Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Mf-ek apró erősítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4412)

Remedy 02-14-2011 10:03

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 279837)
akkor most jöhetne a kérdés, ha egységes 1% lesz akkor mondjuk más fajok maluszát is elvesszük bizonyos akcióknál? vagy csak a varázslatban gyenge fajoknak kedvezünk?

Hátrányok:

a tolvajok és a varázslók minden alkalommal 1%-kal jobban fáradnak

gondolom az előnyök és hátrányok úgy lettek felállítva, hogy kiegyenlítik egymást. ha eltörlünk mf ork esetében egy hátrányt akkor megbomlik az egyensúly :)

szerintem ne nézzen távot ugyanannyiért egy mf óriás, mint egy mf ork, mert más téren sem egyenlőek a feltételek. egyik faj ebben a másik faj abban jobb.

Erdemes azt is elolvasnod, amit en irtam. Valamint ne ferdits, kerlek. Nem toroljuk el a faji hatranyukat, hiszen az osszes tobbi varazslatra ervenyes lesz. Neked is csak azt tudnam irni, amit az elobb: ilyen jelentos konnyitesnel az 1%-os reszlet, amit masodjara is beidezel, mar 100%-os buntetest jelent, ami egymashoz viszonyitva rengeteg.

Kepzeld el mondjuk, hogy a terkapu az orknak/gnomnak ezentul nem 5%, hanem 10% lenne. (Ez most csak pelda, nem gondoltam, hogy a gondolatom erzekeltetni is kell)

Ujra irnam, ettol az osszes tobbi varazslatra megkapja a maluszt, ami rengeteget szamit.

Igazabol az ellenzoeket nem ertem, szegeny mf-el igy is alig vannak, talan egy minimalis szinten konnyebbe lehetne tenni az eletuket...

Mi okotok van ellenkezni, mitol tartotok? Ettol meg ugyanugy gyenge lesz az mf...

Ati 02-14-2011 10:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 279847)
ilyen jelentos konnyitesnel az 1%-os reszlet, amit masodjara is beidezel, mar 100%-os buntetest jelent, ami egymashoz viszonyitva rengeteg.

Ha 2% készültségkönnyítéstől életképtelenné válik az adott faj (egy könnyítéstől miért?!), akkor válassz másik fajt, ami nem rendelkezik az általad 100%-os büntetésnek tartott malusszal.

Dew 02-14-2011 10:18

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 279837)
akkor most jöhetne a kérdés, ha egységes 1% lesz akkor mondjuk más fajok maluszát is elvesszük bizonyos akcióknál? vagy csak a varázslatban gyenge fajoknak kedvezünk?

gondolom az előnyök és hátrányok úgy lettek felállítva, hogy kiegyenlítik egymást. ha eltörlünk mf ork esetében egy hátrányt akkor megbomlik az egyensúly :)

-->
Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279839)
ennyi erővel miért nézzen távot egy mf ork olcsóbban, mint egy szövis óriás? "egyik faj ebben a másik faj abban jobb."

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 279842)
és ha neked ebből a mondatból az ered, hogy a szövetségi státusz miatt kap maluszt, akkor szövegértelmezés egyes. NEM NEM az miatt kap, hanem faji mivoltából.

Nem azért kell minden körben saját magának távoloznia, mert ork. Azért fogy annyi készüli körönként, mert MF. és mivel itt az MF-ek segítése a téma, ahogy ezt Te is kiemelted, ezért nem a „rossz varázsló” fajokat szeretnénk erősíteni, hanem általánosságban az MF-eket.

Illetve megint megjegyezném, hogy egy MF óriás abból a készüliből ami az 1%os távollal maradna többet tudna varázsolni, mint egy ork, mivel ennek a malusza a többi varázslatra ugyanúgy vonatozik, és a többi védővarit ugyanúgy fel kell tegye. Arról nem is beszélve, hogy általában egy MF óriás több varival rendelkezik, amikre nagyobb bónusza van, szóval a maradék készülit sokkal „eredményesebben” fel tudja használni, mint egy ork.

Úgyhogy nem bomlana semmilyen egyensúly...

Remedy 02-14-2011 10:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279848)
Ha 2% készültségkönnyítéstől életképtelenné válik az adott faj (egy könnyítéstől miért?!), akkor válassz másik fajt, ami nem rendelkezik az általad 100%-os büntetésnek tartott malusszal.

Ati, teljes tisztelettel megkernelek, hogy ne irj olyanokat, amit meg csak nem is emlitettem. De ha megis, legyszives mondd meg, hol irtam, hogy ettol barmelyik faj is eletkeptelen lenne. Koszonom.

