Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2443)

wand 02-07-2008 16:41

Quote:

felmentek magasra 225-vel, ki a túrót érdekel már?
Quote:

miért? hogy bátran fedezhessenek még magasabbra ?
Quote:

egésszen pontosan kik?
szerinted? :)

Grabi 02-07-2008 16:44

nem egésszen már. 1: négynek kéne ütnie. 2: harcolnia kéne az első kettőnek, 3: egésszen pontosan miről is beszélsz? hogy került ez szóba?

amennyiben harcolna az első kettő azt gondolom, hogy a fedezés jutna utolsónak az eszébe a tagoknak.

wand 02-07-2008 16:50

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 157220)
nem egésszen már. 1: négynek kéne ütnie. 2: harcolnia kéne az első kettőnek, 3: egésszen pontosan miről is beszélsz? hogy került ez szóba?

amennyiben harcolna az első kettő azt gondolom, hogy a fedezés jutna utolsónak az eszébe a tagoknak.

lehet más játékról beszélünk..
1. négynek kéne ütni- akkor ütni fog 4
2. tök mind1, hogy az első 2 fog harcolni, vagy egy külön 4 fős klána, attól még a többszöröse fedez.
3. én úgy gondolom a fedezés túlzott kikönnyítésének a hátrányairól.

Grabi 02-07-2008 16:55

lehet tényleg más játékról beszélünk, mert nincs igazad. de nagyon.

azt mondod kisklánok alakulnának ki? nem éri meg az első kettőnek a kisklán, az egyedüli támadható klán az óvoda. ez egy kockázatos csata lenne, de ha még nem is lenne az, a ki-be lépkedések nem hoznának többlethekit vagy kb. nullszaldót, ami a kockázatot nézve nem éri meg. most hangosan gondolkodom a big gun agyával.

pannonnak meg még mi sem érünk meg :)

egyetlen egy alternatíva a két klán harca, amiben mint mondtam a harc lenne a domináns, nem a fedezés.

mondom ezt úgy h elnézést kell kérnem, hogy olyanról mondok véleményt, amihez semmi közöm.

de erről szerintem ne ebben a témában foglalkozzunk, hanem, ha gondolod 1/A vagy privi. ez maradjon a fedezésé.

wand 02-07-2008 17:01

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 157225)
l
egyetlen egy alternatíva a két klán harca, amiben mint mondtam a harc lenne a domináns, nem a fedezés.

Az milyen alternatíva, hogyha egyik nagy munkával rákészül és beveri a másikat visz tőle 20k hekit, a vesztes meg megvárja amíg visszajön a tartaléka és röhögve visszafedezi a 20k-t?

a két klán harcát most sem gátolja semmi, csak akarat kell(ene) hozzá.

Rebellis 02-07-2008 17:13

Quote:

Originally Posted by wand (Post 157226)
Az milyen alternatíva, hogyha egyik nagy munkával rákészül és beveri a másikat visz tőle 20k hekit, a vesztes meg megvárja amíg visszajön a tartaléka és röhögve visszafedezi a 20k-t?

Nagy igazság.....

Grabi 02-07-2008 17:19

Quote:

Originally Posted by wand (Post 157226)

miért nem ezt írod h attól tartassz h visszafedezik? ami több 100m egység jelenleg. igen, a játékban harccal és fedezéssel is lehet területet szerezni.

amennyiben a két klán kláncsatája révén űr keletkezik a kettő között megint, akkor igen, persze, hogy tudjanak fedezni. különben mi a túrót csinálnak?

a jelenlegi fedezési szabályok csak elrétegezik ezt a két, remélem jópár hónap múlva három klánt.

wand 02-07-2008 17:35

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 157228)
igen, a játékban harccal és fedezéssel is lehet területet szerezni.

Igen, pont mint most.
Most is lehet fedezni is meg harcolni is, vagy tiltja valaki? :D

Quote:

amennyiben a két klán kláncsatája révén űr keletkezik a kettő között megint, akkor igen, persze, hogy tudjanak fedezni. különben mi a túrót csinálnak?
az előbb még elképzelhetetlennek tartottad, hogya topp tovább távolodjon, most meg azt írod, hogy ez lenne a természetes.
szerintem meg az, hogy aki győz az feljebb megy aki veszít az lejebb.

