Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Szerintetek mikor lesz meg a 500 000. ország? :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2395)

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:18

http://kepfeltoltes.hu/071126/710966...toltes.hu_.jpg

az 1-re végződő az újrakapcsolódás előtti IP-ma 2-re végződő meg az, amivel most épp netezek.

Kicsit lebutítottam a dolgokat, meg egyszerű számokat írtam, így könnyű lesz az áttekintés. :)

Szóval, várom a VIP-et az országomra!

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:21

Hol a Gábor? Jön egy VIP-el !!!!!

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:23

2007-11-26 21:22:53 Biztonsági figyelmeztetés: hozzáférés az előzőtől eltérő IP címről.

Úgy mellesleg. Szóval? Hol a fogadópartnerem? Azt mondta, tarja a szavát!! Remélem nem kell csalódnom az emberekben....

Ati 11-26-2007 20:24

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 137809)
Tudod a saját belső IP-imet? :)

Hogyne tudnám? ;) Most másoltad be. :D:D:D

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:25

Ha jól látom a képet, az összes létező IP címem más, mint az újracsatlakozás előtt. Tehát átírtam. :)
Csoki, kérek nasiiiit! :D Dobok egy hengeres sört érte :D

gabor00 11-26-2007 20:25

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 137824)
Hol a Gábor? Jön egy VIP-el !!!!!

megkesz de még nézem és kivi vok vmire hogy tényleg van e ilyen. de küldöm tuti!!!

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 137828)
Hogyne tudnám? ;) Most másoltad be. :D:D:D

Azért nem ilyen alap1 IP-kel rohangálok ilyen alap1 beállítások mellett :) Csak mivel azt mondta, hgoy maradjunk a számoknál, én meg nem akartam nagyon agyonbonyolítani a dolgokat... :) Amint megkapom a VIP-et, viszaírom az IP-met, és azt már nem kapjátok meg! :p :D

gabor00 11-26-2007 20:27

ipconfig /all-t miért kellett kitorolni azzal is igazolnád hogy ugy hivtad le.
na mindegy csak azt is megnéztem volna.

Csokibácsi 11-26-2007 20:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 137822)
Nocsak, nem is tudtam, hogy abban a városban laksz... :D

Pedig de :)

Az nem titok, csak a makkomat satíroztam ki.
Azt nem mutogatom, hátha kiskorúak is nézik a topikot :)

Ati 11-26-2007 20:28

nekem az ipconfig /flushdns a kedvenc parancsom... :D

Andrew 11-26-2007 20:29

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 137832)
Azért nem ilyen alap1 IP-kel rohangálok ilyen alap1 beállítások mellett :) Csak mivel azt mondta, hgoy maradjunk a számoknál, én meg nem akartam nagyon agyonbonyolítani a dolgokat... :) Amint megkapom a VIP-et, viszaírom az IP-met, és azt már nem kapjátok meg! :p :D

má' mind1, má' jól fel lettél törve :D:D

Ati 11-26-2007 20:29

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 137834)
Pedig de :)

Az nem titok, csak a makkomat satíroztam ki.
Azt nem mutogatom, hátha kiskorúak is nézik a topikot :)

Jártam arra mostanában egy párszor... :)

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:29

Quote:

Originally Posted by gabor00 (Post 137831)
megkesz de még nézem és kivi vok vmire hogy tényleg van e ilyen. de küldöm tuti!!!

Okszi, hiszek neked :)

Nyugodtan nézd.

Nyomunk egy netbiost, és átírom a te IP-det is... :DDDDD (na jó nem, a fene se akar bíróságra járkálni :D De hidd el, át lehet. :))

Akár ki is próbálhatd saját magadon !

Feltételezem tudod hol kell átírni, úgyhogy azt nem írom le. Nyomj egy ipconfig-ot a cmd-ben, és nézd meg mit ír ki. majd írd át a címedet, kapcsolódj le a netről, és kapcsolódj rá vissza. Majd újabb ipconfig, és saját monitorodon lesz kiírva, hgoy más a belső IP-d :)
Nagy valószínűséggel a külsőd is más lesz, nekem pl megváltozott az is. :):) De a belsőd 100%, hogy az lesz, amire átírod. :)

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:32

Quote:

Originally Posted by gabor00 (Post 137833)
ipconfig /all-t miért kellett kitorolni azzal is igazolnád hogy ugy hivtad le.
na mindegy csak azt is megnéztem volna.

Esküszöm, ezen nem múlik:

http://kepfeltoltes.hu/071126/706229...toltes.hu_.jpg

gabor00 11-26-2007 20:33

tom hogy kell meg minden csak a saját szolg. vhogy nem engedi nálam ezek szerint van olyan ahol engedik. kissé fura de ugy látszik mukodik.
mindjárt megnézem én is.

