Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Melyik a legjobb szövifelállás? (már volt szó róla) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=342)

SiMON 10-31-2006 21:26

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 39831)
Szerintem sem helytallo egy aktivabb (es nyersben gazdagabb) csoportban ez a felallas.

Vajon meddig aktiv(abb) egy hóditó ? Kb 700-800 hekiig nem ?

SiMON 10-31-2006 21:28

Egy kevésbé aktiv csoportban a 3 hulla 1 óriás hadi vari sem gyenge felállás :) ugye ugye ? :)):cool:

Szecsa 10-31-2006 21:31

Az se gyenge...foleg, hogy ilyen 30% barakkos hadik vannak (orias, gnom) mellette sok kovaccsal es banyaval :)

Remedy 10-31-2006 21:35

Quote:

Originally Posted by SiMON (Post 39830)
Általában nem tartanak az orik korházat erre lehet épiteni nagyon sokat. Mire felépül a korháza elbucsuzhat az embereitől (emberlopás) + fel vannak gyujtva a házai. Nincs miért felépitse a korházat már rég beomlott az orija mire elkészülnek.

Azt gondolom Te is tudod, hogy az orias ellen a toliakciok nem tul hatekonyak....

Es akkor meg arra a temara ki sem tertem, hogy ti hogy birkoztok meg a pestissel, es biztos jo otlet-e hogy vegig betegek vagytok, amellett, hogy bonyolult mindig fenntartani...

SiMON 10-31-2006 21:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 39836)
Azt gondolom Te is tudod, hogy az orias ellen a toliakciok nem tul hatekonyak....

Es akkor meg arra a temara ki sem tertem, hogy ti hogy birkoztok meg a pestissel, es biztos jo otlet-e hogy vegig betegek vagytok, amellett, hogy bonyolult mindig fenntartani...

Igen képtelenség fenntartani, és mindig tartunk bent 20-30 korházat. Mig a hadik inkább Barrakot huznak fel minthogy korházra pazarolják a drága hektárt. Egy idő után viszont elfogynak a hullák ezzel együtt a pestis is :( és ezzel már sebezhetőbb lesz a szövi, de a toli akciókkal igy meg lehet tréfálni bárkit. Egyenlőre működik a dolog de nem tudom meddig.

Különben pedig az MF néha jobb egy szövinél :)

Killer 11-01-2006 17:12

Quote:

Originally Posted by SiMON (Post 39839)
Igen képtelenség fenntartani, és mindig tartunk bent 20-30 korházat. Mig a hadik inkább Barrakot huznak fel minthogy korházra pazarolják a drága hektárt. Egy idő után viszont elfogynak a hullák ezzel együtt a pestis is :( és ezzel már sebezhetőbb lesz a szövi, de a toli akciókkal igy meg lehet tréfálni bárkit. Egyenlőre működik a dolog de nem tudom meddig.

Különben pedig az MF néha jobb egy szövinél :)

az angolba lehet hogy jó,de a 3G-ben nem élnétek túl 1 hetet:D
mf vs szövi pedig lefutott meccs ha nem nagyon láma a szövi!!

Xeper 11-01-2006 17:26

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 39997)
az angolba lehet hogy jó,de a 3G-ben nem élnétek túl 1 hetet:D
mf vs szövi pedig lefutott meccs ha nem nagyon láma a szövi!!

Nem kell túl lámának lenni hogy egy jó játékos ellen bukjon a szövi :D
Persze nem mindegy hogy milyen MF milyen szövi ellen megy...

Cyby_ 11-01-2006 17:47

Quote:

Originally Posted by SiMON (Post 39822)
sziasztok,

Sajnos senkivel nem értek egyet :P a törpöt nagyon elfeljtettétek. Nekem egy jó szövihez elképzelhetetlen a törp.

Törpiből mit csinálnátok ? Hadit netán felderitős tolit ?

Én 2 honapja játszok angolban 1 törp, 2 fél elf toli, 1 oriás varival és azt kell mondjam nincs ellenfél. Aki problémát okozhatna átmentileg az egy 3 oriás + 1 varis szövi, de mivel nem minden bokorban rohangálnak ilyenek ezért nagyon szépen haladunk.

A gnomokat fél pillanat alatt felgyújtjuk de választhatjuk a vari gyilkolást is utána jöhet a földrengés a vari részéről és már szabizott is a tag. A Fél-elf szintén nem ellenfél a vari miatt. Különben pedig a pestis igen szépen lerázza a hadikat és addig röhöghet rajtuk a varis amig gyogyulnak:))

Tehát: 1 vari, két toli, 1 törp

Remélem össze futok majd a szövitekkel,és kiváncsi leszek a tagokra,mert angol 5be meg 4be is jelen vok

raplee 11-01-2006 23:47

Az eddigi legjobb ?

