Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Törpe bányatalálása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2129)

Ati 11-27-2007 20:09

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 138057)
Remélem nem lesz egyhamar bevezetve. Ma ígéretet tettem egy játékosnak, hogy amint ez a javaslat megvalósul, visszatérek az Aba játszani... reszkessetek! :) És sok sikert a vitához azoknak, akinek a véleménye az enyémmel egyezik! :)

Az ünnepek előtti bevezetés van tervezve erre a javaslatra, és sok másikra.

Steve 11-27-2007 20:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 138058)
Az ünnepek előtti bevezetés van tervezve erre a javaslatra, és sok másikra.

ehh, kár, húzhattad volna még egy félévet :D

Seldon 11-27-2007 20:14

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 138059)
ehh, kár, húzhattad volna még egy félévet :D

Jöjjön csak, jöjjön :)
Törpikéim lehet mégis életrekelnek nekem is :)

belas 11-27-2007 20:26

A törpe X% bánya alatt meglevő területein belül találhasson bányákat Y katona+arany/bánya áron, területnövelés (felfedezés) nélkül.

Ha mindenképp szavazni kell akkor én erre tenném le a voksom,de csak a normálosok érdekében,mivel Anarchban nemsok lehetőséget látok benne,gondolok itt a lépéshatár alatti orikra....nekünk termelőknek,Anarchba,csak mégnagyobb nyersis orijaink lesznek...itt a fent állo ill termelő orikra gondolok..Normálban viszont tényleg egy termit,hadivá,ill vissza termivé könnyebb lessz átalakitani sztem:))

Köszi,hogy hozzászolhattam:)) Jahhh és hiányzik innen egy-két kompetens személy akinek sztem még lenne hozzáfüznivaloja.......de hol vannak????

belas 11-27-2007 20:35

A törpe X% bánya alatt meglevő területein belül találhasson bányákat Jahhh és azért ez az x%-ék azt ki és mikor határozza meg!?:))

Ati 11-27-2007 20:47

Quote:

Originally Posted by belas (Post 138064)
Jahhh és hiányzik innen egy-két kompetens személy akinek sztem még lenne hozzáfüznivaloja.......de hol vannak????

Ezt tőlük kérdezd. :) Elég széles körben informálva lett szerintem minden Hódítós ennek a fórumnak a létezéséről. :) Ráadásul lassan 2 éves a fórum, úgyhogy újdonságnak se lehet már nevezni. :)

belas 11-27-2007 20:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 138071)
Ezt tőlük kérdezd. :) Elég széles körben informálva lett szerintem minden Hódítós ennek a fórumnak a létezéséről. :) Ráadásul lassan 2 éves a fórum, úgyhogy újdonságnak se lehet már nevezni. :)

Irtam 1-2emberkének üzit meglátjuk....

Synkel 11-27-2007 20:57

Nomármost abban ahogy kifigyeltem a nagy többség egyetért, hogy a meglévő területre lehessen bányát "feltárni". Ugyan ez minden csoportra vonatkozni fog, szerintem mégis leginkább az A problémája, lévén a törpik nem tudnak haladni ha bányát is tartanak, illetve a klánütés bányát nem hoz. Tehát elsősorban az A, és elsősorban magas hekin lesz kihasználva. Mennyi lesz a katonaigénye? Milyen arányban áll majd a fedezéssel? Eddig ha jól emlékszem egy 500-as keretszámot olvastam csupán, ami egy bizonyos környékre nyilván megfelel, de ennél azért árnyaltabb katonaigényt kellene szabni neki.
Ha volt szó róla, csak átsiklottam felette, elnézést kérek.

land off 11-27-2007 21:21

hy én az 5. pontra szavazok

Andrew 11-27-2007 21:25

én csak attól tartok, hogy a mostani jksz-es top szépen mindenhol lecserélődik törpire, és ezzel azt is kiküszöbölik, hogy a bánya is gyuladhat, lévén vissza tudja fedeni, ergó nyers lesz dögivel

Gyula 11-27-2007 21:33

én javasolnám, hogy a bánya "felderitését" csak olyan ország végezhesse akinek az össz bánya területe nem haladja meg az ország 15%-át, efelett csak felfedezéssel lehessen bányához jutni.

