![]() |
Hazafele eszembe jutott mégegy dolog, amivel akár el is játszanék. :D
A piacra tett áru mindenképp eladásra kerül. Ha 24 órán belül nem kel el, akkor X%-kal csökken az ára, majd újabb 24 óra után ismét csökken az ára, ... Ez jó, mert nem veszik el egy darab se az áruból, lehet azzal is játszani, hogy a saját árudat visszaveszed, és ismét eladod magas áron. A piacra termelőknek garantált az eladás piaci áron. A hátulütője ugyanaz, mint a fenti, hogy X aranyig néhány ember felvásárolja az árukat, ezzel mesterségesen magasan tartva a szintet. Tudom, hogy ez most is megvan, de nem annyira, mintha "muszáj" lenne felvásárolni az olcsó árukat, ha nem akarsz rajta bukni. Azért is tetszik, mert ezzel nincs az, hogy 24 órára kiteszed a katonáidat, és majd visszajönnek. Ha kitetted, akkor nem jönnek vissza, ha kell katona, akkor venned kell, vagy képezned kell. Mi akadályozza meg az embereket abban, hogy maximum áron tegyék ki az áruikat? Semmi. Majd egyszercsak reális árra csökken, ahol megveszik. Ha valaki ki tudja várni ezt, és nem kell neki rögtön a pénz, akkor kitehet mindent maximum áron. Ez egy érdekes gondolat. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Persze igazából nem, mert ez a top korlátlan termelését tenné lehetővé. (Ahogy jelenleg az is, hogy a piacot raktárként használják sokan, miközben eszük ágában sincs ténylegesen eladni az árukat.) |
Quote:
|
A piac területe szent és sérthetetlen. Az árud biztonságban van a piacon. No de amint elhagyja a védett övezet vastag falait... Visszatérő áruidra hatalmas, mindenre elszánt rablóbandák vetettek szemet...
... ... és játékostársaid, akik egy új katonai támadóakcióval az éppen piacról hazatérő áruidat tudják megdézsmálni. Viszik a tekercsek egy részét, viszik a nyersanyagok egy részét, és komoly mészárlást végeznek a visszatérő seregben. ... persze csak ha sikerül áttörni a védelmeden. ... és ha abban a körben pont jött vissza valami árud. :D :D :D |
Quote:
Amugy ez most perpill nem mukodik? Amugy... ebben a beszelgetesben mennyire lettek kihagyva a tolvajok? Az h valakinek aruja van az azt jelenti h termel. amihez raktar kell, mert semmi nem rakja neki ki a piacra a cuccot. Ha sokan meglopjak tobb tolvaja lesz. Ha jol termel sok penze lesz, igy sokan fogjak lefosztani. Raadasul nem is biztos, h neki abbol a nyersanyagbol van igazan termelese amire szuksege van. A/1-ben amugy mennyire vannak betonelfek? Varjal.... A/1ben vannak Elfek? Esetleg felesek? Nezd, valoban nem tudom mi folyik A/1ben. Ezt barhol, barmikor alairom. De azt meg kell kerdeznem h szerinted az A/1-et mikor kitalaltak, akkor ugy szamoltak h millios nagysagrendu tartalekok lesznek egysegekbol? Ugye ezt te sem gondolod komolyan. Az hogy megprobalod rahuzni a mostani oridat a jovobeni allapotokra nem fog mukodni. Mert at kell epulnod, at kell tervezned a dogokat. Quote:
"aki meglop, azt nullara meszarlom" by Pool, addig mindig felmerul bennem a kerdes h "es ez neked hol erte meg a konyvelesben? Mert amig vannak honapokra elegendo tartalekok addig senkit nem fog erdekelni. Quote:
Abbol a buvkorbol kellene kikerlni h ezzel a jatekkel mar nem jatszik senki uj. Vagy a buvkor eppen az, hogy ide uj be ne tegye a labat? Barmeik is a ketto kozul, amig nincs verfrissites addig mi itt doglodni fogunk. Mert te magad is megmondtad, h "én sem akarok már lent erőlködni". Betokozodtunk, kioregedtunk, es felvettunk egy olyan strategiat, ahol az ujaknak eselyuk sincs h megalljak a helyuket. Az hogy termel valaki nem azt jelenti, hogy varazsutesre megjelenik neki a kivant mennyisegu nyersanyag. Azt jelenti, hogy folyamatosan kipakolgatja a piacra, majd ha kell neki valami hirtelen, akkor megveszi a befolyt penzbol. Elso orszagom hiaba termelt, mikor utottem akkor bizony kimentem a piacra es vasaroltam. Mert kellett. Kiszamoltam mennyi konyvtar kell, hogy a tekercs ne kopjon tul... de az 19 koronkent kopik. Vagy tobb konyvtaram volt, es akkor feszt eladtam, vagy kevesebb es akkor feszt vasaroltam. Olyan h pont annyi, olyan nincs. Viszont: "Attól, hogy a piacra teszel árukat, még nem lesz pénzed. Ahhoz, hogy pénzed legyen, azt az árut valakinek meg is kell vennie. Tehát ki kell elégítenie egy keresletet. Ha nincs kereslet, akkor hiába a 600millió tekercs, egy árva filléred se lesz belőle. 