Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   1/A elf (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2223)

vityu 03-10-2009 10:15

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 205202)
Tehát akkor nálad a Kocsmák a területed 2%-án vannak.
Vicces Elf az akit egy kóbor Ork is felgyújt.....
Szerencsés vagy, hogy még nem vertek tönkre.
Amint feljebb és feljebb érsz, úgy durvulnak majd el az Ork éplistek is a környékeden.
Nem ritkák a 70% barakk arány fölöttiek sem és azok vígan fognak átvágtatni rajtad.
(Szerintem)

Na, azért a tönkreverést kétlem. Ha 1 fős klánban van, akkor nem fogják tönkreverni. Kevés az olyan kis fős klán, ahol az általad vázolt orkok megfordulnak, ha meg van, az klántámadás miatt, nem fog elfekkel szórakozni.

Viszont a kocsma tényleg kevés!

Khazad-Dum 03-10-2009 12:48

Milyen kocsma? Én nem irtam kocsmát. Bár lehet neked van valami ultraszemed, vagy micsoda. A kereskedővel meg nem tudom mi bajod. A tanyával annyi a baj, hogy nincs belőle csak 7% mig bankból 17%. A gyújtásról meg annyit hogy akkor a bank megy alulra és kész.

Khazad-Dum 03-10-2009 12:59

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 205203)
Egyébként meg nem nagyon értem a Kereskedő szemcsit az Elfnél.
1 Bank 7500 aranyat termel.
1 Tanya Elf/Tudós-nál 87,75 gabcsit termel.
100 arany átlag árral számolva 1 tanya nyeresége 8775 arany.
Gazdálkodó Elfnél 92,95 a termelés ami még jobb.
Több szemcsit nem is említem...

Nem baj ha nem érted. A bank az bank itt nincs átlag ár és minden körben hozza a magáét, ha fúj a szél, ha esik az eső. És nincs vele macera. Ja és nem tudják ellopni. Mert általában 2-3 száz millát fölhalmozok mielőtt fedezek belőle.

Pepa 03-10-2009 14:54

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 205208)
Nem baj ha nem érted. A bank az bank itt nincs átlag ár és minden körben hozza a magáét, ha fúj a szél, ha esik az eső. És nincs vele macera. Ja és nem tudják ellopni. Mert általában 2-3 száz millát fölhalmozok mielőtt fedezek belőle.

Nem tudom mióta vagy A-ban, de ott nem a gömb, hanem az éplist számít. Ha valaki felmér és látja a 17% bankot, az örül az ingyen földnek. Nem tudom mondták-e már Neked, de A-ban a pénznek kisebb az értéke mint a földnek. Ezért vannak főleg elfek-törpék-orkok. Lehet 24% torony barakkod, de ha a 40% (45%) haditeki, meg 30% laki teki kv előtt 10 mp-vel eltűnik, akkor örülhetsz a pénzednek. Nekem 2 és fél alatt egyszer sem volt még kereskedőm.

Nekem általában 2-3 milliárd van az orimba mindentől függetlenül és csak 30 bank védi, ami a terület 1% se.

vityu 03-10-2009 15:17

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 205207)
Milyen kocsma? Én nem irtam kocsmát.

Éppen ez az. Összeadva a százalékokat 98% jön ki. Tehát akkor meg 2% marad kocsmára, ami elfnél kevés, de ha te még annyit se tartasz, akkor még nagyobb a baj! :p

webesc 03-10-2009 16:45

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 205204)
Na, azért a tönkreverést kétlem. Ha 1 fős klánban van, akkor nem fogják tönkreverni. Kevés az olyan kis fős klán, ahol az általad vázolt orkok megfordulnak, ha meg van, az klántámadás miatt, nem fog elfekkel szórakozni.

Viszont a kocsma tényleg kevés!

