Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Klánbalépések csökkentése, klánütések könnyebbé tétele (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2286)

Deni 09-01-2007 16:23

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 121895)
Ha nem törekedik felfelé, akkor nem is fogja kihasználni a lehetőséget :)
Ahogy olvastam a topicot nem mindenki gondolja evidensnek :)

Én annak gondolom :rolleyes:

Noh azt akartam írni, hogy akkor megnőne a "töltelékorik" száma, amik semmit sem csinálnak csak arra várnak, hogy pontszám miatt vki klánba hívja őket egy-egy támadás erejéig.. aztán rájöttem, hogy ha aktív ori lenne akkor nem is lenne belőle gond, ha meg nem aktív (szabi vagy szk) akkor úgysem telnek a körei, így a %-a sem csökkenne.. így rágódva a dolgon, tulajdonképpen lehet, hogy lenne értelme kiterjeszteni ezt a lehetőséget minden játékosra, nem csak a topra korlátozni..de azt hiszem ezen még agyalok egy kicsit :)

Deni 09-01-2007 16:27

OFF
Quote:

Originally Posted by LotR (Post 121802)
Deni talán nem a szívedcsücskeit kéne vakon támogatni a HSZ-eiddel hanem picit tényleg átlátni..

Cyby is a szívem csücske, Ő ellenzi.. így mintha némi anomáliát vélnék felfedezni az írásodban :)
Amúgy lehet egy nagyképű hozzászólás lesz, de véleményem szerint én jobban átlátom ezt a problémát, mint Te.. ha nem így van és erre fény derül, akkor majd természetesen bocsánatot fogok kérni :)
valamint nem gondolom, hogy bárkit is vakon támogatnék..
OFFoff

Xeper 09-01-2007 18:10

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 121900)
Én annak gondolom :rolleyes:

Noh azt akartam írni, hogy akkor megnőne a "töltelékorik" száma, amik semmit sem csinálnak csak arra várnak, hogy pontszám miatt vki klánba hívja őket egy-egy támadás erejéig.. aztán rájöttem, hogy ha aktív ori lenne akkor nem is lenne belőle gond, ha meg nem aktív (szabi vagy szk) akkor úgysem telnek a körei, így a %-a sem csökkenne.. így rágódva a dolgon, tulajdonképpen lehet, hogy lenne értelme kiterjeszteni ezt a lehetőséget minden játékosra, nem csak a topra korlátozni..de azt hiszem ezen még agyalok egy kicsit :)

Szerintem simán ki lehtne terjeszteni a nem toposokra is, hiszen arról beszéltünk, hogy min. 1%-nál megállna a csökkenés. Ha valaki top 30% alatt 3 klánt megjárt, és még mindig lent van, akkor sem kapna őrületesen nagy előnyt ezzel :)

Synkel 09-01-2007 20:05

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 121915)
Szerintem simán ki lehtne terjeszteni a nem toposokra is, hiszen arról beszéltünk, hogy min. 1%-nál megállna a csökkenés. Ha valaki top 30% alatt 3 klánt megjárt, és még mindig lent van, akkor sem kapna őrületesen nagy előnyt ezzel :)

Bírom ezt a nagylelkűséget:)
Most rögtön ott tartunk, hogy ez nem kizárólag az első 20 ori, hanem az összes A-s játékos érdeke.

Gondoskodtatok róla, hogy csak ti maradjatok fenn, most meg a középmezőnyt is el akarjátok takarítani. Mint a középmezőny tagja határozottan ellenzek továbbra is minden ilyen irányú könnyítést. Mikor az ovi elől "menekültünk" vállaltuk, hogy ez elég sok földet juttat a császárnak, válalljátok ti is ha be akartok támadni.

Ez a topic nagyon korán jött. Míg nincs megoldva annak a lehetősége, hogy ne csak a két topklán tarthasson tisztességesen termelő nagy törpét, addig bármiféle könnyítés, ami a nagyok ütésének elősegítését irányozza még tovább mélyíti a szakadékot.
A törpe viszont egy másik topic témája.

Utólag elolvasva úgy hangzik, mintha az egész Xepinek szólna:) Elnézést kérek, nem te vagy a címzett, csak az első résznek, a többi a Big Gunra vonatkozik.

Sikoly 09-01-2007 20:16

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 121786)
Viszont a legnagyobb klánokban vannak a legnagyobb országok, akiket eleve sújt az 1/3-os móka, valamint az hogy ugyan területileg nagyobbak mint a kicsik (milyen meglepő :D ), ám készpénz ugyanannyi fér beléjük, ami azért szerintem eléggé behatárolja a lehetőségeket.. amúgy ha egy nagy klánból kiválik pár ország és csinál kis klánt, akkor azokra a kis klánokra már rögtön kikerül a sérhetetlenség felirat? vagy nem értem.. a kisebb klánok nem tudják támadni őket? ne vicceskedjünk szerintem..

