![]() |
Quote:
Quote:
Ezek így nem igazán tetszenek... :o (Boccs siQ :)) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
A lényeget leírtad itt fentebb, ne csak az orknak érje meg felvenni! |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Ez is sarkítás lesz szerinted, szerintem meg tök ugyanaz a példa: Ha óriással felveszem a gazdálkodó szemet, akkor had termeljek már több gabonát mint egy elf, mert én rááldoztam egy szemet. (Igazából most is többet termel, mert szorzódik, de ez a különbség elhanyagolható). Vagy a tábornokok számával is lehet ezt játszani. Ha gnómmal vagyok, és tábi szemet felveszem, akkor legyen már több tábornokom, mint egy törpének, mert rááldoztam egy szemet... De ne legyen. Ha tábit akarsz felvenni első szemnek, legyél ork, ha gnóm vagy, vedd fel 4. szemnek, és nincs gond. Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Viszont én is úgy érzem, hogy mint választott szem talán kicsit erősíthetne a gnómon pl, azaz igenis erősebb bónusza legyen mint az alap 5 tábinak. Lehet hogy logikátlan, lehet hogy butaság, viszont nekem is így lenne szimpatikus. Jöhetnek ide is a leszólások:) |
Quote:
|
Quote:
Erősít a gnómon. Így is több bónusza lesz, mint eddig volt, és nem elhanyagolható az a tény sem, hogy 1-el több sereget tud kiküldeni. Ha valaki gnóm, akkor felvállalta, hogy egyel kevesebb tábija van. |
Quote:
Quote:
Azzal mindenki tud számolni, és szerintem igazságosabb megoldás. |
Quote:
|
Quote:
A jelenlegi tábornok szemcsi rendszer: - mindenki kap +1 tábornokot. - a kiküldött tábornokok száma ad egy bónuszt a támadásodhoz. Vegyünk két esetet: összes tábornokkal támadok, 1-et otthon hagyok. Orknál 10% vs. 20% a bónusz. Gnómnál 6% vs. 7% Másnál 7% vs 8% Az összes többi ilyen bónusz úgy működik a játékban, hogy egységes szorzót ad minden fajnak. Pl: 10%-al többet termelsz, vagy 5%-al több a tekid. Niylván a 10% többlet bányánál Törpénél jelent a legnagyobb emelést, de ez minössze azt jelenti, hogy a Törpe eddig is többet termelt, ezért többet jelent neki a +10% is. Na ezek után igazságtalan egy olyan szemcsi, ahol Orknál 10%.. másnál 1% bónuszt kapsz. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy az Orkot erősíti a legjobban. Magyarázd el akkor, hogy miért is logikus ez és miért tetszik neked így? Ilyenerővel lehetne a Varázsló szemcsinél, hogy az Orknak +1%-ot ad Óriásnak meg 2%-t.(az elvet fenntartva) Amit javaslunk nem venné el az Orktól a jelenlegi nagyobb erősitést, csak az 1-10 arányt mondjuk 6-10, 7-10 aránnyá módositaná az egyenlőség nevében. Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Ami szerintem jó megoldás lenne: A tábornok személyiség ahelyett, hogy plusz egy tábornokot ad, azt a pluszt adja, hogyha egy ezzel a személyiséggel rendelkező ország az összes tábornokával támad, akkor a tábornokok nagyon jól együtt tudnak működni, ezért a táblázatban szereplő bónusz kétszeresét kapák bónuszként a támadásban. Orknál ez 20%, mint most, gnómnál 7% helyett 12%, a többi fajnál 8% helyett 14%. Majdnem ugyanaz, mint az eredeti felvetés. A másik lehetséges megoldásnak gondolom, hogy a jelenlegi táblázat egy nagyon kicsit módosulna, és a tábornok személyiség egy helyett két tábornokot adna, de legfeljebb egy országnak 8 tábornoka lehet. 1 tábornok 0% bónusz 2 tábornok 3% bónusz 3 tábornok 5% bónusz 4 tábornok 6% bónusz 5 tábornok 7% bónusz 6 tábornok 9% bónusz 7 tábornok 10% bónusz 8 tábornok 20% bónusz Orknál marad a bónusz mértéke ugyanannyi, a többi fajnál +1% helyett +3% támadóerőt jelentene ez a személyiség. Nem lenne így túl erős, de mégis hasznosabb lenne, mint jelenleg. |