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:33

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 137836)
má' mind1, má' jól fel lettél törve :D:D

HÁ! Törj fel ha tudsz! Bekapcsoltam a vindóz tüzfalat! Most aztán a Hungarian Pirates Alliance sem fér be hozzám! :D:D:D:D:p

Csokibácsi 11-26-2007 20:35

Quote:

Originally Posted by gabor00 (Post 137831)

Hogyne lenne, ezt magyarázzuk már mióta :)

Nem baj, ha nem tudtad.
Mondjuk én nem megyek be egy mandulaműtétre észt osztani és mondom a zöldköpenyes maszkos csávónak, hogy rosszul fogja csipeszt, meg hogy a technikája egy ősi szar, mert mindenki tudja, hogy a mandulát végbélen keresztül távolítják el.
Főleg, ha többen mondják, hogy nem így van.
Akkor előbb megkérdezem a guglit. Vagy a nyugdíjas szomszéd nénit, az sok pletykát hall.

Ati 11-26-2007 20:35

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 137842)
HÁ! Törj fel ha tudsz! Bekapcsoltam a vindóz tüzfalat! Most aztán a Hungarian Pirates Alliance sem fér be hozzám! :D:D:D:D:p

Nem értem hogy jön ide az, hogy Te már fűtesz.........

:D

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:36

Quote:

Originally Posted by gabor00 (Post 137841)
tom hogy kell meg minden csak a saját szolg. vhogy nem engedi nálam ezek szerint van olyan ahol engedik. kissé fura de ugy látszik mukodik.
mindjárt megnézem én is.

ez nem létezhet. Ilyen nem létezhet... Elképzelni nem tudom, hogy egy szolgáltató bele mer szólni, hogy te milyen IP-t használsz belül, a saját számítógépeden...

Ez olyan, mintha én üvegfúvó lennék, és te vennél tőlem egy poharat, én meg kikötném, hogy csak szénsavmentes narancslét tölthetsz bele, és napi 24 órát kameráznám a poharadat, és nem engedném, hogy baracklevet tölts bele.

Ha ilyen van, holnap reggel kezd a bíróságon... A saját számítógéped a magántulajdonod. Ahogy az IP címeddel is te magad rendelkezel. Egy 3. fél nem szólhat bele, hogy te mit állítassz be. Képtelenség.

Nagyon elkeserítő lenne, ha ilyen szolgáltató létezne, és még nem tűntették volna el őket a föld színéről :(

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 137844)
Nem értem hogy jön ide az, hogy Te már fűtesz.........

:D

Melegben nehezebb feltörni egy gépet. :D:D:D

Csokibácsi 11-26-2007 20:38

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 137845)
ez nem létezhet.

Dehogynem. Rendszergazda jog nélkül nem megy :)

Ati 11-26-2007 20:38

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 137845)
ez nem létezhet. Ilyen nem létezhet... Elképzelni nem tudom, hogy egy szolgáltató bele mer szólni, hogy te milyen IP-t használsz belül, a saját számítógépeden...

Hogyne lenne? Ha nekiállsz a szolgáltatód ip címei közül állítgatni magadnak, akkor abból igencsak nagy kavarodás lesz. Te leragadtál annál, hogy belső használatra kitalált címek. Azok közül használhatsz bármit. De nem az összes létező cím közül válogathatsz saját kedved szerint.

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:38

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 137843)
.... a technikája egy ősi szar, mert mindenki tudja, hogy a mandulát végbélen keresztül távolítják el.
....

Pedig DE !!!
*rövid*:D

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 137848)
Hogyne lenne? Ha nekiállsz a szolgáltatód ip címei közül állítgatni magadnak, akkor abból igencsak nagy kavarodás lesz. Te leragadtál annál, hogy belső használatra kitalált címek. Azok közül használhatsz bármit. De nem az összes létező cím közül válogathatsz saját kedved szerint.

Leragadtam. Mert a belső IP-kről beszélünk. :D

Nyilván át lehet állítani szánt szándékkal úgy, hogy ne tudjak feljutni egykönnyen a netre (vagy sehogy) de most a vita abból van, hogy azt bizonygatjuk, hgoy a belső IP-met állítgathatom. Ő azt mondta, hogy nem. Mert az alapján azonosít a szolgáltató. Mi meg azt mondtuk, hogy ez nem így van. És ez tényleg nem így van. :) Tehát egy kötött szituációban kötötten gondolkodom. Nyilván nem adhatok meg olyan IP-t, amit a saját szolgáltatóm használ már... Illetve megadhatom azt is, csak nem fogok tudni feljutni az internetre. :)

Ati 11-26-2007 20:46

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 137852)
Nyilván nem adhatok meg olyan IP-t, amit a saját szolgáltatóm használ már... Illetve megadhatom azt is, csak nem fogok tudni feljutni az internetre. :)

Én csak ennyit állítok, hogy bármilyen címet azért nem adhatsz meg. :)

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:49

na kipróbálom az 1.2.3.4 -et :D

(Mindazonáltal nem tagadtam el az igazadat, tehát nyilván nem adhatsz meg bármit.)

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:51

http://kepfeltoltes.hu/071126/399666...toltes.hu_.jpg

Ati 11-26-2007 20:52

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 137856)
dfdvyxvasdvasdvasdfv

Ezt lehetőleg ne állítsd be ip címnek... :D

gabor00 11-26-2007 20:53

nos probálgattam de nálam nem megy ha átirom. megtagad a szolgáltato.
ennyi arrol hogy részben nekem is igazam van.
ezek szerint szolgáltato válogatja.

