Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Miről ismerhető fel a vérprofi játékos? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2819)

laci 03-10-2008 13:28

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 164558)
Bocs, hogy ilyen régit idézek be, de én még soha sem kérdeztem meg senkit sem.

Én sem, de ezt már máshol leírtam, és megkaptam, hogy álszent vagyok, úgyhogy nem hangoztatom ;)

Amúgy ahogy a mondás tartja, mindenki magából indul ki...

tulip 03-10-2008 14:04

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 164559)
Ne keverd a profit a fuggovel. Ezt, amit irsz, tartosan nem lehet fenntartani, mert tonkremegy az eleted. :)

Az eletben vannak ennel fontosabb dolgok is :)

Neked elhiszem. :) Végülis egy jól megszervezett 4 tagu szöviben ha mindenki napi 3-szor 10-percre benéz a megbeszélt időben, akkor lefedik az összes körváltást. Klánról pedig nem is beszélve...

Sikoly 03-10-2008 14:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 164559)
Ne keverd a profit a fuggovel. Ezt, amit irsz, tartosan nem lehet fenntartani, mert tonkremegy az eleted. :)

Az eletben vannak ennel fontosabb dolgok is :)

Így van.Sokan hiszik megukat a függőségük és csalásaik miatt"profinak".
De azért mert mondjuk valaki kevesebbet játszik nem kevésbé profi.
Pl nyáron szabira megy mert vann jobb dolga is.

Sok tényező igen pénz idő tapasztalat.
De az nem profi akinek utalnak a "haverok".
és a frissen A-ból lefurdult 4 tagú szövi a védettség alól 4 milliárd kp-val tele sereggel és istentudja mennyi tartalékkal jön ki a 3 nap védettség alól.

NorB 03-10-2008 20:28

nos:
1. Természetesen mindent tud a játékról, amit a fajokról, technikákról, számokról, trükkökről tudni lehet
2. Ha az ellenfél nyerésben van, tud változni, tűrni, alkalmazkodni, pszichéje nem törhető meg
2. Pontosan tudja, hogy mi a maximum, amit ki lehet hozni a szituációból, világosan felismeri a pillanatot, amikor a győzelem már nem lehetséges

Valezius 03-11-2008 00:43

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 164556)
Az igazi vérprofi ilyen(szerintem):

-online van minimum napi 16-18 órát
-szövetségesei sms-ére bármikor 5 percen belül gép előtt terem
-ismeri a stratégiák, csalások nagyrészét (használnálata nem szükségszerű)
-sok szöviháborúban és kláncsatában volt már vesztes és tanult a hibákból
-élőhalott és ember kivételével bármilyen fajt képes sikerre vinni az A-ban
-csak olyan országokat támad meg, amelyekből egyúttal hasznot húz (pl.: 100 db drágakőért nem koptatja a tolikészülijét)
-évek óta játszik
-ismeri az msn címét a profi játékosok nagyrészének
-a maximum pénz többszörösét kezeli a piacon
-kizárólag vérprofikkal szövetkezik
-iq-ból keni, hogy melyik csoportban hány órakkor lesz a 19 körönkénti tekercskopás
-magas intelligenciájú
-pszichésen beteg (de ki nem az? Inkább hódfüggő legyen, mint alkoholista)

Ennek a nagyrésze hülyeség.

Főleg ez szúr szemet:
-csak olyan országokat támad meg, amelyekből egyúttal hasznot húz (pl.: 100 db drágakőért nem koptatja a tolikészülijét)

Kíváncsi lennék hány jós van ebben a játékban, mert máshogy nehéz megmondani, hogy mi fog jönni...

ErdelyMagyaria 03-11-2008 01:05

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 164757)

Főleg ez szúr szemet:

Kíváncsi lennék hány jós van ebben a játékban, mert máshogy nehéz megmondani, hogy mi fog jönni...

szerintem ehez nem kell jos lenni...

tulip 03-11-2008 09:31

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 164757)

Főleg ez szúr szemet:

Ezt aztán könnyen elintézted ezzel a nagyrésze hülyeség kijelentéssel. Akkor lássuk a Te meghatározásodat, hadd köthessek bele abba pedig én. :)

Kicsit pongyolán fogalmaztam ezt a nem lopja, ha nem éri meg részt, de úgy véltem, hogy a példa segítségével a lényeg átjön és nem akartam feleslegesen elnyújtani a dolgot, de most bővebbre eresztem.