Nem ertem a mentalitasod: Van egy szinte betonba vesett velemenyed, es jofejsegbol azt a latszatot akarod kelteni, hogy szamit a velemenyunk? Sut az osszes beirasodbol, hogy Te ezt mar reg eldontotted, es mondvacsinalt ervekkel probalod megvedeni az igazad. Hidd el, erre nincs szukseg. Ird be, hogy igy lesz, igy dontottem, punktum, mint par mar esetben mar volt erre pelda. Szerintem sokkal korrektebb, mint felesleges koroket futtatni a fel hoditoval.

(Irjatok erveket, amiket ugy is ledorongolok es kiferditem amiket irtok, es csak a sajat szemszogembol latom a dolgokat... - Ennek mi ertelme?)

Bocs a kifakadasert, de ez mar nem az elso olyan beirasod, amiben olyanok vannak, ami az idezett hszben nincsenek, maximum nagyon elrugaszkodott ertelmezessel lehetne belenezni.

Ati 02-14-2011 10:24

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 279851)
Bocs a kifakadasert, de ez mar nem az elso olyan beirasod, amiben olyanok vannak, ami az idezett hszben nincsenek, maximum nagyon elrugaszkodott ertelmezessel lehetne belenezni.

Rengeteg büntetésről írsz, miközben 2% könnyítést kap. Én a 2% könnyítést nem látom rengeteg büntetésnek.

Merengő 02-14-2011 10:25

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279849)
-->

Nem azért kell minden körben saját magának távoloznia, mert ork. Azért fogy annyi készüli körönként, mert MF. és mivel itt az MF-ek segítése a téma, ahogy ezt Te is kiemelted, ezért nem a „rossz varázsló” fajokat szeretnénk erősíteni, hanem általánosságban az MF-eket.

Illetve megint megjegyezném, hogy egy MF óriás abból a készüliből ami az 1%os távollal maradna többet tudna varázsolni, mint egy ork, mivel ennek a malusza a többi varázslatra ugyanúgy vonatozik, és a többi védővarit ugyanúgy fel kell tegye. Arról nem is beszélve, hogy általában egy MF óriás több varival rendelkezik, amikre nagyobb bónusza van, szóval a maradék készülit sokkal „eredményesebben” fel tudja használni, mint egy ork.

Úgyhogy nem bomlana semmilyen egyensúly...

és nem segítettél az mf-en? úgy beszéltek róla mintha én büntetést adnék neki. segítve van ugyanolyan mértékben van segítve mint a másik mf faj. miért erősítsük jobban, mint a másikat??

akkor ismét megjegyezném, hogy az óriás jó varázsló az ork nem. ezért ne is csodálkozz rajta, hogy jobban fog varázsolni mint egy olyan faj, ami nem pont varázslásra van kitalálva. és az könnyítés ugyanolyan mértékben segítené az mf orkot meg mf óriást is.

Merengő 02-14-2011 10:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 279847)
Valamint ne ferdits, kerlek. Nem toroljuk el a faji hatranyukat, hiszen az osszes tobbi varazslatra ervenyes lesz.

miben látod a ferdítést? ha jól emlékszem azt írtam adott varázslatra, vagyis a távolról beszélek csak.

Dew 02-14-2011 10:30

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 279853)
és nem segítettél az mf-en? úgy beszéltek róla mintha én büntetést adnék neki. segítve van ugyanolyan mértékben van segítve mint a másik mf faj. miért erősítsük jobban, mint a másikat??

akkor ismét megjegyezném, hogy az óriás jó varázsló az ork nem. ezért ne is csodálkozz rajta, hogy jobban fog varázsolni mint egy olyan faj, ami nem pont varázslásra van kitalálva. és az könnyítés ugyanolyan mértékben segítené az mf orkot meg mf óriást is.

jobban is varázsol az óriás, mint az ork

"# a varázslók 10%-kal erősebbek (óriás)"

azért mert az ork malusz nem vonatkozna a távolra még nem lenne jó varázsló. ugyanis ez a készüli fogyását befolyásolja, nem a varázslás erejét, sikerességét.

a törpe a legrosszabb varázsló, mert 15%kal gyengébbek a varázslói (átkozás esetén).

Remedy 02-14-2011 10:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279852)
Rengeteg büntetésről írsz, miközben 2% könnyítést kap. Én a 2% könnyítést nem látom rengeteg büntetésnek.