600millió mezőgazdasági tekerccsel pedig nem fogsz tudni csatát nyerni." by Ati Racafolnek. Ha jo aron dobom ki a tekiket akkor siman felvasaroljak a horcsogok, mert megtehetik. Multkor egy vasarlo megvett 50K tekercsem, aztan az ami felette volt 100al azt meg otthagyta. Valszeg a piacot akarta beboritani... nem is... Szuksege volt 50K lakashelyzetre. Igen ez biztos. "Ezt a részt nem szabad korlátozni, hiszen ezzel az egész csoportnak jót tesz. Ettől tud pörögni a játék. Ha nem tudsz építkezni, mert nem jutsz nyersanyaghoz, akkor nem fogsz támadni, mert egyfelől óriási rizikó, másfelől minek a plusz föld, amikor úgyse tudod beépíteni?" by Ati A lo masik oldalan vagyunk per pillanat. Mivel nem korlatozunk, igy barmikor megvehetem akarmekkora aron ha szuksegem van ra. Leven horcsog vagyok. yardos horcsog. Es mivel tudom h mas is az, igy tudom h mikor kidobja a tekiket alacsonyabban akkor rakoltom az osszes penzem h megvegyek amennyit csak tudok a maradek lebol, h potoljam a fellepett hianyt. "Kell a piac, és kell, hogy onnan áruhoz juthass. És kell, hogy ott egy jól piacozó ember meggazdagodhasson." by Ati Es az is kell, hogy amig a tolvaj ilyet talal, addig talalhasson par termelot akiktol ha lop nem meszaroljak nullara akkor is ha az amit lop, toredeke annak a vesztesegnek amit a tamado orszag kopaskent elszenved a meszarban. Ha mindenki lopkod, mint regen nincs az a hadis, amelyik birna a napi szintu 2-3 ori lopasat haddal. Viszont neki meg lenne hada, ami ha kell leszallit neki egy valag penzt, h megvegye a piacon azt amit leloptak tole. Amit ugye masok vagy termeltek, vagy loptak. Jelenleg a tartalekok miatt minden tolvajt nullara meszarolnak. Viszont a jatekban az arany mindenkit csabit. Akkor is ha nem kolti el semmire. Igy lesz olyan aki termel, csak az arany kedveert. Aki ezt lelopja, csak az arany kedveert, akiket lefosztanak csak az arany kedveert. Amig nem forog a gazdasag addig az egesz halott ugy ahogy van. Akar a piacon, akar a csatamezon. "Ha valamibe beleszólunk, akkor csakis a "raktározók" életébe szabad beleszólni. (Ami egyébként önmagában is veszélyes, mert a piaci kínálat csökkenését vonja magával!) A raktározót abban tudjuk a piacolótól megkülönböztetni, hogy nem adja el az áruját." Igen ezt szeretnem elerni, h ne legyenek raktarozok. Ezert gondoltam arra, h szankciokat vezetni be a kitett aruk mennyisegere. A spekulansok ugyanigy megjarnak, mert bar meg tudjak venni az arut buntetlen, de azt a hajukra kenhetik, ha nem tudjak visszatenni a piacra. Tekercs elkopoik, katona elmegy, raktar kifolyik. Viszont ha mindenki termel, akkor a tolvajok le fogjak lopni, ami esetleg nem is aznap kellett az illetonek, igy o nem veszi meg, megveszi mas, aki eppen akkor szorult meg, a tolvajt lefosztjak a hadisok, elkoltik a penzt a piacon esigytovabb. Porog a gazdasag. Jelenleg van par termelo, azok fenntartjak a csoportot, nincsenek tolvajok, vagy ha igen nullara meszaroljak oket, mert penznemszamit ugyanis tartalekvan. Ez nem gazdasag, bar rendszer, es kenyelmes, es igy nem kell izgalmasat jatszani. Van egy csomo lehetosegem a termelesnel hiszen vagy mindenbol egy keveset termelek, es aprokat teszek ki, vagy specializalodom, ami maga utan vonja h hianyom lesz mas dolgokbol, vagy ugy dontok nem termelek, megszerzem ami nekem kell. Legyen kozvetlen (lopas) vagy kozvetett (fosztogatas majd piac). Es valoban "irtó sok ember bukna el tekit folyamatosan.. " by none ugyanis jelenleg a tekiben lehet tartani a tartalekokat. Varj... ezt leirtam tegnap mint kovetkezmenyt. Igazabol sok eve no ez a rakos sejt, es nem fogsz belole kigyogyulni 2 