémád van, akkor ne foglalkozz vele.

Kalapácska 02-20-2011 21:10

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 280962)
Amikor én "végtelenül" mészárolok, annak oka van, de egy kis lámát nem fogok, mondjuk nem is lopnak be...
Mitől jobb az, aki 57* fosztani megy 1000 aranyért?
Az nem tetszik, hogy szét akarod választani a csoportokban a játékosokat...
Mi alapján?
Mert ismerek olyan embert, aki nem játszik évek óta, akkor most ő a kezdőbe kerülne egy új orival?
Meg egy kezdő csoportban sztem nem lenne kitől tanulni, semmi fejlődés nem lenne, ha valaki már pár 100 egységgel rendelkezne és betolna 15 még kezdőbbet, még azt hinné, ő a király...
Ennek semmi értelme...

Tudásszint alapján kell őket szétválasztani .
Az sem jobb ha 1000 aranyért megy fosztani csak egy kicsivel (ici picivel )
hsz-ed többijéből meg az jön le nekem, hogy mindenképpen kell a korona .....
Már bocsi de ez szánalmas szerintem :)

Ati 02-20-2011 21:13

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 280953)
Oké meg lett torolva enyi de , hogy utána 48 - 88 óra mészárt kapjon folyamatosan szinte minden körben azt erős túlzásnak tartom .

Nem tudom, hogy most van-e minden csoportban ilyen, vagy sem, de nem is olyan nagyon régen voltak olyanok elég sok helyen, akik kifejezetten az ilyen országokra utaztak. Mármint azokra, akik a mészárlás-sorozatokat végzik, és ezzel keresztbetesznek a kezdőknek.

papp2 02-20-2011 21:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 280963)
Mi köze egy játékos véleményének, vagy írásainak a Hódító összességéhez? Ha a játékostársaddal (jelen esetben Remyvel) bármi problémád van, akkor ne foglalkozz vele.

Csak nem vedelemre szorul a Remy baratod?
Vedje meg magat ne te keljen megved.

Kalapácska 02-20-2011 21:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 280965)
Nem tudom, hogy most van-e minden csoportban ilyen, vagy sem, de nem is olyan nagyon régen voltak olyanok elég sok helyen, akik kifejezetten az ilyen országokra utaztak. Mármint azokra, akik a mészárlás-sorozatokat végzik, és ezzel keresztbetesznek a kezdőknek.

Ezt én sem tudom , hogy most van-e önkéntes rendcsináló ...

Viszont beszéltem most az egyik ismimmel és ő javasolta, hogy lehessen többszemes orival is kezdő csopiba menni ha max 2db többszemes van a szöviben és maguk mellé vesznek 2db kezdőt tanítani ...
Aki meg nem hajlandó tanítani az újoncokat több szemes létére az menjen a többszemes csopiba :)

Ati 02-20-2011 21:23

Quote:

Originally Posted by papp2 (Post 280967)
Csak nem vedelemre szorul a Remy baratod?
Vedje meg magat ne te keljen megved.

Valószínűleg félreértetted az üzenet lényegét. Ezért leírom más szavakkal: mi köze KisPistike, vagy NagyJózsika üzeneteinek ahhoz, hogy egy totál más ember marad-e játszani, vagy sem?

Mi köze annak, amit Te írsz itt a fórumon ahhoz, hogy az 5 perc múlva regisztráló Gipsz Jakab holnapután is visszajön-e játszani?

Én személy szerint nagyon remélem, hogy semmi.

Ati 02-20-2011 21:25

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 280969)
Viszont beszéltem most az egyik ismimmel és ő javasolta, hogy lehessen többszemes orival is kezdő csopiba menni ha max 2db többszemes van a szöviben és maguk mellé vesznek 2db kezdőt tanítani ...
Aki meg nem hajlandó tanítani az újoncokat több szemes létére az menjen a többszemes csopiba :)

Tapasztalatom szerint (és ez alól VANNAK kivételek) nem a többszemes országokra jellemző elsősorban ez a játékstílus, hanem azokra, akik úgy kb a 3. szint fölött nem tudnak már érvényesülni, emiatt plusz személyiséget se szereznek sose, az 5. szinten viszont "kiélik" magukat.

