Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Hadisarc, szabályozott keretek között. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1961)

tdomo 01-17-2008 17:29

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 152204)
pontosan emiatt van ellenezve, hogy ne lehessen kisországokat kicsontozni, kikényszeriteni a sarcot. csinálok egy orkot, és a csopiban végig megfejem az mf törpéket, hogy nem verem be őket földre...

Amúgy meg ez a verzió a piacnál sokkal gazdaságosabb módja lenne az utalásoknak.

Gyula 01-17-2008 17:36

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 152218)
Amúgy meg ez a verzió a piacnál sokkal gazdaságosabb módja lenne az utalásoknak.

Azt hittem, hogy Ati már kidobta ezt a topicot.

Az alap elképzelés nem arrol szolt volna hogy utalgatunk. Hiszen olyan összegeket nem lehetne sarcolni, mint amennyit utalgatni szokás.

Nem tudom tdomo, hogy neked mennyi rálátásod van az utalásokra, de hidd el, hogy egyszerübb szabálytalanul pénzt utalni mint egy leendő sarcal szerezni ezt.

Egyébként ez se lenne roszabb mint a teki lopás vagy a fosztás.
Már annak idején is háborogtak mikor valaki arrol akart meggyőzni, hogy a sarc majd kiváltja az utalást.

Dragi 01-17-2008 17:39

Szerintem egy normális elég tapasztalattal rendelkező orit/ szövit nem lehet megsarcoltatni a lámáktól/kezdőktől meg aztán nem sok sarcot kapsz még mindig nem látom értelmét ennek a hadi sarcos dolognak, és nem is fogom :)

Gyula 01-17-2008 17:42

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 152192)
Felejtsd el a témát az az ötletem támadt :D:D:D
fél éve befulladt javaslatot köszi hogy újra felhozol ;) talán most se lesz belőle semmi ...

Dragi, ne hálálkodj hogy felhozza, amig Ati nem vágja kukába, addig van esély arra, hogy legyen ilyen :) és szerencsére ez nem rajtad múlik :)
Egyébként ez a hozzászólás nálam eléri az off kategóriát, gondolom az ilyenek miatt jöhetett létre ez a büntető pont rendszer.

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 152204)
pontosan emiatt van ellenezve, hogy ne lehessen kisországokat kicsontozni, kikényszeriteni a sarcot. csinálok egy orkot, és a csopiban végig megfejem az mf törpéket, hogy nem verem be őket földre...

és itt jönne képbe a diplomácia, mert lehet hogy az a törpe kisebb veszteséget tudna kialkudni így a békéért cserébe, mint amit egy háborúval elvesziteni. Egyébként azokban a csopikban ahol járok nem igen látni mf törpét, hogy az törp életképes legyen mf-ként szerintem nagyon profi játékosnak kéne vinnie :)

Gyula 01-17-2008 17:44

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 152222)
Szerintem egy normális elég tapasztalattal rendelkező orit/ szövit nem lehet megsarcoltatni a lámáktól/kezdőktől meg aztán nem sok sarcot kapsz még mindig nem látom értelmét ennek a hadi sarcos dolognak, és nem is fogom :)

Okok, ha nem látod értelmét akkor ne hemzsegjen a topic a felesleges hozzászólásaidtol, már leirtad, hogy nem tetszik, felfogtuk.

Dragi 01-17-2008 17:47

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 152225)
Dragi, ne hálálkodj hogy felhozza, amig Ati nem vágja kukába, addig van esély arra, hogy legyen ilyen :) és szerencsére ez nem rajtad múlik :)
Egyébként ez a hozzászólás nálam eléri az off kategóriát, gondolom az ilyenek miatt jöhetett létre ez a büntető pont rendszer.

Igen, persze :) büntess! :) de akkor se tartom még mindig jó ötletnek és meggyőzni se tudtatok miért lenne ez jó ...
mert a szegény törpét szétlopnák tekire :) jajj szegény voltam mf törpivel csúnyán tud ám büntetni az a törpike és nem egyszerű megsarcoltatni akárkit ... de ha ti a kezdőket akarjátok sarcoltatni akkor hajrá :) Szerintem ezzel max. azt éritek el hogy elmegy a kedve a játéktól mert minden elhaladó szövi szétsarcoltatja az agyát ....

