Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tippek törpe országoknak... Stratégiák törpékkel... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=167)

SiMON 10-23-2006 10:36

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 36213)
ezt nem vágom ha lebontod a bányákat akkor az sima hekik lesznek azt meg nem lehet visszaépíteni bányává

Ez igaz valóban nem lehet viszont egy teljes célzott fedezéssel, rengeteg bányát vissza lehet szerezni. és az átépüléshez nem kell maximálisan lebontani minden bányát a szövi már sokat tud kezdeni 35% barakkal. Igy is meg lehet hagyni 2-2% ot mindenből és az már szépen hoz nyerset.

1, átépülés
2, szövi ütés
3, fedezés

és lehet ujra termelni ha nincs gond.

Burning 10-24-2006 16:56

ja általában a szöviháborúk nem húzódnak el egy hétnél többre:) és addig ki birod nyersi nélkül is;) utánna meg mint simon modta simán visszafedezed a hekit, de még az is lehet, hogy szöviháború közben tud földre menni és már akkor visszajöhet egy pár lelőhely.

Valezius 10-29-2006 14:10

Kiraktam 1000-ért fegyvert (mást nem is termelek, itt 5-ös szinten, még 1,5K tolival is ellopom, ami kell) erre elviszik a rablók, amikor pár napja még 1500fölött is simán megvették!!! :(

Remélem 4-es szinten több hasznát veszem a törpének, mert nem akarok váltani!
Bár a tekilopás elég bosszantó, de van egy varis a szöviben, aztán kis átalakítás után, jó esély van a bosszúra. Aztán hátha leszoknak róla. :D :D :D

Ati 10-29-2006 14:15

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 38855)
Kiraktam 1000-ért fegyvert (mást nem is termelek, itt 5-ös szinten, még 1,5K tolival is ellopom, ami kell) erre elviszik a rablók, amikor pár napja még 1500fölött is simán megvették!!! :(

Pár napja? Ha piacolni akarsz, akkor nem párnaponta kell az árváltozásokat figyelni ám! :)

Valezius 10-29-2006 14:26

Úgy értettem, hogy előző héten is 1500fölött volt, meg még pár napja is, most meg alatta volt, én meg kiraktam 1000ért (800körül volt az ár, amikor kiraktam), ami még olcsó is, erre elviszik a rablók.

Egyébként épp arra akartam utalni, hogy 5. szinten nem olyan jó stratégia piacozni a törpével. Inkább elmegyek fosztogatni, meg lopkodni (szerencsére mindig van kit), mondjuk egy hullát, aki otthon hagy 50millát, 0katonával. :D

Ati 10-29-2006 14:32

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 38861)
Úgy értettem, hogy előző héten is 1500fölött volt, meg még pár napja is, most meg alatta volt, én meg kiraktam 1000ért (800körül volt az ár, amikor kiraktam), ami még olcsó is, erre elviszik a rablók.

Egyébként épp arra akartam utalni, hogy 5. szinten nem olyan jó stratégia piacozni a törpével. Inkább elmegyek fosztogatni, meg lopkodni (szerencsére mindig van kit), mondjuk egy hullát, aki otthon hagy 50millát, 0katonával. :D

Jól lehet ott is piacozni, no de a piacozás nem abból áll, hogy kirakod az árut, és ennyi. Folyamatosan figyelni kell, foglalkozni azzal, hogy a Tied legyen a piacon stb. Ehhez rengeteg idő és pénz kell. Ha ez nincs, akkor add el picit az akcuális piaci ár alatt, akkor szinte biztos, hogy megveszik, de nyilván kevesebbet is keresel rajta.

