Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Az Ember Faj Újászületése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1962)

BeeLord 10-31-2007 16:22

Quote:

Originally Posted by Geluboy (Post 132944)
Hogy tudok itt témát javasolni indítani? Köszi

Hsz számhoz és pozitív elismertséghez van kötve. A pontos számot nem tudom, de így elsőre százat tippelek.

Synkel 11-03-2007 06:47

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 132917)
Új faj biztos nem lesz. Szerintem fajreform sem. (legalábbis nem mostanában)

De pl az is felmerült ötletként, hogy az ember választhassa meg a faji varázslatát a személyisége mellett... Úhogy akár lehetnének fantomsereges emberek, vagy épp sziesztások, stb stb. minden más maradna. a 30 teki meg hogy se bónusza se malusza nincsen.

Quote:

Originally Posted by Geluboy (Post 132944)
Hali

Én Emberrel vagyok jelenleg is szerintem nem kellene sokat változtatni rajta, max a varázslatválasztást amit írtatok is, mert a tükörvarázs tényleg elég gyenge védelem. Az alfaji dolgok paladin + barbár egy kicsit feldobná a dolgot az biztos de akkor mondjuk a többi fajnak is lehetnének alfajai ami pl. ugy működne mint a személyiség ki lehetne választani.

Üdv Gelu

Azért az ilyeneket gondoljátok át. A tükörvarázs az egyik legbrutálisabb faji vari az össze közül. Szieszta vagy fantomsereg mellett az embert ( ami most se túl komoly ellenfél, legfeljebb ha nagyon brutál szövije van ) még ennél is könnyebben szét lehetne szedni...

Attee 12-02-2007 13:22

Mi ez a zöld meg szürke meg piros izé?

Phoenix 12-02-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by Attee (Post 139281)
Mi ez a zöld meg szürke meg piros izé?

Az emberi fajnál nem tudok semmi ilyen izéről :confused::rolleyes:

Attee 12-02-2007 13:34

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 139283)
Az emberi fajnál nem tudok semmi ilyen izéről :confused::rolleyes:

Ez valami fórumos funkció, de még új vagyok, nem tudom mire jó.

Phoenix 12-02-2007 13:36

Quote:

Originally Posted by Attee (Post 139287)
Ez valami fórumos funkció, de még új vagyok, nem tudom mire jó.

Akkor próbáld meg a Hódítós témákon kívül lévőkben meg keresni az új fórumról szóló részt és abban az elismertséget témát ;)

willyvereb 01-09-2008 23:59

Emberi faj tényleg nem valami jó...Bár a tükörvarázs durva, de kéne nekik legalább valami előny...
Saját ötletem: -alkalmazkodás: ez egy specialitása az embereknek:ha egy bizonyos játékos sikeresen támadja és többször, akkor annak átveszi az előnyeit, ami segít a védekezésben(pl egy ork hadi már 20-adjára támada meg és az orknak 35-ös hadi tudománya van szemben az ember éppeni 15-ösétől akkor védekezés esetén a hadi tudománya felmegy valamennyivel[nem 35-re, hanem ahhoz támadások mennyiségétől függően egyre köelebbire!bár egyre lassabban..], de akár átveheti, ha a elf támadja védekezés bónuszát vagy a varázslatvédelmét). Ugyanez van tolizásnál és varizásnál is. Mindig annak az előnyeit kezdi felvenni, aki a legtöbbször támadja(hadi, vari, toli külön), méghozzá úgy, hogy:
össz támadás attól az oritól x (össz támadás attól az oritól\össz támadás minden oritól) +még valamilyen képlet ami meghatározza, hogy mennyire vegye fel az értékeket.

-Leigázás:ugyanez csak ez földfoglalás esetén: Ha földet foglal valakitől akkor felveszi annak a népnek a hozzá viszonyított támadási előnyeit, akitől a legtöbb hekit foglalt(ellentétben az előző tulajdonsággal ennél egyben a hadi vari és tolit is). A képlet hasonló lenne, mint az alkalmazkodásnál.

Esetleg mind2-nél valamilyen mértékben(kevésbé, mint az előnyöket) az ori hátrányait is felvenné. Persze csak az adott offenzív vagy deffenzív formában.

