Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Hódítós Póker Klub (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4486)

Sami 01-18-2011 22:24

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 276682)
Az éves pontszám úgy lenne, hogy a Havi helyezések után járna pont....

mondjuk a havi első 10 kapna 10-9-8 stb pontot az Éves összetettjébe...

Értem, ez jó ötlet sztem. Havi szinten meg azt kell alapul venni amit Vityu irt vagy az én 3 legjobb eredményes javaslatomat.

Sami 01-18-2011 22:26

Sztem is Pool, csináld meg saját ötleteid alapján, aki meg jelentkezik az elfogadja a szabályokat és kész.

Pool 01-18-2011 22:26

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 276685)
Értem, ez jó ötlet sztem. Havi szinten meg azt kell alapul venni amit Vityu irt vagy az én 3 legjobb eredményes javaslatomat.

Minden Bajnoki verseny számítani fog, max akkor nem lesz belőle havi 10, hanem 5...

ettől kevesebbel sztem nincs értelme Havi bajnokságot csinálni...

Nah, írja le mindenki a véleményét és majd meglátjuk...

Pool 01-18-2011 22:27

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 276686)
Sztem is Pool, csináld meg saját ötleteid alapján, aki meg jelentkezik az elfogadja a szabályokat és kész.

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 276660)
Februártól indul a Hódítós Pókerbajnokság...

Úgy gondoltam, hogy havi 10 verseny eredménye számítana bele a havi bajnokságba.

Az időpontokat majd egyeztetni kellene, de gondolom, hogy minél többen legyünk, hétvégén lesz a versenyek nagy része az esti órákban...

4 hétvégével számolva akkor esetleg lehetne majd 2-2-3-3 verseny (vagy 3-2-2-3 :D)...

A versenyek NLHoldem játékok lennének, mert ezt ismeri mindenki a legjobban. A zsetonok és vakszintek változnának...

A rangsor számítás: A verseny győztese 10 pont, a II. helyezett 8 pont, a III. helyezett 6 pont, a IV. helyezett 5 pont, az V. helyezett 4 pont, a többi induló 2 pont

A pontozást most találtam ki, kérem, hogy ezt fogadjátok el....
Köszönöm!

Díjazás:Az első három megkapja az adott hónap Hódítós Pókerese I. II. és III. helyezettje címet :)

Gondolom az a Home Games nem csak egy fellángolás lesz a Pokerstars részéről, így a havi összesítések alapján lesz egy éves is, ahol a Hódítós Pókerbajnok 2011 címet lehet elnyerni, illetve a II. és III. helyért járó ezüst és bronzérmet!!!

Ezt én állom....

Persze, nemsokára indul a 2011-es Párbajsorozat is, ott is tegyétek oda magatokat, hisz első a hódító!!!

Nah, mit gondoltok?

asszem, már leírtam :)

vityu 01-18-2011 22:31

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 276684)
Ez azért nem a Párbajsorozat....

Már érzem, hogy nem kellett volna ez az ötlet, mert nem lesz olyan, ami mindenkinek tetszeni fog a pontozásnál...

De ha nagy lesz a káosz, akkor én majd megcsinálom, hogy legyen és aki nevez a versenyekre, azzal ezt elfogadja....

Én sem párbajsorozatról beszéltem.
Nálunk a koliban évek óta ilyen pontozással mennek a többfordulós pókerversenyek.
Van x forduló, x/2 forduló legjobb eredménye számít.
Ha 6 forduló van, és valaki mind a 6 fordulón részt vesz, egyértelmű, hogy több eredményből válogathat, míg aki esetleg csak 2 versenyen, annak lesz a 3-ból 1 0pontos is.

BimmBimm 01-18-2011 22:32

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 276675)
Ebben hol van a versenyen elért eredmény utáni pontja?

Sehol, ez csak plusz pont lett volna a nem indult versenyek kompenzálására. A helyezések utáni pontrendszerbe nem szólok ezzel bele.

