Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Az újrázás korlátozása rendeltetésszerű használatra. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3942)

siQ 12-02-2009 21:01

Ati: Csak a témával kapcsolatban egy kérdés, nem tudom mennyire vannak ezek az újrázások logolva, hogy szinteként lebontva hány ujrázás történik mégis adott időintervallumban.

Ati 12-02-2009 21:16

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 231402)
Ati: Csak a témával kapcsolatban egy kérdés, nem tudom mennyire vannak ezek az újrázások logolva, hogy szinteként lebontva hány ujrázás történik mégis adott időintervallumban.

Semennyire, erről nem tudok statisztikát adni.

Ati 12-02-2009 21:45

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 231393)
Zoli: ha nem csináltok egy másik klánt amit beverhettek 3x (ne is válaszolj erre a részre, mert felesleges) a mai napig nem értétek volna be Sergéket... de legalább ti nem újráztatok! ;-)

Továbbra sem fogja a megbeszélést előrevinni mások gyanusítgatása. Ráadásul a fórum sem erre való.

wand 12-02-2009 21:56

Quote:

Originally Posted by Von (Post 231324)
de számolj utána, mondjuk csak 4-4-4-4 újrával: 1 millió ötösön összeszedett arany vagy teki vagy akármi A-ban 256 millió lesz, pontosan zéró játéktudást igényelve 256szorozod meg a vagyonod.

Quote:

Originally Posted by Von (Post 231333)
ehhez nem kell tudni semmit

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 231357)
Ahogy a nyitópostban írtam 20 millió tekiből
(amit egy tekiíró gnóm szövi 200 hekin 40 hét alatt előállít)
L ben 8 ujra G ben 8 ujra
már 1280! millió teki lesz.
És ehhez semmi játéktudás nem kell!

bár sosem voltam a kék számoktól hasra esve, de azért a huszonX újrához azért kell egy pár személyiség amit azért nem ingyért mértek..

és 200 hekin 40 hét teki írás, majd 2x8 újra? azaz még még 47 hét?
az már lassan 2 év...

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 231375)
De az én klánomból pl nem ujrázgatott senki sem vagyonokat.
[/b]

más klánja meg nem verte be egykori klántársait 3 klánsereggel..

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 231375)
Miért akarja bárki is beérni néhány ujrával azt a több éves munkát amit egy sokmillió pontos klán letett az asztalra??? :eek:
[/b]

az is több éves munka, ráadásul ha nektek csak 10% könyvtáratok lenne, legalább ennyit termeltetek volna ugyanennyi idő alatt, és máris nem lenne értelme felvinni tekit. Tehát ha ez zavar, akkor pont Ti tehettetek volna ellene..

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 231388)
Szeretnék 200 hekin 40 hét tekiírással és (L meg G) 8+8 újraindulással 1280 Millió tekercsnyi vagyonhoz jutni.
Ezt tartom az eredményes játék alapjának.

Ismerek olyan klánt akinek több vagyona van ennél, hollott az egészet 1db 900 hektáros törpe termelte fél év alatt a 2B-ben, mindenféle extrém termelés nélkül nulla újrával..

és bár lehet, ebből a hszből nem jön le, de ettől még én is az extrém újrázgatások ellen vagyok, annak ellenére, hogy kifejezetten szeretek úgy jáccani ha olcsó a piac :)

Von 12-02-2009 22:35

Quote:

Originally Posted by wand (Post 231406)
bár sosem voltam a kék számoktól hasra esve, de azért a huszonX újrához azért kell egy pár személyiség amit azért nem ingyért mértek..

Wand, de magához a folyamat végigviteléhez nem kell tudni semmit, nem arról van szó, hogy aki csinálja az nem tud semmit.

Ahogy Arwyl levezette, hogy nem fog semmit érni a teki, ahogy Serg levezette, hogy a felhozható katonamennyiséget a top orik annyi idő alatt leképzik, amennyi ideig ő szenved az újraképzésekkel, mind-mind azt támasztja alá amit tegnap este még a topik első hozzászólásai között írtam:

Már nem a topot megdönteni akaró orik érdeke felcipelni a vagyont, mert azzal nem jutnak előrébb látványosan!
Már a közepes és kicsi klánok tudnak csak olyan értékelhető vagyont felhozni, amivel ténylegesen is javítanak a helyzetükön!

A probléma tömegessé válik/válhat/fog válni, mert már a nagyobb játékostömegeket érintő kis és közepes klánoknak éri meg igazán ezt csinálni, és hülyék lesznek nem csinálni, ha egyszer nem kell semmit tudni magához az újrázásokhoz, csak malmozni és várni az 500 köröket.