Latod, direkt igy nezed. Valoban, ezentul konnyebb lesz nekik, mint eddig. _Ellenben_ az osszes tobbi fajnak ezen a kettol kivul _sokkal_ konnyebb lesz.

Azt probalom mar magyarazni 3-4 hsz ota, hogy az eredetileg bevezetett faji malusz emiatt a konnyites miatt 100%-os hatasfoku lesz a tavolra. Ertheto ez az allaspont, kell-e meg magyaraznom, vagy el tudod fogadni, hogy ez is egy nezopont?

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 279854)
miben látod a ferdítést? ha jól emlékszem azt írtam adott varázslatra, vagyis a távolról beszélek csak.

Igazad van, ferdites akkor nincs, a hszem tobbi resze az ervekkel akkor is all iranyodban is.

Takanohana 02-14-2011 10:41

Mi a lényeg? Hogy a kedvezményt mint MF kapja, és akkor vonatkozzon minden MF-re egyformán, vagy mint ilyen-és-ilyen fajú MF, és akkor számítson a faji malusz.

Szerintem ez elég egyértelmű. Minden MF valamilyen fajú, ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Vagy akkor tudjon az MF hulla is távolozni, mindegy, hogy faja képtelen varázsolni, az csak egy faji sajátosság, most az a lényeg, hogy MF, akkor járjon neki is.

Ati 02-14-2011 10:49

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 279856)
Latod, direkt igy nezed. Valoban, ezentul konnyebb lesz nekik, mint eddig. _Ellenben_ az osszes tobbi fajnak ezen a kettol kivul _sokkal_ konnyebb lesz.

Azt probalom mar magyarazni 3-4 hsz ota, hogy az eredetileg bevezetett faji malusz emiatt a konnyites miatt 100%-os hatasfoku lesz a tavolra. Ertheto ez az allaspont, kell-e meg magyaraznom, vagy el tudod fogadni, hogy ez is egy nezopont?

A malusszal nem rendelkezőknek 1%-kal lesz könnyebb.

Körönként 5%-os renegerálódással számolva, ha minden körben távolt néz, akkor 3%-a marad, szemben mások 4%-ával.

Amíg Te 100%-os maluszról írsz, addig én azt látom, hogy eddig körönként 1%-a maradt a többi varázslatra, most körönként 3%-a marad.

Elfogadom, hogy sokkal jobb lenne neki, ha 4% maradna. De miért? Azért, mert másnak is annyi marad? Az embernek is nagyon jó lenne az 50% tekercsbónusz mindenből, mert van más faj, ami ennyit kap. Mégse adunk neki annyit, mert a faji sajátossága ezt nem teszi lehetővé.

Már-már hajlottam volna az 1% fele (bár nem győztetek meg), de az utóbbi néhány indoklás számomra nagyon nyakatekert, és csak visszatántorított az eredeti álláspontomhoz.

Ati 02-14-2011 10:51

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 279857)
Mi a lényeg? Hogy a kedvezményt mint MF kapja, és akkor vonatkozzon minden MF-re egyformán, vagy mint ilyen-és-ilyen fajú MF, és akkor számítson a faji malusz.

Szerintem ez elég egyértelmű. Minden MF valamilyen fajú, ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Vagy akkor tudjon az MF hulla is távolozni, mindegy, hogy faja képtelen varázsolni, az csak egy faji sajátosság, most az a lényeg, hogy MF, akkor járjon neki is.

Ezzel melyik álláspontot támogattad? :)

Remedy 02-14-2011 11:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279858)
A malusszal nem rendelkezőknek 1%-kal lesz könnyebb.

Körönként 5%-os renegerálódással számolva, ha minden körben távolt néz, akkor 3%-a marad, szemben mások 4%-ával.

Amíg Te 100%-os maluszról írsz, addig én azt látom, hogy eddig körönként 1%-a maradt a többi varázslatra, most körönként 3%-a marad.

Elfogadom, hogy sokkal jobb lenne neki, ha 4% maradna. De miért? Azért, mert másnak is annyi marad? Az embernek is nagyon jó lenne az 50% tekercsbónusz mindenből, mert van más faj, ami ennyit kap. Mégse adunk neki annyit, mert a faji sajátossága ezt nem teszi lehetővé.

Már-már hajlottam volna az 1% fele (bár nem győztetek meg), de az utóbbi néhány indoklás számomra nagyon nyakatekert, és csak visszatántorított az eredeti álláspontomhoz.