nap alatt. A kopas majd lerendezi a dolgot. Akkor majd szukseged lesz tekercsre, venni fogod, mas meg hasznot lat benne es termeli. De raktarozni nem fog. Nekem se lesz fel milla tekercsem. Masnak se. A strategia es idozites fog szerepet jatszani egy strategiai jatekban, nem az h mennyi let tarhaltak ossze nekem a haverok az 5. szinten az elso 72 oraban. Es vissza is kanyarodtunk ahoz h vannak tartalekok. "A piacra tett áru mindenképp eladásra kerül. Ha 24 órán belül nem kel el, akkor X%-kal csökken az ára, majd újabb 24 óra után ismét csökken az ára, ..." AMi tokre segitene nekem abban, h ne kelljen bajlodnom a tekivel naponta, ha eppen nyugis idoszak van, vagy azt mondom h bajlodok vele naponta, de csak egyszer, es eggyel, mert a tobbivel mas napokon kell, mire lecsokken annyira az ara. Majd elkezd hasonlitani az egesz a gyertyas arvereshez: Mennyi ideig birom idegekkel, h csokken az ara, majd hirtelen felvasarolom az egeszet h legyen tartalekom olcson. A gondolatmeneted jo, hiszen lennenek korlatok, a tartalekokra vonatkozoan, csak amig a kitett aru mennyisege nincs valamihez kotve addig korlatlan lehet hazardirozni 0 hekivel is. hiszen: "A hátulütője ugyanaz, mint a fenti, hogy X aranyig néhány ember felvásárolja az árukat, ezzel mesterségesen magasan tartva a szintet." A kerdes az, mivel gatolod, h a megszerzett aruja rarohadjon a horcsogre? |
Quote:
|
Quote:
Amig ok buntetlenul tarthatjak, az arut a piacon, addig a horcsogok is. Mig a tozsdezok, semmi komoly kart nem csinalnak, csak eletben tartjak ezt az uj gazdasagot is, addig a horcsogok kiirtanak egy masik elemet, megpedig a tolvajokat. Es szo szerint kell erteni. Nullara meszaroljak oket. Az uj rendszerben sok kisstilu tozsedzo lenne. Mert anno, ha volt egy kis penzem, akkor mindig 50 felett tartottam a gabonat, ami nem volt nagy megterheles, de hozott hasznot. Most se lenne nagy megterheles. Meg piaccal se. Csak nem 5 multi csinalna, hanem 50 kiskereskedo. Ez ugyanugy megmaradna, mindissze nem egy kezben lenne hanem sokban. Es mivel a tolvajok ujra viragkorukat elnek, igy szukseg lenne a piacra, mert ugye azt senki nem akarja bemagyarazni nekem, h mikor szerez valaki 30-40 hekit, akkor azt siman beepiti, mert van eleg raktara a megtermelt javakbol. Nem lesz, mert inkabb kiteszi a piacra, csak a tolvajok (nem csak felesek, hanem gnomok, emberek, torpek) megprobalnak lelopni. De ha PL nekem van egy ork orim, ami nem igazan tudja megvedeni a termelt javakat, akkor inkabb kimegyek a piacra tozsdezni. Ha tudom h megveszik a gabonat 100ert, akkor felvasarolom teszem azt 80ig, mert annyi piac epuletem van, aztan kiteszem mondjuk 90ert, mert tudom, h a kereslet el fogja vinni, nekem meg az az egy % meg nem termel deficitet. Igen. Teny, h nem par ember fog ezzel szorakozni, hanem nagyon sok. Igy nem h szurkulne, hanem szinesedik a strategia tarhaza. Ami most van nem fog mukodni ugyanebben a formaban. Ugy nem ahogy most van. Maskeppen fog, de minden megmarad. Csak nem egy orszag fog monopoliumot bevezetni hanem sok kicsi fogja ugyanazt csinalni kicsiben. Tudom hulye pelda lesz, de vedd a Tescot. 2000ben egy penztar 8 ora alatt 2 milliot forgalmazott. volt vagy negyven penztar. Egy kiskereskedo vegyunk egy kiemelkedoen jo napot 100ezret (ez forgalom nem haszon mielott valaki felhordulne). Ha megszuntetnem a Tescot, a termelt termekek ugyanugy elfogynanak, csak dragabban, ezert tobb ember foglalkozna termelessel, illetve annak eladasaval, amit sok kiskereskedo latna el. Ebbe beleveszem a megelhetesi bunozoket, es maris itt ulok a hoditoban. Tudom h meredek a pelda, de amibol jelenleg par tozsdezo el meg, abbol sok kis hazardor megelheteset vagja gallyra. |
Quote:
Utoljára válaszolok neked, mert igazából nehéz olyan dologban vitázni, amit nem ismersz.. nem hiszem, hogy meg tudlak gyűzni szimplán mert nincs hozzá kellő ismeretséged.. 1/A-ban 50-60% elf volt régebben.. úgy 2-3 éve.. szerintem ez az arány kb reális most is, bár azóta fele annyian vannak a csoportban.. Hát 1/A-ban a max heki 100k.. ami igenis milliós egységszámot jelent.. de egy 50k-s klán is már bőven milliós lóval megy támadni.. mivel a max kp 4,3 mrd, azt jelenti, hogy csak piacról tudsz egységet venni.. tehát 1/A katipiac nélkül meghalna.. most sincs sok esély hogy az első klánt valaki érdemben leverje, de legalább volt próbálkozás.. ha nem lehetne egységet piacon tartani, az 1/A azok számára akik ütni akarnak és nem csak fedezni érdektelenné válna.. Ja át kell terveznem.. mond már meg hogy ütök be egy 30/30-as vagy durvább elfet termelő épülettel? volt olyan ori, akihez 85% barakkal nem fértem be (igaz klántámadásnál).. Ki lehet tekizni a tekiírókat, ha nem tudod hogyan, akkor még van mit tanulnod..:) Ha nagyon akarnálak kitekiznélak úgy is, ha piacon van a tekid, de nekem nem ér annyit ez, hogy rászánjak néhány hetet full aktivitás mellett.. pláne hogy simán lehet duplázni újrával a tekit.. (anno írtam, hogy ha újrát módosítsuk akkor legyen fullra módosítva vagy sehogy.. de csak úgy lett hogy minket szívasson:) mindegy ez más téma..:D) Én nem találkozok új játékosokkal, szimplán azért mert csak 1. és 2. szinten játszom már kb egy éve.. De, ha fordulnék is kicsi csoportba mennék, mert nem fogok tekit írni.. Egy új sosem fogja megállni egy tapasztalt és jó játékos ellen.. ha megállná az nem stratégai játék lenne.. mert szimplán egy új nem ismerheti úgy a játékot, mint egy régi játékos.. Amúgy 1 mrd az mi? 1k kör alatt úgy hogy 200ról 600ra megyek új orival többet hozok össze.. erőlködés nélkül.. 1 mrd az aprópénz:) igaz én kpt szoktam termelni..:) Szerintem sokkal inaktívabb a paic min néhány éve.. Nem mellesleg, ha ennyire egyszerű a dolog, vegyél az összes kpdból nyersanagot és tarts meg 1 hónapig, anélkül hogy mindig kivennéd.. fogadok 1 hétig sem lesz meg:) Nem kéne azoknak a játékosoknak a játékát nehezíteni, akik lehetővé teszik, hogy legyen nyersanyga a piacon, ha vannak még ilyenek(?) A piac lekorlátozásával már elkéstünk.. szerintem ha bárki elbukná a hónapok alatt összehozott tartalékát, az erősen elgondolkozna azon folytassa-e a játékot.. és nem hiszem, hogy jót tenne a játéknak ha még kevesebb játékos lenne.. Sokkal inkább azzal kéne foglalkozni, hogyen lehetne új játékosokat csábítani a játékhoz, és megtartani őket.. ha vannak olyan emberek, akik túlzásba viszik a gyengébbek ütését, akkor meg kell válni tőlük.. ha 1-2 ilyen ori repül anarchba rögtön meggondolja mindenki mennyire szívassa a gyengéket..:) Nem értem miért zavar téged, ha valaki játszik a paiccal, vagy pl egybe veszi a nyersit? Ha lekorlátozod mennyit lehet kitenni, egy ütés után nem lesz elég nyersi hogy beépülj.. üres piaccal a játék piszkosul unalmas..:) Szép amit leírsz, cska nem reális.. jó eséllyel nem nagyobb aktivitás lenne a vége, hanem nagyobb passzivitás.. Az a gond az ötleteiddel, hogy én már most látok kiskapukat:) Amúgy, aki most mnt-t köt ezután miért ne kötne? Aki most termel miért ne termelne? Termel majd bankkal kpt és nem tekiírók lesznek, hanem bankolók:) |
Quote:
+ egyébként szerintem meg pont a fedezés válna lehetetlenné, nem a harc. |
Quote:
Quote:
Vagy a visszajovo arura kell figyelnem (nem veheted ki), vagy hogy tegyek rola h ne raboljak el rablobandak. Mind2nek ugyan az a megoldasa: Acctars. Acctarsam felcsorgom, h hallod vazze farmolni kene, 6-8 orankent, nem sereggel csak a hodito piacat kene boritani, akkor annyi lenne ra a valasz h Nem lesz gond 3 even keresztul sem volt gond azzal, h 20 percenkent kuldtuk ki a seregunket egy masik jatekban farmolni, ugy, h mind2nknek volt elete, es osszesen nem maradt ki 10 farm a 3 ev alatt. Az arut nem fogjak ellopni, ha az alacsonyabb ertekert kirakott aru elfogy a piacrol. Quote:
Quote:
Igazad van mit ne mondjak. Ha nem lennenek tartalekok akkor nem tudna senki megoldani a gond nelkuli haladast. alsobb csoportokban. Mi? Jahh igen bocsanat... Te A/1et veded. OK, vezessuk le A/1re 100K a max fold. legyen 40K folded. Az ugy kb fel milla lakos. Amibol 20 kor alatt te tudsz kepezni 50K egyseget. Persze ha van hozza cuccod. Amihez ugye nyersi kell, de az ugye van a klanraktarban (ami szerintem veges, de ne mutogassak a piacra, mert ugyis azt mondod nem termel oda senki, en meg hiaba mondom azt, h ha kereslet lesz, lesz kinalat is. Ez a piac torvenye) Namarmost, te nem fogsz tudni mit kezdeni 50K extra egyseggel egy nap alatt ezert ha en a helyedben lennek, kitennem piacra. Persze te megtarthatod, es csinalhatsz semmit is, ha neked az jobban esik, csak mondjuk ebben van valami haszon is. Ehez kellene neked elso szamadatommal dobalozva (amire szerintem is rafer egy kis finomhangolas, dehat azert mutassuk meg mennyire nyers a tesztam) 500 piac. az 1.25% piac, es termeled a hadat, meg a penzt. Ebbol te tetszes szerint faraghatsz, ha akarsz, vagy ha neked ugy is jo, h csak akkor termel amikor kell, csak sajat magadnak az se egy rossz dolog. Ketto kozti arany ut, h van 50 piacod, es eladsz napi 5K egyseget, termeszetesen szoba se johet a szelsosegek emberei vagyunk, mint az a 30/30as betonelf. Neki termeszetesen nem kell atepulni, hiszen o fedez, a maradek 40en megtermeli maganak a nyersit, nem lehet leartozni, meg egyeb tolvaj trukkoket se lehet csinalni vele. Vagy igen? Mert vagy egy betonelf szovi, aki eleve csak fedez, es nem csinal semmit, 1000 kor alatt felmegy a csopi 30%ara... es ott meg is akad. Vagy atepul, vagy ott fog belefulladni a mocsaraba. Most mond meg, szerinted barki felvenne engem egy ilyen levellel ott klanba?: "sziasztok, en egy elf vagyok, annyit termelek ami magamnak eleg, egyeni tamadast gond nelkul kivedek, tamadoim nincsenek, nem is lesznek, vagy fedezek, vagy ti uttok nekem hektart, mert en nem tudok magamnak. Igazabol semmivel sem tudok hozzajarulni a klan gyarapodasahoz, de kene egy klan" Ugye? Nem csak neked kell atepulni, nem csak a te tartalekaid usznak be, hanem a mase is. Attol a pillanattol, h atepulnek az orik, es nem lesznek tartalekok a piacon, abban a pillanatban uthetove valnak az orszagok. Quote:
Bator legeny, nem megy el szabira. ELkezdi eladogati a tekit jo olcson, hogy tudjon venni varit, nyersit templomnak, kicsit atepul, es vasarolja felfele a varazslokat a piacon. Aztan elfogy a tekije, neked meg semmi nem potolja a vesztesegeket (utkozbeni/csata kozben halal) max a termelesed, amit masra is fordithatnal. Ohh, te le akarod artozni? Nem hinnem h zavarna sokat. Legrosszabb esetben katonabol csinal nepesseget. Megteheti. neki van mibol. De tegyuk fel h sikerul. Ha egyszer, csak egyetlen egyszer bejon kozben, es ugy erzi ebbol nem jon ki, es nem sok szabija van, akkor bizony kiteszi piacra. Erre mondom, h sok sikert. Quote:
Mukodik? Emberek nyiltan vallaljak itt a forumon, h ha egyszer valaki meglopja oket akkor azt nullara meszaroljak. Es nincsenek anarchban. Az ujak nincsenek tisztaban minden szaballyal. Nem olvassak vegig a lexikon kaliberu sugot. Oszinten azt se tudom h ezen pont benne van-e a sugoban. Itt forumon kinn van. Meg az is nullameszart minden lopasert. Amugy meg vizsgaljuk mar meg kicsit tuzetesebben a ket bekezdest. Azt mar ugye kiideztem h szerinted is baj van a tartalekokkal. Valahanyszor az 5os szintet latom mindig latok ujakat. 4es szinten mar csak elvetve. 3asig max egy Elf jut, de aztan az is elpusztul. Miert? Mert akarkibe beleakad ledaraljak, ugyanis a jarulekos vesztesegek a horcsogoknek %ban minimalis, az ujoncnak meg fogalma sincs hogy akibe belekotott az mag regen jatsza ki a rendszert, igy siman vallal be egy kis "mokazast" egy kezdon. Quote:
Quote:
Quote:
Ezen penzt meg kell tudnod vedened. ami mostmar csak stabil, es nem kielezett orszaggal lesz megoldhato. Es mivel mint mondtad nincs tartalek, igy meg fogom gondolni, h bealdozok-e 3-400 kikepzett egyseget meszarra, mikor az ertekenek a toredeket loptak el tolem. Quote:
Quote:
|
Mi(k) is a konkrét javaslat(ok) ebben a témában?