Gyula 01-17-2008 18:14

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 152227)
Igen, persze :) büntess! :) de akkor se tartom még mindig jó ötletnek és meggyőzni se tudtatok miért lenne ez jó ...
mert a szegény törpét szétlopnák tekire :) jajj szegény voltam mf törpivel csúnyán tud ám büntetni az a törpike és nem egyszerű megsarcoltatni akárkit ... de ha ti a kezdőket akarjátok sarcoltatni akkor hajrá :) Szerintem ezzel max. azt éritek el hogy elmegy a kedve a játéktól mert minden elhaladó szövi szétsarcoltatja az agyát ....

Dragi: tudod miért utál téged sok ember itt? Mert olyan vagy mint egy megakadt lemez, elkezdesz valamit mondani és azt hülyeséget 100szor beszemeteled minden topicba, leirtam az előbb is felfogtuk, hogy nem támogatod az ötletet, azzal nem fogsz meggyőzni, hogy 600szor leírod még. Bár egy topic elsülyesztésére az sem rossz módszer amit te csinálsz az összes neked nem tetsző topicban, nem tetszik, de 3-bol két hozzászólás a tiéd.

Másrészröl meg megkérlek, hogy ne ferdits, senki nem mondta, hogy a kezdőkeet akarnánk leszedni, az ilyen ferdítésekkel menj el a chat topicba vagy a dühöngőbe. Ott nem olvasom.

Dragi 01-17-2008 18:18

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 152235)
Dragi: tudod miért utál téged sok ember itt? Mert olyan vagy mint egy megakadt lemez, elkezdesz valamit mondani és azt hülyeséget 100szor beszemeteled minden topicba, leirtam az előbb is felfogtuk, hogy nem támogatod az ötletet, azzal nem fogsz meggyőzni, hogy 600szor leírod még. Bár egy topic elsülyesztésére az sem rossz módszer amit te csinálsz az összes neked nem tetsző topicban, nem tetszik, de 3-bol két hozzászólás a tiéd.

Másrészröl meg megkérlek, hogy ne ferdits, senki nem mondta, hogy a kezdőkeet akarnánk leszedni, az ilyen ferdítésekkel menj el a chat topicba vagy a dühöngőbe. Ott nem olvasom.

oké. Utálhat bárki van joga hozzá :) a másik nem a kezdőket akarod megsarcoltatni akkor kiket tudnál ?

Nincs több kérdésem és akkor a kedvedért nem is szólok többet hozzá a drága topicodhoz :)

tdomo 01-17-2008 21:30

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 152221)
Nem tudom tdomo, hogy neked mennyi rálátásod van az utalásokra, de hidd el, hogy egyszerübb szabálytalanul pénzt utalni mint egy leendő sarcal szerezni ezt.

Ebben igazad van, nincs sem tapasztalatom sem rálátásom. Csak ez a húszkörös mnts sarcolás nem volt tetszetős ötlet.

laziga 01-18-2008 07:12

MOndjuk eleve csak hadüzivel megvívott háborura a hadüzi kiküldésnél az aktuûlis piaci árral készülne egy ország érték és a békeszerzõdésnél megint és a ketõ közti különbség max120% a hadi sarc vagy valami hasonló. De mindenféle képen olyan módon hogy ne lehesen csalni és átlátható legyen. Igy csak tényleges háborúnál ami sokáiga tartott nem egy ütésről szól van lehetőség a kártérítésre. Nem lehet kizsákmányolni hisz ha egy nagy ori ver meg egy kis orit nincs jelentős vesztesége minimális a sarc is. de akár lehet még egyszerübb az elhullott egység és a lerombolt épületek aktuális piaci értékének max 120%-a igy nincs az hogy 3 helyre átlett játszva az ország vagyona. csak ami tényleges kár az térül meg.

Tsobi 01-18-2008 07:50

Mi van akkor,ha a vesztes félnek nem áll rendelkezésére a kialkudott összeg? A Császár hitelez neki és adósságba vágja magát,vagy a rendszer által kikalkulált összeg lenne a sarc,egy bizonyos %-a annak,ami épp kp-ben van neki? Ez érdekelne,egyébként olyan atom butaságnak nem tartom :)

laziga 01-18-2008 08:21

nem tudom ezzen nem gondolkoztam akár a császár is hitelezhet és az adóból és a piaci bevételből vonná pl: minden adó és eladás 30%át és még nem rendezi az adóságát addig a morál fokozottan romlana természettesen ha akarja többel is törleszthet a császár felé de ez csak akkor állna fent ha nem tud fizetni de megint hangsúlyozom hogy reális keretek közt csak, hisz ha sokkal gyengébb orit páholok ell akkor minimális a veszteségem tehát minimális a sarc is. de ez csak egy ötlet mert a hadisarc az nem rossz és támogatom ha valami normális formai keretett találunk hozzá. De ez az ötleted nem is olyan rossz.

