![]() |
Quote:
Bőven elég a 2k kör B-ben... Ki mondta, hogy A_n kívül csak unatkozik a játékos? pfff |
Fantasztikus ötlet, hogy az amúgy is rémunalmas 2k kör helyett 3k körig ücsörögjünk B-ben...
|
Quote:
|
Quote:
|
Mi lenne, hogyha a B-ből fordulás feltételei ezek lennének:
2000 kör a csopi-ban 1000 top kör Ezek alapján jóval nehezebb lenne a topban maradni, mivel a top is véges méretű és 1000 kör sztem már bőven bizonyítja, hogy rátermett az illető. Nincsenek statisztikáim, hogy az országok általában mennyi top körrel fordulnak... (és a Bben is rég jártam) vagyis hogy a 2000 kört vagy a 336 topkört gyűjtik-e össze előbb!? Mert sejtésem szerint ha a 336 a szűk keresztmetszet, akkor meg fog emelkedni a top határa, ugyanúgy mint az A-ban, mivel mindenki biztosra akar menni - és nem a top határon ücsörögni. Azzal a kivétellel, hogy az A-ban vannak állandó országok és ott a top határa tart a végtelenhez :) a B-ben meg előbb-utóbb lefordulnak páran. Még azt is megkockáztatnám, hogy ne legyen a Bből fordulás feltétele az A-s ország. Mert ha tényleg felmegy a TOP a B-ben, és nehéz lesz elérni az 1000 top kört, az emberek nagy része inkább felmegy A-ba,hogy onnan forduljon |
Quote:
Mindjart kitalalod, hogy aki A-bol fordul, kapjon ajandekba 1000 vip kort... Nem ertem, miert ne lehetne B-bol fordulni, miert akarod ezt szigoritani... Ettol nem pezsdulne fel a jatek cseppet sem... (De nem is kell, en ugy latom, siman van jatek az A-ban, szal ennek a topicnak az en szememben letjogosultsaga sincs...) :) |
Quote:
1000 topkor szegeny mfek szamara szinte kibirhatatlan lenne, szerintem... :) De azert itt is megkerdezem: Miert akarjatok szivatni az Aban topban levo (azaz mar letett vmit az asztalra), es a tobbi csoportban fordulni vagyo orszagokat ilyenekkel? |
Quote:
A kis 5os-nek nem csak a felvett személyiségek száma határozza meg a top határt? Mert ha nem akkor rosszul tudtam... :( |
Quote:
|
Quote:
Tehát 3 lehetőség lenne B-ből: felmenni A-ba, fordulni ha van A-s ország és ha nincs. Ez talán köztes megoldás lenne, mert az 1A könnyítés sokaknak nem tetszik mivel elveszik a kis kék számok értéke. (Jogosan) A B nehezítése viszont azoknak nem jó, akiknek állandó A-s országuk van. |
Quote:
A-ban egyébként van játék, én elf vagyok, de néha nagyon tud izzani a levegő... |
Quote:
2/B top30%-ában egy középszerű országgal is meg lehet maradni. Ha az illető nem csinál semmit és még A-s országa sincs, jutalmazzuk meg olyasmivel, amiért mások megküzdöttek? |
Quote:
A B-ből való fordulás szerintem most tökéletes. Amit el tudok képzelni, hogy azok, akik bejelölik, hogy hosszútávon szeretnének A-ban játszani, azok nem számítanak bele a top30-ba. Ezt bejelölni pedig azért érdemes, mert ha valaki nem jelöli be, az a fordulásért játszik, tehát 2000 top kör után a nép morálja elkezd csökkenni, és így rákényszerül, hogy vagy leforduljon, vagy bejelölje, hogy maradni szeretne hosszabb távon. A jelölés visszavonható, de ekkor életbe lép a morálromlás, szóval aki hosszabb távon tervezett maradni, mégis úgy dönt, hogy lefordulna, az megteheti. Így kétféleképpen is ki lenne írva a helyezés (összes játékos/helyezés, lefordulásért játszó játékos/köztük való helyezés) A több személyiséges játékosoknak pedig így A-ban is a személyiségük számának megfelelő top%-t kell teljesítenie. De meglehet, hogy ennek az ötletnek is van bőven buktatója, nekem úgy tetszik az egész rendszer, ahogy most van. |
Quote:
B csoport: 1100+ játékos 25 hadi esemény A csoport: 550 játékos 24 egyéni hadi esemény + klán csaták A sok fedezgetős bunker elf mien aktív.. :rolleyes: |
Quote:
|
Quote:
Anarchista csoportban: kuc-kuc (#240189) 2/D 29.243.265 Van azért különbség az anarch és a normál között. |
Quote:
