Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Modosított hulla tapasztalatai. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4128)

Valezius 06-01-2010 20:48

súgó...

Quote:

A katonai morált csökkenti:

* Ha a közhangulat 70% alatti.
* Ha a közhangulat 50% alatti.
* Ha a közhangulat 30% alatti.
* Ha a közhangulat 10% alatti.
Másrészt, ugye nincs kocsma, ami fenntartaná, illetve a lengetés minden fajnál működik, tehát ha sokat ütöttél, és utána nem ütsz, gyorsan leesik.

vityu 06-01-2010 20:52

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 254635)
Olyan észrevételem lenne a hullához, hogy nagyon hamar elkezd esni a katmorálja. Sok ütés után 100%-ról elkezd leesni és több nyillal is esik 5-6kör után. 24 kör alatt már 80% körül van. Másnál is ennyire szembetűnően hamar elkezd leesni?

Mi befolyásolja a katmorál esését? Hatással van rá a foglalkoztatottság?
Ha a foglakoztatás túl alacsony, tehát 70-75%, akkor jobban esik, mint ha 95-99%?
A sima morál hatással van a katmorál esésére?

Ha vki tudná a válaszokat, azt megköszönném!

thx

A morált nem befolyásolja a foglalkoztatottság, csak a közmorált, ami pedig akkor rontja a katonait, ha az 70% alatt van. Igazán azért esik annyira, mert a kocsmák is befolyásolják a katonai morált. Ennek is van 3 fokozata. Csak ugye semmi haszna nincs a kocsmának a hullánál, ezért gondolom neked sincs.

A súgóban a morál résznél minden le van írva, hogy milyen dolgoktól változik pozitív vagy negatív irányba.

Hoppá, Vale megelőzött :)

Gepard 06-01-2010 20:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252425)
Lassan eltelik 2 hónap az élőhalott módosítása óta. Az eddigieken felül ki hogy látja a változást?

Sziasztok!

Nevezzetek hozzá nem értőnek, bármi, de szerintem eléggé nagy bónuszt kapott a hulla.
1/A-ban játszom (egyébként pedig 10 éve) de most egyre-másra indulnak újra az országok itt is hullaként.
Ez nem lenne baj, de szinte folyamatosan gyalogolnak keresztül rajtam, mert arra sincs időm, hogy egyáltalán kiépüljek ellenük. Ha csak néha néha jönnének, még el is lennék, de az elmúlt 24 órában éppen 3 talált meg magának, és ez számomra több mint lelombozó. (emiatt írok most is csupán)

Beszélgettem a csoportban másokkal is, és ilyen a meglátása a többieknek is.
Sajnos ide viszont nem nagyon akarnak jönni panaszkodni.

vityu 06-01-2010 20:56

Quote:

Originally Posted by Gepard (Post 254640)
Sziasztok!

Nevezzetek hozzá nem értőnek, bármi, de szerintem eléggé nagy bónuszt kapott a hulla.
1/A-ban játszom (egyébként pedig 10 éve) de most egyre-másra indulnak újra az országok itt is hullaként.
Ez nem lenne baj, de szinte folyamatosan gyalogolnak keresztül rajtam, mert arra sincs időm, hogy egyáltalán kiépüljek ellenük. Ha csak néha néha jönnének, még el is lennék, de az elmúlt 24 órában éppen 3 talált meg magának, és ez számomra több mint lelombozó. (emiatt írok most is csupán)

Beszélgettem a csoportban másokkal is, és ilyen a meglátása a többieknek is.
Sajnos ide viszont nem nagyon akarnak jönni panaszkodni.

Kórház, és sok sereg szembe. Ennyi a meglátásom. Nem lehetsz túl magasan, mert fent még nem sokat láttam, így a betegség is túlélhető. Csak a termelő épületekből, ami esetleg van, el lehet venni kórház javára. És ez majdnem ingyenföld. Csak meg kell nyomni a támadás gombot.

