Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Tizedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3515)

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 20:38

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214556)
Nem támogatom, ugyanis éles játékban sem fogja Ati remélhetőleg törölni naponta az összes mobot.
Esetleg gyorsítanék az újratermelődésen egy picit :)

:):):):):):):):):):):):)
A TP szükségletet se fogja nullázni :) Annál bezzeg nem ellenkeztél :) De most, hogy valami nekem jó lenne, neked nem, most azonnal :) Én is szeretlek!

Ati 06-10-2009 20:39

Ide is csináljak egy külön dühöngőt? :)

Ildee 06-10-2009 20:39

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214559)
:):):):):):):):):):):):)
A TP szükségletet se fogja nullázni :) Annál bezzeg nem ellenkeztél :) De most, hogy valami nekem jó lenne, neked nem, most azonnal :) Én is szeretlek!

Tisztában vagyok vele :)

Dus 06-10-2009 21:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214560)
Ide is csináljak egy külön dühöngőt? :)

Ejj, oda mehetne a szép hsz-em, ami most már a vágólapon van 1 órája :)

Szerintem restartolhatod a mobokat ;)

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 21:01

Csatlakozom. A HL feljáró előtti négyzeten fogyott el az MP-m. :D

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 22:42

Továbbra is proponálom, hogy a mobok gyorsabban szülessenek újra. És legyen egy mobnullázás, hogy a macskáért ne kelljen elmenni a kikötőig, mert a megszűnt klánvárosból elkóborolt.
Az összes értelmes mob le lett borotválva, és több idő megy a keresgéléssel, mint a leverésükkel, mert gyorsabban pusztulnak el, mint születnek újra.

+ a halál szerintem már totál jó, egy rakásszor megölettem magam őrökkel.
Mindig jókor haltam meg, mindig egyszer, mindig HL-be kerültem, és ott mindig máshova.
A TP levonás is jól működött, 1%-ot vesztettem összTP-ből, és 1%-ot tanulhatóból. (Picit eltérő számok jönnek ki visszaszorozva, de feltételezéseim szerint ez a kerekítésből adódik. Nem észrevehető, tehát elhanyagolható! Szerintem ez a része teljesen jó!)

Ati 06-10-2009 22:44

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214574)
Továbbra is proponálom, hogy a mobok gyorsabban szülessenek újra. És legyen egy mobnullázás, hogy a macskáért ne kelljen elmenni a kikötőig, mert a megszűnt klánvárosból elkóborolt.

Kb 2 perce volt reboot, és már 100+ mob van, szerintem elég gyorsan születnek újra. :)

A mobnullázást lekésted, már megtörtént. :)

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 22:46

Köszi Ati! :) Mondom gondolatolvasó vagy... Amíg írtam a külsőre, minden megtörtént! :D

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 23:13

Más:

A zöld löttyöt a Zsiványok dobták el először. Szerintem ott már nem sok jelentősége van, lévén hogy ha Zsiványokat meg tudsz ölni, akkor 20 ÉP töltés nem oszt, nem szoroz.
Inkább töltsön kevesebbet, de dobják újra a Takarítók.

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 00:14

ahogy elnézem, most, hogy a takarítók a helyükre kerültek, meg lehet őket találni :)
ha 25%-os eséllyel dobják a lötyit, reális lenne egy 5-10 ÉP közötti töltődés, amit a zöld lötty okoz. ez a zsiványos dolog továbbra sem jön be.

+ha igazi játékban valaki lent ragad a 2 kockás tárnában....
én megöltem kb 100 zsiványt, de kék lötyit egy se dobott el (csak zöldet).
ha nincs visszatérés varid (márpedig egy +tanulás nagyon durva) akkor lent ragadsz.

egyébként is minimum 3, de biztonságos esetben 5 tanulást el kell lőni a zsiványos küldetésre!

nem éri meg! Az rengeteg TP szükséglet, TP nullázás nélkül!

