![]() |
Hát van benne igazság de ez nagyban boritaná a játékot is ugy hogy szerintem eleve halott ötlet bár a tolisoknak segitség lene de jobb nem mert attol hogy több a raki nem lesz több cuc benne. és nyilván szintlépés elött a muszályt letermelem vagylopom vagy fosztom és kész. Söt nem vagyok biztos hogy a toliknak tul jót tenne mert minden hadis öket fosztaná le mivel szegények még piacra se dughatnák el a te javaslatodd alapján.
Az meg hogy a csoportok teteje csak hadival van tele hüleség nekem is van tolis orim meg van olyan szovim ahol ugyan ugy ott figyel a toli is velünk. De igen a lényeg szerintem az lenne hogy egy legyen a többi bánya közül tehát ugyan ugy érdemes legyen tartani de ne jobban mint bármi mást. Ország gazdaságát ne lehessen csak egy valamire alapozni. tehát én is amondo vagyok hogy a piachoz viszonyitani és ugyn igy ingázzon a felvásárlási ár mint most. nem kell minimumm meg maximumm a többi anyag árához képest változzon és minnél többet adnak el a császárnak annál kisebb legyen az ára minnél kevesebbet annál magasabb és minden napra legyen egy felsö árhatár ami nem fix hanem mondjuk az elözö napi piaci átlagár akár hányszorosa mit tudom én másfélszerese vagy valami hasonló. Igy értelme is van meg nem is lehet vele jobban vissza élni mint bármi mással. |
Nem lehetne ilyet fosztani, ahogy eddig sem lehetett, különben nem eredményezne változást. Igen, borítaná a megszokott játékot a szintlépéshez szükségessé "drágakő adó", viszont csak stratégiákat változtatna, nem kíván extra ismeretet a játék játszása és a változtatást is rém egyszerű megvalósítani. Ha az baj, akkor eleve elveszett ötlet.
Nem azt mondtam, hogy nem lehet fent tolival játszani, hanem hogy a jelenleginél mozgalmasabbá válna a szintek tetején a játék. Sokan több tolvajt tartanának, a hadik is, hogy védjék a raktárukat. Több raktár, több gabona, kevesebb tanya, meglendítené a gabona piacot, a több férőhely kedvez a piacozásnak, stb. Mások kevésbé kiélezett országokkal is könnyebben találnának katonailag üthető országot, mert a kocsmák elfoglalják a tornyok barakkok helyét, stb. Lehet, hogy ez így rosszabb lenne. Nem tudom. A Te ötleted viszont nem csinálna semmit, csak lenne a játékban drágakőbánya és a drágakő csak egy lenne a többi cucc közül, amit termelnének, de lényegében semmi sem változna. De akkor pedig nincs értelme változtatni sem. Ha pl. hétvégi játékot játszol, akkor a kezdetén még van a drágakőbányának szerepe, mert néhány körig sokaknak az a legfontosabb pénzforrás. Szóval eszerint hagyhatjuk az egészet úgy ahogy van. |
nem egészen mert most semmi értelme nincsen :)
az hogy több raki az nem egyenlö azzal hogy van is benne valami. egyébként én a toli orimat is ki élezem és nincs olyan hadi akitöl félnem kellene :D Egyéb ként ha piacon nem lenne kö akkor muszály lenne foszthatová tenni mert más különben a toli orikkal tul nagy elönybe lennénk :P |
Ha emelkedne az ára, akkor ugye emelkedne az ingása is, akkor már megérné a piacon spekulálni vele, kicsit érdekesebbé téve azt (azonnali pénz haszon :D)
|
Quote:
A lényeg, hogy senkinek nem tetszik az ötletem. Ok, tudomásul vettem. |
Quote:
Nem baj, még jó hogy sok tapasztalt ember nem azon a véleményen van mint én. :P És simán kilehet élezni egy toli orit, szövi kérdése, nálunk mindenki ki van élezve arra amire szakosodott és remekül müködik :D |
tulip, nekem nem tetszik hogy a szinlépéshez kelljen drágakő.
