![]() |
Nah, olvasgattam, és mivel az elmúlt pár oldalon többnyire régebben fellépett embereket látok, én is hozzászólok :)
Emberek, felléptem A-ba, és jelentem élek, és virulok, nem akartak 80-an betámadni, se klánban, se egyéniben (de még ketten sem) :) ellenben már volt sikeres ütésem is, pedig szinte üres orival léptem fel, lényegtelen miért, meg volt rá az okom ;) Szóval én sem tartom igazán létszükségű opciónak :) És hogy egy kis helyzetjelentés is legyen, azért nem úgy kell elképzelni az A csoport alját sem, hogy napnta 20 klántámadás :) |
Quote:
|
Pomi ezt a témát kérlek ne offold ennyire.
Örülök hogy egy frissen érintett játékos megosztotta végre a tapasztalatait. Nemtudom miért hiszi mindenki hogy csak tf 80barakkos orkok vannak Aban. A klánoknak el kell tartaniuk magukat. csak akor tud vki klántütni ha éppen van elég likviditás illetve tartalék, ez pedig nem feltétlen mindennapos, sőt. |
Quote:
és a klántársaim vicceskedése ellenére az sem számít, hogy lány vagyok :p legalábbis remélem :( |
Quote:
|
Quote:
én nem mondta semmi ilyet. bocsika az offért... |
Quote:
|
Quote:
Szemfüles akkor ha kiszúr egy klántámadást, és hiénázik, vagy kiszurja ha legyengült egy klán (mert szabis tag van, mert kitámadott 1 v. több tag egyéniben stb.) de az hogy valakit üssünk aki hátrányban van hát nem tudom. sztem ugyanolyan gusztustalan játékstilus mint 5.en a védelem alol kijövöket ütögetni... Ettől még sztem is fölösleges dolog, mert nem egy gyakori eset és (akár) forditva is előfordulhat, mert azt se tiltja senki hogy ne egy tf orkal lépj fel A-ba sok sok k pacival... |
Ez egy elég furcsa topic :D
Én egyetértek a kezdeményezővel, mert minket pl leütöttek klántámadással pár órával fellépés után. Ja és újrázás után is... Én évek óta toli vagyok, A-ra lépésnél mindig szívok. Hiába van nekem védelmem, azért egy tolisnak toli is kell, és nem árt ha sok van... Talán valamivel kisebb a haderőm még egy 50% barakkos orknál is, ami pedig azért előfordul sűrűn... Komoly szükség szerintem nincs klánszintű védelemre, akkor már jobb lenne, ha tudnánk piacozni mondjuk 1 kör után, és akkor egyéni védelem sem kéne, mert mire bárki odaérhet, annyit vásárolhatsz, amennyit csak tudsz. Olvastam valahol a régebbi hozzászólásokban valami olyasmit, hogy: " Régebben sem kellett a klánvédelem A-n, sőt akkor egyéni védelem sem kellett..." Na erről annyit, hogy amikor én először voltam A-n, kb 3-4 éve, akkor a maihoz képest csend és béke honolt, csak a csopi tetején voltak háborúk... Na ha manapság is olyan állapotok lennének, akkor tényleg teljesen fölösleges lenne az egyéni védelem is. De ha nem is barakk%-ban, de mentalitásban hatalmas változás volt azóta! Most ez inkább az ölj vagy téged ölnek feelinges 1500 heki körül is :D Ez persze nem baj, ebből látszik, hogy elérte célját az erre irányuló módosítás, na de a kettő tényleg nem összehasonlítható... |
Off
Quote:
|
Kiep: ha nem lenne 24óra piackorlát akkor óriási pénzeket lehetne áthozni egyszerűbb módon mint most lehet, e3zt nem tartanám túl jónak.
|
Mit tudtok ezen ennyit vacakolni?