Biztosan régen voltál az A középső részén Vityu. :)
Bezony vannak ultra élezett Orkok még 1 fős klánocskában is.
Van aki az AnyaKlánjához igyekezne és van aki csak azért, mert. :D
De nem is kell annyira durvának lenni 24-24-es Elfhez, főleg ha annak
a katmorálja 85%.
(Nincs kocsma = nincs katmorál)
Másrészt nem tudni, hány fős klánban van a postot író.

vityu 03-10-2009 17:13

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 205214)

Hát úgy 1 éve. Akkor annyira nem volt jellemző, vagy akkor még nem figyeltem :)

Khazad-Dum 03-10-2009 17:52

Amig nem bukok le addig folytatom. Mit is mondhatnék a szerencse fia vagyok.

Khazad-Dum 03-10-2009 18:04

Na jó rendben ha ennyire tudtok akkor mondjuk lebontom a bankokat. Felhuzok mondjuk 10% kocsmát és a többi meg megy barakk/toronynak. Akkor előtárbe kerül a pénz kérdés az miből lesz? Én elhiszem hogy a felső 50-be betokozódva könnyü már termelni/katonát eladni, meg időd is van, de én nem akarok két hetenként 100 hekit haladni.

Azt megmondjátok, hogy mi a gond, de a válasz újabb kérdéseket vet fel.

Khazad-Dum 03-10-2009 18:14

Nem ritkák a 70% barakk arány fölöttiek sem és azok vígan fognak átvágtatni rajtad.
(Szerintem)[/quote]

Most szerinted vagy gondolod hogy nem ritkák. A kettő nem ugyanaz. Szerintem a Hold sajtból van ha érted az analógiát. De ezzel be is fejeztem az itteni beirásokat. Ez volt az utolsó. Hurrogni lehet, de alternativát adni azt már nehezebb.

Khazad-Dum 03-10-2009 18:39

Másrészt nem tudni, hány fős klánban van a postot író.[/quote]

6 fős.

Remedy 03-10-2009 23:22

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 205214)
Bezony vannak ultra élezett Orkok még 1 fős klánocskában is.
Van aki az AnyaKlánjához igyekezne és van aki csak azért, mert. :D
De nem is kell annyira durvának lenni 24-24-es Elfhez, főleg ha annak
a katmorálja 85%.
(Nincs kocsma = nincs katmorál)
Másrészt nem tudni, hány fős klánban van a postot író.

En is regen voltam ott, de 1 fos klanban lenni orkkal igazan maceras. Mint tudjuk az ork nem egy vedekezo fajta, es 24 oras tavolt bevallalni egyedul elegge macera. 1 fos ork szerintem pedig foleg klant ut, amig tud, ha egyeniben akar haladni, vissza fog menni az anyaklanjahoz "pihenni" es ugy utogetni egy kicsit. Temahoz hozzaszolva, valoban jobb egy tudos kajatermelo elf, mint egy kereskedo, szerintem. Lenyegesen. :) Nagyobbat is ved, es tobbet is termel. :)

Grabi 03-11-2009 12:37

mindenképpen tudós, egyértelmű.

pénz szempontjából viszont kérdéses: fix vagy állandóan legyünk kitéve a kaja árának. másik apróbb szempont elsősorban rövidtávú: ált. mennyi a fa/kő ára. mert klánütésekhez ide-kell húzógatni a torony-barakk bank/tanya kombót.

de alapvetően +1 remy és tudós és tanya.

Khazad-Dum 03-11-2009 12:57

Majd szólok mire jutottam két hónap múlva, a kereskedővel.

szoviet t56 03-11-2009 15:19

ha tudja mit csinál akkor hadd csinálja

Khazad-Dum 03-11-2009 16:50

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 205212)
Nem tudom mióta vagy A-ban, de ott nem a gömb, hanem az éplist számít. Ha valaki felmér és látja a 17% bankot, az örül az ingyen földnek. Nem tudom mondták-e már Neked, de A-ban a pénznek kisebb az értéke mint a földnek. Ezért vannak főleg elfek-törpék-orkok. Lehet 24% torony barakkod, de ha a 40% (45%) haditeki, meg 30% laki teki kv előtt 10 mp-vel eltűnik, akkor örülhetsz a pénzednek. Nekem 2 és fél alatt egyszer sem volt még kereskedőm.

Nekem általában 2-3 milliárd van az orimba mindentől függetlenül és csak 30 bank védi, ami a terület 1% se.