Gond: Megvalósítás "kissé" nehézkes és "átlag feletti" terhelés a szervereknek...ja és , ha valami nem tájékoztat róla, akkor nehéz követni\kiszámolni...

Kubbi 01-10-2008 08:38

Quote:

Originally Posted by willyvereb (Post 150247)
Emberi faj tényleg nem valami jó...Bár a tükörvarázs durva, de kéne nekik legalább valami előny...
Saját ötletem: -alkalmazkodás: ez egy specialitása az embereknek:ha egy bizonyos játékos sikeresen támadja és többször, akkor annak átveszi az előnyeit, ami segít a védekezésben(pl egy ork hadi már 20-adjára támada meg és az orknak 35-ös hadi tudománya van szemben az ember éppeni 15-ösétől akkor védekezés esetén a hadi tudománya felmegy valamennyivel[nem 35-re, ...

Eddig ez a legvadabb ötleted. :D

Ati 01-10-2008 09:20

Esküdni mertem volna, hogy egy újabb tüöbbezer éves ötletet ki fog feleleveníteni. :(

Willi, arra kérlek, hogy a korszakalkotó ötleteket hagyd a fórumon kívül. 2-3 napnál régebbóta nemigen jhátszhatsz a Hódítóban, és máris mindent meg akarsz változtatni. Ez butaság. Ne akarj. Játssz. Ha nem tetszik a játék így, akkior pedig ne játssz.

willyvereb 01-10-2008 09:24

jah:D
Már nem is ötletnek tartom, hanem felvetésnek...
Eléggé nehézkes megoldani...sztem nem is lesz...csak írtam egy érdekes cuccot hozájuk...
Alfajok ötletet különben támogatom...de csak akkor, ha komoly érdemi különbségek lesznek az alfajok közt, kül csak értelmetlen programozás az egész...

Ati 01-10-2008 09:26

Quote:

Originally Posted by willyvereb (Post 150291)
Eléggé nehézkes megoldani...sztem nem is lesz...csak írtam egy érdekes cuccot hozájuk...
Alfajok ötletet különben támogatom...de csak akkor, ha komoly érdemi különbségek lesznek az alfajok közt, kül csak értelmetlen programozás az egész...

Az ezzel kapcsolatos fejlesztési véleményt is ismernéd ugye, ha olvasnád a fórumot, és nemcsak 3 nap uitán akarnál mindent megváltoztatni...

Ne haragudj, de az ilyen mentalitásnak nincs helye a fórumon.

Ezennel elbúcsúzunk egymástól.

Croissant 01-10-2008 09:27

Quote:

Originally Posted by willyvereb (Post 150291)

Nagyon nem kellene lejáratnod magad...

Valezius 01-10-2008 13:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 150293)
Az ezzel kapcsolatos fejlesztési véleményt is ismernéd ugye, ha olvasnád a fórumot, és nemcsak 3 nap uitán akarnál mindent megváltoztatni...

Ne haragudj, de az ilyen mentalitásnak nincs helye a fórumon.

Ezennel elbúcsúzunk egymástól.

Én csak azt nem értem, ha ilyen markáns vélemény van ezzel kapcsolatban, akkor ez a téma miért nincs a kukában?
Nem mintha zavarna, hogy itt van, csak mintha kicsit következetlen lenne ez a dolog.

Igazából a bannolással se értek egyet, de ugye az nem az én dolgom, és nem is lesz :)

merlin 01-10-2008 13:55

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 150333)

Igazából a bannolással se értek egyet, de ugye az nem az én dolgom, és nem is lesz :)

"s én majd elintézem, hogy zsarnokságom megbocsátsd"

Ati 01-10-2008 14:44

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 150333)
Én csak azt nem értem, ha ilyen markáns vélemény van ezzel kapcsolatban, akkor ez a téma miért nincs a kukában?

Ööö, mert a téma nem arról szól, amit Vili felvetett. Amit Vili felvetett, azt párszor már kifejtettem a fajok változtatásánál, újra nem megyek bele. Ettől ez a téma még maradhat, ha nincs szétoffolva, és olyan irányba elvive, ami nyilván nem lesz.