Quote:
|
Quote:
Egy másik megközelítés amugy az lenne, ha a 8 tábi egész egyszerűen nem 20%-ot adna, hanem mondjuk 13%-ot és akkor megint nem lenne túlzó az Ork fölénye ezzel a szemcsivel. DE szerintem inkább a többit kéne fölerősiteni, mint az Orkét lebutitani.:) |
Quote:
(Vagy 8 tábornok és 9 tábornok is 20%-t ad, sőt, akárhogy játszhatunk a százalékokkal) Ami ebben nem tetszene, hogy agyon van variálva. Azért van egy lényeges különbség az építészhez képest: Ott az volt az érv, ork túl erőssé válna a 6 körös építéssel. Itt pedig a plusz két tábornokkal nem válna erősebbé, hisz simán lehet játszani a százalékokkal, csak egyszerűen fölösleges a százalékokkal bíbelődni, ha elég egy ilyen kitétel. Szóval nem tartom komoly ellenérvnek, hogy így kivételezve van az orkkal. Szerintem így a legegyszerűbb és a leghatékonyabb megoldani. Nem ad túl sok bónuszt, nem lesz 5 tábornok erősebb, mint 6, de mégis érni fog valamit az orkokon kívül másnak is ez a személyiség. |
Quote:
|
Quote:
persze összes tábornokkal és nem full sereggel, de gondolom az csak elírás..:) |
hát nem tudom... valahogy óckodom a gondolattól, hogy egy ork 9 sereggel tudjon egyszerre kimenni (már ha van mivel)... :P Akkor már inkább én is a none által idézett siQ ötletet tudnám elfogadni... :) meg ugye az "eredeti" duplabónuszt, de a mindkettőnek a lényege azonos, szóval mindegy.
|
Jó, belátom tévedtem, tényleg igazatok, van az orknak túl nagy támadó többletet ad a tábi szemi.
És ez igaztalan előny. Javaslatom ha a gnom már volt olyan nagylelkű és rááldozta a személyiséget, akkor az 5ik tábornoka adjon neki +30% támadó többletet, ne sírjon már annyit. De akkor a tudós személyiség az orknak, meg adja azt a lehetőséget hogy ne lehessen ellopni a tekercsét. A varázsló szem. a törpének adjon +50% vari többletet. és így tovább... És szép lassan majd eljut mindenki a 12 szemes orijáig, ahol minden ország ugyan olyan lesz :P Nem véletlenül vannak szerintem a faji sajátosságok. |
Quote:
Ezzel egyet tudok erteni. (marmint a benne rejlo ironiaval, termeszetesen) Aki kardoskodik, hogy milyen nagy az ork elonye ezzel, nem gondol bele, hogy az oriasnak mekkora ubertap a szieszta. A gnomnak az 50% teki (ami ketszer is szamit, egyszer lakiban, es egyszer az adott teruleten is), es a nem lophato tekercsek. Milyen durva mar, hogy a torpe 3x annyit termel. Es meg sorolhatnam... |
Quote:
Keveritek a két dolgot. 1. Faji sajátosság 2. Személyiségek |
Quote:
|
Quote:
Csakis annyit írtam (igaz, ezt sem szó szerint), hogy attól még, mert erősítünk rajta, az 5 tábornok ne adjon többet, mint másnál 5 tábornok. És igen, semmilyen érvem nem volt csak az "ennyi erővel..." dolog. És igen, mondvacsinált érvek, ugyanis azt írtam amit Dynosaur érvelt, és azzal hoztam fel példákat. Quote:
Tehát ne hasonlítgassak össze fajokat, de Ti fajok alapján más bónuszokat adnátok a személyiségnek, mert egy fajnak túl sokat ad. Értem. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Kérem mostantól csak az reagáljon az írásaimra, aki elolvasta, felfogta, és érti. A kényszeres lefelé mutató kezek pedig senkit nem hatnak meg, engem sem. :) |
Quote:
El akartok tüntetni egy faji sajátosságot, az egyik személyiség erősítésével. Holott a személyiségek nem erre lettek kitalálva. Ork, tábornok ide vagy oda, még mindig egy nehezen játszható faj. + 1 tábornokkal nem lesz verhetetlen. 3 személyiséggel, mindenki már csak gnom lesz, tudós és tábornok. ezek ellen majd hogy fogtok játszani???? |
Quote:
100 Ork lónak nem ugyanannyi az ereje, mint 100 Gnóm lónak. Akkor ebben sem látod a logikát? miért kéne egy Ork, Törpe, Gnóm tábornoknak tök ugyanakkora bónuszokat adnia? |
Quote:
De ne állandóan csak sarkíts, hogy itt mindenki 50% haderőbónuszokat akar adni, mert egyáltalán nem ez az irányvonal. Szerinted ha 1% helyett 3%, vagy akár 5% bónuszt adna a többi fajnak a tábornok személyiség, akkor senki sem játszana orkkal? |
Quote:
Viszont tábornokok számában nincs ilyen. A gnómnak nincs olyan faji tulajdonsága, hogy minden tábornok kétszer annyi bónuszt ad, vagy a tábornok személyiség használatánál van X előnye még pluszban. A személyiségnek mindenkire ugyan úgy kell hatnia. Az más kérdés, hogy ezen felül még a faji tulajdonságok is módosítanak. Jó, persze, lehet mondani azt is, hogy +1 tábornok, és duplázás mindenkinél. De egyszerűen nem tartom logikusnak, hogy 5 tábornok erősebb másik 5 tábornoknál. Ha nem lenne tábornokszám alapján fix % meghatározva, akkor nekem elfogadható az 5 erősebb 5-nél opció. De a lónál sincs odaírva, hogy fixen 6 a támadóértéke, hanem le van írva, hogy még ez és ez is módosítja. |
Quote:
számolj már utána mit beszélsz.. 200 hekin ork-gnóm tanyás tábornok és tudós hadi: ork 3848 paci 1040 tornyosíj.. 74681 támadópont gnóm 4560 paci 1200 íj 64282 támadópont jelenleg.. siQ 5%val 67921.. igazán egetrengető.. mindenki gnóm tábornok lesz..:D |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Mondj olyan faji előnyt, ami az orknak megmagyarázza a duplabónuszt. Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Törölve... (sorry)
|
Quote:
Quote:
Quote:
"kettővel több tábornokkal rendelkezik," "Számok Minél több tábornokot küldesz sereged mellé csatába, annál erősebbek lesznek katonáid az adott ütközetben. A tábornokok száma a következő támadóerő-bónuszokat adja: 1 tábornok 0% bónusz 2 tábornok 3% bónusz 3 tábornok 5% bónusz 4 tábornok 6% bónusz 5 tábornok 7% bónusz 6 tábornok 8% bónusz 7 tábornok 10% bónusz 8 tábornok 20% bónusz" Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Javaslom, hogy a spammolo D betuseknek legyen egy "jatszoter" nevu megbeszeles, ahol elvitatkozhatnak, mert igy attekinthetetlenne teszik az egesz topicot a butasagaikkal... :)
|
Quote:
De, hogy ha nagyon kell, akkor íme egy javaslat: Legyen változtatva a tábornokok után kapott bónusz így: 1 tábornok 0% bónusz 2 tábornok 3% bónusz 3 tábornok 4% bónusz 4 tábornok 6% bónusz 5 tábornok 8% bónusz 6 tábornok 10% bónusz 7 tábornok 12% bónusz 8 tábornok 15% bónusz Így orknak 3%, többi fajnak 2% előnyt adna a személyiség. |
All times are GMT +1. The time now is 16:34. |