Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Betegség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1693)

Valezius 06-18-2007 17:58

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 103791)
Rendben tudom, csak azt hittem, hogy fentebb %-an is több kórház kell.

Miért kéne %-osan több? :p

1% kórház mindenhol 33kör alatt szedi le a betegséget.
(200hektáron: 200egység betegség, 2kórház körönként 6-ot szed le
2000hektáron: 2000egység betegség, 20kórház körönként 60-at szed le)

otto500 06-18-2007 18:02

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 103814)
Miért kéne %-osan több? :p

1% kórház mindenhol 33kör alatt szedi le a betegséget.
(200hektáron: 200egység betegség, 2kórház körönként 6-ot szed le
2000hektáron: 2000egység betegség, 20kórház körönként 60-at szed le)

Idézet a sugóból:
"A betegség ellen védekezni nem lehet. Ha megkaptad a betegséget, akkor annak mértéke körönként automatikusan csökken 1 egységet."
A "gyógyulásban" segítenek továbbá a kórházak. Minden működő kórház körönként további 3 egységgel csökkenti a megbetegedés mértékét.

Szóval 1% kórház 200 hekin 7 szed le, 2000-en 61-et

otto500 06-18-2007 18:08

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 103795)
félre értesz, több kórház kell, ami több nyersibe kerül és általába a nyersi is többszörösébe kerül mint lentebb, így alaphangon is 20-30x több pénz mint lentebb és ez azokban a csopikban ahol elviselhető a nyersi ára:D

Igazad van, utánna számoltam és %-osan is több kell, de csak minimálisan.

Kutyuleee 06-18-2007 18:11

legalábbis én úgy szoktam, hogy az elején jóval több kórházat tartok, hogy amig nagyon hullik a nép gyorsan menjen le a betegség, utána már nem gáz ha kevesebb van.

Valezius 06-18-2007 18:59

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 103818)
Idézet a sugóból:
"A betegség ellen védekezni nem lehet. Ha megkaptad a betegséget, akkor annak mértéke körönként automatikusan csökken 1 egységet."
A "gyógyulásban" segítenek továbbá a kórházak. Minden működő kórház körönként további 3 egységgel csökkenti a megbetegedés mértékét.

Szóval 1% kórház 200 hekin 7 szed le, 2000-en 61-et

Igazad van, de ha tudod, akkor minek kérdezed. :confused:

otto500 06-18-2007 19:03

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 103838)
Igazad van, de ha tudod, akkor minek kérdezed. :confused:

Kicsit belazavarodtam a számolásban:(

---<[madár]>--- 06-20-2007 08:47

Quote:

Originally Posted by System (Post 103715)
Kénytelen vagyok hinni neked,mert én még nem próbáltam a betegséget,mint fegyvert,de akkor írhatnál néhány tippet,hogy hogyan tartsuk kordában...;)
Nehogy aztán a "teremtményünk" elhatalmasodjon rajtunk,vagy épp a fordítottja,hogyan tartsam fenn,hogy ne apadjon el ez a "forrás".:rolleyes:

Látom már leírták a tippeket, hogyan lehet fenntartani ezt az állapotot, az elhatalmasodás ellen viszont nem. Azt, hogy építs kórházakat, ezt gondolom meg sem kell említenem, de mindemellett érdemes sok munkanélkülit is tartani, hogy ne álljanak le az épületeid. Viszont problémát szokott okozni emberhiánykor néhány játékosnak az intéző nem megfelelő beállítása, így értelemszerűen ha nem működik a kórházad, nem is segít lejjebb vinni a betegséget... :p
Egyszer sajna én is elbambultam ezen és amire észbe kaptam -1.500 körül volt a népességem! :eek:

System 06-20-2007 09:45

Quote:

Originally Posted by ---<[madár]>--- (Post 104101)
Látom már leírták a tippeket, hogyan lehet fenntartani ezt az állapotot, az elhatalmasodás ellen viszont nem. Azt, hogy építs kórházakat, ezt gondolom meg sem kell említenem, de mindemellett érdemes sok munkanélkülit is tartani, hogy ne álljanak le az épületeid. Viszont problémát szokott okozni emberhiánykor néhány játékosnak az intéző nem megfelelő beállítása, így értelemszerűen ha nem működik a kórházad, nem is segít lejjebb vinni a betegséget... :p
Egyszer sajna én is elbambultam ezen és amire észbe kaptam -1.500 körül volt a népességem! :eek:

Annyira nem vagyok kezdő,hogy ne tudjam hogy az intézőt korrigálgassam,hogy legalább a kórház működjön:p de azért kössz a tippet ;)

