Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf mocsár (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3934)

Princ 11-28-2009 16:13

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 230732)
Elvileg ugye azért feltétel A-ban lévő ország B-s forduláshoz, hogy biztos legyen, hogy minden szinten megállta a helyét már a játékos.
Változtatna szerintetek az "A-ban játszani nem kívánó" Elfek számán, ha több szemes orik fordulhatnának B-ből akkor is ha nem lenne A-ban orijuk?
(Tehát elvileg egyszer már teljesitették az A-s követelményeket.)

Biztos változna a számuk, hiszen amíg nem volt kötelező az 1A, fele volt a létszám, ami eleve kevesebb mint a mostani elfek száma. A létüknek köszönhetően a hadakozóknak most nagyobb aránya tud forogni, valszeg.
Nem biztos hogy értem miért idéztél, de a mellett vagyok hogy maradjon feltétele a fordulásnak az 1A-ban teljesíteni.

Quote:

Originally Posted by Von (Post 230731)
De, és itt jön egy fontos rész, amit az előző hsz-emben írtam, hogy a közlegelés itt a fedezésre vonatkozik, aminek a hatásfokát ütéssel lehet csökkenteni. Tehát a közlegelők tragédiájához képesti fontos különbség, hogy itt lehet jönni levadászni a teheneket, csak nehéz. Éppen ezért írtam, hogy végső soron nem érkezünk el a "társadalmi katasztrófához", pont úgy, ahogy írod, mert valójában többfordulós a probléma, nem is kell azzá tenni.

A többlépcsőssé tételt ill új tényező vagy paraméter bevezetését a -fordulok/nem fordulok- dilemmához írtam, sőt egyre inkább ahhoz csatolnám ha már egyszer a -felfedezek/nem fedezek- problémát mégis ilyen jól megoldotta. :-))

Janesz 11-28-2009 16:58

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 230772)
Szerintem 2 jó megoldás lehet, 2 hatékony megoldás:
1/ ha valaki már teljesítette valamelyik országával az A-t, akkor nem kell A-ban orit tartania, hogy foroghasson B-ből
vagy
2/ aki tényleg csak arra használja az A-t, hogy B-ből foroghasson, és A-ban gyakorlatilag a fedezésen kívül nem csinál mást, annak megtiltani a B-ből forgást és minden országát hozza fel A-ba és onnan fordulgasson. :)
(az 1A felpörgetése rovatban már hosszabban kifejtettem ezt...)

Mint fentebb említette vki az első megoldás sztem azért nem jó, mert ha egyszer régen voltál A-ban és teljesítetted a feltételeket, mert nem volt akkora követelmény, nehogy lehessen már forogni B-ből anélkül hogy A-ban lenne orid!
Így szinte majdnem mindenki foroghatna B-ből drasztikusan megnőnének a kék számok(amik így vmennyire sztem nem érnének annyit) használó orik.

A második kijelentésed meg üti az elsőt ha figyelmesen megnézed!
" ha valaki már teljesítette valamelyik országával az A-t, akkor nem kell A-ban orit tartania, hogy foroghasson B-ből"
szóval ha vmelyik országgal, vagyis van 4 orija egyikkel volt A-ban és mindegyikkel foroghasson B-ből na ne már!
"megtiltani a B-ből forgást és minden országát hozza fel A-ba és onnan fordulgasson. :)" De hát az előbb írtad ha egyikkel teljesítette A-t akkor foroghasson mindegyikkel B-ből most meg magad ellen beszélsz, mert írod hogy minden országát hozza fel! Akkor hogy is van ez?
Én is játszom A-ban sztem kár lenne kihagyni azt a szintet, kláncsata, klánraktár meg hasonlók egyik szinten sincs ilyen!
Aki tud és akar az fel tud jönni a top30-ba én úgy gondolom!
Én is ott vagyok, igaz nem úgy hogy top 30% hanem top 30 on belül:)
Aki követi az A-ban történő dolgokat meg tudja melyik orival vagyok az láthatja!
Lényeg a lényegben nincs elérhetetlen, na meg olyan hogy nem tudok a top 30%-ban megmaradni x ideig, itt arra értem aki fordulni akar!

Démonka 11-28-2009 17:03

Fentebb említette vki a kedvezményes felfedezést.Nem hiszem, hogy egy varis egy szöviből olyan sokat szedne össze a szinteken.Estleg mi lenne ha maximálnánk az A-ban is a hektárszámot.Mondjuk lenne 7k hektár.Akkor a kb 500 ország kisebb mozgástérrel rendelkezne a távok zsugorodnának,több csata lehetne és nem nagyon lennének elfmocsarak.Tudom, hogy ez nem tetszene azoknak akiknek több év "munkája" van benne:P

Takanohana 11-28-2009 17:11

Elhangzott már többször is, hogy a legnagyobb gond az, hogy sok ország nem játszik, azaz nem üt. És hogy ezeket játékra, azaz ütésre kell késztetni/kényszeríteni.

Én ezzel nem értek egyet. A legtöbb ország nem üt, legalábbis állandóan nem. Akkor az is gond, ha valaki 2-3 hétig termel, bevédve persze, hogy utána legyen pénze ütni? 2-3 hétig ugyanis ő is a "nem játszók" táborát erősíti.

Változatlanul abban látnám a megoldást, ha a lefordulást könnyítenénk, és a B-s lefordulást pedig nehezítenénk. Volt olyan ötlete valakinek, hogy B-ből fordulva csak akkor kapjon az ember újabb kék számot és személyiséget, ha kisebb a kék száma mint az A-s országáé. Szerintem ez megoldaná a probléma egy részét.

