Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Rég Szabin lévő orik. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1885)

Ati 03-02-2008 10:24

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 162300)
Összegezve, addíg örülj amíg egy 150 fős csopiból 100-an szabin vannak minthogy egy 50 fős csopiban mindenki aktív.

Arról nem is beszélve, hogy ezáltal Te is sokkal kézenfekbőbb célpont leszel mások számára.

Úgyhogy ezt a témát nagyon óvatosan kell megközelíteni.

Még nincs döntés, de akármi lesz is, egy már biztosan látszik: igencsak fel fogja forgatni a csoportok addig megszokott életét. Talán az 1/A lesz az egyetlen kivétel.

Robin 03-02-2008 10:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 162303)
Arról nem is beszélve, hogy ezáltal Te is sokkal kézenfekbőbb célpont leszel mások számára.

Úgyhogy ezt a témát nagyon óvatosan kell megközelíteni.

Még nincs döntés, de akármi lesz is, egy már biztosan látszik: igencsak fel fogja forgatni a csoportok addig megszokott életét. Talán az 1/A lesz az egyetlen kivétel.

Na meg halkan hozzáteszem hogy a szabis orik adotta taktikai lehetőségeket egy hadis azért kihasználja, emre33 amennyire nekem lejött hadis, szal inkább az előnyét kellett volna látnia...

Én jelenleg csak románban vagyok aktív, de ott pl a B-ben 38 ori van, ebből 21 szabis. Ha onnan eltűnnek a szabis orik akkor azt hiszem elég nyílvánvaló hogy ez mit fog jelenteni...

emre33 03-02-2008 20:43

Mindenkinek az érvét megértem, de akkor nekem akkor se fer, hogy harcolni akarok, de nincs kivel, mert mindenki szabin van, és fel szeretnék jutni.
Harcolás helyett pedig felfedezés iszonyú sok pénzért.

Új ötlet:
Ha a csoport szabin lévő országok aránya egy bizonyos %-ot meghalad, akkor a felfedezés legyen olcsóbb.

Ati 03-03-2008 22:25

Quote:

Originally Posted by emre33 (Post 162519)
Mindenkinek az érvét megértem, de akkor nekem akkor se fer, hogy harcolni akarok, de nincs kivel, mert mindenki szabin van, és fel szeretnék jutni.

Tipp: normál csoportban játssz, ne a lassúban, ahol magasabb szintre már mindenki elunta a 3 órás köröket, és inkább kiszállt; és ne is a gyorsban, ahonnan már 5. szintről kiesik az országok javarésze.

Úgy vélem, hogy az ilyen speciális csoportoknak nem szabad, hogy a normál járékmenetre bármi hatásuk is legyen, ezért a fejlesztéseket nem ezen csoportok sajátosságainak figyelembevételével végezzük.

Ha ezekben a csoportokban szeretnél játszani, legyél tisztában azzal, hogy nagyon már játékstílust igényelnek, mint a normál játék. Innentől pedog ez már stratégiai kérdés, amire külön téma van, ha ezzel kapcsolatban kérdésed van még, akkor azt kérlek, hogy ott tedd fel.

Robin 03-03-2008 23:13

Quote:

Originally Posted by emre33 (Post 162519)
Harcolás helyett pedig felfedezés iszonyú sok pénzért.

Új ötlet:
Ha a csoport szabin lévő országok aránya egy bizonyos %-ot meghalad, akkor a felfedezés legyen olcsóbb.

1.: mennyi katiról beszélsz amikor azt írod hogy iszonyú drága??

2.: Ha sokan szabin vannak akkor nyugodtabban tudsz katit termelni, nem kell virrasztani, stb...

3.: Bizonyos heki alatt nem hinném hogy bárhol gond lenne az "iszonyú katimennyiség"

emre33 03-22-2008 19:44

Lehet már tudni, hogy a 7.0 verzióba belekerül-e valamilyen modosítás?

