![]() |
Azért vhol elgondolkodtató, hogy a szavazók 68.42%-a szerente vmilyen írányú változást (még ha kevesen szavaztak is)...
Sztem nem kellenek itt szürke/piros számok... Mostanra eljutottam odáig, hogy letisztult bennem a sok "ötlet", amiket ma agyaltam ki... 2 lehetőség maradt a fejemben: 1. Bármilyen ütéssel (egyéni/klán) összeszedett 3.000 hektár + az 1k kör Indoklásom: Aki 3.000 hektárt össze tudott ütni, sztem az bőven megérdemli, hogy leléceljen, ha akar, hiszen ez több, mint a fellépésnél az összes földje. 2. Számítsanak bele az SZK országok is a létszámba a top30% számításánál, így csökken a top30% pontigénye (nem tudom, ez mekkora csökkenést eredményezne, ha nem titok, érdekelne) Indoklásom: Ha fedezésnél pl. az elf felfedezni csak a csoport 10%-án álló ország területéig tud, amiben az SZK orik is érnek (ami számomra logikátlan), akkor érjen itt ebben az esetben is, hiszen a csoporton van a hangsúly (legalábbis nekem:)) Ez a két ötletem lenne... Kiemelném, hogy mivel ezek könnyített lépési feltételek (bár 3k hekit is elég összeütni) így nem járna értük plusz személyiség/szám, de a meglévők megmaradnának lefordulva vagy/és nem lehetne B-ben lévő kapcsolt orit lefordítani, ha az A-ban levőnek könnyített lépési lehetősége van csupán... Ha valaki plusz szemet vagy B-ből lépést szeretne akkor maradna minden ahogy most van... Nos? |
Quote:
Kell legyen nekik is vmi cél, amit elérhetnek és ez látszik is, különben miért játszanának? |
Quote:
Ismeretlenek véleménye meg érdekel vkit? Lehet előnyére is válik, hogy nem nézik tapasztalt játékosnak Mondjuk most nem értem, miért ezen vagy épp fennakadva?:eek: De felőlem lehetne vki jelzése, csak sztem ne más színű szám legyen az... |
Hát nem sok értelmét látom így az egésznek. Ha nem jár érte semmi, akkor nem fordulok le, nyilván nem azért jöttem fel az A-ba, hogy - még ha könnyített módon is - üres kézzel távozzam. Akkor már inkább szenvedek még egy ideig, és normál módon, plusz szemmel gazdagodva fordulok.
Amúgy az 1. javaslatot legalább értem, a 2. viszont kicsit homály nekem. Akkor hogy ketyegne a top köröm? Honnan tudnám, hogy most a könnyített fordulási zónában vagyok, amiért nem jár kék szám, vagy a normálban, amiért igen. Vagy most már egyáltalán nem járna plusz szem, ha a top 1-ről fordul az ember, akkor sem? Ati ötlete jobban tetszik. |
Quote:
Top30% ideje (SZK-s orikkal a csoportlétszám 800): x kör Ez naponta frissülne mindig azonos időben. Ebből csak ki tudod számolni, hogy a top30% az 240-nél kezdődik Alatta meg lenne Top30 ideje : x kör itt meg a Főmenüdben lévő csoportlétszámból számolnál... vmi ilyesmi... |
sziasztok!
nekem az tetszene a legjobban, ha a kék számok megszerzése egyre nehezedne. Első fordulásnál 2400 hekit kéne szerezni (tök mindegy mennyivel lép fel), és utána mindig 1200-zal több lenne, de legfeljebb az aktuális top 30%-a vagy 10000 heki közül az alacsonyabb lenne a felső határ. az aktuálisan megszerzendő földnek minden esetben legalább az 50%-át ütésből kelljen szerezni. a minimum 1000 kör az maradna. |
Quote:
Ennek esetleg nyiss egy másikat... Bár nemtom, B-ből lépve ezt hogyan oldanád meg... De ne ide válaszolj :) |
A bizonyos hektarszam osszeutesehez tegyuk hozza, hogy B-bol felhozott terulet + a hektarszam, ha leutnek azt is vissza kelljen utni pluszban.
