Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Mennyire utálnál egy kísérleti időszakot? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3864)

Reaktor 10-28-2009 16:45

Én a 2B csoportot javasolnám egy tesztcsoportnak.

Ott sokan játszanak, és a hód Jobb játékosai.
Aki ugye feljut odáig az már valamit tud alkotott kipróbált.

Itt mindenki aki bizonytalan, nem tud gyorsan reagálni elszabizhat a tesztidőszak idejére bűntetlenül, és más csoportban tovább játszhat a megszokott játékmenet szerint. Közben ideje lesz a tesztelők véleménye alapján tanulni ízlelni az új taktikákat lehetőségeket. Sok-sok tapasztalt játékos pedig tesztelheti az új ötleteket javaslatokat.

Monro nyilván az A beli tesztelést szeretné.
Ellenérvem, hogy a mostani kiterjedt elf-mocsár miatt nagyon korlátozottak az A beli lehetőségek, valamint a nehezebben alkalmazkodó tanuló játékosok ott nem tudnak bűntetlenül elszabizni a tesztidőszakra klánuk védelmének nagymértékű gyengítése nélkül.

Pool 10-28-2009 16:48

Az A-s újításokat hogy teszteljük B-ben?

Ildee 10-28-2009 16:50

Ati miért törölted? :)

Én ha jól értem Atit, ez csak egy idézőjeles tesztidőszak lesz, és hacsak nincs valami nagy baj az újításokkal, marad minden benne...

Pool 10-28-2009 16:51

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 226721)
Ati miért törölted? :)

Én ha jól értem Atit, ez csak egy idézőjeles tesztidőszak lesz, és hacsak nincs valami nagy baj az újításokkal, marad minden benne...

én is láttam :D

Pool 10-28-2009 16:52

khhhm
most már eleget beszéltünk hogy ki mit szólna hozzá...

mikor lehet megtudni, miket kellene kipróbálni és mikortól?

richardka 10-28-2009 16:58

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 226716)
Én a 2B csoportot javasolnám egy tesztcsoportnak.

Ott sokan játszanak, és a hód Jobb játékosai.
Aki ugye feljut odáig az már valamit tud alkotott kipróbált.

.

a ezt nem támogatnám, hogy csak a 2B csoport legyen tesztcsoport
ezzel az erövel mondhatnám azt is legyen az 5-be ilyen tesztcsopi, max ha nem tetszik valami törölsz és inditasz másikat

A másik vagy minden csoportba együttesen van a változtatás, vagy ne legyen. nehogymár azt kelljen néznem hogy ebbe a csopiba teszt van a következőbe meg nem.
Aztán meg jönnek a szövegelések hogy rutinbol elrontottam.

a legegyszerübb az lenne hogy Ati szépen kilistázná hogy na ezek egyszerre lesznek a változások, és akkor mindenki képet kapna hogy jo buli lesz vagy sem

Olvasgatom azokat a topikokat, hááát vannak benne hajmeresztő dolgok:D

engem nagyon nem izgat, én szeretnék valami ujat, tehát a véleményem ua. Hajrá legyen ujitás

Reaktor 10-28-2009 17:44

Ati sztem gyüjtsd ki, hogy mik lesznek bevezetve, és adj vagy 48 óra alkalmazkodási időt a játékosoknak a bevezetés előtt.

Mindenkinek legyen lehetősége átgondolni a leendő változásokat, és fejben rendszerezni, valamint az országán a szükséges változásokat megépíteni.

Ati 10-28-2009 17:48

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 226729)
Ati sztem gyüjtsd ki, hogy mik lesznek bevezetve, és adj vagy 48 óra alkalmazkodási időt a játékosoknak a bevezetés előtt.

Mindenkinek legyen lehetősége átgondolni a leendő változásokat, és fejben rendszerezni, valamint az országán a szükséges változásokat megépíteni.

Ez mindenképpen lesz. Egyelőre azokkal a változásokkal érem utol magam, amik a játékmenetet nem érintik, hogy egy fix, stabil verzió legyen, mielőtt nekilátunk mindent "széttúrni". :) Na jó, ennyire nem lesz vészes, de az élőhalott egész biztosan terítékre kerül, és talán még egy-két személyiség is, ezek mind-mind befolyásolják a játékmenetet.