Grabi 02-07-2008 17:36

azt mondtam h harccal esetleg. én is így gondolom h egy le, egy fel. de miért nem gondolod h a vesztes visszafedezzen és újra frontot nyisson?

wand 02-07-2008 17:44

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 157230)
azt mondtam h harccal esetleg. én is így gondolom h egy le, egy fel. de miért nem gondolod h a vesztes visszafedezzen és újra frontot nyisson?

azért mert láttam már ugyanezt 225 katonával.
semmiféle front nem volt, csak nagyrészt megbeszélt ütésekkel való fedezési határ kitolás.

továbbá ha a mostani 2 klánt nézzük, egy vesztes csata után még bármelyiknek lenne annyi tartaléka, hogy megnyissa újra a frontot nem kellene hozzá fedeznie.

egyébként még 1x mondom fedezni most sem tilos, ha jól emléxem toppos orik közöl utoljára Hóhér veszett 2000 hekit egy klán ki be lépéssel és egyszerűen visszafedezte. Biztos sokba került neki, de meg tudta csinálni, szal ne jelentsük ki, hogy lehetetlen

továbbá hangsúlyozom, hogy nem a felfedezés némi kikönnyítése ellen vagyok, hanem a túlzott kikönnyítése ellen.

Grabi 02-07-2008 17:47

értem. ezesetben tudnál egy képletet mondani amivel te egyetértessz és úgy gondolod a mostani és a feltörekvő klánoknak is hosszútávon jó maradhatna?

wand 02-07-2008 18:02

szerintem már elég sokszor leírtam..

500k pontig bárki fel tud menni, ha játszik kicsit, tehát semmi szükség ez alatt a fedezés könnyítésére.
Utána vannak szakadékok amiket a jelenlegi szabályokkal nehéz áthidalni.
tehát 10k heki fölött adnék némi kedvezményt (mondjuk 1000 katona/heki) a felfedezésre, de csak limitált mennyiségben (pl max 5000 hekit fedezhet összesenn ennyiért), és mivel nem lenne cél a topp eltávolodása, ezért ezt az 5000 hekit a mostani toppig (30k) el kellene használnia, a fölött már ennyiért nem fedezhetne.

megjegyzem a probléma összetett, nem csak fedezve lehet haladni hanem harcolva is, az előrejutást nem lehet elvonatkoztatni a harcrendszertől
tehát azt is ki kell könnyíteni.
jó példa erre a másik topic , hogy ne kelljen brutális mennyiségű földet leadni gyakorlatilag 1-2 ütésért.
vagy amit valahogy mindenki elvet, hogy klánban az örtornyok +védőértékére nincs semmi "ellenszer"

és igenis 1/A-ban topp 1 helyre ne fedezve jussanak az emberek hanem harccal.

Arwyl szelleme 02-07-2008 18:22

Quote:

Originally Posted by wand (Post 157215)
Szomorúan látom, hogy ez a topic a megfontolás alatti javaslatok közt van.. :(

A 225 katona/heki tette tönkre!
Pontosabban az akkor feljutó országok, a mostani változásnál semmi más nem kellett volna, mint a már fentlévő orikat 500k pontra visszatenni, és máris mindenki elért volna mindenkit, és mára a jobbak feljebb lennének a gyengébbek lejebb.

igen emlékszem.. amikor még 225katona/heki volt akkor annyit ütöttél Te is meg Arwyl is, hogy felsorolni is hosszú volna..
sőt! bátran vállaltál minden csatát "felszabadultan" és nem a klánkipakolásával "ilyeszetegtted" a téged metámadni igyekvőket.
a játék attól lehetne "felszabadultabb" ha nem kéne irreáils mennyiségű földeket leadni egy klánátlépéshez (tudom fut a másik topic), megha a betonelfeket is át lehetne vinni legalább a betonorkoknak klánban.