Ha a tolisnak előny lenne akkor meg a varissal mi lesz? De nem e a fő indok. Szerintem legyen magasabb az ára azt jólvan. Az is jól hangzik hogy ne legyen min-max ára. Induljon most el felfele azt meglátjuk mi lesz. Maximum egy olyan lehet hogy az ára max 50k mint a többi piacra kitehetőnek, de addig úgyse fog felmenni szerintem. Az alsó szinteken úgyse lesz nagyon magas ára a kezdő orik miatt. Fent meg mindenki mérlegel majd, bár szerintem ott is inkább csak az alsóbb régiókban lesz népszerű, ill aki magával hozza haladás közben. Szerintem szabályozza az árat a piac. Nem lesz nagy haszna a bányának, de lesz olyan réteg akinek hasznos lesz. Nem egy új stratégiai lehetőséget akarunk bevezetni amire mindenki alapozhat. Henem értéket adnánk a bányának. A fémbányának sincs sok értelme mégis van a piacon belőle. Még ha a toli rakja is ki a lopottat, de valaki letermelte akkor is. |
A drágakövet nem lehet semihez se hasonlítani, főleg nem a fémhez. A fémnek is van értéke, hiszen fegyver lesz belőle, amiből később katona stb. A drágakő ezzel szemben nem jó semmire. Nem lehet vele csinálni semmit, csak eladni 100 aranyért. Azért nincs ára, mert nem jó semmire. Anélkül hogy értelmet adnánk neki, emeljük az árát? Annak mi értelme?
|
Persze hogy van értelme a fémnek. De Te tartasz fémbányát? Ország felépítés függő hogy számodra mi az értékesebb és mi az elhanyagolható fontosságú.
Azt akarjuk hogy mindenkinek kötelezően kell majd tartania drágakövet mert újítunk, vagy azt hogy akinek van annak megérje tartani? Engedjük szabadjára az árfolyamot. Ezt egyszerübb megvalósítani is. Nekem nem jutott eszembe ennél jobb ötlet, sőt ezt is más mondta ki elöttem. Valószínűleg így se lesz mindenkinél ilyen jellegű bánya, de könyörgöm senkinek nincsen mindenfajta épületből az országában. |
Jó, már értem mire gondoltál, de akkor se lesz a drágakő soha drágább, ha nicns haszna semmi, sztem legalábbis nem lenne norális, olyasminak értéket adni ami nem ér semmit.
|
Sziasztok!
Egy 5letelés gyorsan :) A piacról kivenném a drágakövet, de a császárnak való pénzért átadás mellett lehetne egy csere lehetőséget biztosítani, amiben a drágakőért a császár akár fegyvert, de többért pl. katonát adhat cserébe. Pl.: 2 drágakő = 1 fegyver 5 drágakő = 1 katona Az árra más megoldást találnék, ami csoportomként változik, és egyszerű, de érdekes épületté tenné a drágakőbányát: 5-szint: [100 + (játékidő de max 1000)] 4-szint: [100 + (játékidő de max 1000)]*1,2 3-szint: [100 + (játékidő de max 1000)]*1,2*1,2 2-szint: [100 + (játékidő de max 1000)]*1,2*1,2*1,2 1-szint: [100 + (játékidő de max 1000)]*1,2*1,2*1,2*1,2 Maximum 1000 körig venni figyelembe, vagy annak megfelelő összegben megállapítani az értékét, ebben az esetben a csoportonkénti árak: 5. 100-1100 4. 121-1320 3. 145-1584 2. 175-1901 1. 210-2280 Így pl.: 1 db drágakőbánya (7 drágakő): Az 5. szinten az 1. kör után 707-et hozna, 500 kör után már 4200-at, 1000 kör után 7700-at hozhatna bevételként, ha beváltjuk. 