Kutyuleee 01-18-2008 08:47

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 152349)
MOndjuk eleve csak hadüzivel megvívott háborura a hadüzi kiküldésnél az aktuûlis piaci árral készülne egy ország érték és a békeszerzõdésnél megint és a ketõ közti különbség max120% a hadi sarc vagy valami hasonló. De mindenféle képen olyan módon hogy ne lehesen csalni és átlátható legyen. Igy csak tényleges háborúnál ami sokáiga tartott nem egy ütésről szól van lehetőség a kártérítésre. Nem lehet kizsákmányolni hisz ha egy nagy ori ver meg egy kis orit nincs jelentős vesztesége minimális a sarc is. de akár lehet még egyszerübb az elhullott egység és a lerombolt épületek aktuális piaci értékének max 120%-a igy nincs az hogy 3 helyre átlett játszva az ország vagyona. csak ami tényleges kár az térül meg.

És mi van ha mondjuk sereget koptatok? vagy befokozok? vagy éppenséggel nem ő rombolja le az épületeimet, hanem én bontok, épitek át? akkor azt milyen költségnek számolja?
és a piachoz meg nem szabad viszonyitani a rendszernek,mert a piaci árak befolyásolhatóak...

laziga 01-18-2008 10:38

ez igaz de nem napi hanem havi átlaghoz képzeltem a viszonyítást.mondjuk az átépítés fokozás stb miatt gondoltam hogy nem 100% hanem 120% de lehet akár több is de valami max kell és az se legyen kötelező, tehát ha mondjuk 120% a max de én nagy lelkű vagyok és azt mondom legyen 80% akkor ezt megtehessem. Nem az a célja hogy igyenes legyen a háború a nyertesnek hanem bizonyos kompenzáció. Ráadásul ha valaki nyer akkor az általában az terület szerzéssel jár az már haszon ha fosztogat ott is van haszon tehát nem kell mindent megfizetni de a nyertes mégis valami féle hadi sarcot kap és nagyságrendekkel hamarabb áll helyre.

Gyula 01-18-2008 10:40

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 152276)
Ebben igazad van, nincs sem tapasztalatom sem rálátásom. Csak ez a húszkörös mnts sarcolás nem volt tetszetős ötlet.

Az alap elképzelésben sokkal hoszabb idejü mnt-k voltak, azt hiszem talán a legrövidebb is két hét volt. Az a 20körös dolog valami nagyon vad elképzelés, nem is tudom kitöl.

[HTPA]GeeForce 01-18-2008 12:46

Elnézést, hogy belepofázok, de én semmilyen átlag alapján történő sarcolást nem támogatnék.
A fene se tudja kiszámolni az országom havi átlagjövedelmét, ráadásul kb 99%-ban befolyásolható.

Vegyük az mf elf tudós tolimat.
0 % adó
0 bánya
0 tanya
0 kamat (kereskedő szem hiányában)
és ha akarom, akkor 1 hónapig semmit nem teszek a piacra.

Ezesetben mennyi sarcot fizessek? Erősen konvergál szerintem a 0 aranyhoz a kaluklált érték.

Szavaztam viszont, a fent leírtakkal ellentétesen ráadásul. Hogy miért? Mert az alapötlet tetszik.

Szerintem legyen a két fél által előre meghatározott összeg. Az egyiktől vonódjon le, a másiknál íródjon jóvá.
Pont.

Azt, hogy kisarcolok a haveromból egy MSN-en előre lebeszélt összeget? Naés. Kérek tőle egy piaci utalást... Az esetek nagy részébenmég gyorsabb is,hiszen elég nagy a valószínűsége, hogy előbb történik me a piaci tranzakció, mint a témában olvasható "körtávtól független karaván, ami 2 körös lenne", tehát én pl nem húznám az időmet a haverom sarcolgatásával...

Hozzáteszem a karaván durván amortizálódik... 1 mrd arany elkérésénél kiszámolható a veszteség. Nem kevés. Piacon nincs veszteség sem. Nehogymár betiltsuk a piacot, mert ott is lehet csalni... :D:D:D

Abszolút egyet értek Gyulával, és az általa leírt érvekkel.