Valezius 01-10-2008 14:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 150349)
Ööö, mert a téma nem arról szól, amit Vili felvetett. Amit Vili felvetett, azt párszor már kifejtettem a fajok változtatásánál, újra nem megyek bele. Ettől ez a téma még maradhat, ha nincs szétoffolva, és olyan irányba elvive, ami nyilván nem lesz.

Vili javaslatai és a nyitó hozzászólás jellegét tekintve mutat hasonlóságokat.
De persze lehet, hogy csak képzelődöm.:)

Ati 01-10-2008 14:50

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 150351)
Vili javaslatai és a nyitó hozzászólás jellegét tekintve mutat hasonlóságokat.
De persze lehet, hogy csak képzelődöm.:)

Mindkettőben szerepel az "ember" szó.

Sokadik téma teljes szétoffolása, amihez Vili hozzászólt, kikapcs.

Rotcsa 06-02-2009 16:01

Hali!

Olvasgatni kezdtem a témát és nagyon megtetszett az elgondolás.:)
Hol tart ez a projekt? Lesz belőle valami?

Ati 06-02-2009 16:38

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 213452)
Hali!

Olvasgatni kezdtem a témát és nagyon megtetszett az elgondolás.:)
Hol tart ez a projekt? Lesz belőle valami?

Jelen pillanatban nincs terítéken az ember változtatása.

Rotcsa 06-03-2009 14:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213453)
Jelen pillanatban nincs terítéken az ember változtatása.

Értem. Inkább a hullával szórakozik a nagyérdemű nemigaz? :)

Célszerűbb lenne inkább ezt elkővenni, mint még 3 évet vitatkozni " apró módosításokról" a hullával kapcsolatban nem? Mert mindíg ezt olvasom,amikor oda keveredek. :)

A döbtő többségnek pedig eztetszik, ha jól látom.

Ati 06-03-2009 14:03

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 213550)
Célszerűbb lenne inkább ezt elkővenni, mint még 3 évet vitatkozni " apró módosításokról" a hullával kapcsolatban nem?

Nem .

Ildee 06-03-2009 14:03

Türelem, rózsát terem :D:D:D:D

Iron 09-27-2009 04:00

Hozzászólva a témához, nekem tetszik, hogy az embert variáljuk meg, de szerintem simán maradhat ember a neve, nem kell paladin, buzogányos, teuton lovagnak lennie :):)
Viszont nem kellene az orkot replikálni, legyen másabb.
A Paladinos rész meg kicsit zavaros lenne szerintem. legömbözöm, orkot mutat azt hulla lesz...hát nemtom :D
Gondoljatok bele, hajnal 3-4 órás gömböléskor, lehet bejátszanék pár ilyet, azt mennék a pszichológushoz, hogy meggyagyásodtam, azt másnap mikor számolom a pénzt a munkahelyen, majd mondom húú egy 5 ezres...még jó, hogy rajta a Paladin varázslat, ez tuti csak 500 ft :D

richardka 09-27-2009 08:31

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 223980)
Gondoljatok bele, hajnal 3-4 órás gömböléskor, lehet bejátszanék pár ilyet, azt mennék a pszichológushoz, hogy meggyagyásodtam, azt másnap mikor számolom a pénzt a munkahelyen, majd mondom húú egy 5 ezres...még jó, hogy rajta a Paladin varázslat, ez tuti csak 500 ft :D

Off leszek

volt egy szövitársam, anno biztonságiör volt. Még most is mosolygok mikor mesélte, hogy mit álmodott. Anno oriással volt a hodba, és azt álmodta hogy betörtek oda ahol melozik, mire álmába legyintett egyett hogy nem baj nem visznek sokat mert rajta van a szieszta:D hetekig ezen röhögtünk mikor mesélte a forumon milyen álma volt
már káros volt a hod neki igy abbahagyta