3-as szinten ugyanez 1. kör = 848, 500. kör = 5040, 1000. kör = 11088 1/a-ban 1. kör = 1050, 500. kör = 8710, 1000. kör = 15960 Csoportonként növekvő összeg, ami hozzáférhető piactól függetlenül, akár körönként, minden országnak más értéket képvisel, ezért érdekes is :) ugyanakkor ellopható, felhalmozható, persze ez a raktár méret növelésével, vagy raktárszükség eltörlésével értendő. Nagyon fontosnak tartom, hogy a bánya által termelt drágakövet a piacok elhasználása nélkül pénzre lehet cserélni. Ha ezt a funkcióját nézzük, akkor van szerepe, mivel piac lehetőség max 5 db. Ezért hasznos pénzforrás is lehetne. Ha a cserelehetőséggel kombináljuk, akkor még érdekesebb is lehet: Pl.: 3-as szintre lépő ország akár 2 kőért, azaz 2*145 aranyért kap egy fegyvert a császártól, de aki már ott van 1000 kör óta, annak ez 3168 Aranyába kerül. Vagy ha ezt katonában nézzük, akkor 725 - 7920-ig változik a beváltott érték. Az 1A-ban ezek az értékek: fegyver esetén 420-4560, katona esetén 1050-11400 5-ös szint fegyver 202-2200, katona 505-5500 Ezzel a lehetőséggel segítséget kapnának a játékosok a felsőbb csoportokhoz való gyors alkalmazkodásban, és egy + fejlődési lehetőség, pénztárolás lehetősége, termelés hatékonysága. Egy fontos dolog: A klánraktárból, karavánból ennek a tárolását, átküldését ki kell venni. Csak ellenségtől lehessen beszerezni lopással, akár fosztással is, de szövetségen belül ne lehessen "átpasszolni", mert akkor egy felérkező országba áttett kövek aránytalanul nagy visszaélésekre adnának lehetőséget, és csoportok közt nem biztos hogy megérné hurcolni. De legalább a játékban töltött idő növekvésével egyre több értelme lenne tartani drágakőbányát a felsőbb csoportokban is. SzaTo |
Jól hangzik.
De nekem nem szimpatikus a beválthatósága így elsőre. A beváltási arány szerintem túlzott. 2kő=1 fegyver vagyis 1 bányával alapból 2 kör alatt 7 fegyvert kapnék. Ennyit egy kovács sem termel 2 kör alatt. Meg a katonánál fegyelembe kell venni hogy alap esetben 20kör mire kiképzed, itt meg azonnali az eredmény. A szintenkénti árazás jól hangzik, a szorzó jónak tűnik, de lehet kicsivel magasabb szerintem. Annyi lenne még a javaslatom hogy az alap ár ne 100 legyen hanem emeljük meg és ingadozzon az eladás függvényében. A klánrakiból, karavánból való törlés szerintem is kell ennél a módszernél. |
Láma:
Értem én is mit akarsz. De pl. a fegyvernek is van haszna mégse gyártom a fegyvert. Viszont van olyan ori aki ebből eléldegél, ki jobban, ki kevésbé. A drágakővel is ez lenne a helyzet. Hiába kellene mondjuk a szintlépéshez én akkor se tartanék ilyen bányát. Valahonnan csak össze tudnám szedni. Bár mennyiség függő ez is. Meg mondjuk B topjában mások is így gondolkoznának. Lehet szenvednénk vele. Szerintem mindenképp pénzforrási lehetőség a drágakő. A varázslatokhoz való szükségessége azért nem jó mert akkor a varis lenne hátrányban, vagy csak a védővarikhoz kellene? Meg ne olyan értelmet adjunk már neki ami miatt majd minden orinak kell ilyen bányát tartania. |
Nem az a lényeg hogy termeld, hanem az hogy felhasználd:) Akkor lesz valaminek értéke, ha valaki hasznosítja őket. Ha kevesebbet termelnek mint eladnak, akkor az a cucc dárga, ha többet akkor olcsó. De a drágakővet nem hasznositja senki, csak legfeljebb a császár beváltja, most annyi a szerepe a drágakőbányának hogy termel 700 aranyat és kész.
|
[quote=Atesz]Jól hangzik.