Pool 01-18-2011 22:34

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 276691)
Én sem párbajsorozatról beszéltem.
Nálunk a koliban évek óta ilyen pontozással mennek a többfordulós pókerversenyek.
Van x forduló, x/2 forduló legjobb eredménye számít.
Ha 6 forduló van, és valaki mind a 6 fordulón részt vesz, egyértelmű, hogy több eredményből válogathat, míg aki esetleg csak 2 versenyen, annak lesz a 3-ból 1 0pontos is.

Esetleg olyan lehet, hogy havi 10 versenyből az 5 legjobb eredménye számít, de akinek nincs 5 lejátszott versenye, akkor annyi, amennyin résztvett

illetve a 10-et játszónak is az 5 legjobb, meg a 6-ot játszónak is...

így megfelel?

én mondjuk amellett vagyok, hogy 10 verseny, 10 eredmény, 10 pontszám összeadva = Havi pontszám...

csákány 01-18-2011 22:38

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 276695)
Esetleg olyan lehet, hogy havi 10 versenyből az 5 legjobb eredménye számít, de akinek nincs 5 lejátszott versenye, akkor annyi, amennyin résztvett

így megfelel?

én mondjuk amellett vagyok, hogy 10 verseny, 10 eredmény, 10 pontszám összeadva = Havi pontszám...

Minden verseny számít úgy a jó.Póker klubokban így szokott lenni és ez egy póker klub :D

vityu 01-18-2011 22:38

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 276695)

így megfelel?

Ezzel az a baj, hogy ilyen formában el sem indulok, mivel van, hogy dolgozok, tanulok, nem érek rá, így 10-ből ott tudnék lenni max 5versenyen. Ha 5 számít, akkor oké, még ha 4x tudtam menni, is van értelme. De ha 10ből 6x 0pontot kapok, míg más mindig ott van, akkor érzed, hogy esélytelen. Nem előny az, ha alapból bukásra vagy ítélve.

Pl nyertem meg úgy kolis pókerbajnokságot, hogy nem tudtam minden alkalommal ott lenni, és éppen ezért volt jó, hogy x legjobb számít. Egyébként esélyem se lett volna.

Remedy 01-18-2011 22:39

Ha 10 verseny lesz havonta nem gaz, en azt hittem minden napi 3 beleszamit, es akkor havi 90 van, es esetben pl. 90 kevesbe jo hely is sok pontot erhetett volna. :)

Pool 01-18-2011 22:44

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 276698)
Ezzel az a baj, hogy ilyen formában el sem indulok, mivel van, hogy dolgozok, tanulok, nem érek rá, így 10-ből ott tudnék lenni max 5versenyen. Ha 5 számít, akkor oké, még ha 4x tudtam menni, is van értelme. De ha 10ből 6x 0pontot kapok, míg más mindig ott van, akkor érzed, hogy esélytelen. Nem előny az, ha alapból bukásra vagy ítélve.

Pl nyertem meg úgy kolis pókerbajnokságot, hogy nem tudtam minden alkalommal ott lenni, és éppen ezért volt jó, hogy x legjobb számít. Egyébként esélyem se lett volna.

Igyekszem úgy csinálni, hogy te is és mások is tudjanak lenni...

ezért általában este lesz, de hétvégén napközben is mehet

így sem jo?

örülnék, ha te is lennél

Pool 01-18-2011 22:45

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 276700)
Ha 10 verseny lesz havonta nem gaz, en azt hittem minden napi 3 beleszamit, es akkor havi 90 van, es esetben pl. 90 kevesbe jo hely is sok pontot erhetett volna. :)

nem, hanem havi 10 összesen, amit megbeszélünk, mikor kezdődik és itt is jelezve lesz, illetve a Poker lobbyban

csákány 01-18-2011 22:45

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 276698)

Azért 10 versenyből álló sorozat,mert azokon lehet pontot gyűjteni.akkor miért 5 verseny számítson?
Ha a hódban keveset vagy akkor csak minden második ütés érjen? :D

Pool 01-18-2011 23:01

Nah, fürdés alatt rájöttem, miért nem jó az 5 legjobb eredményes dolog...