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:55

működik az 1.2.3.4 !!!!!!

SŐT!

Úgy írtam át, hogy közben nem jöttem le a netről, és nem kapcsolódtam újra! Egyszerűen átírtam a net alatt a belső IP-met, és meg se szakadt !!! ;) Úgyhogy nagyjából ennyire nincs közül hozzá, hogy milyen belső IP-t használsz. (kivéve, ha a saját szolgáltatód ip-jét akarod saját magukra ráerőltetni...)

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 137857)
Ezt lehetőleg ne állítsd be ip címnek... :D

Az azért volt, mert bemásoltam a képet ide úgy, hogy nem voltak kitakarva bizonyos adatok. :D És gyorsan rámentem, hogy 'Edit post', és hirtelen ez jutott eszembe :D

gabor00 11-26-2007 20:58

nálad az a PPP adapter gondoskodik a netrol és ha azt át tudnád állitani akor biztos nem lenne neted ezek szerint a hálokarid kulon áll attol vagy nemtom.
nálam 2halokar is van a gépben mégsem muxik egyikrol sem.

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 20:58

Quote:

Originally Posted by gabor00 (Post 137858)
nos probálgattam de nálam nem megy ha átirom. megtagad a szolgáltato.
ennyi arrol hogy részben nekem is igazam van.
ezek szerint szolgáltato válogatja.

A VIP-et nem kérem , ha ilyen szolgáltatód van, akkor inkább tartsd meg, jól jön az majd neked :):):)

A szolgáltató nevét leírnád ide? Holnap felhívom őket a céges telómról, és megkérdezem tőlük... (Hozzáteszem, ilyen nem létezhetne, mivel nem szabhatják me, hogy a szabadon választható IP-k közül te melyiket viszed el... Ez a szolgáltató még azért létezik, mert még senki nem perelte be emiatt..... Ilyen nincs!! Ez jóformán törvénytelen, hisz korlátoznak a felhasználói szabadságobdan! Márpedig ez garantálom, hogy nincs benne a szerződésedben!)

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 21:00

hozzáteszem, ha 2 hálókártyáról sem megy, akkor nálad valami nagyon durván el van ....va.

Lehet hülye kérdés lesz, de nem a hálózati hídnál buherálsz? Mert egyszerűen ezt én képtelen vagyok elhinni , hogy egy külső szolgáltató lekorlátozza a belső IP-det... ne is haragudjon meg senki, de köpni nyelni nem tudok. Ez képtelenség.

Csokibácsi 11-26-2007 21:01

Quote:

Originally Posted by gabor00 (Post 137861)
nálad az a PPP adapter gondoskodik a netrol és ha azt át tudnád állitani akor biztos nem lenne neted ezek szerint a hálokarid kulon áll attol vagy nemtom.
nálam 2halokar is van a gépben mégsem muxik egyikrol sem.

A modem azonos subneten legyen a hálókártyával.

Ati 11-26-2007 21:02

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 137863)
Márpedig ez garantálom, hogy nincs benne a szerződésedben!)

Láttam én már érdekes szerződéseket... :) Bár azok a szemközti irodaházból utp kábelen áthúzott netek voltak... :)

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 21:02

Lassan azt kell hinnem, északkelet albániából nyomulsz :D
Na én most elmegyek aludni... Ezt ki kell pihennem, ez most durván megfeküdte a gyomrom. Ez betette a kulcsot...

*tátott szájjal elképedve bandukol el a gép mellől*

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 21:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 137866)
Láttam én már érdekes szerződéseket... :) Bár azok a szemközti irodaházból utp kábelen áthúzott netek voltak... :)

A legjobb húzásunk az volt, amikor a Robi barátommal 2 ház ablakán keresztül kötöttük hálóba a gépünket. 20 méter koax kábel.
Átviteli sebesség... Szerinted?... :D:D:D:D (Igaz, az lan volt, nem net, de akkor is nevetségesen nézett ki.) :D

gabor00 11-26-2007 21:05

nálam nem enged variálni az ip-ken mind2 karinál probáltam. ha kapok ipt azon nem változtathatok 6oránként ha nem vagyok kapcs velük ujat kapok. amugy a cime ők amugy is egy tré cég de ez van itt monopol helyzetben és igy korlátoznak, sajna.
a vip-el kapcs most akkor mit csináljak küldjem vagy ne fogadtunk nálad az adu küldjem vagy ne. te döntessz.

a pr.hu lemaradt pedig azt is kuldtem.

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 21:06

Egyébként kitől lehet itt netet venni Magyarországon?
T-com, PanTel, Invitel, DravaNet, .. ?? Biztos van még pár szolgáltató... Mindegy. Eközül a 4 közül egyiknél sem hallottam még ilyesmiről, hogy a belső IP-t korlátozgatták volna.. :S

Na de én most tényleg L.
Sziasztok, holnap frissen átolvasom a dolgokat. Ez most lesokkolt valóban. ::S:D

All times are GMT +1. The time now is 09:20.