Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1779)

invisible 05-07-2007 14:20

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 93316)
Az óriás az szív mással eleget, pl az egyáltalán nem tud támadó toliakciót indítani a sziesztájáért cserében, +50%-al kevesebbett hoz az elf 20%-val szemben no akkor hol kap az óriás +20% toli vari védelmet és 30%-ot katonai védelemre?
A óriással inkább ne hasonlítgassuk toliban.

Ti csak a számokat nézitek...
Az pedig egy lyukas fillért sem ér...
Én teszteltem az óriást is és ugyanazon kiépítéssel sokkal jobb volt ezelőtt is az óriás mint az elf .....
Én kifelyezetten azért játszom metr élvezem a játékot és ezért játszom minden fajjal és személyiséggel és még ha most nem is ismeritek el de később majd tapasztalni fogjátok az elfet ezzel megöltétek...

Dragi 05-07-2007 14:21

Quote:

Originally Posted by laci (Post 93320)
Arwyl is itt van, és nemsokára megjönnek az 1/A hadisai ujjongani ;)

húúú télleg akkor már 3-an vannak :)

Dragi 05-07-2007 14:22

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 93323)
fogjátok az elfet ezzel megöltétek...

Hát nem kicsit :) NAGYON

Cassandra 05-07-2007 14:23

Quote:

Az óriás az szív mással eleget, pl az egyáltalán nem tud támadó toliakciót indítani a sziesztájáért cserében, +50%-al kevesebbett hoz az elf 20%-val szemben no akkor hol kap az óriás +20% toli vari védelmet és 30%-ot katonai védelemre?

De egy óríást, ha fent vanm a szieszta baromi nehéz kitekizni...

Nem toliban hasonlítgatom... összességében hasonlítgatom.
Az elf ártó akcióit már ne hozd fel, hisz KB olyan, mintha nemlenne...
Le kellett butítani, azt nem tagadom, ismerted a véleményemet, de EZ erős túlzás.

Komolyan gondolkozom, hogy most azonnal kiárulom és leújrázom az elf orimat, csak a szövim miatt nem böktem még rá a gombra.

skyline 05-07-2007 14:23

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 93325)
Hát nem kicsit :) NAGYON

elf konvergencia program :confused: :D

J.Ati 05-07-2007 14:23

Asszem kár a gőzér tehát hiába nem tetszik a változás el kell fogadni!
Nesze demokrácia.

tdomo 05-07-2007 14:25

Ezek után szerintem az elfek is jobban örültek volna inkább a súgó átírásának.

Tsobi 05-07-2007 14:25

Az a 10% módosítás nem ilyen kompenzációt igényelt volna..ebben biztos vagyok..
A módosítások brutálisak, felrúgták az egyensúlyt a fajok közt,ami eddig megvolt és jól működött ... Az egy dolog,hogy az elf maga egy békés faj,de hogy visszavágni se tudjon az őt ért sérelmekért..ez botrányos...
Hisz példaként Svájc a világ talán legbékésebb állama,mégis a világ talán legképzetebb és leghatékonyabb katonákkal bír,akiket szükség esetén bármikor bevethet...

Immáron kicsit elborult aggyal megfordult a fejemben,hogy szükség volt-e a kompenzációkra..hisz a súgóhoz képest nem történt változtatás... Ati egyszer hibázott azzal (feltételezem véletlenül) ,hogy rosszul írta meg a program az elfek védőbónuszaira vonatkozó szakaszát,vagy rosszul írta a súgóban...

Amint lehet,az összes elfemmel szintetlépek és fajt váltok..ez tényleg botrány ...

Burning 05-07-2007 14:25

csak hogy hozzászóljak, míg mi itt beszéltünk már is törölte egy-két barátom az elf oriját:eek::mad:

Phoenix 05-07-2007 14:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 93226)
Tolis fajok: fél-elf, ember.

hát nem toom, hogy vagy vele, de sztem úgy érdekesebb volt, amikor volt még egy tolis faj
igaz nekem nincs elfem, de mindenesetre ez visszaveti számos játékos kedvét a játéktól...sztem

J.Ati 05-07-2007 14:26

Mondjuk nézhetjük a jó oldalát a dolognak.
pl. beújrázok és leszek mondjuk törpe:)
tolizni-varizni fogom az elfeket aztán nyelhetnek egy sereget_:D:D

Pax Hungaricum 05-07-2007 14:26

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 93302)
De be lehet verni ha jól rákészülsz, csak tudod az nem mind1 hogy mit áldozol érte és mit kaphatsz cserébe... mert az áldozat amit meghozol érte lehet azt eredményezi hogy a sikeres ütés után szétgyújtanak szétártóznak és 5 sereg kisér haza ha nem több...

