Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Raktárkulcs helyett más törpe fajivarik: (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=404)

Penya 04-27-2006 18:27

Térjünk vissza témához, mi lenne ha kapna a törp egy tükör szerű varit ami a tolikat nem engedné be. A törpök úgyis föld alatt élnek, meg a gyűrűk urában is nehezen jutottak be hozzájuk, miért ne lehetne itt is? Mondjuk 4Xes lenne vagy 4,5Xes. Nem lenne semmi tükrözés csak sikertelen lenne a toliakció. Csak nekem mániám a tolik elleni védelem? Az is lehet h így már elég durva lenne a törpi ...
Egy pár sort mindenesetre megér :D

Synkel 04-27-2006 19:24

Tolvajaid eltévedtek az ellenfél földalatti labirintusában, és dolgavégezetlenül hazakullogtak:)

Békés 04-28-2006 07:39

Quote:

Originally Posted by Synkel
Tolvajaid eltévedtek az ellenfél földalatti labirintusában, és dolgavégezetlenül hazakullogtak:)

Pl sikerült ellopniuk 1500 mázsa meddőt amit felhasználhatsz épületeid alapozásához:)

Apa 04-28-2006 09:39

esetlegesen, mint az embernél ha ártozol visszüt, a toli saját magát lopná meg..

Senki 04-28-2006 20:11

Quote:

Originally Posted by Apa
esetlegesen, mint az embernél ha ártozol visszüt, a toli saját magát lopná meg..

eltévednek és a saját rakit fosztják ki? és a kocsma elé viszik? és ezen ki nyer? :D

de ez az eltéved a toli a föld alatti tárnákban az jó kis muri lenne :D azonnal törp hadi lennék (utálom a gnómot meg az óriást :( )... de ez legyen a tolierő 3szorosáig csak. ott nincsenek akkora erőfölények, nem?

Milán™ 04-28-2006 20:22

Mondjuk nekem most jól jönne ez a tükörtoli vagy kmi:) , most készülök törpnek hogy meik sziinten azt nem mondom:p de hátránya is lenne hogyha nem törpe és nem termelek akkor kitől lopjak nyersit?:)

wááá 200-ik üzenetem:)

Senki 04-28-2006 20:24

najó, de valahol tápos ez a vari, szóval lehetne egy magasabb készültség lezabáló ereje a felrakásnak persze ha önmagában túlzásnak tartjátok :D nekem tettszik.
na gyűljenek az öteltek aztán lesz szavazás is! :D Egy már bekerült!

Milán™ 04-28-2006 20:28

hiába lenne tápos, helytartó ráér 3körönte is felbírjná rakni:)

Senki 04-28-2006 20:31

Quote:

Originally Posted by Milán™
hiába lenne tápos, helytartó ráér 3körönte is felbírjná rakni:)

nem nehezebb a felrakás.. csak több készültségbe kerül. tehát ha 3 körönként megy csak akkor nehezen rakod már te azt fel, mert egy idő után már nem lesz készültséged. így A-ban nem lesz gyújthatatlan hadis :D

Milán™ 04-28-2006 20:36

de hiába hogyha nem bírnám felrakni 3körönte a készültség miatt akkor annak csak úgy zabálni kellene a készülit.

Senki 04-28-2006 21:32

Quote:

Originally Posted by Milán™
de hiába hogyha nem bírnám felrakni 3körönte a készültség miatt akkor annak csak úgy zabálni kellene a készülit.

jó, persze ennyire nem lenne vészes, de valahogy azért mégis persze :D

Synkel 04-29-2006 19:10

Szerintem a törpe varázslás terén elég dzsuva ahhoz, hogy ne kelljen gyengíteni:)

BeeLord 04-29-2006 21:58

Quote:

Originally Posted by Senki
najó, de valahol tápos ez a vari, szóval lehetne egy magasabb készültség lezabáló ereje a felrakásnak persze ha önmagában túlzásnak tartjátok :D nekem tettszik.
na gyűljenek az öteltek aztán lesz szavazás is! :D Egy már bekerült!

