Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Tizenegyedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3541)

Swiss 06-25-2009 19:55

Dus persze ez eddig rendben is van de amíg nem lesznek pékek, sokan fognak éhen halni, ez számomra nagyobb probléma jelenleg.

Ati 06-25-2009 20:06

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216944)
Bár a klánváros elég durva pénzmennyiség így most. Bár addig ne alapítson senki sem várost, amíg nem tud építeni, stb. :)

Ööö, most nem a fejlesztői gépnél vagyok, de úgy emlékszem, hogy a klánváros fenntartási összegéhez nem nyúltam. Vagy igen? :-o

Dus 06-25-2009 20:10

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 216945)
Dus persze ez eddig rendben is van de amíg nem lesznek pékek, sokan fognak éhen halni, ez számomra nagyobb probléma jelenleg.

Igen. Az a gond, hogy az üres klánváros sokat visz...

Akkor lehetnének tagok:
1 tag: 0,1 arany
2 tag: 0,1+0,2 arany
3 tag: 0,1+0,2+0,3 arany

Pont, mint most...

Klánterület:

1 terület: 1 arany
2 terület: 1+2 arany
3 terület: 1+2+3 arany

Pont mint most...

ÜRES klánváros terület:

1 terület: 0,2 arany
2 terület: 0,2+0,4 arany
3 terület: 0,2+0,4+0,6 arany

BEÉPÍTETT klánváros terület:

1 terület: 0,5 arany
2 terület: 0,5+1 arany
3 terület: 0,5+1+1,5 arany

Tehát csak annyi változna, hogy a beépítetlen klánterületek kevesebbe kerülnének...Így egy alap klánváros esetén a mostani költség: 1,7 milla/nap lecsökkenne 350K aranyra...

"Kis" különbség :D

Dus 06-25-2009 20:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216946)
Ööö, most nem a fejlesztői gépnél vagyok, de úgy emlékszem, hogy a klánváros fenntartási összegéhez nem nyúltam. Vagy igen? :-o

Lehet, hogy nem nyúltál, nem tudom...De piszok sok most a klánfenntartás...

Ati 06-25-2009 20:12

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216947)
Igen. Az a gond, hogy az üres klánváros sokat visz...

Na jó, írok erre majd egy képletet, hogy tudjatok számolni. Most gyorsan annyi, hogy az üres területért nem kell fizetni. Ez azért van így, hogy ne legyen senki arra kényszerítve, hogy épületet épület hátára halmoz, hanem nyugodtan lehessen szellős utcákat csinálni, mert az üres terület nem kerül pénzbe fenntartásilag.

Ati 06-25-2009 20:13

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216948)
Lehet, hogy nem nyúltál, nem tudom...De piszok sok most a klánfenntartás...

Az az elfoglalt klánterületek miatt van.

Dus 06-25-2009 20:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216950)
Az az elfoglalt klánterületek miatt van.

Akkor az nagyon sok lett...40 területem van, és percenként majdnem 2K megy el...3 tag...

Ati 06-25-2009 20:25

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216951)
Akkor az nagyon sok lett...40 területem van, és percenként majdnem 2K megy el...3 tag...

Területet foglalni nem 3 taggal fogsz, hanem 10-15, de inkább mégtöbb taggal. 40 terület elfoglalása eleve 20 millió arany.

Ezt majd még finomítani kellhet, de szerintem ha van ennyi tagod, akkor ezt elő lehet teremteni.

Ati 06-26-2009 08:20

Nulla TP-t támadás továbbra sincs?

Délután egy kicsit rásegítek, a dologra azzal az új varázslötyivel, aztán ha továbbra is semmi, akkor egyelőre ezt elnapolom...

Ildee 06-26-2009 08:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216998)
Nulla TP-t támadás továbbra sincs?

Délután egy kicsit rásegítek, a dologra azzal az új varázslötyivel, aztán ha továbbra is semmi, akkor egyelőre ezt elnapolom...