Ilyen módon az aktívkodni akaró A-s nem nagy klánok játékosai "rá vannak kényszerítve" arra, hogyha valamit el akarnak érni, akkor alá kell rendelniük az alsóbb szintek játékát az A-snak!

Hisz a kis 1 milka pontos klánomnak igenis számít az a rettenet mennyiségű teki akkor is ha csak olyan áron lehet eladni mint a szemetet, meg az a sokmillió egység is számít! És ilyen klánokból van több, nem az 5-10 millió pontosokból.

És ez nem normális verseny, mert az A-s versenyzés A-n kívül is folyik, nekem nem tetszik, de ha kell csinálni, ám legyen.

wand 12-02-2009 23:00

Quote:

Originally Posted by Von (Post 231411)
Hisz a kis 1 milka pontos klánomnak igenis számít az a rettenet mennyiségű teki akkor is ha csak olyan áron lehet eladni mint a szemetet, meg az a sokmillió egység is számít! És ilyen klánokból van több, nem az 5-10 millió pontosokból.

Megmondom őszintén én mindig annak örültem, ha olcsó a teki. És a kis 1M pontos klánod nem tudom mit szólna, ha 2000 lenne a tekercs, és vagy meg kell vegye a nagy klánoktól jó pénzért, vagy könyvtárat kéne tartson a védelme rovására.

a sok millió egységre csak annyit, hogy amikor bevezették azt, hogy a képzés alatt lévő sregek nem vesznek el szintlépéskor, egyedül én vizionáltam 2-3M varival fellépő országokat.. mindenki más szerint ez volt a jó.

Mostanra viszont azt látom, hogyha van akár 10 ilyen ori is az álltaluk 500 körönként picra tett egységek száma töredéke csak az A katona képzésének. amit jól mutat az is, hogy mióta lehetőség van felvinni őket, az alapkatonák és a varázslók ára semmivel sem csökkent, sőtt inkább nőtt.

Mindazonáltal én még mindig azon a véleményen vagyok, visszakéne állítani azt az állapotot, hogy szintlépéskor vesszenek el a képzés alatt lévő egységek.
És, hogy újrainduláskor maximálva legyen a megmaradó tekercs, és rúna szám.

wand 12-02-2009 23:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231317)
Emberünk, aki teszemazt gnóm fajjal játszik, 3 éve tekercset ír az 5. szinten, mert nem ér rá amúgy játszani. Egyszercsak elindulna, és nincs szándékában újrázással tekercseket duplázni, mert elítéli az ilyesmit.

Fellép a negyedik szintre. Egyszer elfelejti felrakni a könyvtárkulcsot, és a 3 év alatt megírt tekercseit mind egy szálig ellopják.

Mit tehet?

Újrázik, és visszakapja. 3 évi munkája megmentve.

Újrázás korlátozásával?

Újrázik, és egy töredékét visszakapja. 3 évi munkája tönkretéve.

Ha jól emléxem azért ez nem pont így van..
Ha bent van az oridban 60 milla tekercs hiába lopja egy olyan ori akinek 10k tekije van, közel sem "lopja el mind egy szálig", ahhoz a tolvajnak is sok tekije kell, hogy legyen bent.
Ha meg valaki hetekig elfelejti felrakni a könyvtárkulcsot akkor és tényleg nullára lopják az IJ :)

Hex 12-03-2009 04:53

Quote:

Originally Posted by wand (Post 231418)
Ha jól emléxem azért ez nem pont így van..
Ha bent van az oridban 60 milla tekercs hiába lopja egy olyan ori akinek 10k tekije van, közel sem "lopja el mind egy szálig", ahhoz a tolvajnak is sok tekije kell, hogy legyen bent.
Ha meg valaki hetekig elfelejti felrakni a könyvtárkulcsot akkor és tényleg nullára lopják az IJ :)

5w 1 hónap alatt 4 milla tekit loptam össze annó, a szövijeim is kb ennyit. Lehet ám nagyon szépen lopni azért. főleg, ha addig nem volt olyan a csoportban. Néztük a rúna fogyást, mikor kerül fel a kulcs, stb. Ha a ht-re hagyta, jó időben indított fosztogatással ki lehet iktatni a ht-ét és kapa 5k kör munkájának :)

BigPi2 12-03-2009 07:00

Egy biztos, az eredeti formájában nem támogatom a javaslatot.

Épp most néztem az egyik negyedik szintes országomra, és mit láttok hogy a ti javaslatok alapján nem sokára, ha bajba kerülök elveszteném a rúnáim egy részét. És mindezt azért mert kihasználtam a rendelkezésemre álló időt. Azt látom, hogy azokat is büntetnétek, akik a lassabb játék menettel gyűjtögetik össze a vagyonkájukat.