Vki szedje már pontokba, mert egyre több a szófosás... |
Quote:
|
Quote:
A való életben is, ha megtermelek vmit, kiviszem a piacra, amit nem vesznek meg, hazahozom és kezdem újra... Nem hagyok ott belőle, nem adom olcsóbban, mert keresni akarok rajta... Tényleg kb. ennyi a lényege ennek a sok betűnek, amit összeírtatok? :D |
Olvastar
Szerintem túl radikális amit írsz. Mindenkit arra akarsz rávenni, hogy termeljen és ne legyen (lehessen) spórolt pénze, csak amire éppen kell. Akkor mi van, ha ledöntenek pár épületet és előtte ki is lopják a raktáraid? Csak vakarózol, hogy most mit tegyél pénzzé. A háborúhoz pénz kell. A haladáshoz pénz kell. Azt meg tárolni kell valahol. A korábbi felvetésem erre kínált egy (szerintem) jó megoldást. Ha meg mindenki termel, akkor akár nem is kellenek csoportok, mindenki lehet egyedül és szépen gazdálkodjon és fejlődjön. De ez nem az a játék. Szerintem egy komolyabb ori soha nem fog az igazi újoncokkal komolyan foglalkozni. Esetleg morál miatt egyszer. Akkor meg inkább fosztani megy, mert abból némi haszon is lehet. Én azt egyáltalán nem büntetném, ha valaki forgóban megy ki mészárolni egy középhaladóra, akár 8 sereggel, mert rossz helyről lopott. Ez a játék erről szól. A fogadó fél adja fel és mondja azt, hogy lécci ne. :) Ha ennyit nem tud írni, akkor viselje, amíg meg nem unják. Ez is diplomácia. Ennyi. De ha valakinek többet ér a büszkesége, miért ne mészárolnám? Ha készpénzben tartom a tartalékom, akkor pedig ha nem tudnak lelopni, biztos, hogy állandóan nyomhatom a távolt, mert mindig lesz valaki, aki megpróbálja lefosztani rólam. Az életben is jó, ha először tartalékolsz, hogy aztán könnyebb legyen és ne azon törd a fejed, hogy miből? Öcsémet rávettem a játékra, nemrég reggelt. Az első lopás után mindig azt nézi, kit lehet még, meg sereggel kit lehetne fosztani. És tetszik neki. Ez tetszik az embereknek. Mások szívatása. Nekem is. :) Az újoncoknak, akinek nincs tapasztalatuk, ők is szívatni akarnak másokat, csak nem tudnak. Ekkor ha nem jönnek rá, hogyan érhetik el, feladják. Huhh, egy ötlet, újoncoknak egy csoport, ahol egymást szívathatják 10 tolival :) |
Pool: Kiquoteoltam neked :) Ugyis te vagy az egyik aki miatt felvetettem, mikor latam, h meg akarjak menteni a tolvajokat.
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Azzal, hogy hazaviszed, az költség, újra beviszed, szintén. Plusz a helypénzt is fizeted. Akkor már elnyomom olcsóbban, hogy időt és pénzt spóroljak. |
Quote:
Ha a való élehtez hasonlítod, akkor ezen nem túl életszerűek. |
Quote:
plazmatévét ne akarj már a piacon venni, mert max a külső részét adják el...:D de amúgy ilyeneket én is ki tudok találni, hogy szívassuk a tartalékhalmozókat (hozzáteszem, nekem sose volt csillió tekim és egységem, mindig, ami kellett)... az meg, hogy 1 piac x teki, egységet adhat el végképp baromság... én is ismerek ilyen játékokat, de minek átvenni minden baromságot? vagy ha igen, akkor legyen belépős helyettesség is, hogy tudjak támadni a szövimtől |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Meg korábban írtam, nekem sose volt csillió-billió ezem-azom piacon, szóval velem nem basznál ki :D A végén még kiderül, miattam akarod ennyire ezt a dolgot...:D:D:D |
mielőtt javaslatokat tesztek egy játékban, talán játszani is kéne pár évet mielőtt teleszemetelitek a fórumot. A-ban ez a "javaslat" kb bevezethetetlen. vannak olyan helyzetek amikor több milla egységet kell fokozni 1-1 klánütéshez és akkor még nem is számoltuk az esetenkénti 6-7-8 milla lovat ami klántámadáshoz kellhet. ha ezt mind bent akarod tartani ahhoz elég sok tanya kéne amivel kb esélytelen a klánütés főleg egy jól elfezett klánhoz. A nagyklánok fele kb abbahagyná a játékot, én sem játszanék tovább a helyükben ha az évek alatt megtermelt több 100 millás egységet ilyen hülyeség miatt szép apránként elbuknám.
|
Quote:
Az, hogy nagyok a távok, egy másik probléma. Nem hinném, hogy elnéptelenednének a piacok, hiszen a tartalékok eddig is szépen visszatértek. Viszont megoldódna, hogy 200 hekin valakinek annyi legyen a tartaléka, ami jóval feljebb is elég. Könnyű úgy nekivágni, hogy teli vagy, csak mész előre. Jelenleg aki csak 1 évet ír, nem pedig kettőt, esélye sincs a másikkal szemben. Felvetésemmel ez is megoldódna, hiszen a tartalék cipelése miatt kevesebb maradna neki másra. Ha a kínálat magasabb, mint a kereslet, akkor nem probléma, hogy a tartalékok nincsenek kinn. Mivel nem tudja a végtelenségig felvásárolni a piacot. Saját példám, szerettem volna felnyomni az árakat a piacon, így elkezdtem a cuccokat felvásárolni, hogy mindig csak az enyém legyen kinn. Az volt a hatása, hogy az egységeim száma csak nőtt, majd több nap után feladtam, kiraktam veszteséggel, csak szabaduljak meg már tőle. Valaki meg is vette, aztán ő szívott vele, ahogy láttam. Ha kevesebb a kínálat, akkor meg nem kell a piacot manipulálni, hiszen akkor éri meg eladni, magasabb áron. |