egy bánya felderítéséhez kelljen az a bizonyos 500 esetleg 1000 alapkatona. Ezt semmiképp sem emelném az egekig, elvégre az a föld már egyszer meg lett szerezve, háborúval vagy felfedezéssel. A felderítésre induló katonák vigyenek magukkal gabonát és célirányos felfedezéshez szükséges mennyiségü aranyat.

sutike31005 11-27-2007 21:56

igazából van 3 törpe országom most, de valahogy nem tudom átélni a helyzetet.. jó volt eddig is, bárhogy is lesz jó lesz ezután is :) jó a játék.. hajrá okos hozzászolások.. aki buta az meg hallgasson.. ugyhogy Én nem is mondok többet.. :P

Killer 11-28-2007 00:52

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 138082)
én javasolnám, hogy a bánya "felderitését" csak olyan ország végezhesse akinek az össz bánya területe nem haladja meg az ország 15%-át, efelett csak felfedezéssel lehessen bányához jutni.

egy bánya felderítéséhez kelljen az a bizonyos 500 esetleg 1000 alapkatona. Ezt semmiképp sem emelném az egekig, elvégre az a föld már egyszer meg lett szerezve, háborúval vagy felfedezéssel. A felderítésre induló katonák vigyenek magukkal gabonát és célirányos felfedezéshez szükséges mennyiségü aranyat.

egyetértek Gyulával!szerintem is jó lenne így.

Paliking 11-28-2007 10:40

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 138082)
egy bánya felderítéséhez kelljen az a bizonyos 500 esetleg 1000 alapkatona.

Szerintem ez így önmagában nem jó, ez csak az A-ban nagyobb területen működik, de ha én a G-ben lévő 1500 hekis törpimet szeretném átalakítani, akkor ez irreálisan magas szám. Szerintem inkább a tényleges fedezési szükséglethez kellene ezt a számot viszonyítani, én 50%-ot javaslok, hiszen a föld egyszer már megvolt.

Xeper 11-28-2007 10:45

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 138180)
Szerintem ez így önmagában nem jó, ez csak az A-ban nagyobb területen működik, de ha én a G-ben lévő 1500 hekis törpimet szeretném átalakítani, akkor ez irreálisan magas szám. Szerintem inkább a tényleges fedezési szükséglethez kellene ezt a számot viszonyítani, én 50%-ot javaslok, hiszen a föld egyszer már megvolt.

Szerintem max a fedezési költség 1/4 része legyen. Ha már erősen összemérhető a fedezéssel, akkor minek a meglévő területet feltárni, mikor bővíteni is lehet?

A többiről az a véleményem amit Gyula is írt.

-Fegya- 11-28-2007 11:01

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 138183)
Szerintem max a fedezési költség 1/4 része legyen. Ha már erősen összemérhető a fedezéssel, akkor minek a meglévő területet feltárni, mikor bővíteni is lehet?

A többiről az a véleményem amit Gyula is írt.

Egyetértek Xepivel. Fix katonaszám semmiképpen sem jó, mert miért kerülne ugyanannyiba a bányatalálás 3000 hektáron, mint 30000 hektáron.

Paliking 11-28-2007 13:19

Nekem ok a 25% is.

wand 11-28-2007 14:05

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 138185)
Egyetértek Xepivel. Fix katonaszám semmiképpen sem jó, mert miért kerülne ugyanannyiba a bányatalálás 3000 hektáron, mint 30000 hektáron.

Én meg nem :)

A törpének a bánya ugyanaz mint egy bankos orinak a bank, vagy tekiírónak a könyvtár, esetleg kaja termelőnek a tanya.
nekik is ugyanannyiba kerül 3000 hektáron mint 30.000 hekin.
ezért a fix katonamennyiséget támogatom. (500 v. 1000 katona)
és 15% max szerintem elég.

Grabi 11-28-2007 14:30

már hogy lenne ugyanaz? egyiket újra lehet építeni bontás után másikat nem. hatalmas különbség!

az sem megoldás, hogy vissza lehessen építeni, mert akkor a cél az lenne h minél kisebb hekin fellépjek A-ba és a töredékéért telerakom magam bányákkal és átépítem őket barakká. majd ha védett helyen vagyok, vissza bánya.

egyetértek a %-os olcsóbb fedezéssel. a 15% is stimmel. úgy gondolom ez az a határ, hogyha mellérakunk min. 55-60% barakkot, akkor érdemben vissza tud támadni a törpe a támadójára.
de itt jön megint a gikszer. a támadó bányát is visz, a törpénk pedig várhatóan nem.

nem tudom melyik a legjobb megoldás.