Vagyis itt más felelne meg, nem az előző szint max hektárának tizenötszöröse. |
Quote:
Annyival kiegészíteném ezt ha esetleg valaki nincs az említett csoportokban: Míg B-ben abból az 1107 játékosból több mint a fele szabin van, addig A-ban talán ha 10 szabis ország van. Tehát kb egyforma a mocorgás mindkét csoportban, ha a ténylegesen játszó országokra vetítjük ki a csatákat. Sőt most számoltam meg ... 398 országot látok a listámon B-ben, abból 286 szabin van, 112 aktív. |
Quote:
Remy ha újra meg újra elkell érni a top30-at akkor sztem nagyobb a mozgás A-ban, mert nem ül 100elf egyforma hekin a top30 határán, hanem fordul-felmászik-fordul. és ha ezek lefordulnak, akkor pedig máris nem lesz olyan magas a top határ sem és teljesithetetlen. ráadásul akkor a klánok pontszáma is többet változna, így a kisebb klánok, akiknek nincs ismeretség vagy pénz költséges ráállásra is könnyebben probálkozhatna klánütéssel. Emmellett ha lefordulnának ezek, akkor megszünne az összefüggő elf mocsár és a top30% határa is csökkenne, vagyis ami siránkozásra adott itt okot az megszünne mind2 részről.ha pedig alacsonyabb a tophatár, máris teljesithető lenne. Quote:
|
Quote:
Természetesen olyan marhaságok nem jöhetnek szóba,hogy aki A-ból fordul az többet érjen mint B-ből (pl a zöldszámos hülyeség, vagy 1000vipkör, vagy bármi amitől többet érne) így csak olyan ötlet jöhet szóba, ami nem teszi nehezebbé a fordulást B-ből,vagy könnyiti az A-ban (attól hogy könnyebb még mindig ott lesznek összegyülve az elfek) Ettől nem lesz nehezebb B-ben, csak hosszabb,unalmasabb. Mint láttad is vki aki inkább forog, máris egyértelmünek találta, hogy nem ücsörögne B-ben. úgyhogy reális megoldás az (állitolagosan óriási) problémára. Quote:
Az viszont tényleg probléma lesz hosszabb távon,ha az Elfek ilyen ütemben fedezik és nyomják felfele a top30%-ot. úgy pontosan a top10% határáig. ott meg összegyülik 200-300elf majd csontra pontosan ugyanazon a hekin és ott megszivják, vagy átépül minél több házra,hogy benne maradjon a top-ban (és akkor leszedik) vagy fokozgatva tartja bent magát 336körig amikor fordulna B-ből (ez meg hosszútávon nem reális):) és ha leütik, akkor pedig újra beton és újra felfedez szal a 2-300ból ha leütünk mondjuk 50-et hetente, akkor visszafedez 60 az elözöleg leszedettekből, a vége meg az lenne, hogy a top10% és a top4-5% között lenne egy szép nagy lyuk a pontlistán ahol csak egy egy agyontápolt ork lehetne akik átverekdték magukat az elfeken úgyhogy minden ütés után a legalább 4-5hiéna elöl elfokoztak 100k-ra (persze csak ha ez megmarad nekik). Tudom kissé utopisztikus, de ha végignézed ez zajlik. lentről nagyon nehéz ütni az elfeket. egy 10fős elf klánt,ha nincs ismerős nagy orid, akkor ki se tudsz már rakni alulról.ráadásul 10kifullozott orkot pénzelni, akár csak egy ütésre,sem egy olcso mutatvány. egyéniben bevágni őket sem olcsó, ha plusz hekivel akarsz kijönni, nah meg azért 10elf már tud ártani neked toliban variban. reális esély a leszedésükre az meg innen fentről van. itt könnyebb felépiteni barakkupacokat, mert nem egy egész klánnak kell összeállnia, és egyéniben is védettebbek vagyunk. de ezzel meg az lenne, hogy felfele távolodunk tőlük, ők meg magasabbra fedezhetnek amire újra megéri kimenni. ez évek alatt pedig a top5% és a top10%közti "vákum"hoz vezetne. jó pár év van addig hátra, de ha így folyik akkor az újaknak esélytelen emberi időn belül a top30. Ennyi elfet mégha akarnánk se tudnánk leszedni onnan. ráadásul a kisországoknak esélye se lenne bejutni. |
Elfek
Kissé frusztráló számomra, hogy elf-ellenes lett az egész, miközben a kékszámosok kényelmes forgása miatt van annyi elf. (mert kétlem, több időhiányos lenne, mint számmániás forgatókönyvíró...)
