![]() |
na véééééégre:D
sikerült megcsinálni csak be kell szurni 2 gömböt meg beirni a csopi kv-ját és kész.:) kerek.le meg ha fügvénnyel sikerült ha érdekel valakit...:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
az email-emet írhatom ide, vagy priviben menjen? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Csak kv-számolóra futotta belöle:), beleuntam.
|
Többször próbáltam már hogy na majd én kitalálok valami jó éplistát csak amikor sokadjára számoltam át a foglalkoztatottság és egyéb okok miatt akkor meguntam:)
Elég sok számolóprogit láttam, de éplistaszámítóra nem emlékszem - ami nem zárja ki hogy van -. A lényeg hogy most így vizsgák után nagy nyugalmamban összeütöttem egyet. Próbáltam kitesztelni, sztem jól számol, bár volt ahol már majdnem elvesztem a sok faji és személyiségi módosító miatt. A design kezdetleges még (azaz: nincs) :) Akit érdekel próbálja ki, tesztelgesse, és ha hibát talál szóljon pls! (itt, vagy akár 233333-as oriban zöldben) Köszi:) íme: http://www.bimmbimm.hu/hodito/eplista/ |
Quote:
http://srdclan.extra.hu/szam.xls |
Quote:
amikor az ember csinál egy éplistát, akkor azt konkrét területre csinálja. Ezért az én excel táblám úgy működik, hogy megadod neki a területet, és utána feltöltöd az épületeket. Közben végig jelzi, hogy mennyi üres helyed van. Ezért a tiedet (nekem legalábbis) nagyon kényelmetlen használni. Párbajok megszervezésére jó lehet, mert ott is ugyanígy kell beadni az épületeket :D |
Quote:
Meg az egyéb faji módosítókat, pl. szupermarkotány, gnóm kisebb rakija stb. Egyszer majd te is beleunsz szerintem :D |
Quote:
|
Quote:
Mert most csak ki van színezve, hogy mindent lássak rajta :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Valeziusnak igaza van, de hozzátenném hogy fajtól, céltól függően az ember más-más értékeket tart fixen, pontosabban fix százalékon. Illetve én. :p Szóval vagy egy nagyon általános éplista-számolgatót csinál vki, vagy nem közcélra. |
Quote:
Akkor beírom a mostani éplistámat, akkor ha 1-el növelem a házak számát, akkor nálad eggyel csökkenteni kell az üreseket. Miközben sokkal egyszerűbb, ha a terület marad fixen, ahogy az teljesen logikus is. És az üreseket magától csökkenti. |
Quote:
|
Quote:
Rossz esetben 3 perc átírnom ezt, de most még ez a lelőhelyes dolog megkavart:) |
Quote:
De a fix %-okhoz is az a jobb, ha a terület fixen marad, vagy nem? :) |
Quote:
|
Quote:
"Épületek, bányák Az épületeket, az áttekinthetőség érdekében, itt két részre bontjuk: bányákra és egyéb épületekre. Minden épület csak és kizárólag akkor működik, ha a foglalkoztatottsága maximális. Minden épület 15 embert foglalkoztat. Egyedül a piac foglalkoztat többet: 50-et. A házak pedig egyáltalán nem foglalkoztatnak embereket. Ha nincs annyi embered, mint amennyi kellene az épületek működtetéséhez, akkor: * házak építésével növelheted a népességed, * állíthatsz az épületek működésének fontosági sorrendjén az Intézőn (lásd: Intéző súgó). A nem teljes munkaerővel üzemelő bányák nem termelnek, barakkok nem működnek, stb." |
Quote:
|
Quote:
|
A számok jóknak tűnnek :)
Bár annak főleg nem látom értelmét, hogy a lelőhelyeket bele lehessen írni. Viszont igazán kiírhatná, hogyha negatívban van a búzatermelés, akkor hány óráig tart ki a full raktár. illetve hasznos, ha az ember látja, hogy mennyi lakos kell a fontos épületek működéséhez: barakk, templom, kocsma, őrtorony, esetleg raktár. (Főleg A-ban hasznos) Meg azt is figyelembe vehetné, hogy csak a kereskedők vannak rászorulva, hogy menjenek a bankjai :) Esetleg ételfogyasztás kiírása, ha nincs benn a sereg. Meg a kényelem kedvéért: egy barakk-torony sor se ártana |
Quote:
Ezt majd megcsinálom:) Majd ezt is:) Milyen sereg nincs bent? Ez mindenhol full sereggel számol, vagy úgy gondolod h megadható legyen h mennyi van kint? - megoldható az utsót nem értem mit takar:D |
Quote:
Utolsó : barakkhely-őrtoronyhely, ami azért jó, hogy tudjam hány elitet kell venni, hogyha a tornyokat épp fullra veszem íjjal. |
Ja és ha még azt is kiírná, hogy ennyi varival hány körre mennek fel a varázslatok az maga lenne a tökély :D
De gondolom, ilyen adatbázisod neked sincs :o |
Quote:
amúgy a többit csinálgatom, mert nincs jobb dolgom:D Aztán majd háta valaki használni is fogja:P |
Quote:
Így minden webes cuccnak tudok örülni :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
és h ne legyen off frissült: http://www.bimmbimm.hu/hodito/eplista/ |
Quote:
Na ezt vissza kell vonnom, azta de tud :) |
Quote:
|