Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Találós Kérdések :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3259)

Ditke 11-19-2008 19:44

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197171)
Igen, Kicsim, ugyes vagy! Megmagyaraznad a tobbieknek? :)

Nem muszáj, maradhat családi titok:)

Dus 11-19-2008 19:45

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 197175)
Nem muszáj, maradhat családi titok:)

Ez nem ér :(:p

Ditke 11-19-2008 19:46

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 197176)
Ez nem ér :(:p

Kérd szépen Orsit, biztosan elmondja neked!:)

Debilke 11-19-2008 19:48

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197171)
Igen, Kicsim, ugyes vagy! Megmagyaraznad a tobbieknek? :)

Abból indultam ki, hogy Remy trükközik... és kerestem hódítós kapcsolódást... tehát, megnéztem a tekercsek ésfaji bónuszok alapján a házakba férő emberek számát, igy jött ki: élőhalott:50; ember, elf, ork:65; félelf, óriás: 70; gnóm:75; és a megoldás törpe: 78 :D

Dragi 11-19-2008 19:50

- Mi az: három dimenziós közlekedési eszköz?

Dragi 11-19-2008 19:51

és mondja valaki hogy Remy nem hódító függő :p:p:p

Dus 11-19-2008 19:51

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 197179)
Abból indultam ki, hogy Remy trükközik... és kerestem hódítós kapcsolódást... tehát, megnéztem a tekercsek ésfaji bónuszok alapján a házakba férő emberek számát, igy jött ki: élőhalott:50; ember, elf, ork:65; félelf, óriás: 70; gnóm:75; és a megoldás törpe: 78 :D

LOL :D

Remy, ez nagyon állat :D

Remedy 11-19-2008 19:51

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 197179)

Igen, igy van. Szerintem jo kis feladvany, persze nem hoditos kozossegben ne adjatok fel, mert nem fogjak erteni... :)

Debilke 11-19-2008 19:58

azt a villanykörtéset is írd meg, az nagyon jó szerintem :)

Hex 11-19-2008 20:02

Rem erre rá nem jöttem volna, nem gondoltam volna hogy a hódot is beleveszed. Gratula neked, ez jó volt tényleg :) és grat a megfejtőjének is, bár ő előnyben van/votl velünk szemben :p

Remedy 11-19-2008 20:03

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 197186)
azt a villanykörtéset is írd meg, az nagyon jó szerintem :)

Jo, de azt Te nem fejtheted meg, mert mar egyszer megfejtetted. :)

Nem talalos kerdes, de leirom. :)

Van egy szobank, abban 3 villanykapcsolo, ami a pinceben levo 3 villanykortet kapcsolja fel, meg le. Meg kell allapitanunk, hogy melyik kapcsolo melyik villanykortet kapcsolja. A pincebe pedig csak egyszer mehetunk le.

Tehat: fenn vagyunk, nyomkodjuk a kapcsolokat, lemegyunk, es megmondjuk melyik kapcsolo melyik egohoz tartozik. Hogy tudjuk ezt megtenni? :)

J.Ati 11-19-2008 20:05

ezt ismerem:p:)

Dus 11-19-2008 20:07

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 197191)
ezt ismerem:p:)

Én is :)

A törpéset megfejtette valaki?? (most...tehát, úgy, hogy nem ismerte...)...mert akkor beírhatná :)

Hex 11-19-2008 20:07

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197189)

Van egy szobank, abban 3 villanykapcsolo, ami a pinceben levo 3 villanykortet kapcsolja fel, meg le. Meg kell allapitanunk, hogy melyik kapcsolo melyik villanykortet kapcsolja. A pincebe pedig csak egyszer mehetunk le.

