Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tábornok személyiség módosítása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4028)

Dynosaur 03-08-2010 22:18

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 244205)
Valamint a tábornok személyiség súgója:
+1tábornok
valamint: ha az összes tábornokával támad azok az eredeti %-on felül +5%-al növelik a tábornokok által nyujtott bónuszt

és akkor 2 tábival 3+5%-ot fogok kapni?

Quote:

Igy a tábornok gnóm: 7+5= 12%-ot kapna full seregre
többiek: 8+5=13%-ot
ork: 15+5=20%

így meg ott vagyunk, mintha dupláznánk, annyi változással, hogy a többiek nem 14%-ot, hanem csak 13%-ot kapnak.

Ezek így nem igazán tetszenek... :o (Boccs siQ :))

siQ 03-08-2010 22:29

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 244209)
és akkor 2 tábival 3+5%-ot fogok kapni?

Mondom ha az összes tábronokával egyszerre támad. melyik fajnak van szerinted összesen 2 tábornoka? De mind1, látom te is a tökmindegy csak belekötök amit más ír társaságba tartozol, csak magad se veszed észre.

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 244209)
így meg ott vagyunk, mintha dupláznánk, annyi változással, hogy a többiek nem 14%-ot, hanem csak 13%-ot kapnak.

Ezek így nem igazán tetszenek... :o (Boccs siQ :))

Nem kell bocsánatot kérned, nem kell hogy tetszen. Nekem azért tetszik jobban, mert ha azt akarjuk hogy ne duplázódjon akkor ne duplázódjon, de szerintem mindenképpen megérdemelne a többi faj is egyfajta emelést, ha tábornok szemcsivel az összes tábornokával egyszerre támad. Ha ez az emelés 3% akkor annyi, ha 4% akkor meg annyi, de ne csak az Orknál legye értelmes alternativa egy kevés szemcsis orinak.

Dynosaur 03-08-2010 22:38

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 244215)
Mondom ha az összes tábronokával egyszerre támad. melyik fajnak van szerinted összesen 2 tábornoka? De mind1, látom te is a tökmindegy csak belekötök amit más ír társaságba tartozol, csak magad se veszed észre.

Jogos! Igazad van! :o még a párbaj utáni hévben vagyok, aztán csak "gyorsolvasással" futottam végig... :o Nem, nem szoktam tökmindegy alapon belekötni... Csak három dolog van, ami különösen tetszik, és szorgalmazom, ahol tudom... :)

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 244215)
Nem kell bocsánatot kérned, nem kell hogy tetszen. Nekem azért tetszik jobban, mert ha azt akarjuk hogy ne duplázódjon akkor ne duplázódjon, de szerintem mindenképpen megérdemelne a többi faj is egyfajta emelést, ha tábornok szemcsivel az összes tábornokával egyszerre támad. Ha ez az emelés 3% akkor annyi, ha 4% akkor meg annyi, de ne csak az Orknál legye értelmes alternativa egy kevés szemcsis orinak.

ezzel egyetértek... :) csak arra akartam rámutatni, hogy így kevesebb százalékot kap a "többi faj". Bár lehet pont ez fog tetszeni a többieknek, akiknek nem tetszik a dupla.

A lényeget leírtad itt fentebb, ne csak az orknak érje meg felvenni!

Gabro 03-09-2010 06:16

Quote:

Azt hiszem ott volt a javaslatomban, hogy a Tábornok személyiségnél is lehet írni plusz dolgokat. Szóval abba belefér az is, hogy pl:

1 - 0%
2 - 3%
3 - 5%
4 - 6%
5 - 7%
6 - 8%
7 - 10%
8 - 15%

+1tábornok
valamint: ha az összes tábornokával támad azok az eredeti %-on felül +5%-al növelik a tábornokok által nyujtott bónuszt:

De az is lehet, hogy a 8 tábi alapból 13% lenne és +7%ot kapna a többi.
Mivel a 8 tábi alapból csak tábornok személyiséggel fordulhat elő orknál bárhova változtathatjuk, ha a tábornok személyiséghez berakunk egy + bónuszt.

itt egy kicsit bekavartad, mert 8 tábit én még nem láttam tábornok szemcsi nélkül...

Dus 03-09-2010 06:19

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 244176)
pff... remélem Te nem gondoltad komolyan amit írtál! :D
én ugyanannyi tábornokról beszéltem. Azért a 6 kisebb, mint a 7, viszont ha rááldozok egy szemet arra, hogy 5 tábim legyen, a másiknak meg akármit csinál van 5 tábija az szerintem nem ugyanaz. :)

Az érv viszont ugyan az volt. Tehát itt buktattad meg a saját érvedet, miszerint, mert "ő rááldozott egy szemet". Ugyan azt írtam mint Remy, hogy ez egy buta érv, csak máshogy írtam le...

Quote:

Remy véleményét miszerint ez egy "buta érv" elfogadom, lehet az... de hogy az ork 7 tábiját akarod összehasonlítani az óriás 6 tábijával, az azért nagy sarkítás lenne, és nincs értelme ilyetén összehasonlításnak. Míg a gnóm 5, és óriás 5 tábijánál ott van egy pont amiben egyeznek, és egy amiben különböznek. Mindkettőnek 5 tábija van, de az egyiknek valami árán, a másiknak csak úgy alapból. Ez alapján mondtam, amit mondtam.

Az is sarkítás, hogy egyáltalán egy gnómot hasonlítasz össze egy törpével. A gnóm faji hátránya - ami elvileg jóval erősebb mint egy szem - az, hogy egyel kevesebb tábija van. És ha felvesz egy személyiséget, még örüljön is neki, hogy van annyi bónusza, mint más fajnak.

Ez is sarkítás lesz szerinted, szerintem meg tök ugyanaz a példa:
Ha óriással felveszem a gazdálkodó szemet, akkor had termeljek már több gabonát mint egy elf, mert én rááldoztam egy szemet. (Igazából most is többet termel, mert szorzódik, de ez a különbség elhanyagolható).

Vagy a tábornokok számával is lehet ezt játszani. Ha gnómmal vagyok, és tábi szemet felveszem, akkor legyen már több tábornokom, mint egy törpének, mert rááldoztam egy szemet... De ne legyen. Ha tábit akarsz felvenni első szemnek, legyél ork, ha gnóm vagy, vedd fel 4. szemnek, és nincs gond.

