Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Az 1A ban a klánlétszám malusz kiterjesztése vagy megszüntetése II (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2644)

Alba 01-18-2008 08:25

Quote:

Originally Posted by dzso (Post 152130)
ehh... "könnyebb"... lehet ha épp sokkal nehezebb volt, ha nem voltál velük felfele útközben, akkor ezt nem tudhatod... én sem tudom, épp emiatt nem teszek ilyen kijelentéseket, ami értékelné, azt, ahogy oda jutottak... akár könnyen, akár nehezen, de megcsinálták, és ennyi a lényeg... ahogy nekik sikerült, másnak is sikerülhet...

amúgy meg ha valaki tényleg fel akar oda jutni, akkor nem panaszkodik, hanem kitalál valamit az apró, vagy akár nagyobb akadályok áthidalására... nem sürget az idő senkit, ha nem megy 2 nap alatt az nem meglepő, de 1-2 év már elég idő lehet valamit kitalálni... vagy legalább megpróbálni...

Bár lehet tévedek de a hozzászólásodból az jön le nekem hogy ne mvoltal A ba magasan. Sose mondom hogy jó egy hadijátékot tamagocis fedezgetőssé tenni, de anno ez siman ment. sose voltam a top3 klán tagja de azt mondom hogy 7000 ezerrel hekta pillnatok alatt felhuztunk orikat. Ez akkor egész jó menyiség volt.A napi maxot siman tudták fedezni. Nem hiszem hogy ez most sikerülne. Kicsit drágult a fedezés.
Most is vagyok A ba még egy árva hekit se fedeztem de azt hiszem hogy max olyan 5-600 e pontig tudok felmenni még hónapok alatt. És ott kifujt :(

Xeper 01-18-2008 11:07

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 152360)
Bár lehet tévedek de a hozzászólásodból az jön le nekem hogy ne mvoltal A ba magasan.

:D :D

Alba 01-18-2008 13:45

Xepi ne nevess...

Amit ir egy hasonlat jut eszembe...
Sumi jó pilóta vilagbajnoks lesz a ferrarival. Azan atultetjuk a leggagyibb csapathpz a legszartabb autoba. A pályák ugyanazok ő se lett rosszabb pilóta, mégse lesz világbajnok, hiszen a körülmények megváltoztak. :D

Alba 01-18-2008 13:50

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 152136)
Érdekes hozzászólások pláne hogy olyanok állítják hogy könnyű volt felmenni akik se klántagok nem voltak akkori topklánokban, se nem mentek még 400k pont felé.Elmondom szivesen hogy csak az előkészítés olyan 1-2 év , volt több olyan csoport ahol egy orival több mint fél évig tartózkodtam hogy minél több pénzt tudjak gyüjteni.Aztán az A ban napi max 2-3 óra alvás mert ugye 24 körös távol kell és ha hadis egyfősben vagy akkor meg csak max annyi jut hogy kv előtt meg kv után távol, pontlista erős nézegetése és akkor másfél óra szunya és kezded előröl.Nyilván a felfedezés része nehezebb lett de annó hiába ágáltam ellene hogy ez így túl durva nehezítés lehurrogtak most meg mindenki fogja a fejét ha beüt egy klánsereg.Tény, ha balul sült el valami a nem hadis orikat könyebb volt visszavinni,a hadis meg visszaütötte magát,de aki azt mondja könnyű volt az nincs tisztában a dolgokkal...

Ja igen ezt kifelejtettem. Aki azt gondolja hogy ha én mondjuk pár hónappal korábban leszek A ba akkor siman első lennék mert felfedezném magam, az nagyot csalódna. A fedezésben távolozásba piacozásban eltölött időben is nagyon sok munka van. Sok hozzászólóban azt látom hogy azert akarnak módosítani hogy úgy majd talán elsők leszenek. Azert ez nem olyan egyszerű:)

Serg 01-19-2008 09:30

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 152470)
Xepi ne nevess...

Amit ir egy hasonlat jut eszembe...
Sumi jó pilóta vilagbajnoks lesz a ferrarival. Azan atultetjuk a leggagyibb csapathpz a legszartabb autoba. A pályák ugyanazok ő se lett rosszabb pilóta, mégse lesz világbajnok, hiszen a körülmények megváltoztak. :D

Azon nevet hogy Dzso a topklán kilencedik tagja,szal elég magasan van.

Kubbi 01-19-2008 20:18

"De gondolom ennek a szabálymódosító ötletnek, nincs köze ahoz hogy Te hamarosan, egyedül vagy max 2 fős klánban nekiindulsz a csúcsot újból meghódítani... Mert azért lássuk be, sok "ismerős" orra elött kell elszáguldanod, hogy újra feljuss... És egy esetleges +málusz jól is jöhetne.
Bár nincs kétségem hogy újra feljutsz, vagy csatával vagy inkább fedezéssel..."

De ha már Dzsó is írta hogy támogat minden olyan ötletet, ami csökkenti a fedezgetős játék előnyét azt kérdezem ezt mire alapozza? Ha már Ő is a top klán tagja... ;)

Mert szerintem ez pont annak segít. Még kevesebb lehetőséget ad az atrocitásra... De ha mindenképp változtatni akartok, akkor egyet értek nem tudom én kivel, azzal aki szerint ne legyen semmire se málusz. Se hadira se tolira se varira. De biztos én látom rosszul, és az új máluszok csak segítenek aktívabbá tenni az A-t. Ha már a top klánból ennyien állítják, én lassan elhiszem. :D

Remedy 01-19-2008 21:27

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 152796)
" Se hadira se tolira se varira. De biztos én látom rosszul, és az új máluszok csak segítenek aktívabbá tenni az A-t.