Max mondjuk kétszer annyit ehetne mind készüktségből, mind rúnából. És kisebb lenne az esélye hogy felrakd. Kb. mint a tisztánlátás.:D Vagy ez nem elég rossz?:D

Senki 04-30-2006 12:34

Quote:

Originally Posted by BeeLord
Max mondjuk kétszer annyit ehetne mind készüktségből, mind rúnából. És kisebb lenne az esélye hogy felrakd. Kb. mint a tisztánlátás.:D Vagy ez nem elég rossz?:D

nah ez már valami.... mondjuk féltolis haditörpét be lehetne ezzel a varival menteni és már csak az elf hadi és az ork lenne trutyiban :D

mellesleg ezt a varit azzal is meg lehetne magyarázni mint mágia antitalentum törpéknek hogy hogy ilyen varit adunk, hogy csak varázsjelekkel látják el a falakaikat és összezavarodnak a tolik a tárnákban., és csak újra fel kell frissíteni a jeleket ahogy kopnak... ennyi ;)

Milán™ 05-01-2006 09:36

Quote:

Originally Posted by BeeLord

Akkor már inkább olyan tápos lenne mint a megtévesztés.Az még a tisztánlátástól is táposabb:)

Half 05-01-2006 20:41

Szerintem egy érdeke ötlet lenne ha mondjuk olyan lenen a törpe varija hogy
Hadiállapot. Ami annyit jelente mondjuk, hogy a törpék férőhelye 20%kal nőne:
74,88 férne el egy kocsma/torony/barakkban
187,2 a templomokban
93,6 a házakban
igy kevesebb ház kéne
több varija/tolija/katija lehet mint bárki másnak igy megtudná oldani, hogy tolikkal csak egy erős tolsi férjen behozzá tudjon még varázsolni és hadereje is maradjon.

persze ezt lehet módositani még de elég érdekes lenne a játék szmepontjából. szerintem

Synkel 05-01-2006 21:35

Szerintem a törpének magasan a legtöbb férőhelye van már most is, egy ilyen tuti túltápolásnak minősülne:)
Mindig az A-t hozzák fel példának, hogy ott király a törpe, egy ilyennel verhetetlen lenne...

Senki 05-01-2006 21:39

szerintem ez jó vari.... ez is felkerül a listára, szóval már 2 jó ötlet van.... szerintem. aztán a szavazás már úgyis eldönti a dolgot! :)

Half 05-02-2006 02:46

Quote:

Originally Posted by Synkel
Szerintem a törpének magasan a legtöbb férőhelye van már most is, egy ilyen tuti túltápolásnak minősülne:)
Mindig az A-t hozzák fel példának, hogy ott király a törpe, egy ilyennel verhetetlen lenne...

ott is csak addig nem elsz túl erős ezzel a varival ameddig a hadereje nem lesz jobb mitn egy orké vagy gnómé azt meg nem vagyok biztos benen,hogy jobb lesz.

Atesz 05-02-2006 19:23

A gnómot nem lehet tekizni, neki jóval több tekit kell tartania a nagyob százalék miatt, több teki ugye jobban is kopik.
A törpe alapból (teki nélkül) is duplán termeli a nyersit és körönként. A gnóm nem duplán írja a tekit és nem is körönként. A raktár védelemel dúrva lenne a törp, az árakra is befolyással lenne, ami nem biztos hogy jó a mostani törpöknek.
Alacsony szinten azért nem jó a törp mert a kis heki miatt még kevés nyersi kell, azt a szükségletet nagyjából ki is termelgetik maguknak akik nem akarnak a piacról vásárolni.

Láma 05-02-2006 19:37

Quote:

Originally Posted by Atesz
A gnómot nem lehet tekizni, neki jóval több tekit kell tartania a nagyob százalék miatt, több teki ugye jobban is kopik.
A törpe alapból (teki nélkül) is duplán termeli a nyersit és körönként. A gnóm nem duplán írja a tekit és nem is körönként. A raktár védelemel dúrva lenne a törp, az árakra is befolyással lenne, ami nem biztos hogy jó a mostani törpöknek.
Alacsony szinten azért nem jó a törp mert a kis heki miatt még kevés nyersi kell, azt a szükségletet nagyjából ki is termelgetik maguknak akik nem akarnak a piacról vásárolni.

ha a törpének végiglopják a rakiját, nem fér el tőle kevesebb akármi az épületkben, nem termel kevesebbet, nem lesz gyengébb semmilyen téren sem, pusztán anyagi kár éri. egy nomrális törpéhez most is csak a tolisok férnek be nyersit lopni, azokból meg nicns túl sok feljeb, szóval mégis hogy lenne ez igaz az árakra. inkább feljebb igaz hogy tartanak bányát az orik.