Miközben én azt látom, hogy igazából nem az zavar benneteket, hogy valakik ekkora vagyont gyűjtenek, hanem az, hogy ezt ki is rakják a piacra sőt ezzel manipulálják azt.

Úgy érzem ezzel a javaslattal közvetve a piaci árak alakulásába, akartok bele szólni.

-Fegya- 12-03-2009 07:43

Quote:

Originally Posted by wand (Post 231417)

a sok millió egységre csak annyit, hogy amikor bevezették azt, hogy a képzés alatt lévő sregek nem vesznek el szintlépéskor, egyedül én vizionáltam 2-3M varival fellépő országokat.. mindenki más szerint ez volt a jó.

Én úgy emlékszem, elég sokan ellene voltunk.

Különben úgy gondolom, hogy nem fog semmi sem változni. Ez a téma már a levlistán is szerepelt, a nyitó hsz-hez hasonló javaslatot tett Deni a levlistán, azóta is állandóan vitatkoztunk rajta eredmény nélkül... :(

Reaktor 12-03-2009 10:05

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 231422)
Egy biztos, az eredeti formájában nem támogatom a javaslatot.

Épp most néztem az egyik negyedik szintes országomra, és mit láttok hogy a ti javaslatok alapján nem sokára, ha bajba kerülök elveszteném a rúnáim egy részét. És mindezt azért mert kihasználtam a rendelkezésemre álló időt. Azt látom, hogy azokat is büntetnétek, akik a lassabb játék menettel gyűjtögetik össze a vagyonkájukat.

Miközben én azt látom, hogy igazából nem az zavar benneteket, hogy valakik ekkora vagyont gyűjtenek, hanem az, hogy ezt ki is rakják a piacra sőt ezzel manipulálják azt.

Úgy érzem ezzel a javaslattal közvetve a piaci árak alakulásába, akartok bele szólni.

Bocsáss meg, de szerintem nem teljesen érted a javaslatot.
Ha valami ilyen változtatás bekövetkezne akkor nyilván nem runa meg tekercskupaccal lépsz fel, hanem fellépés előtt eladod a javát, vagy legalább annyit, hogy max pénz köré kerülj.
Így ha fent szétvernek akkor ujra után lesz az oridban 4,2 milliárd arany.

A max pénz az megmarad!!!

Hisz ezzel nem lehet semmit trükközni, mert a játékos hiába ujrázza x-szer, a köv lépésnél is csak a max kp.-nyi pénzt tudja felvinni ujrázható formában. (meg a fajtánkénti 1 millió tekit runát)

Tehát, hogy mindenki világosan láthassa a javaslatot:

Fellépsz, és viszed MINDEN tartalékodat, de minnél inkább törekedsz a kp. felvitelére mert az ujra esetén is rendelkezésedre áll.

Ha esetleg szétvernek, ki0áznak, és ujrázni kényszerülsz akkor a fellépéskori országodat úgy kapod vissza, hogy a max pénzlehetőség mellett a tekercs és a runa fajtánként 1 millióra van maximálva, valamint a képzés alatti egységek törlődnek.

Remedy 12-03-2009 10:20

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 231421)
5w 1 hónap alatt 4 milla tekit loptam össze annó, a szövijeim is kb ennyit. Lehet ám nagyon szépen lopni azért. főleg, ha addig nem volt olyan a csoportban. Néztük a rúna fogyást, mikor kerül fel a kulcs, stb. Ha a ht-re hagyta, jó időben indított fosztogatással ki lehet iktatni a ht-ét és kapa 5k kör munkájának :)

Hex ez ehhez a temahoz semmitmondo, 5. szinten ujrazassal nem kapja vissza a tekercseit..

Serg 12-03-2009 10:34

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 231426)
Bocsáss meg, de szerintem nem teljesen érted a javaslatot.
Ha valami ilyen változtatás bekövetkezne akkor nyilván nem runa meg tekercskupaccal lépsz fel, hanem fellépés előtt eladod a javát, vagy legalább annyit, hogy max pénz köré kerülj.
Így ha fent szétvernek akkor ujra után lesz az oridban 4,2 milliárd arany.

Hisz ezzel nem lehet semmit trükközni, mert a játékos hiába ujrázza x-szer, a köv lépésnél is csak a max kp.-nyi pénzt tudja felvinni ujrázható formában. (meg a fajtánkénti 1 millió tekit runát)

Tehát, hogy mindenki világosan láthassa a javaslatot:

Fellépsz, és viszed MINDEN tartalékodat, de minnél inkább törekedsz a kp. felvitelére mert az ujra esetén is rendelkezésedre áll.

