Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Adjuk vissza a felelfet a fenti csoportoknak! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4320)

Remedy 09-01-2010 20:44

Olvasgatva ezt a topicot, csak egy csendes kerdesem lenne:

Ember vs Felelf. Melyiket valasztanad ha tolvaj szeretnel lenni?

Remelem a valaszok 99%-a a felelf lenne.

Elonye az Emberrel szembeni: Tud a szoviben varazsolni is. Lassabban farad a tolvaja. 10%+ lakashelyzeti bonusza van. 10%+ nativ hadi vedelme van. Arnyak varazslata durvan erositi a tolvajait. 10%+ toliteki bonusza is van.

Ember egy db elonye: nehez artozni...

Mindezeket vegiggondolva, miert is a felest akarjatok erositeni?

Pool 09-01-2010 20:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 262484)

Elonye az Emberrel szembeni: Tud a szoviben varazsolni is. Lassabban farad a tolvaja. 10%+ lakashelyzeti bonusza van. 10%+ nativ hadi vedelme van. Arnyak varazslata durvan erositi a tolvajait. 10%+ toliteki bonusza is van.

Én nem akarom, de az ígéret szép szó :)

Bár, amiket leírtam, azok közül ha egy (több) megvalósulna, lehet én is kerítenék felest vmelyik szövimbe vagy én lennék az...:)

Reaktor Az Ember Faj újjászületéséhez meg ha elkezdesz ötletelni, folytatom :)

Takanohana 09-01-2010 20:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 262484)

Asszem pont azért, amiket leírtál. Ember már halálra van ítélve, legalább a tolisabb tolis faj maradjon meg.

Pool 09-01-2010 21:00

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 262488)
Asszem pont azért, amiket leírtál. Ember már halálra van ítélve, legalább a tolisabb tolis faj maradjon meg.

Egyik sincs halálra ítélve, nekem rengeteg ötletem van minden fajhoz :)
De ha mégis így lenne, akkor segítsünk neki feltámadni...

Remedy 09-01-2010 21:08

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 262488)

Szerintem semmi baj nincs vele. Tok jol el lehet vele szorakozni, es meg penzt is lehet vele keresni, es nem unalmas termelessel, hanem aktiv, es szorakoztato lopkodassal. Ati bankos otletet nagyon rossznak tartom, effektive azzal nem a feles erosodne hanem az osszes tobbi faj gyengulne, max azok lennenek cseppet megszivatva egy rovid ideig, akik nem olvassak a kulsot es nem epitenek bankot. De azert ne ugy erositsunk mar egy fajt, hogy mindenki masba belekenyszeritunk n-szer annyi bankot mint amennyi most van. :) (ez foleg 600 hektar kornyeken lehetne szivas....)

Takanohana 09-01-2010 21:14

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 262495)
Szerintem semmi baj nincs vele. Tok jol el lehet vele szorakozni, es meg penzt is lehet vele keresni, es nem unalmas termelessel, hanem aktiv, es szorakoztato lopkodassal. Ati bankos otletet nagyon rossznak tartom, effektive azzal nem a feles erosodne hanem az osszes tobbi faj gyengulne, max azok lennenek cseppet megszivatva egy rovid ideig, akik nem olvassak a kulsot es nem epitenek bankot. De azert ne ugy erositsunk mar egy fajt, hogy mindenki masba belekenyszeritunk n-szer annyi bankot mint amennyi most van. :) (ez foleg 600 hektar kornyeken lehetne szivas....)

Hát az az 1% aki toli akar lenni, és nem a felest választja, (mert 99% azt választja ugyebár), az jól elszórakozik vele. Vagy ezt a felesre írtad?

Remedy 09-01-2010 21:21

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 262497)
Hát az az 1% aki toli akar lenni, és nem a felest választja, (mert 99% azt választja ugyebár), az jól elszórakozik vele. Vagy ezt a felesre írtad?

A felelfre irtam, hogy szerintem nem kell erositeni.

monro 09-01-2010 21:29

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 262481)
Nem tudom, mennyire jók, de ezeket ötleteltem:

3. A kocsmák (csak a kocsmák) + 20% férőhelyet kapnának, ergo kevesebb kocsma elég lenne ugyanannyi tolvajnak, megint jutna másnak terület

4. A támadóerejét a -10%-ról szintenként +5, +10, +15, +20, +25%-ra növelném, de csak a földszerző támadásoknál. A feles inkább fedezős faj, ha nincs szövije és már nem alsó szinten van, ahol sok az üres/gyenge ori, ezzel könnyíteni lehetne a haladásán. A-ban viszont ez csak egyéni ütéseknél lenne megemelve, de klánütésnél is eltűnne a -10%, csak nem lenne +%

7. Nem 5, hanem 10 tolvaja enne meg 1 bála ételet, ezzel is az alsóbb szinteken levő feleseken lehetne segíteni, kevesebb tanyával, több másra fordítható területtel

8. El tudná lopni az ellenfél varázslóinak a készültségét, így gyengítve azt, kivédve a feléje/szövije felé irányuló ártókat, de csak maximum a tolvajkészüje 80%-áig tudna ilyet tenni és az ellopható kész 0-5% közötti érték lehetne (a szieszta viszont ezt nem tudná gyengíteni).