Sztem részigazság.Nem kerül ki a sérthetetlenség tábla rájuk de,kiválnak és monjuk így van a célpont és köztük 20 kör.Felfokoznak leütik.De a kisklánnak csak abban az 1 körben van esélye esetleg visszamenni.Másik hogy persze ugyanannyi pénz fér egy kisebb meg egy nagyobb oriba.csakhogy aki nem félév tekiírással kezdte valamelyik 5-ös csopiban vagy nem termelt párezer kört valamelyik másik csoport tetején annak nincs sok pénze nemhogy 4.2 de lehet 1 mrd sem.Szóval a pénz miatt sztem már itt a nagy orik felé billen a mérleg.

Sikoly 09-01-2007 20:20

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 121931)
Bírom ezt a nagylelkűséget:)
Most rögtön ott tartunk, hogy ez nem kizárólag az első 20 ori, hanem az összes A-s játékos érdeke.

Gondoskodtatok róla, hogy csak ti maradjatok fenn, most meg a középmezőnyt is el akarjátok takarítani. Mint a középmezőny tagja határozottan ellenzek továbbra is minden ilyen irányú könnyítést. Mikor az ovi elől "menekültünk" vállaltuk, hogy ez elég sok földet juttat a császárnak, válalljátok ti is ha be akartok támadni.

Ez a topic nagyon korán jött. Míg nincs megoldva annak a lehetősége, hogy ne csak a két topklán tarthasson tisztességesen termelő nagy törpét, addig bármiféle könnyítés, ami a nagyok ütésének elősegítését irányozza még tovább mélyíti a szakadékot.
A törpe viszont egy másik topic témája.

Utólag elolvasva úgy hangzik, mintha az egész Xepinek szólna:) Elnézést kérek, nem te vagy a címzett, csak az első résznek, a többi a Big Gunra vonatkozik.

Mint a leendő középmezőny tagja csatlakozom az előttem szólóhoz:DDD

Deni 09-01-2007 20:35

Quote:

Originally Posted by Sikoly (Post 121932)
Sztem részigazság.Nem kerül ki a sérthetetlenség tábla rájuk de,kiválnak és monjuk így van a célpont és köztük 20 kör.Felfokoznak leütik.De a kisklánnak csak abban az 1 körben van esélye esetleg visszamenni.Másik hogy persze ugyanannyi pénz fér egy kisebb meg egy nagyobb oriba.csakhogy aki nem félév tekiírással kezdte valamelyik 5-ös csopiban vagy nem termelt párezer kört valamelyik másik csoport tetején annak nincs sok pénze nemhogy 4.2 de lehet 1 mrd sem.Szóval a pénz miatt sztem már itt a nagy orik felé billen a mérleg.

engem nagyon zavar, hogy olyan dolgokat fogtok a nagy országokra, amiket a kicsik is simán megtudnak csinálni.. nem csak a nagyok klántámadásának észrevételére van 1 köröd (ha konkrétan a ráállásra gondolunk),hanem az összes klántámadásra ez vonatkozik, tehát ennyi erővel a klántámadás gonosz, vuduzzuk meg :)
mert mondjuk van egy kis klán, ami nincs sehol körülötted, aztán vkit bevesznek a pont miatt és máris ott vannak melletted, aztán ha még észre sem veszed, akkor hopp sokkal többet vitt tőled, mint a nagyok..
tehát véleményem szerint kicsit eltúlozzátok ezt a "gonosz mumus nagyorik megeszik vacsira a szegény kicsi kisorikat" dolgot..

Deni 09-01-2007 20:39

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 121931)
bármiféle könnyítés, ami a nagyok ütésének elősegítését irányozza még tovább mélyíti a szakadékot.

Nem csak a nagyok ütését könnyítené meg, hanem a többi klán számára is elérhetőbb lenne a klánütés funkció, mert az emberek talán bátrabban lépnének be egy klánba pár ütés erejére..

Synkel 09-01-2007 21:30

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 121940)
Nem csak a nagyok ütését könnyítené meg, hanem a többi klán számára is elérhetőbb lenne a klánütés funkció, mert az emberek talán bátrabban lépnének be egy klánba pár ütés erejére..

Ez szerintem hülyeség. Lentebb nincs gond ezzel. Gigaorim sose volt, klánütésem már egy csomó. Nem jelentett gondot orit kirakni-bevenni, földet leadni. A kis és közepes klánok nem kell orit kölcsön kérjenek ha ütni akarnak, megoldják házon belül.

Serg 09-02-2007 02:21

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 121626)
en 1 kicsit sem ertek vele 1et. teljesen 1ertelmu, hogy ezzel a kisebb klanok orijainak leverese lenne a cel. a jelenlegi rendszer celja pontosan az, hogy megakadalyozza ezt, mivel 1 ido utan nem eri meg. a javaslat celja a jelenlegi top orik bebetonozasa a helyukon. forduljatok inkabb le, nem art ha cserelodnek az orik.

mielott vki megkerdezi: nincs sok top korom, meg eltoltott idom se az a-ban. meg 1 nap es fordulok le a kek szamert. tehat engem nem erintene a valtozas, de sztem szukseg van a kisebb klanokra is, nem kell hogy idonkent kivaljon 2-3 70% barakkos ork, szetverjne barmit, aztan visszaalljon a top-klanok vmelyikebe es ujra megvarja hogy nullazodjon a ki/belepes foldleadasanak szuksegessege. un-fair.