Régebben el lett törölve az A-ból a magasabb top% követelmény, hogy tudjon mindenki fordulni. A top30 miatt pedig egyértelműen könnyebb nekik fenn dekkolni. Azt javasolnám, hogy ha A-ban kevesebb személyiséggel rendelkező országa van, mint B-ben, akkor az A-s országának is magasabb top% követelménye legyen (nem ragaszkodnék ezekhez a %-okhoz). Ezzel valamennyire közelebb is kerülnénk Xeper által írtakhoz (nem idő érdeme az extra személyiség, hanem tetté) Hosszú távon a magas számosok inkább felmennek A-ban játszani vagy az ottani országukkal érnek el olyan érdemeket, ami miatt B-ből is fordulhatnak. Rövid távon pedig, lehet hirtelen felgyorsulna az elfek fedezése. Aminek a vége kényszerszerű fordulás lenne. (a másik témába is illik kicsit, de anélkül, hogy lekező választásként a vipes fedezést választanám...) |
Quote:
|
Quote:
Talán ez járható út, amit írtál, hogy szét kellene választani azokat akik hosszú távon vannak 1A-ban és akik csak fordulni szeretnének. Az önkéntes bejelölés nem jó, mivel ha mindenki bejelöli akkor 0 heki lesz a top határa. Egy kicsit módosítottam az ötletedet. A hódító rendszere számolná ki, hogy aktív A-s játékos vagy-e vagy sem. Az számítana aktív játékosnak akinek a legutolsó sikeres kláncsatája kevesebb, mint X kör ideje volt. És B-ből csak az fordulhatna, akinek van A-ban aktív országa. Tehát a B-ből forgás feltétele lenne, hogy legyen aktív A-s országod, végül is a B-ből forgás azért lett bevezetve, hogy akik hosszú távon szeretnének A-ban tartózkodni, azok is játszhassanak több országgal. Egyelőre csak az ötletet vetem fel, hogy elfogadható-e!? Mert van itt sok részletkérdés: csak kláncsata számít, vagy egyéni is. Csak a támadó-kláncsata számít, vagy bármilyen kláncsata -- mivel az elf szövik is tudnak védeni. X értéke... Már látom előre mit fogok kapni az inaktív elfektől, de nekem ez ennyit megér, ha normalizálódik a top határa... |
Egy kicsit továbbfejlesztettem, bár nem tudom érdemes volt-e, mivel még senki se reagált az előzőre sem!?