Iron 09-27-2009 12:55

Ez se rossz, félek én is igy járok :)

szinkoly 11-26-2009 10:31

Hát szerintem a Paladin kicsit erősre sikerült... Képzeljük el, hogy beépül az orija, tele lesz íjjal, ezzel betonozza magát, és mindemellett még ezzel egy szép varázserőre is szert tesz, amivel ártózhatna is. Mindezt persze templom nélkül, hogy még több barakkja vagy egyéb épülete legyen, mert hiába nem lesz rúnája termelve, megveszi a piacról, mert úgyse kell másra költenie. Néhanapján meg egy éjjel seregcserével még ki is megy egy-két fosztásra, amiből megszerzi a szükséges pénzt, vagy csak a szövitől kapja meg és kész. Plusz hozzá ez a védelem a szövire elgondolás is azért erős túlzás.
szerintem

Gabro 11-26-2009 10:39

szerintem is meg lehetne kicsit turbózni az embert, de azért ne ennyire:)
ennyire összetetten meg egyszerűen lehetetlen lenne követni...

Reaktor 12-01-2009 00:30

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 230359)
Hát szerintem a Paladin kicsit erősre sikerült... Képzeljük el, hogy beépül az orija, tele lesz íjjal, ezzel betonozza magát, és mindemellett még ezzel egy szép varázserőre is szert tesz, amivel ártózhatna is. Mindezt persze templom nélkül, hogy még több barakkja vagy egyéb épülete legyen, mert hiába nem lesz rúnája termelve, megveszi a piacról, mert úgyse kell másra költenie. Néhanapján meg egy éjjel seregcserével még ki is megy egy-két fosztásra, amiből megszerzi a szükséges pénzt, vagy csak a szövitől kapja meg és kész. Plusz hozzá ez a védelem a szövire elgondolás is azért erős túlzás.
szerintem

Kérlek számolj utána ezeknek az állításoknak.
-Varázserőben nem fog felérni egy igazi varis óriáshoz.
-A templomban sokkal többen vannak, nem kap annyi mágia és tolitekit sem.
-Seregeit varázslóit tekercseit, és házait nem védi a szieszta a tolvajok ellen.
-Katonai ereje messze egy mostani hadis faj alatt marad.

Mindezekért cserébe sokrétűbb, de ha kitámad akkor azonnal megzuhan a varázsereje.

Dynosaur 12-02-2009 00:53

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 231090)
Mindezekért cserébe sokrétűbb, de ha kitámad akkor azonnal megzuhan a varázsereje.

támadni meg muszáj a morál miatt...

szerintem sokan kezdenének vele játszani, mert jól hangzik... viszont sokan mondanák, hogy inkább más leszek a következő szinten... akárkit támadsz be, nyom egy kristálygömböt, tuti sikerül, egyből leártóz.... aztán rájössz, hogy jobb, ha ki sem mész otthonról... :(

Reaktor 12-02-2009 01:32

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231281)
támadni meg muszáj a morál miatt...

szerintem sokan kezdenének vele játszani, mert jól hangzik... viszont sokan mondanák, hogy inkább más leszek a következő szinten... akárkit támadsz be, nyom egy kristálygömböt, tuti sikerül, egyből leártóz.... aztán rájössz, hogy jobb, ha ki sem mész otthonról... :(

Az ork, vagy a gnóm hadist is leártózzák mégis kitámad. Ez benne van a játékban.
Sem hadilag sem mágiában nem vehetné fel a versenyt az abban jeleskedő fajokkal, de változatos új játékstílust eredményezhetne.
A faji varázslatán persze lehet elmélkedni, de az alapkoncepciója szerintem érdekes színfolt lehetne a játékban.

Rotcsa 12-07-2009 12:12

Skacok, kár ezeken a dolgokon filózni, mert "Jelen pillanatban nincs terítéken az ember változtatása."-by Ati :D
Bocs, Ati, nem cukkolni akarlak,de tényleg.

Mindezek ellenére én támogatnám egy ilyesmi faj létrehozását.