Az 5 sereg így is úgy is hazakísér általában... Azzal számolni kell.
Csak most már a gyújtás része marad el. Efefktíve tiszta haszon, amit az elfen ütsz.

OFF: Nem tudom mit kell lenézni azt, aki alsó csoportban van. :ON

Miért kezd olyan érzésem lenni, hogy a hódító szép lassan átalakul háborúba?
Lehetne a címe www . ütőgépek . hu.
:D

Ez a 3 malusz együtt durva. az a +3% készültségcsökkenés nagyjából azt eredményezi, hogy nem tud az elf mit csinálni.

Javaslatom:
4x rúnaigény
+1% készültségigény
-60% ártóvari/ártótoli

Ezekkel sem fog nagyon ugrálni, de azért mgésem lesz egyenlő a nullával.

laci 05-07-2007 14:27

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 93331)
csak hogy hozzászóljak, míg mi itt beszéltünk már is törölte egy-két barátom az elf oriját:eek::mad:

Azért lehet hogy egy kicsit elkapkodták ;)
Bízom benne, hogy Atival lehet beszélni, különben nem lenne az a topic, hogy véleményt nyilvánítsunk.

Artúr 05-07-2007 14:27

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 93328)

Nem feltétlenül. Az több személyiségel való fordulás követelményei is, bevezetés után gyorsan módosultak ellenkező irányba. Épp az aránytalan feltételek miatt... :cool:

laci 05-07-2007 14:27

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 93328)
Nesze demokrácia.

Atis már sokszor elmondta, hogy itt nincs demokrácia, kécc ;)

Kubbi 05-07-2007 14:28

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 93330)
Amint lehet,az összes elfemmel szintetlépek és fajt váltok..ez tényleg botrány ...

Nem hiszem hogy eljutsz addig. Inkább árulj ki, és újrázz. ;)

Vérmes(e) 05-07-2007 14:28

Ha már Tolkiennel viccelődünk...
"A tündék ideje lejárt..."

Eddig is meg lehetett fogni az elfet, és még csak nem is nehezen!
Egyedül a "fantomserege" védte meg attól, hogy éppúgy elkapják, mint bármelyik másik tolvajt, mert lehet, hogy nem annak tervezték, de az elfet a legtöbben tolinak játszották.
Ezentúl nincs is mitől tartani, szabadon "megnézheti" bárki mit bír az elf.
1el több lett a nem éppen életképes fajok száma.

Kicsit számokban, miért is különleges az elf...?

-30% katonai véderő (megjegyzem emlékeim szerint több éve ennyi) -> ork 30% katonai támadóerő -> tehát meg lehet fogni...
-20% toli véderő -> félelf árnyak ennél többet is ad -> tehát meg lehet fogni
-20% vari véderő -> órás 10%al több férőhely + 10%al erősebb varik -> simán meg lehet fogni

akkor van egy kellemes pofozóbabák, hiszen már ártani sem tud, amit elvisz tekiben simán visszahordjuk :eek:

laci 05-07-2007 14:29

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 93336)
Nem feltétlenül. Az több személyiségel való fordulás követelményei is, bevezetés után gyorsan módosultak ellenkező irányba. Épp az aránytalan feltételek miatt... :cool:

Ellenkező irányba? Jön a +80% gyilkolás és a +3% készültségnövekedés ártó varázslat esetén? :D :D

J.Ati 05-07-2007 14:29

Quote:

Originally Posted by laci (Post 93337)
Atis már sokszor elmondta, hogy itt nincs demokrácia, kécc ;)

Ez baró:D
Akkor itt diktatúra van vagy mi a szösz?:D:D

Goldy 05-07-2007 14:30

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 93334)
Az 5 sereg így is úgy is hazakísér általában... Azzal számolni kell.
Csak most már a gyújtás része marad el. Efefktíve tiszta haszon, amit az elfen ütsz.

OFF: Nem tudom mit kell lenézni azt, aki alsó csoportban van. :ON

Miért kezd olyan érzésem lenni, hogy a hódító szép lassan átalakul háborúba?
Lehetne a címe www . ütőgépek . hu.
:D

Ez a 3 malusz együtt durva. az a +3% készültségcsökkenés nagyjából azt eredményezi, hogy nem tud az elf mit csinálni.