(Kedves jelentggető, jelenthetsz bátran, hogy a piacon csalok, aki tudja hol játszom azt is tudja, hogy ez baromság. Különben is saját magamnak utalok. Nem kérek meg senkit MSN-en, hogy dobjon meg 500 milliárddal... :D:D:D)

[HTPA]GeeForce 01-18-2008 12:49

És ha már konkrét háborúról van szó, akkor szerintem a nyertes fél elég sokat kaszál a bulin... Nem kötném hadüzenethez sem, sose fogok egy tolis szövivel hadüzenetet küldeni, mert minek? Egy rakás orim az életben nem volt még kint sereggel... (Jó kivéve, amikor valaki 2 körre felettem totál üresre kitámad. Akkor alap hogy beverem 5x íjászokkal... :D)
Így nagyjából ennyi. Hajrá Gyula, remélem sikerül ezt a témát megnyugtatóan a játékosok örömére lezárni.

Kutyuleee 01-18-2008 12:55

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 152376)
ez igaz de nem napi hanem havi átlaghoz képzeltem a viszonyítást.mondjuk az átépítés fokozás stb miatt gondoltam hogy nem 100% hanem 120% de lehet akár több is de valami max kell és az se legyen kötelező, tehát ha mondjuk 120% a max de én nagy lelkű vagyok és azt mondom legyen 80% akkor ezt megtehessem. Nem az a célja hogy igyenes legyen a háború a nyertesnek hanem bizonyos kompenzáció. Ráadásul ha valaki nyer akkor az általában az terület szerzéssel jár az már haszon ha fosztogat ott is van haszon tehát nem kell mindent megfizetni de a nyertes mégis valami féle hadi sarcot kap és nagyságrendekkel hamarabb áll helyre.

a havi átlag már reálisabb lenne, de 100%hogy Ati-n nem menne keresztül, mert túl nagy erőforrást igényelne ennek a számitása tárolása (egyik ötletnél ami erre irányult nyilatkozta ezt anno)
Amúgy én még mindig, a fizető ország gazdasági helyzetéhez viszonyitám a dolgot. pl az össz vagyonának x%-a mondjuk. pl az országban lévő kp, rúna, gabona,nyersi és ehez hozzá jöhetne még a piacon "forgalmazott" áruknak is az x%-a. másik lehetőség (ami nekem jobban teccene) ugyanez de csak kp-ben. mondjuk az x százalék függene a háború lefolyásától (időtartam, csaták száma veszteségek), de lenne egy maximum aminél több nem lehet, így nem lehetne más országot kicsontozni teljesen sarcal. Emellett lehetne egy max összege is a sarcnak szintenként.

[HTPA]GeeForce 01-18-2008 13:14

egyszerű számítás lehetne ilyesmi is:

az adott országban valaha egyszerre bent lévő pénz negyede.

így nagyjából be s lőttük az 1 mrd maximumot, és mondjuk akinek a valaha rendelkezésére álló legnagyobb aranykészlet 80 millió volt, attól ne lehessen fél milliárdot kérni, mert valószínűleg az életbe nem látott annyi aranyat együtt...

Az meg nonszensz, hogy valaki arra hajt, hogy csak olyan orikat indít, amiben soha nincs egyben bent nagy aranykészlet, de ennek ellenére gyengén tartja magát, így sarcolható... Tehát kizárt, hogy a csórókat túl nagy sarcba kényszerítené valaki, akinek meg már 1x volt 4 milliárd egyben bent aranyban, az meg tud annyira játszani, hogy 1 mrd-t összevakar, ha véletlenül elkenik a száját. (Szerintem.)

[HTPA]GeeForce 01-18-2008 13:19

tök egyszerű, minimál erőforrást igényel (szintén szerintem)
és akár úgy is lehetne, hogy a Pénzügy oldalon egy + sor:

Az országodban valaha létező legnagyobb aranytartalék: 400.000.000 arany.

A max kiszabható sarc 100 millió lenne, a minimál meg az alábbiak szerint:

A minimumot is be lehetne korlátozni mondjuk úgy, hogy a max aranynak a 20-ad része. Így a fenti példából kiindulva :

Max sarc 400.000.000 / 4 = 100.000.000
Min sarc 400.000.000 / 20 = 20.000.000
Az értékek között a felek tetszőlegesen megegyezhetnek természetesen.