Mértek már fel páran, de egyik sem akart betámadni. BÁr egyszer előfordult, de az is pattant. Akkor még a szövinek termeltem és 2000 hektáron volt 400 tanyám. Az se volt jobb helyzet.

Khazad-Dum 03-11-2009 18:15

Mert hát a helyzet fennáll akkor is ha felmérnek és látják a 20% tanyát.

Pepa 03-11-2009 18:50

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 205286)
Mert hát a helyzet fennáll akkor is ha felmérnek és látják a 20% tanyát.

A termelő elf etet egy olyan orit akinek nincs tanyája.
A bankos ori pénzt csinál.
Nagy a különbség.;)

laci 03-11-2009 20:17

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 205287)
A termelő elf etet egy olyan orit akinek nincs tanyája.

Nem föltétlenül. Termelhet simán a piacra, jól jön a pénz a felfedezéshez :)

Pepa 03-11-2009 20:26

Quote:

Originally Posted by laci (Post 205296)
Nem föltétlenül. Termelhet simán a piacra, jól jön a pénz a felfedezéshez :)

Általában egy elf nem a piacra szokott termelni.

laci 03-11-2009 20:28

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 205299)
Általában egy elf nem a piacra szokott termelni.

Lehet hogy általában nem, de előfordulhat hogy vannak olyan országok amelyek nem bejáratott sémákban gondolkodnak, és mégis elvannak. Lásd az 51% bankos elfet, vagy a piacra termelő gazdálkodót. Mindkettőre láttam már példát.

Pepa 03-11-2009 20:29

Quote:

Originally Posted by laci (Post 205300)
Lehet hogy általában nem, de előfordulhat hogy vannak olyan országok amelyek nem bejáratott sémákban gondolkodnak, és mégis elvannak. Lásd az 51% bankos elfet, vagy a piacra termelő gazdálkodót. Mindkettőre láttam már példát.

Persze nem kizárt, én se azt mondtam.

szoviet t56 03-12-2009 13:58

Sziasztok!
Nekem tudnátok mondani egy épület listát A-ba
Elf tudós termelésre 1500-2000 hekire
ha lehetne akkor a százalákok mellett legyen már ott szám is hogy mennyi katona fér be
köszi

Pepa 03-12-2009 14:16

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 205345)
Sziasztok!
ha lehetne akkor a százalákok mellett legyen már ott szám is hogy mennyi katona fér be
köszi

Ezt azért így elég nehéz összehozni.

vityu 03-12-2009 14:18

Quote:

Sziasztok!
köszi

1. olvass vissza, találni fogsz!
2. Körülbelüli hektárra mondjunk neked pontos adatot?

Még én is végigolvastam, pedig nem vagyok A-ban elf, és van arról is fogalmam, hogy hogy kell kinézzen!

szoviet t56 03-12-2009 17:44

én is elolvastam amit előtte írtak de mivel több variáció is létezik még egy párat akartam látni hogy véglegesen is döntsek vagy magamnak alakítsam kis segítséggel az országomat

Pepa 03-12-2009 18:53

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 205377)
én is elolvastam amit előtte írtak de mivel több variáció is létezik még egy párat akartam látni hogy véglegesen is döntsek vagy magamnak alakítsam kis segítséggel az országomat

Szerintem itt a külsőn senkinek sem a feladata, hogy más számára éplisteket gyártson. Alakítsd ki magadnak egy kis segítséggel.

Arwen 03-13-2009 07:22

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 205377)

Ha végig olvastad, és van információd a klánról (taglétszám, elhelyezkedés a pontlistában, aktivitás, vagyon) ahova belépsz, akkor ki tudod választani a megfelelőt.