-Sikeres kláncsata után kapnának aktív pontokat (AP) a klántagok. pl 2000-et. -Viszont minden körben 1-el csökkenne az értéke. -B-ből csak az fordulhat, akinek az A-s országa rendelkezik AP ponttal (>0) Ez talán azért lenne jobb, mivel egy csendes, kláncsata mentes időszak, a korábban összegyűjtött pontokkal áthidalható lenne. Mivel több kláncsatával halmozódik a pontok száma. |
Quote:
|
Quote:
Szóval neked és nekem is (mivel én is elf vagyok) megvan a kis kék szám szerzés lehetősége, annyi különbséggel hogy minden országunkkal fel kellene menni az A-ba(csak sokkal alacsonyabb lenne a top). Ellenben a mostani rendszerrel, hogyha nem vagy az 1A-ban topban az elfeddel, akkor a többi országodat küldheted szabira. |
Quote:
Ennek a megoldására viszont lenne egy ötletem, ami tudom, hogy sokaknak nem tetszene, pedig nem változtatna az erőviszonyokon - csak nem tudnának néhányan gyönyörködni, hogy hány csillióbillió hekis az orijuk:D Az A-ban lévő teljes földmennyiség megfelezése. Egyedül az újonnan fellépőknél lenne érezhető a különbség, mert ők kerülnének sokkal magasabbra, mint azok, akik régebben léptek föl. Mondjuk ezt is lehetne orvosolni, hogy ideiglenesen kevesebb földet lehetne fölvinni A-ba. |
Quote:
|
Quote:
Nem újraindítás, a sorrend és minden egyéb is megmaradna (lehetne kombinálni a javak megfelezésével is). Persze kézenfekvő lehülyeségezni valamit, de ha jól tudom ez egy bevett szokás a gazdaságban a megszaladt inflációs folyamatok kezelésére - pl a román pénzreform. Ezért gondoltam erre. Amúgy kíváncsi vagyok egy bővebb válaszra is, hogy milyen hatásai lennének. |
Quote:
|
Quote:
De ez tényleg off, és nincs is köze a javaslatodhoz, csak gondoltam reagálok rá, hogy ne élj tévedésben :) |
Quote:
Viszont itt sem változtatna az orik egymáshoz viszonyított erején. Annyi lenne a változás, hogy könnyebben be lehetne érni a régóta játszó orikat - ami elsőre ugye önzőn hangzana, csak azt felejtik el sokan, hogy régen milyen olcsó volt fedezni, és ezért fordulhatott elő, hogy ilyen sok ország jutott fel nagyon nagy magasságokba. Quote:
Miért lenne ez irigység? Csak egy kisebb számot látnál, de ugyanannyit tudnál belőle építkezni a területedhez mérve. Másik dolog: nekem nem az a célom, hogy ezt bevezessék, csak kíváncsi vagyok, hogy miben változna a helyzet, de erre még senki sem válaszolt :( Én gondolkodtam, ami még egyszerűsödne, az a topba fedezés - kb addig 'egyszerűsödne', mint pár évvel ezelőtt. De könnyebb ettől sem biztos, hogy lenne, mert nem lenne több tophely. |
Quote:
|
Quote:
Mekkora lenne szerintetek ez a hatás? |
Sőt, vannak, akiknek nem volt elég idejük olyan sok személyiséget szerezni, szóval, hogy ne legyenek akkora hátrányban, mindenkinek felezzük meg a személyiségei számát is.
:confused::confused::confused: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mindenkinek az a kényelmesebb, ha már egyszer feljutott az 1A top-jába, akkor ott is hagyja az országát, és a többi országával a B-ből forogjon. Ezt úgy lehetne szabályozni, hogy azok az országok akik csak az 1A topjában ücsörögnek ne fordulhassanak a 2B-ből. Ez elsőre elég durván hangzik, de hosszabb távon mindenkinek ez lenne a legjobb! (Így ezek az orik lefordulnának az A topból, majd a Bből hoznák fel az új orijukat.) -Az A-ba újonnan felérkezőknek jó lenne, mert nem kellene a csillagos égig fedezniük -akik emiatt kényszerültek lefordulásra, nekik talán rövid távon rossz lenne, de hosszabb távon úgysem lett volna tartható a helyzetük -az aktív A-soknak nem változna semmi (fordulhatnak B-ből) (már csak az a kérdés, hogy lehet megkülönböztetni az aktív és inaktív orikat/klánokat!?!?) |
Quote:
Vagy akkor már senki ne akarja befogni az első helyen ácsorgókat? |
Quote:
|
| All times are GMT +1. The time now is 19:50. |