Szerintem az enyemben semmi nyakatekertseg nincs. Egyszeruen az eredeti malusz ezutan a konnyites utan olomsullyal nehezedik a ket faj tavolbalatas varazslatara.

(Ha szamolgatsz, szamold bele azt is legyszives, hogy egy harcban mondjuk felteszi a verszomjat, kaput nyit, felteszi epp a vedelmet es a pajzsot mondjuk (akkor most a fajirol, esetleg regeneralodasrol ne is almodjunk) - hopp, maris 4%-al tobb ugrott mint a masiknak, de jo lenne ha legalabb a tavolban nem lenne duplaannyi a keszultsegcsokkenes....)

Ne mondd, hogy ez nyakatekert, esetleg bonyolult, vagy nem valos szituacio.

Nyilvan a harcos mfeknek lenne ez segitseg, nem a termelos/fedezgetosoknek, azoknak tokmindegy.

Takanohana 02-14-2011 11:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279859)
Ezzel melyik álláspontot támogattad? :)

Ja, bocs, azt hittem egyértelmű. Azt, hogy ne egységesen legyen 1%, hanem számítson a faji malusz. (Vagy ha mégis az egységes, minden MF-nek járó 1% győz, akkor járjon ez a hullának is!)

Remedy 02-14-2011 11:04

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 279861)
Ja, bocs, azt hittem egyértelmű. Azt, hogy ne egységesen legyen 1%, hanem számítson a faji malusz. (Vagy ha mégis az egységes, minden MF-nek járó 1% győz, akkor járjon ez a hullának is!)

Jo, a hulla majd 1%-ert fog nem varazsolni... (Ilyeneket miert kell ide irni?)

Remedy 02-14-2011 11:08

(Mielott megkapnam, hogy barmi onos erdekbol irnam ezeket, szolnek, hogy nem jatszom mf orszaggal, igy elvileg magam ellen beszelek - csak el tudom kepzelni, hogy seperc alatt elfogy a keszultseg...)

Ati 02-14-2011 11:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 279860)
(Ha szamolgatsz, szamold bele azt is legyszives, hogy egy harcban mondjuk felteszi a verszomjat, kaput nyit, felteszi epp a vedelmet es a pajzsot mondjuk (akkor most a fajirol, esetleg regeneralodasrol ne is almodjunk) - hopp, maris 4%-al tobb ugrott mint a masiknak, de jo lenne ha legalabb a tavolban nem lenne duplaannyi a keszultsegcsokkenes....)

4%-kal több ugrott. Ez a faji sajátossága. Ennek tudatában választotta azt a fajt. Mert a faj előnyei szerinte ezt ellensúlyozzák.

Milyen racionális oka van annak, hogy PONT ERRE a varázslatra kapjon extra könnyítést? Miért ne kapjon az ork a vérszomjra, amikor az kell neki, hiszen ő használja a legtöbbet? Miért ne kapjon az mf a kapunyitásra, hiszen neki kell az összes kaput megnyitni, nincsenek szövik, akik helyette nyitnak (bár ez egy másik téma, hogy az mf-ek erősítése pontban miért pont ezt az egy varázslatot pécéztük ki, de érthető, hogy ez valamilyen szinten a védelmét szolgálja, míg a többi haosnló jellegű varázslat mind ártó, amit nem feltétlenül muszáj cisnálnia).

Remedy 02-14-2011 11:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279865)
4%-kal több ugrott. Ez a faji sajátossága. Ennek tudatában választotta azt a fajt. Mert a faj előnyei szerinte ezt ellensúlyozzák.

Milyen racionális oka van annak, hogy PONT ERRE a varázslatra kapjon extra könnyítést? Miért ne kapjon az ork a vérszomjra, amikor az kell neki, hiszen ő használja a legtöbbet? Miért ne kapjon az mf a kapunyitásra, hiszen neki kell az összes kaput megnyitni, nincsenek szövik, akik helyette nyitnak (bár ez egy másik téma, hogy az mf-ek erősítése pontban miért pont ezt az egy varázslatot pécéztük ki, de érthető, hogy ez valamilyen szinten a védelmét szolgálja, míg a többi haosnló jellegű varázslat mind ártó, amit nem feltétlenül muszáj cisnálnia).

Azert, mert ezt a varazslatot hasznalja (jo esetben) a legtobbet egy mf, es (szerintem) olyan apro konnyites, ami nem boritja fel a jatek menetet semmilyen ertelemben. Ha nagyon aktiv, hasznaljon kapunyitast mondjuk napi 2x, verszomjat mondjuk napi 4x, es tavolt mondjuk napi 20x.

