Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Asztali PC vásárlásához tanácsok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3462)

Ati 05-16-2010 08:56

Quote:

Originally Posted by Bobesz bá (Post 252137)
Ati, én meg sehogy se vagyok felszentelve, így nem tudnék segíteni ördögűzésben :p

Előtted az egész hétvége, hogy ezt megoldd. :D

Bobesz bá 05-16-2010 09:08

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 252149)
Szerintem Ati vmit nagyon elferdített neked :) Ő akar mindenáron rádumálni az ördögűzésre :)

Mert olyan gép nincs aminek minden alkatrésze jó, kompatibilisek is mégse működik :)

Jaaa, az lehetséges, Atira ez jellemző :)

Ati 05-16-2010 09:10

Quote:

Originally Posted by Bobesz bá (Post 252155)
Jaaa, az lehetséges, Atira ez jellemző :)

Most mi van? Én azt mondtam, hogy csak az ördögűzés segíthet. Bobbá, Te még nagyon alszol. :p

[HTPA]GeeForce 05-16-2010 09:35

Kedves Goldy, amióta feltalálták a windózt, azóta NEM léteznek kompatibilis alkatrészek... :D:D:D

[HTPA]GeeForce 05-16-2010 09:36

Pusztán olyan létezik, hogy működőképes marad a számítógéped, mert a vindóz nem ér rá azzal foglalkozni, hogy ne működjön... :D

Cassandra 05-16-2010 10:13

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 252149)
Szerintem Ati vmit nagyon elferdített neked :) Ő akar mindenáron rádumálni az ördögűzésre :)

Mert olyan gép nincs aminek minden alkatrésze jó, kompatibilisek is mégse működik :)

Hááát... Van itthon 4 gb memóriám, ebből kettő a gépben, kettő a polcon.:) 4 TELJESEN egyforma memória kettőt külön rendeltettem a boltban, mert már hármat korábban visszavittem.:) Tökéletesen egyforma memóriák, mégis a két régi nem hajlandó együtt dolgozni a két újjal...:p Van 4 memóriahely a gépben bárhova rakom csak a régieket ismeri fel, ha csak az újjak vannak benne, akkor azt is, de ha akár csak 1 régi, akkor az újabbakat észre sem veszi... Elvittem a boltba, ahol vettem a memóriákat, ők is csak a fejüket vakarták, mert ennél egyformább memóriákkal nem is próbálkozhattunk volna már.:)
Szóval, DE az ördög benne van a kis dögökben.:D

BimmBimm 05-16-2010 10:20

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 252176)
Hááát... Van itthon 4 gb memóriám, ebből kettő a gépben, kettő a polcon.:) 4 TELJESEN egyforma memória kettőt külön rendeltettem a boltban, mert már hármat korábban visszavittem.:) Tökéletesen egyforma memóriák, mégis a két régi nem hajlandó együtt dolgozni a két újjal...:p Van 4 memóriahely a gépben bárhova rakom csak a régieket ismeri fel, ha csak az újjak vannak benne, akkor azt is, de ha akár csak 1 régi, akkor az újabbakat észre sem veszi... Elvittem a boltba, ahol vettem a memóriákat, ők is csak a fejüket vakarták, mert ennél egyformább memóriákkal nem is próbálkozhattunk volna már.:)

Nem újdonság az ilyen, finnyás az alaplap. Olyat is láttam már hogy nem volt mindegy melyik slotba melyik memót raktam, de volt olyan kombináció ahol mind látszott.
Bár a 4 giga memóriát kicsit sokallnám egy 32 bites oprendszer alá (feltéve hogy az van) :)

Cassandra 05-16-2010 10:25

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 252178)
Nem újdonság az ilyen, finnyás az alaplap. Olyat is láttam már hogy nem volt mindegy melyik slotba melyik memót raktam, de volt olyan kombináció ahol mind látszott.
Bár a 4 giga memóriát kicsit sokallnám egy 32 bites oprendszer alá (feltéve hogy az van) :)

3 került volna bele alapvetően. Illetve annyi fog, amint megérkezik a 3. a boltba a fent említett tipusból.:) Ami most a gépemben van, azt meg megkapja a párom... szenvedjen ő vele.:D

Ati 05-16-2010 10:36

Quote:

Miért sokallnád? :-o 4 giga semmrie se elég szinte. :(

Cassandra 05-16-2010 10:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252183)

Na ehhez már nem értek, de nekem is azt ajánlottak, hogy inkább 3, mint 4.( De most szóljatok ha nem így van, akkor gyorsan rendelek még 1et, ne késöbb keljen megint variálni.:) )