Ha esetleg szétvernek, ki0áznak, és ujrázni kényszerülsz akkor a fellépéskori országodat úgy kapod vissza, hogy a max pénzlehetőség mellett a tekercs és a runa fajtánként 1 millióra van maximálva, valamint a képzés alatti egységek törlődnek.

Max pénz max rúna(ennyit még csak az anarchban láttam egy oriban) és fajtánként 5 millió tekercs szerintem már barátságosabb és az átlag játékos nincs is ezzel korlátozva és a képzés alatt levő egységek megmaradnak

Von 12-03-2009 10:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231428)
Hex ez ehhez a temahoz semmitmondo, 5. szinten ujrazassal nem kapja vissza a tekercseit..

Ő nem kapja vissza, ami a lényeg viszont, hogy 1 hónapnyi (!) ügyeskedéssel összeszedsz 16 milla tekit, amiből simán lehet 4 milliárd is A-ban :D
Szerintem arra írta Hex, hogy pici kreativitással nem tart semeddig sem hatalmas alapvagyont szerezni az újrázáshoz. Amivel maximálisan egyetértek.

wand 12-03-2009 10:45

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 231426)

Miért? 10 oriban 4 milliárdokat felléptetni mennyivel jobb, mint felvinni 3M varit, vagy 100M tekit?

Annyi lesz a külömbség, hogy most egy normál szövi is feltudja vinni ha egy kis időt rászán szabályos játékkal, ezután meg csak az tudja felvinni akinek 10 orija van?

Hex 12-03-2009 17:15

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231428)

5. szinten nem is

siQ 12-03-2009 19:48

Quote:

Originally Posted by wand (Post 231432)
Annyi lesz a külömbség, hogy most egy normál szövi is feltudja vinni ha egy kis időt rászán szabályos játékkal, ezután meg csak az tudja felvinni akinek 10 orija van?

Ha már szabályos módszerekkel nem lehet megcsinálni az is előrelépés. Nyilván a szabálytalan játékot meg bűntetni kell, de nehogymár az legyen az érv, hogy ha valamit szabálytalanul meg lehet cisnálni, akkor szabályosan miért ne..

siQ 12-03-2009 19:53

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 231429)
Max pénz max rúna(ennyit még csak az anarchban láttam egy oriban) és fajtánként 5 millió tekercs szerintem már barátságosabb és az átlag játékos nincs is ezzel korlátozva és a képzés alatt levő egységek megmaradnak

Max rúnát semmiképpen sem támogatnám, legalább egy nagyságrenddel lejjebb kéne hogy legyen mint a pénz az ára miatt. Szóval akkor mondjuk 100 millió.

richardka 12-04-2009 07:44

elgondolkodtam egy kicsit

ha én az 5-től runába fektettem a pénzem és haladok szépen felfele , miközben gyüjtögetem a runát. Minden szinten kihasználom azt a lehetöséget hogy max top körig vagyok.

eljutok a 2-be és mondjuk megyek szépen felfele.
legyen az oriba mondjuk fellépéskor 2,5 milliárd (csak példa) arany és mondjuk sok sok runa és ahogy gyülnek a runák szépen egybeszedve mindig piacon tartom, hogy az 1-be legyen mondjuk tartalékom

Na most amiért irok , ne adj isten mikor a 2-be már mondjuk 1500 körnél (ez is példa), visszajön a runám, és mondjuk éppen nem tudok sehogy se gép elé internet elé kerülni, és mondjuk egy fossztival meg lopival jelentösen elviszik a tartalék runámat mondjuk a 400 millka runámbol (ez is egy viszonyszám)

na most akkor nem fog semmit se érni az ujrázásom??
Löttek a runámnak?? amit mondjuk 5-ös 4-es 3-as szinten 2000-2200 körig összetamagocsiztam szintenként??

csak kérdezem :D

nem számolgattam, csak példa, lehet bármi

elég csak ha a szolgáltatom mondjuk netkimaradást csinál, és nesze neked az a pár honap amit eljátszogattam (hadd ne számoljam ki korán reggel mennyi idöbe kerül mig mondjuk a 2-be 1300 kört elérem:D ), és nem is én tehetek rola

mondom csak kérdezem, :p

teljesen szabályosan játszom, természetesen, semmi roszra nem készülök, csak feljutni az 1-be

Mondjuk ahogy filoztam van a példámra is megoldás, csak éppen az szabálytalan

csak hogy tisztán lássak ezért kérdem, lehet valami kimaradt amit nem láttam

siQ 12-04-2009 09:18

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 231475)
teljesen szabályosan játszom, természetesen, semmi roszra nem készülök, csak feljutni az 1-be