---<[madár]>--- 06-20-2007 11:53

Quote:

Originally Posted by System (Post 104113)
Annyira nem vagyok kezdő,hogy ne tudjam hogy az intézőt korrigálgassam,hogy legalább a kórház működjön:p de azért kössz a tippet ;)

Jó, nem is feltétlen rád gondoltam, hanem úgy általánosságban írtam, mint tippet... Bambaságom miatt tényleg megszivatott akkor rendesen! :rolleyes:

kiep 06-20-2007 13:32

Quote:

Originally Posted by ---<[madár]>--- (Post 104140)
Jó, nem is feltétlen rád gondoltam, hanem úgy általánosságban írtam, mint tippet... Bambaságom miatt tényleg megszivatott akkor rendesen! :rolleyes:

Ugyan ezt szívtam meg én is amikor először elkaptam a betegséget. Építettem jó sok kórházat, de elfelejtettem előrébb vinni őket intézőben :D:D:D

System 06-20-2007 18:02

Quote:

Originally Posted by kiep (Post 104166)
Ugyan ezt szívtam meg én is amikor először elkaptam a betegséget. Építettem jó sok kórházat, de elfelejtettem előrébb vinni őket intézőben :D:D:D

Úgy látszik ez általános hiba :p Bár velem még ez nem fordult elő:rolleyes:

raplee 06-28-2007 01:04

Quote:

Originally Posted by antitalentum (Post 89214)
Nekem sem jó a szövegértésem... :( Nem értem, hogyan lehet tolival betegséget elkapni, de majdcsak talál rá valaki valamilyen megoldást!;)
Viszont tapasztaltam, ha pótlom kieső embereim, a következő körben nagyobb arányú az elhullás. :

Azert nagyobb aranyu az "elhulas" mert moralod esik! Tehat nem az "elhulast noveled az emberlopassal hanem a bevandorlast csokkented

3 kulcszo:

korhaz
penz
tolvaj

aki eddig elolvasta az bizti tudja mire kell a korhaz
a penz a moral novelesere/magas szinten valo tartasara kell
a tolvajokkal meg nyugodtan lehet embert lopni

ennel tobb nem kell a betegseg lekuzdesere...

Ati nagyon erthetoen leirta h %-os az elhalalozas, de arra ra kellene ebredni azoknak akik nem tudtak Ati szavaibol olvasni h:
ha egy szazalekos novekedesrol van szo akkor biztos nem fog tobb elhalni mint amennyit loptal!
vagyis minuszba nem fogsz dolgozni azzal h ember szereztel!

Remedy 06-28-2007 01:35

Quote:

Originally Posted by raplee (Post 105809)
Azert nagyobb aranyu az "elhulas" mert moralod esik! Tehat nem az "elhulast noveled az emberlopassal hanem a bevandorlast csokkented

3 kulcszo:

korhaz
penz
tolvaj

aki eddig elolvasta az bizti tudja mire kell a korhaz
a penz a moral novelesere/magas szinten valo tartasara kell
a tolvajokkal meg nyugodtan lehet embert lopni

ennel tobb nem kell a betegseg lekuzdesere...

Ati nagyon erthetoen leirta h %-os az elhalalozas, de arra ra kellene ebredni azoknak akik nem tudtak Ati szavaibol olvasni h:
ha egy szazalekos novekedesrol van szo akkor biztos nem fog tobb elhalni mint amennyit loptal!
vagyis minuszba nem fogsz dolgozni azzal h ember szereztel!

Eh, ma mar vegigolvastam csomo beirasod, es majdnem mindegyikben volt legalabb egy nagy butasag, ugyhogy ehhez mar csak hozzaszolok :P

Arra gondolt az elotted iro, hogy ha belefokoz a hazaiba, miert hullik tobb ember, mint egy korrel elotte....
(nyilvan azert, mert tobb lakosbol tobb hullik, meg ha csokken is a szazalek....)

raplee 06-28-2007 02:21

ha visszaolvasnal oda amire en hozzaszoltam akkor latnad h lopasro van szo es nem bontasokrol meg fokozasokrol!

raplee 06-28-2007 02:25

Eredeti szoveg:

"Nekem sem jó a szövegértésem... Nem értem, hogyan lehet tolival betegséget elkapni, de majdcsak talál rá valaki valamilyen megoldást!
Viszont tapasztaltam, ha pótlom kieső embereim, a következő körben nagyobb arányú az elhullás. Nem célszerűbb kórházakat építgetni, s miután lecsengett a járvány, tolvajkodni? S esetenként a lefokozás is segít - bár szerintem csak katonát éri meg, a többi mehet piacra, s a különbözetből több lefokozandó katonát venni."

