![]() |
Quote:
szerintem eddig is tökéletesen működött a kopás, nem értem miért kéne módosítani rajta... nem zavar, ha módosul, de szerény személyemet még egyik érv sem győzte meg :) (tudom, hogy nem én vagyok a mérvadó ;) ) |
Quote:
|
Quote:
és mivel én nem mentem le soha tekit írni, de így is megéltem, szerintem nem kéne feljebb hozni 200-ra a 0 % kopást. talán 1szer voltam 200 heki alatt, akkor is leütöttek, és töröltem is :D |
Quote:
Én pl tekit írok 200 hekin. Szövim ua 199 hekin de valahogy senki nem akar beütni hekire mondjuk nem is nagyon kértem:D x hete küzdök, lopok, támadok, hogy valaki becsapjon mi értelme? ha az ori 200 heki alapterülettel indul, ott azért ne legyen már tekikopás. vagy 199 hekin induljon az ori:D |
Quote:
szerintem meg nem kéne megadni a lehetőséget minden egyes orinak, hogy miliárdokat halmozzon fel 5. szinten. a problémám az, hogy a kezdő országok, vagy éppenséggel rövid ideje játszó országok is ugyanezt csinálnák, és ezzel csak szponzorokká válnának a fentebbi szinteken a régi játékosok számára. teljesen elértéktelenedik a pénz, ha rengeteg milliárdos ori fog rohangálni... akkor mi lesz azokkal, aki felkűzdötte már magát B-be, vagy G-be pénz nélkül???? azok zérózzanak le, csak mert akkor még nem volt ez a szabály? igenis tanulja meg mindenki, hogyan juthat hozzá a nagy anyagi javakhoz. és igenis szenvedjen meg érte. így szinte az ölükbe hullik a pénzt. |
Ennyi erővel lehetne az is, hogy mindenkitől elveszünk mindent.
Nem értem miért zavar mindenkit ez az őrült nagy jksz, és csalás ami az 5. szint alján van... 1-2hekiről van szó. (mondjuk engem lekaptak anélkül is.) Arról persze mindenki halgat, hogy milyen korrupció megy az A-ban, és a topokban. Mert megint azt kell elkapni aki kicsiben seftel, és nem azt, aki több 1000 hekit oszt szét a szövijei között... :D Mondjuk ha ez be lenne vezetve, csak annyi lenne elérve, hogy pl én az L lenti részében irogatnék. Amíg le nem telik az 500kör. És asszem ujrázgatnám a vagyonom. Az mennyivel lenne jobb? Semennyivel. Amit megoldottatok 200hekin, tovább kentétek a 4. szintre. Én azt mondom, hogy senkinek nincs megtiltva, hogy tekit írjon, vagy éppen azt kezdjen az ő földterületével amit akar. Ennyi erővel a jaj de sok bányája van, ezzel elértékteleníti a nyersanyagot dráma lesz a következő... :D Illetve akit megfingattok ezzel, azok a kezdők. Én eddig is kitettem a tekijeim a kopás elöl. Más is megteszi. Quote:
De ezek szerint elkerülöm a milliárdos kezdőket. Mert minden kezdő álma, hogy ne csináljon semmit 5 hónapig... :D |
Quote:
|
Quote:
Teljesen mind1 hogy kezdő, nem kezdő, tapasztalt... Amik itt lehetnek jksz-ek, az ugymond vihar a biliben. A pofátlan dolgokat fentebb kell keresgélni. Ezért nem is értem miért böki a csőrötöket jksz fészek jelzővel. És hogy ezt meg kell szüntetni. Szerintem meg inkább a földleadásokkal kellene valamit kezdeni. ;) Jójó ez is föld leadás. :D De nekem nem mind1 hogy a kezdők között megy-e ez, 1-2 hektárral, vagy ott ahol már verseny is van, és esetleg több 1000 hektárral történik ez. Mivel a kezdők nem állnak le tekit irogatni, ezért ez a módosítás éppen a kezdőket szivatja. Mint ahogy korábban is írtam én ez esetben biztos ujrázgatnám a pénzem. Tehát csak egy tüske lenne az ülepemben a kis hekis kopás, de egy kezdőnek marha nagy problémát fog jelenteni. Mert ugye 120könyvtárral, is csak az kezd irogatni akinek van fentebb 2-3 országa. Azok meg már nem olcsó prédaként szorják a tekijüket. |
Quote:
Ezt az egészet nem értem, de könnyen lehet, hogy bennem van a hiba. Nem kéne megadni a lehetőséget minden egyes orinak, hogy milliárdokat halmozzon fel? Ez alatt mit értesz? Azok páran akik uralják a topot, illetve a haverjaik, akiket odaengednek halmozhassanak, a többi pedig nem, vagy hogy gondoltad? Ráadásul azért is értelmetlen, mert a lehetőség most is adott mindenki számára: vagy összehaverkodik a toposokkal, vagy lemegy 200 heki alá, csak úgy sokkal több idő. A pénz nem fog elértéktelenedni, akármennyi tekit viszel is a játékba. A teki olcsóbb lesz, de mivel a pénz mennyisége változatlan marad a csoportokban, azt nem befolyásolja az ott fellelhető teki. A pénzt szerintem legfeljebb direkt termeléssel -lásd bank- lehetne elértékteleníteni... 200 hekin, vagy az alatt fél évig tekit írni én nem jellemezném úgy, hogy az ölembe hullik a vagyon... |
Én azt javasolom, hogy a tekercsek már egyáltalán ne kopjanak. Igy is elég nehéz feladat összeírogatni, meg összelopdosni tekercseket, nehogy már még kopjanak is. Ez a tekercskopás engem végtelenül felbosszant.
1000 hekinél gnómmal már 40-50 könyvtárat kell fenntartani, hogy ne kopjanak. Abból sokkal jobb lenne bányát, vagy valami más értelmes dolgot építeni. Szóval én a kopásmentes tekercsek híve lennék. |
Quote:
Különben egy 1000 hekis gnómnak illik kigazdálkodnia könyvtár nélkül a kopását. |
Quote:
Viszont azt senki nem állította, hogy a hatalmas csalások 200 hekin mennek. Inkább a csoportok TOPjában, meg A-ban mennek a külső fórumokon (msn, chat, stb) történő földleadások, piacolások. De valljuk be, sok a 200 hekis JKSZ is. Ezeket ki lehetne szűrni. (Nagyrészt.) Quote:
Én nem nevezném 'könnyen jött' vagyonnak. Ha valaki rááldoz fél évet 199 hekin, hogy vagyont írjon magának. Hát én biztos nem fogom meggátolni benne. Tegye. Én addigra már nem is abban a csoportban vagyok. Nem törődök vele. Megérdemli. (Szerintem.) |
Quote:
|
Továbbra is a 199alatti kopást támogatom. Szó sincs róla hogy ne írjanak 200 v 199 hekin tekercset induláskor, az itt fórumozók közül sztem nem sokan mondhatják, hogy nem írnak tekit az elején. Ha nem is ipari mennyiségben, de pár 10-100ezret biztosan. Én is írok mindig. De az az 1% kopás nem akkora veszteség az elején, hogy leüttessem magam. A 30%hoz kellő 4650 tekercsből ez 47 tekercs kopást jelent. Ezt még egy 150 hekire ütött kezdőnek sem esik nehezére pótolni. Ha mind a 8 fajtából megvan a 30%, az is csak 4 könyvtár. Nem értem milyen hatalmas nehezítésről beszéltek.
