Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Fajok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=330)

Synkel 10-26-2006 17:46

Tanya az nekem nem van, pedig most pl jó lenne. Torony sincs sok, bank se, piac se. Fúj élezett orik:D

tdomo 11-15-2006 21:46

A faji varázslatokról mi a véleményetek? Melyik jobb, melyik rosszabb és miért?

McLoad 11-19-2006 00:38

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 43518)
A faji varázslatokról mi a véleményetek? Melyik jobb, melyik rosszabb és miért?

Hát kezdjem sorba: Fantomsereg elrejti a sereget de tolvajokkal meg lehet éplistát szerezni amiböl kiderül mi van otthon. (Ezért sok az elf tolvaj mert igy senki nem lássa a seregeket, éplistát meg a sok tolvaj miatt ugyszintén nem lehet kideriteni.)
Szupermarkotány: no coment
Árnyak: hát ez is egy tolis vari egy tolis fajnak.
Raktárkulcs: igzság szerint semmire se jó.
Könyvtárkulcs: Megvédi a sok tekit ami a gnomnak van vagyis lehet varira/hadira gyurni az orit az utobbi a jobbik váasztás:).
Szieszta: Szerintem ez a legjobb faji vari elég jol védi a seregeket, a tekit, pénzt már nem olyan jól. Oriás hátránya, hogy pocsék tolvaj mellette ami miatt a varisok általában ezt a fajt választják de hadinak se rosz.
Tükör varázs: Mondjuk ez is nagyon jo csak hát szegény ember semmi egyébb bonuszt nem kapott. Varik elleni védelem elég jo tolist csinált az emberböl.

laci 11-19-2006 08:29

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 43904)
...Oriás hátránya, hogy pocsék tolvaj mellette ami miatt a varisok általában ezt a fajt választják de hadinak se rosz...

Szerintem meg nem hátrány, direkt előny. Mert így megspórolom a kocsmákat (mert minek, ugyebár, annyit úgysem tarthatok, hogy egy valamirevaló tolvaj ne férjen be, én meg úgysem lopnék, nem érdemes). A kocsmák helyett meg jöhetnek a barakkok, vagy templomok. Nem kell dilemmázni, hány kocsmát is tartsak :D

Synkel 11-19-2006 09:46

Quote:

Originally Posted by laci (Post 43911)
Szerintem meg nem hátrány, direkt előny. Mert így megspórolom a kocsmákat (mert minek, ugyebár, annyit úgysem tarthatok, hogy egy valamirevaló tolvaj ne férjen be, én meg úgysem lopnék, nem érdemes). A kocsmák helyett meg jöhetnek a barakkok, vagy templomok. Nem kell dilemmázni, hány kocsmát is tartsak :D

Ez igaz:) 1 darab, hogy a hullákat azért fel lehessen mérni, meg esetleg lelopni is:)
Vagy Szecsa módszerét követve 5 darab, akkor már beférsz az 1 kocsmásokhoz is. Ilyen megfontolásból én 3-at tartok, azzal lopom a hullákat, és nem lopnak az 5 kocsmások:D

Szecsa 11-19-2006 10:06

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 43912)
Ilyen megfontolásból én 3-at tartok, azzal lopom a hullákat, és nem lopnak az 5 kocsmások:D

En ezt nem mernem kijelenteni...280 tolival befer a 168 tolidhoz szerintem :)
Olyan 80% keszuliig biztosan.

Phoenix 11-19-2006 10:28

én Szecsával értek egyet :) 5 kocsma azért még elfér :D
bár azért a régi orimhoz képest, ahol tolis voltam, kicsit fura ez a kevés tolvaj:rolleyes:

Szecsa 11-19-2006 11:04

Köszönöm, Phoenix :D
Amugy en most lattam egy eleg jol kiepitett orias hadist 310 hekin 560 tolvajjal :) Tehat ergo az a +5 kocsma kicsit rament arra, hogy kevesebb korre elegendo a kajaja, de legalabb az 5 kocsmas oriasokat is vigan lopta.