Blacky 05-16-2010 10:40

Quote:

Ha pl egy Gigabyte GA-MA69G-S3H rev.1 alaplapod volna akkor szépen fel tudod használni a 4GByte ramot..Mondjuk úgy hogy 1 gbytot rápakolsz a videokarira és a maradék 3-al meg szépen használod a gépet....;);)
DE ha az ujabb tipust választanák akkor ebbe pakolnám bele azt a 4 giga ramot GA-880GMA-UD2H (rev. 2.0) ebben van egy Integrated ATI Radeon HD 4250 graphics (DirectX10.1) kártya ami Böven elég a nem játékos dolgokra...
Én még ezeknél az alaplapoknál sosem találkoztam memoria inkompatibilitással....Mindkettö alaplap biosbol kezeli még a 400 mhz-es memóriákat is...
DE egy komolyabb gyártó azért ilyen listákat közzétesz a honlapján és elkerülhetö a memó probléma

memória kompatibilitási lista

BimmBimm 05-16-2010 10:43

Quote:

Mert egy 32 bites porcesszor, és a vele kiegészült operációs rendszer bizony nem tud megcímezni 4 gigát.

Másrészt mire használod te a géped, hogy nem elég 4 giga?:D
2,5 giga van az én gépembe és gyakorta 10+ proc fut ami közt ott van a ps cs3, firefox... Mind memóriazabáló de lassúsági gondok nincsenek:)

Blacky 05-16-2010 10:45

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 252176)

Azért JÓ lenne tudni az alaplapodnak a tipusát ugyanis nem mindegy , hogy hogyan kezeli a memóriákat ha dual chanelles a memóriakezelése és dualban akarod használni akkor nem mindegy hogy hova rakod a memóriákat és akkor már az okozhat gubacot..Példának okáért az újfajta Inteles alaplapoknál már csak 3 db memóriával indul el az alaplap ha tetszik ha nem ..

De például a régebbi tipusú dual chanelles alaplapoknál pl asus a8nx-x nél is csak akkor müködik dualban a memóriakezelés ha az 1-3 as slotba rakod vagy a 2-4 slotba..De ha például az 1-4 es slotba rakod akkor nem fogja dualba kezelni ha meg van 3 memóriamodulod akkor sem fog már dualban müködni a memóriád...

Ha ne adj isten valamire rosszul emlékszem elnézést kérek de nagy hirtelen így emlékszem a dolgokra..

BimmBimm 05-16-2010 10:46

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 252187)
Ha pl egy Gigabyte GA-MA69G-S3H rev.1 alaplapod volna akkor szépen fel tudod használni a 4GByte ramot..Mondjuk úgy hogy 1 gbytot rápakolsz a videokarira és a maradék 3-al meg szépen használod a gépet....;);)
DE ha az ujabb tipust választanák akkor ebbe pakolnám bele azt a 4 giga ramot GA-880GMA-UD2H (rev. 2.0) ebben van egy Integrated ATI Radeon HD 4250 graphics (DirectX10.1) kártya ami Böven elég a nem játékos dolgokra...
Én még ezeknél az alaplapoknál sosem találkoztam memoria inkompatibilitással....Mindkettö alaplap biosbol kezeli még a 400 mhz-es memóriákat is...
DE egy komolyabb gyártó azért ilyen listákat közzétesz a honlapján és elkerülhetö a memó probléma

memória kompatibilitási lista

Trükközés:) Akkor már egyszerűbb egy 64 bites proci + oprendszer, és kész:)

Blacky 05-16-2010 10:49

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 252189)
Mert egy 32 bites porcesszor, és a vele kiegészült operációs rendszer bizony nem tud megcímezni 4 gigát.

2,5 giga van az én gépembe és gyakorta 10+ proc fut ami közt ott van a ps cs3, firefox... Mind memóriazabáló de lassúsági gondok nincsenek:)

a 32bites Windows-od összesen 4GB fizikai memória megcímzésére képes, amelybe beleszámítanak az olyan főbb, memóriával rendelkező eszközök, mint pl. a videokártya grafikus memóriája.