Valezius 10-29-2006 14:36

Ja ez igaz, csak 3piacra lépéssel nem könnyű mindig figyelni, ha szerencséje van az embernek 800-ért tud katonát venni (egy kedves helytartótól)

Majd 4. szinten ráállok a kereskedésre rendesebben, ott talán meg is éri, sztem itt nem igazán. (de ez csak egy vélemény)
Mondjuk agyag árát nem lehet fölvinni 100-ra, mert annyi pénz nincs a világon, hogy minden 3-nál drágábbat megvegyen az ember. (Aztán meg úgyis lenyomja valaki :( )

Burning 10-29-2006 16:52

lenne egy kérédsem. a piacon az van kiírva 3-szor térhetsz be mindenkihez, de még piaci épület nélkül is 5* mehetek be. nem:confused:

Ati 10-29-2006 16:54

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 38890)
lenne egy kérédsem. a piacon az van kiírva 3-szor térhetsz be mindenkihez, de még piaci épület nélkül is 5* mehetek be. nem:confused:

Remélem ez csak egy nagyon rossz poén akart lenni, és nem a súgó/fórumolvasás teljes hiánya.

Deni 10-29-2006 16:57

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 38890)

Ha VIP vagy akkor 5belépőd van.. ésömm.. a piacnak mint épületnek semmi köze nincs a piachoz..

Burning 10-29-2006 16:59

tudom, hogy elviekben csak 3* lehet belépni de én egyszer 5* léptem be:) lehet hogy hiba volt:eek: nem baj jól jött:D

Burning 10-29-2006 17:00

ja és akkor nem vip ori voltam:D de amúgy 3* lehet kivéve vipeknek azoknak 5* nem?

Ati 10-29-2006 17:03

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 38897)
tudom, hogy elviekben csak 3* lehet belépni de én egyszer 5* léptem be:) lehet hogy hiba volt:eek: nem baj jól jött:D

Ezt most tényleg komolyan kérdezed???

Idézet a VIP súgóból:

"A VIP tagság előnyei:

Napi 5 piacralépési lehetőség."

Idézet a piac súgóból:

" VIP tagjainknak...
  • VIP tagjaink nem napi 3-szor, hanem napi 5-ször léphetnek be minden piacra.
  • Ha már beléptek a piacra, akkor másodpercre pontosan nyomon tudják követni, hogy az aktuális belépésükből még mennyi idő van hátra.
  • 12 óránál hamarabb visszaérő eladatlan áru esetén percre pontosan látják, hogy az áru mikor fog a piacról kikerülni. Az országba a piacról kikerülést követő körváltás végén érkeznek az áruk."
És hogy a piac épülethez miért kötöd, nem tudom, úgyhogy idézet az építés súgóból is, hogy mire való a piac, mint épület:

"Piac A piacnak a foglalkoztatottságban van nagy szerepe, mivel minden más épületnél több embert foglalkoztat: szám szerint 50-et. A többi épület csak 15-öt, valamint a házak egyet sem."

Ati 10-29-2006 17:03

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 38898)
ja és akkor nem vip ori voltam:D de amúgy 3* lehet kivéve vipeknek azoknak 5* nem?

A VIP próbaidőszak alatt is él ez a lehetőség.

Burning 10-29-2006 17:05

tudom hülye azért még ilyenkor nem vok:D de én nem voltam vip;) és a kérdő jelet azért tettem ki mer nem voltam teljesen biztos:p

Burning 10-29-2006 17:06

mindegy is csak most felvetőtött bennem ez a kérdés:D

Valezius 10-29-2006 17:07

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 38903)
tudom hülye azért még ilyenkor nem vok:D de én nem voltam vip;) és a kérdő jelet azért tettem ki mer nem voltam teljesen biztos:p

de legalább törpe voltál? :D

Burning 10-29-2006 17:08

nem, de ez mér lényeges?

Ati 10-29-2006 17:09

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 38907)
nem, de ez mér lényeges?

... hogy legalább VALAMI KIS APRÓ köze legyen a témához, ahol kérdezted... :)

Deni 10-29-2006 17:10

mert ez a topic a törpékről szól elvileg :D

Burning 10-29-2006 17:12

ja tényleg bocs. lehet, hogy mégis hülye vok már most is:) de azért vetettem fel a kérdést mer valezius a piacról kérdezett. de akkor ha legközelebb lesz kérdésem megfelelő helyre írom:D

Valezius 10-29-2006 17:22

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 38871)
Mondjuk agyag árát nem lehet fölvinni 100-ra, mert annyi pénz nincs a világon, hogy minden 3-nál drágábbat megvegyen az ember. (Aztán meg úgyis lenyomja valaki :( )

Hülyeséget mondtam.