Tegyük fel azt a ritka esetet, hogy valaki megnyerni az első 5 versenyt...
Ha a vityu ötletével nézzük, máris max holtversenyben lehet befogni annak, aki megnyeri a maradék 5-öt...

De ha mind a 10 számít, akkor hiába nyeri meg az első 5-öt az 5*10=50 pont. Lehet aztán olyan balszerencsés lesz, hogy nem végez csak 2 pontot érő helyeken, tehát helyezetlen lesz... akkor 50 + 5*2=60 pont

Így aki kiegyensúlyozottan játszik, máris megelőzheti akár 10 II. hellyel (10*8=80), de II. és III. helyek összességével is...

Remélem érthető mit is akartam mondani...

Pool 01-18-2011 23:02

De nem kell elkapkodni, van még idő februárig...

Addig is holnap 3 verseny, jó szórakozást hozzá!!! :)

Nyírbátor 01-18-2011 23:41

sziasztok
először is annyi h tetszik a kezdeményezés, le a kalappal Pool előtt
a havi versenyről meg anynit, hogyha van 10 verseny, és valaki nem tud csak 4-5 versenyen résztvenni, hát istenem, ha már a z F1 volt példára, ott se mondhatják h én most első kanyarba falnak csaptam magam, ne érjen a Te első helyed se...
és ezt úgy mondom h én max 1 hétre előre tudom a beosztásom, és az 99% fix, tehát ilyesmi miatt nem fogják a kedvemért 8 ember beosztását átírni, és persze ha nem is dolgozok szokott más dolgom is lenni
pontozásra meg annyi, h már most is 10 fő felett vannak a versenyeken, lehetne csak az első 10 helyet pontozni, csak regisztrációért ne járjon pont, és hó végén a 10 verseny összpontszáma a mérvadó
nekem ez a véleményem, de persze akármi is lesz, amikor itthon vagyok valószínü játszani is fogok a versenyeken

Troll 01-18-2011 23:44

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276696)
Minden verseny számít úgy a jó.Póker klubokban így szokott lenni és ez egy póker klub :D

Támogatom:)

vityu 01-19-2011 00:05

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 276702)
Igyekszem úgy csinálni, hogy te is és mások is tudjanak lenni...

ezért általában este lesz, de hétvégén napközben is mehet

így sem jo?

örülnék, ha te is lennél

Egyetemista vagyok, a melóm egy rendezvényszervező cégnél van. Rendezvény meg nem csak bizonyos napokon van, hanem teljesen random. Meg többen is vagyunk, akik dolgozunk ott, így még csak az sem kiszámítható, hogy mikor hívnak. Max előtte való este, de jellemzőbb, hogy aznap.
Éppen ezért nem tudtam nagyon sok párbajra elmenni a párbajsorozatból, mert akkor sokat melóztam, és folyamatosan rá volt rakva valami meló. Ha más nem, akkor egy 2órás munka csúszott bele. :)

Tehát megyek, ha tudok. :)

Troll 01-19-2011 00:26

Trolltartó a Starson is , mint a hódban:)

Kutyuleee 01-19-2011 01:25

Én csak annyit tennék hozzá, hogy ne csak hétvégén legyen. nem csak saját magamból kiindulva, de a legtöbben bulizni péntek-szombaton megyünk, rosszabb esetben pénteken elindulva vasárnap érkezünk:D:D:D
sztem egy hétköznap este 8 a legtöbb embernek jó lehet. úgyhogy sztem simán lehetne vegyesen. 1 hétköznap 1 péntek-szombat, és 1 vasárnap este. így azt hiszem minden korosztály eltudna indulni heti legalább 1 versenyen...

Remedy 01-19-2011 07:19

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 276707)
Nah, fürdés alatt rájöttem, miért nem jó az 5 legjobb eredményes dolog...