Von 11-28-2009 19:57

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 230775)
A többlépcsőssé tételt ill új tényező vagy paraméter bevezetését a -fordulok/nem fordulok- dilemmához írtam, sőt egyre inkább ahhoz csatolnám ha már egyszer a -felfedezek/nem fedezek- problémát mégis ilyen jól megoldotta. :-))

A fordulok/nem fordulok problémát talán érdemes egyénileg megközelíteni. Téged mi vinne rá arra, hogy lefordulj? Nyilván minél nagyobb az ori annál inkább semmi, de ha most kizárjuk a nagyon régi, és az újabb, kifejezetten A-s karrierre törőket, és csak azokat vesszük alapul, akik kizárólag a lenti forgásért tartanak A-ban orit, akkor őket mi vinné rá arra, hogy leforduljanak?
Engem pl semmi. Ez a "baj" úgymond. Ha - csak a gondolatkísérlet kedvéért tegyük fel - lefordulnék és 1000 kör alatt kisujjból vissza bírnék jönni top30-ba másik orival, akkor sem fordulnék le, mert minek? Hiszen ha rém egyszerű lenne visszajönni, akkor is annál még sokkal egyszerűbb csak szimplán ott maradni.
Pozitív ösztönzést egyrészt a leforduláshoz nem tudom, hogy lehet-e találni, de mindegy is, mert Ati már mondta (nem tudom hol pontosan), hogy nem fog járni semmilyen nyeremény érte, mert az csalásra ösztönözne. Magyarul marad az, hogy fordulj le azért, mert akkor nem kapsz két oltári nagy pofont, tehát a negatív ösztönzés. És tudjuk nagyon jól, hogy a negatív ösztönzések csak olyan esetben lépnek életbe (most nem elsősorban a Hódra gondolok, hanem úgy általában), mikor egy helyzet már csaknem tarthatatlan vagy tényleg nagyon durva lesz. És itt még nem járunk, nem is biztos, hogy fogunk valaha.

Padlócsempe 11-28-2009 20:27

Quote:

Originally Posted by Von (Post 230798)
A fordulok/nem fordulok problémát talán érdemes egyénileg megközelíteni. Téged mi vinne rá arra, hogy lefordulj? Nyilván minél nagyobb az ori annál inkább semmi, de ha most kizárjuk a nagyon régi, és az újabb, kifejezetten A-s karrierre törőket, és csak azokat vesszük alapul, akik kizárólag a lenti forgásért tartanak A-ban orit, akkor őket mi vinné rá arra, hogy leforduljanak?
Engem pl semmi. Ez a "baj" úgymond. Ha - csak a gondolatkísérlet kedvéért tegyük fel - lefordulnék és 1000 kör alatt kisujjból vissza bírnék jönni top30-ba másik orival, akkor sem fordulnék le, mert minek? Hiszen ha rém egyszerű lenne visszajönni, akkor is annál még sokkal egyszerűbb csak szimplán ott maradni.
Pozitív ösztönzést egyrészt a leforduláshoz nem tudom, hogy lehet-e találni, de mindegy is, mert Ati már mondta (nem tudom hol pontosan), hogy nem fog járni semmilyen nyeremény érte, mert az csalásra ösztönözne. Magyarul marad az, hogy fordulj le azért, mert akkor nem kapsz két oltári nagy pofont, tehát a negatív ösztönzés. És tudjuk nagyon jól, hogy a negatív ösztönzések csak olyan esetben lépnek életbe (most nem elsősorban a Hódra gondolok, hanem úgy általában), mikor egy helyzet már csaknem tarthatatlan vagy tényleg nagyon durva lesz. És itt még nem járunk, nem is biztos, hogy fogunk valaha.

De miért kéne valakinek lefordulnia?
Sokak számára a játék célja, hogy minél nagyobb országuk legyen.
Ezért a lefordulást bármilyen módon ösztönözni, vagy kényszeríteni nem jó ötlet.

A körbefordulási szabályok jelenleg szerintem kiválóak.

Nem lenne jó, ha ki lehetne hagyni az 1/A-t, mert a játék szerves részét képezi, hiába mások a szabályok. Sőt, a legjobb, és legkomolyabb szintje a játéknak. Éppen ezért, aki kis kék számot akar, annak ott is bizonyítania kell.

Nem lenne jó, ha el lenne törölve a B-ből való fordulás, mert ha valaki szeretne egy második országgal az alsóbb szinteken játszani úgy, hogy közben egy másik országával a legfelső szinten tör babérokra, az megteheti, hogy B-ből forog, úgy, hogy az nem zavar bele az A-ban lévő országának játékába.

A probléma, hogy defenzív taktikával játszó, kicsi aktivitással is érvényesülni tudó országok nem arra használják a B-ből való fordulást, hogy az 1/A mellett az alsóbb szinteken is játszanak, hanem arra, hogy 1/A HELYETT az alsóbb szinteken játszanak.
Ennek a lehetősége azzal van indokolva, hogy azok is érhessék el a céljaikat a játékban, akik nem tudnak annyira sok időt a játékra fordítani.
Ez is teljesen rendjén lenne így, ha a kevesebb ráfordított idő miatt lassabban kerülnének elérésre ezek a célok, vagy nagyon ügyesen kellene felépíteni az országot és taktikát választani ahhoz, hogy ugyanannyi idő alatt el lehessen érni ugyanazokat az eredményeket.

Von 11-28-2009 20:39

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 230802)
De miért kéne valakinek lefordulnia?
Sokak számára a játék célja, hogy minél nagyobb országuk legyen.
Ezért a lefordulást bármilyen módon ösztönözni, vagy kényszeríteni nem jó ötlet.

