Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Harmadik napi tapasztalatok, plusz a hétvége (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3444)

Ati 04-20-2009 18:46

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 208590)
Egy kis érdekesség:
10 általam kibányászott kristályjal a táskámban bementem az iskolába, ahol csodák csodájára ott figyelt a kristálybenyászat, mint frissen tanulandó.:)
És ami még viccesebb, hogy újra meg is tanították.:D
De a sluszpoén, hogy a tapasztalat pontjaimat is levonták érte.:eek::D

Nem tanultad meg előtte. :) Engedett kristályt találni az aranybányászar ismeretében is. Javítva.

Hex 04-20-2009 18:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 208598)
Nem tanultad meg előtte. :) Engedett kristályt találni az aranybányászar ismeretében is. Javítva.

na de hogy beszélsz Ati :D
összejött egy zöld varázsital, ha lesz még egy akkor kipróbálom csata után :)

Cassandra 04-20-2009 18:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 208598)

Pedig úgy rémlett.:) Mindegy, így is úgy is nagy kristálybányász vagyok.:D

Dus 04-20-2009 19:02

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 208599)
na de hogy beszélsz Ati :D
összejött egy zöld varázsital, ha lesz még egy akkor kipróbálom csata után :)

20 ép-t visz fel ;)

Ati:
Az normális, hogy folyó közepén találok kereskedőt és zsoldost?? :D

csabi 04-20-2009 19:03

tegnap éjszaka/este nálam is volt ien 3munkás toborzós dolog, a megoldás egy frissítés volt F5-tel, mert akkor tanultam csak meg a parancsnoklást, de a rendszer nem frissült rögtön, manuálisan kellett megtennem.. :)

amugy, ha vmi eseményem történik, akkor a felhasználható TP-k felugrik a normál TP szintjére, ami kicsit megvezet, mert rögtön mennék tanulni, majd 20k TP-vel és valójában csak párezer van.

Ati 04-20-2009 19:06

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 208608)
Ati:
Az normális, hogy folyó közepén találok kereskedőt és zsoldost?? :D

Igen. Rájuk is lehet levitációt tenni, és akkor elmászkálnak mindenfele.

Ati 04-20-2009 19:07

Elvi módosítás: eddig ha be voltál lépve valahol, és másik helyen (például másik böngészőben) beléptél, akkor az elsőnek bent levő belépésedet kidobta, a második pedig furán kezdett el viselkedni, például üres volt a leltárad stb.

Ezért mostantól ha be vagy lépve valahol, akkor másik helyről nem lehetséges a belépés.

Ez megoldja a szakadás utáni "üres mindenem" problémát is.

[HTPA]GeeForce 04-20-2009 20:30

Sikerült már valakinek egymagában bányáznia valamit?
Direkt egyedül bányászok, és még semmit sem sikerült előszedni a hegyből.

A bányászás "hatásfoka" megegyezik a horgászatéval? Mert az a tapasztalataim szerint olyan 3% körül mozog. (Mármint sikeresség terén.)

Ati 04-20-2009 20:32

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 208620)
Sikerült már valakinek egymagában bányáznia valamit?
Direkt egyedül bányászok, és még semmit sem sikerült előszedni a hegyből.

Tipp: nem tanultál meg semmit bányászni.

Minimum kőfejtést tanulj, de leginkább az összeset. Bőven van lehetőség tanulni a teszt azatt, úgyhog ynem kell fukarkodni azzal, hogy vajon mit is tanulj.

Hex 04-20-2009 20:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 208622)
Tipp: nem tanultál meg semmit bányászni.

Minimum kőfejtést tanulj, de leginkább az összeset. Bőven van lehetőség tanulni a teszt azatt, úgyhog ynem kell fukarkodni azzal, hogy vajon mit is tanulj.

egy árva kövecskét 9 próbából :)

Ati 04-20-2009 20:33

Minden meglévő tesztelőnek a tanulási szükségletét levettem újra 1 pontra. Lehet tanulgatni.

Ati 04-20-2009 20:34

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 208623)
egy árva kövecskét 9 próbából :)

Ahol követ találsz, ott 100% hatásfokkal fogsz követ találni. Ha bányászol, akkor találsz. Szinte minden mezőn lehet valamit találni most. Úgyhogy 10 helyből 9-en kell találnod valamit, ha megtanultál minden bányászat típust.

Hex 04-20-2009 20:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 208625)
Ahol követ találsz, ott 100% hatásfokkal fogsz követ találni. Ha bányászol, akkor találsz. Szinte minden mezőn lehet valamit találni most. Úgyhogy 10 helyből 9-en kell találnod valamit, ha megtanultál minden bányászat típust.

azóta nem bányásztam :)

Ati 04-20-2009 20:57

Holnap a segítők lesznek teljesen átdolgozva, az eddigi tapasztalatok alapján, valamint mellé lesz még néhány apró javítás, azok közül, amik eddig felmerültek.

Délután a segítők tesztelése várható, miután végeztem az átgyúrásukkal.