Nálam nem volt.

[HTPA]GeeForce 06-26-2009 08:32

Hát, hajnali fél 3-ig nem jött elő... fürödtem, reggeliztem, a számítógépet újraindítottam, vírusírtottam rajta, aztán visszaléptem a játékba.
De most sincs semmi.
Mindenhol jól adja a TP-t.

Néha van, hogy kevesebbet a "szokásosnál", de ez gondolom amiatt lehet, hyog sokat öltem meg abból a fajtából, vagy mert szintet léptem,
0 TP-s is előfordult, de csak az 1 TP-t adók között, az meg (gondolom én) nem számít bele abba a körbe, amit te vizsgálsz.

Eddig úgy látom, nincs gond.

Ati 06-26-2009 08:40

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 217006)
Néha van, hogy kevesebbet a "szokásosnál", de ez gondolom amiatt lehet, hyog sokat öltem meg abból a fajtából, vagy mert szintet léptem,
0 TP-s is előfordult, de csak az 1 TP-t adók között, az meg (gondolom én) nem számít bele abba a körbe, amit te vizsgálsz.

Az nem. Ott az 1-nél kapsz kevesebbet, mivel már sokat ölted, és így nulla lesz belőle, más nem lehet. Ez normális. A jelenség nagyonn tp-t adó moboknál jelentkezik, ott nem nullát kéne kapnod, és későbbi csatáknál nem is annyit kapsz.

[HTPA]GeeForce 06-26-2009 08:46

Akkor jól gondoltam.

Olyan viszont nem fordult elő, nálam minden normális.

[HTPA]GeeForce 06-26-2009 09:11

Azt nem értem, miért csökken a sebzésem.. :D
volt már a sebzésem 7-10 / kardvágás

azóta léptem pár szintet, és most 4-8... :D
gyengülök. :D

Ati 06-26-2009 11:58

Mindenki 5. szint feletti karakter kapott 10 darab fekete varázsitalt az eredményesebb teszthez. Belépés, vagy bármilyen tárgylistafrissíttő akció után megjelennek.

Használni csak a következő újraindítás után fogod tudni. Ez pár percen belül lesz.

Addig is írom, hogy mit tud: a fekeve varázsitaltól őrjöngeni kezd a karakter, és 10 ticken keresztül így is marad. Ez azt eredményezi, hogy minden olyan mobot automatikusan megtámad, akivel találkozik.

Előnye: sokkal gyorsabban tudsz 10 ticken keresztül tp-t gyűjteni, mert nem kell külön megtámadgatni mindenkit.

Hátránya: ha meglát, akkor olyan ellenfeleket is megtámad, akik ellen nincs esélyed... Úgyhogy csak óvatosan vele! :)

Eredetileg magamnak csináltam, hogy a nulla tp-t psoblémát könnyebb legyen tesztelni, de annyira megtetszett, hogy szerintem ez simán mehet be a játékba. :)

Nekem ezzel sem sikerült a nulla tp-s jelenséget most előhoznom, de azért kaptatok Ti is ebből a varázsitalból most sokat, hogy hátha Nektek sikerül...

Úgyhogy továbbra is fő cél, hogy ezt reprodukálja valaki.

Köszi.

Ui: és mégegyszer: ez csak a következő újraindítástól fog élni. Ez mindjárt lesz. Ha megvolt, akkor írom, akik bent vannak, azok pedig úgyis észreveszik. :)

Ati 06-26-2009 12:08

Megvolt az újraindítás, használható a fekete lötyi is. :)

Dus 06-26-2009 12:09

Ha 2 mob van egy mezőn, az egyiket megtámadja a másikat békén hagyja...
Az első után automatikusa megtámadhatná szép sorban a többi ottlévő mobot is...