Tegyük fel azt a ritka esetet, hogy valaki megnyerni az első 5 versenyt...
Ha a vityu ötletével nézzük, máris max holtversenyben lehet befogni annak, aki megnyeri a maradék 5-öt...

De ha mind a 10 számít, akkor hiába nyeri meg az első 5-öt az 5*10=50 pont. Lehet aztán olyan balszerencsés lesz, hogy nem végez csak 2 pontot érő helyeken, tehát helyezetlen lesz... akkor 50 + 5*2=60 pont

Így aki kiegyensúlyozottan játszik, máris megelőzheti akár 10 II. hellyel (10*8=80), de II. és III. helyek összességével is...

Remélem érthető mit is akartam mondani...

Es ez miert baj? Holtverseny eseten meg donthetne a legjobb 5 tornad osszresztvevoinek a darabszamanak az osszege. (nyilvan tobb emberbol nehezebb nyerni) Ha itt is dontetlen meg tolnak egy heads upot! :D

monro 01-19-2011 07:48

Nekem is ez a top5 versenyeredmény a szimpatikus.
Mindenkinek előnyös.

Aki 10-et játszik 10-ből választhat legjobb 5-öt aki 2-őt az pedig 2-ből és kap mellé 3xnullát :) Teljesen igazságosnak és reálisnak tartom.

Mondjuk sztem felesleges mindenkinek pontot adni. Az első 6-8 hely kap de a többinek minek? Csak felesleges adminisztráció a kiesettek pontozása.

Viszont a versennyel kapcsolatban egy észrevétel:
Tegnap volt szerencsém kipróbálni. Volt valaki aki egész végig nem ült az asztalnál. 18-ból 5. lett!!! Nonszensz... Vagy ki kell dobálni az asztaltól ezeket vagy pedig minden körben be kell rakatni velük legalább a nagyvak összegét. Nemcsak akkor ha rajtuk a sor, hanem minden körben.

Remedy 01-19-2011 08:03

Quote:

Originally Posted by monro (Post 276737)
Tegnap volt szerencsém kipróbálni. Volt valaki aki egész végig nem ült az asztalnál. 18-ból 5. lett!!! Nonszensz... Vagy ki kell dobálni az asztaltól ezeket vagy pedig minden körben be kell rakatni velük legalább a nagyvak összegét. Nemcsak akkor ha rajtuk a sor, hanem minden körben.

Ez elvileg nem gond, az ilyenre mindig ra kell emelni, es megfelelo vakoknal mar eleg hamar kizug az illeto. Ilyen opciora, amit mondasz, nincs beallitasi lehetoseg. Nagyon kotott a szervezo keze, leven megiscsak egy kulon Pokerteremrol van szo, eleg keves beallitas van. Ahogy neztem, azt sem lehet beallitani amit en kertem, hogy csak szimpla rebuy legyen. :)

(Amugy is gaz lenne hogy elmegyek pisilni, cigizni, esetleg kesek felorat, kiulok es kozben minden korben fogy egy nagyvaknyi penzem) :)

Az tipikusan szokta zavarni azokat, akik meg nem jatszottak sok ilyen versenyt, olyannyira, hogy a starson emlekeim szerint meg felugro ablak is volt, ez elmagyarazni, hogy ez miert is nem gond. :)

(Amugy nem kulonbozik attol, mintha valaki ott lenne, de bedobna minden handet. Gondolom Ot nem buntetned, mert ezt csinalja)

monro 01-19-2011 08:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 276739)
Ez elvileg nem gond, az ilyenre mindig ra kell emelni, es megfelelo vakoknal mar eleg hamar kizug az illeto.

Akkor ezek szerint nem megfelelők a vakok :D
De tényleg nem versenyeztem sokat eddig...

csákány 01-19-2011 08:25

Quote:

Originally Posted by monro (Post 276740)
Akkor ezek szerint nem megfelelők a vakok :D
De tényleg nem versenyeztem sokat eddig...