Javaslom a súgó és a kézikönyv alapos tanulmányozását ha ennyire nem vagy tisztában az 1A val.Mond már el mennyi földet hoz egy mega ori (top1-10 ig) klántámadással 3db kb 9500 hektáros kis országtól?

Serg 09-02-2007 02:34

Jelen pillanatban a top 10 az alatta levő 12 orzágtól tudna sikeresen földet foglalni bár ennek a 12 nek a nagy hányada is csak elméleti jellegű mert közelít a nullához és mégis ezek közül az országok közül nem látok egy tiltakozót se! Bezzeg akik nincsennek tisztában a dolgokkal azok tiltakoznak rogyásig.

Életfa#2 09-02-2007 16:11

Serg, az a 22 ország mi a fenének tiltakozna ez ellen, amikor egy lehetőséget tesz nekik olcsóbbá mások ellen, miközben ugyanez a lehetőség ellenük nem működik: ugyan ki a fene tudna ráállni klánszinten a klánjukra úgy, hogy ez meg is érje neki? :rolleyes:

Valahol olvastam (csak már nem találom), hogy ez nem csak a nagy, hanem a kisklánoknak is előny lenne. Megpróbáltam elképzelni: a nagyklánból kiválik egy (vagy több) ország, egy külön klánba, hogy beverjen egy kissebbet. Viszonzásul, a kisklánból is kiválhat egy (vagy több) ország, hogy beverje a nagyklánt? Ugyanmár... A dolog csak lefelé működik, de mit csináljon az, aki valamiért már mégsem használhatja? Vagy azért, mert nincs topköre, vagy azért, mert eleve a legkisebb klán tagja. És a 'csúnya nagy orik előnye' dolog már mintha a levlistán is élt volna, szóval jó régi beidegződés. És nem tudok rólla, hogy mostanában már ne lenne alapja!

Reaktor 09-02-2007 16:39

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 122060)
Serg, az a 22 ország mi a fenének tiltakozna ez ellen, amikor egy lehetőséget tesz nekik olcsóbbá mások ellen, miközben ugyanez a lehetőség ellenük nem működik: ugyan ki a fene tudna ráállni klánszinten a klánjukra úgy, hogy ez meg is érje neki? :rolleyes:

Valahol olvastam (csak már nem találom), hogy ez nem csak a nagy, hanem a kisklánoknak is előny lenne. Megpróbáltam elképzelni: a nagyklánból kiválik egy (vagy több) ország, egy külön klánba, hogy beverjen egy kissebbet. Viszonzásul, a kisklánból is kiválhat egy (vagy több) ország, hogy beverje a nagyklánt? Ugyanmár... A dolog csak lefelé működik, de mit csináljon az, aki valamiért már mégsem használhatja? Vagy azért, mert nincs topköre, vagy azért, mert eleve a legkisebb klán tagja. És a 'csúnya nagy orik előnye' dolog már mintha a levlistán is élt volna, szóval jó régi beidegződés. És nem tudok rólla, hogy mostanában már ne lenne alapja!

Nem sírnod kellene, hanem talán elemezni, hogy miért nem vagy nagy ország.
Nem az a kérdés, hogy olcsón vernek-e le, hanem, hogy miért vernek le?

Ha erre megtalálod a választ, és a megoldást, akkor talán meg is oldódik az a gond, hogy olcsón, vagy drágán áll-e rád egy klán.

A területet összehasonlíthatatlanul könnyebb megvédeni, mint megszerezni.

Ha valaki rááll a klánodra örülni kellene a lehetőségnek, hogy odajön a célpont a célkeresztbe!

A mai kláncsaták rendszere a védőknek kedvez annyiból, hogy a szövetségi sereget nem erősíti az alulról támadás, és a tábornokok.

Azaz a támadó fél általában kiszolgáltatottabb helyzetben van, mint a védő.
(Azonos képességű játékosok esetén)

Emlékszem Wand egy régi mondatára:
"Az 1/A a háborúról szól."

Meg kell tanulni háborúzni

A nagy országok zöme jó, kíváló játékos, ill jó csapatban van.
Nem kritizálni kellene őket, hanem tanulni tőlük.

Én annó kezdőként sokmindent hasonlóan láttam, mint sok itteni hozzászóló.
De rengeteget tanultam nálam tapasztaltabb játékosoktól, no meg a saját káromon is.

Ne az összecsapás lehetőségének elkerülésével akarjatok védekezni nagyobb országok ellen, hanem úgy, hogy sikeresen háborúztok.