Az eddigi legjobb szovifelalas?
Hat en a hagyomanyos 1vari+2hadi+1 toli-ra szavaztam de azt hianyoltam hogy nem lehetett szintekre lebontani ezt :( mert velemenyem szerint csak az 5. es 4. szinten jo ez a felallas mert utana mar esik a tolik hatasa es keves az igazan tekizheto ori. (gnomtol semmikepen nem tekiznek :p mert ha mar odajutnak h tekizzenek a gnomtol akkor mar nyertek ;) , oriastol elegge minimalis a tekizes :D )
A felso 3 szintre en a 3 hadi 1 vari felallas melett allok es csoporthoz igazodott vari kell legyen. Ebben a felallasban tenleg a 4 orias tarol szerintem.
Megjegyeznem meg amit sokan hangsulyoztak itt, (de szerintem nincs eleget hangsulyozva) hogy : nem is az a fontos milyen felallas vagy milyen fajok hanem mennyi idot vagy gep elott es mennyire erted a jatekot.

Ha idod van es ertesz a jatekhoz akkor mar a fanatizmus magatol jon... :D

Szecsa 11-02-2006 11:06

Azert en a 3 hadis+1 vari felallasban az egyik hadist megvalasztanam gnomnak 8% kocsmaval.
Tudom, nonsens, de azert jo ha vannak pl. szovilistak, epuletlistak es tavollevo seregek infok egyes orszagokrol.

Killer 11-02-2006 16:35

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 39998)
Nem kell túl lámának lenni hogy egy jó játékos ellen bukjon a szövi :D
Persze nem mindegy hogy milyen MF milyen szövi ellen megy...

én nem tartom magam és a szövimet különösen erősnek,de Mf-be még soha nem tört bele a fogunk!!:D

jack herrer 11-09-2006 08:06

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 40225)
én nem tartom magam és a szövimet különösen erősnek,de Mf-be még soha nem tört bele a fogunk!!:D

hat nem tom de sztem mf-el konnyebben fol lehet maszni a topba mint 1 kozepesenjo szovivel:)
teny ha az mf elkezd harcolaszni 1 szovivel tuti bukta van:)
de mi van ha egy gazdag mf specifikusan csak foldre ut mindenkit?
atgyalogol a szovin loptok rengettek de masnapra megis 10 korre van es hozza sem fertek:D
ez is konnyen elofordulhat meg egy betonkemeny szovivel is ami rettegesben tartja a kornyeket:D

Remedy 11-09-2006 10:53

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 42054)
hat nem tom de sztem mf-el konnyebben fol lehet maszni a topba mint 1 kozepesenjo szovivel:)
atgyalogol a szovin loptok rengettek de masnapra megis 10 korre van es hozza sem fertek:D
ez is konnyen elofordulhat meg egy betonkemeny szovivel is ami rettegesben tartja a kornyeket:D

akkor specifikusan visszautjuk 5x ;)

Killer 11-09-2006 12:44

Quote:

aki annyira szalad felfelé hogy másnapra 10 körre van azt nagyon hamar visszaverik fentről és tálalva van a szövinek!!:D

Pepa 11-09-2006 15:27

Quote:

Csak, amint beütött földre valakit, lerengetik, lelopják és hazakisérik immár fölfelé. Teljesen jó úgy szaladni felfelé, hogy a foglalt területek nincsenek betöltve:D

jack herrer 11-09-2006 20:03

aham de en gazdag(milliardos) mfrol beszelek aki a foglalt hekire vesz katit a piacrol es nehez ezaltal kiserni is egybol epul es ha folepult megint feltolti magat:P
megneznem mikor ejjel 2kor beszalad egy ilyen hozzatok hogy kiseritek haza 5 sereggel mikor alszotok :D
vagy 24oras felugyelet van az orikon es nem szoktatok aludni???
na mindegy jo veletek beszelgetni csak mindnyajan masrol beszelunk az a gond :D

Remedy 11-09-2006 20:07

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 42222)
aham de en gazdag(milliardos) mfrol beszelek aki a foglalt hekire vesz katit a piacrol es nehez ezaltal kiserni is egybol epul es ha folepult megint feltolti magat:P
megneznem mikor ejjel 2kor beszalad egy ilyen hozzatok hogy kiseritek haza 5 sereggel mikor alszotok :D

azert nem egybol epul, hanem 9 (7) korig.

es honnan veszed hogy epp 2kor nem alszunk? pl tegnap is epp akkor jott vki es szepen vissza lett kiserve 3kor :D