Őőő, ezeket pont kivettem belőle :)
De egyébként ezügyben nem akarok vitatkozni veled, mert pont, hogy ugyanarra a következtetésre jutunk :)

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 230802)
A probléma, hogy defenzív taktikával játszó, kicsi aktivitással is érvényesülni tudó országok nem arra használják a B-ből való fordulást, hogy az 1/A mellett az alsóbb szinteken is játszanak, hanem arra, hogy 1/A HELYETT az alsóbb szinteken játszanak.
Ennek a lehetősége azzal van indokolva, hogy azok is érhessék el a céljaikat a játékban, akik nem tudnak annyira sok időt a játékra fordítani.
Ez is teljesen rendjén lenne így, ha a kevesebb ráfordított idő miatt lassabban kerülnének elérésre ezek a célok, vagy nagyon ügyesen kellene felépíteni az országot és taktikát választani ahhoz, hogy ugyanannyi idő alatt el lehessen érni ugyanazokat az eredményeket.

Megmondom őszintén, minél több vélemény alapján járjuk körbe a témát, bennem az a meggyőződés alakul ki, hogy minden jó így ahogy van. Lehetne finomítani talán, de csak úgy, ha valaki szívna vele, ezért nem igazán érdemes.
Az elfeknek is egyébként megvan a maguk baja, ha már a nehezebb elérést emlegeted. A fedezős orik borzasztóan sok pénzért fedeznek, mert nem kedvezményesben nyomják, aztán egy beütésre milliárdokat érő földet buknak. Márpedig akárkit be lehet ütni, max nem könnyű. Aki meg nem figyel, nem is kísér, nem jön szembe, tehát a nem figyelés hátránya mindig megmarad, a kevesebb ráfordított idő még most is, akárki esetében ugyanúgy hátrány lesz.
És igazán a top30% emelkedése sem gond, mert aki nagyon akarja, megoldja, hogy eljusson oda. Egyre nehezebb lesz, de lehetetlenné sosem válik.
És végülis, ez a cél, hogy akárki ne kapjon kis kék számot.
Darwinizmus rulez. Idővel egyre nehezebb elérni a célokat, de ez valahol természetes.

none 11-28-2009 20:43

Quote:

.. akkor őket mi vinné rá arra, hogy leforduljanak?
..

pl ha b-ből (lényegessen) nehezebb fodulni, mint A-bol, akkor nem fogsz B-ből forogni, csakazértis..:)

Von 11-28-2009 20:51

Quote:

Originally Posted by none (Post 230804)
pl ha b-ből (lényegessen) nehezebb fodulni, mint A-bol, akkor nem fogsz B-ből forogni, csakazértis..:)

Nyilván, de ezt hogy akarod megvalósítani? Szerintem nem reális, és nem is cél. Az hogy nézne ki, hogy nem a legfelső szint a legnehezebb? :)
Egyszerű, az elf mocsár problémáján már egy ilyen apróság is sokat segítene, ha mondjuk A-ba érkezve 72-es betűmérettel beletolnák a képedbe egy táblán, hogy "Vigyázz, ezt a szintet sokkal nehezebb teljesíteni, mint az első négyet, érdemes külső fórumot olvasnod, hogy feltérképezd a megoldási lehetőségeket, és kiválaszthasd a neked legmegfelelőbbet!" :)
Az a vicc, hogy nem vicc, mindenki tudatába kerülne egyből ennek, és senki nem várná el, hogy 1000 kör alatt meglesz, és nem esne kétségbe 1000 kör után, hogy "jaj most mi lesz velem!?" :)

none 11-28-2009 21:16

Quote:

Originally Posted by Von (Post 230806)
Nyilván, de ezt hogy akarod megvalósítani? Szerintem nem reális, és nem is cél. Az hogy nézne ki, hogy nem a legfelső szint a legnehezebb? :)
Egyszerű, az elf mocsár problémáján már egy ilyen apróság is sokat segítene, ha mondjuk A-ba érkezve 72-es betűmérettel beletolnák a képedbe egy táblán, hogy "Vigyázz, ezt a szintet sokkal nehezebb teljesíteni, mint az első négyet, érdemes külső fórumot olvasnod, hogy feltérképezd a megoldási lehetőségeket, és kiválaszthasd a neked legmegfelelőbbet!" :)
Az a vicc, hogy nem vicc, mindenki tudatába kerülne egyből ennek, és senki nem várná el, hogy 1000 kör alatt meglesz, és nem esne kétségbe 1000 kör után, hogy "jaj most mi lesz velem!?" :)

válaszoltam a kérdésedre.. nem mondtam, hogy meg akarom valósítani.. nem is arrol szól(na) a topik..:)
de nem jelentené azt, hogy B nehezebb lenne.. csak fordulni lenne nehezebb lépni természetessen nem.. (sőt 7-8+ szem-el nem is feltétlen nehezebb az A, mint a B:))

Killer 11-29-2009 00:58

amúgy tényleg sokat segítene szerintem ,ha mondjuk top 40% felett csak kedvezményest lehetne fedezni.

Nagyoszvald 11-29-2009 06:38

Üdv!Mint tudjuk az elfmocsár azok miatt alakul ki akik B ből forognak, A ban pedig a top30 ban ücsörögnek.Mivel erre a játék lehetőséget ad, ezért szabályosnak minősül.Ezzel nagyon megnehezítve az újonnan fellépett országok helyzetét.Mi lenne ha bejut a top 30 ba és csak forogni akar a lentebbi országaival és az 1/A országa csak emiatt van a topban.Akkor nekik lenne a szabadsághoz hasonló funkció amivelnem számítanának bele a csoportlétszámba, ezzel lecsökkenne a tophatár és mindenki könnyebben érné el.Ráadásul nem lenne akkora elfmocsár a frissen lépett orkok és fentiek között.