Dynosaur 10-28-2009 20:44

Sziasztok!

nekem két meglátásom van...

1. lehetne csinálni egy új csoportsorozatot, 5-ös szinttől 2-ig mondjuk, ahol ezek az új változások kerülnek bevezetésre. Regisztráláskor lehetne ide választani az orit, mint mondjuk lassúba, vagy gyorsba. Esetleg át lehetne rakni ide az orit, mint anarch-ba. De itt szintén fenn áll az a probléma, hogy kevesen lesznek a játékosok...

2. ha az egész rendszerre ilyen változást akarnék bevezetni, akkor a jelenlegi rendszer legkevésbé módosítanám, így megmaradna a mostani tradicionális játékosok öröme is. A nagy változásokat, mint újdonság vezetném be... (pl.: nem módosítanám az óriás faji tulajdonságait, inkább létrehoznék egy új fajt mondjuk ogre néven, és azt ruháznám fel az óriáshoz hasonló, de mégis más tulajdonságokkal. Ugyanígy a személyiségekre.) Ez lényegesen humánusabb módszer, egyedül a harmóniára kell figyelni, mivel ha az erőviszonyok megváltoznak (jön egy "szuperfaj", aminek max: 50% laki, meg hadi, meg minden, és még 8 tábornoka is van), az nagyon el tudja rontani a játékélményt, és a változatosságot...

Tisztelettel: Dyno

Pool 10-28-2009 20:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226730)
Ez mindenképpen lesz. Egyelőre azokkal a változásokkal érem utol magam, amik a játékmenetet nem érintik, hogy egy fix, stabil verzió legyen, mielőtt nekilátunk mindent "széttúrni". :) Na jó, ennyire nem lesz vészes, de az élőhalott egész biztosan terítékre kerül, és talán még egy-két személyiség is, ezek mind-mind befolyásolják a játékmenetet.

péntekig védve vok B-ben, még 4 szemet választhatok, hagyjak 1-et talonban?

Von 10-28-2009 20:51

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 226738)

Nehéz az élet 6 személyiséggel, nem? :)

Ati 10-28-2009 20:53

Quote:

Ezt Neked kell tudni. Igazából vannak SZÁMOMRA értelmetlennek tűnő személyiség-javaslatok, amik igen nagy támogatottságot élveztek, és vannak olyan ötleteim személyiségre, amik szerintem tök jók lennének, de mégse jutott eddig senkinek az eszébe.

Szerintem egyiktől sem lesz olyan bónusza, mint a már meglévő ork+tábornok párosításnak például. Sőt, lehet akár olyan kényelmi személyiség is, amitől valakinek szuperkönnyűvé válik az élete, a játékra mégsincs kihatással.

Úgyhogy T etudod, hogy mit akarsz, van-e 4 kinézett személyiség, amit fel akarsz venni, vagy vársz, hátha lesz egy érdekes.

Ati 10-28-2009 20:53

Ja hogy 6 van, nem 4? :D Akkor annyi, mindegy... :)

Von 10-28-2009 20:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226740)
Ezt Neked kell tudni. Igazából vannak SZÁMOMRA értelmetlennek tűnő személyiség-javaslatok, amik igen nagy támogatottságot élveztek, és vannak olyan ötleteim személyiségre, amik szerintem tök jók lennének, de mégse jutott eddig senkinek az eszébe.

Ezekről meg lehetne tudni többet mondjuk egy másik topikban, vagy mostmár várjuk ki a tesztidőszakot, és majd ott felmerül/kiderül?

Ildee 10-28-2009 20:55

Quote:

Én meg elfogadok ingyen 2-3 (teszt)szemet :p

Von 10-28-2009 20:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226741)
Ja hogy 6 van, nem 4? :D Akkor annyi, mindegy... :)

7 van Poolnak, azért is írtam, hátha azért ki tudja bekkelni 6 személyiséggel is :)

Ati 10-28-2009 20:57

Quote:

Originally Posted by Von (Post 226742)
Ezekről meg lehetne tudni többet mondjuk egy másik topikban, vagy mostmár várjuk ki a tesztidőszakot, és majd ott felmerül/kiderül?