Ami kell:
keresés
alvilág
zárnyitás

De ha egyedül állsz neki (tehát senki nem rak rád levitációt, meg nincs löttyöd):
keresés
alvilág
zárnyitás
levitáció (vagy tömeges levitáció)
visszatérés

(Tény: jelenleg keresés nélkül a madaras küldit sem lehet megcsinálni, meg Julcsit se találod meg, de még így sem ad annyi TP-t a küldetés összesen, mint amennyibe belekerül, tehát felhasználható TP-t buksz, ha megcsinálod őket egymagad. >> ez alól kivétel, ha pl levitációt más rak rád, de a többit nemigen lehet kiváltani)

Ati 06-11-2009 08:02

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214577)
Más:

A zöld löttyöt a Zsiványok dobták el először. Szerintem ott már nem sok jelentősége van, lévén hogy ha Zsiványokat meg tudsz ölni, akkor 20 ÉP töltés nem oszt, nem szoroz.
Inkább töltsön kevesebbet, de dobják újra a Takarítók.

Bármelyik olyan mob eldobhatja, amelyik ad valami tárgyat. Akár a takarító is.

Ati 06-11-2009 08:06

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214583)
+ha igazi játékban valaki lent ragad a 2 kockás tárnában....
én megöltem kb 100 zsiványt, de kék lötyit egy se dobott el (csak zöldet).
ha nincs visszatérés varid (márpedig egy +tanulás nagyon durva) akkor lent ragadsz.

Van figyelmeztetés, hogy lent fogsz ragadni. ;)

Ezen kívül még kijöveteli lehetőség: valaki visz neked kék varázsitalt, MEGTANULOD a visszatérést (ezt mellesleg célszerű már a játék legelején megtanulni, az egyik leghasznosabb funkció a játékban!), éhen és szomjanhalsz.

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214583)
egyébként is minimum 3, de biztonságos esetben 5 tanulást el kell lőni a zsiványos küldetésre!

nem éri meg! Az rengeteg TP szükséglet, TP nullázás nélkül!

Ami kell:
keresés
alvilág
zárnyitás

De ha egyedül állsz neki (tehát senki nem rak rád levitációt, meg nincs löttyöd):
keresés
alvilág
zárnyitás
levitáció (vagy tömeges levitáció)
visszatérés

(Tény: jelenleg keresés nélkül a madaras küldit sem lehet megcsinálni, meg Julcsit se találod meg, de még így sem ad annyi TP-t a küldetés összesen, mint amennyibe belekerül, tehát felhasználható TP-t buksz, ha megcsinálod őket egymagad. >> ez alól kivétel, ha pl levitációt más rak rád, de a többit nemigen lehet kiváltani)

A küldetéseket nem kötelező megcsinálni, ezek teljesen opcionális részei a játéknak. Ha nem akarsz valamit megcsinálni, vagy nem tudsz, akkor nem csinálod meg. Ettől nem dől össze a világ, max kevesebb TP-d lesz, és kimaradsz a történeti szálból.

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 08:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214592)
Bármelyik olyan mob eldobhatja, amelyik ad valami tárgyat. Akár a takarító is.

Mondjuk a takarítók 50%-a nem dob semmit.
25%-a lapátot
20%-a seprűt
5%-a fáklyát
(csak és kizárólag eddigi gyilkolászási statisztika!

Más:
Ha már offline lehet kovácsolni, meg toborozni, meg stb, akkor (a rendes töltődési idő felhasználásával) töltődjön meg a karakter MP-je.
Végülis legjobban offline-ban pihen a karakter. :)

(Phoenix ötlete is, csak én írtam ki)

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 08:34

Létrehoztam az úri barbár karaktert. :D
Bőrkesztyűs kezében irtózatos nagy kalapácsot szorongat, és koponyákat zúz be. :D

Nagyon tetszik Ati! Remek ötlet volt ez a Kalapács! :)

Apróság: Lapát, Seprű, Kalapács, fáklya. (Miért kis "f"?)

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 08:51

A fagyasztás jól működik. Másik karakterrel sem lehet piszkálni, arrébb vinni, stb...
(fagyaszta szóból hiányzik egy v betű)

-nemsokára kiderül, éhenhalni éhen lehet-e

Ati 06-11-2009 08:53

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214597)

Ez teljesen mindegy. Dob tárgyat, tehát dobhat varázsitalt (de akár rúnakristályt) is.

Phoenix 06-11-2009 09:13

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214597)
25%-a lapátot
20%-a seprűt
5%-a fáklyát
(csak és kizárólag eddigi gyilkolászási statisztika!

Sztem bármilyen tárgyat tud dobni, de mindnek megvan a fix százaléka. És valószínű elég kicsi százalékokról van szó.