Quote:

Viszont a duplabónuszt még mindig jó ötletnek tartom. :) és velem együtt még legalább 23 ember, akikkel a szavazók 60%-át tesszük ki! ;)

Az a 60% már rég nem aktuális...

Xeper 03-09-2010 06:21

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 244234)
itt egy kicsit bekavartad, mert 8 tábit én még nem láttam tábornok szemcsi nélkül...

De logikailag úgy helyes, ahogy SiQ írta.

Gabro 03-09-2010 06:23

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 244236)
Az a 60% már rég nem aktuális...

ok, 58,54%.
Viszont én is úgy érzem, hogy mint választott szem talán kicsit erősíthetne a gnómon pl, azaz igenis erősebb bónusza legyen mint az alap 5 tábinak.
Lehet hogy logikátlan, lehet hogy butaság, viszont nekem is így lenne szimpatikus.
Jöhetnek ide is a leszólások:)

Gabro 03-09-2010 06:24

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 244237)
De logikailag úgy helyes, ahogy SiQ írta.

logikailag értem, csak a listába ne szerepeljen 15% a 8 tábinál, mert olyan nem tud létezni tábi szemtől függetlenül. tehát 8 tábi 20%.

Dus 03-09-2010 06:28

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 244238)
ok, 58,54%.
Viszont én is úgy érzem, hogy mint választott szem talán kicsit erősíthetne a gnómon pl, azaz igenis erősebb bónusza legyen mint az alap 5 tábinak.
Lehet hogy logikátlan, lehet hogy butaság, viszont nekem is így lenne szimpatikus.
Jöhetnek ide is a leszólások:)

Ok. Az 58,54% rég nem aktuális. Most ez komolyan kell?? :)

Erősít a gnómon. Így is több bónusza lesz, mint eddig volt, és nem elhanyagolható az a tény sem, hogy 1-el több sereget tud kiküldeni. Ha valaki gnóm, akkor felvállalta, hogy egyel kevesebb tábija van.

Gabro 03-09-2010 06:40

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 244240)

Nem, nem kell. Bár nálam még aktuálisnak tűnik...:D

Quote:

Erősít a gnómon. Így is több bónusza lesz, mint eddig volt, és nem elhanyagolható az a tény sem, hogy 1-el több sereget tud kiküldeni. Ha valaki gnóm, akkor felvállalta, hogy egyel kevesebb tábija van.

Jó felvállalta, rendben. Én akkor is azt érzem jó megoldásnak, ha a tábi szemcsi valami megfogható fix százalékot ad, azaz pl +5% pl.
Azzal mindenki tud számolni, és szerintem igazságosabb megoldás.

Xeper 03-09-2010 07:14

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 244239)
logikailag értem, csak a listába ne szerepeljen 15% a 8 tábinál, mert olyan nem tud létezni tábi szemtől függetlenül. tehát 8 tábi 20%.

Ha nincs a listában a 15%, akkor értelmezhetetlenné válik a személyiség által adott +5%. Az egy másik kérdés, hogy máshogy nem lehet elérni a 8 tábornokot jelenleg, mint a személyiséggel. De a gnómnak pl ugyanígy értelmetlen az 5-6-7 is, mert azokat nem érheti el... a 6-7 részt még tábornok személyiséggel sem. Tehát abban az értelmezésben, hogy a tábornokok száma fix %-ot ad, a személyiség által pedig az összeset kiküldve +5% bónusz is jár, szükséges definiálni a 8 tábornokos 'alap' %-ot is.

siQ 03-09-2010 07:36

Quote:

Az érv viszont ugyan az volt. Tehát itt buktattad meg a saját érvedet, miszerint, mert "ő rááldozott egy szemet". Ugyan azt írtam mint Remy, hogy ez egy buta érv, csak máshogy írtam le...

Nem személyeskedés, de elég hülye példákat hozol a mondvacsinált érved mellett, amiben igazából nincs érv, legalábbis én még nem láttam benne érvet. Te mindössze annyit mondassz, hogy semmi sem változzon, de sosem érvelsz, hogy a jelenlegi rendszer miért jó.
A jelenlegi tábornok szemcsi rendszer:
- mindenki kap +1 tábornokot.
- a kiküldött tábornokok száma ad egy bónuszt a támadásodhoz.
Vegyünk két esetet: összes tábornokkal támadok, 1-et otthon hagyok.
Orknál 10% vs. 20% a bónusz.
Gnómnál 6% vs. 7%
Másnál 7% vs 8%

Az összes többi ilyen bónusz úgy működik a játékban, hogy egységes szorzót ad minden fajnak. Pl: 10%-al többet termelsz, vagy 5%-al több a tekid. Niylván a 10% többlet bányánál Törpénél jelent a legnagyobb emelést, de ez minössze azt jelenti, hogy a Törpe eddig is többet termelt, ezért többet jelent neki a +10% is.
Na ezek után igazságtalan egy olyan szemcsi, ahol Orknál 10%.. másnál 1% bónuszt kapsz. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy az Orkot erősíti a legjobban. Magyarázd el akkor, hogy miért is logikus ez és miért tetszik neked így? Ilyenerővel lehetne a Varázsló szemcsinél, hogy az Orknak +1%-ot ad Óriásnak meg 2%-t.(az elvet fenntartva)

Amit javaslunk nem venné el az Orktól a jelenlegi nagyobb erősitést, csak az 1-10 arányt mondjuk 6-10, 7-10 aránnyá módositaná az egyenlőség nevében.

Quote:

Vagy a tábornokok számával is lehet ezt játszani. Ha gnómmal vagyok, és tábi szemet felveszem, akkor legyen már több tábornokom, mint egy törpének, mert rááldoztam egy szemet... De ne legyen. Ha tábit akarsz felvenni első szemnek, legyél ork, ha gnóm vagy, vedd fel 4. szemnek, és nincs gond.

Ez is ugyan olyan marhaság szerintem mint a többi hasonlatod. Nem az a lényeg, hogy fajokat összehasonlitgass. Azt kéne észrevenned, hogy ez a topic arról szól, hogy egy igazságtalan rendszert igazságossá tegyünk valamelyest.