De ez nem egyezik, azzal, hogyha van félrerakva 20M katonád, akkor képes legyél félfedezni magad 30k hekire 2 hónap alatt.

Arwyl: hatalmas problémaként állítod be, hogy mennyi idő be tellne utolérni a biget vagy a pannont.. Ezelőtt meg 1 éven át az volt a probléma, hogy a big "nem tudja" utolérni a pannont, most ott vannak ha akarnak háborúznak, ha meg nem akarnak akkor lehet akármennyi a felfedezés úgysem fognak.

Egyetértek abban hogy a "225 kati" juttatta fel a Pannont és a 3 Biges orit (+az enyémet amit lefordítottam) elérhetetlenségig. A baj az volt hogy ekkor lett bevezetve a mostani szabály, ami teljesen lehetetlenné tette a jelenlegi top 1-2 klán beérését.

500k-ra visszatenni? Nem tudom mit szóltál volna hozzá ha a kecskés orikat visszavágták volna oda, mert ugye az SZK-s orikra is gondoltad...

Nem sokat ütöttünk (bár volt egy 12k-s igaz 6k-s veszteséggel és ami még látható mai napig 13ks ütése a Szkarának ;) ), de nem is tehettük, hisz mi 10k-n voltunk ti meg 20k-n, klánban meg akkor tudtunk ütni amikor ti ránk álltatok, mert nem tudtunk titeket kitenni értékben. De erről kár is vitázni.

Annyiból jó volt a 225 kati ekkor hogy pár hónap alatt beértünk titeket, bár ekkor véletlenül SZK-ra men(ekül)tetek. ;)

Igen, nagy probléma az idő, mert se kedve se türelmem, se pénzem nincs arra, hogy 4-5 évig vipeljem az orikat, hogy akár csak megközelítsem az ellent!!

wand 02-07-2008 18:30

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 157235)
500k-ra visszatenni? Nem tudom mit szóltál volna hozzá ha a kecskés orikat visszavágták volna oda, mert ugye az SZK-s orikra is gondoltad...

természetesen a sajátjainkra is értendő, és ha jól rémlik én már ezt nagyon rég írtam.
de mondok valamit a milyeinket tegyék bátran 400-ra, ha mindenki más is egyet ért azzal, hogy a sajátja mehessen 500 ra (kiváncsian várom az egyetértéseket...)

OFF:
Quote:

Nem sokat ütöttünk (bár volt egy 12k-s igaz 6k-s veszteséggel és ami még látható mai napig 13ks ütése a Szkarának )
igen látható, de az monro érdeme, neked ahhoz (sem) volt sok közöd, és utána sem tudtál csinálni semmit. felfedezésen kívül.

Quote:

Annyiból jó volt a 225 kati ekkor hogy pár hónap alatt beértünk titeket, bár ekkor véletlenül SZK-ra men(ekül)tetek.
erre ha válaszolnék valószínű gyorsan kitiltanának..
kicsit emlékezz vissza, pontosan ez , hogy is történt (esetleg keresd elő a kódjainkat...)

ON:
Arwyl a javaslatomra miért nem szólsz semmit? ezzel utol lehet érni, max kell hozzá egy kicsit harcolgatni is, és valóban végig nem mehetc fedezéssel, de szerintem ennyivel fel lehet érni...

Rebellis 02-07-2008 18:39

Csak ne kezdjetek el személyeskedni..
:-);)
Az sose vitt sehová...

Arwyl szelleme 02-07-2008 18:41

Quote:

Originally Posted by wand (Post 157236)
természetesen a sajátjainkra is értendő, és ha jól rémlik én már ezt nagyon rég írtam.
de mondok valamit a milyeinket tegyék bátran 400-ra, ha mindenki más is egyet ért azzal, hogy a sajátja mehessen 500 ra (kiváncsian várom az egyetértéseket...)