Quote:
Azt mondod, egy ilyen javaslat A-ban bevezethetetlen. Játszottam olyan online strat. játékkal, konkrétan a Zandagort-tal, ahol hasonló volt a felállás, mint itt, csak bolygóközi volt a játék, egy bolygóval kezdhetsz, termelés, kereskedés, flottaépítés, és addig védelem, míg még egy bolygót meg nem hódítasz. Attól kezdve szabad préda. Szövetségeknek korlátjuk nincs, annyi tag lehet, amennyi csak jelentkezik és felveszik. Lehet neked egyedül 100 bolygód is, egy klánnak meg akár a fél univerzum. Hogy mit akarok ezzel? Nos, a játéknak volt egy olyan sajátossága, hogy bizonyos időközönként, kb fél évenként jött Zandagort, és rendet csinált. Azaz lenullázott mindent. Összes addigi bolygód, hódításod, flottád elveszett, maradt a kezdeti egy bolygó és minimális lé. Nagy baromságnak tűnik, mi? Abba is hagytam. De azóta a hódítót játszva rájöttem, hogy nem is akkora hülyeség: 1. kiderül ciklusról ciklusra, hogy ki tud játszani, adott időn belül a nulláról meddig tud eljutni 2. új játékos is élvezi, mert nem indul behozhatatlan hátrányból, ill. elég kivárnia a következő apokalipszist, és máris egy szintről indul a többiekkel. Ez nem javaslat a hódítóhoz, csak példa arra, hogy valamit "nem lehet bevezetni". Bármit be lehet vezetni, egyszerűen alkalmazkodni kell(ene) az új helyzethez. Hogy a témához is hozzászóljak, én pl egyértelműen támogatnám azt, ha a piacra kitett áru, egység, stb sosem jönne vissza, hanem egyre olcsóbban maradna kint és így végül -reális áron- eladásra is kerülne. Persze ezzel párhuzamosan a max kp-t meg kellene emelni, akár a tízszeresére. Aki több pénzt akar, mint a max kp, az kiteszi a piacra továbbra is a cuccot, és igyekszik visszavásárolni, mielőtt más megveszi. Ehhez kell az orsazágban a sok kp, amit lehet fosztani, lopni. Mennyivel színesebb lenne már csak ettől a játék, mint a mostani termelek, gyűjtök hónapokig, a piac úgyis megvédi a javaimat, aztán a rengeteg lével megindulok felfelé. Nem hiszem el, hogy évek alatt ezt nem untátok még meg. Kétségtelen, hogy merőben új helyzet lenne, a korábbi rutin helyett mást kellene kitalálni, de mégsem Zandagort, hogy a vészharangot kongassuk. |
Quote:
Am hamarabb regiztem mint te megtanultad a szorzotablat. Ha mar a piszkalgatasnal tartottunk, gondoltam megjegyzem |
A személyeskedéseknek itt nincs helye. Köszönöm.
|
Quote:
Takanohana: Ugy latom nem csak en erzem ezt. Otletelek. Ez jutott eszembe. Csak ugy gondolom h kellene valami korlat, amit a kezdok is el tudnak erni belathato ido alatt, igy a regen regisztraltak nem tesznek behozhatatlan elonyre szert. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
2. nem, azt mondtam, hogy a top-ban bent tartani, hanem azt, hogy felmenni. esetleg elolvashatnád, amire válaszolsz. |
Quote:
Személyes tapasztalat: Már jó pár kört mentem úgy, hogy nem várt lenn készen a pénz, mint anno, mikor csináltam 5ösön orit, hogy legyen lé fordulás után... Hidd el, tapasztalat, nem minden a pénz, 50 millákkal mentünk fel max hekire... Attól, hogy itt egy(két) barom most berágott vkire (rám esetleg? :eek:) és kitalál sok hülyeséget, még nem fog tudni játszani is... Ehhez a játékhoz alsó három szinten két dolog kell sztem, hogy sikeres legyél: aktivitás és tudás (esetleg utóbbi már nem is) Újabb személyes tapasztalat: hiába van meg nálunk a tudás (sztem), ha már nincs akkora aktivitás. Nem is tudom, mikor voltam hónapokat szabin... Ez a játék akkor is különleges marad számomra, ha már nem fogok játszani vele, mert nem fordul elő az az eset, hogy nyomod hetekig és egy éjjel lenulláznak mindent (travian). Nah, az aztán az élmény, pedig ott korlátozott a piac :D Nah, kb. ennyi... |
Quote:
A nullara fordulas nem nullara fordulas, akinek nem inge, az vegye le magarol. felig Off: A travi tok jo pelda, mert ha benn allnanak a "tartalekok" az oriban, akkor azt ki lehetne piszkalni egy-egy "kibuzazas" utan. Igaz nem lenne olyan mint com8on mikor Ivant 5x buzaztak ki a szerver alatt, es mar rutinbol huzta fel 2 nap alatt a 15bjet 20ra de attol meg el lehet indulni. |
Quote:
|
A piac nem raktárat a legegyszerübben énszerintem úgy lehet megoldani, ahogy szinte minden más fejlesztés volt, egyszerűen.