Dynosaur 03-09-2010 08:46

Quote:

Milyen érv volt ugyanaz? :confused: Milyen összehasonlítási pontot találsz Te az ork 7 tábijában, és az óriás 6 tábijában? Jahh, hogy tábi a neve?? Nevetséges! :mad:

Quote:

Az is sarkítás, hogy egyáltalán egy gnómot hasonlítasz össze egy törpével.

lool... Mi alapján választottad ki a fajodat amivel játszol? Nem hasonlítottad össze a többivel legalább fejben?? :eek:

Quote:

A gnóm faji hátránya - ami elvileg jóval erősebb mint egy szem - az, hogy egyel kevesebb tábija van.

és ez azonos körülmények mellett (mindkét ország tábornok szemet vesz fel) meg is marad! Vagy úgy gondolod, hogy mivel annyira erős ez a faji hátrány, ezért a gnóm a tábi szemet fel sem veheti, mert Neki muszáj a többi orinál egy szemmel kevesebbel rendelkzenie?? :confused:

Quote:

Ez is sarkítás lesz szerinted, szerintem meg tök ugyanaz a példa:
Ha óriással felveszem a gazdálkodó szemet, akkor had termeljek már több gabonát mint egy elf, mert én rááldoztam egy szemet. (Igazából most is többet termel, mert szorzódik, de ez a különbség elhanyagolható).

Vagy a tábornokok számával is lehet ezt játszani. Ha gnómmal vagyok, és tábi szemet felveszem, akkor legyen már több tábornokom, mint egy törpének, mert rááldoztam egy szemet...

erre csak annyit tudok mondani, hogy NEVETSÉGES! De sajnos valahogy mégsem tudok nevetni rajta... :( Egyszerűen nonszenszek az állításaid!

Quote:

De ne legyen. Ha tábit akarsz felvenni első szemnek, legyél ork, ha gnóm vagy, vedd fel 4. szemnek, és nincs gond.

Szóval akkor szerinted is csak az orknak éri meg felvenni? Köszönjük az egyetértést, mi is pont ezért szeretnénk növelni a többi faj bónuszát erre vonatkozóan.

Quote:

Most ez komolyan kell?? :confused: Nézd meg fenn a szavazást, azt ne mondd, hogy Nálad a nem van felül!! Hihetetlen!!! :mad:

Princ 03-09-2010 11:36

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 244250)
Az összes többi ilyen bónusz úgy működik a játékban, hogy egységes szorzót ad minden fajnak. Pl: 10%-al többet termelsz, vagy 5%-al több a tekid. Niylván a 10% többlet bányánál Törpénél jelent a legnagyobb emelést, de ez minössze azt jelenti, hogy a Törpe eddig is többet termelt, ezért többet jelent neki a +10% is.
Na ezek után igazságtalan egy olyan szemcsi, ahol Orknál 10%.. másnál 1% bónuszt kapsz. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy az Orkot erősíti a legjobban.

Elvileg külön lehet választani a kettőt, de a gyakorlati eredmény, hogy ork tábi erősebbet támad 10%-kal, törpi gazda többet termel 2%-kal, a tudós mindenkit erősít 5%-kal, kivéve szegény hulla mágáját, alvilágát, stb. Elég sok példa van erre, mivel a fajok szemek azért vannak hogy különbségek legyenek. Most akkor jó vagy nem jó hogy így van? Mi alapján nem igazságos hogy különbségek vannak? A Hódító világa direkt rasszista. :)

Dynosaur 03-09-2010 11:55

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 244275)
Elvileg külön lehet választani a kettőt, de a gyakorlati eredmény, hogy ork tábi erősebbet támad 10%-kal, törpi gazda többet termel 2%-kal, a tudós mindenkit erősít 5%-kal, kivéve szegény hulla mágáját, alvilágát, stb. Elég sok példa van erre, mivel a fajok szemek azért vannak hogy különbségek legyenek. Most akkor jó vagy nem jó hogy így van? Mi alapján nem igazságos hogy különbségek vannak? A Hódító világa direkt rasszista. :)

De ezekben az esetekben amiket itt felsoroltál a faji sajátosságból ered a különbség. A törp faji tulajdonsága, hogy többet termel, erre jön még a gazdálkodó, amely minden fajnak egységes bónuszt ad. A hulla nem tud varázsolni, meg lopni, ezért van az, hogy 0*1,05=0, de a tudós adná a bónuszt, csak nincs mire. Az összes szem egységesen adja a bónuszt, kivétel a tábornokot, ami az orknál dupláz, a többinél meg nem.

Princ 03-09-2010 12:01

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 244278)
De ezekben az esetekben amiket itt felsoroltál a faji sajátosságból ered a különbség. A törp faji tulajdonsága, hogy többet termel, erre jön még a gazdálkodó, amely minden fajnak egységes bónuszt ad. A hulla nem tud varázsolni, meg lopni, ezért van az, hogy 0*1,05=0, de a tudós adná a bónuszt, csak nincs mire. Az összes szem egységesen adja a bónuszt, kivétel a tábornokot, ami az orknál dupláz, a többinél meg nem.

Most elismételted más szavakkal ugyanazt mint az idézett. Ez kényszeres? A konklúziót mellégondolom, nyilván ami eddig volt mert miért lenne más.

Dynosaur 03-09-2010 12:09

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 244279)
Most elismételted más szavakkal ugyanazt mint az idézett. Ez kényszeres? A konklúziót mellégondolom, nyilván ami eddig volt mert miért lenne más.

hmm... lehet az én megfogalmazásaimban van a hiba... szóval nekifutok mégegyszer.

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 244275)

Ezekben az esetekben amiket itt felsoroltál a faji sajátosságból ered a különbség. A törp faji tulajdonsága, hogy többet termel, erre jön még a gazdálkodó, amely minden fajnak egységes bónuszt ad, de ugye ha 10et szorzok 10zel az több, mintha 5öt szoroznék 10zel. A hulla nem tud varázsolni, meg lopni, ezért van az, hogy 0*1,05=0, de a tudós adná a bónuszt, csak nincs mire. Szóval a törpe nem azért termel sokat, mert több bónuszt kap a gazdálkodó szemtől, mint más faj, és a hulla sem azért nem tud varázsolni, mert a tudóstól nem kap bónuszt. Míg az ork tábi, ha kimegy az összes tábijával, akkor az alapállapothoz képest duplabónuszt kap, de a többi faj nem! Ergó az összes szem egységesen adja a bónuszt, kivétel a tábornokot, ami az orknál dupláz, a többinél meg nem.