Átlátható, egyszerű, csalni se lehetne vele, és a mini orikat nem lehetne kizsákmányolni, mert mondjuk ha a valaha mért legnagyobb vagyona 10 milla, akkor ki lehet számolni, hogy nem éri meg megsarcolni..... Tehát a kicsik védelme azonnal meg is oldódna.

laziga 01-18-2008 13:33

Gyerekek hogy ti milyen ötletesek vagytok mind tetszik :) de tényleg és egyszerübb is mint az enyém és jobb is!!! Nekem az a lényeg hogy érthető és használható legyen tényleg tetszenek.

[HTPA]GeeForce 01-18-2008 13:35

Nekem a tieddel se volt nagy gondom, de én baromi lusta lennék azzal szocsózni, hogy 1 havi átlagbevételemet számolgassam 100 orimban.... :D:p

[HTPA]GeeForce 01-18-2008 13:38

Ja, és még valami. Ami száímtási módszert írtam, azt lehetne úgy is módosítani, hogy :

A fenti száímtás marad, DE:

Küldeni, és fogadni is csak ennyit lehetne!!!

TEhát ha én regisztrálok egy új országot, amiben mondjuk 40 millió volt maximum egyszerre miután lejár a védelem, akkor én se kérhessek a gazdag haveromtól 1 milliárdot, akkor se, ha azt az ő maximuma lehetővé tenné.

Az én maxium 10 millió, tehát ennél többet nem is kérhetnék akkor se, ha lenne haverom minden szinten milliárdokkal.

Ezáltal a "csaló" utalásokat kiszűrtük!

Synkel 01-18-2008 13:40

Tehát tegyük fel l-ben kiárulok 0-ra, mert G-ben sokkal jobb árak vannak. 3,9 mrd kp-val lépek fel, és full üres orival. Mire kijövök védelem alól a pénzem nagy része elmegy seregre, tekire, esetleges átépülésre, aztán a maradékot felemésztem egy háborúban. De 390 millát fizessek ki a győztesnek! Miből, kérdem én??

Túlmenően azon, hogy eleve nem tetszik a hadisarc, eddig még olyan szabályozást se hallottam, amivel ne lehetne könnyűszerrel visszaélni.
Pl a hadüzi küldése előtt felveszem a piacot, és 40k lesz a nyersi.

Az alaphelyzet továbbra is az szerintem, hogy a csóró nem tud miből sarcot fizetni, a gazdag meg költse háborúra a pénzét, ne megvegye magának a nyugalmat.

[HTPA]GeeForce 01-18-2008 13:48

Szerintem amit most legutoljára írtam, abszolút kiküszöbölhető az, hogy a csórókat sarcolgassa bárki is. Ahhoz, hogy 1 mrd-t kisarcoljak valakiből az kell, hogy az Ő, és az én országomban is a valaha legnagyobb aranytartalék 4 mrd fölött volt.

Aki tud csinálni 4 mrdt egy szinten, az a következőn is tud.

És a hadisarc kifizetése nem kötelező. Aszndod te nem fizetsz, vegyék el... Legvégső esetben leszabizok. Na bumm, ácsorogjon alattam a sarcoló hetekig 2 körre... Addig játszok másik orival. :)

(Olyat meg nem ismerek, akinek csak és kizárólag 1 országa van, az fentebbi szinteken, atomdurván gazdag, és csak atomdurván gazdagok veszik körül, ráadásul az országa gyenge.)

Mivel felmerült,hogy 5. szinten nincs sarc, csak fent. Tehát amíg sarcolgatnak 2. szinten, addig játszom a 3. 4. 5. szinten a többi orimmal... A 2. szinten meg szabizok, amíg elhúznak mellőlem. (Ha már fizetni nem akarok, de könnyen szétszednének.)

Hiszen ha nehezen szednek szét, akkor biztos megéri nekik a sarc? Kisarcolna 300 milliót belőlem, amiből kb 50 épületet tudnak felhúzni.... Na bumm. Nem éri meg sarc reményében befenyíteni. (ezek csak és kizárólag magánvélemények, ettől még ezektől a példáktól merőben eltérőek is előfordulhatnak!)