Lássuk mik a problémák a piaccal amik a valóságban is előfodulnak. A piacon lévő egységek nem esznek!!! ha nem esznek az országomban elmennek a lakosaim, ha a piacon vannak akkor biztos valaki más eteti őket, amiért nem kell fizetnem!? A megírt tekercsek az országomban kopnak időarányosan ahogy használja azt az országom, de ha kirakom a piacra valahogy megáll felettük az idő, de mégiscsak telik, mert x idő múlva visszahozzák őket, és újra kopni fognak. Ezek azok a legfontosabb témák szerintem, amiket érinteni kellene. Persze ez felvet egy két másik kérdést is, hogy a lakosok esznek, a kiképzett katonák szintén esznek, de amíg képzem őket és "tanulnak" közben nincs szükségük élelemre. Valamint ha otthon vannak és nincs háborús időszak, akkor a moráljuk csökken. Ami jelenleg van, hogy nincs otthon katona és a katonai morál 95% környékén van, majd megveszem/visszaveszem őket piacról és a kiéheztetett katonák akik nem kellettek, jó morállal szállnak harcba. Javaslat: a piacon lévő katonákat ugyanúgy el kelljen látni mint ha otthon lennének. zsold+gabona+morálváltozás+ahogy a csatába vezető úton hulljanak el belőlük mivel mennek valahova és lehet vissza is fognak jönni tehát visszafele is. Képzésen lévő katonákat szintén etetni kelljen. a piacon lévő tekercsek pedig kopjanak, mivel használatban vannak szállításkor ugyanúgy mint amikor az országomban vannak duplán kopjanak, egyszer kiérkezéskor, egyszer meg amikor visszahozzák eladatlanul. Ezt szintspecifikusnak tartanam, ötödik szinten 1% 4. en 1,5% 3. on 2%, 2.on 2,5%, a császári szinten 5%. nyersanyag piacra való termeléskor ugyanúgy mint ha karavánon küldeném valahogy csökkenhetne ki és hazafele szállításkor piac épület plusz funkciója, minden működő piac területarányosan elfoglalt %ban 10%al csökkenti ezen veszteségeket(a katonák ellátását nem befolyásolja)maximum 50%ig, kufár személyiség+10%. Miért látom azt, hogy ezekre szükség van? ki használta már célnak megfelelően a szárazság varázslatot 1. szinten? kinek van mezőgazdaság tekercse elfeken kívűl használatban az 1. szinten? a hozzuk vissza a felest az A nak témából lett változtatásba bekerült a tanyamalusz eltörlése a felesnél ez valóban számítana ott jelenleg? Az orkok spec varija számít valamit a játékban, hogy a katonai egységek kevesebb élelmet fogyasztanak? Az élőhalott mint faj a férőhelyén+katonai egységerőn kívűl kívűl számít valamit A ban(mert ugye a betegség nem gond, nyersi mint a pelyva a piacon, építünk kórházat, kirakjuk a katonákat piacra, majd ha kell fokozunk be lakost elv van életben)? Ja tekercskopásra visszatérve 1/A szinten eltörölném a 200hekiig nem kopik a tekercs szabályt, vagy az onnan való kiesést hoznám be ha az ország X körig az utolsó 30%ban van(bár ez utóbbi egy idő után drasztikusan csökkentheti a csoportlétszámot tehát nem biztos, hogy jó ötlet, vagy valami változtatás kell benne) Tudom ez így alapjaiban változtatja meg a játékot, de rengeteg változtatás azért lett behozva mert az életképtelen országok nem illenek bele ebbe a világba(gondolok itt a korház lakosságnövelő szerepére tanyafreeként). |
Neked tényleg fogalmad mi folyik felsőbb szinteken...
Fogadni merek rá hogy A-ban nem is voltál vagy ha voltál nem volt tartalékod Etess már 10milla katit- lovat és ijjat egy oriban amik a piacon vannak Nincs értelme gyüjtögetni,mert a teki elkopik ,a nyersit is szép lassan elveszik,nagyobb tételeknél több megy a kukába mint amit termelsz naponta Nem térek ki a többi hülyeségre amiket írtál,javaslom , hogy tanulj még pár évet . |
Quote:
AMugy meg mindig a korul forgunk, h ti szeretnetek azzal elonyt h ti regebben ott vagytok ahol. (Illetve van is nektek) AMi amugy tok jo, de valaki elmondana nekem milyen megfontolasbol van a 4milliard max belove? (Azon kivul, h eppen annyi fer bele 32 bitbe) |
Quote:
Termelj felesleget! Ez jo. Ki tudod tenni a piacra. Ami megint jo. De ha el kell latni oket, akkor az nem felesleg, az neked is kell (jol jon). igy nem teszed ki. Viszont az h valami reszesedest kapjon a piacvezeto az szerintem jarhato ut, hogy igenis legyen felesleged, amit kiteszel a piacra. Ha igy atgondolod a dolgot, szerintem te magad is rajossz, mint en h a lo masik oldalara kerultunk. Nem a felesleggel van a baj, az rendben van. Azzal van a problema, h olyan szintu felesleget lehet felhalmozni idovel, ami gatolja az uj jatekosok eletben maradasat, igy hosszu tavon a hodito halalahoz vezet. Hogy egy ketsegbeesett bankart idezzek: Ha minden COBOL programozot nyugdijaznak, ki fogja karban tartani a bankrendszert (COBOL az 50+ eves programozo nyelv, es KB sehol nem tanitjak, de a banki tranzakciok alapkove) |
All times are GMT +1. The time now is 13:43. |