Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tekilopás ellen (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1677)

Taky 11-28-2007 16:18

Quote:

Originally Posted by belas (Post 138305)
Jahhh és ha akarod mutatok 1-2 törpét:))

Jóvanna :p Csak gondoltam nem árt népszerűsíteni a fajt, unom már, hogy vannak szintek, ahol szinte csak Órások, meg Gnómok vannak, mintha nem is lenne más... úgyláccik van élet (szerencsére) az 5/S-4/K-3/G-2/B vonalon kívül is...

Druida 01-24-2008 20:27

háát a kérdésre nehéz válaszolni :)
én személy szerint ork vok és a taktikám: minden tolissal mnt xD
de nem vicc.... eddig ezen a szinten ahol vok összvissz 1000tekit loptak :)

vityu 01-24-2008 22:05

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 154058)
háát a kérdésre nehéz válaszolni :)
én személy szerint ork vok és a taktikám: minden tolissal mnt xD
de nem vicc.... eddig ezen a szinten ahol vok összvissz 1000tekit loptak :)

Alig 2hónappal késtél... :D Nekem is van egy technikám, ha nem akarom, hogy lelopjanak óriás leszek vagy gnóm, esetleg ember/elf/félelf tolvaj :D És ez itt máris 5 faj, amivel lehet játszani, akár magasabb szinteken is!:D

Tsobi 01-24-2008 22:08

Az épeszű toli,aki szokott teljest nézni nem lop le :)
Nálam ez a védőmechanizmus :)

vityu 01-24-2008 22:09

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 154080)

Mondjuk ez is jó taktika! :D

Eke 01-24-2008 23:01

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 154080)

De miböl gondolod hogy aki tolis az épeszü?:D:D:D

Trade Master 01-24-2008 23:06

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 154100)

Milyen igaz...:D

vityu 01-24-2008 23:28

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 154100)

Ja...én soha nem nézek teljes krónikát...találok valakit, aztán bumm, majd jön vissza a bumm, de ált. sok az aki nem is foglalkozik vele. Volt olyan aki 3nap intenzív lopás után sem reagált...:confused: Én már az elsőnél szeretem letisztázni, hogy mi a helyzet...a másodiknál már nem írok...

belas 01-25-2008 09:33

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 154105)
Ja...én soha nem nézek teljes krónikát...találok valakit, aztán bumm, majd jön vissza a bumm, de ált. sok az aki nem is foglalkozik vele. Volt olyan aki 3nap intenzív lopás után sem reagált...:confused: Én már az elsőnél szeretem letisztázni, hogy mi a helyzet...a másodiknál már nem írok...

Azért 3nap intenzív lopás,az tényleg más játékának,tönkretétele...Én 3napig mészárolnálak,nem tudom örülnél-e neki???:)

Kubbi 01-25-2008 09:44

Quote:

Originally Posted by belas (Post 154151)
Atért 3nap intenziv lopás,az tényleg más játékának,tönkretétele...

:eek::eek::eek::eek::eek: Még csak nem is gyujtás :p

vityu 01-25-2008 23:14

Quote:

Azért 3nap intenzív lopás,az tényleg más játékának,tönkretétele...Én 3napig mészárolnálak,nem tudom örülnél-e neki???:)

Azért ez nem az, asszem...ha van mit lopni és még egy üzenetet sem ír,akkor nem hiszem, hogy éppen a játéka megy tönkre...Egyébként meg még csak meg sem ölök semmilyét...hát akkor meg???:eek: Most én keressek mást, aki talán visszaüt? Á, hülyeség...

Tsobi 01-25-2008 23:28

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 154316)
Azért ez nem az, asszem...ha van mit lopni és még egy üzenetet sem ír,akkor nem hiszem, hogy éppen a játéka megy tönkre...Egyébként meg még csak meg sem ölök semmilyét...hát akkor meg???:eek: Most én keressek mást, aki talán visszaüt? Á, hülyeség...

