![]() |
Ez a piaci adó, hát nem is tom.... A nagy termelő eddig is megoldotta és eztán is megoldja, hogy ne legyen sem kopás sem ha bevezetésre kerül adó sem. Hihetetlen mód megint a középrétegen csattan majd az ostor, mert a kezdőnek nincs tartaléka, a középréteg, meg ha nincs elég pénze rá,hogy mindig vissza vegye időben a piaci árúit, és valljuk meg néhány mrd nem elég rá, akkor még mindig jobban járna, ha a kopásra játszana, mert nagy hekin is csak 5% kopik nem 7. Amivel csak a tolvajkodásra játszó országok járnának jól, (ebből is látszik ki beszél haza) másrészt még több gnóm és óriás lenne a játékban, szal tényleg nagy ötlet.:/
|
a mellett, hogy egyetértek Renivel
Szerintem sem arról van szó, hogy alapjaiban rosszak lennének a szabályok.
Ez egy összetett játék, aminek van katonai és gazdasági része. És az idők folyamán (és szintenként emelkedve is) a hangsúly a katonai akciók felől a gazdasági erő felé tolódott. A nézetkülönbségek is abból eredhetnek, hogy van, aki szerint a játék már túlságosan is a piaci játékra koncentrál, mellékszállá fokozva a katonai döntéseket. E tény miatt születnek olyan témák, amik valamilyen módon a vagyongyarapodást szeretnék lassítani, ezáltal egy kicsit visszatolni a fókuszt a katonai vonal felé. Ez egyszerűen a játékélmény kérdése - és e miatt egyénenként különbözik, ki mennyit szeretne akciózni/piacozni. Ami viszont megfigyelhető, hogy a sikeres játékosok, akik a szabályokhoz leginkább tudnak alkalmazkodni, és azokat legjobban ki tudják használni, keményen kézben tartják a gazdaságot - mert ez lett a kulcs. Ne felejtsétek, hogy volt idő, amikor a katonai erő vezetett a gazdasági erőhöz, sikeres katonai akciók voltak az alapjai a vagyon megteremtésének. Mára ez fordítva van. Ha valaki jó katonai stratéga, még nem feltétlenül lesz sikeres játékos, de az ügyesen piacozók, termelők simán bekerülnek az alsóbb csoportok topjaiba még akkor is, ha katonai hibák tömkelegét követik el. A nagyobb katonai erőt fel tudja őrölni több kisebb ellenfél akkor is, ha nincs jksz. A gazdasági erőt már sokkal nehezebb. És a játék szabályrendszere nem is igazán olyan kifinomult a gazdasági oldalon (látszik, hogy a fejlesztők katonai játéknak szánták a Hódítót), tehát kicsi a játéktér. A gazdasági oldalon nincs kő-papír-olló elv, kevés a fék - a nagyobb (vagyonú) jobban fog gyarapodni, és kész. És mindez azért nem mindegy, mert a Hódító neve, súgója azt sugallja egy kezdőnek, hogy ez egy tisztán, vagy főleg katonai döntéseket igénylő játék. És az első koppanás akkor éri a kezdőt, amikor rájön, hogy egy szöviháború kezdésekor nem az az első döntés, hogy a tízezer egységéből mennyi legyen az íjász és mennyi a paci/elit, hanem az, hogy belefogjon-e, ha nincs ott a 100M tartalék. Mindezt csak azért írom, hogy gondolkodjunk együtt. Bármilyen piaci adó a csoportvagyon gyarapodását lassítja (hogy pontosan kiét, ezt lehet megpróbálni szabályozni), tehát a katonai döntések is egy picit fontosabbak lesznek. (Ahogy Fegya is célzott rá: kis pénz, több odafigyelés.) E mellet a gazdasági oldal kap egy olyan szabályzót, amivel számolni kell, ezáltal érdekesebb, komplexebb lehet a piaci játék - tehát aki ezt szereti, az sem