![]() |
Quote:
de legalább a dögmeleg nappalt átalszod? :D:D |
Hurrá meleg van .Végre megjött a kánikula.lehet motorozni éjszaka is :D:D:D
Csak a fejem ne fájna ennyire:mad:. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
napkollektorokat tesztelsz éjjel? :D:D |
|
wáááááá ez mekkora!!!!! :D
|
és végre tudtam csokibának egy zöldet adni:):)
|
copyright by Blikk :D:D
|
Leégtem rendessen ma.
Holnap a barlangban ahova megyünk 10 fokra kell készűlni. Akinek melege van annak javaslom valamelyik barlang meglátogatását:) |
Quote:
|
Quote:
|
Nem fázik senki??
|
Quote:
|
Quote:
A fórumozók közűl nem fázik senki? (így már érthetőbb):p |
Quote:
Így h meglett a ventilátor egész jó..meg a levegő is friss...szal most tök "jó" a helyzet;) (csak a kezem üres már:o) :D |
Quote:
4 sört megittam a tűző napon és nagyon bebambúltam utána:( Mostanra már kitisztúltak a dolgok ,de lefárasztott a sör rendessen:D |
Quote:
nAh van előnye is a melegnek:eek:--->nem kell annyit inni h bebambuljál.... (olcsobban kijösz) :D:p:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
tapasztalat:P |
A tuaregek kifejezetten forró teát isznak a sivatagban. ha nekik bejött, nekünk is bejön... Ráadásul ott nem 50 fok van, hanem inkább 60.
Amit nem szabad inni: kávé, kóla ilyesmi. Semmit, ami vízhajtó, vagy vérnyomásnövelő hatású. Az kifejezetten káros melegben. |
Quote:
|
Quote:
|
Sőt, az 50 fokban még jól felöltözni sem árt mert hőszigetel...
A meleg tea felemeli a testhőmérsékletet picit és a környezet elviselhetőbb. Míg ha hideget iszol az csak átmeneti. |
Quote:
Amúgy ez mire is jó pontosan? |
Quote:
|
Quote:
de össze se lehet hasonlítani egy lefőzött kávéval. :D |
Quote:
A Szaharában a forró tea ivása mellett a természetes anyagokból álló, réteges öltözet is bevett szokás. Úgy vagyok vele, hogy ha a sivatagban bejön, akkor azért Magyarországon is elviselhető vele a hőmérséklet. Az öltözködést még nem próbáltam, de a forró tea, forró leves stb ivást próbáltam. Az beválik, tényleg, nem csak mese. Ahogy Goldy is írta, a test belső hőmérséklete ezáltal megnő, így nem lesz akkora kontraszt a belső és a külső hőmérséklet között, ezért elviselhetőbbnek tűnik a nagymeleg is. Mellesleg rengeteg folyadékot vihetünk be ezáltal a szervezetünkbe, ami hasznos. |
Quote:
|
Quote:
A sálat azt még csak-csak elfogadom, hogy a nyak nem ég le tőle, és amiatt lehet hasznos. Bár biztos vagyok benne, hogy erre is vannak jobb megoldások. |
Ati ne az ittenni hagyományos téli rucikban gondolkozz amelyek ráadásul jó sötétszínben is készülnek :P
Lényeg igyál jó sokat lehetőleg nem koffein és alkohol tartalmút |
Quote:
|
Jó, a télikabát és a sál idiotizmusra utal. :D
Én nem erre gondoltam konkrétan, hanem pl selyemkendő a nyakba, és réteges vászon/lenvászon öltözet. Pl egy gyapjóatléta+vászoning sokkal jobb kombináció, mint egy zárt póló. sokkal jobban véd a napsugaraktól, de szellőzik, így a bőr mindig maximális árnyékban van, és mellette az izzadással hűteni tudod magad. |
Quote:
|
Mit csináljunk,ha nagyon meleg van?
kapcsoljuk le a fűtést, és üljünk ki a hóba:) |
Ha nagyon meleg van, akkor ne legyenek fölösleges gondolataink, pélául: Most kimegyek a budakalászi Corába Coca-t venni
|
All times are GMT +1. The time now is 17:46. |