Gepard 06-01-2010 21:11

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254641)
Kórház, és sok sereg szembe. Ennyi a meglátásom. Nem lehetsz túl magasan, mert fent még nem sokat láttam, így a betegség is túlélhető. Csak a termelő épületekből, ami esetleg van, el lehet venni kórház javára. És ez majdnem ingyenföld. Csak meg kell nyomni a támadás gombot.

400. helytől kicsit lentebb.
De így nem is nagyon jutok feljebb.

De ma már a 250-300. hely környékéről is panaszkodtak.

Olasz 06-01-2010 21:21

Vale, Vityu : Köszi!

A súgót mondjuk még nem bújtam át ez ügyben, hanem egyből ide írtam, de akkor most azt is átrágom ez ügyben!:)

Gepard: Én is csak azt tudom mondani neked, mint vityu, hogy azon a hekin elég 70kórház és irány szembe velük. A hullánál jól megerősítették a támadást (mondjuk véleményem szerint az ork még mindig erősebb ha komplexen nézzük a támadás-védekezést), de ha kitámad a védelme elég gyenge.
Vagy a másik védekezés ellene, legyél elf. Már egy 24/24-es elfet csak szinte teljes sereggel ütne be, vagy úgy sem, attól függ mennyi a sallang épüje.

vityu 06-01-2010 21:33

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 254645)
Már egy 24/24-es elfet csak szinte teljes sereggel ütne be, vagy úgy sem, attól függ mennyi a sallang épüje.

Nagyon kérlek, ne bíztass elfre senkit, van belőlük bőven!!!

Egyébként ha az emberek nekimennének a hulláknak a kitámadásaik után, szerintem nem jutnának nagyon fel.

Sőt: de ezt csak halkan, a klántámadás nem hozza el a betegséget.

Remedy 06-01-2010 21:43

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254641)

Vityu bammeg, szamolgass kicsit. Eleg eros lett a hulla A-ban, kozel sem ingyenfold. :) Plane klanban... :)

De szamolok a kedvedert: egy 40-10es tudos torpet es hulla 50% tamadobarakkal bever alulrol. Es Akkor rengeteg vedelme marad meg otthon...

HA visszavered a torpevel, beteg is leszel, es bever meg ket masik hulla. :D

Azert nem olyan konnyu dolog ez, rengeteget erosodott a hulla.

(Ha jol szamoltam).

Szerintem tul eros lett A-ban. :)

vityu 06-01-2010 21:54

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254651)
Vityu bammeg, szamolgass kicsit. Eleg eros lett a hulla A-ban, kozel sem ingyenfold. :) Plane klanban... :)

Persze, hogy nem ingyenföld teljesen, de ha nem tudsz rá 2 hullámban legalább visszamenni, akkor gyanítom, hogy a saját portán kell keresni a gondot, nem a hulla erősségén.
Igazad van abban, hogy nem számoltam, de ha egy orkra, amelyiknek azért átlagosan nagyobb a védelme, mint egy hullának, és sereget is tud engedni, vissza lehet menni 2-3 sereggel, akkor egy hullára is.

Klánban meg tényleg marha erős, de azért nem hiszem el, hogy nem üthető át. Ha egyedül van, akkor nincs távol, csak a megfelelő pillanatot kell kivárni, amit lehet látni, mégpedig azt, hogy lovak vannak benn, nem íjak, vagy pedig semmi. Ha meg többen vannak, akkor lehet mellette gyenge láncszem. Persze ez mind csak kitaláció, a pontos helyzet úgyis ott a helyszínen alakul ki.

vityu 06-01-2010 21:55

Quote:

De szamolok a kedvedert: egy 40-10es tudos torpet es hulla 50% tamadobarakkal bever alulrol. Es Akkor rengeteg vedelme marad meg otthon...

(Ha jol szamoltam).