Illembácsi nem nézi jó szemmel :)

Kós00792 01-25-2008 23:34

Meg különben is a tekilopással közvetlenül nem okozol veszteséget de közvetten igen:) a lakiteki miatt elmehetnek a katonák.

vityu 01-25-2008 23:49

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 154318)
Illembácsi nem nézi jó szemmel :)

aZ LEHET...:rolleyes:

Tsobi 01-25-2008 23:50

Quote:

Originally Posted by Kós00792 (Post 154319)
Meg különben is a tekilopással közvetlenül nem okozol veszteséget de közvetten igen:) a lakiteki miatt elmehetnek a katonák.

Az nem közvetlen veszteség,hogy a Te pénzeden megírt tekercseket valaki elveszi? Így aztán meg kell írnod őket ismét ... ?

Kós00792 01-25-2008 23:54

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 154322)
Az nem közvetlen veszteség,hogy a Te pénzeden megírt tekercseket valaki elveszi? Így aztán meg kell írnod őket ismét ... ?

Nagy ív ejteném le a tekercs írás költségeit ha nem mennének el a katonák.:eek: De igazad van ezzel csak azt akartam érzékeltetni, h a katonák drággabak.

vityu 01-25-2008 23:58

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 154322)

ha lopsz egy teljes készültséget, akkor az minősülhetne 15akciónak, és fel is nyomhatna a játéka tönkretételének? Egyébként pedig, ha meg akarja védeni tekercseket, akkor olyan fajt választ. Ha egy hadis végigsöpör a környező országokon fosztogatással, az dicsőség, ha ugyanezt egy tolvaj csinálja tolvajokkal, az undorító? Ha bemész fosztani és elhozol 100millát, akkor azzal nem okozol olyan kárt? Én ellopok 100milla értékű tekercset(amit mellesleg nem olyan könnyű...) akkor fogja felmegy a piacra és visszaveszi. Az eredmény ugyanaz: nincs meg a 100 millája. Akkor mi itt a különbség? Nem értem...

Nogixer 01-26-2008 00:21

Szerintem felesleges faji sajátosságokat piszkálni.:cool:
Gondoljátok végig, mi lenne itt, ha egy ork elkezdene sírni, jajaj letekiztek:confused:
A törpék kapnák a legnagyobb röhögőgörcsöt:D Mit is csinál egy ork? Támad, ha visszakísérik, akkor megint támad. Tojik arra hogy törpét, vagy esetleg elfet üt. Úgysem tudja meggömbölni:cool: Ha leesik a katmorálja, akkor is kénytelen támadni:cool: Mégsem sír, hogy tekizik.
Az hogy három napig tekiznek egy törpöt, szerintem csak azért lehet, mert rosszul kommunikál, vagy még nem jött rá, hogy néhány heki felfedezésével 7-8 körre kerül a tolitól, és már nem is lopja:)
Szerintem minden megoldható, minden fajnak van miért örülni, és sírni, hiszen azon munkálkodnak a domainek évek óta, hogy kiegyenlítettek legyenek a fajok:cool: ( egy kivétel:zombi, de ez a szabályt erősíti):eek:

Tsobi 01-26-2008 00:30

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 154324)
ha lopsz egy teljes készültséget, akkor az minősülhetne 15akciónak, és fel is nyomhatna a játéka tönkretételének? Egyébként pedig, ha meg akarja védeni tekercseket, akkor olyan fajt választ. Ha egy hadis végigsöpör a környező országokon fosztogatással, az dicsőség, ha ugyanezt egy tolvaj csinálja tolvajokkal, az undorító? Ha bemész fosztani és elhozol 100millát, akkor azzal nem okozol olyan kárt? Én ellopok 100milla értékű tekercset(amit mellesleg nem olyan könnyű...) akkor fogja felmegy a piacra és visszaveszi. Az eredmény ugyanaz: nincs meg a 100 millája. Akkor mi itt a különbség? Nem értem...