A hét második felében már messzebbi vizekre hajózunk. Szó szerint, akkor ugyanis majd a hajózást fogjuk tesztelni, és minden ahhoz kapcsolódó funkciót.

Holnapig arra kérek tehát mindenkit, hogy az eddigieket nézegesse továbbra is, különös tekintettel a csapatban történő harcra.

Az új tesztelőknek lehet esetleg segíteni, meg lehet nézni, hogy mi történik, ha összeáll egy magasabb és egy alacsonyabb szintű karakter.

Princ 04-20-2009 23:27

Új tesztelőként még nem nagyon mozdultam a városon kívülre (bár lehet hogy kevés lesz az egérfarok :P), de kb egyetértek az eddigi véleményekkel és avval a néhány kifogással is, amik előfordultak. (utóbbiakat nehéz megállni h ne ismételjem :))

Volt egy problémám ami már megoldódott: nem tudtam kb 10 perc hosszan belépni, miután helyreállt a netkapcsolatom egy szakadást követően. A progi azt állította h egy másik ablakban be vagyok lépve vele.

Ati 04-21-2009 08:10

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 208638)
Volt egy problémám ami már megoldódott: nem tudtam kb 10 perc hosszan belépni, miután helyreállt a netkapcsolatom egy szakadást követően. A progi azt állította h egy másik ablakban be vagyok lépve vele.

Mennyire volt ez 10 perc? Rossz esetben 2 percnek kellene lennie, ennél semmiképp nem többnek. Lehet, hogy csak nagyon lassan telt ez a 2 perc, vagy tényleg ennél több volt?

Phoenix 04-21-2009 08:27

Én is találtam egy érdekes dolgot.
Felfrissülés varázslat 7 VP-be kerül és 220 MP-t tölt vissza.
Tömeges Felrissülés varázslat 30 VP-be kerül és 285 MP-t tölt vissza.
Akárhogy nézem, jelenleg az alapvarázslat jobban megéri, mint a fejlesztett változat.

Ati 04-21-2009 08:30

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 208646)
Én is találtam egy érdekes dolgot.
Felfrissülés varázslat 7 VP-be kerül és 220 MP-t tölt vissza.
Tömeges Felrissülés varázslat 30 VP-be kerül és 285 MP-t tölt vissza.
Akárhogy nézem, jelenleg az alapvarázslat jobban megéri, mint a fejlesztett változat.

A tömeges nemcsak Téged tölt vissza, hanem az egész csapatot, akivel vagy. Ez lehet akár 7-8-9 karakter is. Szélsőséges esetben mégtöbb. Ugyanez igaz a levitációra, láthatatlanságra stb. Minden "tomeges" varázslatra. Ezek nem erősebbek, hanem több karakterre hatnak.

Phoenix 04-21-2009 08:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 208647)
A tömeges nemcsak Téged tölt vissza, hanem az egész csapatot, akivel vagy. Ez lehet akár 7-8-9 karakter is. Szélsőséges esetben mégtöbb. Ugyanez igaz a levitációra, láthatatlanságra stb. Minden "tomeges" varázslatra. Ezek nem erősebbek, hanem több karakterre hatnak.

Ja akkor bocsi, azt hittem, a tömeges masszívat akarna jelenteni :)
Köszi a kiigazítást.

Ati 04-21-2009 09:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 208645)
Mennyire volt ez 10 perc? Rossz esetben 2 percnek kellene lennie, ennél semmiképp nem többnek. Lehet, hogy csak nagyon lassan telt ez a 2 perc, vagy tényleg ennél több volt?

Hmm, mégiscsak sokáig tart.... Tuti kilőtted a netemet, hogy megnézhessem. ;)

Ildee 04-21-2009 10:17

Megpróbáltam belépni, de a szerver nem elérhető, azt írta ki...

Továbbá, ha jól értettem egyszerre több karakterrel is be lehet lépni, ezért 3 ablakot nyitottam ki, volt ahol meg se jelent a belépő rész, csak egy teljesen fekete képernyőt láttam :cool:

Ati 04-21-2009 10:21

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 208655)
Megpróbáltam belépni, de a szerver nem elérhető, azt írta ki...

Továbbá, ha jól értettem egyszerre több karakterrel is be lehet lépni, ezért 3 ablakot nyitottam ki, volt ahol meg se jelent a belépő rész, csak egy teljesen fekete képernyőt láttam :cool:

Ha tűzfalad van, akkor engedd neki a netre kapcsolódást.

Ez 3 különböző böngésző volt, vagy ugyanaz a böngésző, csak új ablakokkal? Ha az első, akkor nincs abban a böngészőben engedélyezve a flash futtatás. Nyugodtan használd ugyanazt a böngészőt 3 fülban vagy ablakban. De amíg nem tudsz belépni, addig elég egy is. :)

Ildee 04-21-2009 10:23

ez jó :)
mert hülye vagyok az ilyesmihez...
Hol kell csináljam?