OFF:

igen látható, de az monro érdeme, neked ahhoz (sem) volt sok közöd, és utána sem tudtál csinálni semmit. felfedezésen kívül.

erre ha válaszolnék valószínű gyorsan kitiltanának..
kicsit emlékezz vissza, pontosan ez , hogy is történt (esetleg keresd elő a kódjainkat...)
hidd el nem állok olyan szinten számítástechnikából, hogy bármit is feltörjek a neten, és hidd el ha képes is lennék se tenném meg, mert egyáltalán nem nyújt semmi játékélményt az ilyen "győzelem". Hallottam mi történt, de hogy igaz vagy sem, ki tudja...

ON:
Arwyl a javaslatomra miért nem szólsz semmit? ezzel utol lehet érni, max kell hozzá egy kicsit harcolgatni is, és valóban végig nem mehetc fedezéssel, de szerintem ennyivel fel lehet érni...

Ugye nem az a javaslatod hogy tegyük vissza az orikat 500k-ra? :D

wand 02-07-2008 18:48

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 157238)
Ugye nem az a javaslatod hogy tegyük vissza az orikat 500k-ra? :D

az sem lenne rossz megoldás, sőt...
de ismerve az embereket rajtunk kívül nem sok érintett támogatná..

a javaslat ez volt:
Quote:

500k pontig bárki fel tud menni, ha játszik kicsit, tehát semmi szükség ez alatt a fedezés könnyítésére.
tehát 10k heki fölött adnék némi kedvezményt (mondjuk 1000 katona/heki) a felfedezésre, de csak limitált mennyiségben (pl max 5000 hekit fedezhet összesenn ennyiért), és mivel nem lenne cél a topp eltávolodása, ezért ezt az 5000 hekit a mostani toppig (30k) el kellene használnia, a fölött már ennyiért nem fedezhetne.

Arwyl szelleme 02-07-2008 19:04

Quote:

Originally Posted by wand (Post 157239)
az sem lenne rossz megoldás, sőt...
de ismerve az embereket rajtunk kívül nem sok érintett támogatná..

a javaslat ez volt:

csak annyit reagálnék, hogy nekem nem tetszik, és kérdezném, hogy amit én írtam heki/10 az szerinted kevés?

27k hekin 2700 kati lenne az igény. Írtad, hogy ha kap egy pofont 1 klán akkor röhögve visszafedezik. Számoljunk csak:

ha beverik a Pannont 14%-ra azaz ~30k hekire, az mennyi is? 81M kati...

ne mond már hogy ez annyira kevés!

(és a fedezési arányt bele se számoltam)

Hóhér 02-07-2008 19:04

Quote:

Originally Posted by wand (Post 157233)

megjegyzem a probléma összetett, nem csak fedezve lehet haladni hanem harcolva is, az előrejutást nem lehet elvonatkoztatni a harcrendszertől
jó példa erre a másik topic , hogy ne kelljen brutális mennyiségű földet leadni gyakorlatilag 1-2 ütésért.
vagy amit valahogy mindenki elvet, hogy klánban az örtornyok +védőértékére nincs semmi "ellenszer"

sokszor leírtad, és szokszor beszéltél olyan jövőbeli jksz fedezési határ kitolásról, ami még mindíg nem történt meg, mióta is?

Ha fedezési határt szeretnénk kitolni, rég megtehettük volna. Majdnem egy éve ezen lovagolsz itt a fórumon. És mégsem jön a csoda.

- Fedezési határt lehett volna növelni akkor, amikor Serg lefordult, még sem történt semmi. vajon miért?

- Van annyi tartalékunk, hogy a mostani fedezési mennyiség mellett is vissza tudnák fedezni, egy esetleges big gunos pofon után. akkor meg miért nem növekedik a fedezési határ nem tudom mióta?

Ha körül nézel a fórumokon kétféle vélemény ütközne, ha neki állnánk háborúzni.
Van aki ezt követeli tőlünk, hogy kezdjük el egymást püfölni, mert ez fog jót tenni a játéknak, minden féle probléma ide vezethető vissza, hogy az első 3 klán mnt-s. ( ami már nem igaz )
Sokan azt mondanák veled együtt, hogy ezek megbeszélt ütések lennének, a fedezési határ kitolására.