Ez semmikepp sem jo otlet, mar kifejtettem. Leirom ujra a fo indokot: az 1-2 fos klanok nem fognak tudni utni. Pl az elfek. Eddig ugye ott volt a 7-8-9 fos orinak a visszatarto ero, hogy kimenjek erre utni? Kockaztassam, hogy x hekiert egy 7-8-9 fos klanbol vki 4x annyit leverjen rolam, mint amit en hozok? Ezzel a javaslattal ez a visszatarto ero teljesen megszunne. Szerintem ez kb meg is pecsetelne az 1 fos klanok sorsat. :) Szoval, ezt semmikepp nem tartom jo otletnek. Ha mar valtoztatunk, legyen tolivarira is malusz...

Kubbi 01-19-2008 23:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 152809)
Ez semmikepp sem jo otlet, mar kifejtettem. Leirom ujra a fo indokot: az 1-2 fos klanok nem fognak tudni utni. Pl az elfek. Eddig ugye ott volt a 7-8-9 fos orinak a visszatarto ero, hogy kimenjek erre utni? Kockaztassam, hogy x hekiert egy 7-8-9 fos klanbol vki 4x annyit leverjen rolam, mint amit en hozok? Ezzel a javaslattal ez a visszatarto ero teljesen megszunne. Szerintem ez kb meg is pecsetelne az 1 fos klanok sorsat. :) Szoval, ezt semmikepp nem tartom jo otletnek. Ha mar valtoztatunk, legyen tolivarira is malusz...

Remélem a hozzászólásomból kiderült én se tartom ezt a lehetőséget olyan csábítónak. Az érveiddel én is egyet értek.

De ha már választani kellene, akkor én inkább a málusztalanítást választanám. Mégpedig azért mert elvileg mindenkinek adott a nagy klán lehetősége.
És az újabb máluszok mégkevesebb mozgásteret engednek a játékosoknak.
Bár szerintem az összes felvázolt lehetőség közül a mostani a legjobb.

De a Top klán tagoktól kérdezném (és remélem most már kapok választ), hogy ez miért tenne jót az A-nak? Sergnek miért most szúrt szemet ez a probléma?
Illetve mivel 1nagy klánban vannak már elég rég óta, továbbá eléggé fenn vannak, a mezőnytől távol, és gondolom nem tegnap óta áll fenn ez a helyzet, miből gondolják hogy itt most nagyon az A érdekeit szolgálnák az új máluszok?

Vagy csak én nem értem hogy ezzel a problémával ők mikor találkoztak?

Serg 01-24-2008 23:52

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 152822)
Remélem a hozzászólásomból kiderült én se tartom ezt a lehetőséget olyan csábítónak. Az érveiddel én is egyet értek.

De ha már választani kellene, akkor én inkább a málusztalanítást választanám. Mégpedig azért mert elvileg mindenkinek adott a nagy klán lehetősége.
És az újabb máluszok mégkevesebb mozgásteret engednek a játékosoknak.
Bár szerintem az összes felvázolt lehetőség közül a mostani a legjobb.

De a Top klán tagoktól kérdezném (és remélem most már kapok választ), hogy ez miért tenne jót az A-nak? Sergnek miért most szúrt szemet ez a probléma?
Illetve mivel 1nagy klánban vannak már elég rég óta, továbbá eléggé fenn vannak, a mezőnytől távol, és gondolom nem tegnap óta áll fenn ez a helyzet, miből gondolják hogy itt most nagyon az A érdekeit szolgálnák az új máluszok?

Vagy csak én nem értem hogy ezzel a problémával ők mikor találkoztak?

Már a levlistán(pedig az már nem most szünt meg) tiltakoztam a hadimalusz ellen és nyitott vagyok az eltörlésére
A topiknyitóban is azt mondtam ha nincs toli vari malusz akkor ne legyen hadi se.Sajnos ezt sokan nem támogatják,bár meg lenne a lehetőség rá hogy aki nem akar emiatt egyfős klánban lenni az menjen nagylétszámúba...

Serg 01-25-2008 00:01

Quote:

"De gondolom ennek a szabálymódosító ötletnek, nincs köze ahoz hogy Te hamarosan, egyedül vagy max 2 fős klánban nekiindulsz a csúcsot újból meghódítani... Mert azért lássuk be, sok "ismerős" orra elött kell elszáguldanod, hogy újra feljuss... És egy esetleges +málusz jól is jöhetne.
Bár nincs kétségem hogy újra feljutsz, vagy csatával vagy inkább fedezéssel..."

De ha már Dzsó is írta hogy támogat minden olyan ötletet, ami csökkenti a fedezgetős játék előnyét azt kérdezem ezt mire alapozza? Ha már Ő is a top klán tagja... ;)

Mert szerintem ez pont annak segít. Még kevesebb lehetőséget ad az atrocitásra... De ha mindenképp változtatni akartok, akkor egyet értek nem tudom én kivel, azzal aki szerint ne legyen semmire se málusz. Se hadira se tolira se varira. De biztos én látom rosszul, és az új máluszok csak segítenek aktívabbá tenni az A-t. Ha már a top klánból ennyien állítják, én lassan elhiszem. :D

Mondjuk az első sorokat kifejthetnéd...Vagy az a téveszme ragadt meg a te fejedben is hogy a topklán felfedezve jutott oda ahol most van?