Meg ugy összeségébe jól lenne átfogni az uj verzió ujdonságait (kérdéses témákat) mert ez igy most a sok, és hosszú topikok miatt nehezen átlátható.

Ati 03-22-2008 20:44

Quote:

Originally Posted by emre33 (Post 166462)
Lehet már tudni, hogy a 7.0 verzióba belekerül-e valamilyen modosítás?

Meg ugy összeségébe jól lenne átfogni az uj verzió ujdonságait (kérdéses témákat) mert ez igy most a sok, és hosszú topikok miatt nehezen átlátható.

A megfontolás alatt lévő témák azok, ami a neve: megfontolás alatt lévő témák. Innen vagy bekerül valami, vagy elvetésre kerül, semmi nem garantálja, hogy be fog kerülni a következő verzióba. Volt már példa arra, hogy egy 99%-ban elkészített modul az utolsó pillanatban kikerült, és azóta se került játékba, sőt nincs is tervbe véve.

Ugyanez igaz a szabadság változására is: vagy bekerül valamilyen módosítás ezzel kapcsoatban, vagy nem.

Mivel ez a játék egészét gyökeresen megváltoztatja, ezért nem lesz elkapkodva semmi ezzel kapcsolatos döntés.

A módosítások végleges listáját a módosítások beveztésekor olvashatod, bár néhány témához már írtam, hogy elkészült, azok már 99%, hogy bekerülnek. Természetesen 100% majd csak akkor, ha bekerült, és a bekerülést követő néhány hét múlva is még a játékban maradt. :)

vityu 03-23-2008 01:08

Én nem értem ezt a dolgot...vagy átsiklottam valami felett, de szerintem ez hülyeség. Attól, hogy kikerülnek a régi szabis országok, attól a játék még ugyanúgy számolja a köröket, vagy tévedek? Különben ha a top 29%-on álló ország felett mindenki szabizik, majd hirtelen visszajön az első, kétlem, hogy 2körre lesz a 2. helyezettől. Ugyanúgy meg lesz az a kb 30-40kör. Akkor meg nem mindegy? Most azért nem hiszem, hogy érdemes szórakozni vele...

Valezius 03-23-2008 09:10

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 166500)
Én nem értem ezt a dolgot...vagy átsiklottam valami felett, de szerintem ez hülyeség. Attól, hogy kikerülnek a régi szabis országok, attól a játék még ugyanúgy számolja a köröket, vagy tévedek? Különben ha a top 29%-on álló ország felett mindenki szabizik, majd hirtelen visszajön az első, kétlem, hogy 2körre lesz a 2. helyezettől. Ugyanúgy meg lesz az a kb 30-40kör. Akkor meg nem mindegy? Most azért nem hiszem, hogy érdemes szórakozni vele...

Ugyan ez nem a segítség rész... A körtáv 2dologtól függ: pozíció és pontszám.
Na most ha a szabisok kikerülnének mondjuk, azzal a pozíció csökken, ergo a körök csökkennek. Persze ha a közvetlenül utánam lévő orinak sokkal több pontja vban, akkor még jóhogy nem lesz tőlem 2körre.

Ez egy igen fajsúlyos kérdés, és nekem nem nagyon van ötletem, hogyabn lenne a legjobb... Szerintem ebbe csak Ati lát bele igazán.

Ati 03-23-2008 09:14

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 166522)
Ugyan ez nem a segítség rész... A körtáv 2dologtól függ: pozíció és pontszám.
Na most ha a szabisok kikerülnének mondjuk, azzal a pozíció csökken, ergo a körök csökkennek. Persze ha a közvetlenül utánam lévő orinak sokkal több pontja vban, akkor még jóhogy nem lesz tőlem 2körre.

Ez egy igen fajsúlyos kérdés, és nekem nem nagyon van ötletem, hogyabn lenne a legjobb... Szerintem ebbe csak Ati lát bele igazán.