[HTPA]GeeForce 05-16-2010 10:51

Quote:

Már csak azért is sokallhatja, mert 32 bites oprendszerek nem kezelik le a 4 g-t. tehát totál felesleges pénzkidobás.

pl windóz xp-ből 3,45 g-t lehet kipasszírozni, hogy egyáltalán érzékelje, hogy van annyid. a kezeléséről meg inkább nem szólok...

az én gépemben most jelenleg 2 giga van, 2*1024, dual channel.
majd visszarakom bele a 2*2048-as modulokat, ha felteszek egy win7-et.
de engem a win7 idegesít... :S

Blacky 05-16-2010 10:51

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 252191)
Trükközés:) Akkor már egyszerűbb egy 64 bites proci + oprendszer, és kész:)

Semmi trükközés sincs benne csak kihasználod az alaplapod képességét .Gyakorlatilag a fentebb felsorolt alaplapokba gyakorlatilag 2gbyte ig pakolhatod a videokarit..Ez nem trükk ezt tudja az alaplap és ha tudja miért is ne használjam ki ????;););)

Cassandra 05-16-2010 10:52

Na látom jól feldobtam a témát... most el... délután majd jól elolvasom mire jutottatok.:D

Az alaplap amúgy: Gigabyte (S-series) GA-945PL-S3P, amibe szintén most fog bekerülni egy dual coreos proci, ha ő is úgy akarja.:) Igen elvileg dual chaneles, bár a szervizes szerinte ettől még működnie kéne a 3-4 memóriának együtt...

[HTPA]GeeForce 05-16-2010 10:53

én speciel rohadtul kíváncsi vagyok arra, hogy 3 memória modul hogy a bánatba működik dual channelben.... :D:D:D:D ezt elmagyarázhatná nekem a szervizesed... :D:D

BimmBimm 05-16-2010 10:53

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 252192)
a 32bites Windows-od összesen 4GB fizikai memória megcímzésére képes, amelybe beleszámítanak az olyan főbb, memóriával rendelkező eszközök, mint pl. a videokártya grafikus memóriája.

Ezzel annó mi elég sokat próbálkoztunk, hogy használható legyen mind a 4 giga Xp alatt, de nem sikerült sehogy. Meg akit ismerek hogy csak úgy trükközgetett az is csak 3,5 ig jutott.

Cassandra 05-16-2010 10:55

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 252196)
én speciel rohadtul kíváncsi vagyok arra, hogy 3 memória modul hogy a bánatba működik dual channelben.... :D:D:D:D ezt elmagyarázhatná nekem a szervizesed... :D:D

Úgy hogy akkor "nem használja ki" ezt az alaplap... vagy mi... ez má' nekem magas, mind desznónak a gépzongora...:)
A lényeg, hogy szerinte így is fel kéne ismernie a 3 gigát, de nem teszi.

[HTPA]GeeForce 05-16-2010 10:56

azért jutnak 3,5 gigáig, amiért én.
az XP 4 gigát kezel összesen, és abból a videókártyák általában 512 mb-ot lefoglalnak, meg vannak egyéb apró memóriablokkok, igaz, az pár mega csupán...

szóval durván 3,45-3,5 gigát tud az xp lekezelni a 4 giga sima memóriából.
kivéve, ha régi videókártyát teszel bele, mondjuk 256 mb-osat. akkor mondjuk 3,7-ig fel tudod "turbózni", bár semmi értelme ennek.

[HTPA]GeeForce 05-16-2010 10:58

én azt mondom, az XP akkor a legstabilabb, ha 2 giga memóriád van, dual channelben, és 512-es vagy 1024-es videókártyád. (SP3 alatt persze)

Cassandra 05-16-2010 11:00

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 252200)
(SP3 alatt persze)

SP 2-m van. 1* frissítettem fel sp3ra, nem tetszett neki.:) (Eredeti win)

Ati 05-16-2010 11:01

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 252189)

Nekem csak 2 giga van + 2 giga virtuális, de iszonyat sokszor előjön az ablak, hogy elfogyott a memória, és ha 3 mp-n belül nem csukok be valamit, akkor összeomlik a rendszer. :(

Blacky 05-16-2010 11:05

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 252197)
Ezzel annó mi elég sokat próbálkoztunk, hogy használható legyen mind a 4 giga Xp alatt, de nem sikerült sehogy. Meg akit ismerek hogy csak úgy trükközgetett az is csak 3,5 ig jutott.

Windows memoriakezelése Part I.

Windows memoriakezelés part II

Ezek a cikkek a windows Technet oldaláról valók

[HTPA]GeeForce 05-16-2010 11:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252203)
Nekem csak 2 giga van + 2 giga virtuális, de iszonyat sokszor előjön az ablak, hogy elfogyott a memória, és ha 3 mp-n belül nem csukok be valamit, akkor összeomlik a rendszer. :(

hány országot is irányítasz te?..... :D:D:D

All times are GMT +1. The time now is 02:15.