Persze van olyan aki nincs ott végig,de lehet egy taktika,h csak a vége felé száll be.Nekem is volt olyan ,egy órán keresztül nem játszottam( nem neten)
,mert be akartam érni fizetőbe vagy csak pihentem.A leghosszabb versenyem 11 órás volt :D , de megérte ;)

Pool 01-19-2011 08:27

No, igen, 5k zsetonnál elér az elejére, de 1500nál 3 perces vakokkal kötve hiszem...

de ez is olyan, mint a párbaj, befizette a nevezést, innentől már nincs mit tenni vele :)

monro 01-19-2011 08:37

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 276743)
de ez is olyan, mint a párbaj, befizette a nevezést, innentől már nincs mit tenni vele :)

Hogy van ez az alappénzkészlet dolog itt a klubban?
Mennyivel indultunk? Hol látom, hogy éppen mennyim van? És ha elfogy mi van utánna?

monro 01-19-2011 08:39

Jó a pénzkészlet állapotát megtaláltam :)

Remedy 01-19-2011 08:39

Quote:

Originally Posted by monro (Post 276746)
Hogy van ez az alappénzkészlet dolog itt a klubban?
Mennyivel indultunk? Hol látom, hogy éppen mennyim van? És ha elfogy mi van utánna?

A pokerstarson ha elbukod a jatekpenzed, orankent automatikusan tudsz 1000-est kapni a szervertol. (azaz emlekeim szerint orankent 3x is tudsz 1000-est kerni)

Ahogy nezem, Pool parbajai altalaban 300-400-as nevezesi dij korul vannak, igy ha epp semmi penzed nincs, de benezel, felveszed az ezrest, es mar nevezhetsz is. :)

A Cashier gomb megnyomasaval tudod megnezni, epp mennyi jatek, es igazi penzed van, egy nagy gomb piros jobboldalt a folobbiban.

monro 01-19-2011 08:41

Van valami chatszoba a klubbon belül a játékban vagy csak az asztaloknál tudunk chetelni?

Remedy 01-19-2011 08:42

Quote:

Originally Posted by monro (Post 276750)
Van valami chatszoba a klubbon belül a játékban vagy csak az asztaloknál tudunk chetelni?

Tudtommal az nincs, de van egy kulon belso forum a hoditoban. Meghivo Poolnal igenyelheto.

BeeLord 01-19-2011 12:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 276751)
Tudtommal az nincs, de van egy kulon belso forum a hoditoban. Meghivo Poolnal igenyelheto.

Sejtettem, hogy ország híján lesz, amiből kimaradok.:D Ilyen ez a popszakma...:)

Remedy 01-19-2011 12:52

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 276767)
Sejtettem, hogy ország híján lesz, amiből kimaradok.:D Ilyen ez a popszakma...:)

Regelj egyet anarchba. :)

Kutyuleee 01-19-2011 12:52

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 276767)

anarchos ország csak fórumozásra???:)

Sami 01-19-2011 13:07

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 276769)
anarchos ország csak fórumozásra???:)

Nekem is van, mert már untam, hogy folyton az A-s orimat kitiltották, ami kitiltásonként 500-1000 hekimbe került. :D

BeeLord 01-19-2011 13:19

Regisztráltam egy országot anarchba, de a kutya fáját, hogy ahogy megláttam az országösszesítőt, megint kedvem támadt játszani.:D Hál' istennek, időm nem lesz rá.:)

Killer 01-19-2011 15:04

egy kis edzés verseny előtt valaki?

GenXter 01-19-2011 15:23

Quote:

Originally Posted by Killer (Post 276777)
egy kis edzés verseny előtt valaki?

simán :D már nyithatod is az asztalt

Killer 01-19-2011 15:45

Quote:

Originally Posted by GenXter (Post 276778)
simán :D már nyithatod is az asztalt

na hunn vagy:P

BimmBimm 01-19-2011 15:54

http://noob.hu/2011/01/19/royal.jpg

Csak nem adta meg senki:( :D

All times are GMT +1. The time now is 09:24.