Xeper 11-28-2007 14:33

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 138185)

Quote:

Originally Posted by wand (Post 138249)

A törpének a bánya ugyanaz mint egy bankos orinak a bank, vagy tekiírónak a könyvtár, esetleg kaja termelőnek a tanya.

Én éppen a kettőtök megoldásának a keverékére gondoltam :)

Fedezési szükséglet/X de maximum Y
Ahol X lehetne 4, Y pedig kb 500

Ati 11-28-2007 14:35

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 138259)
Én éppen a kettőtök megoldásának a keverékére gondoltam :)

Fedezési szükséglet/X de maximum Y
Ahol X lehetne 4, Y pedig kb 500

Az eddigi tapasztalatok alapján a jelenlegi felfedezési rendszer is sok problémát vet fel. Mindenképpen egyszerű képlet kell, semmi bonyolítás...

Xeper 11-28-2007 14:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 138261)
Az eddigi tapasztalatok alapján a jelenlegi felfedezési rendszer is sok problémát vet fel. Mindenképpen egyszerű képlet kell, semmi bonyolítás...

Ennél egyszerűbbet nehéz kitalálni :)

Ati 11-28-2007 14:43

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 138264)

1000. Ez egyszerű.
A normál felfedezési szükséglet negyede. Ez is egyszerű.

A normál felfedezési szükséglet negyede, de minimum 1000. Ez már nem egyszerű. :(

Grabi 11-28-2007 14:45

azt már leszögeztük és el is fogadtad, hogy ne fix szám legyen? vagy ez a téma még teljesen képlékeny?

Synkel 11-28-2007 14:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 138266)
1000. Ez egyszerű.

A normál felfedezési szükséglet negyede, de minimum 1000. Ez már nem egyszerű. :(

Szerintem ez azért még belefér, mert még én is felfogom, holott általában én szoktam szövegelni a bonyolult képletek ellen:)

wand 11-28-2007 14:46

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 138264)

Xepi, ez neked egyszerű?? :) :

(terület / 100) ^ 1.6 * (1 + felfedezési arány * 2)

FONTOS! A képletben szereplõ terület nem egyezik meg az országod tényleges nagyságával, hanem az építés alatt álló és a beépítetlen területek súlyozottan számítanak! A pontos értékek a következõk:

1 Ha beépített terület 1 Ha-nak,
1 Ha építés alatt álló terület 2 Ha beépített területnek,
1 Ha üres terület 3 Ha beépített területnek

felel meg.
ja és persze a végén mindezt osszuk el 4-el..

próbáljunk olyan képleteknél maradni amiben a 4 alapművelet van (+-x/) és ha meg akarom kapni az eredményt nem kell tudomyányosra átváltani a számológépet.. ;)

Ati 11-28-2007 14:49

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 138267)
azt már leszögeztük és el is fogadtad, hogy ne fix szám legyen? vagy ez a téma még teljesen képlékeny?

Ez még képlékeny, bár mivel ez készül közben a háttérben, már nem sokáig... :)

Ati 11-28-2007 14:49

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 138268)
Szerintem ez azért még belefér, mert még én is felfogom, holott általában én szoktam szövegelni a bonyolult képletek ellen:)

A felfedezés képlete sajnos visszatérő probléma.

Grabi 11-28-2007 14:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 138270)
Ez még képlékeny, bár mivel ez készül közben a háttérben, már nem sokáig... :)

esetleg megtudhatjuk, hogy kb. milyen irányban halad a fejlesztése ennek a témának? mert akkor talán nem menne el senki rossz irányba gondolkozásban.

Synkel 11-28-2007 14:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 138271)
A felfedezés képlete sajnos visszatérő probléma.

Azt spec nem is értem:) Úgyhogy ha érdekel mennyibe kerül egy heki nem számolgatok, hanem megnézem a felfedezés menüt.
Ez viszont annak a képletéből lenne leszármaztatva. Azaz nem kell azt megbonyolítani, hanem egyszerűen leírod, hogy az aktuális fedezési katonaigény negyede, de minimum x fő. Hidd el, ezt érteni fogják:) Aki meg nem, az ne fedezzen:D:D

Ati 11-28-2007 14:57

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 138272)
esetleg megtudhatjuk, hogy kb. milyen irányban halad a fejlesztése ennek a témának? mert akkor talán nem menne el senki rossz irányba gondolkozásban.

