Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hódító 6.4 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2541)

Hóhér 12-09-2007 18:48

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 141821)
Ha pénz kell viszel pénzt, nem kopik 4,3milliárdot lehet. Mi az, amit nem lehet megcsinálni 4,3milliárd/fő kpval+tekerccsel, viszont meg lehet ha tekercs helyett katonában viszed a pénzt.

Sajnos ránézésre nem tudom melyiken lehet többet bukni újraképezni, vagy a tekercskopás.

ha kezdőként szeretnél segítséget kérni, akkor a kérdésed a megfelelő topicba tedd pls.

:D:D

senki nem mondta, hogy a katona helyettesíti a többi befektetést.
ez egyszerű tévedés, a katona cipelés plussz most már a többi mellé.

de hogy válaszoljak is, példa:

amire biztos nem elég a kp, teki + rúna az 1/a-ban x hekire való feljutáshoz.
viszont 1,5 milla egységgel már elég a lé x heki eljutásához.

:cool:

Valezius 12-09-2007 18:56

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 141857)
ha kezdőként szeretnél segítséget kérni, akkor a kérdésed a megfelelő topicba tedd pls.

:D:D

senki nem mondta, hogy a katona helyettesíti a többi befektetést.
ez egyszerű tévedés, a katona cipelés plussz most már a többi mellé.

de hogy válaszoljak is, példa:

amire biztos nem elég a kp, teki + rúna az 1/a-ban x hekire való feljutáshoz.
viszont 1,5 milla egységgel már elég a lé x heki eljutásához.

:cool:

Bocs a offért...

Nem csináltam úgy, mintha azt akarnám mondani, hogy a aktona helyettesíti az előbbieket...
Tényleg nem értek hozzá, de nekem valami nagyon azt súgja, hogy ugyanannyi idő alatt el lehetne jutni kp+teki+rúnával, mint a másik módon. Persze ha rendkívüli körülmények adódnak, akkor talán nem.

Grabi 12-09-2007 18:58

nem, mert A-ban tekire meg rúnára csak mesterségesen van igény, ha megkérsz vkit. amúgy egyikből sem kell nagy mennyiség aktuálisan. egységre meg folyamatos.

Deni 12-09-2007 19:00

noh átrágtam magamban párszor, meg is vitattam pár emberrel.. és továbbra sem tetszik a szintlépéses változtatás.. nagyon nem.. főleg azoknak köszönhetően, amiket már előttem többen is említettek..

a többi mondjuk nagyon bejön, max még a körváltást jelző akármit tettem volna olyan helyre, hogy bármelyik menüpontba lépve is látható maradjon, ne csak a főoldalon.. de ebbe nem halok bele természetesen.. :rolleyes:

wand 12-09-2007 19:02

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 141858)
Bocs a offért...

Nem csináltam úgy, mintha azt akarnám mondani, hogy a aktona helyettesíti az előbbieket...
Tényleg nem értek hozzá, de nekem valami nagyon azt súgja, hogy ugyanannyi idő alatt el lehetne jutni kp+teki+rúnával, mint a másik módon. Persze ha rendkívüli körülmények adódnak, akkor talán nem.

viszont ha a kattincs ugyannyi 2/B-ben mint 1/A-ban
a rúna mega a teki pedig pl 2x annyiba kerül lent, akkor kattincsal máris 2x olyan messzire lehet jutni.
ráadásul 1 milla kattincsot kis árengedménnyel jóval gyorsabban adsz el 10 milliárdért mint 10 mila tekercset ugyanennyiért.

Seldon 12-09-2007 19:02

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 141861)
noh átrágtam magamban párszor, meg is vitattam pár emberrel.. és továbbra sem tetszik a szintlépéses változtatás.. nagyon nem.. főleg azoknak köszönhetően, amiket már előttem többen is említettek..

a többi mondjuk nagyon bejön, max még a körváltást jelző akármit tettem volna olyan helyre, hogy bármelyik menüpontba lépve is látható maradjon, ne csak a főoldalon.. :rolleyes:

Ati eredetileg a vip ikonokhoz akarta rakni, amik ha villognak, egyedül akkor nem látszott volna

Hóhér 12-09-2007 19:03

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 141858)
Bocs a offért...

nem hiszem hogy off lenne egy beszélgetős topicban, de nem is ez a lényeg.