Javaslatom:
4x rúnaigény
+1% készültségigény
-60% ártóvari/ártótoli

Ezekkel sem fog nagyon ugrálni, de azért mgésem lesz egyenlő a nullával.

Más esetben nem igen tudnak 5 sereggel visszakisérni....
a +1% készültség? az ork azt alapból megkapja mikor épp a szárazvihart szedi le akkor is nem csak ártózáshoz...

Burning 05-07-2007 14:33

a rúnaigény még hagyján, az nem zavar, de azért ez túlzás, mert jó beverted a hullát, nem igazán tudott mit csinálni. lehet visszakisért és, ha szerencséje volt beütött:)
de lesz egy betonelf, aki varázsloni, lopni nem tud (úgy, hogy neked ártson) te bevered és mivel beton még kisérni se tud:(

Goldy 05-07-2007 14:33

Quote:

Originally Posted by Vérmes(e) (Post 93339)
Ha már Tolkiennel viccelődünk...
"A tündék ideje lejárt..."

Eddig is meg lehetett fogni az elfet, és még csak nem is nehezen!
Egyedül a "fantomserege" védte meg attól, hogy éppúgy elkapják, mint bármelyik másik tolvajt, mert lehet, hogy nem annak tervezték, de az elfet a legtöbben tolinak játszották.
Ezentúl nincs is mitől tartani, szabadon "megnézheti" bárki mit bír az elf.
1el több lett a nem éppen életképes fajok száma.

Kicsit számokban, miért is különleges az elf...?

-30% katonai véderő (megjegyzem emlékeim szerint több éve ennyi) -> ork 30% katonai támadóerő -> tehát meg lehet fogni...
-20% toli véderő -> félelf árnyak ennél többet is ad -> tehát meg lehet fogni
-20% vari véderő -> órás 10%al több férőhely + 10%al erősebb varik -> simán meg lehet fogni

akkor van egy kellemes pofozóbabák, hiszen már ártani sem tud, amit elvisz tekiben simán visszahordjuk :eek:

ezek a feltételek eddig is ezek voltak ebben az ég adta világon semmi nem változott...

a 30% védőerő többlethez légyszives számoldmár hozzá s toronybónuszt is, már is nincs pariban a tábornok orkkal sem...

nyolcvan 05-07-2007 14:33

Quote:

télleg nem érdemes toliban hasonlítgatni az elf-et az óriáshoz, de talán másban igen, mert kicsit hasonlítanak egymásra:
mindketten egyik oldalról nagyon jól be vannak védve (óriás tolvajok ellen, elf hadi támadás ellen)

a különbség csak az, hogy az óriás emiatt jó hadi-vari lett (tolvajokkal szinte nem is lehet neki ártani), az elf meg már nem használható semmire :D

Kubbi 05-07-2007 14:33

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 93342)
a +1% készültség? az ork azt alapból megkapja mikor épp a szárazvihart szedi le akkor is nem csak ártózáshoz...

Szerintem nagyon a saját fajod szemszögéből nézed Goldy...

Tsobi 05-07-2007 14:33

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 93338)
Nem hiszem hogy eljutsz addig. Inkább árulj ki, és újrázz. ;)

Ezen is elgondolkodtam...csak sajnálom azt a -500 vip kört rászánni ...

Artúr 05-07-2007 14:33

Quote:

Originally Posted by laci (Post 93340)
Ellenkező irányba? Jön a +80% gyilkolás és a +3% készültségnövekedés ártó varázslat esetén? :D :D

Nem, dehogy. Keresd meg azt a topikot. Asszem a fontos bejelentéseknél volt.
Ebben a témában már írtam 30-50% malusz toliakciókra elég lenne. Ilyen irányba értettem.

Kubbi 05-07-2007 14:34

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 93344)
ezek a feltételek eddig is ezek voltak ebben az ég adta világon semmi nem változott...

a 30% védőerő többlethez légyszives számoldmár hozzá s toronybónuszt is, már is nincs pariban a tábornok orkkal sem...

Meg a felfelé támadás bónuszt. ;)

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 93347)
Ezen is elgondolkodtam...csak sajnálom azt a -500 vip kört rászánni ...

Nem vonják le a vipköröket...

tdomo 05-07-2007 14:35

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 93346)

És nagyon az A csoport szemszögéből, de nem csak Te, sokan mások is.