Valamint az utolso mondatod utolso reszet is irhatnam be ujra.

Bevallom, en is szeretnek latni egy okot, amiert 2% kellene nekik, azon kivul, hogy "ez a faji hatranya punktum")

Takanohana 02-14-2011 11:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 279863)
Jo, a hulla majd 1%-ert fog nem varazsolni... (Ilyeneket miert kell ide irni?)

Mert ide tartozik.

Hulla faji sajátossága, hogy nem tud varázsolni. Orknak meg az, hogy 1%-kal jobban fáradnak a varijai. Ha az orknál nem akarod figyelembe venni a faji sajátosságát, a hullánál miért kéne?

Remedy 02-14-2011 11:21

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 279868)
Mert ide tartozik.

Hulla faji sajátossága, hogy nem tud varázsolni. Orknak meg az, hogy 1%-kal jobban fáradnak a varijai. Ha az orknál nem akarod figyelembe venni a faji sajátosságát, a hullánál miért kéne?

Nem csak az orkokrol beszelunk, azzal amugyis szinte ongyilkossag mfnek lenni A-n es 5. szinten kivul. (Lehet utalod az orkokat, azert irsz ilyeneket? :P)

Takanohana 02-14-2011 11:28

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 279869)
Nem csak az orkokrol beszelunk, azzal amugyis szinte ongyilkossag mfnek lenni A-n es 5. szinten kivul. (Lehet utalod az orkokat, azert irsz ilyeneket? :P)

Ha ilyen kicsinyes vagy, cseréld ki tetszés szerint az orkot gnómra, szerintem érted a lényeget, csak kikerülöd. Ha bármelyik fajnál simán figyelmen kívül hagyod a faji sajátosságát a távolozásnál, a hullánál miért kéne figyelembe venni, hogy nem is tud varázsolni? Faji sajátossága ugyan, akárcsak gnómnál és orknál a jobban fáradás, de ha egyik esetben nem fontos a faji sajátosság, akkor a másikban sem.

Dew 02-14-2011 11:31

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 279857)

nem értem miért kevered ide a hullát.... az mf hullának is olcsóbb lesz a távol, csak éppen nem tud távolozni.

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 279868)
Mert ide tartozik.

a törpének, meg hogy gyengék a varázslói... abszolút köze nincs a témához ezeknek a dolgoknak.

Készültség a kérdés, beszéljünk készültségekről...

Merengő 02-14-2011 11:36

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279871)
nem értem miért kevered ide a hullát.... az mf hullának is olcsóbb lesz a távol, csak éppen nem tud távolozni.

a törpének, meg hogy gyengék a varázslói... abszolút köze nincs a témához ezeknek a dolgoknak.

szerintem annak sincs köze a témához hogy változtassunk egy olyan dolgon ami eddig jólbevált volt. vagy az mf-ek erősítésében kitérünk minden egyes fajra mit kéne átírni a hátrányoknál? vagy csak 2 fajjal csináljuk meg?

Remedy 02-14-2011 11:37

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 279870)
Ha ilyen kicsinyes vagy, cseréld ki tetszés szerint az orkot gnómra, szerintem érted a lényeget, csak kikerülöd. Ha bármelyik fajnál simán figyelmen kívül hagyod a faji sajátosságát a távolozásnál, a hullánál miért kéne figyelembe venni, hogy nem is tud varázsolni? Faji sajátossága ugyan, akárcsak gnómnál és orknál a jobban fáradás, de ha egyik esetben nem fontos a faji sajátosság, akkor a másikban sem.

Szolj, ha ertelmes ervet is fel tudsz hozni, addig maradnek Nalad is az indok nelkuli velemenynyilvanitasnal, koszi. (Legalabbis en, szemely szerint)

Ati 02-14-2011 11:37

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279871)

Az a kérdés, hogy mi a racionális oka annak, hogy két kiválasztott faj az egyik varázslatát a többiekhez képest könnyebben kapja. Ráadásul pont azok a fajok, akiknek nem erősségük a varázslás.

Nem szeretem ezeket a kivételeket, amik nem racionális okból történnek, hanem azért, mert "így könnyebb lesz nekik". Tény, hogy könnyebb lesz nekik, ezt nem vitatom. De most ennek a két fajnak az erősítéséről beszélünk, vagy egy általános MF-könnyítésről?