Hát nekem ez erősnek tűnik, bár hiszek a számolásodnak, akkor viszont túl erős a hulla, mert A-ban egy törpével így is elég nehéz megállni...

Majd számolgatok én is, ha éppen ráérek, most éppen tanulok, csak felüdülésből járok ide! :)

Olasz 06-01-2010 21:59

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254649)
Nagyon kérlek, ne bíztass elfre senkit, van belőlük bőven!!!

Ok, nem bíztatom elfre!:)
Egyébként én is inkább a harc párti vagyok. Egy kitámadott hullára min. 2sereggel lehet visszamenni, de még egy elfnek is lehet kísérni eggyel.:)

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254649)
Egyébként ha az emberek nekimennének a hulláknak a kitámadásaik után, szerintem nem jutnának nagyon fel.

Ez mondjuk akkor igaz, ha a hullák egy szervezetlen, tapasztalatlan szöviben vannak.

Remedy 06-01-2010 22:03

Quote:

(Ha jol szamoltam).

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254653)
Hát nekem ez erősnek tűnik, bár hiszek a számolásodnak, akkor viszont túl erős a hulla, mert A-ban egy törpével így is elég nehéz megállni...

Majd számolgatok én is, ha éppen ráérek, most éppen tanulok, csak felüdülésből járok ide! :)

Legyen 1000 heki 400 barakk 100 torony a torpenek.

95-os katmoral, tudos.

(6240*12+18720*6)*0.95*1.3*1.2*1.45 = 402.274 vedoero.

Elohalott, nem is tudos, 100as katmoral.

50% barakk az 500*64 = 32k paci.

32.000*6*1.3*1.4*1.1*1.07=411.290.

Tess 50% siman atveri, es akkor marad otthon tobbi mint 20% barakk meg 10% torony. :)

Klanban pedig nagyobbat ved, mint egyeniben, betegseget lehet tole kapni egyeniben, es meg van egy nagy elonye klanban: tuti nem osztjak Rad a hajnal 3-as tavolt... :)

csabi 06-02-2010 04:02

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254657)
Legyen 1000 heki 400 barakk 100 torony a torpenek.

95-os katmoral, tudos.

(6240*12+18720*6)*0.95*1.3*1.2*1.45 = 402.274 vedoero.

Elohalott, nem is tudos, 100as katmoral.

50% barakk az 500*64 = 32k paci.

32.000*6*1.3*1.4*1.1*1.07=411.290.

Tess 50% siman atveri, es akkor marad otthon tobbi mint 20% barakk meg 10% torony. :)

Klanban pedig nagyobbat ved, mint egyeniben, betegseget lehet tole kapni egyeniben, es meg van egy nagy elonye klanban: tuti nem osztjak Rad a hajnal 3-as tavolt... :)

Cseho szerinta 40/10es törpét 50% ork is átviszi.

és mind az orkra, mind az élőhalottra csak 1-1 sereggel tud visszamnenni.

Remedy 06-02-2010 09:36

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 254663)
Cseho szerinta 40/10es törpét 50% ork is átviszi.

és mind az orkra, mind az élőhalottra csak 1-1 sereggel tud visszamnenni.

Meg jo. Sosem volt cel az orkot utolerni, ezt a megjegyzest nem is ertem. :)

(Valamint az orkba kell templom, esetleg kocsma is,haz is joval tobb kell, stb...)

Valamint az 50%os ork alig ut nagyobbat ennel a hullanal igy is. (8%-al csak) (Ne felejtsuk, ott 26k paci az 50% barakk) (most az extra 8. tabornok bonuszt nem szamolva...)

csabi 06-02-2010 14:28

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254688)
Meg jo. Sosem volt cel az orkot utolerni, ezt a megjegyzest nem is ertem. :)

(Valamint az orkba kell templom, esetleg kocsma is,haz is joval tobb kell, stb...)