Látszik mennyire nem ismersz engem nem fog érdekelni egyik malusz se, van elég tartalékom és ha akarom pik pak klánt váltok(1 fős-től10fős-ig) van egy pár ahova beléphetek,de ugyanezt egy kicsi tartalékokkal rendelkező játékos már nem engedheti meg magának.

Kubbi 01-25-2008 08:37

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 154108)
Mondjuk az első sorokat kifejthetnéd...Vagy az a téveszme ragadt meg a te fejedben is hogy a topklán felfedezve jutott oda ahol most van?

Szerintem teljesen mindegy hogy jutottatok oda. Persze nem tudom hogy mennyit fedeztetek, de akár az egészet is fedezhettétek nekem teljesen mindegy. :)A javaslat szempontjából is lényegtelen.
Quote:

Originally Posted by Serg (Post 154108)
Látszik mennyire nem ismersz engem nem fog érdekelni egyik malusz se, van elég tartalékom és ha akarom pik pak klánt váltok(1 fős-től10fős-ig) van egy pár ahova beléphetek,de ugyanezt egy kicsi tartalékokkal rendelkező játékos már nem engedheti meg magának.

Tessék megint ezt kapom. Serg elhiszem, hogy gazdag vagy tudom, hogy mennyi munkád van benne hogy gazdag legyél, elismerésem! Én valószínű nem fogok olyan gazdag lenni mint te. DE a javaslat szempontjából ez, szintén lényegtelen...

DE itt egy javaslatról lenne szó.
1.Az nem érv hogy téged nem érdekel egyik málusz sem, mert akkor miért lett hozva a javaslat?
2. Szeretném hallani a te érveidet, hogy miért lenne jó, ha egy újabb málusz lenne bevezetve, mármint ettől miért lenne élvezhetőbb az A?
3.Szeretném hallani a te érveidet, hogy miért NEM lenne jó egy újabb málusz az A szempontjából?
4. Szeretném hallani hogy szerinted miért lenne jó, ha el lenne törölve a hadi málusz is?
5 És hogy miért NEM lenne jó ha el lenne törölve a hadimálusz.

Serg 01-27-2008 00:08

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 154134)
Szerintem teljesen mindegy hogy jutottatok oda. Persze nem tudom hogy mennyit fedeztetek, de akár az egészet is fedezhettétek nekem teljesen mindegy. :)A javaslat szempontjából is lényegtelen.

Tessék megint ezt kapom. Serg elhiszem, hogy gazdag vagy tudom, hogy mennyi munkád van benne hogy gazdag legyél, elismerésem! Én valószínű nem fogok olyan gazdag lenni mint te. DE a javaslat szempontjából ez, szintén lényegtelen...

DE itt egy javaslatról lenne szó.
1.Az nem érv hogy téged nem érdekel egyik málusz sem, mert akkor miért lett hozva a javaslat?
2. Szeretném hallani a te érveidet, hogy miért lenne jó, ha egy újabb málusz lenne bevezetve, mármint ettől miért lenne élvezhetőbb az A?
3.Szeretném hallani a te érveidet, hogy miért NEM lenne jó egy újabb málusz az A szempontjából?
4. Szeretném hallani hogy szerinted miért lenne jó, ha el lenne törölve a hadi málusz is?
5 És hogy miért NEM lenne jó ha el lenne törölve a hadimálusz.

Hmmm...nehogy már magammal vitatkozzak.
Azért kell a hadimalust eltörölni mert igazságtalan ha toli varira nincs és vice versa azért kell bevezetni a vari toli malust mert hadira van.Valamelyik a kettő közül.
Igazából a hadimalus eltörlésével a jobb játékosok nyernének a gyengébbeknek meg nagylétszámú klán jelentené a megoldást.
A vari toli malusz igazságosabbá tenné a dolgot,de megint szűkítene a játék lehetőségeken.

Hóhér 01-27-2008 00:39

Kubbi kíváncsi a topp klán véleményére.

Quote:

Tessék megint ezt kapom.

örülj neki, hogy legalább válaszra méltat, még annyit sem érdemelnél.

1x azt írod,hogy azért akar módósítani, mert most fordult le, és 2 személyes klánban akarja végig ütni a csoportot.

amikor megmagyarázza, hogy nem a saját érdekeit nézi, mert rohadtul nem fog számítani mennyire gyújtják le, akkor beszólsz, mi köze a témához annak mennyi vagyona van...

kifejtetted a véleményed, köszi, próbálj meg tovább lépni
nem valami szép a piszkos kötekedésed, személyeskedésed.

valójában pedig nem értem miért jössz így a topp klánnal meg úgy a topp klánnal...

mindenkinek meg van saját véleménye a témában klántól függetlenül, nem kell általánosítani, pláne, hogy szerinted a topp klánnak ebbe szinte semmi beleszólása sincs, hiszen messze van mindenkitől...

itt van megkapod , mint topp klántag a véleményem, ha már személyesen minket szólítottál meg:

pont annyira érdekel a toli-hadi málusz , mint te. kicsit sem jobban.

persze hangsúlyozom, nem tudom te hogy gondoltad, de csak a magam nevében beszéltem.

mint jó pár másik témához, amit szanaszét barmolt néhány idegesítő offoló, ehhez sem kívánok többet szólni, pls ne kérdezgess minket...

thx

Kubbi 01-27-2008 08:29

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 154660)
A vari toli malusz igazságosabbá tenné a dolgot,de megint szűkítene a játék lehetőségeken.

Tamagocsi játékot kreálnál...
Legalább megtudtam, mit akartok.
Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 154664)
örülj neki, hogy legalább válaszra méltat, még annyit sem érdemelnél.