jár feltétlen rosszul. Amiket eddig írtam, azok szerintem elég globális dolgok, és szándékosan nem térek ki olyasmikre, hogy ezáltal könnyebb vagy nehezebb lesz leszedni az A topját, vagy az utalást meg lehet-e fogni, stb.. Ezek olyan mellékhatások, amiket a lehetséges szabálymódosításoknál mérlegelni kell, de a fő célt én mégis abban látom, hogy a játékélmény növekedjen minél több játékosnak, és ne egy-egy kiragadott negatív jelenség miatt szülessen az egész játékra fel nem becsült módon ható szabálymódosítás. (Bocs a hosszú hsz-ért, ígérem, ritkán fogok írni.) |
Quote:
Ilyen alapon szép lassan be kellene vezetni a Hóditóban a kommunizmust, ne legyenek fajok sem, és mindenkinek egyformán legyen pénze, és ne lehessen támadni sem:D Jó lehet hogy egy kicsit ez erős volt, hangsúlyozom nem bántás!:rolleyes: |
Quote:
Persze biztos van, aki képes non-stop távolozni, és akkor igaza van Monronak, hogy a védelmet be tudja rántani, de visszatámadni már nem lesz pénze. Szvsz egy fős klánban nem lehet idétlenkedni 1 milliárddal, mindig fullon kell lenni pénzzel. Természetesen ez függ az ország méretétől is. Kis orit be lehet védeni kevesebb pénzből, és még támadni is marad. Quote:
Quote:
|
Quote:
Azért annyira nem veszem komolyan a játékot, hogy megbántva érezzem magam bármely negatív viszhangtól, szerintem ez már kiderült. Én személy szerint csak javasolni tudom neked a Parlamenti közvetítéseket esetleg egyéb politikai műsorokat feltéve ha képes vagy rajtuk átlátni, mert ugyan ettől még nem fogsz jobban hódozni, de kis országunk politikai (k)rémjéről azért megtudhatsz ezt azt, de ez tényleg nem tartozik ehhez a topichoz. És csak azért, mert hogy mondjak én is valami frappánsnak tűnő ostobaságot jelmondattal, még nem kellene ide irogatnod. Szólj hozzá értelmesen, ha tudsz... |
a piacról hazatérő árukat elrabló bandák aktivitás nővelése is lehetne megoldás
|
Quote:
|
Quote:
De ha például lenne piaci adó,és a mértéke attól függ hogy mennyit raktam ki. Egy példa, ami tekercsekre vonatkozik(biztosan alkítani kell még): 0-999 db 2% 1000-9999db 3% 10000-29999db 4% 30000-59999db 5% 60000-99999db 6% 100000db felett meg 7% De ez csak egy példa |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
meg veszem 999ért ls 1199-ért adom akkor fizetem az 1199-nek a 3%-át vagy fizetem a 200 arany nyereségnek a 2%-át? Én sokszor,csinálom hogy felszedek pár 10k cuccot a piacrol, általában az első nagyobb tételig és az alá vissza teszem pár arannyal. Így próbálok nyereséghez jutni. |
Quote:
és az elöző hszem a %-oknak szólt illetve annak, hogy mennyiség alapján növekvő. Sztem jó lenne ha lenne ilyen de 1 egységes %-al, mennyiségtől függetlenül. |
Quote:
|
valaki összefoglalá nekem, hogy most hogy is áll itt a javaslat?
a piac adóztatása szerintem sem elvetendő ötlet, de az erőleátóan hosszútávon gondolkodókat csúnyán kinyírja, a nagyorikat meg bebetonozza, mert ellehetetleníti a gyors haladást hiába gyűjtöget(ne) valaki hónapokig. ezért én csak a nagyon irreális tételeket adóztatnám. bár még ez is igen erős jkszt szülne |
Én meg a Monro féle átlagár sokszorosát adóztatnám meg, az utalások visszafogására. Éppen vissza lehet élni azzal is, csak macerásabb.