Kutyuleee 09-02-2007 16:39

Quote:

nem csak kisklán vs nagyklánban gondolkodj, hanem pl az Ovi alatt is lehetne így csatározgatni könnyebben és így elindulni felfele. Xepivel meg egyetértek abban, hogy így talán még a nagyklánok is összecsapnának, mert ha 1ikből kiválnak a másik kapva kaphat az alkalmon, és kimehetnek tőlük is. ez persze csak akkor lesz reális, ha a közepes klánok feljebb másznak, és már nem 0-át vinnének a nagyok tőlük.
Amúgy meg a csúnya nagy kilépő orikról az a véleményem, hogy azok a klánok, akik számukra már elérhetőek lesznek, közel se mondhatóak amatör kisklánnak.
ráadásul, ez a kezdő A-soknak is kedvez, mert nem biztos hogy egyből megtalálja a magahelyét A-ban és megjár 4-5klánt amire ráérez az izére és belép egy komoly klánba.
Én támogatom az ötlet, de nem top30-al, hanem mindenkire 0-ától

Életfa#2 09-02-2007 17:33

Kutyuleee: ha jól értelmezem a pontlistát, akkor van kb. féltucat olyan klán, amelyiknek tényleg kellene ez a javaslat, hogy könnyebben tudjon kláncsatázni, mindegyik másiknak csak bónusz, mert házon belül is meg tudják oldani a (legalább egy) másik klánra való ráállást. És nem feltételeztem, hogy csak a top2 klán tagjai alkalmazzák a klánból kilépéses támadást! De akkor is a nagyklán vs kisklán szembenállás jön létre.

Reaktor: ha csak a játékos tudásán múlna, hol helyezkedik el egy ország a pontlistában, akkor - amellett, hogy elismerem a tudásod - azon kellene aggódnod, hogy mikor billentelek fenéken (természetesen, a játékon belül)! Csak hát, az is számít, ki mennyit nyomja a Hódot, és nekem olyan a nethez való hozzáférésem, amilyen: egyike vagyok az antikockafejeknek. És nem, nem sírok azon, ha valaki bever: ez benne van a pakliban, nem nyerhetek mindig.

Kutyuleee 09-02-2007 17:51

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 122099)
Kutyuleee: ha jól értelmezem a pontlistát, akkor van kb. féltucat olyan klán, amelyiknek tényleg kellene ez a javaslat, hogy könnyebben tudjon kláncsatázni, mindegyik másiknak csak bónusz, mert házon belül is meg tudják oldani a (legalább egy) másik klánra való ráállást. És nem feltételeztem, hogy csak a top2 klán tagjai alkalmazzák a klánból kilépéses támadást! De akkor is a nagyklán vs kisklán szembenállás jön létre.

nem féltucat, sztem azért több. minden klánnak jó aki, klánba üt, vagy akar ütni.
rendben persze hogy megtudja oldani házon belül a ráálálst, de sok esetben költséges dolog ez, és ezért nem teszik, mert vagy úgy érzik, hogy nem éri meg, vagy nem is rendelkeznek akkora költségvetéssel, hogy megengedhessenek maguknak, egy ilyen ráálást. ez egyszer kedvezne azoknak a klánoknak, ahol már laza a pontlista és már nagy távok vannak. emellett jót tenne azoknak is akik nem engedhetnek meg maguknak gyakori klántámadást, hanem 3havonta egyszer ha ütnek egyet klánban.Ez utobbi klánoknak könnyitené meg a helyzetét az, ha esetleg nem kéne egy ráállásra költeni 100milliókat,hanem esetleg betudnak venni valakit ütéshez, vagy kirakni, úgy hogy ezután is megérje nekik.

Életfa#2 09-02-2007 18:27

Háromféleképpen tudom elképzelni egy kláncsata menetét:

1: a klán, eredeti tagjaival, megtámadja egy szomszédos klánt;
2: a klánból kiválik egy (vagy több) klántag, külön klánként megtámad(nak) nálla kisebb országokból álló klán(oka)t, majd visszalép(nek);
3: tagcsere segítségével áll rá egy szomszédos klánra.

Na most, az egyest ugye nem érinti a javaslat, lévén nincs sem kilépés, sem belépés. A kettes miatt lett bevezetve az egyharmados szabály, valamint a klánlétszám-különbség miatti malusz, vagyis, ez üldözött dolog volt, amíg ezek nem legalizálták. A hármas pedig a korábban emlegetett 'kölcsönszerződés', ami, szigorúan véve JKSZ, és csak a klánbelépésenként növekvő leadandó földarány legalizálja - már, ha legalizálja.

Úgy gondolom, ha át akarjátok verni a javaslatot Atin, akkor azt mindenképp a most leírtak ellenében kell(ene) megtenni. Az nem érv, hogy kb fél tucat klán tagfelvétel/kiléptetés nélkül nem tud kláncsatát indítani! Hisz, ha mást nem, egyéni csatát akkor is tudnának indítani az érintett klánok tagjai - legalábbis, a legtöbbjük.

Kutyuleee 09-02-2007 18:43

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 122125)
Háromféleképpen tudom elképzelni egy kláncsata menetét:

1: a klán, eredeti tagjaival, megtámadja egy szomszédos klánt;
2: a klánból kiválik egy (vagy több) klántag, külön klánként megtámad(nak) nálla kisebb országokból álló klán(oka)t, majd visszalép(nek);
3: tagcsere segítségével áll rá egy szomszédos klánra.

Na most, az egyest ugye nem érinti a javaslat, lévén nincs sem kilépés, sem belépés. A kettes miatt lett bevezetve az egyharmados szabály, valamint a klánlétszám-különbség miatti malusz, vagyis, ez üldözött dolog volt, amíg ezek nem legalizálták. A hármas pedig a korábban emlegetett 'kölcsönszerződés', ami, szigorúan véve JKSZ, és csak a klánbelépésenként növekvő leadandó földarány legalizálja - már, ha legalizálja.