McLoad 11-19-2006 12:17

Ha valaki valamiböl gyenge az nem számit elönynek szerintem. Ha jó tolvaj lenne akkor se lenne muszály több tolvajt tartani stratégia és stratégia között vannak különbségek. Én varisként anyi kocsmát tartok, hogy azok akik lelopják az 5kocsmás lelopokat, le tudjam lopni:D A legnagyobb hátránya tolvajlásban az, hogy nem tud varit meg sereget ölni meg gyujtogatni. Pedig szöviháboruba mekora segitségem lenne:)

Szecsa 11-19-2006 12:23

Akkor valassz gnomot :)

McLoad 11-19-2006 13:31

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 43947)
Akkor valassz gnomot :)

Az meg nem tud tekit lopni viszont varijait le lehet ölni 1-2re. Minden fajnak van valamilyen hátránya de valoszinü, hogy a sugó is azért írja hátránynak mert ezek nem elönyök mint ahogy laci írta:)

Valezius 11-19-2006 15:22

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 44011)
Az meg nem tud tekit lopni viszont varijait le lehet ölni 1-2re. Minden fajnak van valamilyen hátránya de valoszinü, hogy a sugó is azért írja hátránynak mert ezek nem elönyök mint ahogy laci írta:)

A jó játékos a hátrányból előnyt kovácsol. :D

McLoad 11-19-2006 15:35

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 44048)
A jó játékos a hátrányból előnyt kovácsol. :D

A jó játékosnak oriással lehet varit ölni??:) akkor nekem miért nem megy?:D

Dragi 11-19-2006 15:41

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 44057)
A jó játékosnak oriással lehet varit ölni??:) akkor nekem miért nem megy?:D

rossz oldalról közelítesz, te már olyan jó játékos vagy hogy nincs szükséged a vari ölésre :D:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: és amúgy sereggel jobban megy a vari gyilok :D:D:D

laci 11-19-2006 17:39

Nyilvánvaló, hogy nincs olyan, hogy egy ország mindenben erős legyen. Viszont az óriás az egyetlen olyan faj, amelyik képes arra, hogy az egyik "fegyvernemet" többé-kevésbé mellőzze, és ezzel együtt ne kerüljön nagy hátrányba. Lehet hogy tolvajokkal nem fog akciózni, de túlélő személyiséggel őt sem fogják nagyon (gyorsan) leszedni.
Szóval ez olyan hátrány, amit el lehet viselni, sőt tulajdonképpen előnnyé is lehet változtatni, hacsak nem akarsz tolvaj országot, de arra meg van jobb.

McLoad 11-19-2006 21:41

Quote:

Originally Posted by laci (Post 44113)
Szóval ez olyan hátrány, amit el lehet viselni, sőt tulajdonképpen előnnyé is lehet változtatni, hacsak nem akarsz tolvaj országot, de arra meg van jobb.

A mondat elsö fele igaz olyan hátrány amit el lehet viselni. De miért van az az érzésem, hogy az élö fába is bele köttök azt nem tudom.:) Én nem szidom az oriást mert a kedvenc fajom (varisnak) de attol még neki is vannak hátrányai és ezek nem véletlenül a sugóba is ki vannak emelve. Az, hogy ki hogy alkalmazkodik ehhez a hátrányhoz meg más kérdés én köszönöm szépen oriás varázsloként is majdnem anyit össze lopok más varisoktól mint a szövim tolissa és mellette még a környéket is végig tudom gömbözni kivétel nélkül (1-2orival esetleg oda vissz bukunk mind a két irányba). Igaz, hogy ezért részben a piacról etetem az orim egy részét.
Dragon általában valahogy a szöviháborukban engem hagynak mindig békén tehát a vari ölés nem nekem kell mint segitség hanem a szövimnek:)

laci 11-19-2006 22:21

Ne vedd személyeskedésnek, de ha te egy óriás varázslóval többet lopsz, mint a szövetséged tolvaja, akkor az illető valamit nagyon elszúrhatott. De legalábbis nagyon sajátosan hangzik a dolog :eek:

McLoad 11-19-2006 22:33

Quote:

Originally Posted by laci (Post 44300)
Ne vedd személyeskedésnek, de ha te egy óriás varázslóval többet lopsz, mint a szövetséged tolvaja, akkor az illető valamit nagyon elszúrhatott. De legalábbis nagyon sajátosan hangzik a dolog :eek:

Nem többet majdnem anyit:) Na jo fele anyit mert 50%malusz. Lehet nekem több idöm van keresgélni mint neki és én tudok is melé gömbözni:)

Wolfschanze 11-29-2006 16:27

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 11387)
Jó eddig a kezdőkről beszéltetek:) végülis a törpe az nem rossz kezdőknek a hullát viszont nem ajánlom senkinek mivel pl. az én csoportomban vannak kivégző orik akik direkt hullákra mennek!!!!!!!!!!