10. A kocsmákhoz nem 15, csak 5 ember kellene, hogy működjön, tehát megint kevesebb ház, több másra fordítható terület.

Kb. ennyi, lehet sok butaság, de ha már Gee-nek megígértem, írtam pár ötletet :)

Végre valami kreativitás tőled :)
Ezek tetszenek. (bonyolításokat leszámítva-egyéni ütés klánütés különbségre, szieszta nemműködésre gondolok itt)

Pool 09-01-2010 21:35

Quote:

Originally Posted by monro (Post 262502)
Végre valami kreativitás tőled :)
Ezek tetszenek. (bonyolításokat leszámítva-egyéni ütés klánütés különbségre, szieszta nemműködésre gondolok itt)

Kicsit erősnek éreznék egy klánütésnél +25% támadóerőt, de egyéni +25%, klán +10-15%-ot aláírnék...

[HTPA]GeeForce 09-01-2010 21:36

Vagy egész egyszerűen, mivel a tolvajai sokkal ügyesebbek, mint bárki másnak, a tolvajai által indított ártó akciók 20%-kal erősebbek.

Ebben az esetben jobban lépést tudna tartani a mészárlás hatásfokával, illetve alacsony hekin se lenne nevetséges, amit ártózik.

Merengő 09-01-2010 21:39

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 262505)
Kicsit erősnek éreznék egy klánütésnél +25% támadóerőt, de egyéni +25%, klán +10-15%-ot aláírnék...

akkor az orknak a tolvajai meg legyenek 20%-al erősebbek :)

Pool 09-01-2010 21:46

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 262509)
akkor az orknak a tolvajai meg legyenek 20%-al erősebbek :)

nyiss neki megbeszélést

monro 09-01-2010 22:22

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 262505)

Nem a %-ok tetszenek, hanem a módszerek.
A %-okat lehet módosítgatni az elv a lényeg és azok amiket kiemeltem, kreatívak és többségében egyediek. Bukok az ilyesmire :) És a legfontosabb, hogy használhatóvá válna feljebb is tőle a faj.

Redback 09-01-2010 22:26

Egy kifejezetten tolis fajnak támadóbónuszt adni? Nem hiszem, hogy jó ötlet.

Pool 09-01-2010 22:27

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 262533)

Egy kifejezetten támadó fajnak védőbónusza van, ha kinn a serege...:)

Redback 09-01-2010 22:29

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 262534)
Egy kifejetten támadó fajnak védőbónusza van, ha kinn a serege...:)

inkább kifejezetten militáris fajnak.

Quote:

Originally Posted by Súgó
Ork

A legmilitárisabb faj.

Pool 09-01-2010 22:35

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 262535)
inkább kifejezetten militáris fajnak.

orkkal nem szokás védekezni, így sztem kifejezetten támadó faj

Princ 09-01-2010 23:01

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 262540)
orkkal nem szokás védekezni, így sztem kifejezetten támadó faj

dehogyisnem. támadások alatt

Pool 09-01-2010 23:04

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 262548)
dehogyisnem. támadások alatt

támadások alatt támadni kell nem?
de mindegy, ne offoljunk

Princ 09-01-2010 23:08

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 262550)
támadások alatt támadni kell nem?
de mindegy, ne offoljunk

sztm inkább eredményt elérni. lásd a fullra kitámadó mf hullákat

Pool 09-01-2010 23:29

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 262551)
sztm inkább eredményt elérni. lásd a fullra kitámadó mf hullákat

nem értem a gondolatmeneted, de biztos bennem a hiba

monro 09-02-2010 06:54

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 262533)

Na erről beszéltem amikor valami szokatlan 5let merül fel egyből jönnek ezek a maradi megszokott sablon ellenkezések :( "Dehát eddig nem így volt :o"

Red mi történik ha egy kifejezetten tolis fajnak támadóbónuszt adsz? Meg fog sértődni?