De nekem nem szimpatikus a beválthatósága így elsőre. A beváltási arány szerintem túlzott. 2kő=1 fegyver vagyis 1 bányával alapból 2 kör alatt 7 fegyvert kapnék. Ennyit egy kovács sem termel 2 kör alatt. Meg a katonánál fegyelembe kell venni hogy alap esetben 20kör mire kiképzed, itt meg azonnali az eredmény. Szia Atesz ! Nem a számokba kell belekötni, az változhat, lehet 3-4 kő is egy fegyver, vagy 10-14 kő egy katona. Abban az esetben a szintenkénti ár, játékidő függvényében nem fogja megérni arra váltani. De ha neked mégis az kell, megteheted. A lényeg a hasznosíthatóság. Itt a piac, képzés nélküli hasznosíthatóság elvét akartam szemléltetni. A koviműhellyel szemben ne feledd ! ezt csak fedezéssl vagy foglalással szerezheted, nem építheted !!! A számok tekintetében pl 20-200 drágabányával azért csúnyán üthető vagy, ha csak arra alapozol, ez gyengíti az országot, így nem éri meg túl sokat tartani se. Ezeket is gondold át, mielőtt a hirtelen katonához jutás ellen lennél. Illetve azt, hogy az 5. szinten , meg a 4-en milyen árak vannak a lassú képzés miatt. Ez a piacot is pozitívan befolyásolná, mégse tenné tönkre, hisz elég kevés drágakőbánya van. Minél feljebb jutsz, annál kevesebbet találsz, látsz a csopikban. Nem muszály összekötni a termelését sem a bánya tekivel, sem a fajjal, így mindenkinek fontos lenne. SzaTo |
Az egész szál úgy indult, hogy funkcionális változásoktól tekintsünk el. Ez egy nagyon helyes irány, hiszen eleve írtam is, hogy ilyen jellegű változások most egészen biztosan nem lesznek. Úgyhogy az ilyen jellegű felvetéseket, hogy szintlépés módosítása, tőzsde, mit váltsunk át mire, felejtsük el, ilyen irányba kár menni, csak teljesen szétoffolja a témát, miküzben egész biztosan nem lesz belőle semmi.
Köszönöm. |
Szia Ati!
Nem volt tiszta mi a funkcionális változás nálad, de akkor gondolom az árazásra is ez a válaszod, hogy szintenként nem fog függni max az ott beállított érték között ingadozik, piacon megmarad stb. De akkor topikot írjátok át arra, hogy : MI LEGYEN A MEGEMELT ÁRA A DRÁGAKŐNEK SzaTo ui: ehh pedig eltöltöttem vele egy csomó hasznos időt :))) |
Szerintem is ez igy sok egy kicsit de szerintem mint irtam az kevés hogy az árát változtatjuk , legalább az ingadozást az eladás mértékre nézve megkell tartani. illetve nem fixálni az árat, hanem a piachoz viszonyitva megállapitani.
És akkor maradhat hogy a császár a végfelhasználó stb . Értelme ugyan sokkal több nem lesz viszont értéke ugyan annyi mint bármi másnak tehát érdemes lesz tartani mert pénzt fog jelenteni ugyan akkor ha piacfüggövé válik az ár, akkor elkerülhetö hogy felváltson minden más bányát mert ha sokk az eladás akkor lefele esik az ára:))) és másnak felfele szökik Vélemény? |
Quote:
ugyan csináltam fejét ütögető smileyt de még nem szerveztem össze őket, szal még nem lesznek újak... de most ide az kellene... ez a topik arról szól, hogy adjunk értelmet a drágakőbányának, mert jelen formában nincs neki... tehát akor most te mit szeretnél?? azért kell emelni az árát hogy megérje tartani esetleg. hogy legyen kis könnyű pénzforrásod is... azonnali, stb... a többiben is van érdekes ajánlat, pl a szintenként és eltöltött játékidő szerinti változás.. egész pofás pénzt tud termelni 7k-s áron egy törpe, de így is kellene nyersi pl. és felverné az árat ha csak drágakőbányára állnának át a törpék stb... szóval ez a topik arra van hogy értelmet kapjon a jelenleg értelmetlen dolog, nem kell fikázni vagy eltűntetni a játékból, oké? |
funkcionális változtatás ami a játék működését változtatja meg szvsz. a nem az pedig olyan apróság minthogy új függvényt ír be Ati a drágakő árának változását pöcögető függvénybe :)
|
Quote:
|
én funkcionális változást szeretnék:P ha árat akarunk emelni, akkor tök jó a piacon lévő cuccok átlagára, viszont ez már kb két hete ott van, nem értem akkor minek húzni az időt? csupán rámutattam arra hogy azért nincs ára, mert nem jó semmire, és ha találnánk neki értelmet, akkor magától is megoldódna az ár probléma. Figyelmen kivül hagytam Ati funkcionális változtatást mellőzö kérést, sry.