Akkor mindenki írja le, hogy a saját csoportjába mit ajánl és mit nem:D

Dragi 11-29-2006 16:28

Quote:

Originally Posted by Wolfschanze (Post 47711)
Akkor mindenki írja le, hogy a saját csoportjába mit ajánl és mit nem:D

persze :) pár hónappal a topic megnyitása után nyugodtan :)

Wolfschanze 11-29-2006 16:36

:eek:
Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 47712)
persze :) pár hónappal a topic megnyitása után nyugodtan :)

De ha én csak most figyelem és még van néhány köröm mielött fajt választanék

Dragi 11-29-2006 16:42

Quote:

Originally Posted by Wolfschanze (Post 47715)

De ha én csak most figyelem és még van néhány köröm mielött fajt választanék

Attól függ mi szeretnél lenni :) Tolisnak: elf,ember,Fél-elf
Varázslónak:óriás
Hadisnak: óriás,gnóm,törpe
orkot csak akkor ha sokat tudsz gépnél lenni :)

Wolfschanze 11-29-2006 16:49

:D
Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 47718)
Attól függ mi szeretnél lenni :) Tolisnak: elf,ember,Fél-elf
Varázslónak:óriás
Hadisnak: óriás,gnóm,törpe
orkot csak akkor ha sokat tudsz gépnél lenni :)

Helyes egy ember aki többre becsüli az embert:D
Szerintem se rossz, de nem az esetem
Egyébként már el van döntve csak mivel óriás így az építkezés költségesebb, ezért nem választottam még fajt csak ha már megvannak a bungalók
(És mivel még nincs semmi még hátha meggondolom magam azért)
Gondoltam hátha megtudok még valami izgit, de mi többet lehetne tudni
Azért köszi:):D

Dragi 11-29-2006 16:50

Quote:

Originally Posted by Wolfschanze (Post 47725)

Helyes egy ember aki többre becsüli az embert:D
Szerintem se rossz, de nem az esetem
Egyébként már el van döntve csak mivel óriás így az építkezés költségesebb, ezért nem választottam még fajt csak ha már megvannak a bungalók
(És mivel még nincs semmi még hátha meggondolom magam azért)
Gondoltam hátha megtudok még valami izgit, de mi többet lehetne tudni
Azért köszi:):D

Az óriás jó faj ;) bár a régi elfem közelébe se ér :D

Wolfschanze 11-29-2006 16:53

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 47727)
Az óriás jó faj ;) bár a régi elfem közelébe se ér :D

Amolyan felfedezős elf voltál?
íjak+tolik+varik?

Dragi 11-29-2006 17:03

Quote:

Originally Posted by Wolfschanze (Post 47730)

Amolyan felfedezős elf voltál?
íjak+tolik+varik?

szövibe voltam L-be :) elf tolis :) aztán 738 heki felett kezdődött az állatkodás :) 9,5k vari:) 10,5k toli 3k íjj toronyban mellé 7k paci ütni :) és 880 heki fölött léptem :)

Wolfschanze 11-29-2006 17:11

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 47740)
szövibe voltam L-be :) elf tolis :) aztán 738 heki felett kezdődött az állatkodás :) 9,5k vari:) 10,5k toli 3k íjj toronyban mellé 7k paci ütni :) és 880 heki fölött léptem :)

Hát igen az L-be rendes emberek vannak
Én most léptem le W-ből:(

Dragi 11-29-2006 17:18

Quote:

Originally Posted by Wolfschanze (Post 47749)
Hát igen az L-be rendes emberek vannak
Én most léptem le W-ből:(

Tyűűű hallod! Nem sámli :) Remélem azért túlélted

Wolfschanze 11-29-2006 17:21

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 47761)
Tyűűű hallod! Nem sámli :) Remélem azért túlélted

ÁÁÁ Még a védelem alól se léptem ki már mentem mert a volt vezéremmel nem egy csoportba kerültünk:(
Pedig annyira jó csoportnak tűnt nem úgy mint a mostani
Te most egyébként melyik szinten vagy?