Tegyük fel, hogy van 35 bankod és kereskedő vagy. Van nálad 400 milla készpénz. Erre elkezdik tolival hordani a pénzed. Na ez nem vérprofi. Vagy pl. legyél egy mf elf. Egy szöviből a varis meggömböz, majd gömbözési kísérletet tesz rád egy másik szövitag, aki kiteszi a katonáit a piacra és kevés tolival rendelkezik. Ekkor visszagömbözöl, nézel rá krónikát, úgy tünik, hogy nem tud játszani, nyitsz rá egy TK-t, hogy felmérd. Innentől kezdve nem tudsz szabira menni 12 körig. Ekkor leártóznak, szétgyújtanak, letekiznek és beütnek földre még mielőtt el mehetnél szabira. Nincs kizárva, hogy ők vérprofik. Vagy pl. kigyúrt fél-elf vagy, 35-40% kocsmával. Látszik, hogy tele vagy lével. Egy szövi, aki kevesebb kocsmával játszik, átépít, majd megvárja amíg változik a hirnévpontod. Ekkor leártóz és letekiz 2-szer is full készülivel. Ők is lehetnek vérprofik. Vagy pl. felmérnek valakit, látják, hogy alig van raktára, akkor nem kezdik el lopni raktárra. De aki az előző hsz-ben lévő példánál maradva 100-200 drágakőért (szándékosan írtam drágakövet, mert annak az értéke 2000 aranyban van maximalizálva, azaz sehol sem érték) lopkod, az nem vérprofi, mert ilyen felesleges dolgokra nem szabad készültséget eltékozolni.

Valezius 03-11-2008 11:18

Elég kevés olyan ember van, aki heccből lopkodna, és nem a haszonért :)

Szóval ez minden értelmes játékosra ráillik, hülyeség külön kiemelni.
Ahogy azt is hülyeségnek tartom külön kiemelni, hogy ismeri a súgót.

De ha ennyire definíciót akartok:
A vérprofi tudja mit akar elérni, és ehhez meg tudja tenni a megfelelő előkészületeket.
Ha akadályba ütközik, újra tudja gondolni a helyzetet, és a megfelelő módon tud módosítani.
Mindvégig tisztességes marad, akár csal, akár nem.

És ezek mellett vannak olyan dolgok, amiket nem kell kiemelni.

Dragi 03-11-2008 11:26

Szoljatok ha ismertek olyan jatekost aki verprofi szerintem ilyen nem letezik a Vilag semmilyen reszen nincs olyan ember akinek ne lehetne ujat mutatni ha nem a jatekban akkor emberileg :) azert szep ez a jatek mert nem eleg hogy ismerd a jatekot ismerned kell az embereket is akikkel jatszol es akik ellen jatszol :) igy a verprofi mint olyan nem letezik, szerintem :)

De lehet tevedek. Emberböl vagyok :)

Redback 03-11-2008 11:42

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 164858)
Szoljatok ha ismertek olyan jatekost aki verprofi szerintem ilyen nem letezik a Vilag semmilyen reszen nincs olyan ember akinek ne lehetne ujat mutatni ha nem a jatekban akkor emberileg :) azert szep ez a jatek mert nem eleg hogy ismerd a jatekot ismerned kell az embereket is akikkel jatszol es akik ellen jatszol :) igy a verprofi mint olyan nem letezik, szerintem :)

De lehet tevedek. Emberböl vagyok :)

EZ is igaz.

tulip 03-11-2008 11:56

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 164857)
Elég kevés olyan ember van, aki heccből lopkodna, és nem a haszonért :)

A hangsúly a haszon mértékén van. Míg egy földfoglalás vagy 2 tekizés előkészítése és kivitelezése haszon, addig egy kis értékű lopkodássorozat inkább csak egy kisstílűségre utal.

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 164857)
A vérprofi tudja mit akar elérni, és ehhez meg tudja tenni a megfelelő előkészületeket.
Ha akadályba ütközik, újra tudja gondolni a helyzetet, és a megfelelő módon tud módosítani.

És ezek mellett vannak olyan dolgok, amiket nem kell kiemelni.

Ez meg olyan általános, hogy ez lényegében az összes játékosra ráhúzható.