Padlócsempe 03-09-2010 12:10

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 244280)
Míg az ork tábi, ha kimegy az összes tábijával, akkor az alapállapothoz képest duplabónuszt kap, de a többi faj nem! Ergó az összes szem egységesen adja a bónuszt, kivétel a tábornokot, ami az orknál dupláz, a többinél meg nem.

A tábornok is egységesen adja a bónuszt, plusz egy tábornokot ad mindenkinek :D

Ami szerintem jó megoldás lenne: A tábornok személyiség ahelyett, hogy plusz egy tábornokot ad, azt a pluszt adja, hogyha egy ezzel a személyiséggel rendelkező ország az összes tábornokával támad, akkor a tábornokok nagyon jól együtt tudnak működni, ezért a táblázatban szereplő bónusz kétszeresét kapák bónuszként a támadásban.
Orknál ez 20%, mint most, gnómnál 7% helyett 12%, a többi fajnál 8% helyett 14%.
Majdnem ugyanaz, mint az eredeti felvetés.

A másik lehetséges megoldásnak gondolom, hogy a jelenlegi táblázat egy nagyon kicsit módosulna, és a tábornok személyiség egy helyett két tábornokot adna, de legfeljebb egy országnak 8 tábornoka lehet.

1 tábornok 0% bónusz
2 tábornok 3% bónusz
3 tábornok 5% bónusz
4 tábornok 6% bónusz
5 tábornok 7% bónusz
6 tábornok 9% bónusz
7 tábornok 10% bónusz
8 tábornok 20% bónusz

Orknál marad a bónusz mértéke ugyanannyi, a többi fajnál +1% helyett +3% támadóerőt jelentene ez a személyiség. Nem lenne így túl erős, de mégis hasznosabb lenne, mint jelenleg.

siQ 03-09-2010 12:11

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 244279)

Csak mindenképpen írni akart valamit. De ha meg te is látod azt amit írt és el is fogadod, akkor nem értem mire írtad a bejegyzésed, hiszen meg lett cáfolva. Nem rasszista a hódító, csak egyes fajoknak faji sajátosság miatt bizonyos helyeken több pluszt jelent valami. Nem is mondom, hogy a tábornokból mindenkinek egyenlő arányban kéne kapnia bónuszt, csak épp nem 1/10 arányban, mint ahogy előbb kifejtettem.

siQ 03-09-2010 12:16

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 244281)
A másik lehetséges megoldásnak gondolom, hogy a jelenlegi táblázat egy nagyon kicsit módosulna, és a tábornok személyiség egy helyett két tábornokot adna, de legfeljebb egy országnak 8 tábornoka lehet.

Ezzel megint az a baj, hogy így meg az Ork faji sajátossága csorbul, hogy 2-vel több tábornoka van alapból. Pont mint, ha az épitésznél az Orkra nem hatna a gyorsabb épités, ami ott is igazságtalan lenne.

Egy másik megközelítés amugy az lenne, ha a 8 tábi egész egyszerűen nem 20%-ot adna, hanem mondjuk 13%-ot és akkor megint nem lenne túlzó az Ork fölénye ezzel a szemcsivel. DE szerintem inkább a többit kéne fölerősiteni, mint az Orkét lebutitani.:)

Padlócsempe 03-09-2010 12:32

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 244283)
Ezzel megint az a baj, hogy így meg az Ork faji sajátossága csorbul, hogy 2-vel több tábornoka van alapból. Pont mint, ha az épitésznél az Orkra nem hatna a gyorsabb épités, ami ott is igazságtalan lenne.

Ezt úgy lehetne megoldani, hogy kivesszük a maximum 8 tábornokos kitételt, és 8 tábornok 15%-t ad, 9 tábornok 20%-t. Így nincs a kivételezés az orkkal, és mégsem nő tovább a bónusza.
(Vagy 8 tábornok és 9 tábornok is 20%-t ad, sőt, akárhogy játszhatunk a százalékokkal)

Ami ebben nem tetszene, hogy agyon van variálva.

Azért van egy lényeges különbség az építészhez képest: Ott az volt az érv, ork túl erőssé válna a 6 körös építéssel. Itt pedig a plusz két tábornokkal nem válna erősebbé, hisz simán lehet játszani a százalékokkal, csak egyszerűen fölösleges a százalékokkal bíbelődni, ha elég egy ilyen kitétel.

Szóval nem tartom komoly ellenérvnek, hogy így kivételezve van az orkkal. Szerintem így a legegyszerűbb és a leghatékonyabb megoldani. Nem ad túl sok bónuszt, nem lesz 5 tábornok erősebb, mint 6, de mégis érni fog valamit az orkokon kívül másnak is ez a személyiség.

siQ 03-09-2010 12:36

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 244284)
Azért van egy lényeges különbség az építészhez képest: Ott az volt az érv, ork túl erőssé válna a 6 körös építéssel. Itt pedig a plusz két tábornokkal nem válna erősebbé, hisz simán lehet játszani a százalékokkal, csak egyszerűen fölösleges a százalékokkal bíbelődni, ha elég egy ilyen kitétel.