én inkább azt kerülném el, hogy ha valaki nem érti miről van szó, akkor ne mondja azt, hogy ez ne ne legyen benne tényleg a játékban mert mekkora hiba, vagy hogy de mindenképp maradjon benne, mert a törpék faji varázslatának a hosszabb idejét eredményezi , kevesebb tekercs kopás melett...

:D:D:D

Valezius 12-09-2007 19:04

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 141864)
én inkább azt kerülném el, hogy ha valaki nem érti miről van szó, akkor ne mondja azt, hogy ez ne ne legyen benne tényleg a játékban mert mekkora hiba, vagy hogy de mindenképp maradjon benne, mert a törpék faji varázslatának a hoszabb idejét eredményezi , kevesebb tekercs kopás melett...

:D:D:D

Ez most nekem szólt? :p

Hóhér 12-09-2007 19:05

Quote:

Originally Posted by wand (Post 141862)
viszont ha a kattincs ugyannyi 2/B-ben mint 1/A-ban
a rúna mega a teki pedig pl 2x annyiba kerül lent, akkor kattincsal máris 2x olyan messzire lehet jutni.
ráadásul 1 milla kattincsot kis árengedménnyel jóval gyorsabban adsz el 10 milliárdért mint 10 mila tekercset ugyanennyiért.

pont erre próbáltam utalni korábban, hogy szinte olyan mintha kp-d lenne, főleg A ban.

Hóhér 12-09-2007 19:07

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 141865)
Ez most nekem szólt? :p

igazából nem , de szándékosan nem idéztem oda. inkább általánosság.

:)

Kutyuleee 12-09-2007 19:13

Skacok, most komolyan ezen akadtok fent?
Valaki végig gondolta egyáltalán ezt???
hiába marad meg képzésen a kati lépéskor, és képzel 2millió varit belöle, ha úgyis megy a szemétbe. Se te se a HT nem fogja tudni ezt kirakni neked piacra. menni fog a levesbe. mert az el nem férő seregek már a kvkor távoznak ahogy jönnének be képzésből...
szal nem értem mi a gond.

Hóhér 12-09-2007 19:14

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 141870)
Skacok, most komolyan ezen akadtok fent?
Valaki végig gondolta egyáltalán ezt???
hiába marad meg képzésen a kati lépéskor, és képzel 2millió varit belöle, ha úgyis megy a szemétbe. Se te se a HT nem fogja tudni ezt kirakni neked piacra. menni fog a levesbe. mert az el nem férő seregek már a kvkor távoznak ahogy jönnének be képzésből...
szal nem értem mi a gond.

nyiss egy topicot a kérdéseknél, tuti lesznek sokan akik elmagyarázzák hogy működik a dolog. itt is le van írva korábban.

;)

Ati 12-09-2007 19:16

Az apró kényelmi dolgokat bezzeg még senki nem vette észre. ;) Ejj-ejj. :p

Remedy 12-09-2007 19:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 141872)

De, amugy minden nagyon szep, minden nagyon jo, csak ettol megijedtunk, na... :)

Hóhér 12-09-2007 19:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 141872)

vannak még rejtett dolgok is, vagy minden pontokba van szedve?

mert akkor nem kezdek őrült nézelődésbe, a többi dolog mint írtam korábban is szerintem szuper !!

:D

Hóhér 12-09-2007 19:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 141873)
De, amugy minden nagyon szep, minden nagyon jo, csak ettol megijedtunk, na... :)

nem ilyedtünk meg, csak nem árulok el nagy titkot,( vagy igen?) hogy nem sokára jön fel 1/a ba Serg Pancsival, és nem szeretném ha gond lenne ha hozna B ből is már millió egységet...

:D:D:D:D

Ati 12-09-2007 19:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 141873)

Valójában tovább folyik az egységesítés, és végre kezdünk kilábalni a toldott-foldott dolgokból, hogy csak bizonyos dolgokat tárolunk és satöbbi. Ugyanez a rendszer működik mostantól mindenhol, tehát ide is egy teljes átvitel illik.

Természetesen az esetleges mellékhatásokat azok komolyságától függően a napokban, vagy részletesebb megbeszélések után felül lehet vizsgálni. Ez minden módosításkor így volt. (Bár volt, ahol nem sikerült meggyőzni.)