Valamint az 50%os ork alig ut nagyobbat ennel a hullanal igy is. (8%-al csak) (Ne felejtsuk, ott 26k paci az 50% barakk) (most az extra 8. tabornok bonuszt nem szamolva...)

reggel volt és gyorsan akartam írni. a lényeget kihagytam, hogy szerintem nem az élőhalott lett túl erős, hanem a csoport túl gyenge (ahogy Te mondanád töketlen) a hullához. vissza kell támadni, nem nagyon fog engedni..

Remedy 06-04-2010 19:12

A szamolasom alapjan csak nekem tunik ugy, hogy tul eros lett a hulla A-ban? :)

Olasz 06-04-2010 19:33

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254966)

Sztem nem lett túl erős, de elég jól felzárkózott az ork mögé.
Ami a nem túl erőset mondatja velem, az a katonai morál nagyon gyors visszaesése! Ha még minden nap többször is győztes csatát vív és 100% a katmorál, elég egy fél nap pihi és már rohamosan el is kezd esni és a hulla erőssége csak a 100% katmorállal ér valamit.
Sajnos a hullánál semmi sem segíti ennek emelkedését. Nem tart ugye kocsmát és a munkanélküliségnek is magasnak kell lennie, kivédendő a sok emberlopást vagy gyujtogatást.
75% katmorálos hullával pedig ebben az elfrengetegben nem igazán lehet boldogulni, max hiénázni, bár az elfek nem igazán támadnak ki.:(

Remedy 06-04-2010 19:59

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 254968)
Sztem nem lett túl erős, de elég jól felzárkózott az ork mögé.
Ami a nem túl erőset mondatja velem, az a katonai morál nagyon gyors visszaesése! Ha még minden nap többször is győztes csatát vív és 100% a katmorál, elég egy fél nap pihi és már rohamosan el is kezd esni és a hulla erőssége csak a 100% katmorállal ér valamit.
Sajnos a hullánál semmi sem segíti ennek emelkedését. Nem tart ugye kocsmát és a munkanélküliségnek is magasnak kell lennie, kivédendő a sok emberlopást vagy gyujtogatást.
75% katmorálos hullával pedig ebben az elfrengetegben nem igazán lehet boldogulni, max hiénázni, bár az elfek nem igazán támadnak ki.:(

Moralnoveles celjabol a hullaba is lehet kocsmat tartani, aktiv figyeles mellett nem is kell olyan sok. (Persze ilyenkor raszorul a klantarsakra, leven O nem tud tavolozni...) Aztan bontasi tartaleknak tokeletes... :)

Olasz 06-04-2010 21:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254969)
Moralnoveles celjabol a hullaba is lehet kocsmat tartani, aktiv figyeles mellett nem is kell olyan sok. (Persze ilyenkor raszorul a klantarsakra, leven O nem tud tavolozni...) Aztan bontasi tartaleknak tokeletes... :)

Nem tudom mennyi az a nem is sok, de én a súgóban ezt találtam:

A katonai morált emeli:

* Ha minden 500 katonai egységre (beleértve a tolvajokat és varázslókat is) jut egy kocsma.
* Ha minden 300 katonai egységre jut egy kocsma.
* Ha minden 150 katonai egységre jut egy kocsma

Tehát e szerint egy 120.000-es hulla sereghez kéne minimum 240 kocsma!
Az sztem sok!
Bár azt nem tudom, mert a súgóból nem derül ki, hogy ha a 120k seregből csak mondjuk 5000 van az oriban, akkor elég 10 kocsma is, hogy emelje a katmorált?

Dragi 06-04-2010 21:39

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 254978)

A katonai morált emeli:

* Ha minden 500 katonai egységre (beleértve a tolvajokat és varázslókat is) jut egy kocsma.

Az sztem sok!
Bár azt nem tudom, mert a súgóból nem derül ki, hogy ha a 120k seregből csak mondjuk 5000 van az oriban, akkor elég 10 kocsma is, hogy emelje a katmorált?