Pool 11-29-2009 07:36

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 230821)
amúgy tényleg sokat segítene szerintem ,ha mondjuk top 40% felett csak kedvezményest lehetne fedezni.

Már ha olyan a játékos, hogy van neki...

Princ 11-29-2009 11:49

Quote:

Pozitív ösztönzést egyrészt a leforduláshoz nem tudom, hogy lehet-e találni, de mindegy is, mert Ati már mondta (nem tudom hol pontosan), hogy nem fog járni semmilyen nyeremény érte, mert az csalásra ösztönözne.

Ez nemcsak egyéni megközelítés is, hanem személyes is. De ha azt mondod érdemes, én elhiszem. :)
Nekem volna időnként okom hogy leforduljak. Egyik hogyha A-ból fordulnék, nem 2000 körönként tudnék begyűjteni kék számot, hanem 1000 körönként. Mondjuk új szemek nélkül is forognék, de így persze érdekesebb. :) A másik, hogy esetenként a szövimet várakozásra kell kérnem. Eddigi esetekben tolerálták, de ha nagyon mehetnékük lenne, meggondolnám hogy levágjam-e az utat és folytassam velük az addigi 1A orival. A harmadik, hogy néha összegyűlik a zsé 2B végére, azt veszni hagyni kár volna. Végül pedig, a vip körök túlságosan fölgyűltek a lenti orik némelyikén, mert A-ban kevesebbet szabizok.
Csak hát ezek az ösztönzők többnyire elenyészők 5-10k heki kidobásával szemben.

Quote:

Originally Posted by Von (Post 230803)
Megmondom őszintén, minél több vélemény alapján járjuk körbe a témát, bennem az a meggyőződés alakul ki, hogy minden jó így ahogy van. Lehetne finomítani talán, de csak úgy, ha valaki szívna vele, ezért nem igazán érdemes.
. . .
Darwinizmus rulez. Idővel egyre nehezebb elérni a célokat, de ez valahol természetes.

Pont te mondod, aki oldalakon keresztül azonosította az uralkodó mechanizmust.
Akkor hát szívjon a többség, ha csak a kemény darwinizmus kell, az ezt puhító ökológiai fülkék sokasága, meg az ember sok más tulajdonsága amik ezt a fajt sikeressé tették (eleddig), szükségtelenek! :)

Kutyuleee 11-29-2009 12:46

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 230858)
Ez nemcsak egyéni megközelítés is, hanem személyes is. De ha azt mondod érdemes, én elhiszem. :)
Nekem volna időnként okom hogy leforduljak. Egyik hogyha A-ból fordulnék, nem 2000 körönként tudnék begyűjteni kék számot, hanem 1000 körönként. Mondjuk új szemek nélkül is forognék, de így persze érdekesebb. :) A másik, hogy esetenként a szövimet várakozásra kell kérnem. Eddigi esetekben tolerálták, de ha nagyon mehetnékük lenne, meggondolnám hogy levágjam-e az utat és folytassam velük az addigi 1A orival. A harmadik, hogy néha összegyűlik a zsé 2B végére, azt veszni hagyni kár volna. Végül pedig, a vip körök túlságosan fölgyűltek a lenti orik némelyikén, mert A-ban kevesebbet szabizok.
Csak hát ezek az ösztönzők többnyire elenyészők 5-10k heki kidobásával szemben.

Ezt nem értem sose meg:) ha eszedágában nincs A-ban felmenni és hadakozni a "nagyokkal" akkor milyen értéke van számodra annak a földnek???:D

Quote:

Akkor hát szívjon a többség, ha csak a kemény darwinizmus kell, az ezt puhító ökológiai fülkék sokasága, meg az ember sok más tulajdonsága amik ezt a fajt sikeressé tették (eleddig), szükségtelenek! :)
Alapvetően én is azt támogatom, hogy nem kell ide semilyen szabályváltozás. ha az emberek hozzáállása ilyen,akkor ez van. majd a top10%-on felgyülemlenek és ott lesz majd egy nagy Elf boom:) több mint a fele elfog tünni:) mert vagy átépül házkupaccá,hogy bentmaradjon a topban és legyengül, vagy lepörög a topköre és lefordul amig tud... sajnos a végeredmény még mindig az lesz, hogy a top30%határa megfog egyezni a top10%-al, mert ha a férgese elhullik a többi még mindig ott marad. és ez nem nekem lesz rossz, hanem minden újonnan fellépő orinak (lehet a lefordult másik orija is természetesen).

És ekkor fog nyilni majd az a téma, amikor a lefordult és másikkal fellépő fedezgetős (talán Elf) orik nyitnak olyan témákat,hogy lehetetlen behozni a toppot, és milyen már, legyen könnyebb a fedezés, vagy üssön az elf 2x annyit mint az ork. vagy ne kelljen csak a top80%, vagy stb...

Princ 11-29-2009 13:16

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 230863)
Ezt nem értem sose meg:) ha eszedágában nincs A-ban felmenni és hadakozni a "nagyokkal" akkor milyen értéke van számodra annak a földnek???:D

Kár, akkor ez egy megfejthetetlen dolog marad. :)

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 230863)
majd a top10%-on felgyülemlenek és ott lesz majd egy nagy Elf boom:) több mint a fele elfog tünni:) mert vagy átépül házkupaccá,hogy bentmaradjon a topban és legyengül, vagy lepörög a topköre és lefordul amig tud... sajnos a végeredmény még mindig az lesz, hogy a top30%határa megfog egyezni a top10%-al, mert ha a férgese elhullik a többi még mindig ott marad. és ez nem nekem lesz rossz, hanem minden újonnan fellépő orinak (lehet a lefordult másik orija is természetesen).