Arról nem is beszélve, hogy ez a top30%-okat is igencsak megbolygatja. Aki eddig lazán bennevolt, az lehetséges, hogy azonnal kiesik, és szinte esélytelenül áll majd egy jóval lentebbi helyen.

Szóval aki a "most azonnal és rögtön változzon valami, mert csak" elvet szorgalmazza, az üljön le, és egy kicsit gondolkodjon, hogy ennek milyen hatásai is lesznek. :)

Remedy 03-23-2008 10:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166524)
Arról nem is beszélve, hogy ez a top30%-okat is igencsak megbolygatja. Aki eddig lazán bennevolt, az lehetséges, hogy azonnal kiesik, és szinte esélytelenül áll majd egy jóval lentebbi helyen.

Szóval aki a "most azonnal és rögtön változzon valami, mert csak" elvet szorgalmazza, az üljön le, és egy kicsit gondolkodjon, hogy ennek milyen hatásai is lesznek. :)

Egyetertek, en nem erzem ugy, hogy ezen valtoztatni kellene, senkit nem zavarnak a pontlistaban levo szabis orik, es szerintem nagyon durvan megnehezitene a jatekot, foleg a magasabb kek szamosoknak... :)

(Nem mindegy, hogy 1200-bol kell top 5%-ban lenni, vagy 120bol...)

Reni 03-23-2008 11:05

Engem sem zavarnak, sőt jó hogy vannak Remy említette okoból főleg.

max olyan funkciót támogatnék, hogy átkapcsolni lehessen hogy látni akarod a szabis orikat vagy sem, de egyébként ott maradnak a listában csak láthattalanok számodra

tehát ha 100. ori fölött van két szabis ori, ha kikapcsolnád, akkor a következő sorszám a 103 lenne

magyarán csak kényelmi funkció akinek a szemét zavarja, és nem több .. de a játékra elvileg ez nem lenne befolyással

Valezius 03-23-2008 11:24

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 166540)
Egyetertek, en nem erzem ugy, hogy ezen valtoztatni kellene, senkit nem zavarnak a pontlistaban levo szabis orik, es szerintem nagyon durvan megnehezitene a jatekot, foleg a magasabb kek szamosoknak... :)

(Nem mindegy, hogy 1200-bol kell top 5%-ban lenni, vagy 120bol...)

Ha senkit nem zavar, akkor miért lett ez a topic nyitva? :p

Ati 04-02-2008 13:10

A mai nap eddigi része erősen modellezéssel telt nálam: különböző szabadsági szisztémák számadatainak összevetésével.

Arra a következtetsére jutottam, hogy a szabadság rendszerének változtatása olyan radikális változást okozna a játékban, ami nem tette neki jót.

Két eset lehetséges:

1, vagy olyan verzió irányába mennénk el, hogy sokkal NEHEZEBB lesz a játék, mivel a teljesítendő százalékok sokkal magasabbra tolódnak;

2, vagy sokkal KÖNNYEBB lesz a játék, hogy a mostani távok és százalékok fenntartása érdekében olyan -- nem szabis -- országok is bent legyenek tartva, akik teljesen életképtelenek, és inkább hamar ki vannak szedve most a játékból, hogy ne mindenki szabad és ingyenes prédái legyenek.

Egyik verzió se tenne jót sem a feltörekvő új nemzedéknek, sem a már fentlevőknek.

Ezért a mostani állás szerint ez a módosítás csak egy kényelmi módosítás lesz: a pontlistából kiszűrheted a szabadságon levő országokat, hogy csak tiszta célpontok között tudj keresgélni.

Tsobi 04-02-2008 17:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 168079)
Ezért a mostani állás szerint ez a módosítás csak egy kényelmi módosítás lesz: a pontlistából kiszűrheted a szabadságon levő országokat, hogy csak tiszta célpontok között tudj keresgélni.