Itt is ez az érv, hogy túl erős az Ork a többihez képest. Hogyha most azon beszélgetnénk, hogy eddig 13% volt és egy módosítással emelkedne 20%-ra egyértelmű Ork erősitést jelentene.

none 03-09-2010 13:03

Quote:

Azt hiszem ott volt a javaslatomban, hogy a Tábornok személyiségnél is lehet írni plusz dolgokat. Szóval abba belefér az is, hogy pl:

1 - 0%
2 - 3%
3 - 5%
4 - 6%
5 - 7%
6 - 8%
7 - 10%
8 - 15%

+1tábornok
valamint: ha az összes tábornokával támad azok az eredeti %-on felül +5%-al növelik a tábornokok által nyujtott bónuszt:

De az is lehet, hogy a 8 tábi alapból 13% lenne és +7%ot kapna a többi.
Mivel a 8 tábi alapból csak tábornok személyiséggel fordulhat elő orknál bárhova változtathatjuk, ha a tábornok személyiséghez berakunk egy + bónuszt.

hm ez se rossz ötlet.. nekem ez is tetszene:)
persze összes tábornokkal és nem full sereggel, de gondolom az csak elírás..:)

Dynosaur 03-09-2010 13:11

hát nem tudom... valahogy óckodom a gondolattól, hogy egy ork 9 sereggel tudjon egyszerre kimenni (már ha van mivel)... :P Akkor már inkább én is a none által idézett siQ ötletet tudnám elfogadni... :) meg ugye az "eredeti" duplabónuszt, de a mindkettőnek a lényege azonos, szóval mindegy.

Bobesz bá 03-09-2010 13:19

Jó, belátom tévedtem, tényleg igazatok, van az orknak túl nagy támadó többletet ad a tábi szemi.
És ez igaztalan előny.
Javaslatom ha a gnom már volt olyan nagylelkű és rááldozta a személyiséget, akkor az 5ik tábornoka adjon neki +30% támadó többletet, ne sírjon már annyit.

De akkor a tudós személyiség az orknak, meg adja azt a lehetőséget hogy ne lehessen ellopni a tekercsét. A varázsló szem. a törpének adjon +50% vari többletet.
és így tovább...
És szép lassan majd eljut mindenki a 12 szemes orijáig, ahol minden ország ugyan olyan lesz :P
Nem véletlenül vannak szerintem a faji sajátosságok.

Remedy 03-09-2010 13:23

Quote:

Originally Posted by Bobesz bá (Post 244290)
Jó, belátom tévedtem, tényleg igazatok, van az orknak túl nagy támadó többletet ad a tábi szemi.
És ez igaztalan előny.
Javaslatom ha a gnom már volt olyan nagylelkű és rááldozta a személyiséget, akkor az 5ik tábornoka adjon neki +30% támadó többletet, ne sírjon már annyit.

De akkor a tudós személyiség az orknak, meg adja azt a lehetőséget hogy ne lehessen ellopni a tekercsét. A varázsló szem. a törpének adjon +50% vari többletet.
és így tovább...
És szép lassan majd eljut mindenki a 12 szemes orijáig, ahol minden ország ugyan olyan lesz :P
Nem véletlenül vannak szerintem a faji sajátosságok.

Ezzel egyet tudok erteni. (marmint a benne rejlo ironiaval, termeszetesen)

Aki kardoskodik, hogy milyen nagy az ork elonye ezzel, nem gondol bele, hogy az oriasnak mekkora ubertap a szieszta. A gnomnak az 50% teki (ami ketszer is szamit, egyszer lakiban, es egyszer az adott teruleten is), es a nem lophato tekercsek. Milyen durva mar, hogy a torpe 3x annyit termel.
Es meg sorolhatnam...

siQ 03-09-2010 13:32

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 244291)

Aki kardoskodik, hogy milyen nagy az ork elonye ezzel, nem gondol bele, hogy az oriasnak mekkora ubertap a szieszta. A gnomnak az 50% teki (ami ketszer is szamit, egyszer lakiban, es egyszer az adott teruleten is), es a nem lophato tekercsek. Milyen durva mar, hogy a torpe 3x annyit termel.
Es meg sorolhatnam...

Csak éppen amit ti mondtok azok a faji sajátosságok... nyissatok egy külön topicot, hogy az Ork kapjon 35% támadóbónuszt, de a 8 tábi is csak 10%bónusz adjon:)

Keveritek a két dolgot.
1. Faji sajátosság
2. Személyiségek

Padlócsempe 03-09-2010 13:32

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 244291)

Es meg sorolhatnam...

Pont, hogy nem arról volt szó, hogy túl erős az ork. Hanem arról, hogy más fajoknak ez a személyiség szinte használhatatlan. Az erőviszonyokon én sem szeretnék változtatni, de ha a mostani 1% helyett 3% támadóerő-többletet adna a személyiség a nem orkoknak, azzal jobb személyiséggé válna, de megmaradna az orkok előnye is.

Dus 03-09-2010 13:41

Quote:

Nem személyeskedés, de elég hülye példákat hozol a mondvacsinált érved mellett, amiben igazából nincs érv, legalábbis én még nem láttam benne érvet. Te mindössze annyit mondassz, hogy semmi sem változzon, de sosem érvelsz, hogy a jelenlegi rendszer miért jó.
A jelenlegi tábornok szemcsi rendszer:
- mindenki kap +1 tábornokot.
- a kiküldött tábornokok száma ad egy bónuszt a támadásodhoz.
Vegyünk két esetet: összes tábornokkal támadok, 1-et otthon hagyok.
Orknál 10% vs. 20% a bónusz.
Gnómnál 6% vs. 7%
Másnál 7% vs 8%

Na ezek után igazságtalan egy olyan szemcsi, ahol Orknál 10%.. másnál 1% bónuszt kapsz. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy az Orkot erősíti a legjobban. Magyarázd el akkor, hogy miért is logikus ez és miért tetszik neked így? Ilyenerővel lehetne a Varázsló szemcsinél, hogy az Orknak +1%-ot ad Óriásnak meg 2%-t.(az elvet fenntartva)

Amit javaslunk nem venné el az Orktól a jelenlegi nagyobb erősitést, csak az 1-10 arányt mondjuk 6-10, 7-10 aránnyá módositaná az egyenlőség nevében.

Látom az értő olvasás itt sem megy egészen. Sehol nem írtam ugyanis egy szóval sem, hogy egyet értek a jelenlegi rendszerrel. Sőt, még csak nem is utaltam rá... Szóval már itt bukta a szép kis írásod.
Csakis annyit írtam (igaz, ezt sem szó szerint), hogy attól még, mert erősítünk rajta, az 5 tábornok ne adjon többet, mint másnál 5 tábornok.

És igen, semmilyen érvem nem volt csak az "ennyi erővel..." dolog. És igen, mondvacsinált érvek, ugyanis azt írtam amit Dynosaur érvelt, és azzal hoztam fel példákat.

