![]() |
Quote:
|
Quote:
Még szerencse... akkor lenne itt igazi káosz, de ha téged sem zavart eddíg... mert persze teis 30%-nak tudtad... akkor miért kell most megváltoztatni, ha te sem akartad eddíg? Olvasom az érveket... de ezek akkor eddíg is megvoltak. |
Szerény vélemény
Üdv!
Szerény véleményem, hogy ha a többi faj kaphat bármiből is 30% búnuszt akkor az elfnek is kijár, és ha a súgóban így írták, akkor valószínűleg tervezéskor kalkuláltak ezzel a számmal, hogy minden faj közel azonos szinten legyen. És ha ez így van akkor ez megvalósítási hiba, magyarul nincs értelme szavazni, ki kell javítani és közzétenni.... pá |
Quote:
Egy ban azért jár érte mindkét névre, bocsika. |
Quote:
most lehet vadászni hogy ki lett még bannolva:D:D -3 perc múlva- Bingóóó megvan ;) |
Quote:
Nem tetszik a szavazás szövege. Azt kérdezi, hogy az erős védelmű elf védelmét tovább erősítsük-e, holott mivel mindenki 30 %-t feltételezett, erősítésről szó sincs. Ati alapelve, hogy nem gyengítünk fajt. Ezért nem támogatom az elf gyengítését. Legyen 30%! Szerintem gyorsan le kéne zárni ezt a szavazást, mert most már tudjuk, hogy csak 20% a védelmi bónusz és a javításig ezt ki lehet használni. Mindenesetre szólok klántársaimnak, hogy gyorsan üssék a környező elfeket. :) Az elf erős védelmét egyébként az egyensúlyozza, hogy nem tud fedezni a top10% fölött, tehát nagyon nehezen tud feljutni a csúcsra. |
Quote:
|
Quote:
|
Esetleg egy gordiuszi döntés? Elf, valós, fel 25%-ra és igazitani a sugit hozzá? Mert ugyi az A-ban van igazán ereje az elf-nek lejjebb könnyen kicsinál6ó...:confused:
|
Hol van itt egyensúly?
Az egyensúly hogy az elf mind3 hadnemben lever? Ha mindent feláldozva beverem akkor meg meg lehet nézni az erdményt... Orkkal ne játszak két fős klánban? ahha szal ha nem tudk bejutni egy tápos klánba akkor tamagocsizzak elfel és ártozzam a környékem hátha kijön rám vki akit aztán haza kisérek 4 sereggel... szép játék:) |
Az elf lehetőséget ad azoknak is a játékra, akik deffenzíve szeretnek játszani.
Akiknek csak napi 2 szer van idejük belépni. Ha a Fajokkal foglalkozunk akkor inkább arra kellene koncentrálni, hogy a hulla, meg az ember miért nem játszható eredményesen a B középtől felfelé. (És senki se mondja, hogy jól játszható, ha 30 orira egy se jut. ) Bocs az offért. |
Quote:
de akkor ne ártózzon... |
Quote:
Amúgy én és legtöbb ismerősöm, mindig 30%-kal számoltunk, ezért úgy érzem, az jelentene kisebb változtatást, ha 30% lenne ezek után. De tőlem aztán, bármi lehet, szerintem a jó játékos, kiválóan fog játszani akármelyik módosítás is történik. Ennek az egésznek csak azok nem örülnek, akik eddig is tudták tapasztalat útján, hogy az elf nem úgy működik ahogy kéne. Persze én csak egy dilettánbs vagyok, aki beszél össze vissza. |
Quote:
Még a végén mindkét tábor az én fejemet akarja majd.:D |
Quote:
Ha magára kell mindent termelni akkor tökmind1, hogy elf, vagy ork, sebezhető lesz. Megjegyezném ,hogy az ork toli támadóereje ugyanakkora mint az elf tolié. |
Quote:
|
Quote:
itt a nagy különbség. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Hát erről Rémálom Birodalma regényt tudna irni a 2/B-ből... Az a helyzet hogy ha nagyon betonos az elf, az nem ártózik. HA nem annyira betonos akkor meg neki jelenleg nyekk. Az 1/A-ban is, pedig ott szegről-végről egyéni támadások mennek only. Én személyszerint nem játszom az elfet, mert nem szeretem, de véleményem az hogy nem kell soket "áldozni" azért hogy egy elfet jelenleg taccsra tegyen az ember, ha már a szerencsétlen elfje beleköt...;)
|
Adjuk meg az elfnek ami jár, ha már az ork megkapja a 30% támadóerőtöbbletet.