BimmBimm 06-26-2009 12:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217026)
Megvolt az újraindítás, használható a fekete lötyi is. :)

Egér, Macska, Őr... szakosan megtámadja az egeret aztán ennyi:D:D De jó mert legalább az őr nem ölt le:P

Ati 06-26-2009 12:10

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 217027)
Ha 2 mob van egy mezőn, az egyiket megtámadja a másikat békén hagyja...
Az első után automatikusa megtámadhatná szép sorban a többi ottlévő mobot is...

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 217028)
Egér, Macska, Őr... szakosan megtámadja az egeret aztán ennyi:D:D De jó mert legalább az őr nem ölt le:P

Nincs többszemélyes csatátok. Ha megtanuljátok, akkor nekiesik mindnek.

Ati 06-26-2009 12:18

Gee tegnap felvetette az első (kenyeres) küldetés problémáját. Ellenőrizve. A küldetés működik, a probléma abból adódik, hogy Gee a gabonát már rég felvette, és közben megromlott. 5 nap alatt teljesíteni kell a küldetést.

Dus 06-26-2009 12:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217029)
Nincs többszemélyes csatátok. Ha megtanuljátok, akkor nekiesik mindnek.

Akkor egyesével támadja meg...
Ha arra való a varázsital, hogy mindenkit megtámad, aki az útjába esik, akkor...mindenkit meg kéne támadnia aki az útjába esik. :)

Remedy 06-26-2009 12:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217025)
Addig is írom, hogy mit tud: a fekeve varázsitaltól őrjöngeni kezd a karakter, és 10 ticken keresztül így is marad. Ez azt eredményezi, hogy minden olyan mobot automatikusan megtámad, akivel találkozik.

Előnye: sokkal gyorsabban tudsz 10 ticken keresztül tp-t gyűjteni, mert nem kell külön megtámadgatni mindenkit.

Hátránya: ha meglát, akkor olyan ellenfeleket is megtámad, akik ellen nincs esélyed... Úgyhogy csak óvatosan vele! :)

En ennek igy igazabol semmi ertelmet nem latom. Akkor legalabb vmi berserk cucchoz hasonloan csinalhatna olyat, hogy 10 ticking -10% ep, +30% sebzes, vagy vmi ilyesmi. Mint a starcraftban a marinere lehet vmi ilyesmit nyomni :)

Mob oles kozben ugyis pihenni kell, meg regeneralodni, meg ilyesmi... Nekem ez pl semmit nem segit, sot, csak ront :)

Ildee 06-26-2009 12:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 217032)
En ennek igy igazabol semmi ertelmet nem latom. Akkor legalabb vmi berserk cucchoz hasonloan csinalhatna olyat, hogy 10 ticking -10% ep, +30% sebzes, vagy vmi ilyesmi. Mint a starcraftban a marinere lehet vmi ilyesmit nyomni :)

Mob oles kozben ugyis pihenni kell, meg regeneralodni, meg ilyesmi... Nekem ez pl semmit nem segit, sot, csak ront :)

Ha már őrjöng tőle a karakter akkor igen is legyen erősebb is :D
ha pl én őrjöngök, akkor biztos jobban csapkodom az asztalt is :D

Ati 06-26-2009 12:32

Igértem tegnap egy képletet a klánváros és klánterület fenntartási költségére.

Az üres városi területért nem kell fizetni.

A beépített városi területek az első 50 területig 3 arany per terület. Ezután 50 területenként 3 arannyal nő. A második 50 terület tehát 6 arany per terület, a harmadik 50 terület 9 arany per terület. (Városalapításkor 7x7, azaz 49 területtel indulsz, ha ezt mindet beépíted (ne tedd, mert nagyon csúnya lesz...), még akkor is a legelső zónába esel vele.

Ezután jön a klánterület, ami a városon kívül van. A város területétől függően tartasz most egy területenkénti árnál. Innen folytatódik a számolás, és ugyanígy három aranyanként emelkedik, de itt már nem 50, hanem 10 területenként.