Hóhér erre nem válaszolok, mert felesleges.
Csak annyit hogy ilyen későn inkább aludnod kellett volna.

Valezius 01-27-2008 08:49

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 154660)
Azért kell a hadimalust eltörölni mert igazságtalan ha toli varira nincs és vice versa azért kell bevezetni a vari toli malust mert hadira van.Valamelyik a kettő közül.

Ha jól működik a mostani rendszer, akkor a logikátlanság miatt nem kéne változtatni.

Ugyanez a helyzet a képzésen lévő katonák megmaradásával szintlépéskor.
Logikátlan volt, és jl működött, mégis vissza akarják állítani.

-Fegya- 01-27-2008 09:49

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 154699)
Ha jól működik a mostani rendszer, akkor a logikátlanság miatt nem kéne változtatni.

Azért azt nem mondanám, hogy jól működik a mostani rendszer. Nagyobb létszámú klánoknál egyáltalán nem jó, hogy attól is függ a foglalás nagysága, hogy hány fős klánban vannak a harcoló felek.
Az 1-2 fős klánokat sokszor védi a klánmálusz és ez jó nekik. De az 1-2 fős klánok tagjai sokszor azért nem tudnak egyénileg támadni, mert nem éri meg nekik a támadás a klánmálusz miatt. Ez viszont rossz nekik.
A klánmálusz eltörlése esetén szerintem több lenne az egyéni csata és ez a játék szempontjából jó. Viszont nehéz helyzetbe kerül(het)nek a kis létszámú klánok. Megitélés kérdése, hogy ez a játék szempontjából jó-e vagy rossz.

Valezius 01-27-2008 11:13

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 154723)
Azért azt nem mondanám, hogy jól működik a mostani rendszer. Nagyobb létszámú klánoknál egyáltalán nem jó, hogy attól is függ a foglalás nagysága, hogy hány fős klánban vannak a harcoló felek.
Az 1-2 fős klánokat sokszor védi a klánmálusz és ez jó nekik. De az 1-2 fős klánok tagjai sokszor azért nem tudnak egyénileg támadni, mert nem éri meg nekik a támadás a klánmálusz miatt. Ez viszont rossz nekik.
A klánmálusz eltörlése esetén szerintem több lenne az egyéni csata és ez a játék szempontjából jó. Viszont nehéz helyzetbe kerül(het)nek a kis létszámú klánok. Megitélés kérdése, hogy ez a játék szempontjából jó-e vagy rossz.

Én nem mondtam, hogy jól működik (hogy is mondhatnám, amikor nem értek hozzá?), ezért kezdődik úgy a mondat, hogy "ha". Egyszerűen azt akarom mondani, hogy az ilyen érveléssel sose fogok egyetérteni.

LotR 01-27-2008 22:23

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 151782)
Mondja ezt valaki, aki ott gubbaszt a lista tetején, és unásig termel. :D

Érvnek kevés, hogy te fenn kuporogsz... Vagy nem is értem ezt a mondatbeli közbevetésed... Mi köze a témához?

sok mindent nem értel még akkor aki fennt gubaszt az nem 1 elffel fedezgette magát oda :p
szal tuti h csatáznia kellett, nem ugy mint az elfeknek :p

LotR 01-27-2008 22:29

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 154692)

Hóhér erre nem válaszolok, mert felesleges.
Csak annyit hogy ilyen későn inkább aludnod kellett volna.

grat neked sikerült megint igazolni a saját kis elméletedet amit előre megkreáltál magadnak...
mivel sajnos felfogni és megérteni nem tudod miről szól ez a topik és másoktól probálsz infot gyüjteni és szimpátia alapján megitélni a helyzetet majd dönteni a sok provokációd után..
Gratula...

LotR 01-27-2008 22:31

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 154699)

Ugyanez a helyzet a képzésen lévő katonák megmaradásával szintlépéskor.
Logikátlan volt, és jl működött, mégis vissza akarják állítani.

ha az egyik jól múködik logikátlanul akkor a másik is ???
Minden egyes témát külön kell kezelni nem hasonlítgatni...
A képzésen lévő katonák megmaradása ha megnézed azt nem javasolta senki.... :p
Szal nem kéne hasonlítgatni pláne nem így....

LotR 01-27-2008 22:40

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 154723)

egyet értek....
én még mindig jobbnak tartom a defensivebb verziot azaz a klánmaluszt...
2 okból , mer lehet picit szűkít a lehetőségeken , de igazságosabb mint most...
és mivel a hadi malusz is azért lett h a kisklánoknak adjon némi védelmet, ez ahoz képest kissebb jelentőségű sztem..

úgy gondolom ez jobb megoldás mint a hadi malusz eltörlése, mer nem mindenki talál alkalmas 4-5 fős klánt ami megfelel számára, Ati ezt tesztelte is , másképp meg nincs lehetősége, mer azt már megbeszéltük h az 1 fősöknek akkor lényeges hátránya lenne...
Sztem akik a maluszok mellett is aktívan akarnak játszani 1 fősben, azoktól picit több ügyességet és figyelmet stbstb igényel így a játék mintha leltörölnénk a maluszt, de cserébe kapnak varitoli malusz védelmet...

szal nem kéne visszafelé fejlődnünk...

A lényeg szűkít picit a játékon de lényegében már a hadi malusznál eldőlt ez a dolog...
mostmár csak az igazságosság kedvéért , vagy az egyenlőség kedvéért kellene varitoli maluszt bevezetni...
Mer jelenleg nem tartom fairnek azt h az 1 fős üt egy többfős klántagot (nincs más 2 körre, fokozni meg elég drága dolog neki) és a malusz miatt alig foglal, tehát lazán 2-3 körre marad a klántag felett és ha a klán többi tagja együtt van, akkor varival és tolival ellenbe sulyos károkat tudnak okozni....