Ati 10-29-2006 17:24

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 38915)
Hülyeséget mondtam, most épp ***on áll. :D

Aktuális piaci infókkal azért óvatosan. A fórumszabályzat itt is tiltja az infókiadást!

Valezius 10-29-2006 17:25

Bocs, ezért javítottam, de te gyorsan észrevetted.

SiMON 10-31-2006 20:37

Akkor ujra törpe:))

Szoval nemrég beépitettem 52% barrakot a törpikéimnek még bányám is maradt mindenből 2% csak tornyom nem:) Úgy átmentek a lovasok a védelmen, hogy öröm volt nézni.

Lehet ezzel a törppel nagyon szépen és kellemesen játszani. Tény, hogy 5. szinten nem játszanék vele egy jó szövi nélkül mf ben.:cool: :D

Mackosajt 10-31-2006 21:05

szvsz

Szerény véleményem csak az hogy semmi pénzért nem lennék vele!!

Lehet hogy jó bányák és egy két más téren de sztem minden ember a csoporton belül ha teheti rászáll!!
Főleg ha nagyon drága az adott csoporton belül a nyersi.
Elég borsos árakon szokott menni!
Mit csinál egy ori ienkor?? Rászáll egy törpre és addig lopja amíg megnem lessz a kellő mennyiség.
Mondjuk láttam már oan törpöt aki sokra vitte kellő tapasztalattal.

Itt a lényeg: ha van elegendő tapasztalat akkor jól jön ha töp vagy, de kezdőnek semmiképpen nem ajánlanám.

SiMON 10-31-2006 21:19

Quote:

Originally Posted by Mackosajt (Post 39823)
Szerény véleményem csak az hogy semmi pénzért nem lennék vele!!

Lehet hogy jó bányák és egy két más téren de sztem minden ember a csoporton belül ha teheti rászáll!!
Főleg ha nagyon drága az adott csoporton belül a nyersi.
Elég borsos árakon szokott menni!
Mit csinál egy ori ienkor?? Rászáll egy törpre és addig lopja amíg megnem lessz a kellő mennyiség.
Mondjuk láttam már oan törpöt aki sokra vitte kellő tapasztalattal.

Itt a lényeg: ha van elegendő tapasztalat akkor jól jön ha töp vagy, de kezdőnek semmiképpen nem ajánlanám.

Kezdőknek semmiképp de én sem vagyok kezdő :) igy sokra viszem vele. Ne feledd, hogy a csoportok tetejéről ha szintet lépsz viszonylag max hekit tudsz fedezni vele ahol már nincs sok ellenfél igy rengeteg pénzt termel. Úgylátom toli már nem sok van 700-800 heki fölött igy onnantól csak törp akár toli helyett. Valamint általában oriások és gnomok vannak fent akik nem tudnak tekizni valami sokat (gnom ugye semmi egy törptől)

Ráadásul SZVSZ elpusztithatatlan bárhonnan feláll egy törp

Mackosajt 10-31-2006 21:29

Quote:

Originally Posted by SiMON (Post 39827)
Kezdőknek semmiképp de én sem vagyok kezdő :) igy sokra viszem vele. Ne feledd, hogy a csoportok tetejéről ha szintet lépsz viszonylag max hekit tudsz fedezni vele ahol már nincs sok ellenfél igy rengeteg pénzt termel. Úgylátom toli már nem sok van 700-800 heki fölött igy onnantól csak törp akár toli helyett. Valamint általában oriások és gnomok vannak fent akik nem tudnak tekizni valami sokat (gnom ugye semmi egy törptől)

Ráadásul SZVSZ elpusztithatatlan bárhonnan feláll egy törp

Biztos igazad van benne de én akkor is maradnék inkább másnál mint a törpénél.
Erre mondják azt hogy ízlések és pofonok különböznek :)

SiMON 10-31-2006 21:35

Quote:

Originally Posted by Mackosajt (Post 39834)
Biztos igazad van benne de én akkor is maradnék inkább másnál mint a törpénél.
Erre mondják azt hogy ízlések és pofonok különböznek :)

:) Azt gondolom egy törp az adu ász egy szövi életében. Csak olyanok játszanak vele akik szeretnek és szívesen adnak bármit is a másiknak. Ha önző valaki ne legyen sose törp. Persze ezt most nem rád értem ne érts félre.