Mondjuk ahogy filoztam van a példámra is megoldás, csak éppen az szabálytalan

csak hogy tisztán lássak ezért kérdem, lehet valami kimaradt amit nem láttam

Ilyen példát lehet mondani bőven, hogy miért NE legyen korlátozva semminek az újrázása. DE szerintem, az újrázás egy kényelmi funkció, tehát ha az van odaírva,hogy x pénzmennyiségig, y runamennyiségig, z tekimennyiségig visszaadja a szinten kezdett országodat, akkor e szerint fogsz játszani. És hidd L örülni tudnál ha 200 milla rúnából 100 millát visszakapsz B-ben, mert anyi pénzből is kényelmesen teljesíteni lehet a szintet.

Hozzáteszem, ha például többször is elfelejted kirakni a runádat, és ellopják mindig akkor az ujrázás sem fog sokáig segiteni. A pénzügyi veszteségek meg nálam akkor sem férnek bele az ujrázás mellett lévő szövegbe. (Valami olyasmi hogy teljesen szétütötték az országodat és nem látsz semmilyen kiutat a feltámadásra)

Reaktor 12-04-2009 10:31

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 231475)
elgondolkodtam egy kicsit

ha én az 5-től runába fektettem a pénzem és haladok szépen felfele , miközben gyüjtögetem a runát. Minden szinten kihasználom azt a lehetöséget hogy max top körig vagyok.

eljutok a 2-be és mondjuk megyek szépen felfele.
legyen az oriba mondjuk fellépéskor 2,5 milliárd (csak példa) arany és mondjuk sok sok runa és ahogy gyülnek a runák szépen egybeszedve mindig piacon tartom, hogy az 1-be legyen mondjuk tartalékom

Na most amiért irok , ne adj isten mikor a 2-be már mondjuk 1500 körnél (ez is példa), visszajön a runám, és mondjuk éppen nem tudok sehogy se gép elé internet elé kerülni, és mondjuk egy fossztival meg lopival jelentösen elviszik a tartalék runámat mondjuk a 400 millka runámbol (ez is egy viszonyszám)

na most akkor nem fog semmit se érni az ujrázásom??
Löttek a runámnak?? amit mondjuk 5-ös 4-es 3-as szinten 2000-2200 körig összetamagocsiztam szintenként??

Olyan változást nem lehet csinálni, ami mindenkinek elhozza a kánaánt, és semmi negatív csepp lehetőségként sem merül fel benne.

Ha runába fektetsz mindíg is kockázatot vállalsz, mert lelophatják, és ki is foszthatnak. Ha ezt nem szeretnéd akkor másban kell tartanod a vagyonodat.

Ha nem lesz változás akkor azt veszed észre a B ben, hogy a 400 milla runád ami ért lent egy vagyont itt már 2-3 milliárd kp-t ér csak, mert az Újramatyik
Telefosták a piacot runával.

És ki se kell fosszanak, le se kell lopjanak a vagyonod eltűnéséhez.
Te meg már újrával se tudod visszahozni az értékét.

richardka 12-04-2009 12:08

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 231480)
Ilyen példát lehet mondani bőven, hogy miért NE legyen korlátozva semminek az újrázása. DE szerintem, az újrázás egy kényelmi funkció, tehát ha az van odaírva,hogy x pénzmennyiségig, y runamennyiségig, z tekimennyiségig visszaadja a szinten kezdett országodat, akkor e szerint fogsz játszani. És hidd L örülni tudnál ha 200 milla rúnából 100 millát visszakapsz B-ben, mert anyi pénzből is kényelmesen teljesíteni lehet a szintet.

Hozzáteszem, ha például többször is elfelejted kirakni a runádat, és ellopják mindig akkor az ujrázás sem fog sokáig segiteni. A pénzügyi veszteségek meg nálam akkor sem férnek bele az ujrázás mellett lévő szövegbe. (Valami olyasmi hogy teljesen szétütötték az országodat és nem látsz semmilyen kiutat a feltámadásra)

én komolyan azt hittem hogy az ujrázás az egy lehetöség hogyha elrontok valamit akkor ujrával csinálhatom másképpen. :o

amugy értem én ezt a problámát hogy mi a nagy baj egyesek szerint, de véleményem szerint ez nem nagyon fogja megoldani a problémát:D
csak ideglenesen, de azt se azonnal

Xeper 12-04-2009 12:31

Az én verziómra még mindig nem reagált senki érdemben. Pedig írtam egy javaslatot, ami az újraindulást -mint újabb esélyt- változatlanul hagyná, a vagyon sokszorozást viszont korlátozná.

siQ 12-04-2009 12:35

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 231488)
én komolyan azt hittem hogy az ujrázás az egy lehetöség hogyha elrontok valamit akkor ujrával csinálhatom másképpen. :o

Már volt idézve ebben a topicban is, meg azért ennyi idő alatt már illett volna olvasnod legalább egyszer.
"Ezt a lehetőséget csak akkor használd, ha teljesen szétesett az országod, és egyszerűbb egy újat kezdeni, mint a mostanival talpraállni."