Pool 09-02-2010 08:29

Nem reklámozni akarom magam, de egyre jobban tetszenek az ötleteim, akár 1-2-3 is kellene a felesnek (vagy más ötletek) és talán máris többen lennének...
Még én is kipróbálnám, akár B-ben is

Remedy 09-02-2010 09:09

Quote:

Originally Posted by monro (Post 262563)
Na erről beszéltem amikor valami szokatlan 5let merül fel egyből jönnek ezek a maradi megszokott sablon ellenkezések :( "Dehát eddig nem így volt :o"

Red mi történik ha egy kifejezetten tolis fajnak támadóbónuszt adsz? Meg fog sértődni?

Veled meg az a baj Monro, hogy csak A-ban vagy kepes gondolkodni...

Ha mar hadbonusz, akkor (meg plusz) vedobonusz kell neki, nem tamadobonusz, a felelf az eletben nem fog majd akarni utni. (Valoban, maximum A-ban, de egy szint miatt meg nem biztos hogy erositeni kell egy egesz fajt)

(Persze arra meg mindig nem kaptam valaszt, hogy miert pont felelfet kellene erositeni, amikor igy is tok jo kis faj) :)

monro 09-02-2010 09:49

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 262570)
Veled meg az a baj Monro, hogy csak A-ban vagy kepes gondolkodni...

Ez tévedés szerintem. 5-4-3 szinteken a mostani félelf még játszható ugy gondolom bár a 3.is már necces talán de ezt ti érzitek jobban. Így gyakorlatilag oda nem kell neki védelem haderőben, mert hagy lehessen leütni.

A 2. és 1.szinteken pedig ugy érzem sokkal használhatóbb ha nem bunkert csinálsz belőle, hanem hagyod, hogy visszaüthessen anélkül, hogy tök üresre hagyná az oriját. Ezért kellene elvenni a támadómaluszát és inkább erősíteni egy picit.

Quote:

A felelf az eletben nem fog majd akarni utni. (Valoban, maximum A-ban, de egy szint miatt meg nem biztos hogy erositeni kell egy egesz fajt)
Ez megint egy dogma. Miért nem akar ütni? Mert nem jelenleg tud. A védelme 20%-al erősebb mint a támadása logikus, hogy nem nagyon akar ütni jelenleg. De nem azért, mert ütésképtelen játékosok választják. Ha a támadás és a védelem között nem lenne ez az árok akkor döntéshelyzetbe kerül megint és választhat vérmérséklete szerint. Ráadásul ezzel megnyitjuk az utját az 1A-ba. Amíg malusszal üt addig az 1A-ban sosem választja senki.

Quote:

(Persze arra meg mindig nem kaptam valaszt, hogy miert pont felelfet kellene erositeni, amikor igy is tok jo kis faj) :)
Mert a 2. és 1. szinteken kihalt, pedig egy jó faj amit mindenhol érdemes lenne használni, hogy színesebb legyen a játék. Meg lehetne menteni az embert is de ott is visszatartanak a dogmák mindenkit. Így ahogy most van pedig egy sótlan,
életképtelen, szürke folt amit ugy érzem felesleges megmenteni. A félelf viszont nem ilyen azt érdemes lenne!

monro 09-02-2010 10:19

Quote:

Originally Posted by monro (Post 262576)
Meg lehetne menteni az embert is de ott is visszatartanak a dogmák mindenkit. Így ahogy most van pedig egy sótlan, életképtelen, szürke folt amit ugy érzem felesleges megmenteni. A félelf viszont nem ilyen azt érdemes lenne!

Most ahogy ezt leírtam eszembe jutott egy igazán egyedi gondolat az emberre is :D

Az ember mindenben átlagos(bár inkább átlag alattinak mondanám).
Lehetne adni neki egy speciális egységet amit csak ő tud kihasználni és 8/8 lenne a támadó és védőereje. Mindjárt nem lenne ennyire bárgyú magára maradt faj ;)

Pool 09-02-2010 15:18

Quote:

Originally Posted by monro (Post 262579)
Most ahogy ezt leírtam eszembe jutott egy igazán egyedi gondolat az emberre is :D

Az ember mindenben átlagos(bár inkább átlag alattinak mondanám).
Lehetne adni neki egy speciális egységet amit csak ő tud kihasználni és 8/8 lenne a támadó és védőereje. Mindjárt nem lenne ennyire bárgyú magára maradt faj ;)