Mindenképp fel lesz majd vetve publikusan előre.

Ati 10-28-2009 20:58

Quote:

Originally Posted by Von (Post 226744)
7 van Poolnak, azért is írtam, hátha azért ki tudja bekkelni 6 személyiséggel is :)

Ja hogy 7... Jájj, no majd novembertől akkor lehet nyomogatni a személyiség lemondása gombot... :D

Von 10-28-2009 20:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226745)
Mindenképp fel lesz majd vetve publikusan előre.

Erre és a tesztidőszakra van már esetleg valami elképzelésed, hogy mikor lesz?

Dynosaur 10-28-2009 20:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226740)
Szerintem egyiktől sem lesz olyan bónusza, mint a már meglévő ork+tábornok párosításnak például. Sőt, lehet akár olyan kényelmi személyiség is, amitől valakinek szuperkönnyűvé válik az élete, a játékra mégsincs kihatással.

erre én iss kíváncsi vagyok... :)

Remedy 10-28-2009 21:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226746)
Ja hogy 7... Jájj, no majd novembertől akkor lehet nyomogatni a személyiség lemondása gombot... :D

Tenyleg, ezt hasznalta mar barki is? :)

Ati 10-28-2009 21:06

Quote:

Originally Posted by Von (Post 226747)
Erre és a tesztidőszakra van már esetleg valami elképzelésed, hogy mikor lesz?

Nincs. Vagyis olyan túl sok befejeznivaló már nincs, amit elé szánok, de azért nem holnap kezdődik... :)

Pool 10-28-2009 21:18

legfeljebb leújrázok, ha megéri a szemek miatt
amilyen fajjal én játszom, ott nem is lehet csak max 5-öt kihasználnom

Von 10-28-2009 21:24

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 226751)
legfeljebb leújrázok, ha megéri a szemek miatt
amilyen fajjal én játszom, ott nem is lehet csak max 5-öt kihasználnom

Akkor probléma egy szál sincsen, kiválasztod azt az 5-öt, aztán vársz hátha lesz olyan amit érdemes bevállalni, újráznod sem kell :)

monro 10-28-2009 23:36

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 226716)
Monro nyilván az A beli tesztelést szeretné.
Ellenérvem, hogy a mostani kiterjedt elf-mocsár miatt nagyon korlátozottak az A beli lehetőségek, valamint a nehezebben alkalmazkodó tanuló játékosok ott nem tudnak bűntetlenül elszabizni a tesztidőszakra klánuk védelmének nagymértékű gyengítése nélkül.

Igazad van, de én nem is ezt szeretném.
Külön 1A-s tesztcsopira gondoltam fejenként 3-4 orival akár. De látom itt más ezzela gond mint gondoltam így nincs érdemi hozzászólásom mivel csak az 1A-ban játszom jelenleg.

none 10-30-2009 11:32

Nem tudom.. de nekem úgy tűnik, mintha kezdenénk átesni a ló túloldalára ezekkel az új ötletekkel..

Ati 10-30-2009 11:42

Quote:

Originally Posted by none (Post 227085)
Nem tudom.. de nekem úgy tűnik, mintha kezdenénk átesni a ló túloldalára ezekkel az új ötletekkel..

A tesztidőszak nem a nonszensz ötletekre fog vonatkozni értelemszerűen.

Ati 10-30-2009 13:11

Már csak két nagyobb dolog van a listámon ez előtt, illetve még átfutom a javaslatokat, hogy van-e olyan, ami nem befolyásol játékmenetet, és érdemes betenni...

Ati 10-30-2009 14:28

Na jó, három... Még itt a fórumon is van valami, ami bosszant, és meg akarom csinálni......... :)

Ati 11-01-2009 16:47

Kettő. Bár a fórumos probléma megoldásával nem vagyok kibékülve, dehát a fórummotor sajátosságai miatt ez van... :)

vityu 11-01-2009 19:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227415)
Kettő. Bár a fórumos probléma megoldásával nem vagyok kibékülve, dehát a fórummotor sajátosságai miatt ez van... :)

Meg lehet kérdezni, hogy mi az a fórumos probléma?