Cassandra 06-11-2009 09:20

http://img189.imageshack.us/img189/4593/87511913.th.png
Harcoltam egy takarítóval és megittam egy zöld varázsitalt, a hp-m vissza is töltött, de ettől függetlenül meghaltam.:)
kb ugyan abban a pillanatban ittam ki a flaskát, mikor rám mérte a mob a végső csapást.:D Ha elötte sikerült kiinni azért nem értem, ha "utána" (hullajó ivászat lehetett:D) akkor azért.:)
Bárhogy is van, picit furi ez így, hogy ott vagyok hótan max hp-val.:)

Ati 06-11-2009 09:22

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 214605)
http://img189.imageshack.us/img189/4593/87511913.th.png
Harcoltam egy takarítóval és megittam egy zöld varázsitalt, a hp-m vissza is töltött, de ettől függetlenül meghaltam.:)
kb ugyan abban a pillanatban ittam ki a flaskát, mikor rám mérte a mob a végső csapást.:D Ha elötte sikerült kiinni azért nem értem, ha "utána" (hullajó ivászat lehetett:D) akkor azért.:)
Bárhogy is van, picit furi ez így, hogy ott vagyok hótan max hp-val.:)

Előbb kellett volna meginni. :(

Phoenix 06-11-2009 09:52

Tegnap pont ilyen történt velem, csak kereskedővel :) Kicsit idegesítő, hogy csak egy pillanattal történt később az ivás, mint a halál :)

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 12:55

A Bank jól működik.
Pénzt be lehet tenni, annyi jelenik meg bent, amennyit beteszel.
A "benntartási költséget" jól vonja le, nem számol se többet se kevesebbet.
A pénz kivehető, és csak annyit tudok kivenni, amennyit betettem. (Célzok itt a dupla pénzfelvételekre, meg cuccduplázódásokra a ker posztokon.)

Egyelőre úgy néz ki, minden stimmel vele.

Ati 06-11-2009 15:16

Frissítés...

Ami változott:

1. Fővárosi kereskedelmi poszton megszűnt a 4 "alapáru" kereskedése.
  2. Bekerültek olyan áruk a posztokra (egyelőre csak fővárosira), amik állandóan kaphatók bizonyos helyeken. (Ez a fővárosi poszt esetén most a dobőtőrt és a kulacsot jelenti.)
  3. Bekerült egy új képesség, amit tanulni lehet: többszemélyes csata. Ez 15. szintű képesség, harcművészetet igényel. A lényege, hogy egyszerre több ellenfelet megtámadhatsz. (Ha ők támadnak, akkor máskor is csatázhatsz egyszerre többel, ez csak a megtámadást jelenti!) Eddig is volt lehetőség különböző típusú mobokkal egyszerre harcolni, ez mostantól csak ennek a képességnek az ismerete mellett lehetséges. Ezen kívül bekerült a kliensbe egy "Megtámadod mindet" sor, arra az esetre, ha egyszerre 5 kutyát akarsz például megtámadni.
  4. A klánadót első körben a bankból vonja le a játék, és csak ha onnan nem tudja, akkor a karaktertől.
  5. Erőkijelzéssel kapcsolatos változtatások, tesztelhető. Elsősorban (sőt, csak...) a segédek toborzása, és elvesztése körüli jelenséghez nyúltam hozzá.
És már most tudom, hogy a 3-as pontból kimaradt a kliens feltöltése, és oda kell még egy módosítás is, úgyhogy az még ebben a formában nincs teljesen meg... :)

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 15:26

Külöm köszönet a 3. pontért! :)

Ati 06-11-2009 16:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214669)
És már most tudom, hogy a 3-as pontból kimaradt a kliens feltöltése, és oda kell még egy módosítás is, úgyhogy az még ebben a formában nincs teljesen meg... :)

Ez is megtörtént, frissítés fent.

Tesztelhető.

Ami tehát most kiemelten tesztelendő: többszemélyes csata, erő kiírása segédek toborzása és elvesztése esetén, dupla meghalás?

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 16:30

Nem tudok belépni, azt írja, hogy F5-tel frissítsem az oldalt.
(Vagy még nem lehet belépni? - Kb 20x töltöttem újra.)

Ildee 06-11-2009 16:32

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214677)

Már bent vagyok vagy 5 perce, uh elvileg be lehet lépni.