De még mindig van egy csomó olyan módosítás, ami külön nincs dokumentálva, viszont egér-élettartam-növelő. :D

Ati 12-09-2007 19:23

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 141874)
vannak még rejtett dolgok is, vagy minden pontokba van szedve?

Van még más is. Van észrevehető is, és természetesen van olyan, ami csak a háttérben bújik meg, és bár hosszútávon hozzájárul a játék előremeneteléhez, most semmi látható formája nincs.

Deni 12-09-2007 19:49

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 141871)
nyiss egy topicot a kérdéseknél, tuti lesznek sokan akik elmagyarázzák hogy működik a dolog. itt is le van írva korábban.

;)

csak lusta volt végiggondolni aszongya :D

de mondjuk most így számolgattam, hogy alsó hangon is ha egy snassz 20% templomos elf lépne így fel, akkor körönként 62.400varit tudna felhozni.. ami 17 körrel számolva 1.060.800 vari.. ezt mondjuk 2k kör alatt 4x beújrázva.. hát köszi :)
bár mondjuk elég munkás lenne.. ezt a mennyiséget összegyűjteni B-ben, majd körönként piszmogni vele A-ban..
de tuti lesz aki megcsinálja, ha ez így marad :)
Remy ötlete szerintem nagyban segítene ezen, hogy 20körig, csak a max férőhely lehessen képzésen..

NorB 12-09-2007 19:53

még csak nem is olyan nagyon munkás!
ezt mindenképpen ki kellene venni a játékból, ne lehessen képzésen lévő sereget felvinni, vagy csak annyit, amennyi befér a helyére

és nekem továbbra sem tetszik a szövisegítség, de örülök a sok kényelmi bővítésnek, és végre egy-két topos ori nekiállt összedölni :)
köszönöm az adminisztrátoroknak a sok munkát!

Hóhér 12-09-2007 20:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 141877)
Van még más is. Van észrevehető is, és természetesen van olyan, ami csak a háttérben bújik meg, és bár hosszútávon hozzájárul a játék előremeneteléhez, most semmi látható formája nincs.

azt hiszem valamit találtam :D

körváltás előtt pár perccel a hátralévő idő kivastagodik, figyelemfelkeltésből
nagyon szép :)

olyan ritkán nézegetem az oldalakat, hogy sok újdonságot látok, nem tudom mi került most be, mi régebben

:rolleyes:

Ati 12-09-2007 20:04

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 141882)
azt hiszem valamit találtam :D

körváltás előtt pár perccel a hátralévő idő kivastagodik, figyelemfelkeltésből
nagyon szép :)

Ez is, bár most hirtelen nem erre gondoltam. :) Ez a körváltási kiíráshoz tartozik.

Hóhér 12-09-2007 20:06

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 141880)
csak lusta volt végiggondolni aszongya :D

de mondjuk most így számolgattam, hogy alsó hangon is ha egy snassz 20% templomos elf lépne így fel, akkor körönként 62.400varit tudna felhozni.. ami 17 körrel számolva 1.060.800 vari.. ezt mondjuk 2k kör alatt 4x beújrázva.. hát köszi :)
bár mondjuk elég munkás lenne.. ezt a mennyiséget összegyűjteni B-ben, majd körönként piszmogni vele A-ban..
de tuti lesz aki megcsinálja, ha ez így marad :)
Remy ötlete szerintem nagyban segítene ezen, hogy 20körig, csak a max férőhely lehessen képzésen..

ha egy 4fős szövetségről beszélünk B ben, kapásból nem is olyan nehéz összehozni.