Ati 06-26-2009 12:33

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 217032)

Alacsony szinten nem is jó. Magasabb szinten viszont csodákra képes. :)

Ildee 06-26-2009 12:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217035)

Legalább azért jó lenne, ha egy mezőn vagyok 3 mobbal, akkor egyesével egymásután támadjam meg őket szépen.

Őszintén szólva én sem látom hasznát, azon kívül, hogy nem kell megnyomjam a megtámad gombot.

Ati 06-26-2009 12:42

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 217036)
Őszintén szólva én sem látom hasznát, azon kívül, hogy nem kell megnyomjam a megtámad gombot.

Ööö, mert EZ a haszna. :D

Remedy 06-26-2009 12:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217035)

Magasabb szinten is megtalalod a szintedhez illo mobokat.... Mi a gond a berserkes(nagyobb sebzos) otlettel? :)

Ildee 06-26-2009 12:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217037)
Ööö, mert EZ a haszna. :D

Vagyis joformán semmi :D

Bocsi, de engem pl csak hátráltat, mert megtámadok kisebb mobokat is vele :D

BimmBimm 06-26-2009 12:47

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 217039)
Vagyis joformán semmi :D

Most miért? Olyan jó megölni 25 egeret egymás után:D

Ati 06-26-2009 12:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 217038)
Magasabb szinten is megtalalod a szintedhez illo mobokat.... Mi a gond a berserkes(nagyobb sebzos) otlettel? :)

Végülis semmi... :) Hajrá! :)

Ati 06-26-2009 12:55

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 217039)

A nulla tp probléma nemcsak nagy moboknál jöhet elő.

Ildee 06-26-2009 13:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217042)
A nulla tp probléma nemcsak nagy moboknál jöhet elő.

Már leöltem pár kisebb karit is tegnap vagy az előtt, és nem volt 0 tp.

Ildee 06-26-2009 13:06

Azt nem tudom, hogy ez így rendben van e, de mindig mikor elborul az agyam és rálépek egy mobos mezőre, akkor azt írja ki fent pirossal, hogy előbb fejezzem be a mostani harcot. Pedig azon kívül hogy odalépek, nem csinálok egyebet.

Ati 06-26-2009 13:06

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 217043)
Már leöltem pár kisebb karit is tegnap vagy az előtt, és nem volt 0 tp.

Amikor egymás után több ilyen is volt, akkor a max 50 tp-t adó moboknál jelentkezett. Persze azóta ott se, úgyhogy nehéz megmondani, hogy nagyoknál előfordul-e, mert most épp a kicsiknél se.

Ati 06-26-2009 13:06

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 217044)
Azt nem tudom, hogy ez így rendben van e, de mindig mikor elborul az agyam és rálépek egy mobos mezőre, akkor azt írja ki fent pirossal, hogy előbb fejezzem be a mostani harcot. Pedig azon kívül hogy odalépek, nem csinálok egyebet.

Többmobos területnél van ez, ugye?

Dus 06-26-2009 13:07

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 217044)

Mert mindegyik mobot meg akarja támadni a karakter, de ahhoz először be kell fejezni a mostani harcot, mert nincs többszemélyes csatád :)

Ildee 06-26-2009 13:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217046)
Többmobos területnél van ez, ugye?

Igen, de megnézem majd egy mobosra is.

Oké, megnéztem, ott nem írja. ŰHát jól elborítja az agyam tényleg ha mindet megakarja támadni :D :D :D

Dus 06-26-2009 13:08

Macival tele van az erdő, viszont vaddisznó megint alig van. :(

Ati 06-26-2009 13:09

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 217048)
Igen, de megnézem majd egy mobosra is.

Akkor ez azért van, mert mindegyiket megpróbálja megtámadni (meg is teszi), de csak egyet tudsz egyszerre a többszemélyes csata hiányában. Ha ez meglesz, akkor mindet meg tudod támadni ilyenkor. Ha ez nem lesz meg, akkor csak egyet, a többiekre a hibaüzenetet kapod.

All times are GMT +1. The time now is 02:12.