Úgy gondolom, ha át akarjátok verni a javaslatot Atin, akkor azt mindenképp a most leírtak ellenében kell(ene) megtenni. Az nem érv, hogy kb fél tucat klán tagfelvétel/kiléptetés nélkül nem tud kláncsatát indítani! Hisz, ha mást nem, egyéni csatát akkor is tudnának indítani az érintett klánok tagjai - legalábbis, a legtöbbjük.

1. de az a szomszédos klán is 40k pontra van, és nem minden klán engedheti meg, hogy "csak úgy" elfokozzon 200k kattancsot... itt érdemesebb lenne bevenni egy lenti töltelék orit és voilá, már csak adott esetben 10-ed annyi katit kell fokozni...
2. kilép 1vtöbb tag, és vagy külön klánként ütnek, vagy pedig az anya klán üt nélkülük üt. lehet kisebb, de lehet hogy nagyobb, sőt lehet velük egyforma országokat. de ez úgyanúgy meglehet sima kláncsatánál is kivállás nélkül.

3. miért lenne JKSZ??? szövetségre lépnek, ideiglenesen, amivel kölcsönösen jól jár a klán és az ország is. ilyen erővel ha csak simán klánt váltok az is jksz lenne... nincs benne semmi szövetségen kivüli információ átadás, nem támadnak különállóként 1országot. nem jutattnak elönyhöz szövetségen kivüli országokat. ez nem jksz!!!
Emellett azért lett behozva az 1/3os szabály, meg a taglétszámos malusz, hogy a marha nagy orik, ne ütögethessenek 1fős klánként adott esetben 6-7fős kis klánokat. nem azért hogy hasonló méretü szövetségek ne csaphassanak össze...
(hasonló méretet itt úgy értem hogy a legnagyobb országok hasonlóak és tagok között is 1-2 főnyi eltérés van, mert kb ezek tudnak igazán majd csatázni, 1fő ki-bevételével.)

Synkel 09-02-2007 19:31

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 122070)
Nem sírnod kellene, hanem talán elemezni, hogy miért nem vagy nagy ország.
Nem az a kérdés, hogy olcsón vernek-e le, hanem, hogy miért vernek le?

Ha erre megtalálod a választ, és a megoldást, akkor talán meg is oldódik az a gond, hogy olcsón, vagy drágán áll-e rád egy klán.

A területet összehasonlíthatatlanul könnyebb megvédeni, mint megszerezni.

Ha valaki rááll a klánodra örülni kellene a lehetőségnek, hogy odajön a célpont a célkeresztbe!

A mai kláncsaták rendszere a védőknek kedvez annyiból, hogy a szövetségi sereget nem erősíti az alulról támadás, és a tábornokok.

Azaz a támadó fél általában kiszolgáltatottabb helyzetben van, mint a védő.
(Azonos képességű játékosok esetén)

Emlékszem Wand egy régi mondatára:
"Az 1/A a háborúról szól."

Meg kell tanulni háborúzni

A nagy országok zöme jó, kíváló játékos, ill jó csapatban van.
Nem kritizálni kellene őket, hanem tanulni tőlük.

Én annó kezdőként sokmindent hasonlóan láttam, mint sok itteni hozzászóló.
De rengeteget tanultam nálam tapasztaltabb játékosoktól, no meg a saját káromon is.

Ne az összecsapás lehetőségének elkerülésével akarjatok védekezni nagyobb országok ellen, hanem úgy, hogy sikeresen háborúztok.

Igenis kérdés, hogy mennyiért vernek le, mert a környezet miatt a nagy orik sokkal könnyebben tudnak termelni. Lent a kisebb termeléshez nagyobb fogyasztás párosul.

A támadni készülő klán beépíti a kirakandó országait akár 95% barakkra, azaz életképtelenre, belengeti a morálját, hogy a megfelelő időben 100% legyen két nyíllal felfele, sereggel, pénzzel, és tartalékvagyonnal ellátják nehezebb időkre. Ezekkel szemben áll az, hogy nincs tábornokbónusz, azaz csak 95% ork tudós barakk megy, nem kapnak +20%-ot. Azért én nem merném kijelenteni, hogy a védő előnyben van.

Senki nem vitatja a játéktudásotokat. Nem mondtam, ( és más sem, amennyire emlékszek ), hogy érdemtelenül lennétek ott, ahol vagytok. Viszont ti nálatok gyengébb képességű, rosszabb háttérrel rendelkező játékosokkal akartok hadakozni, amit azok (mi) talán nem kell feltétlen örömmel üdvözöljünk.

Remedy 09-02-2007 19:37

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 122142)
Igenis kérdés, hogy mennyiért vernek le, mert a környezet miatt a nagy orik sokkal könnyebben tudnak termelni. Lent a kisebb termeléshez nagyobb fogyasztás párosul.