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 230729)
Ha hosszú távra nézünk, a top10% sem álldogál egy helyben statikusan, hanem függ az alatta levő országok nagyságától. És mivel a felfedezés exponenciálisan drágul, nem mindig fogja tudni követni a top30% a hadakozással növekvőket. Egyszer már elértük ezt az egyensúlyt (tehát nem szükséges hinni hogy létezik ilyen), de könnyítve lett a felfedezés a mostani állapotra. Idő kérdése és elérjük ismét, csak magasabb hektáron.

Kutyuleee 11-29-2009 13:27

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 230729)
Ha hosszú távra nézünk, a top10% sem álldogál egy helyben statikusan, hanem függ az alatta levő országok nagyságától. És mivel a felfedezés exponenciálisan drágul, nem mindig fogja tudni követni a top30% a hadakozással növekvőket. Egyszer már elértük ezt az egyensúlyt (tehát nem szükséges hinni hogy létezik ilyen), de könnyítve lett a felfedezés a mostani állapotra. Idő kérdése és elérjük ismét, csak magasabb hektáron. Így szerintem ez nem vezet közlegelők típusú tragédiához. :)

az alatta lévő országoktól nem függ. attól az egytől függ,hogy mekkora hektáron van azaz 1-etlen ori akin ez múlik. ez ritkán szokott változni, bár változhat, de ha ezt a címet egy elf kapja már meg, akkor onnantól felgyülemlenek... és nem ugyanaz az egyensúly, mert régebben elérhető volt a top30% fedezéssel. Ezután sem lesz elérhető, mert mindig ott lesz több elf, mint aki benne van a top30%-ban. és tisztán fedezéssel szinte lehetetlen lesz újként bekerülni... akkor kerülhet be csak vki (szinte sorszámot tépve), ha leszednek párat elölle:)

Princ 11-29-2009 15:48

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 230866)
az alatta lévő országoktól nem függ. attól az egytől függ,hogy mekkora hektáron van azaz 1-etlen ori akin ez múlik. ez ritkán szokott változni, bár változhat, de ha ezt a címet egy elf kapja már meg, akkor onnantól felgyülemlenek... és nem ugyanaz az egyensúly, mert régebben elérhető volt a top30% fedezéssel. Ezután sem lesz elérhető, mert mindig ott lesz több elf, mint aki benne van a top30%-ban. és tisztán fedezéssel szinte lehetetlen lesz újként bekerülni... akkor kerülhet be csak vki (szinte sorszámot tépve), ha leszednek párat elölle:)

Jó akkor megjelöljük ezt a bizonyos kitűntett elf orit, befestjük mondjuk zöldre és 1 év múlva se kell számolgatni vajon hol húzódik a top10% határa, mert csak rá kell nézni a pontlistára és ott virít zölden úgyis..
de komolyan, hogy lehet ennyire mereven szemlélni valamit? Ha a top10%-ból kimennek földelni mondjuk a top50%-ra, akkor az egyik 'módosító' az az hogy mekkora a megtámadottnak a területe. Ha sokat fedezett (v ütött), akkor nagyobb, ha keveset akkor kisebb. Ezért függ a nagy orik területe a kicsiktől.

Von 11-30-2009 11:24

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 230858)

Aha pont azért is mondom, mert eléggé kielemeztük a helyzetet, annyira, amiből már lehet megalapozott következtetéseket levonni.
Ezek pedig kb-ra:
- a fedezéssel eszetlenül nő a földmennyiség A-ban, de a top10%-nál való reménytelen feltorlódás, tehát a "társadalmi katasztrófa" nem következik be valószínűleg, vagy ha be is következik, gyorsan megszűnik, mert a hadisoknak akkor jobbak lesznek a lehetőségeik, így az ütés/fedezés egyensúlya hosszútávon megmarad
- a top30% határának növekedését csak drasztikus beavatkozással lehetne megállítani, amúgy folyton nőni fog. Drasztikus beavatkozás pedig csak akkor lép életbe, ha nagyon durvává válik a helyzet, ami nem hiszem, hogy be fog következni. Ilyen drasztikus beavatkozás a fedezéskvóta pl: egyszerűen meghatározzák, hogy mennyi a max fedezhető (abszolút értékben).
- Nem teljesen illik a darwinizmus kifejezés a fennálló helyzetre, mert pl az általad említett más tulajdonságok is jelen vannak, mint a szolidaritás. Szolidáris a rendszer, azért, mert lehet fedezni, így különböző szempontokból "hátrányos helyzetű" játékosok is teljesíthetik a követelményeket.
- Amiért mégis a darwinizmust emlegettem, az az, hogy meggyőződésem, akik fedezéssel játszanak, magukat csapdázzák be hosszú távon a legfelső két pont alapján. Egyre durvábban több pénzbe kerül nekik a fedezés, és egyre nagyobb eséllyel fognak egy ütéssel milliárdos értékű földeket veszteni. Erre személy szerint nehezen mondanám azt, hogy probléma lenne.
- Ami még darwinizmus, hogy egyre nehezebben teljesíthető top30hoz egyre jobban kell tudni játszani, de ahhoz, hogy ne emelkedjen a tophatár, visszajutunk a 2. ponthoz...