Kubbi 01-28-2008 05:48

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 154877)
sok mindent nem értel még akkor aki fennt gubaszt az nem 1 elffel fedezgette magát oda :p
szal tuti h csatáznia kellett, nem ugy mint az elfeknek :p

Ennek semmi köze a témához... Nem arról szól ki hogy jutott oda fel, ezért nem is értettem korában se, miért hozza fel Serg hogy bezzeg én fenn vagyok az A tetején. :(
Na meg azt se fogadom el érvnek, hogy igazságtalan töröljük el... Pff itt sok minden igazságtalan...
Quote:

Originally Posted by LotR (Post 154879)
grat neked sikerült megint igazolni a saját kis elméletedet amit előre megkreáltál magadnak...
mivel sajnos felfogni és megérteni nem tudod miről szól ez a topik és másoktól probálsz infot gyüjteni és szimpátia alapján megitélni a helyzetet majd dönteni a sok provokációd után..
Gratula...

Én nem sértegettem senkit, nem provokáltam senkit... (úgy látszik már az is provokáció, ha nem értek egyet a topklán 3tagjával)
Quote:

Originally Posted by LotR (Post 154882)
egyet értek....
én még mindig jobbnak tartom a defensivebb verziot azaz a klánmaluszt...
2 okból , mer lehet picit szűkít a lehetőségeken , de igazságosabb mint most...
és mivel a hadi malusz is azért lett h a kisklánoknak adjon némi védelmet, ez ahoz képest kissebb jelentőségű sztem..

úgy gondolom ez jobb megoldás mint a hadi malusz eltörlése, mer nem mindenki talál alkalmas 4-5 fős klánt ami megfelel számára, Ati ezt tesztelte is , másképp meg nincs lehetősége, mer azt már megbeszéltük h az 1 fősöknek akkor lényeges hátránya lenne...
Sztem akik a maluszok mellett is aktívan akarnak játszani 1 fősben, azoktól picit több ügyességet és figyelmet stbstb igényel így a játék mintha leltörölnénk a maluszt, de cserébe kapnak varitoli malusz védelmet...

szal nem kéne visszafelé fejlődnünk...

A lényeg szűkít picit a játékon de lényegében már a hadi malusznál eldőlt ez a dolog...
mostmár csak az igazságosság kedvéért , vagy az egyenlőség kedvéért kellene varitoli maluszt bevezetni...
Mer jelenleg nem tartom fairnek azt h az 1 fős üt egy többfős klántagot (nincs más 2 körre, fokozni meg elég drága dolog neki) és a malusz miatt alig foglal, tehát lazán 2-3 körre marad a klántag felett és ha a klán többi tagja együtt van, akkor varival és tolival ellenbe sulyos károkat tudnak okozni....

Itt viszont már olvashattam érveket. :)
Elég lett volna csak ezt beírnod.

De a leadott szavazatok alapján, nem hiszem hogy csak én akadékoskodnék ezzel a javaslattal kapcsolatban. És mivel titkos a szavazás... (grat) Nem lehet tudni ki mire szavazott...
Max mások nem mernek megnyilvánulni, pontosan azért mert rögtön le lesz oltva a feje, ha már nem követi bambán egyesek érdekeit. ;)

Bogár 01-28-2008 09:02

Quote:

jól jön, ha egy pénzesebb oritól tudsz lopni, akinek a szövetségesei nincsenek a környéken.

Quote:

(...)

egy ilyen egyfős saját felelősségre üti meg az előtte levő többfős klán tagját... egyébként akkor sem sokkal másabb a helyzet, ha a támadó sokfős klán tagja, viszont a társai máshol vannak. támad, visszafoglalják tőle a földet, majd varikkal és tolikkal szétszedik.

lacqa 01-28-2008 13:22

én vagyok a kis egyke aki a "további megbeszélést igényel"-re szavazott anno, de semmilyen jó érvet nem láttam továbbra sem ami eltántorítana az első benyomásomtól.

így módosítom az álláspontomat:
szerintem szüntessük meg a maluszt az egyéni hadi akciókra is (, de legrosszabb esetben is hagyjuk így ahogyan van).

indokaim:
- az egységesítés mellett szól az, hogy úgy lenne logikus
- a toli/vari malusz bevezetése túlságosan megfojtaná a játékot, már így is leginkább információszerzés a szerepük
- tehát marad az egységesítés a másik irányba, azaz a hadi malusz eltörlése
- ráadásul a hadi malusz eltörlése szerintem felpezsdítené a játékot

ezzel az egyetlen "probléma", hogy hátrányba hozza a kis klánokat. ez azonban szerintem nem baj, nagyon kis klánok létezése szerintem ne legyen cél, az A nem erről kéne hogy szóljon, nagyobb klánok esetén pedig már nem számít annyira a létszámkülönbség. (sőt nagyobb klánok esetén már bejön az a faktor, hogy nehezebb őket összeszervezni, összetartani, tehát az effektív különbség - tapasztalatom szerint - kisebb, mint ami a létszámból következne)

Hóhér 01-28-2008 15:18

Best of Kubbi

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 150979)
nem indulok neki egyedül. Illetve ha nekiindulok,akkor bevállalom ezt a kockázatot, és nem szabályt akarok módosítani.