Quote:

Ez is ugyan olyan marhaság szerintem mint a többi hasonlatod. Nem az a lényeg, hogy fajokat összehasonlitgass. Azt kéne észrevenned, hogy ez a topic arról szól, hogy egy igazságtalan rendszert igazságossá tegyünk valamelyest.

Ehhez pedig csak egy apró megjegyzés, ami nem számít bele semmilyen indoklásba.
Tehát ne hasonlítgassak össze fajokat, de Ti fajok alapján más bónuszokat adnátok a személyiségnek, mert egy fajnak túl sokat ad. Értem.

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 244256)
Milyen érv volt ugyanaz? :confused: Milyen összehasonlítási pontot találsz Te az ork 7 tábijában, és az óriás 6 tábijában? Jahh, hogy tábi a neve?? Nevetséges! :mad:

Az ork 7 és az óriás 6 tábija nem volt a legtökéletesebb, de ugyan azon az alapon volt, mint amit Te írtál: annyit érveltél, hogy ő rááldozott egy szemet. Én is ennyit érveltem. Látod, mekkora butaság?? :)

Quote:

lool... Mi alapján választottad ki a fajodat amivel játszol? Nem hasonlítottad össze a többivel legalább fejben?? :eek:

Aha. Szóval hasonlítsam össze a fajokat, de egy személyiségnél ne is vegyük figyelembe a faji hátrányokat. Értem...

Quote:

és ez azonos körülmények mellett (mindkét ország tábornok szemet vesz fel) meg is marad! Vagy úgy gondolod, hogy mivel annyira erős ez a faji hátrány, ezért a gnóm a tábi szemet fel sem veheti, mert Neki muszáj a többi orinál egy szemmel kevesebbel rendelkzenie?? :confused:

Nem rendelkezik a gnóm egyel kevesebb szemmel. Neki ez a faji hátránya. Ha ezt a faji hátrányt csak egy személyiség tud kompenzálni, kompenzálja. De ne legyen erősebb 5 tábornok, mint másik 5.

Quote:

erre csak annyit tudok mondani, hogy NEVETSÉGES! De sajnos valahogy mégsem tudok nevetni rajta... :( Egyszerűen nonszenszek az állításaid!

Látod-látod. Pedig ugyan azon a kijelentésen alapulnak: "mert áldozott rá egy szemet". Nem ismerős?? :)

Quote:

Szóval akkor szerinted is csak az orknak éri meg felvenni? Köszönjük az egyetértést, mi is pont ezért szeretnénk növelni a többi faj bónuszát erre vonatkozóan.

Tehát Te is a többi faj bónuszád szeretnéd növelni?? Köszi az egyetértést. Én is pont ezt szeretném, de úgy, hogy 5 tábornok ne legyen erősebb másik 5 tábornoknál, mert az totálisan logikátlan.

Quote:

Most ez komolyan kell?? :confused: Nézd meg fenn a szavazást, azt ne mondd, hogy Nálad a nem van felül!! Hihetetlen!!! :mad:

Igen, komolyan, mert látom nem is érted, hogy én miről írok. Mert nem arról, hogy ne erősítsük a szemet az orkon kívül a többi fajnál, hanem, hogy ne úgy, hogy 5 tábornok erősebb legyen, mint másik 5.

Kérem mostantól csak az reagáljon az írásaimra, aki elolvasta, felfogta, és érti. A kényszeres lefelé mutató kezek pedig senkit nem hatnak meg, engem sem. :)

Bobesz bá 03-09-2010 13:45

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 244293)
Csak éppen amit ti mondtok azok a faji sajátosságok... nyissatok egy külön topicot, hogy az Ork kapjon 35% támadóbónuszt, de a 8 tábi is csak 10%bónusz adjon:)

Keveritek a két dolgot.
1. Faji sajátosság
2. Személyiségek

Szerintem nincs ez keverve.
El akartok tüntetni egy faji sajátosságot, az egyik személyiség erősítésével.
Holott a személyiségek nem erre lettek kitalálva.
Ork, tábornok ide vagy oda, még mindig egy nehezen játszható faj.
+ 1 tábornokkal nem lesz verhetetlen.
3 személyiséggel, mindenki már csak gnom lesz, tudós és tábornok.
ezek ellen majd hogy fogtok játszani????

siQ 03-09-2010 14:09

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 244296)
...

az egész logikai menetedet nem értem. Az érv féléd most is az volt, hogy 5 tábornok ne adjon többet mint másik 5.

100 Ork lónak nem ugyanannyi az ereje, mint 100 Gnóm lónak. Akkor ebben sem látod a logikát? miért kéne egy Ork, Törpe, Gnóm tábornoknak tök ugyanakkora bónuszokat adnia?

Padlócsempe 03-09-2010 14:17

Quote:

Originally Posted by Bobesz bá (Post 244297)

Senki nem akart eltüntetni egy faji sajátosságot. Csupán azt szeretnénk hogy érdemes legyen választani orkon kívül más fajjal is a tábornok személyiséget. Eközben szerintem is fontos, hogy megmaradjon az ork előnye.
De ne állandóan csak sarkíts, hogy itt mindenki 50% haderőbónuszokat akar adni, mert egyáltalán nem ez az irányvonal. Szerinted ha 1% helyett 3%, vagy akár 5% bónuszt adna a többi fajnak a tábornok személyiség, akkor senki sem játszana orkkal?

Dus 03-09-2010 14:23

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 244298)
az egész logikai menetedet nem értem. Az érv féléd most is az volt, hogy 5 tábornok ne adjon többet mint másik 5.

100 Ork lónak nem ugyanannyi az ereje, mint 100 Gnóm lónak. Akkor ebben sem látod a logikát? miért kéne egy Ork, Törpe, Gnóm tábornoknak tök ugyanakkora bónuszokat adnia?

Az orknak a faji előnye az, hogy több tekercse lehet, és van faji előnye (+30%). A gnómnak hiányzik ez a faji ereje.

Viszont tábornokok számában nincs ilyen. A gnómnak nincs olyan faji tulajdonsága, hogy minden tábornok kétszer annyi bónuszt ad, vagy a tábornok személyiség használatánál van X előnye még pluszban.