Nem értem miért engem idéztél be :)

vityu 01-26-2008 09:03

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 154327)
Nem értem miért engem idéztél be :)

én se tom... megszoká, hogy idézek, pedig most lehet nem kellett volna... :D

laci 01-26-2008 09:16

Quote:

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 154316)

Vityu, akkor azt is mondhatnánk, hogy ha képes vagyok valakit 3 napon keresztül mészárolni, és még egy üzenetet sem ír, akkor ezzel nincs gond.

Emellett tekercslopással valóban nem ölöd meg semmijét, csak éppen elmennek az emberei meg az egységei, azaz ugyanúgy eltűnnek, mintha megölted volna őket ;)

Kubbi 01-26-2008 09:27

Hát szerintem itt már sokminden rossz. :D Nem idézek senkitől.

De röhely hogy 3nap folyamatos lopást valaki játék tönkretételének nevez
Szerintem röhely hogy valaki 3nap folyamat mészárt játék tönkretételének nevez.
Egyik sem az. Ha lopnak tőle tegyen ellene... Ha ütik tegyen ellene. De ha olyannyira leütötték akkor minimum hogy írjon üzit, vagy tünjön szabira...
A játék tönkretétele valahol ott kezdődik amikor a másik szövi azt várja hogy a szabira menekült ország visszajöjjöön, és addig nem csinált semmit csak várta... hogy úra üthesse...
Amíg én mészárolok egy tagot, aki nem ír vagy ugyanúgy visszaártózik addig nincs miről beszélni... A játék tönkretétele inkább 200hekin valósul meg, ne tapasztalt emberek meneküljenek ez a kijelentés mögé, mert ez vicc... :D:D

Kubbi 01-26-2008 09:32

Quote:

Originally Posted by laci (Post 154357)
Vityu, akkor azt is mondhatnánk, hogy ha képes vagyok valakit 3 napon keresztül mészárolni, és még egy üzenetet sem ír, akkor ezzel nincs gond.

Emellett tekercslopással valóban nem ölöd meg semmijét, csak éppen elmennek az emberei meg az egységei, azaz ugyanúgy eltűnnek, mintha megölted volna őket ;)

De ha annak a törpének 3nap alatt nem jutott semmi az eszébe, csak pótolta és pótolta az ellopott tekiket akkor meg is érdemli. Miért nem csinált semmit a törpi? Jóhogy megszívja. Fedezhetett volna, üthette volna a támadóját... Vagy nem veszi vissza a tekiket olyan bambán minden lopás után. Aki nem tud játszani,az majd megtanul... Lehet hogy a 4. nap már elgondolkozott volna rajta, hogy nem kellene céltáblaként a tolis elött maradni

De ha én nem teszek ellene semmit, akkor bármilyen fajjal megszívom. Legyen az tolvaj, vagy hadis beállítottságú...

De én már sejtem hogy itt mi a baj... Mindenki 1000körönként akar lépni, ha nem megy akkor meg rossz a játék. :D Így fordul elő hogy 3. és 2. csopiban is tele van ember varisokkal a csopi...

laci 01-26-2008 10:47

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 154362)
...Így fordul elő hogy 3. és 2. csopiban is tele van ember varisokkal a csopi...

Be kár hogy én soha nem találom meg ezeket az ember varázslókat a 2-esben (pedig tele van velük a csoport) milyen jó lenne őket ütni... :rolleyes:

:)

laci 01-26-2008 10:56

Amúgy meg azt hiszem félreértettél: én azt próbáltam elmondani, hogy szerintem 3 napon keresztül lopni valakit, vagy 3 napon keresztül mészárolni ugyanolyan súlyú dolog lehet (esettől és sok mindentől függően).

Remedy 01-26-2008 10:57

Quote:

Originally Posted by laci (Post 154386)
Amúgy meg azt hiszem félreértettél: én azt próbáltam elmondani, hogy szerintem 3 napon keresztül lopni valakit, vagy 3 napon keresztül mészárolni ugyanolyan súlyú dolog lehet (esettől és sok mindentől függően).

Egyaltalan nem, mert a lopas haszonszerzo akcio....

HunorAMagyar 01-26-2008 11:09

Több tolvaj , meg üzenjél is ,én sokat lopok (mondjuk nem tekercset) , de ha valaki üzit ír és ojan non-offenszív , akkor simán megpuhulok és békén hagyom.