Tehat: fenn vagyunk, nyomkodjuk a kapcsolokat, lemegyunk, es megmondjuk melyik kapcsolo melyik egohoz tartozik. Hogy tudjuk ezt megtenni? :)

tipp: egyik kapcsolót felkapcsoljuk és ha látjuk, a pince ajtó alatt kiszűrődő fényt az egyiknél, akkor már az egyik lámpát tudjuk, hogy melyik kapcsolja, találomra a maradék kettőből egyet felkapcsolunk és a harmadik adja magát.

jó a következtetésem?

Remedy 11-19-2008 20:10

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 197194)
tipp: egyik kapcsolót felkapcsoljuk és ha látjuk, a pince ajtó alatt kiszűrődő fényt az egyiknél, akkor már az egyik lámpát tudjuk, hogy melyik kapcsolja, találomra a maradék kettőből egyet felkapcsolunk és a harmadik adja magát.

jó a következtetésem?

Nem, nem latsz le a pincebe. :)

Hex 11-19-2008 20:12

akkor még gondolkozom rajta

Tsobi 11-19-2008 20:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197189)

Az egyiket égetjük,majd lekapcsoljuk,a másikat égve hagyjuk,a harmadikkal nem csinálunk semmit. És persze megjegyezzük,hogy melyikkel mit csináltunk :)

Remedy 11-19-2008 20:15

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 197198)
Az egyiket égetjük,majd lekapcsoljuk,a másikat égve hagyjuk,a harmadikkal nem csinálunk semmit. És persze megjegyezzük,hogy melyikkel mit csináltunk :)

Ez jo, de nem irtad meg miert is jo ez lenn :)

Tsobi 11-19-2008 20:22

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197200)
Ez jo, de nem irtad meg miert is jo ez lenn :)

Amit égettünk,de lekapcsoltunk,az forró maradt,a felkapcsolt ég,amit hagytunk,az meg csak van :)

Remedy 11-19-2008 20:27

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 197202)
Amit égettünk,de lekapcsoltunk,az forró maradt,a felkapcsolt ég,amit hagytunk,az meg csak van :)

Helyes. Kozben kiderult, hogy Orsi nem is erre gondolt, hanem egy ennel picit bonyolultabbra.

Leirom azt is, hatha erdekel vkit.

100 rab utazik a hajon, viszik oket a bortonbe. Miutan beraktak oket a bortonbe, egyesevel viszik oket setalni, veletlenszeru sorrendben. (tehat egy rabot akar tobbszor is) Kint van az udvaron egy db villanykapcsolo, amit fel es le kapcsolhatnak, amig kinn vannak.
Ha megtudjak mondani, hogy mar mindenkit kivittek az orok setalni, szabadon tavozhatnak. A hajon az odauton megbeszelhetnek barmilyen taktikat, ezek utan viszont mar nem erintkezhetnek egymassal. Persze csak egyszer szolhat valaki, hogy szerinte mar mindenki kinnt volt legalabb egyszer, ha nincs igaza, minden rab meghal.

Milyen taktikat beszeljenek meg, hogy tuti megmenekuljenek?

J.Ati 11-19-2008 20:40

Ezt a feladatot még régen belső fórumon feladtad,ha jól emlékszem.
Vagy valami hasonlót.

Debilke 11-19-2008 20:42

akkor tudnád a választ, nem? :)

Remedy 11-19-2008 20:42

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 197205)
Ezt a feladatot még régen belső fórumon feladtad,ha jól emlékszem.
Vagy valami hasonlót.