|
Quote:
de abban pl semmi büntetendőt nem látok, hogyha valaki felveszi 200 ért a követ és ha tudja fenttartja 500-on az árat. abban meg pláne semmit, hogyha tudom, hogy necces helyen megyek bele csatározásokba nagy orival, ami miatt lehet, hogy baromi sokat kell bontsak és jó előre bespájzolok magamnak olcsó építőanyagot, majd amikor kell visszaveszem drágán. ez csak előrelátás, amire pl a mostanában nagyot bontó orik készültek volna az csak a dícsérendő lett volna. |
Quote:
|
Quote:
És ha ezt az átlagár mondjuk 10x esénél kezded adóztatni akkor simán lehet utalni adósávon kivül is nem is kell hozzá többmillió darab valamiből. Éppen ezért kezdeném már a 24 körös átlagár duplájánál egy alacsonyabb adókulccsal és minél jobban meghaladja az átlagár dupláját annál nagyobb adókulccsal. |
Nem lehetne hogy Ati beirja, hogy felejtos, es nem agyalnatok feleslegesen osszesen 2-3 embernek tetszo javaslatokon? :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Összefoglaló
1 Az adófree szakaszt követő újabb 7 órában 3% adó kerül befizetésre a szakasz elején meglévő árumennyiségből. Tehát az áru még kint lévő részéből 3% levonásra kerül. Az utolsó és egyben legkegyetlenebb szakaszban a kincstárnak további 4% kerül befizetésre az utolsó szakasz elején meglévő árumenyiségből. Tehát az áru még kint lévő részéből újabb 4% kerül levonásra. Foglaljuk át még egyszer a szakaszokat és %-okat. I. szakasz. 10óra 0%adó II. szakasz. 7óra +3%adó III.szakasz. 7óra +4%adó 2 24órás átlagár alapján adóztatnám azokat az árukat amik az átlagár fölött vannak 100%-al. Ami viszont fölötte van azt durván megadóztatnám. (ezek az áruk többnyire az átutalásokra kitett áruk vagy ezek fogótételei) A 100% nál ez az adó 15% a 150%-nál 25% a 200%-nál 35% és a 300%-nál 50%. 3 Ezek az adók az én koncepciómban csak akkor vónódnak le ha az áru elkel! De ha például lenne piaci adó,és a mértéke attól függ hogy mennyit raktam ki. Egy példa, ami tekercsekre vonatkozik(biztosan alkítani kell még): 0-999 db 2% 1000-9999db 3% 10000-29999db 4% 30000-59999db 5% 60000-99999db 6% 100000db felett meg 7% De ez csak egy példa 4. egyszerűbb megoldás, ha az átlagár kétszerese felett kirakott áruk ki sem érnének a piacra hanem automatikusan elvesznének? |
Egyedül az első ami még nem nagy baromság.
2-3: korlátozod az árat és a mennyiséget -kissé erős korlát eza piacnak. Kérdezz egy közgazdászt :D A 2. eleve fölösleges egy kiegyensúlyozott csoportban, mert az általad említett árszinten a rablók adóztatnak :D Ha Atit meggyőzöd arról, hogy a piac valóban nem raktárazásra való, akkor az első még mindig túlzás, éjjel nem tenne ki senki cuccot, mert kevesebben piacolnak akkor -miért nem lehetne visszaérkezéskor egyetlen 5%-os adót kivetni? :) Nem kicsit alakítaná át a játékot ez az egyetlen módosítás (kisebb pénz = kisebb csata piac nélkül, mert a piac szinte kihal), tehát jól gondoljátok át hogy szeretnétek e ilyesmit. (nem olvastam végig a topicot csak futólag -bocs ha írt volna valaki már ilyesmit) |
Quote:
Előnye, hogy 1. jobban átlátod a piacokat a kiírt átlagár miatt 2. az "utalások" (a nagytételekkel utalók nem) nagyban drágulnak 3. a nagytételekben utalók alá is nagyobb áron kerülnek ki áruk amiket fel kell szedniük a csoportból a kiírt átlagár miatt. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ilyenkor vetödik fel bennem az a kérdés, hogy lefelé miért nem szankciónálunk?:eek:
A túl alacsony áron kirakott árú ugyan olyan káros.:mad: A felsőhatár neve lehetne a kapzsivonal:D az alsóhatáré, pedig balekvonal.:D uff,uff én szóltam a nagy tőrzsfőnök ja dehogyis off,off;) |
Quote:
Quote:
Én se látok abban önmagában büntetendőt, ha valaki pénzt fektet a paicba, hogy hasznot termeljen belőle, elvégre azért is van a piac. Az átlagár 2x-ese felett elvesző áru viszont azt jelentené, hogy Ati akár le is szabályozhatja csoportonként, hogy hol mi mennyibe kerül... |
Quote:
|
Quote:
Ha te pénzt akarsz szerezni, akkor felveszed az árut, pl 200-ért, és kiteszed 500-ra. Az már tisztes haszon, sőt meg is valósítható rövid távon. De nem fogsz ilyen marhaságot csinálni, ha már előre biztos lehetsz benne, hogy elvész mielőtt kiérne a piacra. Egyre nagyobb a gyanúm, hogy Wand csak poénból írta be ezt a verziót, úgyhogy szerintem ne vitassuk tovább:) |
remelem ebbol nem lesz semmi, es vagy elhanyagolodik, vagy lezart lesz, esetleg a kukaban vegzi az 5let.