Alapvetően az itt elhangzott, legszimpatikusabb, 5-ös pont szerinti javaslat fog bekerülni, a számok (katonaigény stb.) még nincsenek lefixálva, ezt kb 2 perc beleírni, ha már minden kész ebből a modulból.

Xeper 11-28-2007 14:57

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 138273)
Azt spec nem is értem:) Úgyhogy ha érdekel mennyibe kerül egy heki nem számolgatok, hanem megnézem a felfedezés menüt.
Ez viszont annak a képletéből lenne leszármaztatva. Azaz nem kell azt megbonyolítani, hanem egyszerűen leírod, hogy az aktuális fedezési katonaigény negyede, de minimum x fő. Hidd el, ezt érteni fogják:) Aki meg nem, az ne fedezzen:D:D

Épp ezt szerettem volna írni
Még annyi kiegészítéssel, hogy én nem minimumot, hanem maximumot írtam.

Quote:

Originally Posted by Ati
1000. Ez egyszerű.

Építési nyersanyagszükségletnél mégsem okoz problémát senkinek...

Reaktor 11-28-2007 15:56

Quote:

Ebben teljesen egyetértek Wanddal.

Ne legyen már sokkal olcsóbb 6000 hekin ujrahúzni a termelést, mint 12000 hekin!

A termelés az termelés.

-Fegya- 11-28-2007 16:26

Quote:

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 138301)
Ebben teljesen egyetértek Wanddal.

Ne legyen már sokkal olcsóbb 6000 hekin ujrahúzni a termelést, mint 12000 hekin!

A termelés az termelés.

Tudtommal még létezik az a szabály, hogy az építés költsége a területtel arányos. Banknál is, könyvtárnál is, tanyánál is.

wand 11-28-2007 16:30

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 138310)
Tudtommal még létezik az a szabály, hogy az építés költsége a területtel arányos. Banknál is, könyvtárnál is, tanyánál is.

igen ez létezik a költség az arányos a területtel, pont ezért volt benne az eredeti javaslatban, hogy a költsége a célzott felfedezéshez szükséges költség legyen (ez is arányos)

viszont az építésnél is a szükséges építőanyag szükséglet 1000 hektárig nő, onnantól ugyanakkora.

-Fegya- 11-28-2007 16:43

Wand, azt írod, hogy a törpének a bánya ugyanaz, mint a bankos orinak a bank.
Ebből logikusan az következik, hogy a törpe teljesen ingyen találhasson bányát, hiszen akkor pont ugyanannyiba fog kerülni egy törpének egy bánya felhúzása (bontás építés), mint egy bankos orinak a bank felhúzása. Akkor miért nem ezt javaslod? :)

wand 11-28-2007 16:53

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 138318)
Akkor miért nem ezt javaslod? :)

mert igyekszem nem javasolni hülyeségeket ;)

Synkel 11-28-2007 17:05

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 138318)
Wand, azt írod, hogy a törpének a bánya ugyanaz, mint a bankos orinak a bank.
Ebből logikusan az következik, hogy a törpe teljesen ingyen találhasson bányát, hiszen akkor pont ugyanannyiba fog kerülni egy törpének egy bánya felhúzása (bontás építés), mint egy bankos orinak a bank felhúzása. Akkor miért nem ezt javaslod? :)

Itt a szó.
Míg nem úgy van, hogy ha kell építek 300 kőbányát addig ne legyen már egyforma a katonaigénye a feltárásnak hektártól függetlenül.

-Fegya- 11-28-2007 17:08

Quote:

Originally Posted by wand (Post 138323)
mert igyekszem nem javasolni hülyeségeket ;)

Tudom, csak rámutattam érvelésed logikátlanságára, miszerint a törpének a bánya ugyanaz, mint a bankosnak a bank.

Kutyuleee 11-28-2007 17:11

Egy lényeges dologra vagy nem figyeltem fel és én vagyok a hülye, vagy háttérbe szorult. Ez a módositás mindenkire fog-e vonatkozni, vagy csak a törpékre? (a téma címe egy dolog, de ez eddig se volt eldöntve a másik témában sem...)

All times are GMT +1. The time now is 19:17.