Lara Baba 05-06-2006 09:31

Quote:

Originally Posted by Ati
He? :) Adott egy faj, aki marha rossz mágiában, és legyen mágikus védelme? Mire fel? Ez teljesen fajellenes.

Sziasztok!

Nekem nagyon jó indokaim vannak:)

lássuk csak..
tűzgolyó - mivel a törpik termetüknél fogva alacsonyak nagy az esély arra, hogy a tűzgolyók elsüvítsenek a fejük felett.
vihar-szárasság: a törpik föld alatt élnek, ott pedig a vihar nem zavarja őket, és a hűs föld alatt a szárasság sem lehet probléma.
tolvajok mérgezése: Föld alatti élet minden törpit nagyon megezdett, szívós szervezetük miatt, nem hatnak rájuk semmilyen mérgek sem :)
földrengés: A törp tárnák törp kezek munkája, bombabiztosak simán ki kell nekik bírnuk egy-két földrengést.

Nem rég játszom csak törpicsekkel, nagyon tetszik nekem ez a faj, de nagyon ki van szolgáltatva (főleg ha egyedül van) sok szadista ori kénye kedvére.
Eltudnék képzelni egy hasonló faji varázslatot, mint az óriásé, annyi különbséggel, hogy a tekikre nem vonatkozik a varázslat :)

DearCody 05-06-2006 09:57

Quote:

Originally Posted by Lara Baba
Eltudnék képzelni egy hasonló faji varázslatot, mint az óriásé, annyi különbséggel, hogy a tekikre nem vonatkozik a varázslat :)

Pont ez lenne a lényeg pedig :D Ha majd feljebb jutsz törpével és agyontekiznek akkor rájössz, h kéne az a tekivédelem. :D

Lara Baba 05-06-2006 10:00

Quote:

Originally Posted by DearCody
Pont ez lenne a lényeg pedig :D Ha majd feljebb jutsz törpével és agyontekiznek akkor rájössz, h kéne az a tekivédelem. :D

Hidd el, elég magasan vagyok törpével :)
nem értem mi a baj a tekikkel ?

egyszerű nem kell semmilyen teki. Csak lakás mezőgazdi egy kevés, (de ezt is ki lehet tenni ha nagyon lopnak, meg bányász teki ( nem sok ori tart így nem visznek belőle)

így csak mezőgazdi és laki tekiért nem fognak kitekizni, nem ér annyit a tolis ori készülike :)

Tyborrex 05-06-2006 10:42

Nem azért, de a törpinél a hadi teki az kell!!
Azt nem csinálhatod h nem tartasz/+40%/...

Lara Baba 05-06-2006 10:54

Quote:

Originally Posted by Tyborrex
Nem azért, de a törpinél a hadi teki az kell!!
Azt nem csinálhatod h nem tartasz/+40%/...

Törpe a legtöbb időt igénylő faj..(talán több idő kell hozzá mint az orkhoz) ha te nem vagy bent vagy a szövid, nincs óránként távol akkor természetesen kell be tenni hadi tekit.
De ha tudtok figyelni, akkor felesleges. :rolleyes:

DearCody 05-06-2006 12:31

Quote:

Törpe a legtöbb időt igénylő faj..(talán több idő kell hozzá mint az orkhoz) ha te nem vagy bent vagy a szövid, nincs óránként távol akkor természetesen kell be tenni hadi tekit.
De ha tudtok figyelni, akkor felesleges. :rolleyes:

Akár figyelsz folyamatosan akár nem, kell a +40%! Nagyon fontos és azt pl. nekem 1 nap alatt lenyomtág 15%-ra. Ja és pótolni piacról még néha a törpének is sok. Tekivédelem nélkül a tolisok vígan visznek tekit tőle. :( Szóval jó lenne az a tekivédelem. :D

Lara Baba 05-06-2006 13:42

Quote:

Akár figyelsz folyamatosan akár nem, kell a +40%! Nagyon fontos és azt pl. nekem 1 nap alatt lenyomtág 15%-ra. Ja és pótolni piacról még néha a törpének is sok. Tekivédelem nélkül a tolisok vígan visznek tekit tőle. :( Szóval jó lenne az a tekivédelem. :D