Szerintem nem :) Sokfele rabos feladat van. Szerintem a fekete-feher sapkasat adtam fel. De azt mar nem irom le ide.. :)

J.Ati 11-19-2008 20:44

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197208)
Szerintem nem :) Sokfele rabos feladat van. Szerintem a fekete-feher sapkasat adtam fel. De azt mar nem irom le ide.. :)

jaja,az volt:)

ezen meg inkább nem is rágódok most:D

vityu 11-20-2008 12:50

Mivel kapcsolhatják, és ebből arra következtetek, hogy nem kötelező, így aki másodszor, harmadszor van kinn, az nem kapcsolja fel!:o

Ditke 11-20-2008 13:00

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 197247)
Mivel kapcsolhatják, és ebből arra következtetek, hogy nem kötelező, így aki másodszor, harmadszor van kinn, az nem kapcsolja fel!:o

Én is ilyesmire gondoltam, hogy mindenki csak 1x kapcsolja fel és le és valaki számolja, ha megvan a 100 akkor kész...:)

Remedy 11-20-2008 15:06

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 197247)

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 197248)
Én is ilyesmire gondoltam, hogy mindenki csak 1x kapcsolja fel és le és valaki számolja, ha megvan a 100 akkor kész...:)

Fejtsetek ki jobban, mert egyikben sem ertem mi lenne a megoldasi javaslatotok. :)

vityu 11-20-2008 15:16

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197268)
Fejtsetek ki jobban, mert egyikben sem ertem mi lenne a megoldasi javaslatotok. :)

Aki kimegy először, felkapcsolja a villanyt, amit valahogy látnak a többiek, és számolják. Nem volt kikötve, hogy látják-e, így szerintem igen. Aki másodszor megy ki, az mivel csak a lehetősége van rá, hogy felkapcsolja, nem teszi meg, így a ténylegesen kivitt rabok számát adja meg a felkapcsolt villany.

Tsobi 11-20-2008 15:22

Bocsánat,hogy beszúrom,de ezt most találtam: Hány betűből áll a legrövidebb helyes válasz erre a kérdésre?

vityu 11-20-2008 15:28

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 197272)
Bocsánat,hogy beszúrom,de ezt most találtam: Hány betűből áll a legrövidebb helyes válasz erre a kérdésre?

Ez elég tóger :D

négy?

Remedy 11-20-2008 15:29

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 197271)
Aki kimegy először, felkapcsolja a villanyt, amit valahogy látnak a többiek, és számolják. Nem volt kikötve, hogy látják-e, így szerintem igen. Aki másodszor megy ki, az mivel csak a lehetősége van rá, hogy felkapcsolja, nem teszi meg, így a ténylegesen kivitt rabok számát adja meg a felkapcsolt villany.

Nem latjak. :) Az egyszeruseg kedveert legyen csak egy sima kapcsolo, ami nem kapcsol semmit, hogy ne gondolkodjatok ilyeneken. :)

Remedy 11-20-2008 15:30

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 197272)

Az en tippem az lenne, hogy nem valaszolok ra semmit, es akkor 0 betu, es igazam is lett. Csak ezt nemtom hogy irjam le ide, meg biztos nem is jo. :)

Bogár 11-20-2008 16:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197276)
Az en tippem az lenne, hogy nem valaszolok ra semmit, es akkor 0 betu, es igazam is lett. Csak ezt nemtom hogy irjam le ide, meg biztos nem is jo. :)

Akkor a helyes válasz legyen: 0. :D
Nincs benne egyetlen betű sem...

vityu 11-20-2008 16:09

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197275)
Nem latjak. :) Az egyszeruseg kedveert legyen csak egy sima kapcsolo, ami nem kapcsol semmit, hogy ne gondolkodjatok ilyeneken. :)

Akkor mindenki hagy nyomot a kapcsolón, ami csak meg kell számolni! :D

Remedy 11-20-2008 17:49

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 197282)
Akkor mindenki hagy nyomot a kapcsolón, ami csak meg kell számolni! :D

Hmm. Szivesen elarulom, en milyen megoldast talaltam ki. (Nemtudom, van-e tobb, mert egyik matektanar baratomtol hallottam kocsmazas kozben, es nekem ez a megoldas jutott eszembe) :)

Orsi megoldasa: Neonlampa? Kerdezte. Mondom (gyanutlanul :D) tok mindegy, akar az is lehet.