Te nagyon ügyes játékos vagy, köszi hogy tudtunkra adtad hogy Serg nem az,és ezért szabályt akar módósítani

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 151043)
Serg ne kezdj el kicsinyeskedni. (vagy ez már sértegetés???)
köszönöm

A hsz nem hozzád szólt, de te már kötekedsz.

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 151656)
Hát nem! Nem fog mind a 10tag több 100hekit átépíteni csak a te kedvedért. Tudom most csalódott vagy, de ez van. :D:D

További személyeskedés.

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 151782)
Mondja ezt valaki, aki ott gubbaszt a lista tetején, és unásig termel. :D

Érvnek kevés, hogy te fenn kuporogsz... Vagy nem is értem ezt a mondatbeli közbevetésed... Mi köze a témához?

ha nem érted mit ír, azon nem segíthetünk sajnos...
(esetleg többszöri elolvasás javallott)

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 152206)
De gondolom ennek a szabálymódosító ötletnek, nincs köze ahoz hogy Te hamarosan, gondolom egyedül vagy max 2 fős klánban nekiindulsz a csúcsot újból meghódítani... Mert azért lássuk be, sok "ismerős" orra elött kell elszáguldanod, hogy újra feljuss... És egy esetleges +málusz jól is jöhetne. :D
Bár nincs kétségem hogy újra feljutsz, vagy csatával vagy inkább fedezéssel... :)

ha szerinted nincs köze a javaslathoz, minek írtad le a butaságod? gondolom...

Quote:

Ha már a top klánból ennyien állítják, én lassan elhiszem. :D

A véleményeknek nincs köze a hovatartozáshoz, szerencsére tudunk önállóan gondolkodni.

Quote:

Neked ugyan mindegy, de pár sorral fentebbi idézetben emelted ki az INKÁBB szóval a fedezést. és most is ezen lovagolsz. Persze mindegy...

Quote:

Ha lényegtelen a javaslattal kapcsolatban, a sokadik eset után inkább foglalkoztál volna a lényeges dolgokkal, nem pedig a topp klánnal, és főleg Serggel.

Quote:

Hagy idézzem a saját szavaid:

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 151033)
Bár belegondolva az itteni hsz-eket, nekem mind1 hogy mi lesz. Annak megfelelően, legfeljebb én se tartok majd kocsmát. Lesz helyette barakk, és torony. :D

Ha téged nem érdekel a javaslat, akkor a rengeteg hozzászólásod vajon mi indokolja?
Az idézetek alapján inkább kötekedés, rosszindulatú megjegyzések.

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 154692)

Ha nem tudod mit akar Serg olvasd el a topic nyitót, nem nehéz megtalálni, de ide idézem neked:
"Javaslom hogy szüntessük meg a klánlétszám maluszt az egyéni csatákban "

igazi tamagocsi játék :D

Végezetül az igazság bajnoka:

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 154903)
Én nem sértegettem senkit, nem provokáltam senkit... (úgy látszik már az is provokáció, ha nem értek egyet a topklán 3tagjával)

A mondat állítását megcáfolni a zárójeles részben...

mekkora :D:D:D

jöhet a piros meg stb tőled miért venném fel???

fáj az igazság, nekem meg a gazság
manapság divatos fényes nappal a másik szemébe mondani, hogy éjjel van, csak az a baj vele, hogy az embereknek 50% eszi csak meg.

ui: Lotr !!
Új moderátor születőben...
:confused:

Quote:

De nehogy azt mond, hogy csak olyant írok ami neked nem tetszik megpróbálom én is az éjszakát nappal kiabálni:

Támogatom a javaslatot, mert a topp klán tagja vagyok, és ugyan semmi rálátásom sincs semmire, mert az 1 millió pontkülönbség elvette az eszem, de támogatom !!!

;)

Kubbi 01-28-2008 15:27

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 155042)
Te nagyon ügyes játékos vagy, köszi hogy tudtunkra adtad hogy Serg nem az,és ezért szabályt akar módósítani

Te nagyon ügyes ügyvéd vagy. Itt ott kivágni részleteket az már nem is fontos mire, milyen beírásokra írtam ezeket. ;)

Én is összeállíthatnék egy ilyen válogatást de megkímélem a többieket ettől.
A személyeskedésed, pedig igyekszem nem felvenni.

LotR 01-28-2008 20:57

Quote:

Ennek semmi köze a témához... Nem arról szól ki hogy jutott oda fel, ezért nem is értettem korában se, miért hozza fel Serg hogy bezzeg én fenn vagyok az A tetején. :(
Na meg azt se fogadom el érvnek, hogy igazságtalan töröljük el... Pff itt sok minden igazságtalan...

Itt viszont már olvashattam érveket. :)

De a leadott szavazatok alapján, nem hiszem hogy csak én akadékoskodnék ezzel a javaslattal kapcsolatban. És mivel titkos a szavazás... (grat) Nem lehet tudni ki mire szavazott...
Max mások nem mernek megnyilvánulni, pontosan azért mert rögtön le lesz oltva a feje, ha már nem követi bambán egyesek érdekeit. ;)

1.Van köze a témához mer pont rólad szól h 1 elf vagy akinek köze sincs olyan dolgokhoz mint felmenni 200k pont fölé, pláne nem harccal fős klánba
köze van mer te tettél érdekes megjegyzéseket SErgre, aki nem fedezéssel jutott oda ahova jutott...

2. csunya lenne ha sértegetésbe torkolna a dolog...