[HTPA]GeeForce 01-18-2008 13:51

És itt nagymértékben beszélek "magam ellen", hiszen összesen 3 orim van magyar normálban, azok is csórók, nincsenek azokon a szinteken multimilliárdos haverjaim, de mint írtam, nem is tudnék lecsalni tőlük pénzt, mert az én orijaimban messze nem volt 4 mrd közelében sem a lóvé soha.

Synkel 01-18-2008 13:55

Gee, egy tök átlagos orit kevés tartalékkal kiárulsz 900 hekin, és 3-ban már lesz annyi kezdőtőkéd, hogy annak függvényében komoly sarcot fizess ha úgy alakul.
Korántsem biztos, hogy lesz még egyszer valaha is 3 mrd fölötti pénzed.

[HTPA]GeeForce 01-18-2008 14:05

A B-ben lévő orimban a legnagyobb vagyon nem érte el a 2 mrd-t. Annak a minimális sarca 100 milla lenne, a maximális 500. 100 millát most hozzávágok bárkihez, pedig trágyán néz ki az orim. 500 millát meg összebugázok 1 hét alatt.
1 hét.
De inkább, mint szétverjenek úgy, hogy 2 hónapig szenvedek, meg szabizgatok, neadjisten leújrázok.

3 mrd max vagyok esetén akár 150 millával megúszhatod a sarcot. 150 millát te is és én is tudsz csinálni. Te jól játszol, én meg béna láma vagyok. Tehát bárki meg tudja csinálni, hogy kifizeti ezt az összeget a 3. szinten. Szerintem 150 millió nem pénz. Még egy csóró orinak sem, hiszen aki nem tud 3. szinten csinálni 150 millát, annak megkérdőjelezem a további játékát, hiszen akkor az sarc ide, sarc oda, nem fog tudni haladni, mert 2-szer megtámadják, és már meg is feneklett.

Ettől függetlenül az együtt nem értésed is érthető, de sajnos sarcolás most is megy. Méghozzá kötöttségek, szabályok nélkül. Aki meg szabályozás után máshogy cselekedne, annak minimum anarch, durvább szabályszegés estén törlés lenne a következménye...

Én nem vállalnék be egy törlést akár még 500 milláért sem. Ezért támogatom, hogy legyen ennek szabályos kerete. Mert akkor lenne mihez viszonyítani a szabályszegést.

webesc 01-18-2008 14:18

Olvasgatom a témát és hol tetszik az ötlet,hol nem.

Most PL azon gondolkodom,hogy engem hogyan lehetne szabályellenesen
sarcra késztetni.
Egyáltalán bármire kényszeríteni...
Mit írhat nekem a győztes?
"Gyere MSN-re itt a cím ....."
Nem megyek.
Üzenetben kér bármit?
Jelentem.
Szabályosan viszont akár 2 hetente is megsarcolhatna valaki.
Félek kialakulnának a pontlistákon "sarcoló" pontok.
"Ki itt el akarsz haladni,adj le nekünk x összeget"
Lehet,hogy a kicsiket kevésbé lehet sarcolni de kérdem én:
Sok kicsi nem lesz elég sokaknak,hogy belefogjanak a sarcolósdiba?

Várok a szavazattal.

[HTPA]GeeForce 01-18-2008 15:11

Egyéb kitételeket is lehetne mellé rakni, szintnén minimál erőforrásból.

- Sarcolt országot nem lehetne 10 héten belül újra sarcolni.
- Ilyen sarcoló határok most is vannak. Engem is leverettek a csoport tetejéről, mert agresszíveskedtem, és a top tetején ücsörgő sokszemes orik féltették a topköreiket.
- Pár milláért senkit nem fognak lesarcolni, nem éri meg.

Én úgy látom, semmi olyat nem hozna be a játékba, ami most ne lenne, viszont ami most van, azt szabályok közé szorítaná, és a pontos szabályok megszegése drasztikus büntetést vonna maga után.
Nem tudsz olyan összeget fizetni nekem (akár aranyba, akár termékben), hogy én pl a 2. szintű országomat megkockáztassam, hogy végleg törlik a játékból... Mert hogy én még egyszer nem szívok 1 évet azzal, hogy oda felverekedjek, az is biztos. (igaz, én lassú csopiból mentem, gyors csopiban ez rövidebb nyilván sokkal)

Synkel 01-18-2008 15:14

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 152499)
Egyéb kitételeket is lehetne mellé rakni, szintnén minimál erőforrásból.