LotR 12-09-2007 20:07

20. pont h h bekerült a játékba, arra van vmi magyarázat?
mer én igazából azt kerestem van-e vmi múltja ennek a változtatásnak de itt nem találtam...
Régen tudtommal direkt lett ez így kitalálva, h ezek elvesszenek: nyersi , képzés...stb. :confused:
Persze, még nem látom át teljesen milyen hatása lesz ez a piacra???- mer engem már ez érdekelne inkább, minthogy mire lehet használni, mer az elég egyértelmű :D

Ati van vmi oka ennek a pontnak a bevezetésének? :O

Hóhér 12-09-2007 20:10

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 141885)
20. pont h h bekerült a játékba, arra van vmi magyarázat?
mer én igazából azt kerestem van-e vmi múltja ennek a változtatásnak de itt nem találtam...
Régen tudtommal direkt lett ez így kitalálva, h ezek elvesszenek: nyersi , képzés...stb. :confused:
Persze, még nem látom át teljesen milyen hatása lesz ez a piacra???- mer engem már ez érdekelne inkább, minthogy mire lehet használni, mer az elég egyértelmű :D

Ati van vmi oka ennek a pontnak a bevezetésének? :O

én úgygondolom, hogy az átépítéses földvesztős trükk a fő oka, illetve ezt hívhattuk "hibának" is a játékban :)

szerintem, ez a jksz-t erősíti, mert aki mindenképp leakarja adnia földet,hogy lejjebb kerüljön a következő csoportban leütteti magát ismerősőkkel.

Ati 12-09-2007 20:16

Ide kapcsolódik egy új téma: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2544

LotR 12-09-2007 20:16

4 pont van amihez nincs link: 1 ;17;20;23...
A 20-ast pontot kivéve mindegyikről hallottam találkoztam vele a külsőn, kivéve a kristálygömb keresési funkciójat ami le a kalappal !!!
Szval érdekelne, h mi az indoka..

Mer lehet h nevezhetjük hibána azt ha vki csinál egy 0 hekis orit, de engem és sztem senkit nem zavar azonkívúl h max jól megnézik h huha...
Vagy ezzenkívül van vmi durvább visszaélési lehetőség is ezzel? :O

Még mindig nem értem miért és milyen jótékony hatása van a játékra, annak h a képzés alatt lévő egységeket is viheti magával az ember?

Toti 12-09-2007 20:39

nem volt már erőm végigolvasni az egészet, de köszi Ati az új változásokat.

Smooth Scroller 12-09-2007 22:24

kulon szeretnek gratulalni atinak a modositasok miatt. tulajdonkeppen minden modositas olyan lett amilyet szerettem volna, illetve amit jonak lattam.

az 1etlen ami meg becsuszhatott volna az az, hogy az elszenvedett vesztes csataban kiirja a foldveszteseget osszefoglalva a jatek, de a szovitagkent nyerteset nem. tehat ott meg csak a reszletezett nyereseg lathato, de ossze kell adogatni, hogy az mennyi is volt valojaban. ugyanugy a tamadas inditojanal is csak annyi van feltuntetve, hogy mennyi volt az osszes foglalas, de az nincs, hogy mennyi jutott ebbol neki. de persze ezt idejeben a megfelelo forumon nem javasoltam, de ha meg van ra mod, akkor esetleg ez is bekerulhetne esetleg.

ilyesmire gondoltam;:
Sereged megérkezett blablabla(#111111) országához. A csata lezajlott, és sikerült bejutni az országba! Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 74 hektár földet, ebből a következő 38 hektárt kaptad: 2 ház, 1 tanya, 4 barakk, 6 őrtorony, 1 raktár, 2 fatelep, 3 kőbánya, 19 üres terület, és más semmi. Veszteségeid: 0 katona, 0 támadó, 0 íjász, 223 lovas és 0 elit. Ellenfeled veszteségei: 0 katona, 0 védő, 436 íjász, 0 lovas és 0 elit.

a szovitagoknal pedig a reszesedesnel:

A blablabla (#111111) elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sereged elindult hazafele. Részed a foglalásból 12 hektár: 3 ház, 1 tanya, 3 barakk, 1 őrtorony, 1 templom, 3 kocsma, és más semmi

mindenesetre a valtozasok tetszenek, valoban jo iranyba mozdult a hodito. grat.

Grabi 12-09-2007 23:16

a 0 hekis ütések (1/A) visszaszorítása a következő verzióban várható?

Ati 12-09-2007 23:21

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 141995)
a 0 hekis ütések (1/A) visszaszorítása a következő verzióban várható?

Így van, a legtöbb téma, ami maradt, az az 1/A-s témák. Mivel most jelentős mennyiségű változás bekerült, ezért nem kizárt, hogy még újak be fognak kerülni a következő adagba. Valójában egy ilyenen gondolkozom még az eddigi témák közül.