Ati 11-01-2009 19:47

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 227441)
Meg lehet kérdezni, hogy mi az a fórumos probléma?

Amikor témákat mellőzöl, akkor eddig a "mellőzött téma, blabla" felirat jelent meg az utolsó hozzászólás helyett, ami igen irritáló. Sokkal jobb, ha itt az utolsó olyat mutatja, amit nem tiltottam le. Csakhát a fórum nem arra van kitalálva, hogy letiltogass témákat benne, így szerkezetileg egész máshogy működik... :( Most nagyjából úgy működik, ahogy én szeretném, néhány "mélyebb" téma esetén van vele probléma, de még ez is jobb, mint volt, és sajna ennél többet nem lehet belőle kihozni. :(

vityu 11-01-2009 19:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227445)
Amikor témákat mellőzöl, akkor eddig a "mellőzött téma, blabla" felirat jelent meg az utolsó hozzászólás helyett, ami igen irritáló. Sokkal jobb, ha itt az utolsó olyat mutatja, amit nem tiltottam le. Csakhát a fórum nem arra van kitalálva, hogy letiltogass témákat benne, így szerkezetileg egész máshogy működik... :( Most nagyjából úgy működik, ahogy én szeretném, néhány "mélyebb" téma esetén van vele probléma, de még ez is jobb, mint volt, és sajna ennél többet nem lehet belőle kihozni. :(

Köszi! :)
És a munkát is vele! :)

Ati 11-04-2009 19:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227415)
Kettő.

Ööö... másfél! :)

Északföld 11-07-2009 22:32

Sziasztok,

Igen, igen elustultam az utóbbi időben és nem olvastam el az egészet. Segítsetek egy picit, főleg Ati. Ez a teszt időszak, mennyire befolyásolja az éles játékot? Azaz pld ha tesztelés alá kerül egy faj változtatása, és kiderül, hogy előnytelen, de mire kiderül, addigra az adott fajjal játszók már több előnyre tettek szert, az hogyan lesz korrigálva? Régi példa a kereskedő személyiség, mire javítva lett, igencsak komoly összegek halmozódtak föl.
Ide értem, hogy pld a hulla egy hibás módosítása, eredményezheti a tömeges föllépést 1/A-ba, és mire észbe kapsz, már leverték a módosított elfeket. :D
Lehet most jó nagy hülyeséget kérdeztem, elnézést érte, de tényleg nem olvastam minda 15 olddalt végig. :)

vityu 11-08-2009 05:14

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228257)
Lehet most jó nagy hülyeséget kérdeztem, elnézést érte, de tényleg nem olvastam minda 15 olddalt végig. :)

Akkor csak az elsőt olvasd el! ;)

Ati 11-08-2009 10:02

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228257)
az hogyan lesz korrigálva?

Hmm?

Sehogy. Aki úgy érzi, hogy nem tud megbírkózni a változó stratégiai környezettel, az szabira teszi az irszágát, ameddig azt nem modnjuk, hogy végleges, és ehhez kell most már alkalmazkodnia.

Pool 11-08-2009 12:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 228320)
Hmm?

Sehogy. Aki úgy érzi, hogy nem tud megbírkózni a változó stratégiai környezettel, az szabira teszi az irszágát, ameddig azt nem modnjuk, hogy végleges, és ehhez kell most már alkalmazkodnia.

Na, most már tudod Észak, hogy mit kell tenned, míg tesztelés folyik :D

Ati 11-09-2009 19:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227895)
Ööö... másfél! :)

Legyen egy, hogy úgy tűnjön, mintha közeledne... :D

Pool 11-09-2009 19:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 228611)
Legyen egy, hogy úgy tűnjön, mintha közeledne... :D

Azért ne az ünnepekkor kezdjük már...
legyen akkor újév

All times are GMT +1. The time now is 11:29.