Pool 02-20-2011 21:31

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 280964)
Tudásszint alapján kell őket szétválasztani .
Az sem jobb ha 1000 aranyért megy fosztani csak egy kicsivel (ici picivel )
hsz-ed többijéből meg az jön le nekem, hogy mindenképpen kell a korona .....
Már bocsi de ez szánalmas szerintem :)

Ha kell a korona megszerzem...:)
Biztos, hogy nem én vagyok a legjobb játékos, de hogy nem szarok be senkitől és ez így volt 7 éve is, az is biztos.
Akkor is voltak ún. profik, akik próbáltak elrémíteni, de soknak már az emléke is elhamvadt, én még itt vagyok :)
Hogy miért?
Mert nem kezdtem el mindenért rinyálni, próbáltam fejlődni és mindig picit jobb lenni...
Jah és időt/pénzt/energiát nem sajnáltam a játékra, kitartóan toltam/tolom évek óta...
Talán ilyen hozzáállás kellene sok kezdőtől, nem "5 nap alatt megváltom a világot" duma...

Lehet engem utálni, sokan meg is teszik, de egyvalamiben azért lehet követni is engem: Ez pedig a játék iráni rajongás, elhivatottság és alázat...

papp2 02-20-2011 21:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 280970)
Valószínűleg félreértetted az üzenet lényegét. Ezért leírom más szavakkal: mi köze KisPistike, vagy NagyJózsika üzeneteinek ahhoz, hogy egy totál más ember marad-e játszani, vagy sem?

Mi köze annak, amit Te írsz itt a fórumon ahhoz, hogy az 5 perc múlva regisztráló Gipsz Jakab holnapután is visszajön-e játszani?

Én személy szerint nagyon remélem, hogy semmi.

Elmagyarazom. Totyaval beszelgetek mikozben egy 3-adik szemely(Remy) beleszol. Ha nem kerdeztuk miert szol bele.
Minden ember szivesen jatszik, szivesen forumozik de ha azt tapasztalja hogy valaki egyfojtaba beleuti az orat es meg okoskodik is elobb utobb megunja es elhuz.
Hozatenem: akinek nem ingje ........

papp2 02-20-2011 21:35

Megjegyeznem nem kotekednni akarok csak siman ha engem nem kerdeznem nem szolok bele. Elolvasom es kesz.

Remedy 02-20-2011 21:35

Quote:

Originally Posted by papp2 (Post 280973)
Elmagyarazom. Totyaval beszelgetek mikozben egy 3-adik szemely(Remy) beleszol. Ha nem kerdeztuk miert szol bele.

Talan azert, mert nem a megfelelo topicban beszelgetsz vele?

Vagy a cukraszdaba is fallabdazni szoktal jarni a haveroddal, es csodalkozol, ha elkuldenek?

Ati 02-20-2011 21:37

Quote:

Originally Posted by papp2 (Post 280973)

A privát beszélgetésetekbe senki nem tud beleszólni. Ami a fórumon történik, az viszont nem privát beszélgetés. Azért beszélgettek a fórumon, hogy bárki az égvilágon bele tudjon szólni. Ha nem ezért tennétek, akkor nyilván privátban beszélgetnétek, nem a nagy nyilávnosság előtt, egy olyan helyen, aminek az a lényege, hogy mindenki hozzászóljon az elhangzottakhoz. Sőt, holnapra már a Google keresőjében is benneleszel.

Ui: továbbra se látom, hogy mi köze annak, hogy egy nyilvános beszékgetésbe más is bekapcsolódik, ahhoz, hogy a mindjárt regisztrálók holnapután is fognak-e játszani még. Szerintem semmi.

Kalapácska 02-20-2011 21:52

Igen igazatok van tényleg elkanyarodtunk a témától kicsit ..
Viszont közben írtunk azért építő jellegű beírásokat is , amit nem mondhat el mindenki magáról :)

papp2 02-20-2011 21:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 280976)
A privát beszélgetésetekbe senki nem tud beleszólni. Ami a fórumon történik, az viszont nem privát beszélgetés. Azért beszélgettek a fórumon, hogy bárki az égvilágon bele tudjon szólni. Ha nem ezért tennétek, akkor nyilván privátban beszélgetnétek, nem a nagy nyilávnosság előtt, egy olyan helyen, aminek az a lényege, hogy mindenki hozzászóljon az elhangzottakhoz. Sőt, holnapra már a Google keresőjében is benneleszel.

Ui: továbbra se látom, hogy mi köze annak, hogy egy nyilvános beszékgetésbe más is bekapcsolódik, ahhoz, hogy a mindjárt regisztrálók holnapután is fognak-e játszani még. Szerintem semmi.

En is uj jatekos vagyok hisz csak 1 eve jatszom fojamatosan.
A privat beszelgetes alig 2,2 sor volt nem ertem miert kel azert rogton valakit leteremtenni.

All times are GMT +1. The time now is 12:41.