LST 12-10-2007 07:48

sziasztok!

én nem rég ota játszom a játékkal, de nagyon jol sikerült szerintem a modositás! gratulálok!

Colony 12-10-2007 09:10

Elöszőr is nagyon jók lettek az újítások, nagyon tetszenek.

Nekem első körben ami szembe ötlő volt ( egyébbként a 20.-as pont volt az, de már megbeszélés alatt áll), hogy ha szövetségesem tanácsadóját megnézem a segítség a szövetségeseknél táblázat. Támadásnál felvan sorolva melyik egységből hányszázalékot kér majd folytatódik, hogy földszerzésnél x %. Nem lehet egy sort beilleszteni közé, hogy a zsákmányból.
Én tudom és sokan mások is, hogy mire vonatkozik, de egy kezdő számára nem ártana pontosítani. Meg szebben is nézne ki.

Ui. Ez csak egy észrevétel és nem akartam egy ilyenért külön megbeszélést indítani.

Seldon 12-10-2007 10:15

"Anarchista csoportba kerülés

Ha országodat az anarchista csoportba szeretnéd helyeztetni, akkor ezt ezen az oldalon elvégezheted.

Mielőtt ezt teszed, gondold végig, hogy valóban ezt szeretnéd-e. Ha csak akadályozza ez az ország az egy szinttel lejjebb levő országodat, akkor javasoljuk, hogy inkább az ország lefagyasztását válasszad, így ez az ország később még ugyanitt használható lesz. Ha nem szeretnél többet játszani, akkor az ország törlését javasoljuk, így a jövőben általános tájékoztató leveleket nem kapsz az országgal kapcsolatban."

Fagyasztás súgóba már bekerült, mint lehetőség, gyakorlati bevezetése majd a 7.0-ban lesz?
Azaz nem súgóba :o

Ati 12-10-2007 10:16

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 142039)
Fagyasztás súgóba már bekerült, mint lehetőség, gyakorlati bevezetése majd a 7.0-ban lesz?

Igen, ezért írtam a változások bejelentésénél, hogy "Ez a funkció hivatkozik az ország lefagyasztására, ez a következő módosítások alkalmával fog a Hódítóba kerülni."

Paliking 12-10-2007 13:32

Gratulálok a változásokhoz, nagyon jók lettek :)

Észrevettem egy hibát, nem tudom más fajnál így van-e, de az elfnél a HT annyiszor pakolja a faji varit, ahány próbára be van állítva, függetlenül attól, hogy előtte már sikerült neki feltennie.

Ati 12-10-2007 13:44

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 142081)
Gratulálok a változásokhoz, nagyon jók lettek :)

Észrevettem egy hibát, nem tudom más fajnál így van-e, de az elfnél a HT annyiszor pakolja a faji varit, ahány próbára be van állítva, függetlenül attól, hogy előtte már sikerült neki feltennie.

Suppoortra írj légyszi, országadattal. Köszi.

Burning 12-10-2007 19:41

első ránézésre nagyon jók, második ránézésre se hinném, hogy több gond lesz:)

Seldon 12-11-2007 01:37

Egy kisebb ellentmondást viszont tényleg találtam, csak nem tudom melyik a valós most:

"Kristálygömbök

Az elmúlt 24 órában készült kristálygömbjeid:"

és
"Az elmúlt 24 órában készült kristálygömbök (a szövetségeseid által készítettek is):"

Súgóban viszont már ez áll:
súgó/események menü:

"VIP tagjaink a készített kristálygömbök eredményeit elmenthetik, ami által a szokásos 3 napon túl is megmaradnak, valamint összetett keresési feltételekkel keresni is lehet közöttük."

Ha tényleg ki lett bővítve 3 napra a megőrzési idő, az tényleg nem rossz kényelmi változás :)
Csak akkor nem értem a "szokásos" 3 napot :D

TDK 12-11-2007 13:34

Az A szinten a pontlistában bevezetett változtatás, miszerint a klán sorszámára kattintva az automatikusan beirodik klántámadásnál, ki lesz terjesztve a varázslásra is?
mert különösen jó lenne a szövetség felmérése varázslatnál, és jóval gyakrabban is alkalmazzuk

(a 13-as pontra gondolok a változások közül)

All times are GMT +1. The time now is 22:08.