- Sarcolt országot nem lehetne 10 héten belül újra sarcolni.
- Ilyen sarcoló határok most is vannak. Engem is leverettek a csoport tetejéről, mert agresszíveskedtem, és a top tetején ücsörgő sokszemes orik féltették a topköreiket.
- Pár milláért senkit nem fognak lesarcolni, nem éri meg.

Én úgy látom, semmi olyat nem hozna be a játékba, ami most ne lenne, viszont ami most van, azt szabályok közé szorítaná, és a pontos szabályok megszegése drasztikus büntetést vonna maga után.
Nem tudsz olyan összeget fizetni nekem (akár aranyba, akár termékben), hogy én pl a 2. szintű országomat megkockáztassam, hogy végleg törlik a játékból... Mert hogy én még egyszer nem szívok 1 évet azzal, hogy oda felverekedjek, az is biztos. (igaz, én lassú csopiból mentem, gyors csopiban ez rövidebb nyilván sokkal)

HÁHÁHÁHHHÁÁ
Már bocs:D

A pontos szabályok megszegése most is szigorúan büntetendő. Aki megszegi repül anarchba. Ennél szigorúbb bünti nincs, hacsak Ati körbe nem járja a szabályszegőket, és még meg is pofozza őket:D

A másik: csóró orikat nem éri meg sarcolni. A gazdag meg harcoljon a franc essen bele. Minek termeli a pénzt, ha nem akarja sose elkölteni?

[HTPA]GeeForce 01-18-2008 15:17

Nem kötelező sarcolni. A gazdag oriddal közölheted, hogy nem fizetsz, hanem szétvered a pofáját. :D Senki nem kényszerít senkit hadisarc fizetésre. Ez csak egy lehetőség lenne. Ahogy most van az a lehetőség, hogy kipakolsz neki a piacra valamit, majd ő ad neked MNT-t. Azzal a különbséggel, hogy ez most jelenleg normál csoportban szabálytalan.

webesc 01-18-2008 15:41

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 152505)
Nem kötelező sarcolni. A gazdag oriddal közölheted, hogy nem fizetsz, hanem szétvered a pofáját. :D Senki nem kényszerít senkit hadisarc fizetésre. Ez csak egy lehetőség lenne. Ahogy most van az a lehetőség, hogy kipakolsz neki a piacra valamit, majd ő ad neked MNT-t. Azzal a különbséggel, hogy ez most jelenleg normál csoportban szabálytalan.

Gee.
Ha most bekóstol üziben akkor jelenteni kell és nem fizetni.;)
Szerintem nem kellene egy szabálytalan gyakorlatot úgymond
szabályos keretek közé szorítani.
Piszkos módon büntetni kellene most is.
A kényszer onnantól már fennállna ha ez szabályos lenne.
Akik eddig nem tették mert féltették az orijaikat az Anarchtól azok
lehet,hogy most elkezdenék a "sarcolósdit".

Gyula 01-18-2008 16:52

Srácok nem tartok jónak semmiféle átlagolást, egy mert erőforrás igényes, kettő mert nem hiszem, hogy az átlag tükrözhet egy pillanatnyi képet.
Egyik csoportban az orim lopott és fosztott egy nap alatt kb 2milliárdot, még ebben a hónapban volt. Rengeteg üres területem és barakk helyem volt. A könnyen jött pénz java része el is ment, majd jött egy háború ami felemésztette a tartalék többi részét, most gyakorlatilag csóro az orim. A háború első ütései után lehet hogy felajánlottam volna 500millió aranyat sarcként, cserébe a békéért, igen itt lehet azt mondani hogy mekkora nagy tamagocsis vagyok, de nem lett volna jobb nekem leadni az 500misit mikor láttam, hogy olyan ellenféllel állok szemben aki jól láthatóan lefedi a 24 kört naponta? Dehogynem. Más körülmányek közt meg bevállaltam volna a háborút, illetve így is be kellett vállalnom, mert most nincs hadi sarc.

Ami a sarc összegét illeti, én javaslom hogy képletek meg számolás helyett gondolkodjunk szabályozott alsó és felső határértékben az összeget illetően és az érte járó mnt-t illetően is.

Szerintem egyszerü, nem igényel exra erőforrásokat a szervertöl, és képben van a diplomácia, lehet alkudozni az ellenel. Új stratégiai elemként is felfogható szerintem a hadi sarc.