Killer 11-09-2006 20:07

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 42222)

figyu mi arról beszéltünk hogy egy szövi simán szétszed egy mf-et ha nincs közöttük óriási tudásbeli különbség!!erre te jössz egy ámokfutó milliárdos mf orival!:confused:
most ki beszél itt összevissza??:rolleyes:

jack herrer 11-09-2006 20:18

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 42138)
Csak, amint beütött földre valakit, lerengetik, lelopják és hazakisérik immár fölfelé. Teljesen jó úgy szaladni felfelé, hogy a foglalt területek nincsenek betöltve:D

altalaban egy szoviben 1 varis van ha infozik 1et az 2%ot vesz le az 5 renges meg 50%ot tehat utana nem marad keszulije :)
vagyarul egy 12%templomos oriast felelf nem artoz le lopni se sok eredmennyel
magyarul olyan mint ha nem is szovivel harcolna :)))
az mf ha gazdag siman folepiti es foltolti az orijat mire jon keszuli a varisnal
es ha tegyuk fel az mf orias akkor meg tolizni sem lehet :P
sehol sem fog meg egy szovi tartalekok nelkul egy milliardos mfet barhogy is szeretnek:D
es sok penzel az mf foluti magat addig ahol a termelgetos szovik mar orommel mntznek az mfekke isl :D
aztan gyujtoget megint hogy a kov csopiban is eljacchassa ugyanezt:)

jack herrer 11-09-2006 20:21

nagyon sokaig csak mfekkel jaccottam igy tudom hogy ha eleget sporolsz elotte akkor siman kivitelezheto :)
es nem a levegobe beszelek :)

jack herrer 11-09-2006 20:23

es meg jatektudas beli kulombseg sem kell hozza csak rengeteg love meg 1 jo strategia :D

jack herrer 11-09-2006 20:32

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 42224)
azert nem egybol epul, hanem 9 (7) korig.

es honnan veszed hogy epp 2kor nem alszunk? pl tegnap is epp akkor jott vki es szepen vissza lett kiserve 3kor :D

mar megint vmi felreertes van a dologban nem mondtam hogy ti alszotok (bar ketlem hogy 4en benn lennetek ejjel2kor:))
de ha esetleg vki visszauti az mfet bizti lessz olyan aki alszik es nem kiser ha nem aznap akkor masnap.....:)

Monaco 11-10-2006 13:32

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 12061)
Mert neki mind1 milyenek a szövijei, elkéri a seregüket bontás előtt 1 körrel 10 körre, és beveri őket 5 sereggel;)

Pff ez azé elviszi a pálmát... Láma meik orijával csinálta? mutasd meg kérlek :) Biztos megnehezitem a dolgát majd :p

Harcosok 11-10-2006 13:39

Amugy minek is itt lenni 4embernek ha szabad érdeklödnöm?:)
1nem elég visszakisérni???+ha fontos dolog felkelteni a többit?:)
Vagy oda nem elég egy ember 4-nek kell lenni ahoz,hogy visszakisérjék vagy felhivják a többit?????????????

Láma 11-10-2006 15:49

Quote:

Originally Posted by Monaco (Post 42317)
Pff ez azé elviszi a pálmát... Láma meik orijával csinálta? mutasd meg kérlek :) Biztos megnehezitem a dolgát majd :p

A probléma azóta orvosolva lett, törölte magát 1/A-ban.

casper 12-24-2006 16:51

Véleményem:)

Nekem a véleményem ebben a dologban hogy én eddig toltam 2hadi vari toli felállásban meg 3hadi 1 vari de csakis oriás gnom felállásban és ez a két variáco jött be a legjobban 4 toli???:confused:
azt meg hogy abban hol az élvezet???:eek:
4 gnom varis???:eek: :D
azt is hogy a gnommal elnyomsz 3 regetést és nézheted a készültséged .....
szal nem értem hogy jön ez be :cool:
a gnom suck???
én nagyon régota gnommal játszom és valahogy megtaláltam a középutat lehet sok a vesztesége de vannak elönyei az oriás is nagyon tuti az ork meg csakis akkor ha van a hátad mögött 1 erös vari meg 2 másik orki:)
de sokkal bövebben lehetne ezt firtatni kinek mi jön be jobban:D
az meg hogy itt vitatjátok meg a gyerekes dolgaitokat nem éppen tapasztalt emberkékre vall aki elhivta a sereged jol tette taktika tett igaz becstelen...:)
re:
casper

casper 12-24-2006 16:54

re:

"Nekem a véleményem ebben a dologban hogy én eddig toltam 2hadi vari toli felállásban meg 3hadi 1 vari de csakis oriás gnom felállásban és ez a két variáco jött be a legjobban 4 toli???"
remélem a toli felállást nem gnommal értette:eek: :cool:

Grabi 12-26-2006 12:21

2-5ig 4 elf vagy 4 orias, A-ban pedig ork a kedvencem

Xeper 12-26-2006 15:33

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 60310)
2-5ig 4 elf vagy 4 orias, A-ban pedig ork a kedvencem

A 4 elfes felállásban mi a jó? Tolikkal és sereggel is gyengtik egymást... csak annyi, hogy 4en vannak és nem egyedül? :)
A 4 óriásnál meg szerintem valamivel jobb ha van 1(2?) gnóm is a gyújtások, és esetleges éplisták miatt.