úgy olvastam 2 féle javaslatod van, mindkettő arra vonatkozik, hogy a topp klánok valahogy elérhetőek legyenek.

a 500k pontra visszarakás nevetséges :)
nem azért mert nagyon megijednék, de akkor én is szeretnék anarchba 200000 hekire pár országot, mert mennyi időbe kerülne oda felvinni bármit is.
vagy vegyük le akkor azokat is. ez vicc :) ugyan az mint az A csopi újraindítása, erre lenne esély?

a másik javaslatod a 30 000 hekiig való fedezési könnyítés.
egyrészt ez úgytűnik, mintha elég specifikus, és részre hajló lenne :)

de azért javíts ki, ha nincs köze a mostani topp orik magasságához...

EBBEN az esetben ha véletlen bontanánk az mnt-t a big gunnal, és 1 hónap múlva 35 000 heki lenne a fedezési maximum akkor :

új javaslattal állnál elő, hogy hopp tévedtem, mégis csak 35000ig legyen a könnyítés?

mert rá jöszz hogy az utolsó 5000 heki fedezése is évek lehet?

csak picit vicces...
:)

wand 02-07-2008 19:22

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 157241)
sokszor leírtad, és szokszor beszéltél olyan jövőbeli jksz fedezési határ kitolásról, ami még mindíg nem történt meg, mióta is?

Ha fedezési határt szeretnénk kitolni, rég megtehettük volna. Majdnem egy éve ezen lovagolsz itt a fórumon. És mégsem jön a csoda.

valóban nem történt meg egy éve? benne van a kérdésedben a válasz.. vagyis az újabb kérdés: És előtte hányszor történt meg? :)

Quote:

Sokan azt mondanák veled együtt, hogy ezek megbeszélt ütések lennének, a fedezési határ kitolására.
a jelenlegi fedezési értékekkel szerintem senki nem mondaná ezt, én a legkevésbé.

Quote:

úgy olvastam 2 féle javaslatod van, mindkettő arra vonatkozik, hogy a topp klánok valahogy elérhetőek legyenek.
nekem? szerintem mindenkinek erre van javaslata..

Quote:

BBEN az esetben ha véletlen bontanánk az mnt-t a big gunnal, és 1 hónap múlva 35 000 heki lenne a fedezési maximum.
új javaslattal állnál elő, hogy hopp mégis csak 35000ig legyen a könnyítés?
szerintem olvasd el még 1x..
5000 heki kedvezményes fedezést adnék, a többit ugyanúgy harccal kéne begyűjteni.

Quote:

egyrészt ez úgytűnik, mintha elég specifikus, és részre hajló lenne
rám sokmindent el lehet mondani, de a részlehajlóságot nem.
mesélj kinek részrehajló ez?
kik tudjnák kihasználni?
1x pannon mielőtt rátok áll
ha bever tiiteket akkor ti is tudjátok használni visszamentek30k-ra onnan meg fokozással ott vagytok ha vissza akrjátiok őket ütni
másodszor jól jönne minden felfelé törekvő országnak, aki elakad, de ettől még nem tud fedezéssel végig menni.

Quote:

csak picit vicces...
valóban, csak szerintem máshogy...

wand 02-07-2008 19:27

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 157240)
csak annyit reagálnék, hogy nekem nem tetszik,

és kifejtenéd miért nem?

Quote:

27k hekin 2700 kati lenne az igény. Írtad, hogy ha kap egy pofont 1 klán akkor röhögve visszafedezik. Számoljunk csak:

ha beverik a Pannont 14%-ra azaz ~30k hekire, az mennyi is? 81M kati...

ne mond már hogy ez annyira kevés!
valóban szép szám, de 30k hekin mondjuk 6-8 hónap katona termelés, és ezt én kevésnek érzem
és méginkább kevésnek érzem azt ha 15.000 hekin egy max fedezéshez csak 2,25M katona kell vagyis 3 milliárd kp, miközben egy ütéshez ennél több.