Eddig azt hittem az orknak van láthatatlan ereje 1/A-ban, h simán beverik az elfeket, pedig bármilyen számolóprogi, és képlet szerint pattanni kellett volna. Nem akarok nagyon offolni, de nem örülnék neki, ha olyanok döntenék el ezt a kérdést, akik még soha nem vittek elfet 1/A-ban a csoport 10%-a felett. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
ork lovas miért is nem ér akkor kapásból 8-at 6 helyett pl? ez így elég demagóg érv 1/A-ban az elfek nagyrésze még akkor jutott felmikor még nem volt se fedezési korlát se a 10%-os korlát... |
[quote=Goldy;90239]ork lovas miért is nem ér akkor kapásból 8-at 6 helyett pl?
QUOTE] Ne haragudj, nem látom ezt hol írják a súgóban? :confused: |
Quote:
Azt, hogy az elf nem 30%-ot kap, azt hiszem feltételezhetjük, hogy tapasztalták már jópáran (csak elfelejtettek róla szólni). Ennek fényében hatalmas erősítés az elf védelem tényleges 30%-ra emelése, szemben azzal, hogy egy "titkot" most mindenkinek elárulunk. Mindkettő némi átépítést igényelne mind a támadó, mind a védő oldalon, de az egyik verzió a meglevő játékot nem változtatja, a másik igen. Egyelőre én erősen arra a verzióra hajlok, amelyik nem változtatja a meglevő játékot, és nem erősíti mégtovább az amúgyis nehezeb sebezhető elfet. Ennek ellenkezőjéről meggyőzhető vagyok, ha olyan érv merül fel, ami eddig elkerülte a figyelmem. |
Quote:
Meg jobban kitámadhat, mert akkor az otthonmaradt védelemre kap védelmi bónuszokat, pont annyit, mint az elf most: +20%tolvaj, +20 varázslás, +20% katonai védelem (figyelmen kivül hagyva az íjászosat.) |
[quote=Arwen;90241]
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
no most vagy nem számol a visszakisérő elf a seregelengedés esélyével vagy igen... nem sok mindenki marad otthon egy bunker feltörése után... +30% amit esetleg elengedek ha full kimegyek |
szerintem:
igaza van annak, aki szerint az a virtuális 30% sok esetben megvédte az elfet olyankor is, amikor a 20% nem védte volna meg, ez egyszerű pszichológia és logika. igaza van annak, aki azt mondja, hogy elvi kérdés hogy a súgónak megfelelően kell javítani a játékot. igaza van annak, aki azt mondja, hogy az elf a 20%-kal is elég erős. ha mindenki elolvasta (és nem csak átfutotta) volna a topiknyitót, akkor észre veheti, hogy a topik megnyitásának motivációja feltehetőleg pont ebből a háromból a két utolsó (relatív) igazságnak a fennálása volt. szerintem lépjünk túl azon, hogy mit hogyan kell javítani, és próbáljuk úgy nézni a dolgot, hogy valahogyan működik most, és felmerült hogy mostantól mi legyen: 20%, vagy 30%. az az érv, hogy valaki így választott fajt, meg úgy építette fel az országát, ahogy a súgóbeli szabályokból kiolvasta... nos ez eléggé erős érv, de másrészről ha ezt az indokot egy az egyben elfogadnánk, akkor ilyen alapon konzerválnunk kéne a játékot a mostani állapotában. márpedig ez butaság lenne. lehet kitalálni valamilyen moratóriumot (ez most nem működik nyilván), vagy kompenzációt, de attól még ha a változtatás jobb irányba viszi el a játékot, akkor azt meg kell lépni. új érveket nem tudok mondani, szvsz meggyőző számolásokat láttunk, én szavaztam. uff. |
igen, de szerintem így lesz a jó, mert nagyjából kifogják egyenlíteni egymást:
-vérszomj ellen ott a védelem varázslat -ork faji 30% támadóerőtöbblet ellen ott a 30%os toronybónusz -ha meg az elfnek 20%faji védőerőtöbblete lesz, az pont jó az ork tábornok 20% tábornokos többletével szemben -az elf íjászos többlete meg jó ahhoz, ha az ork alulról támad 10%os bónusszal szemben, plusz hogy az orkot sokkal jobban lehet élezni (egy ork hadinak csak több barakkja van, mint amennyi barakkja és tornya van az elfnek védelemre: egy orknak biztosan több mint 30%nyi több barakkja van, míg az elfnek szerintem általában 15%barakkja+15%tornya van. ha az elfnek ennél több védelme van, akkor az már nem is lesz tolis, varis--> nem is ártózik annyira) de a 7.oldalon leírt számításból jól látszik |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
http://forum.queosia.com/showpost.ph...2&postcount=64 |
Quote:
Háát én elég sok elfet látok 30% barakk 30% toronnyal rohangálni... azt milyen orkkal ütöm be? barakkon kívül nem sok minden lenne benne |
All times are GMT +1. The time now is 22:44. |