Én úgy látom, hogy kezdünk átmenni abba, hogy oké, oké, hogy könnyítve van minden MF élete, de erősítsük mellé még az orkokat és a gnómokat is. Merthát ugye ha az MF távolbalátását extrán könnyítjük, akkor ugyanezt tegyük meg szöviben is, különben megint mi ez a kivételezés, hogy csak egy réteg kap könnyítést valamire, amire mások ugyanúgy rászorulnak stb.

Ha az MF ork varázslatát könnyítjük, akkor az kihatással van a szövetséges ork varázslatára is!!! Ezt senki ne felejtse el!!! És ez már nem az MF-ek erősítéséről szól, hanem az orkok és gnónok erősítéséről, szövetségi státusztól függetlenül! Biztos erősíteni kell ezt a két fajt?

Remedy 02-14-2011 11:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279874)
Ha az MF ork varázslatát könnyítjük, akkor az kihatással van a szövetséges ork varázslatára is!!! Ezt senki ne felejtse el!!! És ez már nem az MF-ek erősítéséről szól, hanem az orkok és gnónok erősítéséről, szövetségi státusztól függetlenül! Biztos erősíteni kell ezt a két fajt?

4 fős szovetsegben ugyanennyi lenne neki, mint most, ha jol ertelmeztem a beirasod. Vagy tevednek? Vagy az zavar, hogy a 2-3 fős eletkeptelen szovik is konnyebben varazsolnak?

(Amugy a javaslatom csak az mf-ekre szolt, nem erzem feltetlen jo otletnek, hogy ezt barmilyen szinten terjesszuk ki szovetsegesekre is.)

Zoli 02-14-2011 11:46

Élőhalottnak variképességet adni röhejes és kicsit elferdíti az egész érvelést.

Nem tudom, kinek milyen HÁTRÁNYA származna abból, hogy a maluszos fajok is ugyanannyiért távoloznának MF-KÉNT, mint a nem maluszosak.
Nem értem, hogy kinek fájna ez, ki nem tudna miatta aludni.
A logikátlanságról már korábban kifejtettem a véleményem: ez nem indok!

Mint tapasztaltuk, faji sajátosságokat meg lehet változtatni a kívánt cél elérése érdekében, tehát arra hivatkozni, hogy ennek ez, meg az a faji tulajdonsága, megint csak fölösleges.
Mert meg lett erősítve a hulla, ott senki nem mondta, hogy dehát az a faji tulajdonsága, hogy nem zavarja a vihar (többek közt), akkor miért legyen több férőhelye...
És pl az hatással van a játékmenetre

Ez a változás, amit kérünk a játszhatóságra lenne hatással. Ettől nem lenne több MF, nem lennének sikeresebbek az MF-ek, csak játszhatóbbak lennének.

Azért írtam ezt, és így, mert azok, akik az egységes 1% mellett vannak, érvelnek. Azok, akik ellene vannak, szajkózzák a súgót, Ati is.
Ez nem érvelés.
Miért csak az egyik félnek kell érvelnie, a másiknak nem?

Még egyszer: Kinek, miért fájna, ha egységes lenne a távolozás MF-ként minden fajnak?

Ati 02-14-2011 11:50

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 279875)
4 fős szovetsegben ugyanennyi lenne neki, mint most, ha jol ertelmeztem a beirasod. Vagy tevednek? Vagy az zavar, hogy a 2-3 fős eletkeptelen szovik is konnyebben varazsolnak?

Nem ugyanannyi lenne. Ha eltöröljük a távolbalátásra adott maluszt ezeknél a fajoknál, akkor a 10 fős klánban is el kell törölni.

Ne csináljunk olyan nyakatekert módosításokat, hogy "mindenkinek 2% könnyítés, kivéve az orknak és a gnómnak, akiknek 3%, de csak akkor, ha magányosok, 2 fő esetén ők már nem kapnak könnyítést, csak a többi faj."

Hogy mi?!

Ha arról beszélünk, hogy az ork és a gnóm malusza a távolbalátásra el legyen törölve, akkor erről beszélünk, nem arról, hogy KIVÉVE, HA 1 főnél nagyonn szövetségben van, mert akkor mégsem.

Ati 02-14-2011 11:52

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 279875)
(Amugy a javaslatom csak az mf-ekre szolt, nem erzem feltetlen jo otletnek, hogy ezt barmilyen szinten terjesszuk ki szovetsegesekre is.)

???

A javaslat lényege az volt, hogy mivel nincsenek négyen (vagy 10-en), ezért szegénynek egyedül kell távolbanéznie, miközben máshol ezt 4-es (vagy 10-en) felosztják egymás között.