Ati 02-07-2008 19:29

Ez a "kedvezményes felfedezés" ez anno Monrónak is ötlete volt, sőt igazából emiatt lyukadtunk ki a fefedezési arányhoz.

Hóhér 02-07-2008 19:29

Quote:

Originally Posted by wand (Post 157244)

valóban szép szám, de 30k hekin mondjuk 6-8 hónap katona termelés, és ezt én kevésnek érzem
és méginkább kevésnek érzem azt ha 15.000 hekin egy max fedezéshez csak 2,25M katona kell vagyis 3 milliárd kp, miközben egy ütéshez ennél több.

azaz 30-35 milliárdra gondolsz? vagy nem értem...

wand 02-07-2008 19:32

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 157246)
azaz 30-35 milliárdra gondolsz? vagy nem értem...

valóban elszámoltam..
így legalább még jobban kijön, hogy ez tök jó lenmne annak akinek a háta mögött vany egy szép nagy klán aki tömi pénzzel meg katonával, heti 1 max fedezéssel pár hónap alatt felérhet
de a feltörekvő klánoknak épp nem ér semmit :)

Rebellis 02-07-2008 19:32

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 157241)
A csopi újraindítása, erre lenne esély?

Sajnos nincs, pedig az egyik legjobb megoldás volna...
Az összes csopira és a játékmenetre túlnyomó részt, pozitív hatással lenne...

Megérne egy topicot de nem látom értelmét:-)

wand 02-07-2008 19:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157245)
Ez a "kedvezményes felfedezés" ez anno Monrónak is ötlete volt, sőt igazából emiatt lyukadtunk ki a fefedezési arányhoz.

igen annó is volt róla szó, csak valahogy elsikkadt a témák között.

Ati 02-07-2008 19:44

Quote:

Originally Posted by wand (Post 157249)
igen annó is volt róla szó, csak valahogy elsikkadt a témák között.

Nem sikkadt el, ebből lett a felfedezési arány.

Ami miatt én ezt a témát a megfontolás alatti javaslatok küözé tettem, az eredetileg pont a felfedezési arány eltörlése lett volna. Erről ma már nem vagyok teljesen meggyőződve, hogy jó lenne, de azért ez még mindig nem egy elvetett gondolat.

Az eddigi javaslatokon felül lassan körvonalazódik egy olyan is, ahol a felfedezési arányt eltöröljük, ezáltal mindig a mostani képlet alja érvényesül, de valamilyen kritérium alapján kapnak az emberek kedvezményes felfedezési lehetőséget, ami olcsóbb ennél. Eltöltött játékidő, topban eltöltött idő, foglalt hekrátok függvénye stb... Valami. Akár egy plafon is lehet, nem kapnak a top10% fölöttiek. Szintén has szám. Ezzel a szakadékok tényleg áthidalhatóak lennének, miközben az általános felfedezési szükséglet nem változik.

Kutyuleee 02-07-2008 19:48

Nekem teccene kifejezetten, hogy nem a fedezgetős oriknak lenne exponenciálisan drágább, hanem aki üt annak kedvezményesebb.

wand 02-07-2008 22:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157250)
valamilyen kritérium alapján kapnak az emberek kedvezményes felfedezési lehetőséget, ami olcsóbb ennél. Eltöltött játékidő, topban eltöltött idő, foglalt hekrátok függvénye stb...

az eltöltött játékidőt v a topban töltött idő szerinti kedvezményt nem támogatom. Ne az kapjon már kedvezményt aki csak a tornyok között gubbaszt és nem csinál semmit csk telnek a körei.