Bent tartod mindig azt a 120k sereget ?
igen a 10 kocsma is nőveli a morált bár lassabban mintha 150

Remedy 06-04-2010 21:43

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 254978)

A katonai morált emeli:

Az sztem sok!

Na most akkor kepzeld el, hogy pl nincs benne egyseg... Maris mennyi kocsma kell? 1? Az talan meg kibirhato. :)

Valezius 06-04-2010 21:45

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254980)
Na most akkor kepzeld el, hogy pl nincs benne egyseg... Maris mennyi kocsma kell? 1? Az talan meg kibirhato. :)

Ha vipes és szép egyenletesen képez, hamar kevés lesz az az egy :)

Olasz 06-04-2010 21:45

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 254979)
Bent tartod mindig azt a 120k sereget ?
igen a 10 kocsma is nőveli a morált bár lassabban mintha 150

Nem sokat vannak otthon, általában úton vannak!:)
De egyébként miért ne? Enni nem kér, csak a zsoldjuk, ami költség rájuk, viszont ha bármikor jön az ellen (főleg éjjel), nem kell azon aggódni, hogy fel fog e kelni a pénztáros lóvét pakolgatni, hogy vegyen az ember sereget a piacon.

Olasz 06-04-2010 21:48

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254980)

Szóval akkor mindig az oriban tartózkodó egységekre igaz a súgóban talált útmutatás?
Köszi, ez nem volt egyértelmű benne.

Tsobi 06-04-2010 22:00

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 254982)
De egyébként miért ne?

Ööö, mert leviszik a katmorált? :)

Olasz 06-04-2010 22:02

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 254984)
Ööö, mert leviszik a katmorált? :)

Kösz, már az előtted szólók kiokosítottak!;)

Tsobi 06-04-2010 22:05

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254966)

Szerintem igen.

Egy hozzám közel álló személy épp hullával gyalulja a népet A-ban.. azaz csak próbálja. Egyik nap panaszkodva jött hozzám ezzel kapcsolatban.

A srácról tudni kell, hogy egy nem szegény klán van a háta mögött folyamatos távolozásokkal, játéktudásnak sincs híjján (előző A-s országát 17k hekiről forgatta le :) ), mégsem tud úgy haladni, ahogy szeretne. Megpróbálom nem én visszaadni szavait, hanem meggyőzni őt, hogy jöjjön és mondja el, aztán meglátjuk. :) Mindenesetre az Ő véleménye engem kicsit elbizonytalanított a hulla játszhatóságát illetően, és bár az íróasztalon számokban tényleg bivaly, az egészet nézve nem sokat javult.

Olasz 06-04-2010 22:18

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 254986)
Szerintem igen.

Egy hozzám közel álló személy épp hullával gyalulja a népet A-ban.. azaz csak próbálja. Egyik nap panaszkodva jött hozzám ezzel kapcsolatban.

A srácról tudni kell, hogy egy nem szegény klán van a háta mögött folyamatos távolozásokkal, játéktudásnak sincs híjján (előző A-s országát 17k hekiről forgatta le :) ), mégsem tud úgy haladni, ahogy szeretne. Megpróbálom nem én visszaadni szavait, hanem meggyőzni őt, hogy jöjjön és mondja el, aztán meglátjuk. :) Mindenesetre az Ő véleménye engem kicsit elbizonytalanított a hulla játszhatóságát illetően, és bár az íróasztalon számokban tényleg bivaly, az egészet nézve nem sokat javult.