De tovább is olvastam és változtatok az álláspontomon. Dragon,Szamár -nak adok igazat. Nincs is olyan. :)

Remedy 03-11-2008 12:38

Najo, leirom en is a velemenyem...

Rovid lesz, egyszeru, mindenki szamara ertheto... :)

A verprofi, olyan, mint....

En.

Valezius 03-11-2008 12:43

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 164869)
Ez meg olyan általános, hogy ez lényegében az összes játékosra ráhúzható.

Tévedsz. Általánosnak hat, de nagyon kevés emberre igaz, hogyha utólag átgondolja, akkor azt tudja mondani, hogy igen ezt így kellett csinálni. (Sőt mások is ezt mondják)

Pali papa 03-11-2008 18:27

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 164873)
Najo, leirom en is a velemenyem...

Rovid lesz, egyszeru, mindenki szamara ertheto... :)

A verprofi, olyan, mint....

En.

Remy a szerény vérprofi...
:D:D:D

Tavacska 03-13-2008 18:37

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 164911)
Remy a szerény vérprofi...

egy igazi vérprofi nem csak alkalmazkodik a körülményekhez, hanem szerény is :-)))

Fefe013 03-13-2008 18:39

Quote:

Originally Posted by Tavacska (Post 165232)
egy igazi vérprofi nem csak alkalmazkodik a körülményekhez, hanem szerény is :-)))

Kezdek hinni magamban:D:D:D

Pali papa 03-13-2008 18:41

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 165235)
Kezdek hinni magamban:D:D:D

Jaja van is mire...
1 kés a hasban, 1 balta a fejben, 1 pisztoly a fejnek szegezve és mellékesen egy kis méreg oldalt. Ez vall a "vér"profizmusra?
:P

Fefe013 03-13-2008 18:44

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 165236)
Jaja van is mire...
1 kés a hasban, 1 balta a fejben, 1 pisztoly a fenek szegezve és mellékesen egy kis méreg oldalt. Ez vall a "vér"profizmusra?

De még mozgok:p:D:D
Látod, h nem könnyű lenyomni, még én se bírok magammal:D

Pali papa 03-13-2008 18:57

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 165240)
De még mozgok:p:D:D
Látod, h nem könnyű lenyomni, még én se bírok magammal:D

Csak le ne varizzanak, mert látom a fizikai terhelést bírod...

Puppi 03-13-2008 19:30

Egy felmerest szeretnek kesziteni a Sonda Ipsos megbizasabol aki verprofinak erzi magat vagy csak ugy erzi hogy o belole elobb vagy utobb verprofi lessz az jelezze elismertsegi pontokkal! Az eredmenyt Marcius 25-odiken hozzuk nyilvanossagra a mediaban :D :D:D:D:D:D
Szemelyes meglatasom szerint az a verprofi akivel szivesen vagy ha nem is szivesen de batran szovetseget mersz kotni mert tudod hogy mit tud :D:D:D:D:D
Eeleg Burkolt voltam? :D

Fefe013 03-13-2008 19:32

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 165260)
Egy felmerest szeretnek kesziteni a Sonda Ipsos megbizasabol aki verprofinak erzi magat vagy csak ugy erzi hogy o belole elobb vagy utobb verprofi lessz az jelezze elismertsegi pontokkal! Az eredmenyt Marcius 25-odiken hozzuk nyilvanossagra a mediaban :D :D:D:D:D:D
Szemelyes meglatasom szerint az a verprofi akivel szivesen vagy ha nem is szivesen de batran szovetseget mersz kotni mert tudod hogy mit tud :D:D:D:D:D
Eeleg Burkolt voltam? :D

A piros is jó?:D:p:D

Puppi 03-13-2008 19:38

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 165263)
A piros is jó?:D:p:D

Az nem :D :D Azzal onmagadat ertekeled alul es en cak a Verprofikra vagyok kivancsi vagy a leendo verprofikra :D :D

Tavacska 03-13-2008 19:40

utálllom a vélemény kutatókat....:mad:

Fefe013 03-13-2008 19:41

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 165264)
Az nem :D :D Azzal onmagadat ertekeled alul es en cak a Verprofikra vagyok kivancsi vagy a leendo verprofikra :D :D

Azt hittem azzal téged értékellek:p:D
Ebben az esetben az a baj, h annyi zöldet nem tudok adni, h reális képet kapj rólam:D:D:D
Ma is szerénység napot tartok:-D