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 157252)
Nekem teccene kifejezetten, hogy nem a fedezgetős oriknak lenne exponenciálisan drágább, hanem aki üt annak kedvezményesebb.

igen ez nekem is tecc

Serg 02-08-2008 02:50

Quote:

Originally Posted by wand (Post 157215)
Szomorúan látom, hogy ez a topic a megfontolás alatti javaslatok közt van.. :(

A 225 katona/heki tette tönkre!
Pontosabban az akkor feljutó országok, a mostani változásnál semmi más nem kellett volna, mint a már fentlévő orikat 500k pontra visszatenni, és máris mindenki elért volna mindenkit, és mára a jobbak feljebb lennének a gyengébbek lejebb.

igen emlékszem.. amikor még 225katona/heki volt akkor annyit ütöttél Te is meg Arwyl is, hogy felsorolni is hosszú volna..
sőt! bátran vállaltál minden csatát "felszabadultan" és nem a klánkipakolásával "ilyeszetegtted" a téged metámadni igyekvőket.
a játék attól lehetne "felszabadultabb" ha nem kéne irreáils mennyiségű földeket leadni egy klánátlépéshez (tudom fut a másik topic), megha a betonelfeket is át lehetne vinni legalább a betonorkoknak klánban.

De ez nem egyezik, azzal, hogyha van félrerakva 20M katonád, akkor képes legyél félfedezni magad 30k hekire 2 hónap alatt.

Arwyl: hatalmas problémaként állítod be, hogy mennyi idő be tellne utolérni a biget vagy a pannont.. Ezelőtt meg 1 éven át az volt a probléma, hogy a big "nem tudja" utolérni a pannont, most ott vannak ha akarnak háborúznak, ha meg nem akarnak akkor lehet akármennyi a felfedezés úgysem fognak.

Nem személyeskedj mert sorolhatnák hogy Te vagy Ti hogy ütöttetek:egyik klán felmér és a barakkos üt és volt hogy mindkét klánban volt orid szal inkább ne feszegesd

Serg 02-08-2008 04:46

Quote:

Amikor nem kezded el a személyeskedést lám vannak jó ötleteid is ,ez a 10k felett kedvezményes 5k heki tetszik is bár 500k pont felett nem 5k heki fogja megváltani a világot mégis könnyítés a mostanihoz képest mert bár 10k hekinél járok és a felfedezési arány nulla mégis 1 hektár föld felfedezéséhez kell 1.645 katona és 164.500 arany ami szerintem nem reális.Köthetnénk ezt a kedvezményt a felfedezési arányhoz csak bizonyos százalék alatt lehetne igénybe venni.
Az őrtornyos részre meg csak annyit mondok hogy aki akarja megoldja aki meg nem az meg itt sír a fórumon(mindenből nem lehet jó valaki ha sok a torony barakk akkor toli vari érzékeny,de ezt Te is pontosan tudod)

-Fegya- 02-08-2008 08:15

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 157252)

Ez szépen hangzik, de mit csináljon az, aki alatt és fölött is szakadék van?
Ütni nem tud, mert nincs ellenfél a közelében, kedvezményesen fedezni nem tud, mert nincs ütése.

-Fegya- 02-08-2008 08:24

Quote:

Akkor én is beidézem az ötletedre adott válaszomat:

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 138730)
Ez a javaslat tényleg sokkal jobb helyzetet eredményezne, mint a jelenlegi helyzet. Át lehetne hidalni a nagy szakadékokat, nem alakulna ki felfedezési verseny, stb. Felsorolom, hogy mi nem tetszik benne:
- 3 olyan paraméter van benne, ami a konkrét helyzetre kitalált paraméter. (10000 heki feletti könnyítés, kb 39000 hekis abszolút korlát, 5000 hektáros kedvezmény) Ha tehát változik a helyzet, akkor ezen paramétereket is változtatni kell. Ez nagyon olyan kézi vezérlés jellegű.
- Úgy tűnik, a nemzetközi 1A-kban, valamint az anarch legfelső szintjén is probléma a jelenlegi felfedezés. Vajon ki talál ki ilyen paramétereket minden nemzetközi 1A-ra, ami konkrétan oda jó? Szerintem ez így nem megy. Egységesen kellene kezelni az összes 1A-t.
- Téged nem tudtalak meggyőzni arról, hogy probléma egy csoportban, ha a csoport összes földterülete folyamatosan csökken, de én úgy gondolom, hogy ez probléma.(Egyre lejjebb kerül a top30%, az átlag egyre messzebb kerül a toptól, stb)

Ati 02-08-2008 08:42

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 157298)
Ez szépen hangzik, de mit csináljon az, aki alatt és fölött is szakadék van?
Ütni nem tud, mert nincs ellenfél a közelében, kedvezményesen fedezni nem tud, mert nincs ütése.