-Ricsi- 07-03-2011 21:42

egy aprócska ötletem lenne a fajhoz

a "tükörvarázs" a gömböt (és a mágiafelderítést) is tükrözze kivétel, ha a támadó varázsereje ötszöröse az emberének

lényegében egy "átüthető" fantomsereg, ami tükrözi az ártókat :)

egy kis színt vinne a hódítóba és megérné választani
a harcokban velük is kéne számolni, aminek hatására megjelenhetnek a varisabb és a tolisabb (félelf!!!) országok

megbontaná a játék ~egyensúlyát , de szerintem jó irányba
és nem utolsó sorban az ember játszhatóbb lenne

Pool 07-03-2011 21:47

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 289706)
egy aprócska ötletem lenne a fajhoz

a "tükörvarázs" a gömböt (és a mágiafelderítést) is tükrözze kivétel, ha a támadó varázsereje ötszöröse az emberének

lényegében egy "átüthető" fantomsereg, ami tükrözi az ártókat :)

egy kis színt vinne a hódítóba és megérné választani
a harcokban velük is kéne számolni, aminek hatására megjelenhetnek a varisabb és a tolisabb (félelf!!!) országok

megbontaná a játék ~egyensúlyát , de szerintem jó irányba
és nem utolsó sorban az ember játszhatóbb lenne

Akkor csinálnék magamról egy gömböt?
Ha már van tükre, akkor legyen gömbölhető...
A javaslatodat értelmetlennek látom...
Amit utána írtál, azt meg nem is nagyon értem...

jampi 07-03-2011 22:16

egyebkent valamit kellene kezdeni az emberrel, mert eleg gyengus faj es a kezdok eloszeretettel valasztjak elso orszaguknak, meg el nem megy a kedvuk a jatektol.

Takanohana 07-03-2011 22:32

Quote:

Originally Posted by jampi (Post 289708)
egyebkent valamit kellene kezdeni az emberrel, mert eleg gyengus faj es a kezdok eloszeretettel valasztjak elso orszaguknak, meg el nem megy a kedvuk a jatektol.

mindig lesz a fajok között "leggyengébb", amit erősítsünk, mert így nem jó. egyébként egyáltalán nem olyan rossz az ember faj alsóbb szinteken. a kezdő meg bármit választ, szívni fog vele.

Princ 07-03-2011 23:24

Ember az etalon, valóban kicsit lemaradt a többi faj mögött. Én is szívesen látnám, ha egy használhatóbb valamit kapnának sokan akik első fajként választják.
A fajivari módosítása az egyik lehetséges jó irány, de jobb lenne ha könnyebben lehetne nyitni a világra, nem csak elrejtőzni. Szóval infószerző mágiánál arra is kéne a bónusz amikor az ember gömböz mást.
Föntebbi szinteken ettől még ugyanolyan használhatatlan maradna, ez még csak olyan módosítás ami meghagyná a státuszát a többi faj között, de kedvet csinálni alkalmasabb lenne mint a jelenlegi ember.

Pool 07-05-2011 00:20

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 289710)
Ember az etalon, valóban kicsit lemaradt a többi faj mögött. Én is szívesen látnám, ha egy használhatóbb valamit kapnának sokan akik első fajként választják.
A fajivari módosítása az egyik lehetséges jó irány, de jobb lenne ha könnyebben lehetne nyitni a világra, nem csak elrejtőzni. Szóval infószerző mágiánál arra is kéne a bónusz amikor az ember gömböz mást.
Föntebbi szinteken ettől még ugyanolyan használhatatlan maradna, ez még csak olyan módosítás ami meghagyná a státuszát a többi faj között, de kedvet csinálni alkalmasabb lenne mint a jelenlegi ember.

Remélem, itt nem arra gondolsz, hogy mindenkit legömböljön, akinek nincs 5* nagyobb varázslóértéke...

Rotcsa 08-01-2011 19:59

Ati, jelen pillanatban terítéken van az ember-faj módosítása?

Remedy 08-01-2011 20:11

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 290983)

Ha atkerul a megfontolas alatt allo javaslatok koze, kezdhetsz remenykedni.

Ati 08-01-2011 20:53

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 290983)

Nincs terítéken semmi faji változtatás. Jelenleg mindenféle stratégiára van megfelelő faj, felesleges bármiféle olyan bonyolítás, ami mögött nincs igazi cél. Ennek fényében az ember változtatása sincs napirenden.

All times are GMT +1. The time now is 06:13.