Ebbe nehéz belemagyarázni azt, hogy leloptak ezért kéne vissza a pénzed.

siQ 12-04-2009 12:43

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 231490)
Az én verziómra még mindig nem reagált senki érdemben. Pedig írtam egy javaslatot, ami az újraindulást -mint újabb esélyt- változatlanul hagyná, a vagyon sokszorozást viszont korlátozná.

ha jól látom arra tettél javaslatot, hogy 20 milla legyen a határ tekiből. Erre nem sokmindent lehet reagálni, mint hogy erre is lehet azt mondani, hogy a tekit nem csak 200 hekin lehet irni és nem csak irni lehet, tehát a 68 millás becslésed máris sántit. Ettől függetlenül szerintem alacsonyabb határ jobb lenne. A pénzre és runára meg nem is tettél javaslatot.

Xeper 12-04-2009 17:45

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 231492)
ha jól látom arra tettél javaslatot, hogy 20 milla legyen a határ tekiből. Erre nem sokmindent lehet reagálni, mint hogy erre is lehet azt mondani, hogy a tekit nem csak 200 hekin lehet irni és nem csak irni lehet, tehát a 68 millás becslésed máris sántit. Ettől függetlenül szerintem alacsonyabb határ jobb lenne. A pénzre és runára meg nem is tettél javaslatot.

A pénzzel és a rúnával szerintem nincsen probléma, mindkettő fosztható, lopható gyakorlatilag normális mértékben.
Ha nem tetszik a 20 milla, legyen 40, az már nagyobb hektáron írt tekercsek esetén is megfelelő lehet. Sikítson aki megírt (nem lesokszorozott) 320 millió tekercset egyetlen országával! Nem mellékesen a példám eléggé sarkított volt, hiszen nem valószínű, hogy valaki 10 évig írt volna tekit regelést követően. :)
A másik oldala pedig: most ha valaki több pénzt szeretne 4,3 milliárdnál, akkor sem tehet semmit, ezért a határon leáll a gyűjtésével, megy játszani/keres másik vagyon tárolási lehetőséget. Ne mondja senki, hogy 160 milla tekercs (20-as korlát esete ugye) kevés lenne!

wand 12-05-2009 18:32

Mondju szerintem az egész problémát megoldaná, ha nem 500 hanem 2000 körönként lehetne újraindulni.
Aki 1 évig ír tekit, és valami miatt elveszíti, annak már nem kaland várni még 1500 kört, hogy visszakapja. Viszont újrázással vagyont gyártani már eléggé időigényes 2000 körönként.

vagy ha ugyanazon a szinten akarsz többször újrázni, akkor az elsőt megeteheted 500 a másodikat 1000, a harmadikat 2000, a negyediket 4000 kör után. (hm?)

Reaktor 12-05-2009 20:35

Quote:

Originally Posted by wand (Post 231574)
Mondju szerintem az egész problémát megoldaná, ha nem 500 hanem 2000 körönként lehetne újraindulni.
Aki 1 évig ír tekit, és valami miatt elveszíti, annak már nem kaland várni még 1500 kört, hogy visszakapja. Viszont újrázással vagyont gyártani már eléggé időigényes 2000 körönként.

vagy ha ugyanazon a szinten akarsz többször újrázni, akkor az elsőt megeteheted 500 a másodikat 1000, a harmadikat 2000, a negyediket 4000 kör után. (hm?)

Remek ötlet!
Kiegészíteném azzal, hogy 500 kör helyett 1000 körrel induljon.
Valamint azzal, hogy mihamarabb jó lenne bevezetni, mert az Újramatyi tekercsnepperek már most is mérhetetlen károkat okoznak a G és a B csoportban azoknak a játékosoknak, akik normálisan gyüjtögetve játszanak.