Ati 11-29-2006 17:22

Quote:

Originally Posted by Wolfschanze (Post 47762)
mert a volt vezéremmel nem egy csoportba kerültünk:(

Hmm? Ha eddig egy csoportban voltatok, és mindketten felléptetek, akkor most is egy csoportban vagytok.

Wolfschanze 11-29-2006 17:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 47765)
Hmm? Ha eddig egy csoportban voltatok, és mindketten felléptetek, akkor most is egy csoportban vagytok.

Nem felléptünk hanem leléptünk:D

Dragi 11-29-2006 17:36

Quote:

Originally Posted by Wolfschanze (Post 47762)
ÁÁÁ Még a védelem alól se léptem ki már mentem mert a volt vezéremmel nem egy csoportba kerültünk:(
Pedig annyira jó csoportnak tűnt nem úgy mint a mostani
Te most egyébként melyik szinten vagy?

3/G és egyelőre még 5/X de lehet törlödni fogok :)

Wolfschanze 11-29-2006 17:41

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 47774)
3/G és egyelőre még 5/X de lehet törlödni fogok :)

5/X??
Ha szabad ijet bejelenteni:)
Én is ott vagyok most

Dragi 11-29-2006 17:51

Quote:

Originally Posted by Wolfschanze (Post 47776)
5/X??
Ha szabad ijet bejelenteni:)
Én is ott vagyok most

Milyen kicsi a Hódító :) ha akarsz dumálni vegyél fel msn-re :) elvileg a messi címem látható :)

dexter 11-30-2006 01:46

Quote:

Originally Posted by laci (Post 43911)

Bár régen írtad, csk ritkán vagyok neten. Akkor te tekiket nem használsz? Mert ngem most loptak le másodszor, és agyon bosszant a dolog. Ha még nem is lenne tolim orkként, hát hogy lelopott volna. Egyébként a felfogásod szerint mindek vari. Azzal se véded meg magad!!! Lerengetnek, mint a huzat, meg lelopnak. Nincs szövi, ami megvédene. Egy rendes háború után meg 4 hét, mire újraépíted az orid. Vagy tévedek????

dexter 11-30-2006 01:47

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 43912)
Ez igaz:) 1 darab, hogy a hullákat azért fel lehessen mérni, meg esetleg lelopni is:)
Vagy Szecsa módszerét követve 5 darab, akkor már beférsz az 1 kocsmásokhoz is. Ilyen megfontolásból én 3-at tartok, azzal lopom a hullákat, és nem lopnak az 5 kocsmások:D

És a tolvajok hogy lopnják le a tekijeid?

dexter 11-30-2006 02:01

Ugyan kezdő vagyok, de néha nagyon sok szamárság elhangzik, vagyis leíródik itt.

Burning 11-30-2006 17:12

szerintem a legtöbb játékos itt már viszonylag tapasztalt, ezért lehet hogy nem írtnak hülyeséget, csak te nem érted;) természetesen mindenki téved:)

Csokibácsi 11-30-2006 17:13

Quote:

Originally Posted by dexter (Post 48089)
Bár régen írtad, csk ritkán vagyok neten. Akkor te tekiket nem használsz? Mert ngem most loptak le másodszor, és agyon bosszant a dolog. Ha még nem is lenne tolim orkként, hát hogy lelopott volna.

Laci az óriásról beszélt és nem az orkról.
Az óriást jól védi a szieszta a tolvajokkal szemben.

Quote:

Originally Posted by dexter
Ugyan kezdő vagyok, de néha nagyon sok szamárság elhangzik, vagyis leíródik itt.

Khmm ... :)

dexter 12-01-2006 01:14

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 48362)
szerintem a legtöbb játékos itt már viszonylag tapasztalt, ezért lehet hogy nem írtnak hülyeséget, csak te nem érted;) természetesen mindenki téved:)

Nem tudom, hogy miért van, hogy szinte sohasem a kérdésemre válaszolnak, csak a sárga földig lehordanak. Egyébként normális, hogy valaki 300 hekin 5-6 kocsmát tart?

All times are GMT +1. The time now is 02:39.