Ha ketten vannak, akkor is előnyben lesz egy 4 (vagy 10) fős szövetség, hiszen kettejük között kell beosztani azt, amit máshol 4 (vagy 10) ember végez.

Zoli 02-14-2011 11:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279874)
Ha az MF ork varázslatát könnyítjük, akkor az kihatással van a szövetséges ork varázslatára is!!! Ezt senki ne felejtse el!!!

Hogyan?

Ha csak ez a bajod, akkor csináld meg úgy, hogy MF-ként 1%, 2 fős szöviben meg már 3%-ba kerüljön neki, többtagú szöviben meg max 4-be, ahogy most.
Könyörgöm te írod a játékot, ne ezzel érvelj. Te döntöd el, és szerintem az ellen semmi kifogása nem lenne senkinek.

Ez kicsit olyan, mintha csinálnék magamnak kakaót, de már előre sírok, hogy tejet akarok...

Ati 02-14-2011 11:55

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 279876)
Nem tudom, kinek milyen HÁTRÁNYA származna abból, hogy a maluszos fajok is ugyanannyiért távoloznának MF-KÉNT, mint a nem maluszosak.

Az biztosan, akit pont emiatt tud átütni egy MF ork, aki egyébként nem tudta volna feltenni a vérszomjat, így viszont igen.

Nemcsak arról beszélünk, hogy könnyebb lesz-e ezeknek az országoknak! Persze, hogy könnyebb lesz! Azonban arról is beszélnünk kell, hogy ezeknek az országoknak vannak ellenfeleik!

Ati 02-14-2011 11:55

Quote:

Még egyszer: Kinek, miért fájna, ha egységes lenne a távolozás MF-ként minden fajnak?

Az érintett fajok összes ellenfelének.

Nem tartom továbbra se szerencsésnek, hogy über-erőssé tegyük mégjobban például az orkot.

Zoli 02-14-2011 12:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279881)
Az biztosan, akit pont emiatt tud átütni egy MF ork, aki egyébként nem tudta volna feltenni a vérszomjat, így viszont igen.

Nemcsak arról beszélünk, hogy könnyebb lesz-e ezeknek az országoknak! Persze, hogy könnyebb lesz! Azonban arról is beszélnünk kell, hogy ezeknek az országoknak vannak ellenfeleik!

És ugyanígy beüthet egy MF óriás is.. vagy akármi...
1%- on vitatkozunk. Alapból kapnak 2% könnyítést. Már azzal a 2%-kal előfordulhat, hogy azon múlik a vérszomj, ráadásul egy MF ork simán kikezdhető.

Értelmetlennek találom már az egészet...kb betonfalat lövöldözünk buborékokkal, de ez van :)

Nyírbátor 02-14-2011 12:06

én se értem h a 2 legmilitárisabb fajt minek zárkóztassuk fel varázslásba is mégjobban
sőt, azt se értem (lehet kiscsit későn szólok hozzá) h egyáltalán minek ezt bolygatni? Egyértemű h aki egyedül van, nem telik mindenre amit szeretne, döntse el h milyen varázslatokat használ, és ha nem tetszik, belehet lépni egy szövetségbe
mellékesen
a hulla már igenis varázsol, mert ugye alap vérszomjjal indul a harcba, szóval akkor az se elképzelhetetlen h távolozzon (najó ez hülyeség de be kellett írnom)
de ha már könnyítés van akkor egyértemű h vegyük figyelembe a faji sajátosságokat, szerintem

Ati 02-14-2011 12:09

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 279883)
1%- on vitatkozunk. Alapból kapnak 2% könnyítést. Már azzal a 2%-kal előfordulhat, hogy azon múlik a vérszomj, ráadásul egy MF ork simán kikezdhető.

Aktív ország esetén napi 24%-ról vitatkozunk.

És igen, egy aktív ország már alapból is kap napi 48% könnyítést. Az MF ork is, akinek +40%-os támadóereje van az MF-ségéből adódóan, +30% támadóereje van a faji sajátosságából adódóan, +10%-a van a hadügyi bónusza miatt, +10-12%-kal erősebb, ha még tábornok is.

Örülök, hogy ez a megközelítés is előtérbe került, mert valóban ezt is meg kell nézni, hogy egy ilyen felállás mellett mit okoz a "kisebbik" erősítés, azaz a napi 48% plusz varázslókészültség, illetve mit okozna a "nagyobb" könnyítés, a napi 72% plusz varázslókészültség.

Egy über-erős fajnak alapból adunk +48% készültséget. Ebbe mindenki belegondolt?