A támadni készülő klán beépíti a kirakandó országait akár 95% barakkra, azaz életképtelenre, belengeti a morálját, hogy a megfelelő időben 100% legyen két nyíllal felfele, sereggel, pénzzel, és tartalékvagyonnal ellátják nehezebb időkre. Ezekkel szemben áll az, hogy nincs tábornokbónusz, azaz csak 95% ork tudós barakk megy, nem kapnak +20%-ot. Azért én nem merném kijelenteni, hogy a védő előnyben van.

Senki nem vitatja a játéktudásotokat. Nem mondtam, ( és más sem, amennyire emlékszek ), hogy érdemtelenül lennétek ott, ahol vagytok. Viszont ti nálatok gyengébb képességű, rosszabb háttérrel rendelkező játékosokkal akartok hadakozni, amit azok (mi) talán nem kell feltétlen örömmel üdvözöljünk.

Nekem mar csak egy olyan kerdesem lenne, hogy ezt a 95% barakkot, amivel ennyit peldaloztok, honnan almodtatok meg? Es hanyszor csinaltatok meg?

Synkel 09-02-2007 19:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 122143)
Nekem mar csak egy olyan kerdesem lenne, hogy ezt a 95% barakkot, amivel ennyit peldaloztok, honnan almodtatok meg? Es hanyszor csinaltatok meg?

Nem mi csináltuk meg, ez nekünk nem menne.
Éplistám van Ardenről, kiválóan lehet vele példálózni.

Synkel 09-02-2007 20:23

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 122071)
nem csak kisklán vs nagyklánban gondolkodj, hanem pl az Ovi alatt is lehetne így csatározgatni könnyebben és így elindulni felfele. Xepivel meg egyetértek abban, hogy így talán még a nagyklánok is összecsapnának, mert ha 1ikből kiválnak a másik kapva kaphat az alkalmon, és kimehetnek tőlük is. ez persze csak akkor lesz reális, ha a közepes klánok feljebb másznak, és már nem 0-át vinnének a nagyok tőlük.
Amúgy meg a csúnya nagy kilépő orikról az a véleményem, hogy azok a klánok, akik számukra már elérhetőek lesznek, közel se mondhatóak amatör kisklánnak.
ráadásul, ez a kezdő A-soknak is kedvez, mert nem biztos hogy egyből megtalálja a magahelyét A-ban és megjár 4-5klánt amire ráérez az izére és belép egy komoly klánba.
Én támogatom az ötlet, de nem top30-al, hanem mindenkire 0-ától

Írtam erre egy jó választ, de lefagyott a gépem mielőtt elküdhettem volna:)
A lényeg az lett volna, hogy ez marhaság.
Kezdésnek: Az Ovi alatt kényelmesen lehet csatározgatni most is, a probléma náluk kezdődik.
Nem az a gond, hogy egy 3k hekis ori most éri el a 10-dik klánbalépését, és le kell adjon 300 hekit, azt fillérekből vissza is lehet fedezni akár, hanem az, hogy egy 20k hekis ori több mint 1k hekit lead már 3-4 klánbalépésnél is, és könnyen lehet, hogy az ütéssel eleve nem is kap annyi földet.

A top bajban van, elismerem. Kiszorítottak maguk körül mindenkit, esélyük sincs a közeljövőben bárkit is megtámadni. A Pannont ez nyilván nem zavarja túlzottan, így az ő első helyük biztonságban van, a Big Gunnal más viszont a helyzet. Ott állnak elképesztő drága fedezéssel, és célpont nélkül. Ráadásul a jelenlegi helyzetben még jó darab ideig nem lesz célpontjuk.

Cyby_ 09-02-2007 20:25

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 122146)
Kezdésnek: Az Ovi alatt kényelmesen lehet csatározgatni most is, a probléma náluk kezdődik.
Nem az a gond, hogy egy 3k hekis ori most éri el a 10-dik klánbalépését, és le kell adjon 300 hekit, azt fillérekből vissza is lehet fedezni akár, hanem az, hogy egy 20k hekis ori több mint 1k hekit lead már 3-4 klánbalépésnél is, és könnyen lehet, hogy az ütéssel eleve nem is kap annyi földet.

A top bajban van, elismerem. Kiszorítottak maguk körül mindenkit, esélyük sincs a közeljövőben bárkit is megtámadni. A Pannont ez nyilván nem zavarja túlzottan, így az ő első helyük biztonságban van, a Big Gunnal más viszont a helyzet. Ott állnak elképesztő drága fedezéssel, és célpont nélkül. Ráadásul a jelenlegi helyzetben még jó darab ideig nem lesz célpontjuk.

Synkel jól beszél!Átlátja a helyzetet!

Életfa#2 09-02-2007 21:47

Quote:

Nem tartozik a tárgyhoz, ezért offban: egy 3k hekis orinak a 300 heki fedezése legkevesebb 69k kattincsba kerül, ami, a mostani árakon kb 700 milla. Elég kevés ori esetén számít ez filléreknek! :D Valamint, egy 20k-s orinak meg csak a 6. belépése kerül 1k hekibe, a 3-at és a 4-et megússza 400 és 600 hekivel.