Ati 06-11-2009 16:35

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214677)

Frissítsd. De tényleg! :) (F5, Shift-f5, ctrl-f5, shift+ctrl-f5, akármi, amivel ráveszed a böngészőt, hoyg tényleg frissítse, ne csak azt hazudja magáról. :))

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 16:35

Már a böngészőt is bezártam, és újra elindítottam... :S - Ez csak lefrissíti, tényleg. :D

Ati 06-11-2009 16:39

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214680)
Már a böngészőt is bezártam, és újra elindítottam... :S - Ez csak lefrissíti, tényleg. :D

Nem feltétlenül. Megjegyzi magának a régi tartalmat, és nem azt mutatja. f5, shift+f5, ctrl+f5, shift+ctrl+f5, ezek valamelyike általában tényleg frissíti. Böngészőfüggő, hogy melyikre hallgat jobban.

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 17:03

Csak érdekességképpen, most látok ilyet először, amióta játszom:

A csatáért 3 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz.
Az egér élettelenül esik a földre.
Megütötted az egeret. 11 életerőt vesztett.
Megütötted az egeret. 13 életerőt vesztett.
Az egér megharapott. 5 életerőt vesztettél.
Támadásba lendülsz. Célpontod: Egér

:D:D:D Véregér volt? Vagy átoperált krokodil? :D:D:D

Ati 06-11-2009 17:04

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214697)
Csak érdekességképpen, most látok ilyet először, amióta játszom:

A csatáért 3 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz.
Az egér élettelenül esik a földre.
Megütötted az egeret. 11 életerőt vesztett.
Megütötted az egeret. 13 életerőt vesztett.
Az egér megharapott. 5 életerőt vesztettél.
Támadásba lendülsz. Célpontod: Egér

:D:D:D Véregér volt? Vagy átoperált krokodil? :D:D:D

Az egér bizony harap. :) Karddal csak nem rohangálhat már szegény! :D

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 17:06

IE alól vagyok, és 20. szintű vagyok, van harcművészetem, és megtanultam a tömegharcot, vagy mit.
Én nem tudok egyszerre több mobot megtámadni, nem hozza fel lehetőségként.
Továbbra is Megvizsgálni, és Megtámadni tudom.

Ati 06-11-2009 17:14

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214702)
IE alól vagyok, és 20. szintű vagyok, van harcművészetem, és megtanultam a tömegharcot, vagy mit.
Én nem tudok egyszerre több mobot megtámadni, nem hozza fel lehetőségként.
Továbbra is Megvizsgálni, és Megtámadni tudom.

Igaz. Lépj be újra.

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 17:19

Na jó, megy a géprestart...
FF alól továbbra se tudok belépni, mert frissítenem kéne...
Csak infós vagyok, csak le kéne tudnom frissíteni egy oldalt, kb 6 féleképpen próbáltam meg.

IE alól kiléptem, hogy tudjam használni az új képzettséget, erre azt írja, amikor vissza akarok lépni, hogy már be vagyok lépve....

LOL MÁR! :D:D:D

Ati 06-11-2009 17:21

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214715)
Csak infós vagyok, csak le kéne tudnom frissíteni egy oldalt, kb 6 féleképpen próbáltam meg.

Mindenki másnak sikerült FF alól. ;)

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 17:21

Az erőszak megoldotta a problémát. :D 5 reset után úgy döntött a gépem, hogy mégiscsak lefrissíti az oldalt. :D

BimmBimm 06-11-2009 17:22

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214715)
Na jó, megy a géprestart...

IE alól kiléptem, hogy tudjam használni az új képzettséget, erre azt írja, amikor vissza akarok lépni, hogy már be vagyok lépve....

LOL MÁR! :D:D:D

Ctrl + Shift + Del FF alatt :)
Gyorsan véget vethetsz dolgoknak:D

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 17:26

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 214718)
Ctrl + Shift + Del FF alatt :)
Gyorsan véget vethetsz dolgoknak:D

Ctrl + Shift + Alt + Bakancs + Reset + Kalapács... :D

Na de ON:

Nagyon jó ez a tömegmészárlás. :) Imádom!

Ildee 06-11-2009 18:29

Nem tudok belépni :(
2 kari be van klépve, de nem történik semmi, nem ír ki semmit, se amit írok chetre, se semmit...

Ati 06-11-2009 19:00

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214726)
Nem tudok belépni :(
2 kari be van klépve, de nem történik semmi, nem ír ki semmit, se amit írok chetre, se semmit...

Ezt tesztelni kéne mégegyszer, mert ez zavar, hogy ezt csinálja...

All times are GMT +1. The time now is 12:00.