Akkor a piacon csak az ember venné azt, csak ő képezné, csak neki lenne belőle tartalék

akkor már inkább a védő vagy támadó kellene 8/5 és 5/8-ra növelni nála védés/támadás

monro 09-02-2010 15:59

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 262592)
Akkor a piacon csak az ember venné azt, csak ő képezné, csak neki lenne belőle tartalék

akkor már inkább a védő vagy támadó kellene 8/5 és 5/8-ra növelni nála védés/támadás

Lehet a normal elit is akit mondjuk a tukorvarazslattal tud 8/8 ra erositeni. En biztos nem szednem szet 2 egysegre. Sot igazabol azt sem latom mitol rossz az ha csak ok hasznalnak egy egyseget a piacon... Attol meg mas is piacolhat vele ;)

Redback 09-02-2010 18:15

Quote:

Originally Posted by monro (Post 262563)

Azért lett megnyitva ez a téma, mert egyre inkább hadi irányba tolódik el a játék. Ezek után szerinted? Annyi, hogy a hadi-toli gnómokat felváltják a hadi-toli felesek :)

monro 09-02-2010 19:34

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 262599)
Azért lett megnyitva ez a téma, mert egyre inkább hadi irányba tolódik el a játék.

Én nyitottam ezt a témát és azért ami a címéből is kiderül.
A hadi eltolódás más téma. Ennek a topicnak a célja a félelf életképességének a javítása a felső 2 szinten. Ha ehhez arra van szüksége, hogy erősebb legyen hadügyileg akkor sztem érdemes erősíteni rajta.

Paliking 09-03-2010 00:02

Alapvetően tetsznek Pool ötletei a félelffel kapcsolatban. A mértékekről még el kell gondolkozni.
Viszont lassan tényleg jöhet majd a téma az ember megerősítésére is, mert az aztán nagyon gyík jelenleg.

Rob 09-03-2010 07:36

hulla, aztán félelf erősítés. már pedzegetjük az ember feljavítását. lassan végigérünk. úgy érzem, sokkal kevesebb munka lett volna legyengíteni csak az orkot az esélyegyenlőség jegyében:D

Zoli 01-30-2011 21:05

Na ha már itt vagyok, és mindenki ötletel, beszállok én is :)
Arra a problémára vonatkozóan, amit Gee is kifejtett, hogy sokszor különösebb ok nélkül támadják a feleseket, (esetleg varival is) fejembe szökött egy kósza szikra:

Általában az ártásokat a toli egy térkapu felderítés után kapja az ellentől, akit esetleg felmért, vagy majd akar, egyéb lopási szándéka nem volt, de mint tudjuk a TK 10 körig nyitva van.

Az én ötletem az lenne, hogy tudjanak a félelf varázslók egy olyan térkaput létrehozni (mégegy spec-vari esetleg), amelyik csak egy körig tart nyitva, ellenben csak információszerző tolvajakciók valósíthatók meg általa.

ha jókor derít az ellen, még mindig lebukhatna a toli, az áldozat szemében semmi különbség nem lenne a két TK között, így azt még mindig nyugodtan lehetne fenyegetésként érzékelni, mégha valójában közvetlen veszélyt nem is jelentene.
Így a feleses szövik akár lépéselőnybe is kerülhetnének egy másik szövivel szemben, mivel azok nem, vagy csak kisebb eséllyel tudnák meg, hogy felmérték őket.
A szövetségeseknek ez a TK nem jelentene átmászási lehetőséget, ugyanakkor visszafele hagyományos TK-ként működne, tehát az ellen át tudna menni a feleshez, ha befér.

A többi szám változatlan maradna, tehát a feles ezen a TK-n keresztül is ugyanúgy bebukna, ha nincs elég tolija, mint a hagyományoson.

Ezzel a módosítással esetleg csökkenthetőek lennének a "Nem hinném, hogy kedvességből nyitottál rám TK-t" című felesek elleni atrocitások, és egy szövetségnek is hasznosabb tagja lehetne a suttyomban történő felmérésével.

azt hiszem nem hagytam ki semmit :)

sifu 02-15-2011 12:19

egyéb lopási szándéka nem volt???
miért nyitott kaput?infó szerzés?az nem lopás?
szerintem mindegy, hogy az infó birtokában megvédeni vagy megtámadni akarsz,akkor is loptál!!!:)

Zoli 02-15-2011 12:29

Nekem mindegy, örülök,hogy valaki válaszolt (nem csak a kezeket nyomkorássza bőszen) és nem halt be a téma :) (bár még mindig lehet) :)

Remedy 02-15-2011 12:35

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 278211)
Az én ötletem az lenne, hogy tudjanak a félelf varázslók egy olyan térkaput létrehozni (mégegy spec-vari esetleg), amelyik csak egy körig tart nyitva, ellenben csak információszerző tolvajakciók valósíthatók meg általa.

ha jókor derít az ellen, még mindig lebukhatna a toli

Ez termeszetesen nem igaz, ha kv elott nyitsz 1 seccel es rogton mersz, akkor derithetetlen lenne...