Synkel 03-13-2008 19:45

Puppi, 24 kör múlva lesz egy szabad helyünk, ha visszajössz szabiról:D
Elismertséget meg nem adok;)

Puppi 03-13-2008 19:56

Quote:

Originally Posted by Tavacska (Post 165265)
utálllom a vélemény kutatókat....:mad:

Nekem sincsennek eloiteleteim mindenkit egyforman utalok :D:D:D:D:D

Serg 03-13-2008 21:24

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 165236)
Jaja van is mire...
1 kés a hasban, 1 balta a fejben, 1 pisztoly a fenek szegezve és mellékesen egy kis méreg oldalt. Ez vall a "vér"profizmusra?

Ez szerintem inkább amatörre vall, a profinak bármelyik módszer is elég önmagában :D

Fefe013 03-13-2008 21:33

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 165273)
Ez szerintem inkább amatörre vall, a profinak bármelyik módszer is elég önmagában :D

Köszi! Jól esik a bíztatás:p:p:D:D

tulip 03-14-2008 07:33

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 164874)
Tévedsz. Általánosnak hat, de nagyon kevés emberre igaz, hogyha utólag átgondolja, akkor azt tudja mondani, hogy igen ezt így kellett csinálni. (Sőt mások is ezt mondják)

Egyszerű önértékelési hiba kérdése, hogy valaki saját magát a definíciód alapján vérprofinak tartsa. Attól általános, hogy annyira szubjektív.

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 164874)

Egyszerű célokat is kitűzhet az ember maga elé, pl. fentebb jutok néhány helyezéssel.
Ehhez megteszi a kellő előkészületeket, a kiképzett 120 darab katonáját elküldi felfedezni.
Ha akadályba ütközik, pl. leverik, akkor átgondolja a helyzetet és küld egy könyörgő levelet, hogy ne bántsák.
Mindvégig tisztességes marad, mert már megtapasztalta, hogy ha csal, akkor az anarchba kerül.
Sőt, a haverok is azt mondják, mert ők még csak 3 napja játszanak.

Ez lehet egy teljesen kezdő gondolatmenete is és mégis megfelel a Te általad adott vérprofi definícónak.

Valezius 03-14-2008 07:54

Nem felel meg. Mivel valószínűleg nem a kellő előkészületeket tette meg (és ha igen, kizárt, hogy máskor is sikerülne), amit egy profi tett volna.

És a tisztességnek meg a csalásnak direkt köze nincs egymáshoz.
Vannak tisztességtelen, de szabályos dolgok, és vannak tisztességes, de szabálytalan dolgok is.

tulip 03-14-2008 08:48

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165310)
Nem felel meg. Mivel valószínűleg nem a kellő előkészületeket tette meg (és ha igen, kizárt, hogy máskor is sikerülne), amit egy profi tett volna.

És a tisztességnek meg a csalásnak direkt köze nincs egymáshoz.
Vannak tisztességtelen, de szabályos dolgok, és vannak tisztességes, de szabálytalan dolgok is.

Ezzel az a probléma, hogy speciális jelentést tulajdonítasz a "kellő előkészület" kifejezésnek és más szavaknak is. Ez esetben azokat előtte definiálnod kellene. Végülis nem teszel mást, mint egy képet alkotsz magadban a fogalomról, amelyet olyan szavakkal próbálsz leírni, amelyek különböző emberek számára lényegesen különböző jelentéssel bírhatnak. Nincs ezzel semmi gond, csak azért csodálkozok, mert hozzászólásaid alapján úgy tűnik érdekel a matematika és értesz is hozzá, de a szemléleted ettől a gondolkodástól eltérőnek tűnik. Olyan, mintha lenne egy "természettudományos" és egy "bölcsészettudományos" éned is. Ami persze nem hogy nem rossz, hanem még irigyellek érte.

Valezius 03-14-2008 10:09

Egészen jól látod a helyzetet. Ha egy fogalom túl bonyolult, akkor leírom egyszerű szavakkal, de ezek a szavak mindig azt jelentik, amit én akarok, hogy jelentsenek :)
Persze akadhatnak félreértések, ekkor meg kell próbálni máshogy leírni.
Ez a legjobb módszer, ezért használom ezt.

Sose szerettem a matematikában, hogy az egyszerű fogalmakat néha túlragozza, (vagy egyszerű tételeket) csak azért, hogy matematikai szabatosság meglegyen.