Tehát ezért gondolom, hogy nem kell semmit sem csinálni. Az egyetlen "megoldás" a fedezés bekorlátozása lenne az egyre nehezebb teljesíthetőség ellen, de ahogy az ilyenkor paradox módon szokott lenni, a fedezés bekorlátozása ellen a fedezősök fognak a legjobban tiltakozni, holott pedig pont nekik lesz ceteris paribus egyre nehezebb a dolguk... :)

Reni 11-30-2009 12:14

A Hódítóban lehetőséget kívánt adni a játék tulajdonosa a játékra azoknak is akik békésen akarnak haladni, területet szerezni.
Miért kéne egy ilyen játékstílusú embereket háborúba belekényszeríteni?
Ha sok ilyen ország van ezekszerint bőven van igény az ilyen játékra is.
Miért kell ezektől az országoktól elvenni ennek a lehetőségét? Miért kell őket büntteni mert nekik ez a játékstílus fekszik? Nem hiszem el hogy csak az a megoldás létezhet az agresszorok problémára hogy kiírsuk ezt a játékformát. Persze kétségtelenül ez a legegyszerűbb, de gondolom nem az a cél hogy vegyük el minél több játékos kedvét a játéktól, hanem az hogy mindkét oldalnak a saját stílusának megfelelő játék biztosított maradjon.
Szerintem azzal hogy egy békés ország nem haladhatna felfedezéssel nem ebbe az irányba haladunk.

Von 11-30-2009 12:23

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 230996)
A Hódítóban lehetőséget kívánt adni a játék tulajdonosa a játékra azoknak is akik békésen akarnak haladni, területet szerezni.
Miért kéne egy ilyen játékstílusú embereket háborúba belekényszeríteni?
Ha sok ilyen ország van ezekszerint bőven van igény az ilyen játékra is.
Miért kell ezektől az országoktól elvenni ennek a lehetőségét? Miért kell őket büntteni mert nekik ez a játékstílus fekszik? Nem hiszem el hogy csak az a megoldás létezhet az agresszorok problémára hogy kiírsuk ezt a játékformát. Persze kétségtelenül ez a legegyszerűbb, de gondolom nem az a cél hogy vegyük el minél több játékos kedvét a játéktól, hanem az hogy mindkét oldalnak a saját stílusának megfelelő játék biztosított maradjon.
Szerintem azzal hogy egy békés ország nem haladhatna felfedezéssel nem ebbe az irányba haladunk.

Quote:

Originally Posted by Von (Post 230994)
Tehát ezért gondolom, hogy nem kell semmit sem csinálni. Az egyetlen "megoldás" a fedezés bekorlátozása lenne az egyre nehezebb teljesíthetőség ellen, de ahogy az ilyenkor paradox módon szokott lenni, a fedezés bekorlátozása ellen a fedezősök fognak a legjobban tiltakozni, holott pedig pont nekik lesz ceteris paribus egyre nehezebb a dolguk... :)

Két félkövéren kiemelt rész :)

Arwen 11-30-2009 13:55

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 230821)

Pont erre gondoltam, pedig el sem olvastam a topicot. :)
De nem 40%-tól, hanem már 4000 hektár felett csak kedvezményeset fedezhetne az elf.

Ati 11-30-2009 14:03

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 231007)
De nem 40%-tól, hanem már 4000 hektár felett csak kedvezményeset fedezhetne az elf.

Ez a békés játékosokat teljesen meggátolná abban, hogy valaha is forduljanak.

Pool 11-30-2009 14:04

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 231007)

Az kevés...
Aki tényleg nem tud hadizni (nem azért, mert nem ért hozzá), annak ezzel semmi lehetősége nem lesz fordulni

Arwen 11-30-2009 14:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231008)
Ez a békés játékosokat teljesen meggátolná abban, hogy valaha is forduljanak.

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 231009)
Az kevés...
Aki tényleg nem tud hadizni (nem azért, mert nem ért hozzá), annak ezzel semmi lehetősége nem lesz fordulni

Lehet, de az ész nélküli elf fedezésnek is határt kéne szabni. Én erre más lehetőséget nem látok, csak azt, hogy harcra kell kényszeríteni őket.

Ati 11-30-2009 14:19

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 231010)
Lehet, de az ész nélküli elf fedezésnek is határt kéne szabni. Én erre más lehetőséget nem látok, csak azt, hogy harcra kell kényszeríteni őket.

Miért kéne?

Azért, mert az orkok:

1, nem akarnak támadni
2, nem akarnak felfedezni

? :eek:

Von 11-30-2009 14:23

Érdemes volt kb. 8X2 oldalas hsz-eket írni, meg elmélkedni, hogy a mostani folyamatnak mi lehet a hatása hosszútávon...
Továbbra is tartom, hogy a sok fedezésnek a fedezők lesznek a kárvallotjai hosszú távon, de nem csak erre, hanem semelyik következtetésre se reagált senki, biztos láthatatlan tintával írok :D

ui: de eddig ahogy látom 12 elffel játszó arra szavazott, hogy okozhat gondot a jelenlegi helyzet a jövőben, lehet nem csak én gondolom úgy, hogy a sok fedezés egyáltalán nem az orkoknak árt

Arwen 11-30-2009 14:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231015)
Miért kéne?

Azért, mert az orkok:

1, nem akarnak támadni
2, nem akarnak felfedezni

? :eek:

Azért, mert pl. elffel már valószínűleg nem lehetne feljönni 1M pontra fedezés nélkül. Elffel, bunker elfet beütni nem egyszerű, azt lássuk be. Pláne segítség nélkül. Ha így nézett volna ki az 1/A akkor, amikor én jöttem felfele, biztos, hogy nem jutottam volna el odáig, ahol most vagyok, pedig egy ork szövitársam is segített haladni.

Közben eszembe jutott még egy ötlet. X topkör után a fedezős elfeknek csökkenjen a lakossági moráljuk. Sztem ez is korrekt lenne. :)

Ati 11-30-2009 14:59

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 231025)
Közben eszembe jutott még egy ötlet. X topkör után a fedezős elfeknek csökkenjen a lakossági moráljuk. Sztem ez is korrekt lenne. :)

Valaki játszani szeretne, de a népe szétgyújtja az országát minden különösebb ok nélkül.