A személyiségnek mindenkire ugyan úgy kell hatnia. Az más kérdés, hogy ezen felül még a faji tulajdonságok is módosítanak.
Jó, persze, lehet mondani azt is, hogy +1 tábornok, és duplázás mindenkinél. De egyszerűen nem tartom logikusnak, hogy 5 tábornok erősebb másik 5 tábornoknál. Ha nem lenne tábornokszám alapján fix % meghatározva, akkor nekem elfogadható az 5 erősebb 5-nél opció. De a lónál sincs odaírva, hogy fixen 6 a támadóértéke, hanem le van írva, hogy még ez és ez is módosítja.

none 03-09-2010 14:30

Quote:

Originally Posted by Bobesz bá (Post 244297)

te mégis miről beszélsz?:eek:
számolj már utána mit beszélsz..
200 hekin ork-gnóm tanyás tábornok és tudós hadi:
ork 3848 paci 1040 tornyosíj.. 74681 támadópont
gnóm 4560 paci 1200 íj 64282 támadópont jelenleg.. siQ 5%val 67921.. igazán egetrengető.. mindenki gnóm tábornok lesz..:D

Dynosaur 03-09-2010 14:45

Quote:

És igen, semmilyen érvem nem volt csak az "ennyi erővel..." dolog. És igen, mondvacsinált érvek, ugyanis azt írtam amit Dynosaur érvelt, és azzal hoztam fel példákat.

Nem értem mire gondolsz (többszöri olvasás után is csak sejteni tudom), ez a mondat már nyelvtanilag sem helyes, túl sok a mutató névmás, de mégsem mutatnak semmire...

Quote:

Az ork 7 és az óriás 6 tábija nem volt a legtökéletesebb, de ugyan azon az alapon volt, mint amit Te írtál: annyit érveltél, hogy ő rááldozott egy szemet. Én is ennyit érveltem. Látod, mekkora butaság?? :)

Nem csak ennyit írtam, sőt nem ez volt az összhasonlítási alapom, hogy az egyik felvette a tábi szemet a másik meg nem!! Pont, hogy ez a különbség! Mindkettőnek 5 tábija van, de az egyik tett érte valamit, a másik meg csak úgy megkapta. Ezt nem érzem egyenlőnek! Amúgy meg elég rossz dolog, ha azt mondod, hogy "látod milyen butaságot írtam? Ilyet írtál te is..." Nem az oviban vagyunk!

Quote:

Aha. Szóval hasonlítsam össze a fajokat, de egy személyiségnél ne is vegyük figyelembe a faji hátrányokat. Értem...

mondj az orknál olyan faji előnyt, ami megmagyarázza, hogy duplabónusz jár neki a tábi szemmel.

Quote:

Látod-látod. Pedig ugyan azon a kijelentésen alapulnak: "mert áldozott rá egy szemet". Nem ismerős?? :)

A Te kijelentésed oltári nagy baromságon alapul (idézem):

Quote:

most őszintén, ennek mi értelme?? (és most nehogy összehasonlítsd akárkinek az akármilyen példájával, mert ekkora katyvaszt senki sem írt!)

Quote:

Igen, komolyan, mert látom nem is érted, hogy én miről írok.

Az a gond, hogy itt Te hajtassz szembe a forgalommal, csak nem veszed észre magad... sajnálatos...

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 244300)
A személyiségnek mindenkire ugyan úgy kell hatnia. Az más kérdés, hogy ezen felül még a faji tulajdonságok is módosítanak.
Jó, persze, lehet mondani azt is, hogy +1 tábornok, és duplázás mindenkinél. De egyszerűen nem tartom logikusnak, hogy 5 tábornok erősebb másik 5 tábornoknál. Ha nem lenne tábornokszám alapján fix % meghatározva, akkor nekem elfogadható az 5 erősebb 5-nél opció. De a lónál sincs odaírva, hogy fixen 6 a támadóértéke, hanem le van írva, hogy még ez és ez is módosítja.

megint egy "köszönjük Emese" szintű HSZ...

Mondj olyan faji előnyt, ami az orknak megmagyarázza a duplabónuszt.

Quote:

Ha nem lenne tábornokszám alapján fix % meghatározva, akkor nekem elfogadható az 5 erősebb 5-nél opció.

Ezen vitatkoztunk ennyit? :D Ezzel nincs gond, ha változik a személyiség tulajdonsága, akkor gondolom a súgót is utánaváltoztatják... Szóval belekerülne szépen, hogy mi a helyzet...

Dynosaur 03-09-2010 14:50

Quote:

Viszont tábornokok számában nincs ilyen. A gnómnak nincs olyan faji tulajdonsága, hogy minden tábornok kétszer annyi bónuszt ad, vagy a tábornok személyiség használatánál van X előnye még pluszban...

...A személyiségnek mindenkire ugyan úgy kell hatnia. Az más kérdés, hogy ezen felül még a faji tulajdonságok is módosítanak.

Quote:

Originally Posted by Fajok súgó
Ork

A legmilitárisabb faj. Termetük otromba, izmosak és gyorsak, büszkék arra, hogy függetlenek. Gyermekeiket már kiskoruktól a háborúzásra nevelik, előnyben részesítve a támadást a védekezéssel szemben. Felfedezőik félelmetesen hatékonyak, bár sokkal szívesebben zsákmányolnak beépített területet, mintsem, hogy a föld feltörésével foglalkozzanak. Zord körülmények között is jól érzik magukat, nincsenek különleges elvárásaik a környezetükkel szemben. Sebtében összetákolt kunyhókban is elélnek, épületeik is hasonló elven készülnek. Ebből adódóan az épületeken komolyabb fejlesztéseket véghezvinni elég problémás. A varázslatoktól kifejezetten idegenkednek. A tudományok terén szinte kizárólag csak a háborúval kapcsolatos kutatások dominálnak.

Speciális varázslat

Szupermarkotány Az ork varázslók képesek olyan varázslatot bocsátani a katonákra, melynek hatására azok elképzelhetetlen hatásfokkal képesek az ennivalót hasznosítani, ilyenkor élelmiszerfogyasztásuk drasztikusan lecsökken. A varázslat időtartama alatt a haderő 30%-kal kevesebb élelmet fogyaszt.