VIP tagsághoz lesz kötve ez a funkció?

Ati 04-02-2008 17:06

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 168121)
VIP tagsághoz lesz kötve ez a funkció?

Nem indokolja semmi, hogy ahhoz legyen kötve.

Tsobi 04-02-2008 17:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 168122)

A kényelmi módosítások zöme tagsághoz van kötve,ezért kérdeztem.

Redback 04-02-2008 17:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 168122)

Köszi szépen Ati, a nem állandó vipesek nevében!

Synkel 04-02-2008 18:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 168079)

Ez így jónak tűnik, afféle káposzta is jóllakik kecske is megmarad megoldás. Szerintem bolond aki nem kíváncsi a szabisokra, ennélfogva sose tudhatja ki jelenik meg mellette hirtelen, de ha igény van rá, engem tutira nem zavar ha kikapcsolható a szabis orik megjelenítése.

Druida 04-02-2008 18:26

ez az 5let nekem is tetszik :)
gyors csopiban elég sok a szabis, a játékosokhoz képest, így jó lenne ha nem kéne mindig őket néznem :)

Princ 04-03-2008 00:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166524)

Szerintem nem feltétlenül kell egy módosításnak rögtön bekerülnie. Lehet fokozatosan is. Például ha most nem minden szabis kerülne ki a listából, hanem csak azok, akik szabadsága legalább fél éve tart, nem lenne olyan drasztikus a változás, hogy az jelentősen megnehezítse a játékot. Vsz hosszútávon mindenképp jó lenne, mert reálisabbá tenné az alsó szint eredményeit.

A dolgok legutóbbi állását én inkább úgy értelmezem, hogy a káposzta nem fog jóllakni, de a kecske azért megmarad. :p

Depis 05-20-2008 20:28

topban lévő inaktív orik

Lehet már valahol menet közben érintve volt konkrétan ez a probléma, de nem történt semmi. Szóval véleményem szerint a topban lévő hónapok esetleg évek óta héderező magas hekiszámon lévő orik nagyon megnehezítik a több személyiséges orik topba kerülését, esetleg csak az alatta levő játékosok ellehetetlenítése árán verekedhetik fel magukat. Az ilyen lehet már elfeledett orikat nem lehetne az A-hoz hasonlóképpen játékon kívül helyezni amíg a gazdája újra rá nem szánja magát a játékra ? Legalább addig ne akadályozza a többiek játékát.

Ati 05-20-2008 20:36

Quote:

Originally Posted by Depis (Post 175688)
Lehet már valahol menet közben érintve volt konkrétan ez a probléma, de nem történt semmi. Szóval véleményem szerint a topban lévő hónapok esetleg évek óta héderező magas hekiszámon lévő orik nagyon megnehezítik a több személyiséges orik topba kerülését, esetleg csak az alatta levő játékosok ellehetetlenítése árán verekedhetik fel magukat. Az ilyen lehet már elfeledett orikat nem lehetne az A-hoz hasonlóképpen játékon kívül helyezni amíg a gazdája újra rá nem szánja magát a játékra ? Legalább addig ne akadályozza a többiek játékát.

Nincsenek a topban magas hektárszámon levő inaktív országok, hiszen azok automatikusan lejjebb kerülnek, így senkinek nem okoznak semmi nehezítést.

Ez egyébként már egy MEGVALÓSULT javaslat, így lehet véleményt mondani, hogy jó, vagy sem, de további megbeszélés itt már nem zajlik.

Depis 05-20-2008 20:40

Hát a románon szinte minden szinten van ilyen nemlétező magas hekiszámon lévő inaktív ori :confused:

Ati 05-20-2008 20:44

Quote:

Originally Posted by Depis (Post 175691)
Hát a románon szinte minden szinten van ilyen nemlétező magas hekiszámon lévő inaktív ori :confused:

Ez a Hódító és a Queosia fóruma.

All times are GMT +1. The time now is 17:43.