Tsobi 01-18-2008 16:58

A nagy arcos-harcosok,akiknek az össz veszteségük a háborúban az úton elhunyt meg a csatában elesett egységek irreálisan magas összeget kérhetnének alkudozással .. sztem valahogy így nézne ki: vagy idelöksz sarcként x M aranyat vagy tovább ütlegeljük kicsi s törékeny testedet!

Szerintem megfelelőbb lenne,hogy: -vagy a vesztes fél kínál fel egy x összeget a békéért cserébe;
-vagy a rendszer kalkulál ki a 'Gee-féle' számok alapján egy összeget!
-vagy ..

webesc 01-18-2008 17:24

Eszembe jutott valami ami megoldhatná a legfőbb bajom a sarccal
kapcsolatban.
Ha nem normál MNT jönne létre a sarc kifizetése után,hanem
egy speciális csak a vesztes fél által felbontható akkor az elmenne nekem.
Mert ezzel ki lenne küszöbölve az állandó x körönkénti sarcolgatás.
Nem lehetne a végtelenségig zsarolni senkit sem.
És a sarcra ráálló országok is meggondolnák mikor,kit próbálnak
fizetésre kényszeríteni.
Persze ha a vesztes fél bontaná a pénzéért kapott spec MNT-t
akkor mehetne minden alapállásból.
Így akit egyszer megsarcoltattak az revansot vehet.

Tsobi 01-18-2008 17:31

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 152542)
Eszembe jutott valami ami megoldhatná a legfőbb bajom a sarccal
kapcsolatban.
Ha nem normál MNT jönne létre a sarc kifizetése után,hanem
egy speciális csak a vesztes fél által felbontható akkor az elmenne nekem.
Mert ezzel ki lenne küszöbölve az állandó x körönkénti sarcolgatás.
Nem lehetne a végtelenségig zsarolni senkit sem.
És a sarcra ráálló országok is meggondolnák mikor,kit próbálnak
fizetésre kényszeríteni.
Persze ha a vesztes fél bontaná a pénzéért kapott spec MNT-t
akkor mehetne minden alapállásból.
Így akit egyszer megsarcoltattak az revansot vehet.

Ha a Gyula által javallott szintén spec. MNT-t könék meg,azzal kiküszöbölhető lenne a hasonló visszaélés. Hisz egy hónap alatt vígan végigmész a csopin és szintetlépsz,normálban kicsivel több.

webesc 01-18-2008 17:52

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 152545)
Ha a Gyula által javallott szintén spec. MNT-t könék meg,azzal kiküszöbölhető lenne a hasonló visszaélés. Hisz egy hónap alatt vígan végigmész a csopin és szintetlépsz,normálban kicsivel több.

Hmmm...
Azt hiszem,hogy ha bármilyen formában lesz ebből valami akkor
az az összes csoportra eggyöntetűen érvényes lesz.
Gyors,Normál és a Lassú.
Lassúban 1 hónap közel sem elég a lépéshez.
Amit én írok,azzal kétséget kizáróan kiküszöbölhető a nagyüzemi "sarcolgatás".

Xeper 01-18-2008 17:52

A nagy sracolgatásnak gátat szabna, ha sarcot kivetni pl csak 3 naponta 1* lehetne , és ugyanarra az orira 2 héten belül max 1* (ha felbontaná az MNT-t).
A számértéket pedig max kb 100 millában lehetne meghúzni, akármilyen nagy országról van szó. Így nagyon nehéz lenne visszaélni vele. A pontos képlet elég sokféle lehet, de simán lehetne kötni hektárhoz: pl heki/10 milla -->1000 hekin tetőzik.

webesc 01-18-2008 18:05

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 152553)
A nagy sracolgatásnak gátat szabna, ha sarcot kivetni pl csak 3 naponta 1* lehetne , és ugyanarra az orira 2 héten belül max 1* (ha felbontaná az MNT-t).
A számértéket pedig max kb 100 millában lehetne meghúzni, akármilyen nagy országról van szó. Így nagyon nehéz lenne visszaélni vele. A pontos képlet elég sokféle lehet, de simán lehetne kötni hektárhoz: pl heki/10 milla -->1000 hekin tetőzik.

Itt a számértékkel is gondom van:
Sokan lépnek 5-ből 350-450 heki között.
Ha a követkető szinten egy erre ráállt szövi a fellépőket sarcolgatja
akkor koponyánként még a heki/1 milla is jövedelmező üzletág lesz.

All times are GMT +1. The time now is 20:14.