![]() |
A 8as pontra szerintem is az lenne a megoldás, hogy vki megnézi a szövetségesi eseményeket, és hozzáad az adott akcióhoz X kört, ez sztem nem olyan bonyolult, és követhető is. Mindig az utólsó akcióhoz adja hozzá ezt az x időt. Ez a támadó részéről is működik, hiszen neki is betesz a program mindent az események menüpontba.
|
A 8as, pontnál van egy probléma:
Tegyük fel hogy: egy elf szövetsége és egy másik szövetség háborúban áll. Valaki lelopja az elfet, de valamelyik szövijére egy külsős is nyitott kaput. Felmerül a kérdés, ki lopta az elfet? Nem tudhatja biztosan (feltéve hogy az ellenfél szöviből is tudja valaki lopni). Ha az ellenfél, akkor az ártó akció miatt meghoszabbodik az elf alacsony malusza az ellenféllel szemben. Ha külsős lopta, akkor ez nem történik meg. Ezekután pénzt dobhat fel az elf, hogy akkor most vajon ki lopta, próbálkoznia kell a külsősön egy ártóval, hogy megtudja van-e rá malusza. Ez viszont újabb nem szabályos információszerzést jelent (mert ha nem sikerül abból is látja, hogy hány % ment le neki). Tegnap nagyon tetszett a 8as, de jobban belegondolva több külső tényező bonyolítja. Valami egyszerűbbre lenne szükség, amit nem is lehet kihasználni (mint a 9es torony épülés előtti lopkodás). |
Ezt a "ki kezdte a támadást" fejtegetést ezt nyugodtan elvethetjük. Az elf kezdte. Igaz egy hete, aztán azóta szabin volt. Akkor most miért nem kapja meg a változásokat? Vagy akkor is megkapja, ha 4 évvel ezelőtt egyszer betámadta? Ez követhetetlen, felejtős.
|
Quote:
(Asszem menek olvasni, túl sokat írtatok.:)) |
Quote:
Szóval ezt felejtsük el. Ki lehetne persze dolgozni rá egy rendszert, de a rakétavédelmi program működési irányelve ehhez képest kutyafüle lenne... :D |
Na, azért alakul :-)
Még jó, hogy szabiztam és nem töröltem az elfjeim, a TK nyitás 9%- a nekem is elég rosszul esett, hiszen akár hogy is nézzük, az elf azért kicsit kleptomániás :-) |
Egyenlőre nagyon úgy néz ki, hogy csak a maluszok mérséklése vagy a bunker vs. támadóeerős megoldás a járható út.
|
Quote:
|
Quote:
Szerintem a bunkeres javaslattal könnyebben ki lehetne dolgozni egy olyan megoldást, ami jó az elfeknek és az ellenfeleiknek is. A maluszcsökkentéssel az a fenntartásom, hogy nehéz lenne megtalálni azt az aranyutat ami jó mindkét félnek egyaránt. |
Még egy dolog jutott eszembe a torony-barakkarány kapcsán történö maluszmódositásról, mégpedig a félelf faji varázslata.
az is két értéket vesz figyelembe, egyrészt a tolvajok számát, másrészt a lakosságot. Mivel az elfnél is eltérés van a barakkban lévö ijjászok és a toronyban lévö ijjászok álltal nyujtott védelmi bonusz között(ugye a +2), igy itt is figyelembe kéne venni az eltérést. Ettöl ugyan a képlet kicsit bonyolultabb lenne, de legalább kevésbé büntetné pl. a hadist játszó elfet, és a valóságot is jobban tükrözné. |
Ezt nagy bonyolításnak érzem, Atinak így is az a kifogása a javaslat ellen hogy túl bonyolult, nem kéne mégjobban megkavarni. A két figyelembe vett értéknek bőven elég, ha barakk és toronyszámot nézünk, az általad említett hadis elfeket nem hiszem hogy nagyon érintené az alvilági malusz, hisz ha eredményes sereget akarnak be kell áldozni a kocsmák nagy részét!
