![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
- Mi az: három dimenziós közlekedési eszköz?
|
és mondja valaki hogy Remy nem hódító függő :p:p:p
|
Quote:
Remy, ez nagyon állat :D |
Quote:
|
azt a villanykörtéset is írd meg, az nagyon jó szerintem :)
|
Rem erre rá nem jöttem volna, nem gondoltam volna hogy a hódot is beleveszed. Gratula neked, ez jó volt tényleg :) és grat a megfejtőjének is, bár ő előnyben van/votl velünk szemben :p
|
Quote:
Nem talalos kerdes, de leirom. :) Van egy szobank, abban 3 villanykapcsolo, ami a pinceben levo 3 villanykortet kapcsolja fel, meg le. Meg kell allapitanunk, hogy melyik kapcsolo melyik villanykortet kapcsolja. A pincebe pedig csak egyszer mehetunk le. Tehat: fenn vagyunk, nyomkodjuk a kapcsolokat, lemegyunk, es megmondjuk melyik kapcsolo melyik egohoz tartozik. Hogy tudjuk ezt megtenni? :) |
ezt ismerem:p:)
|
Quote:
A törpéset megfejtette valaki?? (most...tehát, úgy, hogy nem ismerte...)...mert akkor beírhatná :) |
Quote:
jó a következtetésem? |
Quote:
|
akkor még gondolkozom rajta
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Leirom azt is, hatha erdekel vkit. 100 rab utazik a hajon, viszik oket a bortonbe. Miutan beraktak oket a bortonbe, egyesevel viszik oket setalni, veletlenszeru sorrendben. (tehat egy rabot akar tobbszor is) Kint van az udvaron egy db villanykapcsolo, amit fel es le kapcsolhatnak, amig kinn vannak. Ha megtudjak mondani, hogy mar mindenkit kivittek az orok setalni, szabadon tavozhatnak. A hajon az odauton megbeszelhetnek barmilyen taktikat, ezek utan viszont mar nem erintkezhetnek egymassal. Persze csak egyszer szolhat valaki, hogy szerinte mar mindenki kinnt volt legalabb egyszer, ha nincs igaza, minden rab meghal. Milyen taktikat beszeljenek meg, hogy tuti megmenekuljenek? |
Ezt a feladatot még régen belső fórumon feladtad,ha jól emlékszem.
Vagy valami hasonlót. |
akkor tudnád a választ, nem? :)
|
Quote:
|
Quote:
ezen meg inkább nem is rágódok most:D |
Mivel kapcsolhatják, és ebből arra következtetek, hogy nem kötelező, így aki másodszor, harmadszor van kinn, az nem kapcsolja fel!:o
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Bocsánat,hogy beszúrom,de ezt most találtam: Hány betűből áll a legrövidebb helyes válasz erre a kérdésre?
|
Quote:
négy? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nincs benne egyetlen betű sem... |
Quote:
|
Quote:
Orsi megoldasa: Neonlampa? Kerdezte. Mondom (gyanutlanul :D) tok mindegy, akar az is lehet. Valasz: Akkor mindegyik rab feldobja a zoknijat a neonlampara, es ha 100 lesz fenn, akkor megszabadultak. :D Vegulis a megoldas jo, de igazabol nem ilyen megoldasokat szeretnek. :) Igazabol a lampas megoldast is nagyon gyorsan kitalalalta, csak szokas szerint tulbonyolitotta: Mindharom lampat felkapcsolta, es fokozatosan kapcsolgatta le, es forrosagi sorrendben allapitotta meg melyik melyik. :) Szoval okos az en tarsam, csak neha tulbonyolitja a dolgokat! Neha annyira, hogy meg en sem ertem.... :D |
Primitiv egy valasz, de kit erdekel az a nyamvadt kapcsolo? :)
Vanak 200 napot es ujra megbecsult matematikusai a tarsadalomnak :D |
Volt az elobb egy meggondolatlan beirasom, aztan utana lattam csak nem olyan egyszeru az :o
Egy helyes megoldas viszont: foglyok kineveznek egy fonokot. Fonok mikor setara kerul, meggyujta a kapcsolot, mikor pedig egy olyan fogoly megy setara aki meg nem latta egve a kapcsolot, leoltja. Fonok mikor sorra kerul, ismet felgyujtja, ismetlodik 99szer. Mikor szazadjara is fel kene gyujtsa a kapcsolot, mar minden fogoly sorra kerult ('bejelentkezett'). Muxik, de nem tul hatekony.. Ha varnak pl: 300 napot, annak valoszinusege legyen egy fogoly aki meg nem kerult sorra kb 0.049% (annak hogy 2, 3, vagy tobb fogoly ennek elhanyagolhato toredeke), igy mar egy kb 95% valoszinuseggel kiszabadulnak :) Cukor van? :D |
Quote:
Vityu írta jól :) 4 = négy = 4 betű |
Quote:
Ps: amugy nemtom hogy jott ki ez a %, de siman megeshet, hogy az orok olyan gonoszok, hogy az elso 150 napban ugyanazt az egy fogolyt hozzak ki setalni, mert az a kedvencuk... Es ez esetben mar nincs is igazad :) |
Két egér áll az esernyő alatt...Egyiknek a füle másiknak a farka lóg ki...Melyik ázik meg jobban?
|
All times are GMT +1. The time now is 06:51. |