Princ 03-13-2009 20:03

Quote:

Sziasztok!
köszi

Nekem máshol van elfem, abból gondolva én evvel indulnék neki a későbbi javításoknak, módosításoknak, feltéve ha nem zavar a tekilopás (vannak őrültek akik még ilyen olcsón, csakazértis lopják. :)

19% ház
22% barack
20% torony
24% tanya
30 db raktár
6% kocsma
6% templom
25 db bank

15 körre van elég hely a képződő katonáknak. Vip kell hozzá. De semmi extra klán vagy elképzelés nincs mögötte.

sutike31005 03-13-2009 22:42

Quote:

Sziasztok!
köszi

20 %
10 % - 10 % 52*terület*0,1
5 % - 5 % 52*terület*0,05 - 130*terület*0,05 ( bár ez utobbiakba csak tolvaj és varázsló fér, alap katonából ide nem fér túl sok.. szinte semmi.. sőt szerintem konvergál a nullához :) )
1 db
48 %
1,5 %

Remedy 03-13-2009 23:58

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 205454)
Nekem máshol van elfem, abból gondolva én evvel indulnék neki a későbbi javításoknak, módosításoknak, feltéve ha nem zavar a tekilopás (vannak őrültek akik még ilyen olcsón, csakazértis lopják. :)

19% ház
22% barack
20% torony
24% tanya
30 db raktár
6% kocsma
6% templom
25 db bank

15 körre van elég hely a képződő katonáknak. Vip kell hozzá. De semmi extra klán vagy elképzelés nincs mögötte.

Ket kerdesem lenne. 1. mi az a barack? :) En nem tudok gyumolcsoket termeszteni a hoditoban... :)

2. Mi az hogy 15 korre van eleg hely a kepzodo katonaknak? Ezt a mondatot nem igazan tudom ertelmezni.
(Kiveve ugy, hogy a torony feletti barakkhelyre 15 kornyi kepzes fer be, ha a nepesseg 10edresze 20 korre van egyenletesen elosztva, de ez esetben ez az info nemhiszem, hogy fontos lenne.) :)

Kutyuleee 03-14-2009 00:51

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 205220)
Na jó rendben ha ennyire tudtok akkor mondjuk lebontom a bankokat. Felhuzok mondjuk 10% kocsmát és a többi meg megy barakk/toronynak. Akkor előtárbe kerül a pénz kérdés az miből lesz? Én elhiszem hogy a felső 50-be betokozódva könnyü már termelni/katonát eladni, meg időd is van, de én nem akarok két hetenként 100 hekit haladni.

Azt megmondjátok, hogy mi a gond, de a válasz újabb kérdéseket vet fel.

(Xepi is irta, de látom elment a figyelmed felette: egy elf tudóssal kb 85-90-es gabona ár felett, már többet keresel mint a bankkokal a kereskedővel, emellett nem vagy kitéve a piaci áringadózásnak kajában... )

nem akarlak bántani de ha zavar hogy 100hekit haladsz 2hetenként, akkor miért azt csinálod? elf tudóssal 1fős klánban ha tartasz 25% tanyát, akkor 100as gabona árral keresel körönként 3,5milkát 2400hekin, úgyhogy bent van minden. gondolom a sereget benttartod így azzal együtt számolva... pár hét tamagocsizással meglehet termelni szép kis summát. szépen veszel pacikat és kinttartod őket a piacon, aztán ha tudsz gépnél lenni, akkor beépitesz 70%barakkot ütsz 2-3at klánban és visszaépülsz tanyásra megint... tudóssal már lehet ütni szépen elfel is, nem beszélve arról, hogy nem kevés az a +5% védelem... így nem 100hekit haladsz majd hetenként (főleg,hogy ha elfogy a kedvezményesed még ritkábban telik fedezésre), hanem a havonta megtermelt 2-3yardból üthetsz 5-600hekit. izgalmasabb és hasznosabb módszer:) egyedül az eleje unalmasabb amikor csk termelsz hetekig amig meg lesz a szükséges paci a piacon és a max pénz... 1fős klánban egyéniben nem nagyon fognak bántani a sok fős klánok, a kicsik, meg általában vagy betonelfek, vagy orkok, akik meg inkább klánban ütnek. utobbiakat eltudod kerülni a klánlistában, mert árulkodó a hírnevük. ha ilyen mellé kerülsz elfedezel, a kedvezményesedből:P nem 1 elfet ismerek aki így kúszott fel:)

vityu 03-14-2009 02:53

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 205454)

19% ház
22% barack
20% torony
24% tanya
30 db raktár
6% kocsma
6% templom
25 db bank

Én lecsípnék a tanyából 16-18%ig, és a templom kapna még 1-2%-ot, meg a barakk a többit.