Szerintem elbeszélünk egymás mellett:)
Ha te tolvajok gyártással felakarod venni a versenyet, az ember és félelf-kel, hogy így gátold meg a lopásokat, akkor azt hiszem nem neked találtál ki a törpit.
Mé 1-szer elmondom, hadi tekit csak akkor kell betenni, akkor nem tudtok óránként távolt nézni, különben nyugodtan ki lehet tenni a piacra.
Nem tudom milyen törpével játszasz, de ha NEKEM esetleg lopják a laki tekimet, igazán nem okoz nekem gondod vissza venni. A többi teki nem fontos hangsúlyzom
De persze mindenki másképpen játszik:)

DearCody 05-06-2006 14:14

Quote:

Ha te tolvajok gyártással felakarod venni a versenyet....
De persze mindenki másképpen játszik:)

Nem akarom felvenni a versenyt a tolikkal, mert nem lehet törpével. Én a törpének a gazdasági, tolvajlási és az ipari tekiket tartom fölöslegesnek. Amúgy igazából csak a tekilopás zavar, mint Láma is elmondta a törpének nem fáj ha lelopják a ratárakat, engem meg főleg, mert szinte mindig üres, mert az áru a piacon van. Nyitottam egy topicot a raktárkulcsról és aztán beláttam, h tényleg nem az kéne, hanem vmi tekit is védő vari.

solven 05-06-2006 17:38

én törpével vok, és a következőt csinálom

minden tekiből 1000db a bányászból meg max, és tökéletesen megvagyok vele

időnként lelopnak, de azt a nyersieladásból simán tudom fedezni
persze vannak csopik ahol drágább a teki, és van ahol olcsóbb

ahol én ezt csinálom, ott 3200-3600 között mozognak a tekiárak

Penya 05-07-2006 07:13

Aki időmilliomos, annak még szép h nem okoz gondot a tekilopás. Ha fel akarod tenni a varikat akkor nem árt ha van mágiatekid is, ha háború van gondolom nem fogod ki be rakosgatni a tekijeid h nehogy lelopják. A másik h csata előtt úgyis lehúznak tekivel, mert ellopni az egész készültséget kv előtt 20 másodperccel is ellehet, te meg annyit látsz h lehúztak, reagálni nem fogsz tudni.
A lényeg az lenne h alsóbb szinteken is lehessen játszani törpével, ezért kellene valami más vari.

Lara Baba 05-07-2006 08:27

Quote:

Originally Posted by Penya
Aki időmilliomos, annak még szép h nem okoz gondot a tekilopás. Ha fel akarod tenni a varikat akkor nem árt ha van mágiatekid is, ha háború van gondolom nem fogod ki be rakosgatni a tekijeid h nehogy lelopják. A másik h csata előtt úgyis lehúznak tekivel, mert ellopni az egész készültséget kv előtt 20 másodperccel is ellehet, te meg annyit látsz h lehúztak, reagálni nem fogsz tudni.
A lényeg az lenne h alsóbb szinteken is lehessen játszani törpével, ezért kellene valami más vari.

Senki sem mondta, hogy a töpri egy könnyű faj, sőt meg merem kockáztatni, hogy az egyik legnehezebben játszható, de leghasznosabb is. Ha nem tudsz kellő időt szánni rá, legyél elffel, gnómmal vagy túltápolt óriással. Ugyan már minek mágia teki, annyi varit kell tartani ami 4-5 körre felteszi a fajvarázst meg a védelmet. Más varázslatra nincs szüksége a törpinek.
Ha háború van, egye penész akkor bent hagyom hadi tekiket :D

Lehet venni annyival több tekit, hogy ha le is lopnak akkor is maradjon 40%
Csodálkozom, hogy ennyire kivagytok akadva a tekik miatt.
( no meg megjegyzem, hogy tolis orim is volt, és a profi tolisok nem a törpik tekijeit lopkodják)

Batu 05-07-2006 08:58

Szerintem a profi tolisok mindenki tekijeit lopkodják:)
Nem gondoljátok, ha törp védve lenne tekilopás ellen előlépne legerősebb fajjá? Hétvégiben már így is a törpe a király! Nem maradna túl sok hátránya, így mindenki törppel lenne:) Felborítaná a játékegyensúlyt. Szvsz jó így a törpe.