3. igen ez megint érv h sokan belátják a szükségességét a hadi malusznak, de érdekük ugykivánja ( mer többen ücsörögnek többfős klánba egymás mellett, akiknek az érdekes h ne legyen tolivari malusz, hisz ez ad védelmet nekik , emiatt nem merik megütni őket az 1 fősök mer több lenne utána a kár mint a haszon.... ha így názzük nem is áll rosszul a javaslat...

Én részedről ahogy te jól mondod , csupán akadékoskodást , de egyetlen egy ésszerú érvet nem hallottam a javaslat ellen..

LotR 01-28-2008 21:00

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 154927)
jól jön, ha egy pénzesebb oritól tudsz lopni, akinek a szövetségesei nincsenek a környéken.

egy ilyen egyfős saját felelősségre üti meg az előtte levő többfős klán tagját... egyébként akkor sem sokkal másabb a helyzet, ha a támadó sokfős klán tagja, viszont a társai máshol vannak. támad, visszafoglalják tőle a földet, majd varikkal és tolikkal szétszedik.

az első gondolatod számomra elég fogalmatlannak tűnik, mivel egy vmire való 1-2 fős haladni akaró klántól , az általad említett többfős klántag 1 fillért se ellopni, se semmi mást....

Ahogy mondod saját felelőséggre üti meg akkoris ha van malusz, mer akkoris tudnak neki ártani a töbfősek utána csupán igazságos mértékbe...
MEr jelenleg ő kevés földet hoz a hadi malusz miatt, de a többfős klán rendes mértékbe malusz nélkül ártozhatja végig...
nem beszélve h a fős már támadáskor nay kockázatot válal h a többfős bekísérheti...
remélem kezdik felfogni egyesek miről szól ez a javaslat...

LotR 01-28-2008 21:11

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 155045)
Te nagyon ügyes ügyvéd vagy. Itt ott kivágni részleteket az már nem is fontos mire, milyen beírásokra írtam ezeket. ;)

Én is összeállíthatnék egy ilyen válogatást de megkímélem a többieket ettől.
A személyeskedésed, pedig igyekszem nem felvenni.

-örülök h újabb érveket és javaslatot olvashatok tőled a témában, imádom olvasni a HSZeidet..

A top klánt megkérném arra, h máskor ne fejtsék ki az álláspontjukat v csak 1 tegye, (a többiek csak szavazzanak) , mer a sötét középkorban élünk ahol a tudatlan barbár hordák hajlamosak azt hinni h a Panonniaiak alattomos modon önző érdekeik szerint kényük, kedvükre akarják alakítgatni a játékot a szegény kis gyámoltalan, pici barbárokkal szembe... :D
ijesztő számomra az efajta sötétség...

Kubbi 01-28-2008 22:02

Ezt birom...
Beindult az öngerjesztés. Egyik felbátorodik a másik beírásán, és jön a primitív duma.
Grat.

Kérlek folytassátok a megbeszélését a javaslatotoknak! És a hangulatkeltést mindenki mellőze lehetőleg. :)
A szavazás állása egyre "érdekesebb"...

Gyula 01-28-2008 22:30

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 155107)
1.Van köze a témához mer pont rólad szól h 1 elf vagy akinek köze sincs olyan dolgokhoz mint felmenni 200k pont fölé, pláne nem harccal fős klánba
köze van mer te tettél érdekes megjegyzéseket SErgre, aki nem fedezéssel jutott oda ahova jutott...

Te fent voltál az A-ban mikor Serg felment? Nem? akkor honnan vagy ilyen jól informált?

Többé kevésbé olvastam a témát, de amellett sem láttam nagyon érveket, hogy miért kellene megváltoztatni azt ami már két éve jól működik?

Vissza kellene olvasni a levlistát, nem véletlen lett ez a malusz bevezetve.

Hóhér 01-29-2008 01:21

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 155131)
Te fent voltál az A-ban mikor Serg felment? Nem? akkor honnan vagy ilyen jól informált?

Többé kevésbé olvastam a témát, de amellett sem láttam nagyon érveket, hogy miért kellene megváltoztatni azt ami már két éve jól működik?

a személyeskedésednek mi köze a témához?

nem kell vissza olvasni a levtémát, hogy tudjuk, hogy az olyan tamagocsizó játékosok miatt lett bevezetve, akik időhiányában 1-2 személyes klánba menekültek, mert nem tudnak kellő mennyiségű energiát fektetni egy szövetség munkájába.
vagy annyira kiállhatatlanok, hogy nem lehet velük 1 klánban játszani, de forogni azért akarnak, a játékban eltöltött minimalizált idő mellett.
;)

dzso 01-29-2008 05:56

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 155045)

látom nem tűnt fel, hogy csak azért szedte össze Hóhér a hatalmas "tartalommal" bíró mondataidat, hogy észrevedd, hogy nincs stabil véleményed, csak azt nézed, hogy valaki(k) ellen beszélj... ez a sok ellentmondásból egyértelműen kiderül... :)

Gyula 01-29-2008 18:38

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 155146)
a személyeskedésednek mi köze a témához?

nem kell vissza olvasni a levtémát, hogy tudjuk, hogy az olyan tamagocsizó játékosok miatt lett bevezetve, akik időhiányában 1-2 személyes klánba menekültek, mert nem tudnak kellő mennyiségű energiát fektetni egy szövetség munkájába.
vagy annyira kiállhatatlanok, hogy nem lehet velük 1 klánban játszani, de forogni azért akarnak, a játékban eltöltött minimalizált idő mellett.
;)

Kedves Hóhér, nem személyeskedek, pont Te vagy az aki itt személyeskedik elég sokat és elég durván, hisz a heves érvelésidben előszeretettel hülyézel vagy idiótázol le embereket.