Mackosajt 10-31-2006 21:38

Quote:

Originally Posted by SiMON (Post 39837)
:) Azt gondolom egy törp az adu ász egy szövi életében. Csak olyanok játszanak vele akik szeretnek és szívesen adnak bármit is a másiknak. Ha önző valaki ne legyen sose törp. Persze ezt most nem rád értem ne érts félre.

dehogy értem félre

Akinek nem inge nem veszi magára :D
Mindig ien marhaságok jutnak az eszembe :D

Valezius 11-01-2006 17:54

Én teljesen kezdő vagyok (bár ez már gondolom feltűnt :) )
Egyszerűen megtetszett a törpe, és ameddig nem zúznak szét az is maradok. (vagy meg nem unom a játékot :D )

Elég gondolkodással, és jó mentorral, talán elleszek a törpével.

Szecsa 11-02-2006 11:04

Neha lefognak tekizni, de ha jol kereskedsz a nyersanyagjaiddal, akkor tudod potolni :)

Valezius 11-02-2006 16:52

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 40158)
Neha lefognak tekizni, de ha jol kereskedsz a nyersanyagjaiddal, akkor tudod potolni :)

Remélem, bírom majd idegekkel. ;)

Szecsa 11-02-2006 22:18

Azert magasabb szinten a törpicseked mellé keress egy szövit és legyel termelős-hadis törpe :)

Alba 11-03-2006 14:06

A törpe nagyon jo ksi orszag tud lenni.
Erős tud lenni hadügyileg.És ugye neki van a legtöbb férőhelye.Ha valaki fellép az 5 ből 4 be egyszerű a képlet.Bontoson le minden bányát és lépjen fel.Aztan minél gyorsabban irany a top.Es ott mar ujra felhuzhatja a bányákat.
Persze van olyan csoport amiben eleg nehez elerni a topot hamar de ha megvan akkor mar a törpe marha jol jön ki belőle.

4-5 ös csopiban gyakorlatilag értelmetle na törpe mivel katonapiacon és a tekikkel jol lehet keresni es meg nem olyan drága a nyersi és főleg nem olyan nagy az éítési szükséglet.
De aztan utána már jol jön egy törpe.
Igazandibol az elf ami nagyon kellemetlen tud lenni egy törpnek...

Valezius 12-04-2006 12:18

Tanácsot szeretnék kapni újfent. 5.szinten az első 100-ban mennyi tolit, varit érdemes tartani? (Most van 8%varim, 5460, és 9%toli, 2558)
Az az elképzelésem, hogy tartok elég kp-t és ha nem hullát akarok lopni, akkor veszek arra a körre tolikat. (Azt úgyis védik a bankok, ütni meg nem sokan próbálnak. ;) )

Szecsa 12-04-2006 12:19

Hany hektar ez az elso 100?

Valezius 12-04-2006 12:23

450körül, (hallottam, hogy törpe ne menjen 450fölé, de nekem muszáj lesz) addig meg itt várok 430-on.

Xeper 12-04-2006 12:34

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 50327)
Tanácsot szeretnék kapni újfent. 5.szinten az első 100-ban mennyi tolit, varit érdemes tartani? (Most van 8%varim, 5460, és 9%toli, 2558)
Az az elképzelésem, hogy tartok elég kp-t és ha nem hullát akarok lopni, akkor veszek arra a körre tolikat. (Azt úgyis védik a bankok, ütni meg nem sokan próbálnak. ;) )

Miért nem tartod bent a tolijaidat? Ugye nem azt találtad ki, hogy több tolit veszel mint amennyi elfér a kocsmáidban? :)

Valezius 12-04-2006 12:40

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 50332)
Miért nem tartod bent a tolijaidat? Ugye nem azt találtad ki, hogy több tolit veszel mint amennyi elfér a kocsmáidban? :)

Hát máshogy nincs értelme annak, amit írtam ;)
Kör közben meg csak nem vándorolnak el, ha jól tudom.

All times are GMT +1. The time now is 05:36.