Tsobi 05-07-2007 14:36

Ha Anarcból átzéróztam a rendes játékba és ott tengődöm és még nem telt el egy év?
Akkor biza levonják...

Vérmes(e) 05-07-2007 14:36

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 93344)

Csak arra kívántam rámutatni, hogy megfogni meg lehet(ett) eddig is, az, hogy minden megtorló akcióját röhejessé tesszük életképtelenné silányítja

Goldy 05-07-2007 14:37

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 93346)

Minden fajnak egyesúlyban volt a malusza a bónusszal egyedül az elfnél nem volt ez így... Persze igen kényelmes volt ezért játszani vele...
Minden faj szívott a maluszok miatt az elfnek talán egy igazi korlátja volt a 10%-os fedezési limit, de azzal is szépen lehet fordulni...
a dupla rúna ártóhoz egyszerüen nevetséges volt mondjuk az 5szörös se nagy visszatartó erő max kezdő orinál...
Eze sehol nem voltak a bonuszaihoz képest

Tsobi 05-07-2007 14:38

Okok,zéróról beszéltem ... feljebb már újráztam :D:D:D

Pax Hungaricum 05-07-2007 14:38

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 93342)

Milyen szárazvihart?

Még a leggyengébb félelf orimmal is kiröhögöm az elfeket... Eddig azért nem bántottam, mert esetleg levarázsol...

Csak a fórum megnyitása óta több elfet loptam be, mint az elmúlt 3 nap...

És ez egy gyenge törékeny félelf...
Mit szólnak majd, ha a kigyúrt óriásaimmal, meg embereimmel megyek nekik?

-szabadság
-restart
-kényszerszintléspés
-törlés

Kivéve 1/A. Ott nem nagyon félelfkedik szerintem senki.

De egyébként azt ne mond, hogy amióta ez a topic van, nem számolta újra a támadásait minden 1/A hadis...

Naná, hogy igen, hiszen a hazakísérő seregeken kívül semmit nem kaphat a nyakába támadás után. És ez minden szinten igaz, nem csak lent. Meg nem csak fent.

Egyébként meg ha 1 ország megtámad egy elfet, majd az elf hazakíséri, akkor a támadó ország szövetségesei azonnal indítanak sereget az üres elf ellen... és ha valamit is otthonhagynak, akkor az elf szövetségesei (főleg ha ők is elfek) semmit nem tudnak csinálni, nézni, ahogy feldarabolják az egyik tagjukat.

Szerintem az elmúlt fél órában több efet vertek meg, mint az azt megelőző 12 órában együttvéve.

Burning 05-07-2007 14:38

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 93354)
Minden fajnak egyesúlyban volt a malusza a bónusszal egyedül az elfnél nem volt ez így... Persze igen kényelmes volt ezért játszani vele...
Minden faj szívott a maluszok miatt az elfnek talán egy igazi korlátja volt a 10%-os fedezési limit, de azzal is szépen lehet fordulni...
a dupla rúna ártóhoz egyszerüen nevetséges volt mondjuk az 5szörös se nagy visszatartó erő max kezdő orinál...

ez igaz, de most hol vannak?? túl messze;)

Dragi 05-07-2007 14:38

Köszöntjük az elfet a legyengített országok közt szobatársa a hulla jó szórakozást :)

Tsobi 05-07-2007 14:38

Quote:

Goldy,szerinted most egyensúlyban lettek a maluszok:confused:

laci 05-07-2007 14:39

Quote:

Most meg a ló túlsó oldalára estünk, hurrá.
Nehezen üthető, de üthető, cserébe viszont szinte semmit nem tud ártani háború esetén.

Pax Hungaricum 05-07-2007 14:40

Quote:

Legyen:
- 12x rúnaigény
- +2% készültségcsökkenés
- -60% ártóhatás

Nos? Még így si túl erős lenne?

Dragi 05-07-2007 14:40

Quote:

és azért hogy most megkapta a maluszait játszhatsága vetekszik a hullával :)
Hát köszönjük szépen kibírtuk volna enélkül a változtatás nélkül :) vagy ha változtatni kell akkor finomabban

nyolcvan 05-07-2007 14:40

Quote:

ebben igazad van, télleg nem voltak egyensúlyban, de most sem teljesen jó szerintem
most az elf 80%al kevesebbet gyújt, de nála 30%al több ég?
(mvel 30%al magasabba a veszteségei)

All times are GMT +1. The time now is 07:06.