Kerlek mond megegyszer h felreertettem
De ennel jobban nem tudom kiemelni az a kis szovegreszt ahol azt irja h : "S esetenként"
Ha megegyszer mondod akkor tenleg nagyon sajnalom es Ati pls torold a hozzaszolosaim!
En nem gyujtogetem a hozzaszolasok szamat es nem azert irok mert bizonyittani akarok valakinek, csak hibakat lattok es akkor hozzaszolok. Ettol fuggetlenul meg en is hibazhatok, hiszen tevedni emberi dolog (a suni is ezt mondta mikor lemaszot a surlokeferol :D:D:D)

Synkel 06-28-2007 11:08

Quote:

Originally Posted by raplee (Post 105809)

Remyvel maxon egyetértek, elég sok érdekest írtál már ma.
Ebben pedig itt a hiba, kiemeltem, ha már Remyt félremagyaráztad. Nem a morálcsökkenés miatt hullott több ember, és nem a bevándorlás csökkent, hanem egyszerűen az van, hogy több embered lett a lopás miatt, és többől több is hullik el.

---<[madár]>--- 06-28-2007 15:10

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 105852)
Ebben pedig itt a hiba, kiemeltem, ha már Remyt félremagyaráztad. Nem a morálcsökkenés miatt hullott több ember, és nem a bevándorlás csökkent, hanem egyszerűen az van, hogy több embered lett a lopás miatt, és többől több is hullik el.

Úgy látom, nekem nem jutott a válaszadásból, Synkel mindent elmondott... :rolleyes:
Esetleg kiegészítéskénk max annyi, h. a százalékos arány a betegség következtében elhulló emberek százalékát jelenti, tehát emberlopáskor értelemszerűen a megnövekedett népesség %-a hullik el, ezért lesz több halottad, mint előtte! :p:rolleyes::D

raplee 06-29-2007 03:39

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 105852)

Jogos Synkel a hozzaszolasod, csak 1 dolgot nem tagadhatsz le: az emberhianyod novekedik ha a moralt nem allitod vissza a lopasok utan, tehat lopsz embereket no az elhullotak szama mert nagyobb lesz a lakosagod szama, de azon kivul h no az elhullotak szama neked kevesebb ember fog bevandorolni a moralcsokkenes miatt. Minel nagyobb a moralod annal tobb ember koltozik hozzad...

System 06-29-2007 08:02

Quote:

Originally Posted by raplee (Post 106170)
Jogos Synkel a hozzaszolasod, csak 1 dolgot nem tagadhatsz le: az emberhianyod novekedik ha a moralt nem allitod vissza a lopasok utan, tehat lopsz embereket no az elhullotak szama mert nagyobb lesz a lakosagod szama, de azon kivul h no az elhullotak szama neked kevesebb ember fog bevandorolni a moralcsokkenes miatt. Minel nagyobb a moralod annal tobb ember koltozik hozzad...

Én nem is olvastam olyat,hogy valaki ez ellen szólt volna...:confused:
Mert ez így igaz,kisebb morál,kisebb bevándorlás...:rolleyes: Ám ők most nem erről beszéltek,hanem arról,hogy ha embereket rabolsz,nő a népesség,több is fog meghalni belőlük...több embernek,több is az x%-a...:eek::cool:
Szerintem csak te vagy nagyon kötekedő...

Andrew 06-29-2007 10:20

Quote:

Originally Posted by raplee (Post 106170)

én úgy tudom, hogy ha beteg vagy, így is, úgy is 0 ember tiszteli meg az országodat :)

Valezius 06-29-2007 11:10

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 106276)
én úgy tudom, hogy ha beteg vagy, így is, úgy is 0 ember tiszteli meg az országodat :)

Kivéve, ha van elég kórházad, bár azok se tisztelnek meg, hanem születnek egy ideje :)

Andrew 06-29-2007 11:14

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 106298)
Kivéve, ha van elég kórházad, bár azok se tisztelnek meg, hanem születnek egy ideje :)

nem mindegy ;)

Valezius 06-29-2007 11:16

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 106304)
nem mindegy ;)

Előtte mindegy volt? :D

Andrew 06-29-2007 11:20

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 106306)
Előtte mindegy volt? :D

mert pl viharos idők közepette is működik a kórház, márpedig az a bevándorlást elvileg lenullázza :)

All times are GMT +1. The time now is 01:28.