A kopásnak annyi értelme lenne, hogy nem üttetnék le magukat annyian, és a vipes tekiíró gnómoknak sem lenne annyira "dögunalom", mert legalább a kopást számon kéne tartani, és napi egyszer kitenni piacra a tekercseket. Bár nem értem miért beszélünk dögunalomról, mikor jelenleg be sem kell lépnie fél évig. Aki pedig kézzel írja a tekercse és valóban megdolgozik érte, annak semmilyen nehezítés nincs benne, ha ki kell tennie piacra a tekit, napi egyszer így is úgy is belép, az meg nem feladat, hogy a napi 8-12ezer tekiből 50db-ot a bennlévő lakiteki pótlására fordítson. |
ezzel az a bibi, hogy én akkor is kibuliznám, hogy leüssenek a rákba, hogy ha 200-alatt is kopna a teki... ugyanis 195 hektáron az ég adta egy világon nem abajgat senki :)
tehát ilyen módon a jksz kiszűrésére talán nem is annyira alkalmas ez a javaslat :o |
Quote:
ugyanis nem mindenki tekiben tárolja később a lóvét :) Hihetetlen, lehet eddig rossz felé kacsingattam :) |
Quote:
|
Quote:
Elgondolkodtam:) A teki nem pénzt hoz a játékba, hanem kivesz belőle annyit amennyibe a megírása kerül... |
Quote:
|
Quote:
|
Egyébként pedig ne haragudjatok, de azért rinyálni, mert valakinek a fél év tekiírás unalmas, hát istenem...ő választotta..... senki nem kényszerítette.
|
Quote:
Szerintem térjünk vissza a tárgyhoz, mert ennek semmi értelme nincs:) |
Quote:
|
Quote:
Másrészt pedig nem a 199 hekis kopásért lobbizok, hanem, hogy maradjon úgy, ahogy eddig is volt.... |
Quote:
egyedül a tekercsek fognak valamivel kevesebbet érni, lévén több lesz belőlük a játékban ;) de a 200 hekis tekercsírás ekkora mennyiségű készpénz és áru esetén nem nagyon változtatná meg az áruk értékét |
Quote:
|
Quote:
Tegyük fel, hogy TE 200 hekin kopás nélkül ezerrel nekiállsz tekit írni. fél év alatt összeszedsz x millát, esetleg milliárdot (senki ne szóljon be, fogalmam sincs mennyit lehet írással összeszedni). Na most, te úgy döntesz, nem éri meg tekiben tartani a pénzt, mert az a másik kismillió 200 hekis ori is abban tartja, és sokad magaddal eladod őket, és befekteted a kati piacba. szerinted mégis mi lesz az eredménye a dolognak? ugyanez a nyersi piaccal... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
annyit egy jó és szorgalmas tolvaj az 5. szinten összeszed. vagy majdnem annyit :) de ez már mindenkinek a saját döntése :) nekem nem jó indíttatás :) |
Quote:
|
Quote:
eddig is tök jól megvoltunk így, és szerintem ez nem egy olyan javaslat, ami a játék érdekét szolgálná. Csak egy újabb kényelmi megoldás. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
másrészt pedig lehet sokak azért nem mentek le 200 heki alá, mert az tényleg dög unalom, de pár könyvtárral 200 hekin még csatázni is lehet, tapasztalat, volt ilyen szövim... szóval már mindjárt nem dögunalom fél évig... 200 hekin még lehet én is tekit fogok írni, de ahhoz mindig is lusti voltam, hogy leüttessem magam valahogy, és ott lessek, mint hal a szatyorban, hogy mások hogy játszanak... |
Quote:
valóban érthetetlenül (ne adj isten értelmetlenül:o) írsz |
Quote:
legtöbbször ilyenkor a hosszútávú eredmény az árak csökkenése :) nekem érthető, sorry. |
Quote:
Utolsó hsz-em, míg vissza nem tértek a rendes kerékvágásba. 1. Bármilyen piacról veszed fel az árut, ott az ár emelkedni fog, nem csökkenni. Nem tudom, miért nem lehet ezt megérteni. 2. Bármennyi tekit is írsz, egy nyamvadt fityinggel sem lesz több arany a csoportban, mint egyébként van. A teki nem pénz, bár eladható. Ha rengeteg a teki, és kevés a pénz, akkor olcsó lesz, ha kevés a teki, de sok a pénz a csoportban, akkor drága lesz. De nem gyarapítja, hanem csökkenti a csoport összes pénzmennyiségét. |
Ha mindenki csak felszívja a katit... akkor nem épp felfelé fog menni az ára? :S
(Lehet ám hogy én nem értem amit írtok! Bocsi!) |
All times are GMT +1. The time now is 10:20. |