Örülök, hogy ilyen inteligens vagy, hogy pontosan emlékszel egy két évvel ezelőtti megbeszélésre, hogy vissza sem kell olvasni.

A másik kedvenc témám a tamagocsizás, azok a tamagocsizó emberek is játékosok, akiket te és a hozzád hasonlók előszeretettel lenéztek. A hódítóval, nem csak a nap 24 órájában gép előtt ülő kockafejek játszanak. sőtt úgy gondolom, hogy ők lehetnek kevesebben. Ezért szerintem egy akármilyen szabálymódosításnál igenis tekintettel kell lenni a "tamagocsizókra" is.

Rebellis 01-29-2008 19:24

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 155400)
Ezért szerintem egy akármilyen szabálymódosításnál igenis tekintettel kell lenni a "tamagocsizókra" is.

Ez igaz...
Valóban kell rájuk is gondolni....

Hóhér 01-29-2008 20:25

Quote:

elnézést, én ezt személyeskedésnek vettem...

nem tudtam kibogózni a sorok közül, hogy általában kérdezed mindenkitől, hogy jól informáltak e, és hogy végig nézték e Serg útját.

az én hibám, hogy azt olvasom ki a sorok közül, ami oda van írva.
:)

a legtöbb topicban szidják az olyan módosításokat, ami a tamagocsi játékot elősegíti.

vagy csak ezt találod meg, vagy nem álsz ki mindíg az igazadért :)

én kimondom őszintén:

nem fogok lobbizni soha a tamagocsi játékosokért, ha nem érek rá játszani, vagy nincs hozzá kedvem megtalálom a szabadság gombot a beállításoknál, és nem azon gondolkodom, hogy tudnék A ban 2000 hekiről atopp 30% ba bejutni, napi 3-4 körváltás alatt.

vallom, hogy a szintek nehezítésként lettek bevezetve a játékba, és a mostani forgási őrület, és nem tudok feljutni 1000 kör alatt egyből fordulni őrület oda vezet, hogy gondoljunk azokra is már, akik vagy nem tudnak vagy nem akarnak játszani, és biztosítsuk nekik is a nyugodt személyiség gyűjtést a játékban.

ennél csak a vippért megvásárolható személyiség ötlet volt jobb...

Eke 01-29-2008 21:50

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 155457)
elnézést, én ezt személyeskedésnek vettem...

nem tudtam kibogózni a sorok közül,

ennél csak a vippért megvásárolható személyiség ötlet volt jobb...

Tökéletes megfogalmazás,mert tényleg nem tudtál olvasni a sorokban.:D

LotR 01-29-2008 23:17

hangulatot te keltesz itt max... nem én osztogatok piros pontokat :D
még1 újjabb érv a tarsolyodból, grat érte... ha mág sok ilyen van tényleg érdekes lesz itt tárgyalni bármit is..
én persze nem csalódtam benned, ahogy már korábban tapasztaltam ennyire vagy képes...
ja végül ne gyere már ilyenekkel h klántámadással szerezted a földed 60%-át, pláneh elfként az maximum a klánod érdeme, de tuti nem a tied, végül arról nem is beszélve , h épp az egyéni támadásokhoz van ennek a javaslatnak is köze, szal megint bizonyítottad hozzáértésedet.... :D
Ja és h nem tekiztél senkit Aban :D:D:D köszi ezt kitaláltam volna magamtól is :D
ilyenkor elgondolkodom azon h egyesek nem keverik-e az ABC betüit és lehet még nem is az Aban vannak... :D

LotR 01-29-2008 23:22

Quote:

Gyula ezt most komolyan kérdezed? :D
ne viccelj már nem kell ahoz az Aban ücsörögni évekig mint neked h infokhoz jussak ;)
Én még mindig a toli vari malusz bevezetését támogatom, már leírtam mért..
nekem volt negítv élményem.. és hátrányosan érintett h mellette a hadi malusz meg évte az ellenfeleimet még pluszba...
de nem is ez volt ott se a lényeg mer 1xüen 3an szétkaptak vari-tolival, mig én 1ül nézhettem szinte tétlenül (tettem ellenlépéseket, 1x sikerel, 2x pechvel)...
felőlem maradhat így is a dolgo de akkor kívánom mindekinek aki nem támogatta a vari toli malusz átélését h 1x játszon 1-2 fősbe aktívan és legyen alatt 1-2 fővel nagyobb klán akik elkezdik ártozni varival meg tolival :)

LotR 01-29-2008 23:25

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 155400)
Kedves Hóhér, nem személyeskedek, pont Te vagy az aki itt személyeskedik elég sokat és elég durván, hisz a heves érvelésidben előszeretettel hülyézel vagy idiótázol le embereket.

Örülök, hogy ilyen inteligens vagy, hogy pontosan emlékszel egy két évvel ezelőtti megbeszélésre, hogy vissza sem kell olvasni.

A másik kedvenc témám a tamagocsizás, azok a tamagocsizó emberek is játékosok, akiket te és a hozzád hasonlók előszeretettel lenéztek. A hódítóval, nem csak a nap 24 órájában gép előtt ülő kockafejek játszanak. sőtt úgy gondolom, hogy ők lehetnek kevesebben. Ezért szerintem egy akármilyen szabálymódosításnál igenis tekintettel kell lenni a "tamagocsizókra" is.

Gyula az elsőnek te is ügyes művelóje vagy :D:D:D
a 2. résszel viszont némileg egyet értek....

All times are GMT +1. The time now is 13:55.