Von 12-05-2009 20:35

Quote:

Ez nagyon jó ötlet!
A négyzetes emelkedés kifejezetten tetszik.
500-1000-2000-4000-8000-16000 :D
De ha nem is ilyen durván, azért normális esetben egy szinten nem kell sokszor újrázni azért, hogy teljesíteni bírja az ember.
De így legalább nem lehetne megcsinálni, hogy valaki fellép A-ba, és 20at beleújráz, csak úgy, ha bevállalja, hogy a hatodikra már majdnem 2 évet kell várni ;)

Remedy 12-05-2009 20:46

Elsore jo otletnek tunik, de sajnos konnyen(?) megkerulheto.

Egyszeruen nem egy orszag fog ujrazni sokszor, hanem sok orszag fog ujrazni egyszer. Erre meg nehez korlatozast hozni.

Kicsit temaba vag:

Ati, mennyi esely van arra, hogy szintlepeskor ne lehessen magunkkal vinni a kepzodo egysegeket? Ez ennek a problemanak egy reszet meg is oldana, az egysegujrazast, es az mar nagy elorehaladas lenne.

Ati 12-05-2009 20:57

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 231579)
Remek ötlet!
Kiegészíteném azzal, hogy 500 kör helyett 1000 körrel induljon.
Valamint azzal, hogy mihamarabb jó lenne bevezetni, mert az Újramatyi tekercsnepperek már most is mérhetetlen károkat okoznak a G és a B csoportban azoknak a játékosoknak, akik normálisan gyüjtögetve játszanak.

Semmi nem indokolja azt, hogy ez el legyen sietve. Ha valaki a piacon nem eladásra tart sok millió tekercset, akkor az a minimum, hogy az elvesztés kockázata ott lebegjen a szemük előtt, és ez időnként a nem rendeltetésszerű használat miatt be is következzen.

Reaktor 12-05-2009 21:00

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231581)

Egyszeruen nem egy orszag fog ujrazni sokszor, hanem sok orszag fog ujrazni egyszer. Erre meg nehez korlatozast hozni.

Kicsit temaba vag:

Ati, mennyi esely van arra, hogy szintlepeskor ne lehessen magunkkal vinni a kepzodo egysegeket? Ez ennek a problemanak egy reszet meg is oldana, az egysegujrazast, es az mar nagy elorehaladas lenne.

Igen ez a legnagyobb gond, mert a tekercs az kopik, lopható, és ha beöntenek hatalmas mennyiséget egy piacra akkor nehezen eladható lesz.(talán) Főleg ha a játékosok zöme rájön arra, hogy ekkor a tekercsárak folyamatosan csúszni fognak lefelé, rgó nem szabad vagyontárolásra használni.

Dynosaur 12-05-2009 23:32

Quote:

Hogy ez hogy nem jutott eszünkbe hamarabb? :)

Bár én már az első határát is megemelném. Ha már egy csoport 1000 kör alatt teljesíthető minimum, akkor legyen az újrázás is 1000 kör után. Esetleg azt is belerakhatnánk, hogy a fellépéstől számítva 2 hét múlva lehet csak újrázni, mint segélyt felvenni. Így nem fog a fellépő egyből újrázni a tekjeivel.

vityu 12-05-2009 23:35

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231594)
hogy a fellépéstől számítva 2 hét múlva lehet csak újrázni, mint segélyt felvenni. Így nem fog a fellépő egyből újrázni a tekjeivel.

2 hét csak 336kör. annyi alatt úgyse tud :)

Von 12-05-2009 23:39

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231594)
Esetleg azt is belerakhatnánk, hogy a fellépéstől számítva 2 hét múlva lehet csak újrázni, mint segélyt felvenni. Így nem fog a fellépő egyből újrázni a tekjeivel.

Hogymi? Most 500 kör fellépés után, az több, mint 2 hét, így nem tud egyből újrázni :) Viszont az nem rossz, hogy az első újrát 1000 kör után lehessen elnyomni, de szerintem jobb a négyzetes növekedés.
Első újra: 500 kör. Annyi idő alatt rájön az ember, hogy mit rontott el.
Második újra: még 1000 kör, az alatt aztán pláne megtapasztalhatta, hogy mit kellene másképp csinálni.
Mondjuk nem is tudom, hogy szükségszerűségből hogy lehet szintenként 1-2nél több újrát elnyomni, de ha valakinek mégis kell, akkor jogos, hogy várjon rá, és az alatt gondolja át, hogy mit is kellene sokkal jobban csinálni :)

Kutyuleee 12-06-2009 01:06

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231581)

Kicsit temaba vag:

Remy vagy én vagyok teljesen hülye a játékhoz, vagy te nem gondoltad végig teljesen:) ha felhozod a tekit hiába adod át, a másik már ugyanazt nem fogja tudni beújrázni. Ha jól gondolom Wand ugyanarra a szintre gondolta az újra idejének duplázását, így fölösleges lenne szintenként átjátszani.