És soha nem is volt neki, amióta fellépett az A-ba? Hát ha egész életében csak felfedezéssel jutott fel, akkor maradna e szerint a javaslat szerint neki a drága fedezés ilyenkor is.

Ha valaha volt neki sikeres ütése, és az az után járó kedvezményes fedezést még nem használta fel, akkor ilyen esetben ez ideális lehetne.

-Fegya- 02-08-2008 08:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157302)
És soha nem is volt neki, amióta fellépett az A-ba? Hát ha egész életében csak felfedezéssel jutott fel, akkor maradna e szerint a javaslat szerint neki a drága fedezés ilyenkor is.

Ha valaha volt neki sikeres ütése, és az az után járó kedvezményes fedezést még nem használta fel, akkor ilyen esetben ez ideális lehetne.

Természetesen volt neki sikeres ütése, de úgy gondolom, hogy nincs nyilvántartva, hogy mennyit ütött sikeresen.

Ati 02-08-2008 08:55

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 157304)
Természetesen volt neki sikeres ütése, de úgy gondolom, hogy nincs nyilvántartva, hogy mennyit ütött sikeresen.

Persze, hogy nincs. Erről szólt az újonnan felhozott javaslat, hogy legyen.

A már most fentlevő országok esetében a felfedezési százalék bevezetéséig vissza lehet ezt követni. Azt hiszem, hogy ez elég régen volt ahhoz, hogy a többség kapjon egy jó adag könnyebb felfedezést. Aki nem fog kapni, az nyilván azok az országok, akik egy maghatározott top% fölött voltak.

-Fegya- 02-08-2008 09:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157306)
Persze, hogy nincs. Erről szólt az újonnan felhozott javaslat, hogy legyen.

A már most fentlevő országok esetében a felfedezési százalék bevezetéséig vissza lehet ezt követni. Azt hiszem, hogy ez elég régen volt ahhoz, hogy a többség kapjon egy jó adag könnyebb felfedezést. Aki nem fog kapni, az nyilván azok az országok, akik egy maghatározott top% fölött voltak.

Az 1A-ban pillanatnyilag fölöttem van a legnagyobb szakadék. kb 400000 pont. Nagyrészt egyéni és klánütésekkel jöttem fel idáig, de az ütéseim zöme közvetlenül a felfedezési ráta számolása előtt volt.
De nem bánom, ha én személy szerint rosszul járok, de kialakul egy jó megoldás a felfedezésre.

Smooth Scroller 02-09-2008 08:53

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 157282)
Nem személyeskedj mert sorolhatnák hogy Te vagy Ti hogy ütöttetek:egyik klán felmér és a barakkos üt és volt hogy mindkét klánban volt orid szal inkább ne feszegesd

upsz... es ilyet lehet? :eek:

lacqa 02-09-2008 10:15

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 157422)
upsz... es ilyet lehet? :eek:

csinálni?
bizonyítani?
állítani?

szerintem mindegyikre kéne tudnod a választ. ha nem, akkor csukott szemmel játszol, és mellesleg a fórumot is meglehetősen szelektíven olvasod.

de összefoglalom csak a te kedvedért:
lehet úgy csinálni, hogy ne lehessen bizonyítani, tehát ilyennel vádolni butaság, csinálni meg alapból csúnya dolog.

most elégedett vagy?

tudod az élet már csak ilyen igazságtalan. és ezért szeretjük a hódítot, mert olyan jó kis modellje az életnek.

Ati 02-09-2008 15:50

A téma ismételt szétoffolása után esetleg ha visszakanyarodnánk a javaslatokhoz...

All times are GMT +1. The time now is 21:36.