Másképpen is meg lehet oldani a piacozást. nem is nehéz. |
Quote:
Felesleges karakterek <---- itt |
Quote:
|
Quote:
addig úgyse ütnek le ;) és legalább a kezdőknek van idejük ismerkedni az A-val ;) azért egy kicsit mégiscsak más :) |
Quote:
-igazságtalan, hogy én még "könnyen" szereztem sok személyiséget, most pedig sokkal nehezebb. -igazságtalan, hogy 1A-ban többen a felfedezés nehezítése előtt fedeztek fel sok hektár földet és ezeket felfedezéssel nem lehet utolérni. -igazságtalan, hogy egyesek túltöltéssel szereztek régebben földet, a mostaniak pedig nem nagyon tudnak túltölteni. stb. Viszont, ha egy olyan igazságtalanság van (úgy kláncsatáznak, hogy az egyik piacozhat, a másik meg nem), amelyiken könnyű segíteni, akkor miért ne segítsünk rajta? Kérdezed, hogy miért baj, hogy 2 klán szemfüles volt. Nem tudom, hogy hány ilyen eset volt, én kettőről hallottam. Azért baj, mert a támadónak és a védekezőnek nincs egyenlő esélye, hiszen az egyik piacozhat, a másik meg nem. Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
a piaci korlát csökkentése egy fokkal jobb ötlet, de a kezdeti klánvédelem szerintem butaság. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
ha meg bevállalod az egyszemélyes klánt, vagy a klán alapítást, akkor meg viseld a következményeket, vagy csináld okosan :) |
Quote:
én nem értem mit csináltok ebből ekkora problémát. B-ben tudod, hogy fel fogsz lépni A-ba? igen!!! Akkor csináld olyanra az orid!!!!!! legalább íjazd be magad, és úgy lépj... akkor már mindjárt segítség vagy a klánodnak védekezés ügyében. |
Quote:
Ez megint nem érv, hogy viseld a következményeket... |
Quote:
Nem hiszem, hogy a védettség mellett kell érvelnie jó játékosoknak amikor mindenki látja, hogy a problémát a piacok elérhetetlensége okozza... Picit olyan ez mintha egy szögekkel teli garázsom lenne és a gumik védelmében a szögek eltávolítása helyett vasból csináltatnék abroncsot... |
Quote:
de ez már párszor leírásra került ebben a topikban (is) :) |
Quote:
|
Quote:
Valahogy meg kellene oldani ezt a problémát. Mindegy, hogy klánvédelemmel vagy 1 kör utáni piaccal. Talán a piac jobb lenne mert akkor valóban át tudsz építeni a B-ben A-s viszonyokra. |
Quote:
Zsáni tény fellehet lépni beijjazva is, de egyetértek Fegyával. az elv a lényeg. Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Arról miért nem esik szó, hogy esetleg vissza is lehet támadni szegénykémnek??? És végül számodra mi az értelmes érv? Hogy védjük meg mert nem tud seregetcserélni? Ez értelmes érv? :D Akkor senkit ne lehessen támadni aki elhasználta minden piacát? * egyébként számomra mindegy, hogy lesz e ilyen vagy nem, de mint régi játékos nem értek egyet a "védjük meg" elvvel. A piacnyitással sokkal inkább! |
Quote:
|
Quote:
Lát valaki problémát, visszaélési lehetőséget a piacnyitásban? |
Quote:
|
sztem a 7kör védelem 7kör piaczár jól hangzik, azonnali piacnyitás viszont nem. szerintem :)
Persze lehet azt mondani hogy a szemét miután ő túlesett rajta más is szívjon, de énis fogok még remélhetőleg Aba lépni és sztem jó a szabály ígyis ahogy van. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A piac azonban mindenhol piac, semmi nem indokolja, hogy toldott-foldott módokon bonyolítsunk az amúgyse egyszerű szabályokon, és egyes csoportokra ugyanaz a funkció máshogy működjön. Hosszútávú cél, hogy a toldozgatásokat mindenhol egységessé tegyük, ne csak újabb és újabb kiegészítések halmazává. Éppen ezért nem támogatom, hogy a piac máshogy működjön a felső csoportban, mint a lent megszokott 4 csoportban. |
Quote:
|
| All times are GMT +1. The time now is 22:07. |