Na erre kíváncsi vagyok, mert mi eddig elég jól tudtunk haladni, csak a katmorál miatt torpantunk meg, de akkor azt már megoldjuk és 100% km-al a körülöttünk lévő elfeket is tudnánk ütni.
Persze csak csapatban haladva lehet kiaknázni a támadóerejét, mert a védelme az sajna elég halovány, és a szembejövő orikat a csapat többi tagja használja ki.
Mondhatni úgy lehet haladni velük, mint a konvoj az autópályán, mindig a hátsó előre megy!:)

Remedy 06-04-2010 22:46

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 254987)
Na erre kíváncsi vagyok, mert mi eddig elég jól tudtunk haladni, csak a katmorál miatt torpantunk meg, de akkor azt már megoldjuk és 100% km-al a körülöttünk lévő elfeket is tudnánk ütni.
Persze csak csapatban haladva lehet kiaknázni a támadóerejét, mert a védelme az sajna elég halovány, és a szembejövő orikat a csapat többi tagja használja ki.
Mondhatni úgy lehet haladni velük, mint a konvoj az autópályán, mindig a hátsó előre megy!:)

Na ezert mondtam, hogy tullott a celon a hulla erositese. Hullaval elfet beutni... Nem kellene mennie szerintem. :)

Olasz 06-04-2010 23:45

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254989)
Na ezert mondtam, hogy tullott a celon a hulla erositese. Hullaval elfet beutni... Nem kellene mennie szerintem. :)

Na jó, de ehhez azért rendesen ki is kell támadni és így benne van a veszélye a soksereges visszatámadásnak!:S
De csak így megy az elfek ellen.:(

Merengő 06-04-2010 23:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254989)

ha lefordítanád az A-s oridat, és felvinnél helyette egy másikat, választanád a hullát mint fajt? mert én biztosan nem. csak is azért mert nem tud távolt nézni, és engem nagyon zavarna ez :) és szerintem te sem választanád. és ha annyira erős lenne, akkor miért ne választanád? :)

abakusz222 06-07-2010 18:40

sziasztok. eddigi tapasztalataim alapján túl nagy előnyt kaptak amiótta be lett vezetve és néhányan átálltak rá. 1/A eddig simán tarolnak mindent.

Gepard 06-08-2010 21:29

Quote:

Originally Posted by abakusz222 (Post 255306)
sziasztok. eddigi tapasztalataim alapján túl nagy előnyt kaptak amiótta be lett vezetve és néhányan átálltak rá. 1/A eddig simán tarolnak mindent.

Nos én is ezzel értek egyet.
Gondolkodunk azon, hogy kiszállunk az 1A-ból (szövin kívülre), és megyünk másik csoportba.
Én törpeként nagyon megsínylem a dolgokat.

Amúgy nem egy elfet láttam már hullaként újraindulni az utóbbi időben.

csabi 06-08-2010 22:37

bárcsak jutna fel egy élőhalott hozzám.. :)

Ati 06-12-2010 15:29

Vagy nem lett olyan nagyon erős túl sokak szerint; vagy hihetetlenül lassan haladnak; vagy a többség inkább eltitkolja a tapasztalatait.

Melyik? :)

Princ 06-12-2010 15:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 255775)
Vagy nem lett olyan nagyon erős túl sokak szerint; vagy hihetetlenül lassan haladnak; vagy a többség inkább eltitkolja a tapasztalatait.

Melyik? :)

Akármelyik is, változatlanul kiszolgáltatott és ezen a haderő növelése reális kereteken belül nem fog segíteni.

Olasz 06-12-2010 19:14

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 255777)
Akármelyik is, változatlanul kiszolgáltatott és ezen a haderő növelése reális kereteken belül nem fog segíteni.

Hát mf-nek ne válaszd!:)

csabi 06-12-2010 19:15

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 255792)

mért? szöviben jobban védett?

Olasz 06-12-2010 19:21

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 255793)
mért? szöviben jobban védett?

Ott van távol és nem védekezni kell vele, hanem támadni.;)

Princ 06-12-2010 19:37

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 255792)

Ne kombináld túl, nem választottam/választom semminek.

All times are GMT +1. The time now is 12:13.