Synkel 09-02-2007 21:53

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 122154)
Nem tartozik a tárgyhoz, ezért offban: egy 3k hekis orinak a 300 heki fedezése legkevesebb 69k kattincsba kerül, ami, a mostani árakon kb 700 milla. Elég kevés ori esetén számít ez filléreknek! :D Valamint, egy 20k-s orinak meg csak a 6. belépése kerül 1k hekibe, a 3-at és a 4-et megússza 400 és 600 hekivel.

Helytelenül írtam. Az ütés két belépéssel jár. A 3-4 belépést így szerettem volna írni. Kis klánba lépés a 3, visszalépés anyaklánba a 4. Nem tudom, kinek mennyi belépése volt eddig, ez az amit nem tartottam túlzásnak:)

Serg 09-02-2007 22:50

Quote:

Kedves Életfa!Nagyon örülnék ha nem csak megnéznéd mit írok, hány sort hanem el is olvasnád!Magyarázd el nekem hogy minek váljak ki a klánból?Azt írtam le fentebb hogy ezeknek a milló körüli országoknak már az 500Kponton lévőktől is sokkal kevesebb föld jönne lévén a klánlétszám különbsége is csökkenti a foglalás mértékét tehát ha van egy 500k pontos ország és a klánjában még 3 db kisebb ori akkor két tényező miatt szinte nem foglal földet: az egyik a legnagyobb országok aránya 1 millió vs 500.000 és a létszámkülönbség miatti4-1=3% al kevesebb zsákmány szal nem értem miért kapálózol olyan dolog ellen ami nem is érint téged vagy van egy 400-500k pontos orid az 1A ban?

BeeLord 09-02-2007 22:56

off

Elnézést, hogy beleszólok a nagyok dolgába, de ez a köpködés nem vezet sehova. Van két tábor, akik bár nagyon vehemensek, de soha az életben nem fogják egymást meggyőzni a saját igazukról.

Így a javaslatom: akik ezen fejlesztés mellett állnak, kezdjék el pontosan kidolgozni a részleteket. Akik meg ellene, várják meg a végterméket. Utána Atti bevonásával akár el is kezdődhet majd a hajtépés, de ennek így tényleg semmi értelme.

on

Synkel 09-02-2007 23:01

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 122160)
off

Elnézést, hogy beleszólok a nagyok dolgába, de ez a köpködés nem vezet sehova. Van két tábor, akik bár nagyon vehemensek, de soha az életben nem fogják egymást meggyőzni a saját igazukról.

Így a javaslatom: akik ezen fejlesztés mellett állnak, kezdjék el pontosan kidolgozni a részleteket. Akik meg ellene, várják meg a végterméket. Utána Atti bevonásával akár el is kezdődhet majd a hajtépés, de ennek így tényleg semmi értelme.

on

Ennek sok értelme nem volt:)
A részletek ki vannak dolgozva, már csak azt vitatjuk, hogy miért is?

BeeLord 09-02-2007 23:37

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 122161)
Ennek sok értelme nem volt:)
A részletek ki vannak dolgozva, már csak azt vitatjuk, hogy miért is?

És mik is a részletek? Végül 2K top kör, 4K top kör, esetleg 2K sima kör után csökkennének a százalékok? A káoszban lehet én maradtam csak le,vagy tényleg nem lett összegezve a végeredmény.:)

A topic 15 oldalából kb. 12-13 csak ez a vitatás és igazán új dolgot nem tesztek hozzá az indoklásokhoz. Ennek netán van értelme?:)

Synkel 09-02-2007 23:44

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 122183)
És mik is a részletek? Végül 2K top kör, 4K top kör, esetleg 2K sima kör után csökkennének a százalékok? A káoszban lehet én maradtam csak le,vagy tényleg nem lett összegezve a végeredmény.:)

A topic 15 oldalából kb. 12-13 csak ez a vitatás és igazán új dolgot nem tesztek hozzá az indoklásokhoz. Ennek netán van értelme?:)

Na most viszont rátapintottál:)
Ennek az egésznek nincs értelme:D

Remedy 09-02-2007 23:47

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 122190)
Na most viszont rátapintottál:)
Ennek az egésznek nincs értelme:D

Csubakka vedelem?

Szerintem... nem is tudom mi kene... Egyetertes ugyse lesz :)

Kutyuleee 09-02-2007 23:58

Quote:

Hát az Ovi alatt is lehet csatározgatni kellemesen, ha van miből...ami azért nem mindenhol adott, nem minden klánnak van több 10mrd-os tartaléka és minden orijában közel max kp. mert azért a klántámadáshoz a legtöbb esetben, nem elég csak a sereget bevenni, át is kell épülni a legtöbbször, ráadásul, ráfokozni, bontogatni... stb. egy csoróbb klánnak nem mind1, hogy bevesz egy 80k pontú orit, vagy ugyanezt fokozva kell leküzdeni. sztem gyakoribbak lennének a klán támadások, ami sztem nem lenne rossz.

Amúgy én az ötlet által reálisabbnak tartom azt, hogy könnyebben lesz behozható a top 2klán, mint hogy végképp elszeparálodjanak. azért sztem az Ovi és 1-2 környező klán rendelkezik akkora háttérrel,hogy megtudjanak szivatni 1-1 kiválló nagy orit, és ők nyerjenek.