A ket vagy tobbfele lefordulasi szisztemat sehogy nem tartom jo otletnek. Aki teljesiti a felteteleket, az fordulhasson es kapjon kek szamot. De ne vezessunk mar be a piros meg zold szamokat... |
Quote:
|
sztem a fordulás problémáját az okozza, hogy sokan tartják a bunkerelfjüket a top 30 határán, és fedezgetnek vele, hogy tartsák a minimumot.
ha az első pár szemmel jóval a jelenlegi top alatt lehetne fordulni, akkor sztem sokan lefordítanák az orijukat és jönnének lenti orikkal. mivel a megszerzendő föld felét ütni kellene, rá lennánek kényszerítve a játékra, és előbb utóbb megtanulnának játzsani Aban is. ha sok kék számot akar vki, akkor pedig igenis tanuljon meg játszani. amíg elég volt 1000 kör az Aban a fordulásra, én is felléptem, és hagytam parlagon az orijaimat. utána miután kellett a top 30 megtanultam klánt ütni stb. egyébként személyiség megszerzése nélkül tőlem foroghat bárki, de annak meg mi értelme? ott van rá a zéró |
Quote:
|
talán azis megoldás lenne hogy a forduláshoz annyi kéne hogy A ba legyen orija minimum 1k kör ota és ha teljesítete B be a top30 at fordulhason 2k kör mulva de ezért nemkap szemet csak annyit hogy pl a pontlistába vastagan van szedve az ország neve ésha mégegyet fordul B ből akkor kap szemet az 10k kör egy szemér szerintem megérdemli hogy kitarto volt ésha esetleg A ba is eljut odáig leforoghat ha teljesítete a jelenlegi feltételeket.
ez szerintem azért lenne jo mert A ba is megmaradnának az országok de akinek nincs sok ideje jácani azis tudna jo sok idő mulva szemeket szerezni és így az alsó szinteken se halna be a játék mivel A ba nemtud ugymond beragadni és így nemkell szabizni alsó szinteken ezáltal felpezsdülne az élet. |
Quote:
Mutass nekem bárkit, akinek BÁRMI jó és szép 3 napon túl is. :) No kb ezt jelenti ez az arány. Márpedig nem fogjuk a játékot 3 naponta megváltoztatni csak azért, mert ez az emberi természet. Eddig EGY értékelhető hozzászólás született a témában azzal kapcsolatban, hogy mi és miért lenne jó (Takanohana-tól). Ezen kívül volt pár hasznos javaslat, de azok sem válaszoltak arra a kérdésre, hogy miért kellene ténylegesen változtatni, leginkább csak a "miért ne? jó buli" gondolatot fejtették ki. Úgyhogy arra kérek mindenkit, hogy mielőtt hatalmas ötlelés kezdődik arról, hogy mi változzon, arra a két alap kérdésre válaszoljatok, hogy mi szükség van a változattásra, és miért lesz jobb, ha bármi változik. Csak azért nincs értelme semmin változtatni, mert az jó buli, és az újonnan jövőknek nehezebb legyen egy +30 oldalas szabályzattal, mint az eddigi országoknak volt. Pool összefoglalt egy olyan javaslatot, ami ugyan semmit nem old meg, de legalább van benne két lehetőség is, amik senkinek nem jók. |
Quote:
szerintem azért mert beragadnak az orik A ba és megöli a lenti csoportokat a sok szabis ország. Ez szerintem kielégitő válasz :) és hogy mi változzon? szerintem jo lenne ha az A s oritól fuggetlenül lehessen jácani a lentebbi szinteken :) |
Quote:
Quote:
|
Szerintem azért lenne szükség a változtatásokra mert el vannak csúszva az arányok.
Gondolok itt arra, hogy ötös szinten 200 hekin kezdödik a játék második szinten pedig olyan 1700 heki körül (pontosan nem tudom) ketyegnek a top körök. A-ban a másik négy szinten szerzet föld többszörösét kell teljesiteni ahoz, hogy fordulni lehesen. A jelenlegi rendszerben nem könnyű felérni a top30%-ba ezáltál nehéz fordulni annak aki akar |
Quote:
a B ből valo forgást ugyis megkönyithetnénk hogy A ba top50% kell +1k kör és 2k kör kell B ből ne legyen olyan egyszerü... De régebben sokkal több aktív ori volt a lentebbi szinteken és szerintem ennek az oka az A 2. igy van azt ne is hozzuk vissza az nemlenne jo de ha duplán kell fordulni B ből és A ba 1k kör +top50% azmár picit jobb nem azt mondom hogy pont így legyen de változtatni kell mert A ba a topp csak emelkedni fog és mégroszabb lesz a helyzet |
Quote:
Miért kell, hogy egy igen nagy plusz előny (mégegy személyiség) megszerzése könnyű legyen? Miért kell, hogy gyakorlatilag értéktelenné váljon, és mindenki könnyedén megszerezhesse? |
Quote:
Csak azt, hogy ha A-ból nem tudok fordulni vagy nem felelek meg a fordulás feltételeinek akkor az alsobb szinteken levő orikkal elöbb utobb beragadok, szabizok, nem tudok jáccani, nem jáccok, nem veszek több vip kört... |
Quote:
Ha lefordulhatnál, de nem kapnál érte ilyenkor semmit, akkor mi változna? Miért választanád AKKOR ezt a lehetőséget, és MOST miért nem választod pont ugyanezt, hiszen erre ma is van lehetőség. (Bár tény, hogy én nem ezt javasoltam.) |
Quote:
és egy fordulás után vastagon lenne szedve az ország neve a pontlistába vagy valami hasonló? Lehet más feltétele is az A s orinak hogy B ből fordulhasson pl bizonyos heki amit harcal szerzett vagy valami hasonlo |
Quote:
lehet olyan is, aki 1 hekit se ütött... azokkal mi lesz? |
Quote:
Nem vagyok ellene a dolognak, de tényleg meg kell találni, hogy mi az, ami egyáltalán probléma, és olyan megoldás kell, ami ARRA megoldás, nem csak egy véletlenszerű módosítás, annak jegyében, hogy mindengy mi, csak változzon. |
Quote:
2500 kör útán nyomtam egy újrát B-ben de ez nem lehet cél. Mint ahogy az sem, hogy hónapokig teszem az időmet, energiámat az orimba, nem beszélve a vip körökről, majd kezdjem előröl az ötös szinten, nem kis hátrányból indulván megint, a többszemes orikkal szemben. A kérdésedre válaszolván nem változna semmi ezért nem is fordulnék le. Ha már ennyi időt bele öltem akkor lesznek az én orijaim neve melett is kék számok. Ha 1-2-3 évig lesznek szabin alsobb szinteken akkor addig lesz |
Quote:
ok de mikor lehetne lekoccolni akkor könnyebben A-ból? |
Quote:
de ennek a témának idő kell mig kiforja magát , a földön se egy nap alatt lett élet :) |
Quote:
deha az ember tud forogni és igaz joval több időbe telne de tud forogni , így nem szabizik és pörög a játék :) akkor minek akarna leforogni? :) meg ha nagyon akar tud forogni igaz az mégtöbb idő |
Ez a harccal osszeutott dolog szerintem teljesen vakvagany. Eddig is adott volt a fedezgetos harcmodor, most ne akarjunk mar az aktiv utogeteshez kotni barmifele fordulast...
Szerintem Atinak van igaza. Egy kezdo jatekos rengeteget tanulhato most a kulso forum miatt. Olyankor vannak leirva, amit amugy veres verejtekkel tapasztaltal meg evek alatt. Ez nagyon nagy elony. Termeszetes, hogy a jatekszinvonal valamelyest erosodik, ezert nehezebbek a csoportok. Az 1/A pedig elvileg egy olyan olvasztotegely, ahol a legjobb jatekosok vannak. Miert kellene beszelgetunk mar az 1/A-ban kezdokrol? Higyjetek el, akinek megtetszik ez a jatek, es ellenallasba utkozik, es nem olyan tipus, aki egyszeruen feladja, siman megtudja most is oldani a fordulast. Probalkozik. Ismerkedik. Olvas. Baratokat szerez. Ujrapobalja. Tanul. Nem egy emberrol tudok, aki nagyon szivesen tanit embereket jatszani. 1-2 szovim szerintem Tolem is tanult mar 1-2 dolgot. Ha valami nem a legegyszerubb, egy jatek legnehezebb csoportjaban, nem feltetlen konnyiteni kell, mert a vegen nem lesz erteke. Olyan szemelyisegek vannak mar, amik nagyon erosek. Ne ajandekozgassuk csak ugy oda mindenkinek... Ez a velemenyem... Ati duplafordulasos otlete nem rossz, bar az olimpian is ha van egy szintido 100meteres futasra, es annyi ido alatt teljesiteni kell, hogy indulhass rajta, sajnos nincs olyan kivetel, hogy rendben, te ketszer annyi ido alatt is lefuthatod, ha 2*100 metert futsz... :) Ezt nem erzem tul korrektnek. :) |
Quote:
|
Quote:
Akkor nézzük a többi -- eddig felmerült -- lehetőséget: Azt írod, hogy hátrányban lennél a többi többszemélyiségű országhoz képest. Ennek fényében örülnél-e (konkrétan Te, jelen helyzetedben, nem általánosítva), ha a plusz személyiségek megszerzése nagyon-nagyon könnyű lenne, így körülötted csupa olyan ország lenne, aki különösebb játéktudás nélkül Nálad sokkal több személyiséggel rohangálnak? Illetve fordulnál-e, ha könnyebb lenne ugyan a fordulás, de a fordulásért nem kapnál az égvilágon semmit, csak mégegyszer körbemehetnél 5. szinttől egészen fel A-ig, és majd csak egy újabb -- szintén a mostaninál valamivel könnyebb, de amúgy nem feltétlenül könnyű -- fordulás után kapnál csak plusz személyiséget? VAGY, ha ezek a lehetőségek lennének, akkor esetleg továbbra is inkább kivárnád a szükséges top30%-ot, és akkor fordulnál egy plusz személyiségért? (Remélem sikerült úgy fogalmaznom, hogy ne legyen teljesen evidens, hogy én melyiket támogatom, bár az eddigi beírásaimból már úgyis kiderült. :)) |
Lehetne egy olyan megoldás is, ami tartósan lenyomja a TOP%-oknak a pontértékkövetelményét, viszont senki nem "sérül", és a stratégiai részét se nagyon bonyolítani az A-nak.