Zoli 02-15-2011 12:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280037)
Ez termeszetesen nem igaz, ha kv elott nyitsz 1 seccel es rogton mersz, akkor derithetetlen lenne...

de ha KV előtt 0,5 seccel derít az ellen, lebukhatsz még mindig ;)
am meg pont ez a cél, hogy előnyt adjunk, hogy ne lehessen olyan könnyen bebukni, ha nem ártózol, vagy lopsz, de a miérteket le is írtam a nagy ötletelésemben

NewJackCity 02-15-2011 17:45

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 278211)
Na ha már itt vagyok, és mindenki ötletel, beszállok én is :)
Arra a problémára vonatkozóan, amit Gee is kifejtett, hogy sokszor különösebb ok nélkül támadják a feleseket, (esetleg varival is)

jah kulonosebb ok nélkul :D
jó vicc :D
ez csak a szokásos gee féle sirás a feles miatt..
nem azért mert a rokonok (tobbi feles) már szarrálopták korábban és ezért megelozo csapást mérnek inkább a felesekre mielott lopkodni kezdenének
és inkább elveri amég a kozelbe van és nem várja meg még alulrol sok korrol lopkodni kezdi
amikor már késő bánat lenne és tenni se tudna ellene

szoval hogy akárki is ok nélkul ártozná a feleseket az egy nagy hazugság
a feles soha nem volt jó nagy hekin
tény hogy volt olyan multis aki 22ezer hekis félelfet gyártott A_ban
de az illetőt le is pakolták csalás miatt
az az igazság hogy a feles soha a budos életbe nem volt jó nagy hekin
egyedul addig volt életképes nagyobb hekin amég a korházak nagyobb bevándorlást tudtak produkálni mint amennyi lakos az éhezéstol elment
ezért nem kellett bele tanya csak korház és etetni sem kellett
ezért a sok toli mellé még betonvédelmet is tudtak tartani
a trukkot viszont kevesen ismerték
ezért egy kiskaput kihasználva kedvukre lopkodhatták a kiskaput nem ismero emberkéket a felesek
majd mikor tobben rájottek hogy egy kiskaput kihasználva "csalnak" ellenuk
akkor kiverték a balhét es a korházak bevándorlásra gyakorlott hatását jóval lecsokkentették nem mellékesen teljesen jogosan

a feles a mai napig egy jo faj a lenti szinteken
amivel ha a piaci árak jók es célpontban sincs hiány, sokkal tobbet lehet keresni lopással mint termeléssel
ha a piaci árak rosszak vagy nincsenek megfelelo célpontok akkor pedig jobban megéri termelni
ez mindig is igy volt
nemhinném hogy erositeni kéne egy fajon mert a piaci árak meg a csoportlétszámok drasztikusan lecsokkentek

offf:
ha a felest visszaerositjuk akkor jo lenne ha lenne ujra kobor sereg
mert tok jo látni hogy ha van 50k barakhelyem akkor 8*50k lovat kikuldve is tudok 50k ijat tartani es ezzel a trukkel xarrá birok verni mindenkit mikozben engem nem tudnak beutni :D

az őskorban volt pár jofajta trukk az tény
de nem hinném hogy a kiskapuk virágzása koruli idok mintájára szupererős tolis fajt kéne gyártani

Zoli 02-15-2011 17:49

Ez a HSZ enyhén rasszista volt :)
De megértem az indokokat :)

NewJackCity 02-15-2011 18:08

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 280071)
Ez a HSZ enyhén rasszista volt :)
De megértem az indokokat :)

tény hogy sose szerettem a tolikat
és ahogy en szeretnék szuperszonikus hadi lenni akit nem tudnak beverni
nyilván a tolvajkodást kedvelok szeretnének betonvédelmu lopkodogépet maguknak
ettol fuggetlen jopár kleptománnal osszebarátkoztam az évek alatt
pl gee-t is havernak tekintem
de ettol még nem fogok bologatni ha nem ertunk eggyet :D
főleg ha olyan erveket hoz fel ami a vicc kategoria
ha valaki tolis fajt választ az lopni akar nem éplistázgatni ez 100%
az hogy egy lopkodosra valaki megelozo csapást mér azt nyilvánvaloan nem ok nélkul teszi
hanem rossz tapasztalatbol

All times are GMT +1. The time now is 11:05.