![]() |
Quote:
|
Quote:
Ui: az előző példa bash esetén igaz. Ha más parancssort használsz, akkor más a file neve. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Egy egyszerű batch fájlt szeretnék létrehozni és futtatni, de nem sikerül. Gugliztam de valami mindig nem oké. batch fájl készítésről linux alatt semmit nem találtam. Esetleg ha egy egyszerű batch fájl tartalmát idemásolna valaki, megköszönném :)
|
Quote:
siman letrehozol egy filet, es futtathatova teszed. date Tessek itt van egynek a tartalma :D |
Így van, futtathatóvá kell tenni aztán lehet futtatni.
Egyébként ne batch-re keress, hanem shell script-re. Ha ütős scriptet akarsz, szerkeszd a bashrc végére, hogy logout :D |
Quote:
most ezt írja : start: Unknown job: parancs.bat Pedig az éppen aktuális könytárban van a fajl :/ |
Én épp a minap jöttem rá, hogy a telepített ubuntu-mon a jelszavamat elfelejtettem. (mert nem azt adtam amiket szoktam)
De van egy szép módszer a megoldására, ha érdekel valakit leírom:D |
Quote:
csomalin:~$ chmod +x parancs csomalin:~$ ./parancs Sat Dec 18 19:58:57 CET 2010 |
Quote:
Köszi hogy a sok bénázásom alatt srgítettek, és nem küldötök el a francba :) |
Quote:
|
Kellene egy kis segítség. Mit lehet tenni, ha a köv. üzenet jelenik meg:503 HTTP hiba (Service Unavailable): A webhely nem
képes kezelni a kérelmet. Ez a kód egy átmeneti állapotot jelez, és a szerver egy idő után újra működni fog. Megoldható? Köszi. |
Quote:
|
Egy dolog nagyon idegesít... Emesene beszélgetőablakból kilép a ctrl+q kombóra. Kerestem én mindenhol, compizban is, de nem találom, hol lehet kikapcsolni. Valaki okosabb esetleg tudja?
|
Na jó, tele van a makkom a Mint-tel, bár lehet, hogy csak a frissített kernel teszi, de mostanában igen megszaporodott a random fagyás. Egyszer csak gondol egyet, kimerevedik a kép, és utána már semmi változás...
A fagyás pillanatából ez a log: Quote:
Quote:
Van valakinek bármi tippje, hogy miért lehet? Tegnap IRQ 16-os nobody cared - hibával csinálta pont ugyan ezt - illetve akkor azonnal meghalt, és még az egér sem mozgott egy rövid ideig egy nagyon picit. Esélyes, hogy nemsokára áttérek OpenSuse-ra, a KDE Plasma desktopja úgy is jobban tetszik, mint a gnome... Több benne az eye candy :D (Mint-en is próbáltam, de azon nem múkodott olyan szépen.) |
Na jó, bemondtam az unalmas, és feltettem egy Debiant. A kezdeti nehézségek ellenére kezdek vele megbarátkozni. Remélem itt nem lesznek hasonló problémáim - meg a KDE szebb is mint a GNOME :p (És valamiért a Mint-em nem szerette a KDE-t...)
|
mit tudtok a backtrack linuxról? azt gondoltam felrakni alap oprendszernek, és a win-t virtual boxban futtatni...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
http://distrowatch.com/stats.php?section=popularity Amúgy mi köztük a különbség? Eddig még soha nem használtam linuxot... :o |
Quote:
De ahogy utánanéztem főleg az, hogy a Debian egy majdnem teljesen csupasz rendszer, aztán majd Te adhatod hozzá, amit szeretnél. Az Ubuntu pedig sok minden már előre be van állítva. Az én tapasztalatom eddig az, hogy a Debian beállítása sokkal tovább tart :D Viszont egyelőre jobban is tetszik, de hozzáteszem, hogy már több, mint fél éve használok linuxot. Elsőre lehet, hogy agyrém lett volna :p |
Quote:
|
Quote:
Elsőnek én Ubuntut tennék föl, ha most kezdeném, illetve a KDE-s változatát, a Kubuntu-t. |
Quote:
|
Quote:
na majd vizsgaidőszakban, amikor már nem kell bejárni, és több időm lesz kipróbálom! :) addigra remélem a vasat is megkapom alá! |
Quote:
Mert én ugyan nem tanulok sokat, de vizsgaidőszakban azért nem vállalnék be egy Linux telepítést :) (Mondjuk ha nem az ösztöndíj lenne a cél, akkor lenne idő, de az meg a kajaadagom rovására menne, amit nehezen viselek :p ) |
Quote:
A vizsgaidőszak meg azért lesz "könnyű", mert csak a átmenni kell, nem megyek mesterképzésre, hanem inkább ELTE - Programtervező Informatikára. :) |
Quote:
|
tegnap meghalt a windows-om.... még jó, hogy már megvolt az ubuntu teleptő pendrive.... :p egyenlőre nem igen találok semmit, még telepít egy rakat frissítést... meg az összes szavamat aláhúzza, gondolom angolra van állítva a helyesírásellenőrző... de nagyon rajta vagyok az állítgatáson... :)
|
esetleg kisegíthetnétek egy "programlistával", hogy Ti miket ajánlotok erre-arra... mert még az életbe nem használtam egyiket se.... :)
|
Quote:
|
Quote:
egyenlőre egy gnome commander (valami total commander féleség) telepítésével küszködök... azt írjak írjam be ezt meg azt, de mindegyikre hibát dob ki... :p hát szükségem lenne valami ilyesmikre: Total Commander uTorrent InfarView (a beépített képnézegető nem tetszik) ftp kliens notepad++ -hoz hasonló szerkesztő kmplayer - vagy valami jó filmnéző esetleg valami html, php programozási környezet (de a notepad++ -os cucc is elég) valami vírusírtó (szerintem dualboot-ban lesz a windows-zal aztán azt átnézhetném linux alól) De még nézegetem, hátha van valamelyiknek linuxos változata is, és akkor nem kell újat keresni. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Viszont az ubuntu 11.04es nagyon nem nyerte el a tetszésem, sehogy sem tudtam úgy beállítani ahogy szerettem volna, szóval felraktam a kubuntu 11.04et... ez már egész jó! :) még megnézegetem, hogy hogy tudnám kicsit azért leegyszerűsíteni, nem kell ennyi ugráló mindenféle, de a rendszere jobban tetszik egyenlőre! :) |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Böngészőnek meg nyugodt szívvel tudom ajánlani a Chromium-ot, tökéletesen, gyorsan teszi a dolgát. Arra vigyázz majd, hogy ha vindózt telepítesz linux után, az megeszi a Grubs-ot, így csak a win-t lehet majd indítani - illetve utána szenvedni kell majd, hogy visszajöjjön a linux... Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +1. The time now is 13:15. |