|
Quote:
|
Szerintem a drágakövek esetleges magasabb ára maga után vonná, hogy többen tartanának drágakőbányákat, ezáltal kevesebben valóban hasznos épületeket, és növekedne a játékban a pénz. Ez azt eredményezné, hogy az összeségében kevesebb hasznos épület miatt kevesebb hasznos cucc lenne a piacon és a több pénz miatt emelkedne az áruk. Tehát nem csak drágábbá válna a piac, de kevesebb áru is lenne benne. Jó lenne ez nekünk??
|
Quote:
|
Quote:
Az meg a másik hogy tuti annyira nem akaja megváltoztatni senki hogy abból meg lehessen élni meg főlleg ha lenne ingadozás akkor nem lehetne belőlle megélni. |
Quote:
írtam, nem? A felhozott példáid nagyon jók! Elgondolkodtam rajta. A kis létszámú vagy egyszerre induló kezdő szinteken kevés pénz van a játékban, de a drágakőbányák is kevesen vannak, mivel lelőhely szükséges hozzá. Ezért itt drágakövek viszonylagos magas ára nem tudja lényegesen befolyásolni a piaci árak alakulását. A nyersanyagárak itt azért lehetnek olcsók, mert minden kis pénzre szükség van a katonaképzések viszonylagosan magas ára miatt. A nagylétszámú alsó szintű csoportokban pedig sok a kezdő, tapasztalatlan játékos, akik minden bányát megtartanak, ezért a bőség olcsó árakat teremt. A legfelső szint árait hiába hozod fel "ellen példának", hiszen nem érvenyüsül benne az állításom, miszerint a több pénz és a kevesebb hasznos épület együttesse eredményezné a piaci árak növekedését. Végülis elképzelhető, hogy nagy hatása nem lenne az árakra. Ezt a drágakő ára és a lelőhelyek mennyisége határozná meg. De ha nem lehet belőle megélni, akkor továbbra sem lesz senkinek ilyen bányája fentebb. Kivéve, ha nagyon magas ára lenne és nagyon kevés lelőhely. |
Quote:
|
Atival értek egyet de ettöl fügetlenül szerintem nem feltétlen fog a többi anyagnak az ára felemelkedni,mert a drágakö csak anyagi hasznot jelent és nem használható közvetlen semmire igy mindenki továbra is tartana mindenmást :) .
|
Quote:
|
Quote:
Tehát egyrészt követő-ingadozó, másrészt maximalizált ár kellene a drágakőnek, és akkor nem lehetne annyra piacvezető, mint most előre sejtem. |
megállapíthatjuk most a nyersanyagok közül a fa és a kő a legértékesebb, utánnuk jön az agyag és végül a fém. mivel átlagáról besézlünk, ezért a drágakő soha nem lesz drágább sztem mint a kő vagy a fa, így azok helyett nem fog senki drágakőbányát tartani. fémet meg agyagot viszont eddig is termeltek, hiába olcsóbb mint a fa meg a kő. ráadásul ha sokan adnak el drágakövet a császárnál, akkor lemegy az ára ott, így ez elég kockázatos sztem ha valaki csak drágakőre épít, még mindig értelmesebb lesz fa meg kő bányát tartani sztem.