Előnyök

* +30% támadóerő többlet,
* az épületeket 14 (7) kör alatt építik fel,
* kettővel több tábornokkal rendelkezik,
* a hadügy és mezőgazdaság területén elérhető maximum 40%,
* a hadügyi tudománytekercsek írása 50%-kal olcsóbb,
* ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb, mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor +20% védelmet kap minden katonai, mágikus és tolvaj akcióval szemben, amíg ez az állapot fennáll.

Hátrányok:

* a tolvajok és a varázslók minden alkalommal 1%-kal jobban fáradnak,
* minden varázslat 30%-kal több rúnába kerül,
* az épületekhez 20%-kal több nyersanyag kell,
* a lakossági morál fokozottan romlik az adókulcs növelésére,
* az ipari tudománytekercsek írása 50%-kal drágább.

Mutasd meg itt hol van benne az, hogy a tábornok szem duplabónuszt ad, és akkor elfogadom, hogy igen faji sajátosság. De amíg nincs itt, addig a többi faj is megérdemli a többletet, mert ugye:
Quote:

A személyiségnek mindenkire ugyan úgy kell hatnia.

Dynosaur 03-09-2010 15:00

Törölve... (sorry)

Dus 03-09-2010 15:09

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 244302)
Nem csak ennyit írtam, sőt nem ez volt az összhasonlítási alapom, hogy az egyik felvette a tábi szemet a másik meg nem!! Pont, hogy ez a különbség! Mindkettőnek 5 tábija van, de az egyik tett érte valamit, a másik meg csak úgy megkapta.

Tehát azt írod, hogy nem az volt az alapod, hogy az egyik felvette a másik meg nem, miközben azt is írod, hogy az egyik felvette (tett érte valamit) a másik meg nem. Ez szerintem ugyan az.

Quote:

Ezt nem érzem egyenlőnek! Amúgy meg elég rossz dolog, ha azt mondod, hogy "látod milyen butaságot írtam? Ilyet írtál te is..." Nem az oviban vagyunk!

Ovi. A kényszeres lefele ujj mutogatás pedig nyilván nem az. :D

Quote:

mondj az orknál olyan faji előnyt, ami megmagyarázza, hogy duplabónusz jár neki a tábi szemmel.

Idézet a súgóból:
"kettővel több tábornokkal rendelkezik,"
"Számok

Minél több tábornokot küldesz sereged mellé csatába, annál erősebbek lesznek katonáid az adott ütközetben. A tábornokok száma a következő támadóerő-bónuszokat adja:

1 tábornok 0% bónusz
2 tábornok 3% bónusz
3 tábornok 5% bónusz
4 tábornok 6% bónusz
5 tábornok 7% bónusz
6 tábornok 8% bónusz
7 tábornok 10% bónusz
8 tábornok 20% bónusz"

Quote:

A Te kijelentésed oltári nagy baromságon alapul (idézem):

most őszintén, ennek mi értelme?? (és most nehogy összehasonlítsd akárkinek az akármilyen példájával, mert ekkora katyvaszt senki sem írt!)

Pont ugyan azon az alapon írtam mint Te. És igenis összehasonlítom. Te azt írod, hogy ha felveszi a szemet, akkor több járjon neki, mint más fajnak alapból. Én azt írom, hogyha felveszi a szemet több járjon neki, mint más fajnak alapból. Ugyan az. Te az enyémre mondod hogy baromság, én a Tiédre. Tehát egyet értünk: baromság.

Quote:

Az a gond, hogy itt Te hajtassz szembe a forgalommal, csak nem veszed észre magad... sajnálatos...

Ez lehet. Na és??

Quote:

megint egy "köszönjük Emese" szintű HSZ...

Ezt azért ne tőled légyszíves. Mindent leírsz kétszer, és mindenre reagálsz, kényszeresen. Nem bírsz kihagyni semmit. Az összes topicban. Van, hogy 3 egymás utáni beírás mint a Tied. És ezt már más is előhozta, ebben a topicban is, nem rég.

Quote:

Mondj olyan faji előnyt, ami az orknak megmagyarázza a duplabónuszt.

Pl. ezt is háromszor kérdezted meg. Itt kétszer, sé egy külön hsz-ben még egyszer.

Quote:

Ezen vitatkoztunk ennyit? :D Ezzel nincs gond, ha változik a személyiség tulajdonsága, akkor gondolom a súgót is utánaváltoztatják... Szóval belekerülne szépen, hogy mi a helyzet...

Én nem vitatkozom. Csak próbálom megértetni Veled, hogy az 5 tábornok nem erősebb, mint az 5 tábornok. A gnómnak egy faj hátránya, hogy 4 tábornokja van, ahogy az óriásnak is (egy elfhez képest) is faj "hátrány" a kevesebb gabonatermelés. Cserébe vannak előnyei másik téren. De mind a kettőjüknek kompenzálható ez a hátrány egy szemmel. Ha a gnóm többet kap tábi szemmel mint egy másik 5 tábis faj, szem nélkül, akkor az óriás pedig kapjon többet gazdálkodó szemmel, mint egy elf a szem nélkül.

Remedy 03-09-2010 15:14

Javaslom, hogy a spammolo D betuseknek legyen egy "jatszoter" nevu megbeszeles, ahol elvitatkozhatnak, mert igy attekinthetetlenne teszik az egesz topicot a butasagaikkal... :)

Dus 03-09-2010 15:22

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 244306)
Javaslom, hogy a spammolo D betuseknek legyen egy "jatszoter" nevu megbeszeles, ahol elvitatkozhatnak, mert igy attekinthetetlenne teszik az egesz topicot a butasagaikkal... :)

Mert ez nem off, ugye?? :)

De, hogy ha nagyon kell, akkor íme egy javaslat:
Legyen változtatva a tábornokok után kapott bónusz így:

1 tábornok 0% bónusz
2 tábornok 3% bónusz
3 tábornok 4% bónusz
4 tábornok 6% bónusz
5 tábornok 8% bónusz
6 tábornok 10% bónusz
7 tábornok 12% bónusz
8 tábornok 15% bónusz

Így orknak 3%, többi fajnak 2% előnyt adna a személyiség.

All times are GMT +1. The time now is 16:34.