Ezek a javaslatok most mire vannak? :confused::confused::confused:

Nekem is van egy tippem, ami sokkal kézenfekvőbb:

TÁMADJON AZ ORK! VAGY HA NEM TUD, AKKOR FEDEZZEN FEL. NE A SÜLTGALAMBOT VÁRJA!

Arwen 11-30-2009 15:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231026)

Gondolom azért nem támad, mert a többi elf meghiénázza.
Ezek szerint A-ban már csak orkkal lehet támadni, és elffel fedezgetni, esetleg hiénázni? Ez lett ebből a csoportból???

Ati 11-30-2009 15:18

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 231027)
Gondolom azért nem támad, mert a többi elf meghiénázza.
Ezek szerint A-ban már csak orkkal lehet támadni, és elffel fedezgetni, esetleg hiénázni? Ez lett ebből a csoportból???

Amíg a "miért nem fedezel fel, ha nem akarsz támadni" kérdésre az a válasz, hogy "nincs kedvem", addig szerintem erről érdemben nem lehet beszélni.

Északföld 11-30-2009 22:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231026)
Valaki játszani szeretne, de a népe szétgyújtja az országát minden különösebb ok nélkül.

Ezek a javaslatok most mire vannak? :confused::confused::confused:

Nekem is van egy tippem, ami sokkal kézenfekvőbb:

Ez azért nem ennyire egyszerű. Egy apróságot azért elfelejtünk, miért kell az 1/A-nak 2 fajra korlátozódnia. Beszélsz itt arról, hogy ha az ork így meg úgy, és mi a helyzet a félelfel, az óriással a törpével a gnómmal, emberrel, élőhalottal???
Meséld már el nekem, hogy miként üt be egy 25% barakk 25% tornyos elfet, bármely más faj az orkon kívül?

Nézzünk már pár apró példát.a teljesség igénye nélkül.

5000 hekin egy egyáltalán nem kiélezett elf:

929 ház
1300 barakk
450 tanya
1 raktár
1300 őrtorony
600 kocsma
400 templom
20 bank

Ennek a beütéséhez alulról 4 tábornokkal jelenleg 213.000 gnóm, 227.000 törpe, 212.000 óriás, 271.000 félelf, 329.000 élőhalott lovas kell, minden esetben 5 tábornok (gnóm 4) és felfelé, mindenkinek 100% morálon.

Ehhez a fajoknál az alábbi barakk % szükséges:
Gnóm: 71%, törpe 72%, óriás 75%, félelf 96% :D, élőhalott: 164%
A legkevesebb az orkon kívül a gnómnak kell és marad 29% felhasználható területe, ami azt jelenti, hogy van 16% háza, lesz 300 kocsmája, 300 temploma, 20 bankja 1 raktára és eszik körönként full sereggel 67k gabonát, üresen 27k-t. Mindenki legömbzi és befér hozzá tolival és ha bátor és kitámad full sereggel, koptatnia kell, hogy egyáltalán legyen esélye védekezni.
Nem gondolod úgy hogy egy pötit el van túlozva az elf? Nem?

Nézzük klánban:

Gnóm: 250.000 lovas azaz 83% barakk, csupán annyiban változott, hogy a gnómunknak se temploma, se kocsmája nem maradt, igaz van még 1 rakija és maradt 20 bankja.

Óriás: 249.000 lovas azaz 88% barakk, itt már ház se lesz elég. :D

Törpe:267.000 lovas azaz 85% barakk

Félelf: 319.000 lovas azaz 113% barakk, ezt picit necces megépíteni

Élőhalott: 298.000 lovas azaz 149% barakk, ezt is elég macerás megépíteni

Nem beszéltünk még az emberről és magáról az elfről, ugyebár holló a hollónak...szval az elf nem számít, de a kiváncsiskodók kedvéért egyéniben 227.000 elf lovas kellene ez 87% barakk, klánban pedig 267.000 elf lovas ami már 102% barakkot jelentene.

Ezt tessék átgondolni, nem csak elfek meg orkok vannak az 1/A-ban, illetve mostmár túlnyomó részt igen, pont ez miatt a betonosítás miatt.

Hex 12-01-2009 04:07

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 231077)
Ezt tessék átgondolni, nem csak elfek meg orkok vannak az 1/A-ban, illetve mostmár túlnyomó részt igen, pont ez miatt a betonosítás miatt.

én inkább úgy látom, hogy épp azért van ennyi elf, mert ilyen elborult éplistákkal mászkálnak az orkok és nincs esély máshogy védeni őket. Egyénire gondoltam elsődlegesen és pl. egy tudós, tábornok orkra

személy szerint, engem ez is motivált, pedig van olyan faj, amit nagyon szeretek, de azzal nem lettem volna más, mint boxzsák

u.i.: Örülnék egyszer egy olyan összehasonlításnak is, ahol nem csak az "elf oldal" van kitárgyalva, hanem a "másik oldal" is, így lenne korrekt a dolog. szvsz

más: én elfel nem fogok hiénázni, mert rangomom alulinak tartom, plusz alapesetben, ha van is időm játszani, akkor hadis vagyok. Ezért is fura, hogy most egy elfel kell "nyomulnom". Hiénázni nem fogok, ha így sosem érek a topba, akkor nem fogok, nem életcélom, anarchban van elég többszemes orim.
Ha netán jönnének felém és úgy ítélem meg, hogy nem tudnám fogni, de szembe menetel is kétséges, nem fogok neki állni szórakozni az orkkal, hogy lerengetem, meg szétgyújtom. Minek? ilyen kicsinyes "bosszúk" nem vezérelnek. Aki bejön, vigye a földet békével. Így jártam. Tolik is csak azért vannak, hogy kajáljanak, gondolom a semmittevésbe már megőszültek.