Pontosabban nem a képletet bonyolítaná meg, hanem az ellenfél nem tudná kiszámolni, hogy az elf mekkora malusszal bír, hisz míg az első esetben szükség van a gömbről a hektárszámra, meg az ép.listáról a barakk és toronyszámra, addig a te esetedben max azt tudja kiszámolni, hogy a toronyban mennyi íja van, azt nem hogy összesen mennyi. |
Szerintem a 9. verzióban Kutyuleee javaslata jogos megoldás lehet:
Ahogy Gyula is írta, az elf ha tolis, akkor alig tarthat védelmet, tehát nem a bunkeréből ártózgat, hanem saját túléléséért van szüksége ártásra, amit meg is tud torolni az ellen viszonylag könnyen. Annyival egészíteném ki a dolgot, hogy vannak sereges elfek is, akiknél a torony+barakk arány elég magas lehet, a védelmük mégsem hasonlítható össze a bunkeresekével, tehát nekik fölösleges hátrány az újítás. Összességében szerintem a 'betont' létrehozó toronybónuszra játszó elfek azok, akik megérdemlik a gyengítést, ezért javaslom, hogy az ártó akciókra kapott gyengítés a torony arány függvénye legyen: annak háromszorosa, megfelelő korlátokkal (min. 20%, maximum 80-90%) Így egy 7% tornyos elf már meghaladná a küszöböt, a 90% eléréséhez pedig 30+30% os beton védelem kell -emögül valóban ne gyújtson senki poénból :) |
Quote:
A különbség kb ennyi (a+b)*malus/föld ill.: (a*0.8+b)*malus/föld mindkét esetben értelemszerüen "a" a barakk és "b" a torony |
Quote:
(persze a tizes javaslattal kombinálva) egy dologgal modositom, legyen felsö korlát(80%), mert, ha valakire 90% jár, akkor tulajdonképpen már mindegy mit csinál, azzal az erövel akár lehetne 100 is |
Quote:
visszatérve azért is vagyok ez a javaslat mellett inkább, mert amelyik bunker Elf unatkozik, az úgyanúgy fog ártozni,ha tud csak most rákell készülnie 10-kört ezt meg könnyebben megcsinálja... viszont ha egyszerre számit a barakk-torony, egy betonnak túlsokat kell bontania ahoz hogy egyáltalán csökkenjen vmit a malusz. |
A 10. kicsit más, azért nem írtam róla, de szerintem is teljesen jogosan kerülne ki mindegyik az 'ártó' kategóriából itt.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ebben viszont van igazság, az előpuhítást én is felemlítettem Matadornak mikor pm-ben értekeztünk, bár én akkor a szövinek előpuhítást említettem, de igaz, ezt magának is megteheti az elf ha hadi. |
Quote:
|
Quote:
itt leginkább az A-s elfekről beszéltem és az unalom üzésről... |
Quote:
|
Quote:
Itt magad ellen beszélsz! Xeper azt hozta fel, hogy 1k hekin 10% torony újraépítése mekkora összegekbe kerül. Erre rákontrázol, hogy 10% még nem is nagy malusz?:) |
Quote:
És jól értelmezem amit irtál, a felszinen te valóban arra utalsz, hogy az elf maluszát akarod kiszámolni(a FELSZINEN), de azért egyértelmü, hogy az tökmindegy, azt az elsö akciója után is látod, ahogy eddig, viszont ezzel a számitással legalább nem derül ki egy akcióból az elf éplista |
Quote:
|
Quote:
Ha a gnóm nem használja ki a faji sajátosságát, és nem teszi fel a könyvtárkulcsot, akkor kapjon valami előnyt, például ne lophassák el a tekercseit? Ugye, hogy nem. :) |
Quote:
|
Quote:
Xepi csak tornyos felvetését jobbnak tartom mint a torony-barakk együttsesét. Azzal, hogy a mágia szankcionlását feleslegesek tartom. Ha ennek a logikáját nézzük,akkor a védekező varázslatokat viszont hasonló arányban olcsóbban és kevesebb készüliből kellene az elfnek húzni, tovább bonyolítva a számolgatást:) (idesorolva a növekedést és a napsütést is) |
Quote:
Ha már párhuzamot akarunk vonni, akkor legfeljebb a gnóm 3*-os toronyszázalék bónuszát lehet felhozni és annak párjaként azt, ha az elfnek nincs tornya, akkor nem jár neki a plusz 2 -es védelem, de semmikép sem az extra maluszt. ezzel az erövel kijelenthetnénk, ha a gnóm 10% torony melett kihasználja a 30%-t, akkor az ö tolijai is kapjanak maluszt az ártókra |
Quote:
Ez abban az esetben, ha az íjászok számától függ, nem számolható ki, hisz az elfet védi a fantomsereg, csak úgy lehet következtetni a malusz mértékére, ha valahogy kiszámoljuk mit is rejt a fantomsereg. És hogy lenne tökmindegy, ha én meg akarom támadni az elfet, hadd legyek már vele tisztában előtte hogy mekkora károkra számíthatok az országomban. Abból meg ne mondd már hogy kiderül a malusza hogy 35 katonát ölt meg, vagy csak 32-t! |
Quote:
|
Quote:
|
az elf ugyan tényleg leginkább defenzív stilusra alkalmas faj, de a fantomsereg miatt mégis alkalmazható hadis fajként(eséllyel a sikerre), még ha nem is olyan erös mint a többi. Ezért a kijelentésed joformán azt mondja, hogy az elffel fedezz, türd, hogy ütnek, és ennyi
|
Quote:
|
Quote:
(Legelöször tényleg én emlitettem a gnómot mint fajt, de azt egész más környezetben) |
Quote:
a mostani (1-0,8)*normál -lal szemben |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 17:10. |