Ildee 04-21-2009 10:26

Nagyon jó :)
Tűzfal k8ikapcsolva, mégsem tudok belépni :(

Ati 04-21-2009 10:27

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 208659)
Nagyon jó :)
Tűzfal k8ikapcsolva, mégsem tudok belépni :(

Közvetlenül kapcsolódsz a netre? Vagy van valaminyen router közbeiktatva?

Ati 04-21-2009 10:30

Közben ne feledjétek, hogy aktuális tesztelendő még:

Csapat harcok. Egymás ellen (egy ember ellen, illetve csapat ellen), szörny ellen, illetve szörny által kezdeményezett támasád esetén (csatornaőr ilyen például). Amikor ott van a csapat összes tagja, illetve amikor valamelyik csapattag nincs jelen, hanem máshol van.

Köszi.

Ildee 04-21-2009 10:35

Routerem nincs, mobiltelefonnal kapcsolódom a netre.
De amit írtam megcsinálom, aztán próbálkozok tovább :)

Ati 04-21-2009 10:38

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 208663)
Routerem nincs, mobiltelefonnal kapcsolódom a netre.
De amit írtam megcsinálom, aztán próbálkozok tovább :)

Akkor ha nincs valami speciális tűzfal programod, akkor mennie kell. ZoneAlarm, vagy ilyesmit szoktak még hazsnálni. Nekem a sina Windows tűzfal van, azzal teljesen jól működik, az nem zavarja. Talán flash telepítés után első alkalommal azt mondja, hogy blokkolta, hogy a flash hazsnálja a netet, és megkérdezi, hogy szeretnéd-e ezt feloldani. Olyankor azt mondod, hogy szeretnéd feloldani, és menni fog.

Ati 04-21-2009 10:42

Ha még így se megy, akkor nyisd meg a Windows tűzfalat (Control Panelből elérhető), és az Exceptions fülnél "Add port...", ott a 6000-s számot írd be. De erre nem hiszem, hogy szükség van.

Ati 04-21-2009 10:45

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 208583)
Ma összekötöttem Swiss1-et és kettőt, és arra lettem figyelmes, hogy ugyanazon a cellán állva a három karakterrel Swiss3 nem lát senkit, vagyis nemcsak Swiss1 rejtőzködik, hanem Swiss2 is. Rendben van ez így a követéssel?

Ezt meg tudod ismételni? Próbáltam, de nekem csak az "tűnt el", amelyikkel elbújtam.

Ati 04-21-2009 10:59

Quote:

Originally Posted by Yberia (Post 208427)
1. Páncél varázslat:nem látható, hogy a hatása alatt felfogná a rám érkező ütéseket. Konkrétan ugyanakkora értékeket kapok be,mint máskor. Szerintem ez nem működik, vagy nem jól. Vélemény?

Ugyanakkorát kapsz, de kevesebbszer.

Ugyanakkorát kapsz be, mintha nem lenne fent a varázslat, viszont 10%-kal kisebb eséllyel üt meg.

Redback 04-21-2009 11:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 208669)
Ugyanakkorát kapsz, de kevesebbszer.

Ugyanakkorát kapsz be, mintha nem lenne fent a varázslat, viszont 10%-kal kisebb eséllyel üt meg.

és a pajzs is hasonlóan működik?

Ati 04-21-2009 11:06

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 208670)
és a pajzs is hasonlóan működik?

A sima pajzs igen. A kettő összeadódik. (Nem sima pajzs = manapajzs, aminek más a funkciója.)

Phoenix 04-21-2009 11:06

Ati: Csempével megyek csapatban, de alig kap pár tp-t az össz pl.: 90tp-ből kb 6ot. Ez a szintkülönbség miatt van? Vagy mi alapján osztja szét?

Redback 04-21-2009 11:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 208671)
A sima pajzs igen. A kettő összeadódik. (Nem sima pajzs = manapajzs, aminek más a funkciója.)

Értem, köszi.

Ildee 04-21-2009 11:17

Nem értem, telepítettem és portot is beállítottam, és mégsem sikerül belépni :(

Phoenix 04-21-2009 11:24

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 208674)
Nem értem, telepítettem és portot is beállítottam, és mégsem sikerül belépni :(

Próbáltad több böngészőből?

Ati 04-21-2009 11:24

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 208672)
Ati: Csempével megyek csapatban, de alig kap pár tp-t az össz pl.: 90tp-ből kb 6ot. Ez a szintkülönbség miatt van? Vagy mi alapján osztja szét?

Eddig megszerzett tapasztalati pont alapján osztja szét. Pont azért, hogy egy erős karakter mellett ne az elgyen, hogy beviszed egy erős ellenfélhez, és hirtelen lép 20 szintet az új karakter.

Hex 04-21-2009 11:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 208676)
Eddig megszerzett tapasztalati pont alapján osztja szét. Pont azért, hogy egy erős karakter mellett ne az elgyen, hogy beviszed egy erős ellenfélhez, és hirtelen lép 20 szintet az új karakter.

igen, ezt már próbáltam. sajnos figyeltél erre :D

Phoenix 04-21-2009 11:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 208676)

Köszi a gyors választ :)

All times are GMT +1. The time now is 08:51.