|
Nos, meg se kell szinte szólalnom, hiszen felhozzátok az összes logikus érvet, ami amellett szól, hogy nem változtat sok mindent a drágakó. Egyszerűen csak azért lenne jó ha több pénzt termelne mert legalább megtermelné hamarabb azt a pénzt amit a felépítésével és bontásával esetleg el kell pazarolni :D
|
hali
azt is meglhetne csinálni,hogy lehessen a pénzkészlet erejéig speqlálni a drágával,hogy nemcsak venni lehetne,hanem eladni is,anélkül,hogy van-e a birtokodban vagy nincs. tehát: először eladom a birtokomban lévőt,és ha csökken az ár akkor veszem meg. ha netán folyamatosan magas az ár akkor buktam,mert drággábban tudom megvenni,amit eladtam! Lopez |
Quote:
|
Quote:
Van ahol kiteszik a piacra kicsit olcsóbban de azzal nem nyersz sokat |
Quote:
Ha valaki hozzá szeretnbe szólni a témához, akkor kérem, hogy legalább annyival tisztelje meg a többieket, hogy elolvassa, hogy mit írtak eddig, és ne csak ilyen tiszteletlen módon beírjon valamit, ami már rég meg lett beszélve. Köszönöm. |
Szerintem engedjük szabadjára az árfolyamot. Igaz így csak jobban megéri tartani őket, de a kiélezett orik úgyse fognak tartani.
Olyan megoldást úgyse tudunk találni (pláne nagy változtatás nélkül), hogy majd mindenki hanyat homlok küldi ki a katonákat célszerű felfedezésre. Nagyon magasra úgyse megy fel az ára mert idővel sokan rászakosodnának. |
Azt hiszem eljött az ideje, hogy mindenkinek megköszönjem a hozzászólásokat és felvetéseket. Úgy látom, hogy leginkább a piaci árakhoz viszonyított maximum (de azért észszerű keretek között maximált) ár
az, ami tetszett a többségnek. Úgyhogy minden egyéb funkciót mellőzve, megtartva az eddigi működést, csak magasabb és piactól függő maximum árral, ez a megoldás lesz bevezetve. Hogy a piaci átlagáshoz, annak kétszereséhez vagy feléhez legyen a maximum közelebb, azt majd konkrét számok türkében lehet eldönteni, úgyhogy ez még képlékeny, hogy minden csoportban a legértékelhetőbb árak alakuljanak ki. |
Saját magamnak ellentmondva, máris mondom, hogy miért is nem lesz ez. ;)
Végignéztem az egyes csoportokat átlagárak tekintetében, 66 aranytól 3256 aranyig elég széles a skála. Vannak csoportok, ahol viszonylag egyszerűen lehet az árakat befolyásolni, akár a kitett áruk átlagárát, akár a ténylegesen megvett áruk átlagárát. Ez a drágakő árának felverésére teljesen jó, és nem is lenne ezzel baj, de attól félek, hogy ez a piac normál működését, amivel semmi probléma nincsen, felborítaná, ez viszont nem cél. Úgyhogy előző üzenetemet semmisnek tekintve folytassuk a témát. :D A 2000 arany körüli maximum ár nagy általánosságban szerintem jónak tűnik, feltéve, hogy lehetőleg ezt igen ritkán közelítse meg. A normál ingadozás mértékére már ráfér egy kis utánállítás, amikor ez a képlet készült, akkor még kevésbé kiélezett országok voltak, sokkal több bányával, úgyhogy azon az értéken, ami a "császárnak épp kell", erősen módosítok. És hogy azért a piaci átlagárak se legyenek teljesen feleslegesek, mégegy tényező bekerülhetne, ami fele a drágakő ára az előző tényezőn felül közelíteni próbál, ez lenne a piaci átlagár. Ez azonban nem minden körben számítana, csak igen ritkán, 3-4-5-6 naponta, vagy akár mégritkábban, teljesen kiszámíthatatlan időben véve egy átlagot, hogy ez a piaci manipulációt értelmetlenné tegye. Vélemények? |
All times are GMT +1. The time now is 21:20. |