Nagyoszvald 12-01-2009 05:35

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 231010)

Persze csak is ez az egyetlen megoldás.Harcra kényszeríteni??És ugyan ha épp nem hiénázással akkor szerinted kit lenne esélye beütni?????Már le volt írva több helyen hogy ha földet akarnak foglalni az orkok akkor azért tessék építeni barakkot.Nem 65% ot hanem többet.Amúgy meg ha valakin ek mondjuk más dolga is van a napjában mint a hódító, akkor az hagyja abba játékot??Egyébként nem azzal van a baj hogy az elfek felfedeznek a top30 ig, hanem azzal hogy rengetegen maradnak ott inaktívként B ből forogva.A te általad írt javaslat szerinted miért oldaná meg az elfmocsár kérdését??Minden elf aki benne van a top 30ban.Az nem fedezhetne tovább ezért kicsit támadóbbra venné a figurát és akkor az orkok vígan felmásznának rajtuk.Akkor ha már ennyire bocsánat a szóhasználatért de idétlen ötleteket teszünk fel és annyira hadszintérré kell változtatni az 1/A-t akkor ne lehessen csak orkot választani.Ez is ugyanolyan bugyutaság.:confused:

Takanohana 12-01-2009 05:36

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 231077)

Ha viszont a "betonosítás" megszűnne, ki is lehetne írni a súgóban, hogy 1/A-ról ne álmodjon az, aki nem tud online játékban lenni. Azonkívül az elf, mint faj megszűnne minden szinten.

djibron 12-01-2009 06:24

Végre mások is észrevették, hogy jó lenne valahogy megállítani azt hogy az A-ban az egekig szökik a top.
Már lassan egy éve hogy itt-ott beszélgetések során felvettettem, hogy igen is ezen változtatni kellene, mert míg első a-ban járáson során 3000 hekivel tudtam fordulni az most semmire sem lenne elég.
Én abban is lehetőséget látok ha a lentebbi csoportokban nőne a maximális föld.
Pl: aki b-ből a-ba szeretne jönni az ha a max hekivel tud is jönni semmire sem lesz elég. Ellenben aki az alsobb szinteken lép szintet max hekivel az szinte a top30-ba érkezik. Nem feltétlenül kell, hogy a-ba is a topba érkezzen,de a nagyobb területtel való érkezés szerintem könnyítés lenne.
Vagy szerintem az is segítene ha drasztikusan csökkenne az a ban maximális területtel határa.

Xeper 12-01-2009 06:28

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 231096)
Végre mások is észrevették, hogy jó lenne valahogy megállítani azt hogy az A-ban az egekig szökik a top.
Már lassan egy éve hogy itt-ott beszélgetések során felvettettem, hogy igen is ezen változtatni kellene, mert míg első a-ban járáson során 3000 hekivel tudtam fordulni az most semmire sem lenne elég.
Én abban is lehetőséget látok ha a lentebbi csoportokban nőne a maximális föld.
Pl: aki b-ből a-ba szeretne jönni az ha a max hekivel tud is jönni semmire sem lesz elég. Ellenben aki az alsobb szinteken lép szintet max hekivel az szinte a top30-ba érkezik. Nem feltétlenül kell, hogy a-ba is a topba érkezzen,de a nagyobb területtel való érkezés szerintem könnyítés lenne.
Vagy szerintem az is segítene ha drasztikusan csökkenne az a ban maximális területtel határa.

Szépen ki lett fejtve, hogy miért nem lenne jó lépő hekit emelni, igazán visszaolvashatnál.

djibron 12-01-2009 07:18

Itt???
Mert nekem nem tünt fel, de nem kizárt.
De attól még nekem lehet ez a véleményem ami.
Csak azért komentálni a hozzászólásom, amiről nekem ez a véleményem azért nagyon kár.
Attól még nekem marad ez a véleményem!
:D

Xeper 12-01-2009 07:26

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 231098)
Itt???
Mert nekem nem tünt fel, de nem kizárt.
De attól még nekem lehet ez a véleményem ami.
Csak azért komentálni a hozzászólásom, amiről nekem ez a véleményem azért nagyon kár.
Attól még nekem marad ez a véleményem!
:D

A hülyeség attól még hülyeség marad. Ha kitolod a felhozható hekik határát, akkor csak idő kérdése, és még sokkal gyorsabban fog emelkedni a top30% határa, rövid ideig a friss fellépők problémáját megoldod, de hosszú távon egyszerűen felgyorsítod a mostani folyamatot is.

Gyula 12-01-2009 07:43

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 231095)
Ha viszont a "betonosítás" megszűnne, ki is lehetne írni a súgóban, hogy 1/A-ról ne álmodjon az, aki nem tud online játékban lenni. Azonkívül az elf, mint faj megszűnne minden szinten.

Ez hülyeség. Indokom: CSAK.

Bár nem szeretném az elf faj gyengítését, de ha meg is lenne gyengitve picit alsóbb szinteken szinte észre sem lehetne venni ezt.

A-ban meg nem kell online lenni egy egyszerü top30-hoz még most sem.
Továbbra sem értem, hogy ha valaki az alsóbb szinteken über király legjobb játékos akkor az A-ban miért olyan nagy probléma egy kicsit játszani.
Persze ne akarjon mindenki az élvonalba tartozni, ne akarjon mindenki 20-30k hekis országot, de nehogy már egy top30-at ne lehessen megcsinálni vagy ütni egyet kettőt, mert ezt nem hiszem el.

All times are GMT +1. The time now is 01:15.