Zoli 02-14-2011 12:43

:D
Remynek teljesen igaza van...
Ha eldöntötted, zárd le a témát, és csinálj, amit akarsz, ne hergelj senkit fölöslegesen.

Ati 02-14-2011 12:57

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 279886)
:D
Remynek teljesen igaza van...
Ha eldöntötted, zárd le a témát, és csinálj, amit akarsz, ne hergelj senkit fölöslegesen.

Nem szerencsés lezárni egy témát addig, amíg minden oldalról körül nem jártuk.

Felmerült egy új nézőpont, amivel szintén foglalkozni kell.

Eddig arról beszéltünk, hogy milyen jó lesz majd az MF-eknek ez a változtatás. Tény: jó lesz.

Most nézzük a másik oldalt is, hogy az MF-ek ellenfeleinek is jó-e az a napi +48-72% varázslókészültség. Ezt a többletet úgyanis ők (az ellenfelek) fogják leginkább megérezni, vihar, szárazság, tolvajok felfedése, tűzgolyó, tolvajok mérgezése, földrengés és térkapunyitás formájában.

Ez persze kis torzítás, mert lesz pár magára ható varázslat is, amit végre fel tud tenni (értsd: ezzel is erősítve magát az ellenfeleikkel szemben!), illetve eddig esetleg nem tudott minden körben távolt nézni, most pedig majd tud (értsd: többször veszi észre az ellene menő seregeket, ezzel megint erősítve magát az ellenfeleivel szemben!).

Nézzük meg ezt a módosítást erről az oldalról is, ne gyorsan zárjuk le, amint kiderült, hgy ezzel az orkokat erősítjük mégtovább.

Zoli 02-14-2011 13:05

Ugyan már, ezt Te se gondolod komolyan :)
Napi 48% készüli plusz csak akkor jelentkezik, ha 24 órában távolt csinál.
Az emberek szokása az alvás, tehát ennyi készüliről nem lehet beszélni. Egyrészt.
Másrészt egy ork, ha már ennyire ráálltál érvelés terén, nem arról híres, hogy szárazvihart rakosgat az ellenfelére, így ez is röhejes.
Részemről téma lezárva, mert semmi értelme Veled vitatkozni, nem szeretem a demagógiát.

Ati 02-14-2011 13:12

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 279888)
Napi 48% készüli plusz csak akkor jelentkezik, ha 24 órában távolt csinál.
Az emberek szokása az alvás, tehát ennyi készüliről nem lehet beszélni.

Ork azért lesz valaki, mert sokat van gépnél, és szinte folyamatosan tud támadni. Napi 1 belépéssel nem lesz senki ork. (Lesz, de most nem arról beszélünk.)

Merengő 02-14-2011 13:15

Quote:

Élőhalottnak variképességet adni röhejes és kicsit elferdíti az egész érvelést.

A logikátlanságról már korábban kifejtettem a véleményem: ez nem indok!

Mint tapasztaltuk, faji sajátosságokat meg lehet változtatni a kívánt cél elérése érdekében, tehát arra hivatkozni, hogy ennek ez, meg az a faji tulajdonsága, megint csak fölösleges.
Mert meg lett erősítve a hulla, ott senki nem mondta, hogy dehát az a faji tulajdonsága, hogy nem zavarja a vihar (többek közt), akkor miért legyen több férőhelye...
És pl az hatással van a játékmenetre

Ez a változás, amit kérünk a játszhatóságra lenne hatással. Ettől nem lenne több MF, nem lennének sikeresebbek az MF-ek, csak játszhatóbbak lennének.

Azért írtam ezt, és így, mert azok, akik az egységes 1% mellett vannak, érvelnek. Azok, akik ellene vannak, szajkózzák a súgót, Ati is.
Ez nem érvelés.
Miért csak az egyik félnek kell érvelnie, a másiknak nem?

ne beszélj hülyeségeket. a hullánál erősíteni akartunk egy fajon, most pedig az magyányos farkasoknak akarunk pici erősítést. akkor miért keversz bele fajokat? ez olyan mintha a feketét akarnád összehasonlítani a fehérrel? tényleg nem látod át? szerinted arról van szó a kiemelt rész alapján, hogy meg kell erősíteni az orkot meg a gnómot. indokold miért szeretnéd, hogy ez a két faj me legyen erősítve!? főleg egy ilyen témában ahol mf-ekről van szó, nem orkról meg gnómról...

All times are GMT +1. The time now is 09:14.