Sztem meg a szintenként 1 újra még bőven belefér. így max 16x-ozni tudják a pénzt. tegyük fel hogy 200hekin 130könyvtárral ír egy szövi, 2k körig az durván 7milla tekercs, ebből ha nem élnek fel semmit és beújrázzák szintenként az lesz 112milla teki. ez tart nekik összesen 7k körig. ezt A-ban ugyanennyi idő alatt 3050könyvtárral is megirod, ami egy 10fős klánban alig 300könyvtár fejenként. De ha ehez hozzá vesszük a tekercs értékét A-ban akkor jóval kisebb hely feláldozzással megtermelnél ennyit.
pl kereskedővel ezt 365 bankkal (!)(160-as tekiárral, amennyiért ugyse tudsz ekkora mennyiséget eladni) ami egy frissen lépett klánnál is nevetségesen kevés helyet igényel.

Remedy 12-06-2009 01:27

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 231601)
Remy vagy én vagyok teljesen hülye a játékhoz, vagy te nem gondoltad végig teljesen:) ha felhozod a tekit hiába adod át, a másik már ugyanazt nem fogja tudni beújrázni. Ha jól gondolom Wand ugyanarra a szintre gondolta az újra idejének duplázását, így fölösleges lenne szintenként átjátszani.

Sztem meg a szintenként 1 újra még bőven belefér. így max 16x-ozni tudják a pénzt. tegyük fel hogy 200hekin 130könyvtárral ír egy szövi, 2k körig az durván 7milla tekercs, ebből ha nem élnek fel semmit és beújrázzák szintenként az lesz 112milla teki. ez tart nekik összesen 7k körig. ezt A-ban ugyanennyi idő alatt 3050könyvtárral is megirod, ami egy 10fős klánban alig 300könyvtár fejenként. De ha ehez hozzá vesszük a tekercs értékét A-ban akkor jóval kisebb hely feláldozzással megtermelnél ennyit.
pl kereskedővel ezt 365 bankkal (!)(160-as tekiárral, amennyiért ugyse tudsz ekkora mennyiséget eladni) ami egy frissen lépett klánnál is nevetségesen kevés helyet igényel.

De atgondoltam, de a tekercs nem erdekel, az egyseg zavart inkabb... :)

Amugy ezt az iros parhuzamot felejtsd el, amikor _mar_ milliardos nagysagrendu tekercs ujrazodik folyamatosan...

Kutyuleee 12-06-2009 01:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231602)

Jogos, én abból az alap szituból indultam ki, hogy azt mindenképpen be kell szüntetni:)

Kutyuleee 12-06-2009 01:36

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231602)

Amugy ezt az iros parhuzamot felejtsd el, amikor _mar_ milliardos nagysagrendu tekercs ujrazodik folyamatosan...

viszont erre a miliárdos nagyságrendü tekercsre, meg már csak annyit tudok mondani,hogy ez van:( régen fedezni is lehetett fillérekért, de már nem lehet. akik késöbb kezdték A-ban a játékot már hátrányba voltak ezzel. a tekercsel ugyanez lesz (ha lesz módositás). Egyszer úgyis elfogy nekik. Ha nem tudnak jól játszani, akkor úgysem jutnak messzire ennyi pénzzel sem, ha meg tudnak játszani, akkor meg nem hiszem,hogy csak ezen fog múlni.

BigPi2 12-06-2009 07:22

Korábban sem támogattam túl nagy lelkesedéssel ezt a javaslatot, de az újabb ötletek egyre jobban megrémítenek.

Az a baj, hogy ti csak a nagycsoportokban folyó játékot veszítek alapul, és az már senkit sem érdekel, hogy a többire milyen következményei lesznek.

Persze szüntessük meg az egység felvitelt, növeljük meg a szükséges köröket. Remélhetőleg újra kiürülnek a kiscsoportok katona piacai, és milyen jó lesz ha valamit elront az ember, akkor kb. öt hónapot kell, majd várnia, hogy újrázhasson. Ne feledjétek nem mindenkinek, ugyan úgy telik az idő.

A továbbiakban is, úgy látom titeket elsősorban az zavar, hogy egyszerre nagy mennyiségű árú kerül a piacra amivel, könnyen tönkre lehet tenni egy piac korábbi arculatát.
De mivel már sokszor olvashattuk Ati véleményét a piaccal kapcsolatosan, így megértem, hogy közvetve, de meg akarjátok akadályozni a nagy tartalékokkal való manipulálást.

Még is azt kérem mindenkitől, hogy amikor javaslatot tesz, akkor a játék egészét vegye figyelembe.

All times are GMT +1. The time now is 14:09.