Penya 05-07-2006 09:30

No de azt csak elismeritek h ez a vari nem maradhat tovább? Ahogy Láma írt, röhejes h egyik faj varija magában foglalja a másikat. Ez a raktárkulcs semmit nem ér, csak a készültséged lövöd el, ha nem tetszik a tekivédelem, találjatok ki más varit, szabad.

Batu 05-07-2006 12:00

Gondolkodtam ezen a tekivédelmen.Talán az megoldás lenne ha a törp fajivarija nem engedné 20% alá vinni a tudományos %-okat. Azaz nem lehetne 2100 teki alá lopni. Így jut is marad is. Vagy lopásnál a 10-15% feletti részt venné alapul a rendszer és addig engedne lopni is. A számokon esetleg még lehetne finomítani. Mit gondoltok?

solven 05-07-2006 12:25

Quote:

Originally Posted by Batu
Gondolkodtam ezen a tekivédelmen.Talán az megoldás lenne ha a törp fajivarija nem engedné 20% alá vinni a tudományos %-okat. Azaz nem lehetne 2100 teki alá lopni. Így jut is marad is. Vagy lopásnál a 10-15% feletti részt venné alapul a rendszer és addig engedne lopni is. A számokon esetleg még lehetne finomítani. Mit gondoltok?

ha már mindenképpen változtat ni kell, akkor nekem ez tetszik a legjobban

DearCody 05-07-2006 15:10

Quote:

Originally Posted by Batu

Eddig ez a legjobb amit hallottamm! Én is gondolkodtam a raktárkulcs fejlesztésén, de rájöttem, h fölösleges. Magamból kiindulva a törpe orimnak szinte mindig üres a raktárja. (csak gabona van benne) Ezért nem is nagyon tudnak lopni, vagyis nem akarnak, mert 1-3 lopás után már látjág, h gabonán kívül nincs más, úgyhogy abba is hagyják, mert nem pazarolják rám a készülit. :D
Ez pedig, h 20% alá nem lehetne lopni az góré lenne, így a legtöbb csopiban könnyebben lehetne pótolni a tekiket, de szerintem nem ugrana ki a törpe a többi faj közül.

solven 05-07-2006 17:47

Quote:

Eddig ez a legjobb amit hallottamm! Én is gondolkodtam a raktárkulcs fejlesztésén, de rájöttem, h fölösleges. Magamból kiindulva a törpe orimnak szinte mindig üres a raktárja. (csak gabona van benne) Ezért nem is nagyon tudnak lopni, vagyis nem akarnak, mert 1-3 lopás után már látjág, h gabonán kívül nincs más, úgyhogy abba is hagyják, mert nem pazarolják rám a készülit. :D
Ez pedig, h 20% alá nem lehetne lopni az góré lenne, így a legtöbb csopiban könnyebben lehetne pótolni a tekiket, de szerintem nem ugrana ki a törpe a többi faj közül.

mert így valszeg az léenne hogy minden törp feltölt minden 20%-ig, és e főlé már csak azt amit nagyon muszáj, mert ha több van, akkor ígyis elviszik

Bogár 05-07-2006 18:30

Quote:

Originally Posted by Penya
A másik h csata előtt úgyis lehúznak tekivel, mert ellopni az egész készültséget kv előtt 20 másodperccel is ellehet, te meg annyit látsz h lehúztak, reagálni nem fogsz tudni.

ugyanúgy a törp is meg tudja venni körváltás előtt 10 másodperccel a tekiket, majd visszateszi a piacra. persze ehhez kell kp is, és a tolis azt is el tudja vinni, ha nincs bankod. :)

egyébként nekem is tetszik ez a 20%-os dolog. a fantomépületek után ez a legjobb javaslat. :)

aúú 05-07-2006 23:27

Felhívnám a figyelmeteket, hogy nem is olyan messze innen (konkrétan az e fölötti topic-ban) dolgoztunk ki javaslatot a tekercs lopás hatékonyságának változtatására, ami minden fajra hatna, így nem csak a törpét tenné játszjatóbbá... éppen ezért olyan varit adni a törpének, ami még teki védelmet ad neki, semmi értelme nincs... ennyi erővel kiírhatnánk rá, hogy gnóm, vagy óriás kettő. Az épület eltüntetéses vari sokkal ötletesebb és jobban is illik a törpékhez, ezért én azt támogatom.

All times are GMT +1. The time now is 22:57.