Princ 03-14-2009 07:56

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 205464)
Ket kerdesem lenne. 1. mi az a barack? :) En nem tudok gyumolcsoket termeszteni a hoditoban... :)

:)

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 205464)
2. Mi az hogy 15 korre van eleg hely a kepzodo katonaknak? Ezt a mondatot nem igazan tudom ertelmezni.
(Kiveve ugy, hogy a torony feletti barakkhelyre 15 kornyi kepzes fer be, ha a nepesseg 10edresze 20 korre van egyenletesen elosztva, de ez esetben ez az info nemhiszem, hogy fontos lenne.) :)

Talált. Ez volt a rejtvény része a hsz-nek, de látom Süti űberkontrázta. :D Az a hsz számodra jobban érthető mint az enyim? Vagy miért pont ez tetszett meg?

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 205466)
Én lecsípnék a tanyából 16-18%ig, és a templom kapna még 1-2%-ot, meg a barakk a többit.

Csak saccoltam hogy hány körre mehetnek ott föl a varázslatok 6%-kal, de sztm ez bőven elég. Mi a szerepe a több templomnak?

Barakkból az elfek akkor szoktak sokkal többet építeni mint toronyból, ha támadni is akarnak. Legalább visszatámadni. Erre szántad a termelő elfjét?

sutike31005 03-14-2009 08:25

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 205476)

Talált. Ez volt a rejtvény része a hsz-nek, de látom Süti űberkontrázta. :D Az a hsz számodra jobban érthető mint az enyim? Vagy miért pont ez tetszett meg?

a srác csak %-okat kért de lehet csak átsiklottam valami felett meg hogy írjam le mibe mennyi katona fér.. :)

egyébként meg tök egyértelmű :D:D:D amibe katona fér az gondolom a barakk ( ez hány k? ) ami mellette van az lehet a torony, hisz mindenki párba állítja.. az 1 darab az kevés raktárból ezt mondhattad volna.. a 1,5% szazalek az a 30 darab bank 2 k-n :) amibe nem fer katona mert vari meg toli fer az meg a kocsma es templom.. öö maradt a 20 % az meg egyertelmu akkor, hogy a haz :PP az a sok % os meg szerintem tuti a tanya akar lenni :P szemelyisegnek javaslom a gazdalkodo tudos vandor tulelo kereskedo-t és a rengeteg mnt-t baratot ismerost

Pepa 03-14-2009 08:38

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 205478)
szemelyisegnek javaslom a gazdalkodo tudos vandor tulelo kereskedo-t és a rengeteg mnt-t baratot ismerost

A kettő hogyan jön össze egy ilyen orinál?

szoviet t56 03-14-2009 10:10

köszönöm a segítséget, remélem most betesznek mert eddig amit írtam 3 üzenetett nem tették be
vannak még segíteni akaró emberek

Remedy 03-14-2009 12:53

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 205476)

Ja, nem. Csak ugy hajnaltajt azt hirtelen nem fogtam, hogy a Tied is a "hulye kerdesre hulye valasz" kategoria. :)

Xeper 03-14-2009 12:55

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 205480)
A kettő hogyan jön össze egy ilyen orinál?

Ha 5-öt akartál kérdezni, akkor tudás, elszántság, kitartás és türelem kell hozzájuk :)

Pepa 03-14-2009 14:55

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 205489)
Ha 5-öt akartál kérdezni, akkor tudás, elszántság, kitartás és türelem kell hozzájuk :)

Nem kettőt, Illetve kérdezni csak egyet, azt, hogy egy termelő beton elfnek minek vándor személyiség. Egy olyan orinál nálam a következő lenne a sorrend: tudós-gazdálkodó-kereskedő-varázsló-túlélő-vándor, harcos, tábornok, tolvaj.

All times are GMT +1. The time now is 09:00.