Grabi 09-03-2007 00:04

azért szeretem ezt a témát, mert bár néha fogom a fejem, de annyiszor szerepel az óvoda klánnév, mintha hatalmas klánütést csináltunk volna és mindenki gratulál, köszönjük :)

Synkel 09-03-2007 00:10

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 122202)
azért szeretem ezt a témát, mert bár néha fogom a fejem, de annyiszor szerepel az óvoda klánnév, mintha hatalmas klánütést csináltunk volna és mindenki gratulál, köszönjük :)

Ti vagytok a kritikus pont. Titeket a Big is tud ütni, meg ti is ki tudnátok használni elég jól ezt a bulit mikor legközelebb ellenünk jöttök:P

Remedy 09-03-2007 00:12

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 122204)
Ti vagytok a kritikus pont. Titeket a Big is tud ütni, meg ti is ki tudnátok használni elég jól ezt a bulit mikor legközelebb ellenünk jöttök:P

Bocs, de mi mindenkit tudunk utni, a kerdes csak az, hogy kitol jon fold :)

Na de ne offoljuk szet a temat! :)

Synkel 09-03-2007 00:13

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 122198)
Hát az Ovi alatt is lehet csatározgatni kellemesen, ha van miből...ami azért nem mindenhol adott, nem minden klánnak van több 10mrd-os tartaléka és minden orijában közel max kp. mert azért a klántámadáshoz a legtöbb esetben, nem elég csak a sereget bevenni, át is kell épülni a legtöbbször, ráadásul, ráfokozni, bontogatni... stb. egy csoróbb klánnak nem mind1, hogy bevesz egy 80k pontú orit, vagy ugyanezt fokozva kell leküzdeni. sztem gyakoribbak lennének a klán támadások, ami sztem nem lenne rossz.

Amúgy én az ötlet által reálisabbnak tartom azt, hogy könnyebben lesz behozható a top 2klán, mint hogy végképp elszeparálodjanak. azért sztem az Ovi és 1-2 környező klán rendelkezik akkora háttérrel,hogy megtudjanak szivatni 1-1 kiválló nagy orit, és ők nyerjenek.

Egy 80k pontos orit televenni sereggel mióta kell közel max kp? Mégha átépítést is ideszámítasz?
Ehh...
Most majd én is elkezdem fogni a fejem mint Grabi:)

Kutyuleee 09-03-2007 00:19

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 122209)
Egy 80k pontos orit televenni sereggel mióta kell közel max kp? Mégha átépítést is ideszámítasz?
Ehh...
Most majd én is elkezdem fogni a fejem mint Grabi:)

látom félre értettél elég szépen...
azt mondtam, hogy nem mind1 hogy 80k pontot fokozni kell, vagy bevenni 1 friss orit.

attól pedig hogy van közel klán még nem jelenti azt, hogy azt tudják/érdemes is ütni .

Reaktor 09-03-2007 01:26

Quote:

Na én nemhogy ilyen klánt, de ilyen országot sem láttam nálunk.
Mythnek volt egyszer 78% barakkja talán, amikor régen egy elf bunkert törtünk fel, de többre nem emlékszem.
Nem kell félni az ilyen országtól, mert nagyon szűk keretek között tud eredményes lenni.

Fokozás nélkül, azaz katonapiac nélkül mind támadásra, mind védelemre alkalmatlan.
Távolozni se nagyon tud.
Hadi akcióban nincs a listában lefelé mozdulási lehetősége, sőt felfelé kell mozdulnia.
Ezeket a lehetőségeket azonban ki kell tudni használni, de ez már játéktechnika.
Kérdezd Arwylt, neki sikerült annó az Ovoda ellen emiatt taktikai előnyt szereznie, ha jól emlékszem.

Pénz kell, de ennek megteremtése is a játék része.
Fent könnyebb ez tény. Lent se nehéz, de tovább tart.

Quote:

Viszont ti nálatok gyengébb képességű, rosszabb háttérrel rendelkező játékosokkal akartok hadakozni, amit azok (mi) talán nem kell feltétlen örömmel üdvözöljünk.

Szeretem az izgalmas csatákat, és nem szeretnék gyenge képességű ellenfelekkel hadakozni.

Sikoly 09-03-2007 07:52

Nemigazán értem minek keverik ide a nagy orik a "tudásukat".Az hogy fennt senkitől sem zavartatva vagyon termelnek meg kockulnak ahogy a csövin kifér(körönként 2 távol) nem hívom tudásnak.Az a tudás ahogy oda felmentetek kláncsatákkal (kivétel aki anno felfedezett mert akkor még lehetett).Itt nem erről van szó és a sírás stb helyett bele lehet képzelni magatokat mások helyébe is!

Deni 09-03-2007 09:51

OFF
Quote:

Originally Posted by Sikoly (Post 122258)
Itt nem erről van szó és a sírás stb helyett bele lehet képzelni magatokat mások helyébe is!

Akárhogy is nézem ezt a topicot.. MI érvelünk és TI sírtok :)
OFFoff

All times are GMT +1. The time now is 05:54.