amugy mindenkinek elismeresem, aki az 1ertelmu nem-mel szavazott, ha jol latom akkor az olyan 95%. a tobbiek es brown pedig menjenek el ujabb adokat kitalalni az eppen aktualis kormanyhoz, az ilyen nepnyuzokat ott szivesen foglalkoztatjak. :( |
Quote:
|
Quote:
Akkor viszont a fent leírt okok miatt én személy szerint nem tartom jó ötletnek. |
Quote:
De egyszerűbb lenne, de kevésbé tetszene. Nem a piac nyereségtermelő képességét akarom korlátok közé szorítani hanem azt szeretném, h ne nagyon érje meg egy "baráti" folyósítás... Persze a fogótételek is adóznak picit, de azért nem viszi el a hasznot! Átszámoltam a javaslatom számait és a következő módosításokkal azt hiszem jó lehetne a rendszer. (egyszer majd :) ) Az átlagár fölött 600%-al jön be a maximális 50% adó.. ez példával: 07.08. átlagár 1000 arany eladsz 100 egységet 1999-ért ami 199.900 arany jövedelmet jelent (nem adózik) (100%-al több,mint az átlagár) eladsz 100 egységet 2999-ért ami 269.910 arany jövedelmet jelent (10%-ot adózik) (200%-al több, mint az átlagár) eladsz 100 egységet 3999-ért ami 319.920 arany jövedelmet jelent (20%-ot adózik) (300%-al több, mint az átlagár) eladsz 100 egységet 4999-ért ami 349.930 arany jövedelmet jelent (30%-ot adózik) (400%-al több, mint az átlagár) eladsz 100 egységet 5999-ért ami 359.940 arany jövedelmet jelent (40%-ot adózik) (500%-al több, mint az átlagár) eladsz 100 egységet 6999-ért ami 349.950 arany jövedelmet jelent (50%-ot adózik) (600%-al több, mint az átlagár) |
Quote:
Mi az átlagár? Erre még könnyű válaszolni. De a mikori átlagárhoz viszonyítanánk??? Na itt van a gond. Amikor megveszem, akkor az átlagás tök más, mint mikor mondjuk kiér a piacra. Sokszor Nepperkedtem az A ban Volt 25 millió agyagom, kitettem 180 ért, és napokon át soha nem szedtem vissza. Aztán láttam a listából, hogy kláncsata készül, és tudtam, hogy a bontások után 3000 ért is lesz kereslet a cuccomra. És volt is rendesen. Szal Monro a módszered sajnos gátolja a szabad piaci kereskedést ami haszonszerzésre irányul. Ha a csopi törpéi szabira mennek ,és pl egy szemfüles gamer ezt észreveszi, akkor hadd keressen hatalmasat, ha ügyes, és befektet. Én nem az utalások megakadályozása ellen küzdök, hisz Mo rendszerében is lehet utalni, ha uralom valamely piacot, csak kisebb árréssel kell, és talán nem egyszer, hanem több alkalommal. |
Quote:
Sajnos ez is a szabad kereskedés gátolása. Pl tudom, hogy a félelfek este etetnek (lent sok tanyafree van) Na most én délbe kiteszek 500K gabonát 3000 ért, és 8,30 kor kiszedem a piacot, hogy az én 3000 es tételem látszódjon az esti etetésidőben. Lehet, hogy csak 150K-t adok el, de az is megérheti, ha a gabona 80 volt előtte. Most miért ne ügyeskedjek, ha megy az üzlet? |
Quote:
|
Quote:
|
Én az adóztatás ellen vagyok. De miért? Mert az életben az adó az államnak kell, hogy tudjon működni "jobban" az ország, legyen bevétele és a nonprofit szervezeteknek: rendőrség, tűzoltóság, stb... tudjon adni. Itt az adóval ki járna jól? Az a pénz hova folyna?
Tudom hülye kérdés, csak gondoltam hozzá szólok én is.:D |
All times are GMT +1. The time now is 21:35. |