Grabi 12-26-2006 15:58

nekünk eddig szerencsére sikerült összehangolni :) a 4 oriashoz igazad van kéne egy éplistás is, mondjuk gnóm, de akkor őt is gyújthatják így marad az h 4 orias és az egyik kicsit tolisabb éplistáért, cserébe ő nem gyújthat :(

Xeper 12-26-2006 17:48

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 60364)
nekünk eddig szerencsére sikerült összehangolni :) a 4 oriashoz igazad van kéne egy éplistás is, mondjuk gnóm, de akkor őt is gyújthatják így marad az h 4 orias és az egyik kicsit tolisabb éplistáért, cserébe ő nem gyújthat :(

Ez a szép egy jól felépített stratégiai játékban: mindennél van jobb :)
Lehet hogy egy átlagos szövi begyújtja az egyetlen gnómot a 3 óriás mellett, de ha a gnóm+3óriás egy 4 óriásossal fut össze, akkor a gnóm miatt előnyre tesznek szert :)

Kisbér 12-28-2006 09:50

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 60355)
A 4 elfes felállásban mi a jó? Tolikkal és sereggel is gyengtik egymást... csak annyi, hogy 4en vannak és nem egyedül? :)
A 4 óriásnál meg szerintem valamivel jobb ha van 1(2?) gnóm is a gyújtások, és esetleges éplisták miatt.

Xeper, én ismerek egy full elf szövit... Brutálul nyomják :D
Én is gondolkoztam régebben egy full elf szövin, de sajna nem jött össze... :)

Xeper 12-28-2006 20:08

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 60789)
Xeper, én ismerek egy full elf szövit... Brutálul nyomják :D
Én is gondolkoztam régebben egy full elf szövin, de sajna nem jött össze... :)

Elhiszem hogy van, de én azt kértem, hogy írjátok meg nekem, hogy mi a jó abban, ha 4 elf van együtt :) -azóta is várom a válaszokat :D

tdomo 12-28-2006 20:12

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 60952)
Elhiszem hogy van, de én azt kértem, hogy írjátok meg nekem, hogy mi a jó abban, ha 4 elf van együtt :) -azóta is várom a válaszokat :D

Jó a hangulat :D. A viccet félretéve, erre én is kíváncsi lennék.

Bea Baba 12-28-2006 21:24

Na én is megindolkom a válaszom:D igaz még icipici vok, és kezdő:D de minden vágyam 1 aktiv brutal 4 hadis szöviben nyomulni:D

Grabi 12-28-2006 22:47

úgy érted 2 hadi 1 hadivari 1 haditoli :)

de majd gondolom feljössz egyszer L-be ott majd keresgetsz magadnak :)

Hmmm... Sati 12-29-2006 01:36

Sziasztok.
1 et kifelejtett a téma kezdő.
3 hadi 1 tolis elf vagy félelf vagy ember.

Kisbér 12-29-2006 08:54

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 61023)
Sziasztok.
1 et kifelejtett a téma kezdő.
3 hadi 1 tolis elf vagy félelf vagy ember.

Sati, ezzel a szövivel az a gáz, hogy nem lát... (ettől persze lehet választani :D)
A tolis nem látja (főleg ha ember a tolis) a zsíros célokat, és a hadi sem látja a zsíros célokat :D

-szerintem-

Kisbér 12-29-2006 08:56

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 60952)

Mert poén...
És teljesen életképes...
Ha úgy vannak beállítva az országok, hogy kvázi minden oldalról védettek, akkor egy szövit pillanatok alatt szétszednek.
Lelopnak mindenkit (2 elf inkább varira speckózza magát jobban, 2 elf inkább tolira).
Most asszem a 3. szinten vannak, és már több 10mrd-ot szedtek össze ilyen módon :D

Szóval pénzszerzésre az egyik legjobb (persze a több ezer körig író 199 hekis gnóm után :D)

Burning 12-29-2006 09:59

és xeper a varis hullának mi értelme volt?:)

All times are GMT +1. The time now is 22:36.