Valasz: Akkor mindegyik rab feldobja a zoknijat a neonlampara, es ha 100 lesz fenn, akkor megszabadultak. :D

Vegulis a megoldas jo, de igazabol nem ilyen megoldasokat szeretnek. :)

Igazabol a lampas megoldast is nagyon gyorsan kitalalalta, csak szokas szerint tulbonyolitotta: Mindharom lampat felkapcsolta, es fokozatosan kapcsolgatta le, es forrosagi sorrendben allapitotta meg melyik melyik. :)

Szoval okos az en tarsam, csak neha tulbonyolitja a dolgokat! Neha annyira, hogy meg en sem ertem.... :D

Chewbacca 11-21-2008 00:01

Primitiv egy valasz, de kit erdekel az a nyamvadt kapcsolo? :)
Vanak 200 napot es ujra megbecsult matematikusai a tarsadalomnak :D

Chewbacca 11-21-2008 00:37

Volt az elobb egy meggondolatlan beirasom, aztan utana lattam csak nem olyan egyszeru az :o
Egy helyes megoldas viszont: foglyok kineveznek egy fonokot.
Fonok mikor setara kerul, meggyujta a kapcsolot, mikor pedig egy olyan fogoly megy setara aki meg nem latta egve a kapcsolot, leoltja.
Fonok mikor sorra kerul, ismet felgyujtja, ismetlodik 99szer. Mikor szazadjara is fel kene gyujtsa a kapcsolot, mar minden fogoly sorra kerult ('bejelentkezett').
Muxik, de nem tul hatekony..
Ha varnak pl: 300 napot, annak valoszinusege legyen egy fogoly aki meg nem kerult sorra kb 0.049% (annak hogy 2, 3, vagy tobb fogoly ennek elhanyagolhato toredeke), igy mar egy kb 95% valoszinuseggel kiszabadulnak :)
Cukor van? :D

Tsobi 11-21-2008 01:55

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 197281)
Akkor a helyes válasz legyen: 0. :D
Nincs benne egyetlen betű sem...

0 = nulla = 5 betű :cool:

Vityu írta jól :) 4 = négy = 4 betű

Remedy 11-21-2008 08:40

Quote:

Originally Posted by Chewbacca (Post 197338)
Volt az elobb egy meggondolatlan beirasom, aztan utana lattam csak nem olyan egyszeru az :o
Egy helyes megoldas viszont: foglyok kineveznek egy fonokot.
Fonok mikor setara kerul, meggyujta a kapcsolot, mikor pedig egy olyan fogoly megy setara aki meg nem latta egve a kapcsolot, leoltja.
Fonok mikor sorra kerul, ismet felgyujtja, ismetlodik 99szer. Mikor szazadjara is fel kene gyujtsa a kapcsolot, mar minden fogoly sorra kerult ('bejelentkezett').
Muxik, de nem tul hatekony..
Ha varnak pl: 300 napot, annak valoszinusege legyen egy fogoly aki meg nem kerult sorra kb 0.049% (annak hogy 2, 3, vagy tobb fogoly ennek elhanyagolhato toredeke), igy mar egy kb 95% valoszinuseggel kiszabadulnak :)
Cukor van? :D

Igen, ez jo megoldas, en is ezt talaltam ki. Marmint az elso, a masodik az nem jo. :) Senki nem szeretne meg kis valoszinuseggel sem meghalni 99 tarsaval egyutt, amikor van biztos ut a menekulesre :)

Ps: amugy nemtom hogy jott ki ez a %, de siman megeshet, hogy az orok olyan gonoszok, hogy az elso 150 napban ugyanazt az egy fogolyt hozzak ki setalni, mert az a kedvencuk... Es ez esetben mar nincs is igazad :)

rak_loo 11-21-2008 10:58

Két egér áll az esernyő alatt...Egyiknek a füle másiknak a farka lóg ki...Melyik ázik meg jobban?

All times are GMT +1. The time now is 06:51.