PS: a legrosszab, hogy álsz és nézel ki a fejedből , mindig használd az eszed.

laci 01-26-2008 11:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 154387)
Egyaltalan nem, mert a lopas haszonszerzo akcio....

Aláírom. De akitől lopnak, azt nem érdekli hogy ettől a tettesnek jobb lesz. Az "áldozat" szemszögéből nézve ugyanolyan súlyú dolog mindkettő.

belas 01-26-2008 15:18

Quote:

Originally Posted by HunorAMagyar (Post 154395)
Több tolvaj , meg üzenjél is ,én sokat lopok (mondjuk nem tekercset) , de ha valaki üzit ír és ojan non-offenszív , akkor simán megpuhulok és békén hagyom.

PS: a legrosszab, hogy álsz és nézel ki a fejedből , mindig használd az eszed.

Ez nagyon gáz,amit írtál.....én se vagyok,egy nagy helyesíró,de ez gáz...

vityu 01-26-2008 22:59

A játék tönkretétele nemcsak az áldozat szemszögéből van! Mert mondjuk jogosan jelezném-e, hogy bizony engem éppen tönkretesznek, amikor kaptam pár ártót 1-2 mészárt majd a végén 3sereget földre? Nem, nem mondhatom, mert fogjuk rá, hogy előkészíette a terepet egy(3) támadásra. Tehát egyáltalán nem az számít, hogy nekem romokban pár épületem,h rengeteg katonám halt meg, és elúszott x hektáram, hanem az, hogy ez a másiknak haszonszerzés miatt volt.

vinnyo 01-27-2008 08:49

A tekilopás mindenki azámára ugyanolyan fájdalamas,legyen az törp, ork, elf, netalán félelf. Azért mondom,hogy netalán,mert mindig van egy nálad is erősebb toli mégha szövisegítséggel is. A játék tönkretételének az is egy formája,ha az áldozatot előbb kétnaponta,majd naponta kitekizik,miután a tolvajokból,és a varikból is jelentős mennyiséget leölnek. És ennek nincs más oka,csak a TEKI. Ja,az már csak hab a tortán,hogy valakik pont akkor törnek be mészárra,majd pusztira,és végül földfoglalásra.A sokból csak egy ország két akciója volt régebbi sérelem miatt,a többi élvezkedés. Nem értem, mi az élvezet abban,hogy pár milliót érő tekiért az "embert" a béka végbele alá döngölik. És bocsássatok meg, de miért kell üziben könyörögni ilyen esetekben?! Tudom , néma gyermeknek... Az áldozat vár,hátha feltámad az emberség valakiben,aztán mikor az vérszemet kap,nem marad más hátra,mint a megalázottság utolsó formája:a dipi. Vagy létezik,hogy valaki csak erre utazik?
off: Milyen érdekes, hogy a tolvajok ájulása egyből kómával, majd halállal végződik.Kicsit mintha sántítana ez a megfogalmazás. Én naív,az elején még vártam(mint egy szülő),hogy magukhoz térjenek:rolleyes:

laci 01-27-2008 08:54

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 154698)
És bocsássatok meg, de miért kell üziben könyörögni ilyen esetekben?! Tudom , néma gyermeknek... Az áldozat vár,hátha feltámad az emberség valakiben,aztán mikor az vérszemet kap,nem marad más hátra,mint a megalázottság utolsó formája:a dipi.

Anno az első országom törpe volt. Elég sokat lopkodtak, de különösebben nem zavart, amikor meg úgy éreztem, hogy túl sokat visz valaki, kb. annyit írtam hogy "nana! :)", meg hasonlókat, és láss csodát, szinte mindig visszaírtak, viccelődtünk egy kicsit és el volt intézve a dolog, abbahagyta a tettes.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy egy üzenet, amiben megkéred az illetőt hogy ne lopjon tovább, nem föltétlenül megalázó vagy könyörgés. Ő is emberből van, meg én is, általában 1-2 barátságos szó elegendő (persze van kivétel). Mindenesetre meg kell próbálni, és nem kivárni hogy szétessen az országom.