Darkmaster 03-14-2008 10:19

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165325)

Sose szerettem a matematikában, hogy az egyszerű fogalmakat néha túlragozza, (vagy egyszerű tételeket) csak azért, hogy matematikai szabatosság meglegyen.

a matekban nincsenek jogi kiskapuk, muszáj mindig mindennek egyértelműnek lennie. Mivel a nyelv viszont nem matematikai alapra épül, ezért egy matematikai fogalmat egy más közegben leírni bonyolultnak tűnhet. De mennyivel egyszerűbb még így is, mintha lefesteni, vagy eltáncolni kellene :)

Valezius 03-14-2008 10:29

Quote:

Originally Posted by Darkmaster (Post 165326)
a matekban nincsenek jogi kiskapuk, muszáj mindig mindennek egyértelműnek lennie. Mivel a nyelv viszont nem matematikai alapra épül, ezért egy matematikai fogalmat egy más közegben leírni bonyolultnak tűnhet. De mennyivel egyszerűbb még így is, mintha lefesteni, vagy eltáncolni kellene :)

Mértékelméletből legalább négyszer bezonyítottuk be, hogy integrál a+b=integrál a+integrál b.

Egyszerűen a különböző feltétel rendszerek miatt muszáj volt.

Pedig mindenki tudta, hogy annak igaznak kell maradnia végig, mert olyan irányba építettük tovább az egész rendszert.
Valahogy struktúrálisan volt belekódolva, hogy márpedig ez igaz marad. Ergo én teljesen fölöslegesnek tartottam újra és újra bizonyítani.

Darkmaster 03-14-2008 11:31

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165327)
.

Pedig mindenki tudta, hogy annak igaznak kell maradnia végig, mert olyan irányba építettük tovább az egész rendszert.
Valahogy struktúrálisan volt belekódolva, hogy márpedig ez igaz marad. Ergo én teljesen fölöslegesnek tartottam újra és újra bizonyítani.

Épp ez a lényege, be kell bizonyítani, hogy minden feltételrendszer esetén igaz, hiszen különben nem lehet továbblépni, hitre nem lehet alapozni a matekban.

Valezius 03-14-2008 11:33

Quote:

Originally Posted by Darkmaster (Post 165331)
Épp ez a lényege, be kell bizonyítani, hogy minden feltételrendszer esetén igaz, hiszen különben nem lehet továbblépni, hitre nem lehet alapozni a matekban.

Nem hitre alapozol, hanem a logikára. hogy ez következik magából a struktúrából, és ha kell bármikor be lehet bizonyítani, csak minek :)

Darkmaster 03-14-2008 11:40

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165333)
Nem hitre alapozol, hanem a logikára. hogy ez következik magából a struktúrából, és ha kell bármikor be lehet bizonyítani, csak minek :)

és a bizonyítás nem más, mint a logikai út levezetése lépésről lépésre :)
Ugyanazt mondjuk mindketten.
És hogy mire jó ez? Hogy aki nem látja át kapásból, hogy az egyik állítás következik a másikból, az is megértse. nyilván, ha az oktatásban lehetne teljesen egyénire szabni a haladást, neked nem játszották volna el ugyanazt a játékot elölről, hátulról, balról-jobbra, de biztos voltak olyanok, akiknek nem volt látható rögtön az összefüggés.
Na, de szerintem elég jól eltértünk a topic témájától :)

Fefe013 03-14-2008 11:42

Quote:

Originally Posted by Darkmaster (Post 165334)
Na, de szerintem elég jól eltértünk a topic témájától :)

Pedig már vártam, h levezetitek matematikailag, h ki a vérprofi, v csináltok rá vmi képletet....:D:D

Synkel 03-14-2008 16:33

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 165335)
Pedig már vártam, h levezetitek matematikailag, h ki a vérprofi, v csináltok rá vmi képletet....:D:D

Ánégyzet plusz bénégyzet per egyharmad egyenlő vérprofi?
:D:D

Fefe013 03-14-2008 17:03

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 165377)
Ánégyzet plusz bénégyzet per egyharmad egyenlő vérprofi?
:D:D

Ezt azért bizonyítani is kellene....:D
Nem olvastad át a matekosok értekezését rendesen:p:D:D

All times are GMT +1. The time now is 18:30.