Anarchban bevált. 1/A-ban miért ne válna be? Egyszerűen annyi kell, hogy 1/A-ban NE számolódjanak bele semmilyen TOP-ba az 500.000 pontérték-nél nagyobb országok. Pont. A játék nem csorbul, a TOP-határok lejebb mennek, könnyebben elérhetőek. Talán akkor a földet se fogja senki annyira félteni, hogy epilepsziás rohamot kap minden távolozás előtt... Hosszú távon még ebből a szempontból is lehet pozitív tulajdonsága ennek a módosításnak, negatív hatása pedig se rövid, se hosszú távon nincs. |
Quote:
100.000 x 15 = 1.500.000 hektár De még ha egy reális, ennél kisebb értéket veszel is, az az 500ezres érték nagyon halovány. Ha reális földmennyiséget veszel alapul, akkor ezzel az A-ban kizársz 15-20 országot, ez a top30% szempontjából jó esetben 7 helyezést jelent. Bonyolítunk valamit, aminek a gyakorlati haszna közel nulla. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Egyébként az ütött föld tetszik a legjobban, de ez nem oldja meg azoknak az jelenlegi elfeknek a gondját, akik nem igazán tudnak aktivitási hiány miatt ütögetni, és ugyanúgy fogják tolni fel a top-ot. |
Quote:
lehetne egy olyan kikötés ami szerintem izgalmasabbá is tenné a játékot A ban, hogy +4k-s ütött hektár után rögtön pörögjön a top, ha levernek rólad hekit, az levonódna az addig összeütött hekiből. ha ez nincs meg lehet fedezni a mostani top30ba. ezzel lehetne bizonyítani, hogy megérdemled a +szemet, nem könnyű megcsinálni, és nem is tamagoccsizni kell hozzá. és a visszaélések miatt B-ből akkor lehessen csak fordulni, ha a mostani topos feltételeknek felel meg az A-s országod.. |
Van egy javaslatom:
Aki B-ből szeretné lefordítani az országát, mert A-ban játszik, akkor a most érvényben lévő top30%-t kelljen teljesítenie az A-s országával. 1/A-ból való leforduláskor pedig elegendő legyen a top50%-ban eltölteni a szükséges köröket. Mindkét leforduláshoz járjon a +1 személyiség. A földfoglalás mértéke szerintem ne legyen fordulási feltétel, mert a felfedezés is egy stratégia, ráadásul nem egy, nem két ország van olyan helyzetben, hogy nem mostanában fog földet foglalni, mert nincs rá lehetősége. |
Quote:
Maga a metódus volt a lényeg. Ha az segítene A-nak, lehet az felőlem 200.000 pontérték is.. Az már biztos számottevő eredményt hoz, anélkül, hogy a stratégiát negatívan befolyásolná. (Sőt, szerintem növelné a hadi kedvet, idővel kevesebb lenne a bunkerklán is.) |
Quote:
A top határa most durván 400k, azaz 8500 hektár. A módosítás bevezetésével talán 7000 hekire csökkenne. Az ötlet nem lenne rossz, de A-ban nem a nagy országok sokasága miatt magas a top határa, hanem a top határa körül lévő rengeteg ország miatt, 70.-től a 190.-ig helyig a pontkülönbség alig 100k. |
Quote:
Amúgy, mindegy, mi lesz a felvetésemmel, örülök, hogy jó pár embert megmozgat a téma...:) jó éjt! |
Quote:
Akkor azt a megoldást támogatom, csak nem 772 körrel, hanem a normál 336-al. Belegondolva top 50% helyett top 40% jobb lehet. |
A problémát az okozza, hogy két tábor van jelen az A-ban. Azok az országok, akik a legnagyobbak akarnak lenni, és azok, akik fordulni szeretnének. Mi lenne, ha külön lennének választva? Nem fizikailag, hanem egyszerűen a top határába az A-ban eltöltött pl 2000 kör fölötti országok nem számítanának bele? A fellépés résznél pedig jelezni lehetne, hogy melyik helyezést kell megelőzni ehhez.
|
All times are GMT +1. The time now is 02:09. |