Phoenix 01-27-2008 09:18

Mennyasszonyom országa nagyon jó tolis ország volt és szinte bárkit átlopott. Mégis hiába jött a teki, vagy a pénz nagyon jól egy oritól, ha az szépen megkérte, hogy "létszi ne csináld" akkor befejezte, de amikor fenyegetőzve álltak neki, akkor viszont elvitte mindenét :)
Lényeg a lényeg, hogy a kérés nem megalázkodás :)

vinnyo 01-27-2008 10:15

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 154712)
Mennyasszonyom országa nagyon jó tolis ország volt és szinte bárkit átlopott. Mégis hiába jött a teki, vagy a pénz nagyon jól egy oritól, ha az szépen megkérte, hogy "létszi ne csináld" akkor befejezte, de amikor fenyegetőzve álltak neki, akkor viszont elvitte mindenét :)
Lényeg a lényeg, hogy a kérés nem megalázkodás :)

Tökéletesen igazatok van,de én úgy érzem,hogy kétoldalú a dolog. Már az előttem hozzászólók is kifejtették,hogy ez nem "etikus". A teki fáj,tehát naponta rájárni szadizmus(mondom ezt úgy,hogy magam is tolvaj vagyok). Lehetséges, hogy valaki így keresi a kapcsolatot?:)

Tsobi 01-27-2008 10:20

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 154736)
Tökéletesen igazatok van,de én úgy érzem,hogy kétoldalú a dolog. Már az előttem hozzászólók is kifejtették,hogy ez nem "etikus". A teki fáj,tehát naponta rájárni szadizmus(mondom ezt úgy,hogy magam is tolvaj vagyok). Lehetséges, hogy valaki így keresi a kapcsolatot?:)

Rájárni napokig szerintem csak abban az esetben 'nem etikus',ha van mit elhozni.
Ha napokig jön tőle mondjuk 600-asával a teki,akkor azt mondom ok,de ha a harmadik húzásnál már csak 20-as jönnek,akkor több napig szenvedtetni egyfelől etikátlan,másfelől badarság .. erre pazarolni a készülit :)

Pali papa 01-27-2008 13:49

Azt mondja meg valaki, hogy ha találsz olyan orit ahonnan húzásonként jön 3500 teki akkor ki az aki meg tudja állni?
Ja mindezt az 5. szinten...

Synkel 01-27-2008 16:18

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 154800)
Azt mondja meg valaki, hogy ha találsz olyan orit ahonnan húzásonként jön 3500 teki akkor ki az aki meg tudja állni?

Azzal még a játékát se teszed tönkre, legfeljebb hosszú-hosszú tekiírást feleslegessé:D:D:D Akinek ennyi tekije van az valahogy majdcsak talpraáll:)

vityu 01-27-2008 20:44

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 154800)

Az egy dolog, hogy 5.szinten... na nem figyelt, de az, amit 3-on egy óriástól loptam... a lényegesebbekből majd 2k/lopás... Azért ott az ember már jobban figyel...még akkor is ha nincs sziesztája, mint az óriás komának....

Pali papa 01-28-2008 04:48

Amilyen kérdések felmerülnek a közösön néha 3-ban lévő oriktól, még az is lehet, hogy nem felejtette el csak mégis béna a kicsike...

vinnyo 01-28-2008 08:06

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 154819)
Azzal még a játékát se teszed tönkre, legfeljebb hosszú-hosszú tekiírást feleslegessé:D:D:D Akinek ennyi tekije van az valahogy majdcsak talpraáll:)

Ha naponta rájársz? Amúgy meg nem számoltam utána,de ha valakitől naponta ennyit viszel, az egy neked termelő,pofonokat szerető, mazochista ori. És esélye nincs talpra állni egy folytonos fejéstől.Neked meg gondolom nem árt meg a magas zsírtartalmú tej :D:D:D

All times are GMT +1. The time now is 21:46.